2010. december 18., szombat

Gondolatébresztő 9. Asztrológia, Számmisztika, A tao numerológiája


Blog szerkesztője: Szabadi Tibor Gyula (Facebookon is.)


Az EU előírásainak megfelelően tájékoztatom a t. idelátogatókat, hogy adatokat nem gyűjtök, cookikat én önállóan nem használok, ha ilyennel itt találkoznak, azt a blogger tette ide, mert énnekem a cookikra sincs semmi szükségem a nemlétező adatgyűjtéseimhez. A blogom kizárólag egy hitrendszert közvetít, amely az enyém. Aki nem ért egyet az én hitrendszeremmel, amit itt publikálok, az kérem, ne olvassa. Köszönöm, hogy vette a fáradtságot, és beleolvasott. Szabadi Tibor Gyula.


4 saját blog:


1.  Tibor gondolatébresztői - Téma: Ezotéria, és MLM.( http://tibor7.blogspot.com )  Nyelv: magyar
2.  Kérlek, segíts - Téma: Ezotéria a Facebookon ( http://tibor8.blogspot.hu )Nyelv: magyar
3. Lelki ok, testi tünet -Téma: Egészség, Ezotéria, Gyógyítás zenével ( http://tibor4.blogspot.hu )Nyelv: magyar
4. Tibor's provoking trouth   ( http://tibor7-english.blogspot.com/ ) Téma:Ezotéria, MLM Nyelv: english



A Facebookon: Tibor Gyula Szabadi, és "Ébredezők" ezoterikus csoport (rengeteg tanulságos megosztással.) Ha ismerősnek jelölsz engemet a Facebookon, vagy jelentkezel a csoportba, be tudlak tenni. Régebben könyvek és CD-k alapján szerkesztettem a blogokat, most pedig ezen írások alapján. Sok ismerősöm ezúton mintegy társszerzőjévé vált, és válik ezeknek a blogoknak. Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni mindenkinek, akinek az írásait átvettem. ♥




„Az Igazság keresőjének alázatosabbnak kell lenni a pornál. A világ lábbal tiporja a port, de az Igazság keresőjének olyannyira meg kell aláznia Önmagát, hogy még a por is eltiporhassa. Csak akkor, és nem korábban pillanthatja meg az igazságot.”   Gandhi.



Kedves Látogató!

Én gépészmérnöknek tanultam eredetileg. Mindig érdekelt a kvantumfizika.
Mára a kvantumfizika utolérte a több ezer éves vallási tanítókat. Eredetileg az összes tanító kvantumfizikai magyarázatokat adott  a Teremtésről, és a Világegyetemről. De a szavak csak félreértésekre jók, a követőknek sem sikerült megbirkózniuk ezzel a problémával. Mintegy 3000 vallás létezik a világban, és mindenki a maga igazát magyarázza. A világtörténelemben ez miatt a vallásháborúk alapvető - többnyire negatív szerepet játszottak.

Ebben a blogban én is megkísérlem a lehetetlent: A kvantumfizika nyelvezetének közérthető magyar nyelvre tolmácsolásával közkinccsé tenni:
Számmisztikailag MINDEN ISTEN. MINDEN AZ 1-BŐL SZÁRMAZIK.

Isten a SZERETET.
Nem olyan, mint a szeretet, hanem Ő a SZERETET.
A szeretet az egyetlen valóságos erő.
A fizikai Világegyetemben eltorzult szeretetként nyilvánul meg, mert nincs a középpontban.
Isten a TISZTA TUDAT, AKI egy holografikus duális mátrix szerkezetben létezik.
Minden energia, az anyag nem más, mint lelassított rezgő energiakvantum halmaz.
Te Isten szellemszikrája vagy. Nem a tested vagy. És nem a lelked.
Ők a kísérőid az utadon.

Mindenki egyedi, megismételhetetlen, ezért különleges.
Van 7 egyetemes Világegyetemi Törvény, melyek az automatikus szabályzó kör szerepét játsszák.
Minden számlád mindig kiegyenlítődik. A Tartozik-követel mérlegszabály szerint.
A karmádat Te teremted. Sőt: Mindent az életedben Te teremtesz.
Semmit ne higgy nekem. Ha nem hiszed, járj utána!
Olvass tovább, vagy hagyd el kérlek a blogomat!
Minden a Te döntésed. A következményeket is Te viseled!
Mindig minden számít! Vagy nem...



Tartalom:

Előszó: Karmahoroszkóp...

I. Asztrológia   (Thorwald Dethlefsen nyomán.)

I/2 Rákos Péter: Körkörös idő

I./3.Egyiptomi asztrológia

II. Számmisztika

III. A tao numerológiája

IV.  2024.03.05.-ei írásom

Utószó




Karmahoroszkóp:

http://www.tudasfaja.com/nezd-meg-a-karmahoroszkopod/


Tesla felfedezése a számmisztikáról feltétlenül ide (IS) kívánkozik:

https://www.facebook.com/photo.php?v=10200180081463309


És a BIZONYÍTÉK arról,hogy

a MAGYAR nyelv a Világmindenség számmisztikai kódja, és ténylegesen az ŐSNYELV:

http://www.azember.info/




I.                Asztrológia   (Thorwald Dethlefsen nyomán.)

Több okból szeretnék itt részletesen beszélni az asztrológiáról:

1.Az asztrológia  a legnagyobb nyilvánosságnak örvendő ezoterikus tan. A hívei és ellenfelei között dúló viták újra és újra, soha nem szűnő szenvedéllyel lángolnak fel.

2.A laikusok asztrológiával kapcsolatos elképzelései többnyire alapjaiban hamisak, s ez mind a hívek, mind az ellenfelek megértésének útjában áll.

3.A korszellemnek megfelelően egyre több asztrológus próbálja az asztrológiát ezoterikus eredetétől elválasztani, s fokozatosan hozzáidomítani a tudomány funkcionális gondolkodásmódjához. Azt remélik, hogy így majd a hivatalos tudomány is elismeri őket. Ez a folyamat az eredeti asztrológiát tisztán technikává deklarálná.

4.Az eredeti asztrológia mind belső struktúráját, mind gondolkozásmódját tekintve tipikus ezoterikus diszciplina. Ezért úgy tekinthető, hogy mérvadó a jóstechnikák, mind a sors és a betegség problematikájának megoldásánál is, melyeket az asztrológia filozófiai alapjaiból kiindulva kell elemezni.

 Próbáljuk megoldani az alábbi két feladatot: nevezzük meg azt a gyűjtőszót, amely alá a következő gyűjtőszók besorolhatóak.
a.     kutya, seregély, hangya, krokodil, medve, elefánt, pisztráng. Megoldás: állat (vízszintes gondolkodásmód)
b.     ólom, kecske, fog, borostyán, szerzetesi cella, fekete, bányász. Megoldás: X idea, principiumláncok, (függőleges gondolkodásmód)

Az a, feladat minden bizonnyal senkinek sem okoz nehézséget. Az „állat” gyűjtőfogalma mindenki számár azonnal felismerhető. Sokkal problematikusabb a b, feladat megoldása, ahol is a fogalmak látszólag igen heterogének. A következőkben lépésről lépésre megmagyarázzuk a két kérdés értelmét.

A megjelenési formák sokféleségével szembesülve természetes emberi igény e sokféleségek rendszerezése. Minden filozófia és tudomány ezt az alapvető emberi vágyat fejezi ki. Az eleinte átláthatatlannak tűnő sokféleséget csak két, alapvetően különböző úton tudjuk rendszerezni:

1.Karakterisztikus közösséget mutató egyedek számára gyűjtő fogalmat keresünk (például növények, állatok, kövek). Így szintjeire osztjuk a valóságot (állatvilág, növényvilág, ásványok, stb.)

2.Kutatunk azok után az egységek után, amelyekből a különböző keverési arányok útján e sokféleség létrejött. Mind az elemek tana, mind a Szókratész előtti tudósok erre a gondolkodásmódra építettek. A legújabb korban a legimpozánsabb példa erre az elemek periódusos rendszere. Egy ilyen rendszer lehetővé teszi, hogy a megjelenési formák sokaságát néhány ősminőségre redukáljuk. A változó összetétel, illetve a különböző keverési arányok adják azt a sokszínű valóságot, amelynek struktúráját immár könnyebben megérthetjük.

Vigyük át ezt a második eljárást – amely az elemek periódusos rendszerében csak az anyag szintjén érvényes – a valóság más szintjeire is. Induljunk ki abból a megfontolásból, hogy a sokféleség korlátozott számú egységből épül fel. Miután rendszerünkkel a valóság teljességét akarjuk felfogni, olyan egységeket kell találnunk, amelyek minden szinten érvényesek, mind az állatvilágban, mind a növényvilágban, mind a materiális, mind a pszichés szinten. Az első fejezetben már beszéltünk róla: az anyagnak ahhoz, hogy formát öltsön, mindig valamilyen információra van szüksége. Mondhatjuk tehát, hogy eredetibb és valóságosabb a dolog ideája, mint a dolog maga.


Sajnos, materialisztikus korunkban ennek a szemléletnek éppen az ellentéte az elfogadott. úgy gondolják, hogy először ott a kő, s azután az ember a kő szemlélete során kifejleszti a „kő” szót, és a kő ideáját. A valóságban ez pontosan fordítva van. A kő ideája nélkül sosem manifesztálódhatna egy konkrét kő. az idea és a nyelv mindig előbb van készen, mint az anyagi reprezentáns („Kezdetben vala az ige”).

Ha a festő festeni akar egy képet, először a kép ideáját kell megtalálnia, csak azután valósíthatja meg. Nem a kép teremti meg az ideát, hanem az idea sűrűsödik képpé. ha a „valóság periódusos rendszerét” akarjuk megteremteni, hipotetikus egységeinknek archetipikus ideáknak kell lenniük.

Ezeknek az ősképeknek (archetípusoknak), a valóság ezen ősi építőköveinek egyszerűen létezniük kell. Az ember számára azonban igen nehezen megközelíthető az olyan világ, amely tisztán csak ideákból áll. ezért egyenlőre alakítsunk ki merőben hipotetikus egységeket, s jelöljük őket absztrakt szimbólumokkal. Tegyük fel, ezek legyenek x, y, z, és így tovább. Ezzel x egy bizonyos ősideát jelöl az ideák világában. Miután azonban az ideák világa látható és érzékelhető világunk ősképe, x ősideának a manifesztálódott jelenségek világában is jelen kell lennie.

Még pontosabban azt jelenti ez, hogy x ősidea meghatározott reprezentánsa a valóság minden szintjén megtalálható. Van tehát valami olyan konkrét dolog, amely mind a növényvilágban, mind az ásványok között, mind az emberi világban az x ősideát reprezentálja. Ha ez az x nem fedezhető fel bármely tetszőleges szinten, akkor nem szolgál rá az „ősidea” névre.

Szerkesztés alatt! Folytatása következik.





I/2 Rákos Péter: Körkörös idő
(A Smaragdtábla asztrológiai üzenete)

AZ ÉG (5.o.)
"Felszáll a Földről az Égbe"

A SMARAGDTÁBLA (8.o.)
„Ez a teremtés titka, minden létesülés kulcsa.”



A polaritás univerzumában élünk.

Ezáltal mindennek, ami ebben az univerzumban létezik, létezik az ellenkezője is. És nemcsak, hogy létezik, hanem ezzel az ellenkező minőséggel – még akkor is, ha soha nem találkozik vele – szüntelenül szoros összefüggésben áll.

Leélhetünk például egy teljes és boldog életet egy békés konfliktusmentes falucskában – közben mégis rejtetten és minden pillanatban intenzív kapcsolatban állunk az összes olyan hellyel, ahol háború dúl, ahol az emberek az életükért rettegnek.


Hogy lehet ez?  


Úgy, hogy a mi békénk mások háborújának poláris ellentéte, így e két fogalom egy természetbeli tengely két végpontját alkotja. Nemcsak összefüggnek, hanem miként a Jin és a Jang, az egyik szüli a másikat, és a másik teremti az egyiket. Mert valójában ők egy és ugyanazon dologról szólnak, csak mert az az „egy és ugyanaz” itt, a polaritás univerzumában nem tud egyként és ugyanazként megnyilvánulni, ezért aztán mint két különálló lényeg mutatja meg önmagát.


És éppen mert poláris ellentétpárokként bukkannak fel a világunkban, mi képtelenek vagyunk őket egyként látni, sőt éppen ellenkezőleg: úgy látjuk, ha létezik két különböző dolog, hát akkor ők azok – mert hogyan is lehetne épp ésszel azt állítani, hogy a háború és a béke egy és ugyanaz a valami? Márpedig mi most végső soron ezt állítjuk.

De árnyaljuk kicsit ezt a képet.


Az állítás ugyanis így hangzik: a háború és a béke egy és ugyanaz. ezzel azonban nem azt mondjuk, hogy a háború egyenlő a békével, vagy a béke a a háborúval, hiszen ez nyilvánvaló képtelenség volna. Azt mondjuk, hogy a háború és a béke egy olyan valaminek a megnyilvánulása, amit egy univerzumon kívüli entitás (mondjuk egy angyal) szemével „egy és ugyanazon valaminek” lehetne látni. Vagyis, van egy „valami”, aminek nincs, és nem is lehet neve, (mert ha neve volna, akkor helye lenne a polaritás univerzumában), ami egyszerre béke és háború, s ez az „egyszeresség” nem valamiféle belső kétféleséget jelent, hanem egy számunkra elképzelhetetlen homogenitást.

Mi azonban földlakók vagyunk, és polárisan érzékelünk. Ez nem is lenne baj, ha a polaritás két végpontját nem ellentéteknek látnánk, és ha nem a „vagy-vagy” kategóriában gondolkodnánk róluk. Ebből ugyanis az fakad, hogy mi, ha egy poláris ellentéttel találkozunk (márpedig lépten-nyomon azzal találkozunk), akkor annak nyomban az egyik végpontjával azonosulunk, és igyekszünk kiiktatni, megszüntetni a másikat. Mert az egyik végpontról azt tartjuk, hogy „jó”, a másikról pedig, hogy „rossz”. Vagyis magát a polaritást is polárisan szemléljük.


Ha azonban ambíciónk, hogy túlhaladjuk ezt az általános és örökké konfliktust szülő világszemléletet, és szeretnénk kilépni – ha csak gondolatban is a polaritás univerzumából, akkor ehhez a már korábban említett, rendszeren kívüli entitás – egy angyal – látásmódját kell elsajátítanunk.


De vajon hogyan látják a világunka az angyalok? Vajon milyen lehet az ő térképük erről a háromdimenziós univerzumról? S vajon létezi-e ilyen térkép, és ha létezik, képesek volnánk-e azt olvasni?

A hagyomány úgy tartja, létezik.

A legenda szerint először Háromszor Hatalmas Hermész sírjában találtak rá, és egy kicsiny, smaragdból faragott táblácskára volt vésve…

Az óta a néhány ezer év óta, amióta felfedezték, tudós elmék ezrei törték a fejüket, hogy a jelképek valódi értelmét megfejtsék. Ezért aztán számtalan olvasata létezik, s mindegyik olvasat a maga módján megvilágító erejű.


E táblácskát tartják a hermetika forrásának, vagyis a mai ezoterikus világkép bölcsőjének. Az azóta elveszett, jelképekkel teleírt kőlap legelső ránk maradt átiratát érdemes felidézni, már csak azért is, mert majd’ minden ezotériával foglalkozó idézi. Úgy is tekinthetjük, mint az első kísérletet arra, hogy egy nem földi nyelven írt üzenetet földi nyelven megszólaltassunk, vagyis, hogy szavakba foglaljuk a szavakba foglalhatatlant:



"Való, hazugság nélküli, biztos, és igaz.
Ami lent van, ugyanaz, mint ami fent van, és ami fent van, ugyanaz, mint ami lent van – így érted meg az Egy csodáját.
Minden az Egyből keletkezett alkalmazkodás által.
Apja a Nap, anyja a Hold, a szél hordozta méhében, a Föld táplálja.
Ez a theleszma a világ nemzője és fenntartója.
Ereje akkor teljes, amikor a földbe visszafordul.
Válaszd el a tüzet a földtől, a könnyűt a nehéztől, a tudást a szenvedélytől.
Felszáll a Földről az Égbe, aztán újból aláereszkedik a Földre: ezzel egyesíti a felső és alsó szférák erejét.
Az uralmat az egész világ felett így nyeri el.
E perctől fogva előle minden  sötétség kitér.
Ez az erők ereje, mert éppen úgy áthatja a finomat, mint a nehezet.
Ahogyan a Makrokozmosz, úgy születik a Mikrokozmosz. Ez a teremtés titka, minden létesülés kulcsa.
Ezért hívnak Hermész Triszmegisztosznak, mert az univerzum mindhárom szintjének titkát ismerem.
Amit a Nap művéről mondtam, befejeztem."


