2010. december 18., szombat

Gondolatébresztő 5. MLM Sikerkalauz I. (Profi és pancser hozzáállás)


Blog szerkesztője: Szabadi Tibor Gyula (Facebookon is.)

Az EU előírásainak megfelelően tájékoztatom a t. idelátogatókat, hogy adatokat nem gyűjtök, cookikat én önállóan nem használok, ha ilyennel itt találkoznak, azt a blogger tette ide, mert énnekem a cookikra sincs semmi szükségem a nemlétező adatgyűjtéseimhez. A blogom kizárólag egy hitrendszert közvetít, amely az enyém. Aki nem ért egyet az én hitrendszeremmel, amit itt publikálok, az kérem, ne olvassa. Köszönöm, hogy vette a fáradtságot, és beleolvasott. Szabadi Tibor Gyula.


4 saját blog:
1.  Tibor gondolatébresztői - Téma: Ezotéria, és MLM.( http://tibor7.blogspot.com )  Nyelv: magyar
2.  Kérlek, segíts - Téma: Ezotéria a Facebookon ( http://tibor8.blogspot.hu )Nyelv: magyar
3. Lelki ok, testi tünet -Téma: Egészség, Ezotéria, Gyógyítás zenével ( http://tibor4.blogspot.hu )Nyelv: magyar
4. Tibor's provoking trouth   ( http://tibor7-english.blogspot.com/ ) Téma:Ezotéria, MLM Nyelv: english





A Facebookon: Tibor Gyula Szabadi, és "Ébredezők" ezoterikus csoport (rengeteg tanulságos megosztással.) Ha ismerősnek jelölsz engemet a Facebookon, vagy jelentkezel a csoportba, be tudlak tenni. Régebben könyvek és CD-k alapján szerkesztettem a blogokat, most pedig ezen írások alapján. Sok ismerősöm ezúton mintegy társszerzőjévé vált, és válik ezeknek a blogoknak. Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni mindenkinek, akinek az írásait átvettem. ♥




 „Ásd meg most gyorsan a kutat, mielőtt még nagy szükséged lesz a vízre!” Arab közmondás.


MLM SIKERKALAUZ I.rész:
Tartalom:
Előszó
Bevezető
1.Profi és pancser hozzáállás az MLM üzletben
2.Az ördög és a részletek
3. Mit érdemes tudni a Network Marketing iparágról?
4.Don Failla: 10 szalvéta bemutató
5. Hogyan építsünk csapatot?
6. Az életjelek, és az életjel táblázat
7. Almási János:  Tréming E Könyv.pdf
Letöltés · 
8. Néhány fontos dolog,
9. Kései levelem (2014-09-07) egy ACN-es alsó vonalamnak, aki flavonidos üzletbe akar belekezdeni…
Utóirat (Egy üzleti ajánlat tőlem, Neked.) A FANTOM szponzorról




Előszó

A világ: Isten álma!


Van egy bölcs mondás:

„Ne pazarold az életedet álmok nélküli emberekre!”

Vagyis: Éppen itt az ideje, hogy ez szerint éljem az életem!
Másképpen: Ha akarsz valamit, - VALAMIT – kezdeni az életeddel, akkor most azonnal keress meg!
Megint másképpen: Ha nem akarsz semmit kezdeni az életeddel, akkor ne zavarj engem! Ha az életed pörölycsapásai és ez a blog nem tud felébreszteni, akkor valószínűleg én sem tudnálak. Akkor a legjobb neked, ha elmész a következő Darnel életmód alaptréningre. Ott egy jó erőteljes rúgás...csodákat szokott tenni az alvókkal.
Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm. És szeretlek.


Miért van az, amit a nóta is mond?:  "Az egyiknek sikerül, a másiknak nem. A sors néha nem tudja, mit akar.”
Azért, mert minden rezgés. Akinek a pszichológiai szeméttelepe viszonylag tiszta, és „panaszolt panaszai” mellett még akad némi apró üres hely, ahová az isteni intuíció be tud áramolni, az halad a céljai felé, akinek nincs, az nem. Ő nem tud minőségi embereket bevonzani a projektjébe, bármennyire jó is az, és alacsonyabb önbecsülése miatt – ez szintén szennyezett belső program – egyedül semmire sem megy.

A megoldás: Hoponoponó és kitartás. Vagyis: tisztogatsz, tisztogatsz, tisztogatsz. És dolgozol kitartóan, egy pillanatra sem tévesztve szem elől a célodat. Tisztogatsz éjjel, hallgatva Hoponoponó CD-t és dolgozol nappal az álmaidért. újra és újra. Óráról órára, napról napra, hétről hétre, hónapról hónapra, évről évre, kitartóan és következetesen. És soha nem adod fel! Még akkor sem adod fel, amikor letesznek abban a bizonyos dobozban a föld alá! Még akkor sem! Dolgozol magadon az Örökkévalóságon át.