S hogy a Smaragdtábla valóban az angyalok térképe volna az életről, az univerzumról és mindenről?

Nem tudjuk.


De gyanítható, hogy köze lehet valami nagyobb igazsághoz, mert amióta létezik, azóta nyugtalanítja az emberi elmét. Amit eddig sikerült belőle megfejteni, az megállja a helyét a világban. Üzenete olyan – mai fogalmaink szerinti – metaelmélet, melynek lényege megtalálható a világ összes vallásában, és filozófiájában.


S bár a lehetetlent kísértjük, most mégis megpróbáljuk a fennmaradt szöveg szűkszavúságát idéző tömörséggel összefoglalni, amit ma, a huszonegyedik században, több ezer év töprengéseként a Smaragdtábla fordításának tekinthetünk:



A Világ alkotott.

Az alkotó a világot magából teremtette.

El is különül a világtól, és benne is van a világban.

A teremtés létrehozta a teremtett világ alapelvét: a polaritást. Az első tengelyen az Alkotó, és az Alkotás polaritása jelent meg.

A világ (az Alkotás) az Alkotó öntudatlan fele: az anyag és a természet.

Az Érzékelő az Alkotó érző és tudatos fele: a Lélek.

Az ember a polaritás egyik pontjával, a Lélekkel azonosul, így szemben áll a világgal. Innen ered a hite, hogy csupán alászállt az anyagba, míg az lényegétől alapvetően idegen. Ezért azt uralni akarja, vagy éppen ellenkezőleg, ki akar szabadulni belőle.

A Lélek és a világ azonban egy és ugyanaz. Elkülönültségük csupán a megismerést és a tapasztalást szolgálja. A tapasztalás időben és térben – vagyis a világban, a „lélekidegen” közegben – zajlik.

A tapasztalás egyet jelent a polaritás – a jó és a rossz – megélésével. A világ polaritásának ciklikus megélése a karma. A karma valójában nem ok-okozat, hanem a polaritás-megtapasztalás szükségszerű velejárója. 

A világ és a Lélek természete a felszínen bonyolult, rejtetten azonban egyszerű. Valódi természetük megértése az a hiányzó láncszem, amellyel a Teremtés köre bezárulhat.


A fenti pár mondat természetesen éppúgy értelmezés, mint az ókorból ránk maradt szöveg – mindössze logikája és szóhasználata alkalmazkodott jobban mai tudásunkhoz és világképünkhöz.

Ám valójában mindkettő csupán adaptáció, fordítás, közelítés, illúzió: a tudás, a megértés illúziója. Hasonló a mozivászonhoz, amelyen egy mesés tájat a kamera közvetítésével ismerhetünk meg. Mennyire más azonban, ha valóban elutazunk arra a csodás vidékre: akkor ott szabadon kedvünkre kószálhatunk, és ez összehasonlíthatatlanul közelebb áll a valódi megtapasztaláshoz.


Utazásra hívjuk hát, Olvasó. Utazásra, ami csupán azzal, hogy a Smaragdtábla iránytűje mutatja majd számunkra az utat, olyan vidékre vezet odakint és odabent, amely talán örökre megváltoztatja viszonyodat a világhoz, és önmagadhoz.




Az ŐS-POLARITÁS (16.o.)
„Minden az Egyből keletkezett”

Minden, ami létezik, ami a világban valaha megnyilvánult, annak létezik a poláris ellentéte is. Arra, ami monopoláris – mint J. L. Borges novellájában Odin korongja – nem vár nagy jövő: egyszerűen kihull a létezésből.


Mint korábban mondtuk, minden polaritás egy képzeletbeli tengelyen helyezkedik el, s mindegyik tengely egy témát képvisel. E „tengely téma” a világban csak kettéválva, mint két egymásnak ellentmondó elv tud megjelenni. A témák pedig azért jelennek meg a világban (vagy ha úgy tetszik, azért alkotják a világot), hogy a Megfigyelő, a Lélek megtapasztalja, átélje őket.

S ha a világot a poláris témák egyikével, majd másikával való azonosulások során tapasztaljuk meg, joggal vetődik fel a kérdés: vajon hány ilyen tengely létezik az univerzumban? Hány témán kell életünk során átégnünk, s hány témának kell átégnie mirajtunk.

Ránézésre: számtalannak. A smaragdtábla üzenete szerint azonban csupán tizenkettőnek. Az Ősi Térkép tizenkét alaptémát jelöl meg., amely hat tengely végpontján lép a világba, poláris párokba rendeződve.

Mindegyik téma-pár, polaritása okán, magában őrzi – miként a világegyetem az ősrobbanás háttérsugárzását – a Teremtés pillanatának kettősségét. Ezt annak az első ős-polaritásnak tekinthetjük, amelyből aztán minden későbbi polaritás megszületett.

Ezt az ős-polaritást a hagyomány Jinként és Jangként ismeri, de nevezhetjük Fénynek, és Árnyéknak, Teremtőnek és Teremtettnek, Megismerőnek és Megismerés Tárgyának? Anyagnak és Léleknek – egyre megy. Az, ami az őspolaritás esszenciája, amiben e szemben álló kettősség egy és ugyanaz, az földi felfogással még csak meg sem közelíthető, s ilyenformán földi érzékelésünkkel megtapasztalhatatlan, és átélhetetlen.

Jobban mondva – rejtetten és öntudatlanul – minden pillanatban megtapasztaljuk, és átéljük, hiszen ez az ős-polaritás minden észlelésünk és megtapasztalásunk leglényege, és végső soron ehhez az egy tapasztaláshoz gyűjtjük évszázadokon és évezredeken át az anyagot, hogy majd egyszer, valamikor, a felszínen forgó témákat végre magunk mögött hagyva, engedjük felbukkanni a mélyből az eredeti Kérdést, amelynek megválaszolására ősidők óta itt vagyunk.

Az Eredeti Kérdést, amelyre válasz az a „valami”, amelyre nincsen földi szó, amelyről csak hallgatni lehet, mint ahogy azt Buddha tette a Bo fa alatt. Az a „valami”, amit a hermetika, vagyis a Smaragdtábla tudománya Prima Materiának nevez, s amit évszázadok óta keresnek az alkímia beavatottjai.

Amondók vagyunk, hogy az „ős-kérdés” megválaszolását hagyjuk ezúttal a misztikusokra. Nézzünk inkább körül – követve a Smaragdtábla útmutatását – a földi síkon, hátha megmutatkozik a sokféleség mögötti egységes rendező elv, és a látható világ új, jelentéssel teli mintázatba rendeződik a szemünk előtt.


A KULCS (19.o.)
„Ami lent van, ugyanaz, mint ami fent van, és ami fent van, ugyanaz, mint ami lent van.”


Ami lent Van (mi magunk, és a körülöttünk lévő világ), összességében nehezen érthető, és szinte átláthatatlanul bonyolult. Ami fent van (a fejünk felett évmilliók óta változatlan csillagos ég és annak előterében mozgó tíz égitest), azonban átlátható és kiszámítható.

Ha e két sík azonos, akkor a világ is lényegében átlátható és kiszámítható, csupán egy kulcs, és egy sajátos nézőpont kell hozzá, hogy ezt az egyszerűséget észrevegyük.

A kulcs pedig éppen ez az azonosság. A földi világ és az emberi lélek nemcsak éppolyan egyszerű és átlátható, mint a csillagos ég, hanem e két sík lényegében egy és ugyanaz: energiáiban, mintázatában, mozgásaiban az égi és a földi világ tökéletes párhuzamot mutat.

E párhuzam felismeréséhez egy különleges nyelv elsajátítása szükséges. A Smaragdtábla e nyelv elemeit tartalmazza, míg a nyelv szintaxisára az elemek aktuális elrendezése, egymáshoz való geometriai viszonya utal.

Jelen könyvünkben az előbbi körüljárására teszünk kísérletet, s az utóbbit, a szintaxist, egy későbbi könyvben tárgyaljuk részletesen.

Ami legelőször szembetűnik: a korong tizenkét részre osztott, vagyis tizenkét alaptéma létezik az univerzumban. A tizenkét alaptémához tizenkét alapenergia tartozik. E tizenkét témához, tizenkét alapenergiához a Smaragdtábla geometriája tizenkét sávot rendel a csillagos égen. A sávok határait az egymást követő csillagképet kiterjedése adja. A csillagképeknek szimbolikus nevet ad, hogy segítségükkel felidézhető legyen az adott sáv sajátos, egyedi témája és alapenergiája.

Az égi sávok azonban örök és változatlan minőségek, és önmagukban még nem tükrözik az örökké változó, átalakuló és megújuló földi életet.

A Lélek szüntelen vándorlását a világ változatlan köreiben a planéták jelképezik. Folytonos közbejárásuk  az élet ciklicitásának jelképe, ám ez a soha nem ismétlődő, egyedi mintázat, amelyet óráról órára az égre rajzolnak, az egyedi Lélek egyszeri és megismételhetetlen útját, sorsát szimbolizálja.

A rendszer tehát tizenkét változatlan sávból, és tíz, örökké helyet változtató pontból áll. És ahogy a sávok mindegyike különbözik az összes többitől, úgy különböznek egymástól az égen vándorló pontok, a planéták is.

Mindössze ennyi „szóból” – elemből – áll a Smaragdtábla nyelve, s mindössze ennyi szó alkotja az emberi kultúra legősibb filozófiájának lényegét: az asztrológiáét.

Vessük tehát alaposabb vizsgálat alá ezeket az elemeket, amelyek 3 jól elkülönülő csoportot alkotnak: az első tíz planétából, a második tizenkét alapenergiából (tizenkét zodiákusjegyből), a harmadik pedig 12 témából (tizenkét Házból) áll. Az elemeket pedig, amelyek pusztán jelképek, egy univerzális „fordítóprogram”: az úgynevezett analógiás kulcs segítségével fordíthatjuk földi nyelvre.

ANALÓGIÁK
„Minden az Egyből keletkezett alkalmazkodás által.”

Minden látható dolog egyetlen lényegből, elvből keletkezett a teremtett világ kihívásaihoz, új és új helyzeteihez való szüntelen – ma úgy mondanánk: evolúciós – alkalmazkodás során. E sokasodás és osztódás az univerzum keletkezése óta folyik, s a világ jelenségei mára már szinte áttekinthetetlen mennyiségű halmazzá és részhalmazzá szaporodtak.

Ám, ha minden jelenség lényegében tartalmazza az eredeti egyszerűséget, valamint az abból először keletkezett áttekinthető számosságot – ahogy ezt a Smaragdtábla állítja – akkor a keletkezés e korai kategóriáinak ismeretében a világ összes megnyilvánulásán eligazodhatunk.

Az áttekinthető számosság kategóriáit analógiáknak nevezzük.

Az analógiák azok az ős-halmazok, amelyekből a világ minden jelensége keletkezett, és amelyekből a keletkezés a jelen pillanatban is szünet nélkül folyik.

Az analógiák a teremtés betűi, amelyekből szavak, mondatok formálódnak. Ősi szavak, és évezredek óta ismételt mondatok, valamint olyan szavak is, amelyek csak pár éve, hónapja léteznek, vagy akár éppen most formáljuk őket ebben a pillanatban.

Az analógiás halmazok megszámlálhatatlan elemet tartalmaznak, ezek számbavétele gyakorlatilag lehetetlen, mint ahogy lehetetlen megalkotni a „szögletes tárgyak halmazának” teljes listáját. Nemcsak lehetetlen, hanem értelmetlen is. Az, hogy a világ jelenségei melyik analógiás halmazba sorolhatók, azt egy archaikus, valaha képességként birtokolt, és használt látásmód elsajátításával könnyebben megmondhatjuk, mint egy sok százezer tételből álló lista bemagolásával. E látásmód ráadásul nem valami új tudást jelent, hanem egy valaha volt készség, felidézését, hiszen korai életéveinkben analógiás szemmel láttuk a világot, és kíséreltük meg annak értelmezését. E képességünk a hatodik életévünk táján kezdett eltűnni, átadva a helyét az ok-okozati, logikus, lineáris gondolkodásnak.

Napjaink kultúrájában a bal agyfélteke működése ( a lineáris, verbális, logikai készség) dominál, viszont az analógiákban való gondolkodás (az alakfelismerés képessége, a képi és szimbólumlátás) a jobb agyfélteke funkciója. Ezért az analógiás látásmódot – bár az természetes, velünk született adottság – felnőttkorban nagy türelemmel, hosszú időn át kell gyakorolni, míg készségszinten újra a sajátunkká válik. Csak ekkor leszünk képesek, az egészen kicsi gyermekhez hasonlóan, ismét alapvető, archaikus – ősi, analóg – módon szemlélni a körülöttünk lévő világot, és a Smaragdtábla nyelvén nevén nevezni Azt, ami Van.

Az analógiás gondolkodást rokonító gondolkodásnak is hívják, szembeállítva a különböztető-összehasonlító gondolkodással. Az ágyú, a harapófogó, a szög és a higany halmazának közös elemét, a „fémet” a hasonlító gondolkodás egyből felismeri. Éppúgy, mint az ágyú, a furulya, a teleszkóp és a szalmaszál halmazában a „csőszerűséget”. Ezzel szemben az ágyú, az erős paprika, a láz és a versenyautó halmazában szereplő szavakról mindössze csak érezzük, hogy valamiféle rokonságban állnak egymással, de hogy ez a rokonság miben áll, azt egyetlen hétköznapi gyűjtőfogalommal sem tudjuk meghatározni. Az analógiák azonban nem hétköznapi fogalmak, hiszen a világ mélyebb megértését szolgálják. Ismeretük nélkül jól eligazodunk a mindennapokban, viszont a világ lényegéről gondolkodni nélkülük lehetetlen és értelmetlen is.

Tehát, ahogy fent a Naprendszer a mai érzékelésünk számára tíz mozgó égi pontból áll, úgy áll össze az általunk érzékelt valóság örökké változó mintázata is idelent e tíz égi pont aktuális analógiáiból, azok elhelyezkedéséből és egymáshoz való viszonyából.

Ez az a nyelv, amelyen az univerzum a Teremtés Titkát meséli. A nyelv, amelyen pillanatról pillanatra kinyilatkoztattatik a Valóság örök időktől születő rejtett természete.


Ez a Smaragdtábla titka, a Nap, az Egy csodája.


AZ ÉGI SZÍNHÁZ (26.o.)
"Ahogyan a Makrokozmosz, úgy születik a mikrokozmosz"
A Smaragdtábla nyelve tehát a világ végtelen változatosságú formáit tíz alapforma köré rendezi. E tíz ős-lényeg sajátosságait tíz égi jelkép - a csillagos égbolt háttere előtt mozgó Nap, Hold és a bolygók - alapján értelmezhetjük, ami annál is kényelmesebb, mivel a Naprendszer planétái pontosan kiszámítható pályán haladnak.
Azonban ne felejtsük el, hogy az asztrológia nyelvében a planéták pusztán szimbólumok, annak ellenére, hogy az azonos nevet viselő égitestek - az analógiák mindent meghatározó működése okán - számos ponton megfelelnek az azonos nevű jelkép sajátosságainak. Így például a Jupiter szimbólum, amely a naggyá válás képviselője, egybevág azzal a ténnyel, hogy a Jupiter nevű égitest a Naprendszer bolygóóriása. A Merkúr mind az égen, mind a szimbolikában kicsi és fürge, és az Uránusz-elvnek, amely a furcsaságot és a különcséget jelzi, a valóságban is egy "hasra esett" bolygó felel meg.  ....

Planéták (29.o.)
"Ereje akkor teljes, amikor a földbe visszafordul."

Nap (30.o.)
A Nap a Központi Személy. A Nap figurája sugároz életerőt minden rendszerbe.
A Nap az Uránusz-elv poláris ellentéte.
Ha párban van, akkor ő a domináns fél, ha csoportban, akkor ő a Vezető, ha nagy csoportban, akkor ő a Vezér. 
a családban ő a Férj és az Apa, a községben az elöljáró, demokráciában a Miniszterelnök, monarchiában a Király. 
A Nap a Vezető. A Nap figurája felsőbbséget és elsőbbséget követel magának.
Fókusza, mozgatója, cselekedeteinek eredete és eredője az Én megnyilvánulása.
Apai szerepében teremtő, családfői szerepében döntéshozó. A Nap figurájaa az az összerendező elv, az az erőtér, amely puszta létezése és kisugárzása által kozmoszt teremt a káoszból. ....


Hold (32.o.)
A Hold a Második Személy, az, aki befogad, megért, tartalmaz és tükröz. Létének másokkal való viszonya ad értelmet. Kapcsolatokban a domináns felet támogatja, s egyben rá is támaszkodik. Csoportban ő a mindenkiről gondodkodó háttér.
A Hold a Szaturnusz-elv poláris párja.
Fókusza, mozgatója, cselekedeteinek eredete a Másik személye, vagyis az, akinek létével és űködésével adni tud.
A családban ő a Feleség és az Anya: az Anyag Formálója, az Otthonteremtő, a Tápláló.
A Hold figurája megtartást és állandóságot képvisel. 
Anyai megnyilvánulásában életet adó és felnevelő, feleségként döntés-előkészítő és -formáló. A Hold figurája mindig kapcsolatban áll a lét eredeti forrásával és annak szavakban kifejezhetetlen lényegével. ....


Merkúr (34.o.)
A Merkúr a Gyermek, a Közvetítő, a Hírvivő, a Kereskedő. 
A Jupiter-elv poláris párja.
A Merkúr figurája semleges - ez megélt és tudatos belső kettősségének eredője. ...

Vénusz (36.o.)
A Vénusz a Szép, a Vonzó, a Csábító.
A Mars-elv poláris párja.
Ősképe a fiatal, nőiségében és érzékiségében kiteljesedett Lány, aki eladó sorba került, s most bálba jár, hogy rátaláljon a jövendőbelijére. Bízik a kisugárzásában és a vonzerejében, hiszen tapasztalja, semmi mást nem kell tennie, mint megmutatnia magát a világnak. ...

Mars (38.o.)
A Mars a Hódító, a Támadó, a Harcos, a Rámenős, a Kényszerítő, a Lerohanó.
A Vénusz-elv poláris párja. ...

Jupiter (40.o.)
A Jupiter a Nagy,  a Kiteljesedett, a Beérkezett, a Bölcs, a Tanító.
A Merkúr-elv poláris párja. ...

Szaturnusz (42.o.)
A Szaturnusz az Öreg, a Törvény Őre, a Szabályok Betartója, a Rend Képviselője.
A Hold-elv poláris párja. ...

Uránusz (44.o.)
Az Uránusz a Különc, a Furcsa, a Lázadó, a Polgárpukkasztó, a Zseni, a Tisztánlátó.
A Nap-elv poláris párja. ...

Neptunusz (47.o.)
A Neptunusz az Álmodó, a Misztikus, a Látomásos, a Megváltozott tudatállapotú.
A Plútó-elv poláris párja. ...

Plútó (49.o.)
A Plútó a Bűnös, a Vezeklő, a gonosz, a Mágus, a Csodadoktor, a Hipnotizőr, a Karizmatikus Vezető, a Diktátor.
A Neptun-elv poláris párja. ...


AZ UNIVERZUM NÉGY ELEM ENERGIÁJA (53.o.)
"Apja a Nap, anyja a Hold, a Szél hordozta méhében, a Föld táplálja."

Tűz (54.o.)
"Apja a Nap."


Víz (54.o.)
"Anyja a Hold."


Levegő (55.o.)
"a Szél hordozta méhében"

 
Föld (55.o.)
"a Föld táplálja."


AZ ENERGIÁK HÁROM MEGNYILVÁNULÁSI MÓDJA (57.o.)
"Válaszd el a tüzet a földtől, a könnyűt a nehéztől, a tudást a szenvedélytől."

Kardinális (58.o.)
"Válaszd el a tüzet a földtől"

Szilárd (58.o.)
 "a könnyűt a nehéztől,"

Változó (59.o.)
"a tudást a szenvedélytől."



JEGYEK (61.o.)
"ami fent van, ugyanaz, mint ami lent van."

Alászállás (62.o.)
"éppen úgy áthatja a finomat, mint a nehezet"


Kos (65.o.) 


Bika (69.o.)


Ikrek (72.o.)

 
Rák (76.o.)


Oroszlán (81.o.)

  
Szűz (85.o.)


Mérleg (90.o.)


Skorpió (95.o.) 


Nyilas (99.o.)

 
Bak (103.o.)


Vízöntő (107.o.)


Halak (112.o.) 



A FÖLD (117.o.)
Házak (118.o.)


Első ház (119.o.)


Második ház (122.o.)


Harmadik ház (125.o.)


Negyedik ház (128.o.)


Ötödik ház (131.o.)


Hatodik ház (133.o.)


Hetedik ház (136.o.)


Nyolcadik ház (139.o.)


Kilencedik ház (142.o.)


Tizedik ház (144.o.)


Tizenegyedik ház (147.o.)


Tizenkettedik ház (150.o.)



AZ EMBER (153.o.)
Színre lépés (154.o.)


Az Én köre (158.o.)


Kint és bent (161.o.)




Szerkesztés alatt!




(Egy kérdés megválaszolása ürügyén, melyet a Facebookon tettek fel.)
Én Anisha
Mit gondoltok, az asztrológia miért hét bolygóval dolgozik?


o   

Íme, egy egyszerűségében nagyszerű kérdés. Köszönet a kérdés feltevőjének. Az első válaszgondolatom ez volt: "Ezt nem tudom. Talán..." és amikor ezt ide leírtam, átvillant az agyamon, hogy mi lenne, ha odamennék a könyvespolchoz, levennék egy felületesen elolvasott könyvet, és utána néznék? Mert mindenki az, amit és ahogyan olvas, akikkel kapcsolatot tart, és amit hall és érez a Világból. Kapunk egy kérdést, és ezt gondoljuk: Ez nem fontos, és nem szentelünk neki figyelmet, hanem a másik oldatunkra fordulva húzzuk a lóbőrt tovább. Én megfigyeltem, hogy szinte mindenki így tesz. De pontosan itt van a munka Nekünk! Amikor a kis hang a fejünkben, az EGÓ-nk azt üzeni, hogy "nem fontos", és folytatni akarja belső fecsegésünket, kb. 15 éve szokásommá tettem, hogy ÁLLJ! Most, itt álljunk meg egy pillanatra! (Ez akár az én meditációs technikámnak is lehetne nevezni.) MINDIG, MINDEN okkal kerül az utunkba, és rajtunk áll, mi ragadja meg éppen MOST a figyelmünket. Rákos Péter a Körkörös időben ezt írja: "Minden, ami valaha volt, vagy van a világban, annak létezik egy poláris ellentéte is. Minden polaritás egy képzeletbeli tengelyen helyezkedik el, s mindegyik tengely egy témát képvisel. Minden tengely-téma csak kettéválva, mint, mint két egymásnak ellentmondó elv tud megjelenni. A témák pedig azért jelennek meg a világban, hogy a MEGFIGYELŐ, a LÉLEK megtapasztalja, átélje őket. S ha a világot a poláris témák egyikével, majd másikával való azonosulások során tapasztaljuk meg, akkor joggal vetődik fel a kérdés: vajon hány ilyen tengely létezik az Univerzumban? Hány témán kell életek során átégnünk, és hány témának kell átégnie mirajtunk? Ránézésre számtalannak. A Smaragdtábla szerint azonban csupán tizenkettőnek. Az Ősi Térkép tizenkét alaptémája hat tengely végpontján lép a világba, poláris párokba rendeződve. Ezt az Ős-polaritást a hagyomány Jingként és Jangként ismeri, de nevezhetjük Fénynek, és Árnyéknak. Csak - rejtetten és öntudatlanul - minden pillanatban megtapasztaljuk, és átéljük. Földi érzékelésünkkel megtapasztalhatatlan, és átélhetetlen. Ehhez az egy megtapasztaláshoz gyűjtünk évezredeken át anyagot, hogy majd egyszer, valamikor a felszínen forgó témákat végre magunk mögött hagyva, engedjük felbukkanni a mélyből az eredeti kérdést, amelynek megválaszolására ősidők óta itt vagyunk. A tizenkét alaptémához tizenkét alapelv tartozik, és a Smaragdtábla geometriája tizenkét sávot rendel a csillagos égen. A sávok határait az egymást követő csillagképek kiterjedése adja. Az égi sávok azonban örök és változatlan minőségek, s önmagukban még nem tükrözik az örökké változó, átalakuló, és megújuló földi életet. A LÉLEK szüntelen vándorlását a VILÁG VÁLTOZATLAN KÖREIBEN a planéták jelképezik. Folytonos körbejárásuk az élet ciklicitásának jelképe, ám az a soha nem ismétlődő egyedi mintázat, amelyet óráról órára az égre rajzolnak, az egyedi LÉLEK egyszeri és megismételhetetlen útját, sorsát szimbolizálja. A rendszer tehát tizenkét változatlan sávból, és tíz, örökké helyet változtató pontból áll. És ahogy a sávok mindegyike különbözik az összes többitől, úgy különböznek egymástól az égen vándorló pontok, a planéták is. Az elemeknek három elkülönülő csoportja van: az első: tíz planétából, a második: tizenkét alapenergiából (ezeket hívják zodiákus jegyeknek), a harmadik: pedig tizenkét témából (tizenkét Házból) áll. Az elemeket pedig, amelyek pusztán jelképek, egy "univerzális fordítóprogram", az úgynevezett analógiás kulcs segítségével fordíthatjuk földi nyelvre. AZ ÉGI SZÍNHÁZ tehát az Analógia tan, a minden és mindenki az EGY alapján értelmezhető. A Smaragdtábla nyelve a világ végtelen változatosságú formáit tíz alapforma köré rendezi. E tíz ős-lényeg sajátosságait tíz égi jelkép - a csillagos égbolt háttere, az ez előtt mozgó Nap, hold, és 7 bolygó alkotják. De ne felejtsük: az asztrológia nyelvén a planéták pusztán szimbólumok. A planéták tehát formák - ha úgy tetszik, figurák, alakok, ős-szerepek, vagy archetípusok. Olyanok, mint a színdarab szereplői: a Királylány, az Udvari Bolond, a Varázsló, vagy a Szűzlány. Egy szerephez azonban nem társulnak tulajdonságok: a Király lehet bölcs, vagy ostoba, merész, vagy gyáva - e karaktervonások nem a szerepből fakadnak. A planéták által jelzett szerepek tulajdonságait háttérenergiájuk, a zodiákus jegyek (kos, bika, ikrek, stb.) határozzák meg. Az, hogy miről szól egy adott színdarab, vagyis, hogy a szereplők mit akarnak elérni egymással szövetkezve, vagy egymással ellentétben, az sem a szerepekből, sem a hozzájuk rendelt tulajdonságokból nem kitalálható. Ehhez a darab szövegének ismerete szükséges. A szereplők motivációit, cselekedeteik célját és irányát az asztrológia nyelvén a planétákhoz rendelt Házak témái képviselik. Pl. a feleségem és én az Uránusz elv, és a Nap elv kölcsönhatását éljük. Az Uránusz elv a Nap-elv poláris párja: Az Uránusz (a nejem), a KÜLÖNC, a FURCSA, a LÁZADÓ, a POLGÁRPUKKASZTÓ, A ZSENI, a TISZTÁN LÁTÓ. Az Uránusz a közösségtől elkülönült individuum, a másságát, egyediségét, másként gondolkodását felvállaló egyén. Az Uránusz-figura kiválik a nyájból, nem tud "együtt bégetni a birkákkal," nem nyugtatja meg az akol melege, és nem érdekli az sem, hogy nézeteihez, viselkedéséhez, céljaihoz, és az azokhoz használt eszközeihez mit szólnak mások.... Nem folytatom: csak azért írtam le a kérdésfeltevőnek adott rövid válasz részeként, hogy lásd, akivel majd 40 éve élek, mennyire meghatározója az életemnek... Én hálás vagyok ezért az áldásért, jobban, mint bármi másért az életemben...És a Te életednek is vannak meghatározó szereplői. És Te is ÁLDOTT VAGY! Köszönöm a kérdést, remélem nem csak nekem okozott válaszkényszert...




LOVE MYSELF asztrológiai

blogból:

Gyors horoszkóp kalkulátor

Add meg születési idődet, ami alapján kiszámítjuk nyugati-kínai horoszkópodat és bioritmusodat!

Részletes horoszkóp kalkulátor

Születési idő és hely megadásával kiszámíthatod aszcendensedet, holdjegyedet és pontos csillagjegyeidet.
Tovább >>





Születési horoszkóp elemzés minta
Szabadi Tibor Gyula részére
Idő: 1952.08.07, 16.45.00
Hely: Győr K17.62º, É47.62º , GMT +1




Geocentrikus
Tropikus
Placidus házak






Asztrogramod általános jellemzői:

Bolygóid jelentése az egyes jegyekben:Nap, csillogó személyiség az Oroszlán jegyében (15gr02')
Hold, áldozatkész érzelemvilág a Halak jegyében (11gr04')
Aszcedens, megjelenés a Bak jegyében (01gr28')
Merkúr, nagyvonalú gondolkodásmód az Oroszlán jegyében (23gr55'), retrográd
Vénusz, csillogást igénylő vágyak az Oroszlán jegyében (27gr06')
Mars, rejtetten túlfűtött indulatok a Skorpió jegyében (18gr46')
Jupiter, inkább anyagi, megfontoltabb hivatásterület a Bika jegyében (19gr14')
Szaturnusz, igazságossággal és udvariassággal kapcsolatos feladatok és kihívások a Mérleg jegyében (10gr50')
Uránusz, a nagyobb függetlenség imádat egyediséged jellemzője a Rák jegyében (16gr06')
Neptunusz, a kellemes környezetre irányuló álomvilág a Mérleg jegyében (19gr19')
Plutó, a személyes fellépés szuggesztivitása lényeges az Oroszlán jegyében (20gr59')
Sárkányfej, a másokkal való együttműködés egy közös cél érdekében belső fejlődésednek záloga a Vízöntő jegyében (21gr49')


Kiemelt horoszkópházaid a 8. (átalakulás, titkok és ezek felfedése), a 9. (elvek, hosszabb utazások térben és gondolatban).


Horoszkópod bolygó eloszlásai az egyes minőségek szerint:
Polaritás alapján: Férfias – 7 Nőies – 4
A két pólus közti jelentősebb különbség hatására, hajlamos lehetsz inkább az egyszerűbb választási lehetőségeket előnyben részesíteni.


Tűz: 4 (Nap, Merkúr, Vénusz, Plutó), Víz: 3 (Hold, Mars, Uránusz), Levegő: 3 (Szaturnusz, Neptunusz, Sárkányfej), Föld: 1 (Jupiter)


A tűz elem jelenléte inspirációt, életkedvet és változóerőt sugároz, a víz elem fogékonyságot ad a környezet finomabb jelzéseire, a levegő elem által a gondolkodási és kommunikációs képességek erősödnek.


Kardinális: 3 (Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz), Fix: 7 (Nap, Merkúr, Vénusz, Mars, Jupiter, Plutó, Sárkányfej), Változó: 1 (Hold)


A kardinális elemek jelenléte erősebb kezdeményezőerőt biztosít számodra, a fix elemek kitartást és stabilitást nyújtanak.






Születésünk pillanatában, a keleti horizonton felkelő jegy, az aszcendens, mutatja azt a módot, ahogyan mi is, analógia alapján, megjelenünk a világban. Mivel ennek szükséges velejárója a fizikai test, ezáltal, ennek alkatáról és hajlamairól is információkat szerezhetünk.
A Bak aszcendens egy nagyon praktikus és konzervatív külsőt kölcsönöz, nagyon éles üzleti jellegű megjelenéssel. Jellemez továbbá a tiszta látókör és az érzelmi közömbösség.






Legerősebb fényszöged a Mars szembenállás Jupiter, melynek jelentése:
Nem az ambíciód, hanem a jó ítélőképességed szenvedhet időnként hiányt. Beleszaladhatsz a dolgokba, mielőtt végiggondoltad volna őket, hiányos tervezéssel és előrelátással. Olyan karriert választhatsz, amely nem megfelelő az igazi érzéseidnek és érzelmi szükségleteidnek. Az indulataid problémákat okozhatnak a munkahelyen, befolyásolva a karrieredet. Nagyobb erőfeszítést igényelhet olyan megélhetési módot találni, amely képes ambícióidat is kielégíteni.






Egy retrográd mozgású bolygód van (lásd az Rx jeleket az ábrán), ami a vele kapcsolatos jellemvonásokban (gondolkodásmód) több erőfeszítést is igényel részedről.


Ezentúl minden nap olvashatod személyre szóló (a születési adataid és nem csak a csillagjegyed szerinti) napi előrejelzéseidet is, ha ingyen regisztrálsz a honlapon. 
Amennyiben érdekesnek találtad a fentebbi sorokat, megkérlek jelöld be a “Tetszik” gombot az Asztrológiai tanácsadás Facebook oldalon, hogy mások is tudomást szerezhessenek ezekről az ingyenes szolgáltatásokról.
A továbbiakban, ha érdekel, egy teljes, asztrológus által készített 17-19 oldalas elemzéshez meglátogathatod ezt az oldalt.
Ezen kívül igényelhetsz még: Kapcsolati elemzést (élettársi, szülői, rokoni, baráti, szakmai viszonyaid megértésére) és 3 hónapos előrejelzéseket is.