A részleteket megtalálod ebben a blogban az Új Ars Poetica blogbejegyzés 3. fejezet alcíme alatt, letölthető E-könyv formájában, és lényeges részeit letöltés nélkül is olvashatod ugyanott, mert az egész 3. fejezet erről a témáról szól. Ne csak olvasd, mert az nem segít, hanem gyakorold is! Ha azt kérdezed, hogy van-e arra mód és lehetőség, hogy más módon elérd az álmaidat, akkor erre az a válaszom, hogy mai tudásom szerint erre nincs más mód, csak ez. Örülj neki, hogy ez van, és használd! Időd van elég! Tiéd az Örökkévalóság!

Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm.
És szeretlek.


Bevezető

Don Faila: 45 mp-es prezi:

https://www.youtube.com/watch?v=dyhqOsf2gwI


A lusta, az amatőr és a profi:

https://www.youtube.com/watch?v=HJ316SJ5il0




Felhívnám mindenki szíves figyelmét arra, hogy a filmben utoljára felbukkanó szereplőt úgy hívják az MLM-ben, hogy SZPONZOR!  http://www.flixxy.com/bear-animal-nature-film.htm




1.Profi és pancser hozzáállás az MLM üzletben




Mint minden üzletben, ebben az üzletben is vannak profi és pancser hozzáállásúak. 

A profi hozzáállás az önbecsüléssel kezdődik és azzal is végződik, vagyis ez minden üzlet alfája és ómegája. Az emberek azzal kötnek üzletet, akit szeretnek, tisztelnek, és akiben bíznak. Ha te bárkivel bármilyen üzletet akarsz kötni, kell, hogy messze átlagon felül legyen az önbecsülésed. Ez vagy van, vagy nincs, ezt a tényt a testbeszéded elárulja másoknak, és ha neked kevés az önbecsülésed, azt mindenki előbb fogja tudni nálad, mert önmagunkat soha nem látjuk. EZ a legfontosabb téma, edzésszerűen dolgoznod kell a saját önbecsüléseden, mert ezt nem adják ingyen.
És nem csak építened kell az önbecsülésed, hanem meg is kell védened. Akiknek nincs, azok állandóan „építő” jellegű kritikával próbálják lerombolni a tiédet, mert az emberek ösztönösen viselkednek így. Tudat alatt úgy próbálják az önbecsülésüket felemelni, hogy szavaikkal, tetteikkel, és testbeszédükkel másokat kritizálnak. Minden kritika destruktív! Soha ne tégy ilyet! Bár tudod, hogy az MLM - ben az új indulód kezdő, és nagyon rászorul az elején a te segítségedre, ne élj vissza ezzel! Mindenki értékes ember, más területen komoly eredményei vannak. Ha kérdezgeted a munkájáról, és figyelmesen végighallgatod, büszkén fog mesélni róla. Ezzel felépítetted az ő önbecsülését, és elkötelezted, hogy ő is építse a tiédet.
Ha elismerted, és értékelted, ő is fog téged értékelni. Ha meghallgattad, ő is meg fog téged hallgatni. Ha figyeltél rá, ő is fog rád figyelni. Mit is csináltál tulajdonképpen? Bizalmat építettél és teremtettél egy másolható mintát! Meg fogja hallgatni, hogy mit tanácsolsz neki az üzletépítéssel kapcsolatban. Bízni fog benned, és másolni fog téged. Ez a bizalom és a másolódás üzlete. Erről szól az MLM 95 %-ban. És 5 % ban a technikáról!
95 % önismeret, és 5 % technika, nem tévedés, nem fordítva kell érteni!


A profik az elejétől fogva nagy üzletben gondolkodnak, és az első perctől kezdve nagy üzletként kezelik. Megtanulják egy profitól, nem spórolják a munkát, amikor még komfortzónán kívül van náluk. Tudják, hogy az aratást mindig megelőzi a vetés, és mindenki azt aratja, amit elvetett. A profi hozzáállás eredményes, elvetik a magokat és türelmesen dolgoznak a földön abban a reményben, hogy Istenke majd ad esőt és napfényt. A pancser hozzáállásúak úgy akarnak aratni, hogy a megfelelő időben elfelejtenek vetni.  
A profik tudják, hogy nem tudnak, ők a cég hivatásos tanulói, ezért alázatosak, hálásak, és képzik magukat. A pancserek mindent tudnak, poharuk (agyuk) tele van, nem nyitottak, és nem taníthatók.

A profi hozzáállásúak keresik a pénzt, a pancser hozzáállásúak a kifogást.

Röviden leírom, magyarázatok nélkül, mert a magyarázatokat részletesen a gondolatébresztőimben megtalálod,) hogy mit csinál egy profi másképp, mint egy pancser hozzáállású. Eldöntötted, melyik akarsz lenni? Ha profi akarsz lenni, egy sikerkör nevű algoritmust kellene megfutni és elégszer elismételni, hogy a nagy számok tudjanak érvényesülni az üzletedben. 


A profi indulás sikerköre röviden:
1.    Kötelezd el magad regisztrációval.
2.       Írd le a céljaidat!(Ha megspórolod, nem fogsz tudni hatékony lenni! Lehetetlen, vagy csak nagyon nehéz?)
3.      Írd ki a telefonregiszteredből a névlistádat! (50 -150 név, szortírozás nélkül, ne