Baráti üdvözlettel,
Czompó Csaba
asztrológus, spirituális tanácsadó

















I./3.Egyiptomi asztrológia






Születési dátum, mellette pedig az egyiptomi jegy:

Január 1. - január 7. A Nílus
Január 8. - január 21. Amon-Ra
Január 22. - január 31. Maat
Február 1. - február 11. Amon-Ra
Február 12. - február 29. Geb
Március 1. - március 10. Ozirisz
Március 11. - március 31. Ízisz
Április 1. - április 19. Thot
Április 20. - május 7. Hórusz
Május 8. - május 27. Anubisz
Május 28. - június 18. Széth
Június 19. - június 28. A Nílus
Június 29 - július 13. Anubisz
Július 14. - július 28. Básztet
Július 29. - augusztus 11. Szahmet
Augusztus 12. - augusztus 19. Hórusz
Augusztus 20. - augusztus 31. Geb
Szeptember 1. - szeptember 7. A Nílus
Szeptember 8. - szeptember 22. Maat
Szeptember 23. - szeptember 27. Básztet
Szeptember 28. - október 2. Széth
Október 3. - október 17. Básztet
Október 18. - október 29. Ízisz
Október 30. - november 7. Szahmet
November 8. - november 17. Thot
November 18. - november 26. A Nílus
November 27. - december 18. Ozirisz
December 19. - december 31. Ízisz

Válaszd ki a táblázatból, hogy melyik istentípusba tartozol, majd olvasd el a jellemzésed!

A Nílus

Történet:
A Nílust istenítették Egyiptomban, mert varázslatos módon táplálja a földet.

Jellem:
Nagyon kedves, nagylelkű természeted van. Kész vagy mindig meghallgatni a
körülötted lévő embereket, nagyon jó ítélőképességed van, kiváló érzékkel
hangolódsz rá a beszélgetőpartneredre, és jó tanácsokat osztasz.
Önzetlenül adsz, és nem vársz viszonzást, mindig békésen és nagyvonalúan viselkedsz.
Nagyon toleráns vagy, és mindig kész segíteni másokon, sajnos sokan meg is próbálják kihasználni jó természetedet. Amíg őszinték, addig nem is bánod, de ha becsapva érzed magad, keserű haragra gerjedsz, és akkor számolhatnak a következményekkel! Egy dolog azonban biztos, csak a saját ítéletedben bízol.

Amon-Ra

Történet:
Amon jelentése "a Rejtett" vagy "a Titkolt", és bálványként tisztelték Felső-Egyiptomban.

Jellem:
Ha Amon-Ra jegyében születtél, nagyon sok karizmával rendelkezel. Remek a
nyelvérzéked és a beszédkészséged, könnyen meggyőzöl másokat a magad igazáról, és nem kell sok erőfeszítést tenned azért, hogy a tenyeredből egyenek. Az emberek élvezik a társaságod, és gyakran töltöd együtt az időt a barátaiddal. Számos jó tulajdonságod van, mint a bátorság, egyenesség és a becsületesség, melyek sokat segítenek mindennapjaidban, és olyasvalakit faragnak belőled, akit sokan tisztelnek ésszerű és egyenes döntéseiért. Nyugodt vagy és másokat is meg tudsz nyugtatni, mindenkiből kihozod a száz százalékot.

Maat

Történet:
Maat a második legjelentősebb női alak az egyiptomi mitológiában Ízisz után. A neve szó szerint anyát jelent.

Jellem:
Nagyon érzelmes típus vagy, néha nincs elég önbizalmad, ezért gyakran csapongsz a melankólia és a boldogság között. Érzékenységednek köszönhetően nagyon gazdag a fantáziád és a képzelőerőd is. Sokan rejtélyesnek tartanak, kíváncsivá teszed a nálad kevésbé komplex egyéniségeket. Sok türelemre van szükség veled szemben, mert hajlamos vagy eltaszítani magadtól másokat csak azért, hogy belsőleg megerősödj, ezáltal azonban fennáll annak is a veszélye, hogy teljesen elzárkózol a környezetedtől. Munka szempontjából a szociális jellegű foglalkozások vonzanak, kész vagy minden tehetségedet és nagylelkűségedet az emberek javára fordítani.

Geb

Történet:
Geb Su, a levegőisten és annak nővére - és egyben felesége -, Tefnut istennő fia. Nut égistennő bátyjaként és egyben férjeként a föld férfiasságát testesíti meg.

Jellem:
Gyakran vesz erőt rajtad a lustaság, és úgy érzed, kevés az energiád. Saját módszereid szerint osztod be az idődet, nem nézel túl messzire a jövőbe, mindig megfontolod a következő lépést, és egyszerre csak egy dologra koncentrálsz. Kimondottan félénk vagy és érzékeny, ami könnyen befolyásolhatóvá tesz. Hajlamos vagy feláldozni magad a kapcsolataidban, és ezt gyakran ki is használják. Mindenki tudja, hogy rád lehet számítani, meghallgatsz másokat, és megőrzöd a titkaikat.

Ozirisz

Történet:
Ozirisz az egyik legnagyobb egyiptomi istenség. Húgát, Íziszt vette feleségül, együtt uralkodtak Egyiptomon és elhozták a civilizációt.

Jellem:
Kíváncsi természeted mindig új kalandok felé sodor, melyek gyakran spontának és rendhagyóak. Hiszel az életben és bízol magadban, sosem adod fel. Létezésed minden pillanatát intenzíven éled meg, nem félsz az elbukástól, mert számodra mindig van menekülés vagy visszaút, hogy aztán új kalandokba vethesd magad. A te életedben semmi sem állandó, minden folyamatosan változik, veled együtt. Bár nem vagy immunis a csalódással szemben, próbálsz józan ítélőképességű lenni, azonban kényszeres optimizmusod túl gyakran érvényesül. A közömbösség szó nem található meg a te szótáradban, így gyakran állítasz akadályokat saját utadba, és néha meginog a magadba vetett bizalmad.

Ízisz

Történet:
Ozirisz felesége, maga a megtestesült anyaistennő, a születés, az utazás és az állam védelmezője.

Jellem:
Éber elmével áldott meg a sors, nyílt vagy másokkal és szeretsz előre nézni. A legtöbbet hozod ki az életedből, tele vagy energiával, de nincs benned előítélet. Követed az ösztöneidet, melyek új és érdekes kalandok és élmények felé sodornak. Az emberségbe vetett hited megingathatatlan, még ha olykor be is csapnak, alapvetően optimista és pozitív személyiség vagy. Nyugodt, magabiztos természeted és nagylelkűséged csodákra képes az emberierőforrás-gazdálkodás vagy a jótékonysági munkák területén.
Mélyen szerelmes típus vagy, és tudod, hogyan tartsd meg a kapcsolatod frissességét és a párod érdeklődését.


Thot
Történet:
A bölcsesség és az írás isteneként Toth Ozirisz tanácsadója és Hórusz védelmezője volt.

Jellem:
Kíváncsi és vállalkozó kedvű természetednek köszönhetően minden nagyon
érdekel, ami furcsa és szokatlan. Harcos lelked folyton arra késztet, hogy felfedezd saját korlátaidat, anélkül hogy szem elől veszítenéd mindazt, ami fontos neked.
Éber vagy és felvilágosult, sok időt fordítasz az élet alapvető dolgaira, melyek örömöt és boldogságot hoznak neked. Nem igazán vagy számító, nagylelkűséged az őszinteségeddel vetekszik. Könnyen megnyered az embereket, hogy támogassák az elképzeléseidet, természetes tekintéllyel rendelkezel, melyet az emberek érzékelnek és elismernek.

Hórusz

Történet:
Az ég, a csillagok és a szerelem istene, Hórusz a fáraók védelmezője volt, egyike a legfontosabb és legidősebb egyiptomi istenségeknek.

Jellem:
Nagyon kedvelnek téged kedves, kissé pragmatikus, de nagylelkű természetedért. Tisztán látod a céljaidat, hogy mit szeretnél elérni az életben, és egy harcos lelkével mész előre, képes vagy nagy projekteket is irányítani. Szeretsz kockázatot vállalni, és nem félsz a hosszú távon kamatozó lehetőségektől sem, van elég önbizalmad, hogy felelősséget vállalj, és végigvigyél mindent, amibe belekezdtél.
Szeretsz a vezetőülésben ülni, irányítani a dolgokat, bár ez nem tetszik szükségszerűen mindenkinek, főleg mikor elveszíted a türelmed vagy nem
viselkedsz elég tapintatosan.

Anubisz

Történet:
Anubisz, a halál és a túlvilági élet istene felügyelte a mumifikáló ceremóniát. Figyelte az elhalálozókat, megvizsgálta a lelküket, és védelmet, békét ajánlott nekik.

Jellem:
Egy kissé paradox egyéniség vagy. Magányra vágysz, ugyanakkor szenvedélyesen keresed a társaságot. Rejtélyes vagy, tele titkokkal, inkább az árnyékot kedveled, mint a fényt, inkább maradsz névtelen, mint válsz híressé, ez diszkréciód titka. Rendkívüli érzékenység jellemez, és mindenáron lojális maradsz, magaddal és másokkal is őszinte vagy. Igazi idealista, tele túláradó érzelmekkel, aki számos csalódást szenved el életében, de ezeknek nem marad semmilyen hatásuk. A szenvedések gyakran kihozzák depressziós hajlamodat, de képes vagy uralkodni
bizonytalanságodon, és egyedül is megtalálod a megoldást problémáidra.
Természettől fogva tehetséged van az emberekhez, a tanításhoz, a gyógyászathoz, főleg a pszichológiához, köszönhetően a tudat alatti világ megértésének.

Széth

Történet:
A sötétség, a káosz, a sivatag, a vihar és a háború istene. Széth a gonosz megtestesítője.

Jellem:
Ambiciózus, szenvedélyes és perfekcionista vagy, mindig egyre magasabbra teszed a mércét. Számodra az akadályok azért vannak, hogy leküzdhesd őket, folyton új kihívások után nézel. Akkor érzed, hogy élsz, ha keményen bánsz magaddal.
Rendületlenül a jövőt kémleled, szeretsz gyorsan túl lenni a dolgokon, és nem szívesen lapozod fel a múltat. A baj csak az, hogy nem mindig tanulsz a tapasztalataidból, vagy legalábbis nem időben. Mindig újra és újra próbára teszed a képességeidet, de ez sosem elég. Gyűlölöd a középszerűséget. A szerelemben csak nehezen leszel úrrá a féltékenységen, de erős szenvedélyed, ami összehozott a partnereddel, képes arra, hogy életben tartsa a kapcsolatot.

Básztet

Történet:
A szerelem és a termékenység istennője. Básztet a nőiesség megtestesülése.

Jellem:
Alapvetően védekező természetű vagy, és mindig készen állsz, hogy megvédd
magad. Az éberség az egyik legnagyobb erősséged, de a túlzott óvatosság néha akadályoz. Gyakran tűnsz gyengének és szégyenlősnek, sokszor elmész a jó lehetőségek mellett, vagy elodázod, hogy új embereket ismerhess meg, új élményekre tegyél szert. Ez az aggódós magatartás hátráltathatja a fejlődésedet. Pedig van benned elég báj és vonzerő. Diplomáciai érzéked, jólelkűséged vonzóvá tesz mások szemében. Könnyen ráhangolódsz a beszélgető társaidra, és mindig megtalálod az odaillő szavakat. Tapintatos vagy és tehetséges, mindig képes vagy úgy haladni előre, hogy nem keltesz hullámokat, nem harsogsz a trombitádon és nem fúrod a többieket.

Szahmet

Történet:
Szahmet jelentése "erő, hatalom", ő volt a háború és a vita istennője.
Aszályt és éhínséget okozott, őt tartották az emberi boldogtalanság forrásának.

Jellem:
Szenvedélyes vagy, hajthatatlan és rendkívül büszke, határozott, életerős egyéniség. Ez nem mindig szerez neked barátokat, pedig gyakran elnéző vagy másokkal. Csak ritkán hibázol, sőt nagyon kemény is tudsz lenni magadhoz és másokhoz is. Rendkívüli önuralommal bírsz. A büszke külső mögött egy őszinte, érzelmes és figyelmes ember lakozik, aki elismerésre vágyik, és nem tolerálja a csalást. Az emberek óvatosan járnak körülötted, hogy ne keresztezzék az utadat, amikor rossz passzban vagy. Jó érzéked van az üzlethez.
Forrás: www.facebook.com


II.           Számmisztika
Engem teljesen lenyűgözött Schilling Péter számmisztikai tanítása.  Megrendelésemre elkészítette ingyenes számmisztikai elemzésemet, melyről sokáig úgy gondoltam, hogy túl személyes, nem tartozik senki másra. Ma úgy gondolom, hogy mindenkinek vannak erősségei és gyengeségei, ez se nem szégyellni való, se nem titkolandó. Mindenki tanulási célból van ezen a bolygón, és mindenki tanul a saját, és a mások példájából egyaránt. Maga Schilling Péter így ír a számmisztikáról és arról a lehetőségről, hogy ő is tanulva tanít, és senki sem tévedhetetlen:
„Írta: Schilling Péter, november 09, 2010
Sziasztok,

A számok soha nem arra szolgálnak, hogy egy konkrét eseményt előre jelezzenek neked, hanem energiákat, és lehetőségeket mutatnak az életedben, amik adott időszakban, vagy az egész életedben rendelkezésedre állnak.

A születési elemzés nem arra való, hogy varázsgömbként megmondja neked a jövőt, erre senki nem képes, akármit is állít, hiszen az emberek szabad akaratukból döntenek.

A születési dátumod és a neved akkor tud útmutatással szolgálni az életedhez, ha magadban keresed a megoldást.

Egy ilyen elemzés az önmagad megértésére szolgál minden más csak önáltatás:

Ajánlom nagy szerettel egy korábbi cikkemet a témában "Senki sem lát bele az életedbe" címmel”

Írta: Schilling Péter, november 10, 2010
Kedves Gabi,

Nem akarok veled vitába bonyolódni!

A bőség sok tekintetben jelen volt ebben az évben, de nem úgy ahogy vártam.

Itt volt például az árvíz, vulkánkitörés, vörös iszap áradat. Ez mind-mind a bőség tárgyköréhez tartozik, de az élet nem mindig azt adja, amit várunk tőle, sokszor azért, hogy tanítson, meglepetéseket okoz.

Nem vagyok mindenható és nem látok a jövőbe,
ha ezt várod tőlem, akkor rossz helyen vagy, sajnos ennek az elvárásnak nem tudok és nem is akarok megfelelni.

Amit itt csinálok, hogy megmutatom az energiák működését, amit menet közben magam is tanulok,
ha tudsz olyan embert mutatni, aki tanít, és soha nem téved, akkor szeretnék megismerkedni vele, én egyenlőre nem találkoztam ilyennel.

A tévedéseimet és hibáimat mindig beismerem, azért pedig nem tudok felelősséget vállalni, hogy erre mások hogyan reagálnak

Péter”

 Most abban a reményben adom közzé a Schilling Péter által rólam készült számmisztikai elemzést, hogy segítségével közelebb kerülsz a számmisztikához, és ez által önmagadhoz:

Schilling Péter
1952.08.07 és a benne rejlő használati útmutató
az Ön sikeres életéhez
ISBN 978-963-06-9134-5
1/29
Hogyan válik a számmisztikai elemzés az Ön személyes iránytűjévé; avagy a hatékony önismeret lépései
Amikor Ön vásárol a egy TV-t, akkor adnak hozzá egy használati utasítást, amiből röviden, tömören
megismerheti, hogy milyen lehetõségek, milyen kényelmi szolgáltatások azok, amiket élvezhet azáltal,
hogy megvásárolta a készüléket. Amikor Ön megszületett, akkor Önhöz nem kapott az édesanyja ilyen
leírást, sőt Ön sem kapott ilyet, amikor átvette az első személyi igazolványát. Ez nagy hiányosság,
mivel ahány ember él ezen a földön annyiféleképpen működik, minden embernek megvannak a maga
lehetőségei, képességei és korlátai. Ezek a lehetőségek, képességek és korlátok azok, amelyek mentén
zajlik az élete. Ezek segítségével reagál a mindennapok történéseire, hozza meg döntéseit. Amennyiben
ez így van, úgy Önnek is szüksége van használati útmutatóra saját magához, amelyből megismerheti
azt az egyedülálló lehetőséget, amit az élete tartogat az Ön számára.
Van egy dolog, ami miatt mégsem kell reklamálnia a teremtőnél a nyomtatott használati utasítás miatt, ez
pedig az a lehetősége, amelyet az Ön születési dátuma tartogat. A születési dátum nem más, mint egy
lenyomat, egy bélyegző, ami tartalmazza azoknak a hatásoknak az összességét, melyeknek eredője az
Ön születése pillanatában érvényesült. Ezeknek a hatásoknak az eredője "rányomta" Önre a bélyegét,
ezért egész életében a folyamatosan változó lehetőségekre és élményekre a születéskori lenyomat
hatására fog reagálni. Ezt a lenyomatot, egyszerűen típusnak is nevezhetjük. Ön Testi , Lelki, Szellemi
és sok más egyéb értelemben bizonyos embertípushoz tartozik. Ez nem azt jelenti, hogy pontosan
mindenre ugyanúgy fog reagálni, mint más ugyanebben a típusba tartozó ember, de meglehet, hogy reakciói
sokban hasonlítani fognak egymáshoz.Persze, most felteheti a legfontosabb kifogást, ami ezzel kapcsolatban
felmerülhet!
Akkor most minden ember, aki ugyanazon a napon született egyforma?
A válasz igen is meg nem is. Természetesen, még a 2 perc eltéréssel született egypetéjű ikrek sem
egyformák teljesen, sem viselkedésben, sem pedig megjelenésben. A kielégítő válasz erre a kérdésre az
lehet, hogy az egy napon született emberek sok helyzetben hasonlóan reagálnak, de ennek ellenére
nem egyformák, mivel ugyanannak a típusnak más és más aspektusát mutatják meg. Ez azt jelenti,
hogy egy típusnak is több arca lehet. Gondoljon csak a pénzérmére, aminek legalább két oldala van. A
típusoknak is legalább két arca lehetséges. Az a két véglet, ami egyetlen témakörhöz tartozik, a kettő
között pedig van egy középút, ami az aktuális típus kiegyensúlyozott állapotát jelenti. Mivel egy ember
nem csak egyféleképpen sorolható típusokba, hanem különböző szinteken, mint például a gondolkodás,
az érzelmek és a cselekedetek, hogy csak a legalapvetőbbeket említsem, így ezek a szintek is különböző
módon hatnak egymásra, és még az egy napon születettek között is igen jelentős különbségeket
eredményeznek.
2/29
Hogyan olvassam ezt az elemzést?
Az a személyre szabott számmisztikai elemzés amit Ön most a kezében tart nem más mint egy
HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ! Egy olyan leírás, amely tartalmazza az Önben rejlő lehetőségek és korlátok
legsarkalatosabb pontjait. Ez az elemzés a kiindulópontja egy olyan önismereti munkának, mely elvezeti
Önt oda, hogy képes legyen felismerni azokat a lehetőségeket, melyeket kihasználva teljesebb életet
élhet. Azáltal, hogy felismeri a korlátait, és hiányosságait Ön képessé válhat arra, hogy megbékélve saját
magával egy sokkal kiegyensúlyozottabb életet éljen Persze egy ilyen munka hosszú időt vesz igénybe,
sok fáradtságot, sok szembenézést kíván Öntől, de az eredmény miatt, ami egy TELJESEBB ÉLET
megéri befektetni ezt a munkát.
Meglehet, hogy ebben az elemzésben ellentmondásokra bukkan majd. Egymásnak sokszor ellentmondó
jelentéseket olvashat. Gondoljon csak bele, hogy hány ellentmondás van az Ön életében, önmagával
szemben, amit képtelen egyik napról a másikra feloldani. Egy elemzéstől sem várhatja el, hogy
ellentmondásoktól mentes legyen, hiszen semmi mást nem ad, mint tükröt tart Önnek. "EZ VAGY TE!".
Meglehet talál benne olyan kijelentéseket, amelyen nem 100%-ban igazak Önre nézve, ez sem baj.
Próbáljon a dolgok mélyére ásni tegye fel magának a szükséges kérdéseket. "TÉNYLEG ILYEN
VAGYOK?". Ha őszinte önmagához a válaszok néha megdöbbentőek tudnak lenni. Használja ezt az
elemzést egy gondolatébresztőnek. Időről, időre vegye elő és olvassa el újra, és meglátja, hogy melyek
azok a területek, ahol képes volt előre lépni, és hol vannak azok a feladatok, amiken dolgoznia kell még.
Ehhez kívánok Önnek nagyon jó olvasást, és sikeres önismeretet.
Baráti üdvözlettel: Schilling Péter  www.szammisztika.com
3/29
A születés hét törvénye
1952.08.07 és a benne rejlő
hét törvény, ami meghatározza
az Ön életét
4/29
A születési képlet számítása
Az Ön számmisztikai születési képlete úgy áll elő, hogy az Ön születési dátumában, minden egyes számban
külön-külön (Évszázad, Évtized, Hónap, Nap) szereplő összes számjegyet összeadjuk egymással
egészen addig, amíg egyjegyű számokat nem kapunk. Az így kapott egyjegyű számokat (Évszám,
Hónapszám, Napszám) szintén összeadjuk egymással, így megkapjuk a sorsútszámot, ami az
összeadásokból eredő kétjegyű szám, és a sorsszámot, ami az sorsútszám számjegyeinek összeadásából
eredő egyjegyű szám.
A születési képlet kiszámítása után megvizsgáljuk, hogy a számítás végeredményei és részeredményei
szempontjából mely számok azok amelyek egyáltalán nem fordulnak elő a születési képlet kiszámítása
során, ezek a számok az úgynevezett hiányszámok. Illetve mely számok azok, melyek a képlet felállítása
során visszatérően is megjelennek, akár többjegyű, akár egyjegyű számok részeként, ezek lesznek az
úgynevezett többletszámok.
Az Ön személyes születési képlete
Születési év Hónap Nap
19 52 08 07 begin_of_the_skype_highlighting            19 52 08 07      end_of_the_skype_highlighting
10 7
1 7
Évszám Hónapszám Napszám Sorsútszám Sorsszám
8 8 7 --> 23 --> 5
Hiányszám(ok): 4,6
Többletszám(ok): 1,2,5,7,8
5/29
A születési képlet hét legfontosabb része
Évszám
meghatározza az alapkaraktert,a gondolkodásmódot, vagyis a gondolkodás törvényét.
Hónapszám
meghatározza a belső személyiséget,az érzelemvilágot, vagyis az érzelmek törvényét
Napszám
meghatározza, hogy miképpen nyilvánul meg a belső személyiség a külvilág felé, milyen a viselkedése,
vagyis a cselekedetek törvénye.
Sorsútszám
azt mutatja meg, hogy mi az út, amin keresztül képes eljutni a földi céljának beteljesítéséhez, vagyis a sors
útjának törvénye.
Sorsszám
azt mutatja meg, hogy mi a feladat, amit élete során be kell töltenie, mi a sorsa, vagyis a sors törvénye
Többletszám(ok)
azt mutatja meg, hogy melyek azok a képességek, illetve feladatok, amikre különösen oda kell figyelnie
élete során, vagyis a támogatás törvénye.
Hiányszám(ok)
azt mutatja meg, hogy mik azok területek az életben, amikkel kapcsolatos értékítélete nincs a helyén, mik
azok a dolgok amiket a leginkább meg kell tanulnia, vagyis a tanulás törvénye.
Előfordulhat, hogy az Ön születési képletében valamelyik szám a hét közül ismétlődik, ebben az
esetben az ismétlődő számokat (például:az érzelmek és a cselekedetek számát) összevonva
értelmezi a kötet, természetesen ez semmit nem von le az elemzés értékéből.
6/29
A gondolkodás és az érzelmek törvényei
Az Ön születési évéből számított egyjegyű szám megmutatja Önnek, hogy milyen hatások befolyásolják a
tudatos és tudattalan gondolatait. A racionális gondolatok és a tudattalan intuíciók egyaránt alárendeltek
ennek a hatásnak. Ezek olyan hatások, amik sokszor belül láthatatlanul zajlanak. A külvilág felé csupán
áttételesen a szavak és cselekedetek által jelennek meg.
Az Ön születési hónapjából számított egyjegyű szám meghatározza az Ön érzelemvilágára gyakorolt
hatásokat. Megmutatja, hogy milyen módon éli meg érzelmeit, hogyan reagál érzelmileg az Önt ér külső
és belső hatásokra, gondolatokra. Ez a hatás már sokkal látványosabb, mint a gondolatokra, gyakorolt
hatás, hiszen az érzelmi megnyilvánulások gyakran közvetlen testi reakciókat váltanak ki, melyek a
testbeszédből is jól kiolvashatóak.
8 - Gyorsaság
Önt a gondolatai és érzelmei szintjén közvetlen gyors kommunikáció és a félreértések leküzdése jellemzi.
Álláspontját mindig nyíltan és közvetlen módon ismerteti, ez pedig legyőzi az Ön előtt lévő akadályokat. A
félreértéseket minden esetben tisztázza. Saját álláspontját belső középpontjával összhangban nyomatékosan
képviseli. A megoldhatatlan problémák háttérbe szorulnak és jelentéktelené egyszerűsödnek. A tétovázást
leküzdi a zavaró tényezőket pedig mindig nevén nevezi.
Erőssége:
Nyílt gondolkodás. Nyitott a világra, sok minden iránt érdeklődik. Keresi az ideákat és az erős
meggyőződéseket, és a magasabb képzettséget. Hatalmas hite és meggyőző ereje van. Optimizmusára
bátra építhetnek mások is. Jó tehetsége van a nyelvekhez is.
Problémája:
Arrogáns gondolkodás. Hiszékeny és makacs, azt hiszi mindent jobban tud másoknál. Felületes és
kritikátlan, öntetszelgő és dogmatikus alkat. Öntelt és patetikus módon fejezi ki magát.
Mindig tisztán és világosan közölje álláspontját. Ha kiáll önmaga mellett a félreértések tisztázhatóak.
A következő kérdést tegye fel magának:
Van olyan ember, akivel szemben nem meri nyíltan képviselni álláspontját?
7/29
A cselekedetek törvénye
Az Ön születési napjából számított egyjegyű szám megmutatja Önnek, hogy miként nyilvánítja ki a
gondolkodását és az érzelmeit a külvilág felé. Megmutatja viselkedését, ahogy a külvilág látja Önt. Ez
az összes születési szám közül a leginkább látványos hatás, mivel cselekedeteiben és szavaiban
közvetlenül és azonnal érezhet módon megjelenik, befolyásolja mindennapjait, jó és rossz szokásait,
viselkedését és beszédstílusát
7 - Bátorság
Az Ön cselekedetei szintjén átütő erő, merészség, bátorság és kockázatvállalás van. Harcos erő és
élettapasztalatban gyökeredző bátorság jellemzi. Képes tanulni a múlt tapasztalataiból, ami növeli a tudatos
kockázatvállalás képességét. A kompromisszumot teljes mértékben elutasítja, hiszen belső valóját tagadná
meg. Szabadon kiáll önmaga és erői mellett.
Erőssége:
Ön Szuverén, öntudatos egyéniség. Szereti az életet, terveit lendületesen valósítja meg. Gyakran tesz
gesztusokat mások felé.
Problémája:
Büszke uraság. Önző, fennhéjázó és uralkodó természet. Színpadias viselkedés. Rendkívül érzékeny a
kritikára.
Önmagunkhoz hűnek maradni azt jelenti, hogy erős ellenállással szemben is képviseljük
önmagunkat. Bízzon erejében és mindig vigye keresztül akaratát!
A következő kérdéseket tegye fel magának:
Kész vállalni cselekedetei minden következményét?
Milyen félelmek akadályozzák az ügyeiért való kiállásban?
8/29
A sors törvénye
Ez a szám, ami a születési képlet kiszámítása során a legvégső eredményként előálló egyjegyű szám. Ez a
szám gyakorolja a legnagyobb és legintenzívebb hatást az Ön egész életében. Ennek a hatásnak az
alárendeltje minden más a képlet számításakor előálló szám hatása. Minden egyéb Önben meglévő
személyiségjegy, ezen a hatáson keresztül nyilvánul meg. Minden, amit Ön gondol, érez, mond, vagy tesz
élete során, azt ennek a számnak a hatása alatt teszi. Az erre a számra jellemző kulcsszavak
meghatározzák az egész életét, jellemét és sorsát.
5 - Változás
Kulcsszavak: Szabadság, Rugalmasság, Szerencse, Nyitottság, Bõség, Barátság, Tanulás, Tanítás, Hit, Meggyõzõ erõ
Bolygója: A Jupiter
Az Ön feladata, hogy szüntelenül változzon a korral, alkalmazkodjon a gyorsan változó időkhöz. Eközben
folyamatosan haladjon előre, fejlődjön, tanuljon és adja tovább a tanultakat. Ön biztos fellépésű, hajlékony,
rugalmas ember. Képes arra, hogy szélsőségesen viszontagságos körülmények közepette is
alkalmazkodjon. Élete tele van nem várt fordulatokkal, melyekből mindig győztesen kerül ki, amennyiben
képes megőrizni hitét. Veleszületett humorérzékkel rendelkezik, mely segít átvészelni a nehéz időszakokat.
Váratlan helyzetekben könnyedén feltalálja magát, nem esik kétségbe, hanem rögtönöz. Őrizze meg
nagyfokú szabadságát, hogy az életben semmi se akadályozza meg az új lehetőségek kiaknázásában. Ön a
szavak mestere, kiváló prédikátor, meggyőző képessége rendkívüli. Bízik az emberekben, és az emberek is
bíznak Önben. Törekszik arra, hogy jó ember legyen. Keresi a dolgok értelmét és megpróbálja felismerni a
jelenségek mögötti valódi jelentést. Amíg megőrzi hitét, addig képes másoknak is adni optimizmusából.
Szerelemben:
Az őszinteség, a kölcsönös bizalom és a jóakarat áll az első helyen. Könnyen alkalmazkodik partneréhez,
jól tűri a gyorsan változó viszonyokat. Kapcsolaton belül is keresi a szabadságot és a függetlenséget,
máskülönben bebörtönözve érzi magát. Nem szereti, ha korlátozzák és rövid pórázon tartják.
Hivatásban:
Önnek nagyon fontos, hogy a munkájának értelme legyen. Ott érzi az elhivatottságot, ahol tanácsot,
vigaszt, segítséget kell nyújtani a rászorulóknak. Kiváló tárgyaló képességgel rendelkezik, jó vezető lehet
Önből. Mivel nagyfokú szabadságvágya van, ezért megfelelő lehet egy olyan munka ahol sokat kell utaznia.
Mivel nem bírja az egyhangúságot, ezért gyakran változtat munkahelyet. Mivel könnyen alkalmazkodik krízis
helyzetekben, ezért nem veszíti el a fejét. Jó krízismenedzser is válhat Önből.
9/29
A sors útja
Ez a szám, ami a születési képlet kiszámítása során a legvégső eredményként előálló kétjegyű szám. Ennek
a számnak a hatása, a második legfontosabb hatást gyakorolja az Ön életében. Ez a szám azt mutatja
meg Önnek, hogy milyen úton, milyen módszerek segítségével nyilvánítja ki az életfeladatát. Általában
ismételten más és más formában visszatérő élethelyzeteket jelent, melyeket újra és újra át fog élni élete
során, és amik hozzásegítik ahhoz, hogy életfeladatát betölthesse.
23 - Kommunikáció
Ön változatos, sok fordulatot kínáló egyéniség. Kiváló szókincse, nagyszerű kifejező képessége része
egyéniségének. Nincs problémája a gátlásokkal. Tetszését vagy nem tetszését azonnal fesztelenül
kinyilvánítja, amit környezete elismeréssel fogad, és nem egy barátot szerez ezzel a tulajdonsággal. Ha meg
akar szerezni valamit, akkor egyenesen, ambiciózusan tör a cél felé, és rendszerint el is éri az áhított célokat.
Szerelemben:
Céltudatos, megmondja ha nem tetszik valami. Gyors hangulati váltások jellemzik. Nagyon érzékeny
könnyen megbántódik, de haragja hamar elszáll. Oda kell figyelnie lendületes személyiségére, mert könnyen
megbánthatja partnerét.
Hivatásban:
Minden olyan területre kiválóan alkalmas, ahol remek szónoki képességét és egyenességét kamatoztathatja.
Ilyen foglalkozás lehet a tanári vagy ügyvédi pálya, de reklámszakemberként és értékesítőként is jól megállja
a helyét.
10/29
A támogatás törvénye
avagy, a kiemelt életterületek
Ezek a számok azokat az életterületeket jelzik Önnek, ahol kiemelkedő lehetőségei és képességei
vannak. Ezek azok a területek, ahol Ön könnyedén képes előrejutni az életben. Olyan eszközöket kap
segítségül, melyeket felismerve és kihasználva könnyebbé és teljesebbé válik az élete. Itt is tapasztalhat
a többletekől eredő nehézségeket, de csak abban az esetben, ha ellenáll azoknak a lehetőségeknek,
amiket ezek az életterületek nyújtanak Önnek
1 - Teremtés
Ön nagyon érzékeny, mély érzésű, sokszor félreért dolgokat vagy megsértődik. Nagyon sok szeretetre és
megértésre van szüksége. Bíztatást és elismerést vár másoktól. Könnyen sebezhet. Hallgatag lehet, az
érzelmi energiát feltétlenül le kell vezetnie valamilyen hobbival, vagy sporttal.Hatalmas teremtő erő lakozik
Önben, képes megvalósítani azt, ami más számára lehetetlennek tűnik. Kiváló vezet, igazi harcos, olyan
valaki aki küzd a nemes eszméért. De óvatosnak kell lennie, mert ha az önző egó vezeti csatába, könnyen
lépre mehet.
2 - Intuíció
Önnek jól működik az intuíciója. Jó alkalmazkodik másokhoz és van önben diplomataérzék. Mint a Hold ár -
apály hatása olyan erős hangulathullámzásai lehetnek. Előfordulhat az alkalmazkodás teljes hiánya is, a
hirtelen dühkitörés és agresszív fellépés és kiszámíthatatlanság. Az intuíció erősen befolyásolja döntéseibe,
mindig az első sugallatra hallgasson.
5 - Változatosság
Az elszántság és az érzelmi intenzitás növekedése jellemző Önre. Szereti és keresi a kalandot, a
változatosságot. Nagy belső erő és szabadságvágy jellemzi. Nem állhatatos, érzelmi ügyekben olykor
megbízhatatlan. Nagyon rendkívül érzékeny, könnyen meghatódik, ilyenkor sír is. Fontos megtalálnia a belső középpontját, a hitét, ami minden változáson és nehézségen átsegíti, ugyanis ezekből bőségesen lesz része.
11/29
7 - Gyógyítás
A saját biztonságát a másokról való fáradhatatlan gondoskodásból meríti. Hajlamos melodramatikus
magatartásra. Rendkívüli intuíció jellemzi, és gyógyító képességei is vannak. Előnyben részesíti az alternatív
gyógymódokat és az egészséges életmódot. A kapcsolatokban a felhők feletti magasságokba emelkedik és
nyomban a legmélyebb szakadékba hullik. Érzékeny, könnyen sebezhető, az okozott sérelmekre még évek
múlva is emlékszik. Érzelmeit nehezen mutatja ki, ezért mások hidegnek tartják. Fontos, hogy mindig
törődjön a lelkével, keressen új utakat, fedezzen fel külső és belső mélységeket.
8 - Intelligencia
Ön nagyon energikus, független és intelligens. Ügyesen bánik a pénzzel, jó üzletember válhat Önből. Kiváló
a szervező képessége, soha nem veszik el a részletekben. Fontos Önnek a siker és az elismerés. Sokszor
hajcsárja környezetének. Problémamegoldó képessége kiváló. Fontos az egyensúly. Nehezen viseli a
korlátozást, született vezető. Fontos, hogy mindig gyakoroljon Önismeretet, nézzen szembe a valósággal.
Sokszor olyan igazságokat lát meg másokban, melyek közlése fájdalmas lehet, ezért meg kell tanulnia
diplomatikusan fogalmazni.
12/29
A tanulás törvénye avagy, az élet nehezebb oldala
Ezek a számok azokat az életterületeket jelzik Önnek, ahol az értékítélete nem megfelelő. Gyakran egyik
végletből a másikba csap át éppen csak az egyensúlyt nem találja meg. Ezek az Ön életében a
legfontosabb leckék, azok a tanulnivalók, amiket mindenképpen el kell sajátítania. Ezeken a területeken
találkozik a legtöbb nehézséggel, gyakran úgy érezheti, hogy kerülnie kell az olyan helyzeteket, ahol
ezekkel a témákkal szembesülne. Ennek azonban éppen az ellenkezője igaz, csak az ilyen nehéz helyzetek
által válik elsajátíthatóvá a megfelelő lecke.
4 - Stabilitás
Gyakorlatiasságot és türelmet kell tanulnia. Legyen türelmes magával és embertársaival szemben. Meg kell
tanulnia a kétkezi munkát, ami nagyon nehezére esik, sokszor kétbalkezes. Ötleteit nehezen valósítja meg a
gyakorlatban. Meg kell tanulnia önállóan boldogulni a pénzzel. Túlságosan érzelmes lehet, nincs semmi ami
idekötné a földre. Olyan területet kell keresnie, ahol fejlődhet a kézügyessége. Ennek a számnak a hiánya
jelenthet még problémákat szexualitás területén. Erőtlen, gyengéd, naiv lélekre utal. A másik végletben pedig
túlságosan keménnyé is válhat. A józan paraszti eszére kell hallgatnia, meg kell tanulnia mi a kézzelfogható
valóság, és hogy működik ez a világ.
6 - Harmónia
A válaszúti sorskérdés problémája. Nehezen dönt, képtelen a szívére hallgatni, de az ellenkező végletben
előfordul, hogy állandóan csak a szívére figyel, az eszét figyelmen kívül hagyja. Elidegenedhet a szüleitől, és
meglehet, hogy nem a család a legfontosabb az életében. Nem szeret gondoskodni másokról, de az is lehet,
hogy a másik végletben túlzásba viszi a másokról való gondoskodást. Meglehetősen szórakozott, rossz az
emlékezőképessége. Az egyik végletben egyáltalán nincs szépérzéke, a másik végletben pedig csak a
felszínre figyel, és azt helyezi előtérbe. Meg kell tanulnia harmóniát teremteni önmagában, akkor a
külvilágban is meg fogja találni.
13/29
A mátrix kilenc titka
1952.08.07 és a benne rejlő kilenc lehetőség, ami megváltoztathatja az Ön életét
14/29
A számmisztikai mátrix 9 titka
3 6 9
2 5 8
1 4 7
A számmisztikai mátrix valójában egy energetikai térkép, mely megmutatja Önnek, hogy a születési
képletében szereplő számok nem csak külön-külön, hanem összefüggésében is értelmezhetőek. Ezeket
az összefüggéseket, az úgynevezett számsíkok mutatják meg. Egy számsíkot három összefüggő szám
kapcsolata alkotja, ezek a számok a mátrixban valamilyen formában, függőlegesen, vízszintesen, vagy
átlósan érintkeznek egymással.
A születési mátrixban megkülönböztetünk teljes és üres számsíkokat. Teljes síknak azokat a
számkapcsolatokat nevezzük, melyekben mindhárom az összefüggésben szereplő szám megtalálható. A
teljes sík annál nagyobb energiát képvisel, minél több szám található benne. Üres síknak azokat a
számkapcsolatokat nevezzük melyekben a három összefüggő szám közül egyik sem található meg. Ezek az
üres síkok átlagon felüli érzékenységet és különleges képességeket jelölnek.
Az Ön személyes
születési mátrixa
9
2 5 8
1 7
A születési mátrix azokat a számokat tartalmazza, amelyek az Ön születési dátumában közvetlenül
megjelennek. Ezek a számok, illetve az ezek által képzett számsíkok olyan tulajdonságokat és
képességeket jelölnek az Ön életében, melyen veleszületett módon adottak, azokért nem kell
megküzdenie, illetve nem egy hosszú tanulási folyamat eredményeképpen kapja meg őket, hanem elve
rendelkezésére állnak és általában már gyerekkorban éreztetik hatásukat.
15/29
Szenvedély síkja
9
2 5 8
1 7
Ön szélsőséges ember, amolyan "mindent, vagy semmit" típus. Érzelmeiben is megjelenik ez a
szélsőségesség. Képes tiszta szívből szeretni valakit, de ha elveszti a bizalmát, akkor végtelenül tud gyűlölni
is. Nem ritkák Önnél az érzelmi kitörések sem, egyszer felhőtlenül kacag máskor pedig torkaszakadtából
ordít, vagy sír. Bármit is csinál abban benne van a lelke. Rendkívül tüzes, szenvedélyes szerető. Erős az
intuíciója, de ugyanennyire erősen hullámzik a hangulata is. A szabadságszeretete jó vezetői képességekkel
párosul. Célkitűzéseiben megállíthatatlan, minden akadályt képes elhárítani annak érdekében, hogy sikerre
vigye elképzeléseit, mivel rendkívül szívós egyéniség. Ez a sík hatalmas erővel ruházza fel Önt.
Energia síkja
9
2 5 8
1 7
Ez a lehető legmagasabb energiával bíró sík. A hatása alatt született ember rendkívül tetterős. Önnek annyi
energiája van, hogy az a legfőbb problémája hogyan vezesse le. Rendkívüli módon hiperaktív, nem tűr
semmiféle tilalmat, vagy korlátozást. Ha energiája megzavarodik képtelenné válik a legkisebb
összpontosításra. Ilyenkor könnyen elbátortalanodik. Ez a sík a sikeres sportolók, bajnokok síkja, de
általában véve sikeresnek mondhatja magát az az ember, akinek teljes ez a síkja.
16/29
Elszántság síkja
9
2 5 8
1 7
Ön született vállalkozó, ezt a síkot, amit Ön is birtokol karrier síknak is nevezik. Hatalmas erő birtokában van,
ami bátorsággal tölti el. Tele van életenergiával, rendkívül szívós, amibe belekezd azt mindig végigcsinálja. A
sikeres emberek szinte kivétel nélkül birtokolják ennek a síknak az energiáját. Nagyon céltudatos,
kezdeményező, ugyanakkor önfejű és makacs. Egyértelműen vezetésre született, ami nagy
felelősségtudattal párosul. Eszményi ideákat képvisel, mindig a jó oldalon áll. Nagyon lelkiismeretes és
hősies is ha kell. Gyakran túlságosan is magára koncentrál, nem éppen alkalmazkodó típus.
17/29
Az Ön személyes lehetőségeinek mátrixa
3 9
2 2 5 5 8 8 8
1 1 1 7 7 7 7
A lehetőségek mátrixa tartalmaz minden olyan számot, mely a születési számmisztikai képletében
közvetlen, vagy közvetett módon megjelenik. Közvetlen módon a születési dátum számait, közvetett
módon pedig azokat a számokat melyek a képlet számítása során részeredményként, vagy konkrét
életterületet jelző számként megjelennek. Ez a mátrix tartalmazza a születési mátrix számait is egyesítve
azokat a számítás során kapott számokkal.
Az egyesítés során olyan számsíkok is teljessé válnak, amelyek a születési mátrixban hiányos síkként
jelentek meg. Ezáltal lehetőséget adnak olyan területek kiteljesítésére is, melyek veleszületett
képességekként ugyan nem jelentek meg, de egy tanulási folyamat eredményeképpen megkaphatjuk őket. Ezeknek a síkoknak a hatása általában inkább az érett felnőtt korra jellemző, amikor a tapasztalások
folyamán lehetőség volt az adott terület kimunkálására. Valójában ezek is veleszületett képességek, de
nem értelemszerűen jelennek meg az Ön életében, kizárólag akkor, ha hajlandó keményen
megdolgozni azért, hogy kiteljesítse azokat.
Tervezés síkja
3 9
2 2 5 5 8 8 8
1 1 1 7 7 7 7
Ön képes tökéletesen elszakadni környezetétől és elmélyülten kizárólag azzal foglalkozni amit éppen csinál.
Ilyenkor lehetőleg tegye ki a "KÉREM NE ZAVARJANAK!" táblát, mert ki nem állhatja, ha ilyenkor bármi más
eltereli a figyelmét. Nagyon hatékonyan tud tanulni, mivel tökéletesen el tud szakadni minden szórakoztató
hatástól. Mindenképpen szüksége van egy nyugodt szobára, vagy egy csendes sarokra, ahová
visszavonulhat, ha úgy érzi szükségét. Ön képes arra, hogy minden egyes életeseményt előre eltervezzen az
életben, ezért hatékonyan tudja megvalósítani terveit. Személyes ügyeiben Ön nem igazán közlékeny, az
18/29
átlagosnál sokkal szűkebb az intim szférája. Más dolgokban azonban nagyon jól kommunikál, azt is
mondhatjuk, hogy mesterien bánik a szavakkal. Kiváló szónok és hatalmas meggyőz erővel bír.
19/29
Megértés síkja
3 9
2 2 5 5 8 8 8
1 1 1 7 7 7 7
Ön rendkívül éles elméjű ember. Remek hallása, és kiváló ritmusérzéke zenei pályára is alkalmassá teszi.
Ahol Ön megjelenik sugározza azt a belső erő t, ami miatt társaságban nagyon kedvelt és elismert ember.
Érzékeny és tapintatos ember, a kapcsolat a legfontosabb Ön számára. Igazán mély érzésű ember, szinte
belelát a másik lelkébe. Nagyon empatikus, de a hibákat is észreveszi. Ha Ön emberekkel foglalkozik, akkor
Önnek egy áldás ennek a síknak a pozitív energiája.
20/29
Az élet tizenkét törvénye
1952.08.07 és a benne rejlő tizenkét életterület törvényei
21/29
Az Ön életének 12 mágikus titka
A személyes Jantra egy olyan mágikus négyzet, mely a születési képletből kiindulva 3 x 4, azaz a 12
legfontosabb életterületre, illetve tulajdonságra nézve ad Önnek útmutatást. Az egyes számok az Ön
egész életére nézve hatással vannak az adott területre, megmutatják, hogy miként éli meg azt a területet,
illetve hogyan viselkedik adott szituációba kerülve. Ha jobban megvizsgálja életében az adott területet
szembesülhet vele, hogy mi az amit eddig figyelmen kívül hagyott, illetve melyek azok a területek, ahol
mindig is tudatában volt ennek a tulajdonságnak.
A Jantra mágikus négyzet különlegessége, és kiszámításának lényege, hogy akár függőlegesen az
oszlopokat, akár vízszintesen a sorokat, akár átlósan adjuk össze a négy számot, és a kapott
kétjegyű számot egyetlen számjegyre redukáljuk, mindig ugyanazt a számot kapjuk.
Az alábbiakban újra megmutatom az Ön születési képletéből származó hiányszámokat, vagyis a tanulás
törvényeit és a többletszámokat, vagyis a támogatás törvényeit. Figyelje meg, hogy mely számok,
melyik életterületen jelennek meg ezek közül az élet 12 titkát tartalmazó mágikus négyzetben, mert
ezeken a területeken lesz képes megtanulni az életben szükséges leckéket, illetve ezeken a
területeken kap támogatást az élettől.
Hiányszám(ok): 4,6
Többletszám(ok): 1,2,5,7,8
Hó Nap Év Sors
8 7 52 5
Energia és lelkesedés Család Nagylelkűség Emberszeretet
5 7 6 9
Intuíció Életöröm Karma Szerelem
6 8 6 7
Pénz Önfejlesztés Lehetőségek Filozófia
8 5 8 6
22/29
Az energia és lelkesedés
törvénye
Ez az az életterület, ahol Ön a legnagyobb energiát képes befektetni. Ezen a területen a legnagyobb az
Ön lelkesedése is. Ez azt jelenti, hogy ezen a területek képes leginkább mozgósítani az Önben lévő
energiákat, és az itt végzett bárminemű tevékenység egyben a legnagyobb lelkesedéssel tölti el.
5 - Kalandok, változás
Ön akkor lesz igazán lelkes, amikor a változások ideje jön. Kedveli, keresi a kalandokat, a kihívást Időt és
energiát nem kímélve utazik, keresi az új arcokat és az új lehetőségeket. Nyugtalan lesz, ha korlátozni
próbálják és mindent megtesz annak érdekében, hogy ez ne történjen meg.
A család és a barátok törvénye
Ez a szám megmutatja Önnek milyen viszonyt ápol az Önhöz közelálló barátokkal és a szeretteivel.
Megtudhatja belőle, hogy milyen típusú kapcsolatot épít szeretteivel, milyen területen képes segíteni,
támogatni Őket. Általában véve milyen a hozzáállása családi és baráti kapcsolatokhoz
7 - Magányos farkas
Emberi kapcsolataiban a mély és tartalmas dolgokat keresi. Akár a családja körében, akár barátai mellett a
mély és tartalmas beszélgetéseket kedveli. Meg akarja ismerni mások legmélyebb, legtitkosabb
jellemvonásait, de soha nem él vissza ezzel. Ugyanakkor szeret egyedül lenni, de jó ha van a közelben
valaki, akivel megoszthatja felismeréseit. Nem kedveli a nagy összejöveteleket, inkább a szűkebb körű beszélgetések híve, ahol mélyére lehet ásni a dolgoknak. Amikor mások beszélnek és Ön hallgat, akkor
kiváló megfigyel, érzékeny minden apró rezdülésre. Figyelnie kell arra, hogy néha szükség van a könnyed
szórakozásra és felhőtlenségre is, nem lehet mindig a mélységekben kutatni.
23/29
A nagylelkűség törvénye
Ez a szám megmutatja Önnek, hogy mely életterületeken tanúsít nagylelkűséget. Mik azok az
élethelyzetek, ahol képes "áldozatokat" hozni anélkül, hogy azokat valódi "áldozatként" fogná fel. Mik azok
a dolgok, amiket képes bőkezűen osztani, anélkül, hogy Önnek kevesebb jutna belőle. Mi az amire nem
sajnálja az idejét, és energiáját, akkor sem ha másért teszi, amit tesz.
6 - Gondoskodás
Nagylelkűen bánik az energiával, ha a családról , vagy barátokról van szó. Mindent megtenne annak
érdekében, hogy boldognak lássa szeretteit. Ha másokon kell segítenie, mindig önként vállalkozik, akár saját
erejét is meghaladó feladatokra. Mindenét odaadja annak érdekében, hogy környezete érezhesse mindent
átölelő szeretetét. Soha nem fukarkodik a gondoskodással. Bőkezűen áldoz arra, hogy a családi, vagy baráti
összejövetelek alkalmával mindenki kapjon egy kicsit szeret gondoskodásából.
24/29
Az emberszeretet törvénye
Ez a szám megmutatja Önnek, hogy milyen módon képes kifejezni embertársai felé a szeretetét. Itt nem
feltétlenül a közeli hozzátartozókról van szó, hanem általában véve az emberekről, akik körülveszik
mindennapjaiban, akár a közelében vannak, akár globális értelemben egy egész országról, vagy a világról
van szó. Általában olyan képességet fejez ki ez a szám melynek segítségével képes hozzájárulni az
emberek mindennapjaihoz, amivel meg tudja könnyíteni, vagy segíteni tudja életüket.
9 - Szolgálni másokat
Ön úgy közvetíti legjobban szeretetét embertársai felé, hogy átvállalja tõlük bizonyos nehéz feladatok
elvégzését. Ez lehet egy jótékonysági feladat, vagy valamiféle missziós tevékenység. Soha nem utasítja el
mások kérését, ha kell önmagát is háttérbe szorítja annak érdekében, hogy másoknak segítsen elvégezni
azokat a feladatokat, amik az ő erejüket meghaladják. Mindig tud valami olyat, amit mások képtelenek, vagy
csak nagyon nehezen tudnának véghezvinni.
Az intuíció törvénye
Ez az az életterület, ahol leginkább a belső ösztöneire, vagyis az intuíciójára hallgat. Ez azt jelenti, hogy
itt nem a józan esze vezérel, nem kezd okoskodni, hanem ösztönösen azt teszi, amit érez. Ez nagyfokú
spontaneitást ad Önnek ezen a területen. Sokszor úgy tűnhet, hogy nem is tudja miképp, de megoldja a
feladatot, vagy a feladat oldja meg saját magát.
6 - A gondoskodásban
Ön mindig megérzi melyik családtagjának van a legtöbb segítségre szüksége. Nagyon szeret segíteni,
gondoskodni másokról. Elsősorban a családja a fontos, de más embereknek is szívesen segít. Ösztönösen
tudja, hogy mikor, kinek, mire van szüksége. Akkor a legboldogabb, ha kifürkészheti szerettei legfőbb
vágyait, és teljesítheti azokat. Mivel intuíciója nagyon erős ezen a területen, ezért nincs nehéz dolga, csak az
első sugallatra kell hallgatnia.
25/29
Az életöröm törvénye
Ezen az életterületen érzi a legnagyobb örömet élete során. Soha nem érez kényszert, hanem nagyfokú
felszabadultságot, amikor ezzel töltheti az idejét. Keresi a módját annak, hogy minél több időt tölthessen el,
mert ez az a terület, ami mindig erővel tölti fel, hogy képes legyen helytállni a kevésbé örömteli dolgok
közepette
8 - A pénzben és a hatalomban
Ön akkor a legboldogabb ha pénzzel, vagy üzlettel, esetleg szervezéssel foglalkozhat. Igazán nagyratörő
ember, akit örömmel tölt el, ha hatalma van. Anyagi céljait mindig eléri, és igazán élvezi az oda vezetõ utat is.
Élvezi a kemény munkát, az igazi küzdelmeket a siker érdekében.
A karma törvény.
Ez az a terület az életében, ami bizonyos fokú kényszerítõ erõvel találja meg és szembesíti Önt az ezzel kapcsolatos problémákkal. Ezt a területet, amit semmiképpen nem kerülheti ki élete során, ezért jobb ha
önként kezdi el megtanulni a megfelelõ leckéket, ne várja meg, míg az élet kényszeríti rá, hogy tanuljon a
hibáiból
6 - Gondoskodni a szerettekrõl
Az Ön feladata ebben az életben, hogy megtanuljon gondoskodni a családjáról és a szeretteirõl. Meg kell
tapasztalnia, milyen fontos a család és a közeli hozzátartozók. Át kell élnie, milyen érzés gondoskodni az
emberekrõl, akiknek szükségük van a segítségére. Szépséget és harmóniát kell vinnie az életébe, és azt
árasztani mások felé. Meg kell tanulnia a szívére hallgatni.
26/29
A szerelem törvénye
Ez a szám azt mutatja meg Önnek, hogy milyen módon viszonyul a szerelemhez. Mit jelent önnek a
szerelem. Hogyan éli meg a párkapcsolatot, és általában a szereteten alapuló kapcsolatokat. Megismerheti,
hogy miként választ partnert és milyen típusú viszonyt alakít ki vele, illetve mit vár el partnerétõl és
hogyan bánik vele a kapcsolatban.
7 - Mély és tartalmas
Ön a szerelemben a mélységet és a lelki fejlõdés lehetõségét keresi. Szinte kizárólag olyan partnert választ,
akivel képes mélyen szántó beszélgetést folytatni és aki hajlandó beavatni Önt legféltettebb lelki titkaiban.
Rejtett igazságokat és önismeretet keres partnerében. Vonzódik a hithez és a spiritualitáshoz ezért fontos,
hogy partnere ebben is támogassa. Kiváló emberismerõ, ezért hamar kiismeri partnere egyéniségét.
Figyelnie kell arra, hogy nehogy túl analizálja partnerét és kapcsolatukat, mert ez könnyen a szerelmükbe
kerülhet.
A pénz és az anyagiak törvénye
Ez a szám megmutatja Önnek, hogy milyen a viszonya a pénzhez és az üzlethez. Megmutatja Önnek
hogyan szerzi a pénzt, és, hogy van e üzleti érzéke. Mit jelent az életében a pénz és az anyagiak. Ideális
esetben milyen jellegû munkával keresi a kenyerét, és milyen módon jön a pénz az életébe.
8 - Üzleti érzékkel keresi
Ön nagyon szereti a pénzt, igazi üzletember, kiváló szervezõ és rendkívüli módon éleslátó. Nagyratörõ tervei
révén mindenáron eléri anyagi célját. Nagyon erõs és makacs jellem, céljai eléréséért hajlandó nagyon
keményen megdolgozni. Könnyen érvényesülhet az üzleti életben, vagy a jogi pályán, mert mindkét terület
éleseszûséget és tisztánlátást követel.
27/29
A tanulás és önfejlesztés
törvénye
Ez a szám megmutatja Önnek, hogy életének mely területén szükséges folyamatosan tanulnia és
fejlõdnie. Egy fontos és kiemelt szegmense ez az Ön életének, mert álladó motivációt érez arra nézve,
hogy folyamatosan meghaladja korábbi önmagát. Tudatosság és kíváncsiság jellemzõ Önre ebben az
irányban, mely mindig az új ismeretek felé viszi.
5 - Alkalmazkodnia kell a változásokhoz
Önnek az a feladata, hogy megtanuljon alkalmazkodni a folyamatos változásokhoz. Fel kell ismernie, és
magáévá kell tennie a bölcsességet, mely így szól "Semmi sem állandó, csak a változás". Nem könnyû
feladat, és Önnek egy életen át kell fejlesztenie ezt a képességét, vagyis az alkalmazkodást a folytonosan
változó idõkhöz és érõviszonyokhoz. Új utakat, lehetõségeket és arcokat kell kutatnia, hogy ezen keresztül
teljesítse be feladatát.
A lehetõségek törvénye
Ez a szám azt mutatja meg Önnek, hogy élete mely területén találkozik a legtöbb lehetõséggel. Ez egy
olyan életterület, ami kiemelten fontos lehet az Ön életében, ezért úgy érezheti, hogy ez az a dolog, ami
felé folyamatosan sodorja az élet. Hatalmas belsõ késztetést érez, hogy kiteljesedjen azon a területen
amit ez a szám képvisel. Ha nyitott szemmel jár észre fogja venni, hogy az élet mindent a lábai elé helyez,
ami ebbe az irányba viszi.
8 - Az üzletben és a pénzzel
Ön minden lehetõséget megkap az élettõl, hogy üzlettel, pénzzel és hatalommal foglalkozzon. Fogadja el a
lehetõségeit és bánjon velük felelõsséggel. Nagyratörõ tervei megvalósításához minden segítséget megkap,
meglehet azonban, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért. Kiváló éleslátásával képes élni a pillanat
adta üzleti, pénzügyi lehetõségekkel, igyekszik ezekbõl a legjobbat kihozni
28/29
A filozófia törvénye
Ez a szám azt mutatja meg Önnek, hogy mi az Ön életfilozófiája. Ez egy olyan belsõ meggyõzõdés, ami
motivációt ad Önnek ahhoz, hogy feladatait a lehetõ legjobban ellássa. Egy olyan szemléletmód, ami
kihatással van a mindennapjaira, emberi kapcsolataira és a döntéseire is.
6 - A családhoz mindig visszatérhetsz
Az ön filozófiája, hogy a családi kötelék és a szerettei a legfontosabbak az életben. Olyan kapcsolatokat
jelent ez, amely biztos hátteret nyújt egy egész életen át. A közelállókról való gondoskodás, nem egy feladat,
hanem szent kötelesség, mely csak erõsíti és elmélyíti ezt a szoros kapcsolatot. Fontos, hogy legyen valaki a
családban, akihez bárki fordulhat segítségért, miért ne legyek én ez az ember.
29/29


Blog2.jpg
Mi köze az aranymetszésnek az életed fejlődéséhez?

Talán már hallottál valamit a Fibonacci számsorról, ha máshol nem, akkor a Da Vinci kód című könyv vagy film kapcsán. A Fibonacci számsor egy rendkívül érdekes matematikai sorozat melynek tagjai egymásra épülnek.

A Fibonacci számsor egy fejlődési képlet melyének során a múltból és a jelenből fejlődik jövő, vagyis a következő lépés. Most azt fogom bemutatni neked, hogy miként segít neked mindez az életedben, hogy minden pillanatban előre láthasd a következő lépést.

Az Univerzum üzeni: van spirituális megoldás a gazdasági válságra!
A pénzügyi válság egyre fokozódó elmélyülése szoros kapcsolatban van az idei év energiáival, amikor minden olyan rendszernek szükség szerűen össze kell omlania, ami nem szolgálja tovább a spirituális felemelkedésünket. Ahhoz, hogy tovább tudjunk emelkedni a spirituális csillagösvényen komoly változásnak kell bekövetkeznie a világ teljes rendszerében.



A múlt héten, amikor újra elkezdett felfelé kúszni a svájci frank árfolyama, ismét megszólalt bennem egy hang, hogy valaminek történnie kell spirituális értelemben is a pénzzel. Az aznapi meditációmban megfogalmaztam egy kérdést: "Mit tehetünk a jelenlegi gazdasági helyzetben?"




Ha meg akarod tudni, hogy milyen ISTENI parancs a magyarság alapja, hallgasd végig sorban Villás Béla videóit:
http://www.youtube.com/watch?v=ApFaTkhAebQ&feature=player_detailpage

Szerkesztés alatt! 

III.      A tao numerológiája


1 AKIK VALAMELY HÓNAP 1-ÉN SZÜLETTEK: BIRTOKUKBAN TARTJÁK AZ 1-ES SZÁM TISZTA EREJÉT, SZÜLETETT VEZETŐK, CSORBÍTATLAN AZ ÖNBIZALMUK, AZ ENERGIÁJUK ÉS AZ AKARATEREJÜK

2 AKIK VALAMELY HÓNAP 2-ÁN SZÜLETTEK: BARÁTSÁGOSAK, KEDVESEK, SEGÍTŐKÉSZEK, BÉKESZERETŐEK, IDEALISTÁK, ÉRZELMESEK, TAPINTATOSAK, DIPLOMATIKUSAK, IMTUITÍVAK ÉS NÉHA BOGARASAK

3 AKIK VALAMELYIK HÓNAP 3-ÁN SZÜLETTEK: JÓ KAPCSOLATTEREMTŐ KÉPESSÉGŰEK, VONZÓAK, NYITOTTAK, FANTÁZIADÚSAK ÉS REMEK BESZÉLGETŐPARTNEREK


Az ilyen emberekben sok az életöröm, és általában nagyon szeretik őket. Nyereséget jelentenek bármilyen társaságnak, mert eleven a képzeletük, és jól tudnak sztorit mesélni. Sikeresek, ha többféle tevékenységgel is foglalkoznak, mert mindenképpen le kell kötniük magukat valamivel. Ügyeljenek arra, hogy ne kritizálgassanak másokat. Az a sajátosságuk, hogy minden betegségből gyorsan felgyógyulnak. Könnyen jutnak el az elégedettségig, és minden szituációban megtalálják a jót. Gondolkodásuk gyors és kreatív, és sok estben érzik úgy, hogy foglalkozásuk korlátok közé szorítja őket, parlagon szellemük elevensége és jó kapcsolatteremtő képességük. A rutinmunkát szívesen másokra hagyják. számtalan új ötletük van, de ezekből keveset valósítanak meg. Nyughatatlanok, és sokuknak nem csak egyetlen jelentős párkapcsolatuk van az életükben. Ez a rendíthetetlen optimista típusa, aki nehezen megingatható pozitív életszemléletével vagy magával ragadja a többieket is, vagy pedig rettenetesen az idegeikre megy. A problémák nem keserítik el őket, hanem éppenséggel remek lehetőséget nyújtanak nekik arra, hogy bizonyságát nyújtsák kreativitásuknak, és eredeti megoldási lehetőségekkel rukkolhassanak elő.

Ők a szerencse fiai minden téren. Minden játszva sikerül nekik. Csak nehogy könnyelművé váljanak, és el ne szaladjon velük a ló! Éles eszük és gyors felfogóképességük rendkívül sebezhetővé is teszi ezeket az embereket. Életük ötödik és hatodik évtizedében óvakodniuk kell a hamis barátoktól.

A hozzájuk illő foglalkozások: jó a beszédkészségük és többnyire sikeresek olyan területeken, ahol erre a készségre van szükség (az oktatás és a kereskedelem a legjobb példa rá).

4 AKIK VALAMELY HÓNAP 4-ÉN SZÜLETTEK: JÓ SZERVEZŐTEHETSÉGGEL RENDELKEZNEK, ÉS SZERETIK A KIHÍVÁSOKAT

5 AKIK VALAMELY HÓNAP 5-ÉN SZÜLETTEK: SOKOLDALÚAK, ÉS JÓ A KAPCSOLATTEREMTŐ KÉPESSÉGÜK

6 AKIK VALAMELY HÓNAP 6-ÁN SZÜLETTEK: POZITÍV GONDOLKODÁSÚAK, MELEGSZÍVŰEK, NAGYVONALÚAK ÉS EMBERSZERETŐK

7 AKIK VALAMELYIK HÓNAP 7-ÉN SZÜLETTEK: ÉRZÉKENYEK, ZÁRKÓZOTTAK, INTUITÍVAK É S JÓL BOLDOGULNAK ÖNMAGUKBAN IS


Az ilyen emberek szívesen töltik egymagukban az időt tanulással és kutatással. Nagyon szeretik a barátaikat, de nehezükre esik odafigyelést színlelniük. Mindent a maguk egyedi, összetéveszthetetlen módján csinálnak.
Pszichikailag nagyon felfokozottak és érzékenyek, hallgatniuk is kell a megérzéseikre. Legjobb, ha egyedül dolgoznak, mert nincs érzékük felfogni a többiek felől érkező jelzéseket. Kerülniük kell a szerencsejátékokat és a tőzsdei spekulációt. Hajlanak az egocentrikusságra és az önfejűségre.

Nagyon szeretnek beszélni a gondolataikról és az elképzeléseikről. Ennek során hajlamosak előadásokat tartani a többieknek. igénylik az elismerést, mert bár kifelé erőt mutatnak, ugyanakkor szükségük van a megerősítésre is.

Egész életük folyamán nagy érzelmi megterhelésnek vannak kitéve, és szüntelenül jelentős problémákkal kell megküzdeniük. Ugyanakkor elég erősek ahhoz, hogy úrrá legyenek a gondjaikon. Egész életük látszólag a felszínen zajlik, ám gondolataik, vágyaik és reménységeik mindig a mélységek felé irányulnak. Érzelmeik erőssége révén nyílik esélyük arra, hogy behatoljanak a dolgok lényegébe. Az érzelmi abszolút hangsúlyozottsága azonban a gondolkodás és a cselekvés elbizonytalankodásának, valamint a könnyű sebezhetőségnek a veszélyét hordozza magában.

Szüleikre nem hallgatnak. Neveltetésük során 12 éves korukig problémák merülnek fel. Utána hatalmas szabadságvágy vesz rajtuk erőt.

A hozzájuk illő foglalkozások: akik ezen a napon születtek, azokból könnyen válhat szabadságharcos, nagy költő, vagy akár katonai, politikai, vagy egyházi vezető személyiség.

8 AKIK VALAMELY HÓNAP 8-ÁN SZÜLETTEK: KIVÁLÓ ÜZLETEMBEREK, IGYEKVŐEK, KREATÍVAK, ÉS VEZETŐI KÉPESSÉGEKKEL RENDELKEZNEK

9 AKIK VALAMELY HÓNAP 9-ÉN SZÜLETTEK: SZÜLETETT EMBERBARÁTOK, AKIKET KÖRÜLNYÜZSÖGNEK A TÖBBIEK, ÉS AKIKTŐL MINDENKI MAGÁTÓL ÉRTETŐDŐNEK VESZI A SEGÍTSÉGET

10 AKIK VALAMELY HÓNAP 10-ÉN SZÜLETTEK: POZITÍV GONDOLKODÁSÚAK, HATÁROZOTTAK, KREATÍVAK, ÉS TUDJÁK, HOGYAN KELL  ÉRTÉKESÍTENI ÖNMAGUKAT ÉS ÖTLETEIKET

11 AKIK VALAMELY HÓNAP 11-ÉN SZÜLETTEK: NAGYÍVŰ ELKÉPZELÉSEIK VANNAK UGYAN, DE CSAK RITKÁN SIKERÜL MEGVALÓSÍTANIUK, VAGY VÉGIGVINNIÜK

12 AKIK VALAMELY HÓNAP 12-ÉN SZÜLETTEK: BIRTOKUKBAN VAN A 3-AS ENERGIÁJA (1+2=3) DE EGYENKÉNT AZ 1-ES ÉS A 2-ES EREJE IS

13 AKIK VALAMELY HÓNAP 13-ÁN SZÜLETTEK: KÉPESEK A KEMÉNY ÉS MÓDSZERES MUNKÁRA ÉS SIKERESEK BENNE

14 AKIK VALAMELY HÓNAP 14-ÉN SZÜLETTEK: KALANDVÁGYÓK, BÁTRAK, JÓ AZ ALKALMAZKODÓKÉPESSÉGÜK, ÉS SZERETNEK KIPRÓBÁLNI MINDENT, AMI ÚJ, ÉS MÁSMILYEN

15 AKIK VALAMELY HÓNAP 15-ÉN SZÜLETTEK: MEGÉRTŐEK ÉS HŰSÉGESEK

16 AKIK VALAMELY HÓNAP 16-ÁN SZÜLETTEK: TARTÓZKODÓAK, ÓVATOSAK ÉS BEFELÉ FORDULÓK

17 AKIK VALAMELY HÓNAP 17-ÉN SZÜLETTEK: JÓL BÁNNAK A PÉNZZEL ÉS A TULAJDONNAL

18 AKIK VALAMELY HÓNAP 18-ÁN SZÜLETTEK: JÓL BEVÁLNAK GONDVISELŐKÉNT ÉS SZÜLETETT EMBERBARÁTOK

19 AKIK VALAMELY HÓNAP 19-ÉN SZÜLETTEK: FELELŐSSÉGTELJESEK, IDEALISTÁK, ÉS EMBERBARÁTOK

20 AKIK VALAMELY HÓNAP 20-ÁN SZÜLETTEK: BARÁTSÁGOSAK, KEDVESEK, ÉS KÖNNYEN KI LEHET VELÜK JÖNNI

21 AKIK VALAMELY HÓNAP 21-ÉN SZÜLETTEK: INTELLIGENSEK, SZÓRAKOZTATÓAK ÉS KREATÍVAK

22 A 22-ES „MESTERSZÁM”, ÉS AKIK VALAMELY HÓNAP 22-ÉN SZÜLETTEK: SOKFÉLE KÉPESSÉGGEL RENDELKEZNEK, DE ÉLETÜKBEN SZÁMOS NAGY HULLÁMHEGY ÉS HULLÁMVÖLGY VÁR RÁJUK; HOZZÁFÉRNEK OLYAN ENERGIÁKHOZ ÉS REZGÉSEKHEZ, AMELYEK A TÖBBIEK ELŐL REJTVE MARADNAK

23 AKIK VALAMELY HÓNAP 23-ÁN SZÜLETTEK: ÉRZÉKENYEK, EGYÜTTÉRZŐK, MEGÉRTŐK ÉS FÜGGETLENEK


Örömüket lelik abban, hogy segíthetnek másokon. Sokoldalúak, és szeretik a kihívások minden fajtáját. Intellektuálisak, gondolkodásuk gyors. Minden bizonnyal érdeklődnek a kémia, a testkultúra, az értékesítési módszerek vagy a tőzsde működése iránt. Egyéniségük elbűvölő, és a másik nemmel jobban kijönnek, mint a saját nemükkel.

Céljuk a szabadság, és ehhez tipikus útjuk a „kerülő út”. Az egyenes úton való megközelítés nem tartozik a tulajdonságaik közé – sem materiális, sem érzelmi szempontból. Egy idő után fel szokták fedezni, hogy a rendkívül kacskaringós vonalnak – amit ők szeretnek követni – is van iránya, és valójában az vezet a célhoz! Nem kedvelik a rutinszerű dolgokat. ezek az emberek villámgyors észjárásúak, szavaikkal azonban könnyen megbántanak másokat, és gyakran keltik gáncsoskodó, hideg és érzéketlen figura benyomását.

Fiatal éveikben nyughatatlanok, és 20 éves korig nem tudják, mit is akarnak az élettől. Jobban oda kellene figyelniük az idősebbek tanácsaira. 40 és 57 éves korukban nagy lehetőségekhez jutnak. Vigyázzanak, hogy idősebb korukban ne váljanak fösvénnyé, mert nem járnak jól vele.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek testkultúra-oktatóként, diagnosztaként, beteggondozóként, pszichiáterként, pszichológusként, tudósként, szobrászként.

24 AKIK VALAMELY HÓNAP 24-ÉN SZÜLETTEK: MELEGSZÍVŰEK, BARÁTSÁGOSAK, SEGÍTŐKÉSZEK, MOTIVÁLTAK ÉS KÖNNYEN LELKESEDŐK

25 AKIK VALAMELY HÓNAP 25-ÉN SZÜLETTEK: INTUITÍVAK, SZELDEK, ÉS SOK IDŐRE VAN SZÜKSÉGÜK ÖNMAGUK SZÁMÁRA

26 AKIK VALAMELY HÓNAP 26-ÁN SZÜLETTEK: HAJTHATATLANOK ÉS MAKACSOK, ÉS MINDENKÉPPEN EL AKARJÁK ÉRNI A CÉLJUKAT

27 AKIK VALAMELY HÓNAP 27-ÉN SZÜLETTEK: HATÁROZOTTAK, BIZAKODÓAK ÉS SZENVEDÉLYESEK

28 AKIK VALAMELY HÓNAP 28-ÁN SZÜLETTEK: KEDVESEK, SZABADSÁGSZERETŐK, ÉS MAGAS IDEÁLJAIK VANNAK

29 AKIK VALAMELY HÓNAP 29-ÉN SZÜLETTEK: A 2-ES ÉS A 9-ES ENERGIÁINAK BEFOLYÁSA ALATT ÁLLNAK, A KÉT SZÁM ÖSSZEGÉBŐL ADÓDÓ 11-ES  „MESTERSZÁM” RÉVÉN AZONBAN NAGYOBB LEHETŐSÉGEKET IS KAPNAK

30 AKIK VALAMELY HÓNAP 30-ÁN SZÜLETTEK: INTELLIGENSEK, KREATÍVAK ÉS KEDVESEK

31 AKIK VALAMELY HÓNAP 31-ÉN SZÜLETTEK: JÓ AZ ÜZLETI ÉRZÉKÜK, A SZERVEZŐTEHETSÉGÜK, ÉS A VEZETŐI KÉPESSÉGÜK


http://slidintune.uw.hu/ebook/index.php#ebook  


X./2024. 03.25.-ei írásom...

Ha jön egy új szerelem pl. a régóta nős férfi meglát valakit, és részéről lesz egy "szerelem első látásra" az vajon miért történik meg vele, miért pont akkor és miért pont vele? (Ennek magyarázata előző életekre vezethető vissza, és rejtett a tudatos elme elől...) Az érzelmek jönnek amit a másik csak tudatalatti szinten viszonoz... Hűség szempontjából nem az érzelem számít, hanem az, hogy mit kezdenek vele. Mindenki felelős minden kapcsolódásban, amely jelen esetben a meglévő párkapcsolat megmérettetése is, és elsősorban a meglévő párkapcsolat okai kerülnek mérlegre. 

Mitől stabil egy párkapcsolat pl. 50 éven keresztül? 50,5 éve vagyok a nejemmel párkapcsolatban! Nem, ez nem elírás! Miért nem képes egy sokkal fiatalabb NŐ a férfit elhódítani? Mi a varázsa még 50 év után is a régi szerelemnek a férfi szemszögéből? A stabilizálódott anyagiak lennének, vagyis a  kényelem lenne? Nem hiszem.

A válaszom a fenti kérdésekre fontossági sorrendben az alábbi 5 pontban foglalható össze -ahol az első pont sokkal fontosabb a stabil párkapcsolat szempontjából, mint a második, a második sokkal fontosabb, mint a harmadik, és így tovább-...: 

1. Ha: A FELESÉG a férjét kezdettől fogva 100%-ban elfogadta olyannak, amilyen, (maximális toleranciával), soha nem kritizálta és ma sem kritizálja. Tehát 100% -os elfogadás a NŐ részéről a férje iránt. (Ez azért döntő jelentőségű, mert a NŐK kb. 10 X annyit beszélnek,  mint a férfiak...) Persze ez a 100%-os elfogadás fordítva is ígaz kell, hogy legyen, ez a dolog kölcsönös..., mert ha nem kölcsönös, akkor a NŐ-t a szokások hamar letérítik erről az útról, és az akár néhány hónap alatt a kapcsolat halálához vezet. ) És a férfi látja mindenütt a környezetében, hogy mindenki kritizál mindenkit. 

Mindenki tudja tudat alatt, hogy építő jellegű  kritika nem létezik,  és a kapcsolatok felbomlásáért 60%-ban ez a tényező a felelős... És néhányan tudatosan is tudjuk, hogy ha a NŐ nem kritizálja a férjét, az maga a boldogság, mert a NŐ kb. 10 X erősebb mentálisan a férfinél és a férfit ezzel lehet igazán motiválni, hogy fejlődjön önként és dalolva, attól a céltól vezérelve, hogy bármi áron meg tudja tartani a NŐ-t. És ha a férfi rááll egy fejlődési pályára, akkor ez miatt MINDKETTEN fejlődnek, és a férfi lassan elkezdi felzárkózását a NŐ-höz. Ez a felzárkózás egész életükben tart, és célja a férfi részéről a Nő megtartása - bármi áron. Akkor van egy kapcsolat nagy válságban, amikor a Nő elmulasztotta felnevelni a férjét, ez állandó konfliktusforrás.. És álandó mentális okokra visszavezethető betegségforrás is egyben. A NŐ első gyermeke mindig a férje, de ez egyik házasulandó félben sem tudatosul. A neveletlen férj elválik, majd többnyire korán a temetőbe menekül... Az 50 éves korosztályban a férfiak fele már a temetőben, míg a NŐKnél ez az arány 20% körül van csak. Mert a NŐK 10-X - 50X többet beszélnek , mint a férfiak, azaz kibeszélik magukból a problémát. A NŐ ösztönösen kibeszéli a problémát, míg a férfi úgy veszi ezt az adást, hogy meg kell oldania egy újabb problémát. Ez a plusz teher a felelőse a férfiak korai halálozásának. (A NŐ ki akarja beszélni a problémát, a férfi pedig minden kibeszélt problémát megoldandóként kezel.)

2. .A második legfontosabb kb. 20%-banhogy a NŐ ezt a férfit választja társul, és  a kezdetektől viszont-szerelmes a a férjébe, és ez a szerelem lassan átalakul szeretetté. A szerelem a Nő döntése, a barátság pedig a férfi döntése. Barátkozni lehet bárkivel, -akit akár szerelemmel- szeretünk, de a testi szerelem az olyan tabu, amely, ha illegális, és szószegő, akkor  a lélek megerőszakolásához vezet, és súlyos karmát indukál.  

Amikor a NŐ nem megfontoltan választ, akkor egy sereg ember életét elcseszi(a két házasulandó, a nagyszülők, és a születendő gyermekek, vagyis a felelőssége hatalmas, és helyrehozhatatlan. Egy korábbi írásomból:
"Kedves Férfitársak! Miről lehet megismerni az IGAZIT?: (Kezdetben igaz, majd később igazi!)"

A barátkozás egy régebbi - talán előző életekben meglévő kapcsolat utáni vágy, - ezt érzik mind a férfiak, mind a NŐ-k szerelemként, többnyire tudat alatti motivációtól hajtva. És az az új NŐ, aki új szerelem- "szerelem első látásra" - a férfi életében, és  gyönyörű, és emiatt sok sikertelen párkapcsolata volt, nem képes egy újabb szerelmi vallomást kezelni. Rengeteg sztereotípia lép elő a tudatalattijából, és a barátságot nem képes kezelni. Barátnak nem kell neki senki... Férjanyag, vagy nem, csak ez számít neki. A barátság, ha a felek tudják kezelni, akkor örök, a szépség pedig múlandó. 

A nős férfi által kezdetben szerelemnek hitt barátválasztás felelőssége jóval kisebb, mint a NŐK házastárs választás felelőssége. Ha egy barátság nem önzetlen, és kölcsönös, ... nos, az idővel elhal számottevő hosszútávú következmények nélkül..

Nem kell segítség a hölgynek, majd kínlódik tovább, úgy, mint eddig. Pedig kiktől kaphatna segítséget? Azoktól, akik évtizedek óta stabil párkapcsolatban élnek... És akik évtizedek óta rendszeresen fejlesztik a személyiségüket. Személyiségfejlesztő témában évtizedek óta sokszáz könyvet megvettek, elolvastak, rengeteg CD-t meghallgattak, és rendszeresen - olykor hivatásszerűen jártak személyiségfejlesztő tréningekre... Mert mindig mi teremtjük a körülményeinket, és soha nem fordítva! Amíg ezt valaki nem ismeri fel, nem lehet rajta segíteni, mert az öndicséret mindig büdös! 

De nosza, rajta, hölgyek, urak, lehet újra feltalálni a kereket!

3. A harmadik legfontosabb kb. 10%-ban, hogy ha a férjezett NŐ  boldog, mosolygós, elégedett és hálás a férfinak és az égieknek a bánásmódért, akkor minden pillanatban tudatosodik a férfiban, hogy mennyire szerencsés, és a férfi is hálás a sorsnak ezért. Mert ki az a barom, aki egy boldog NŐ-t lecserélné egy házsártos, kritizáló, megfelelési kényszerítéssel megátkozott fiatalabbra? Nincs ilyen férfi, de ha mégis van, az megérdemli a sorsát!

4. A negyedik legfontosabb kb. 6%-ban, hogy a házastársak MINDKETTEN BECSÜLETESEK KELL, HOGY LEGYENEK... Nemcsak egymással a kezdetektől fogva, hanem mindenkivel. Lehet élni nem becsületesen is! De az bevonzza a betegségeket.

5. Az ötödik legfontosabb kb. 4%-ban, hogy a szexuális életük összhangban legyen. Ha nincs összhang, törekednie kell mindkét félnek, hogy jobb legyen. Gyermekként a NŐt az anyja, a férfit pedig az apja motiválja egész életében elsősorban a példájával, nem pedig a szavaival. "Vizet prédikáló, bort ivó" szülők motivációja itt sem szokott működni. (Amikor az egyik szülő pl. a halála előtt rányomja a terhet a sikeres házastársi szerepben lévő gyerekére, az sokszor katasztrofális következményekkel jár az addig sszexuálisan nagyjából harmónikus házasságra. Ekkor válik el, hogy a pár mennyire szereti egymást. 
Erről az 5. pontról már eleget írtam korábban ugyanebben a blogbejegyzésben. 

Felhasznált irodalom: 
- Csalogány: Ébredés,                                                                    
- Thomas Schafer: Hogyan válik a szenvedés ismét szeretetté? (Férfi és nő a családfelállítás szemszögéből),
- Berentei Ági: Férfi és nő (KAPCSOLATOK KÁOSZA),
- LYNN BUESS: Párkapcsolati számmisztika,
                                       

Győr, 2024. 03.25.                                               Jelen írás szerzője: Szabadi Tibor Gyula 




Elérhetőségeim: Lakás: Győrben. Tel.:+3630/4847121 Skype:szabaditibor7 ,






















































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése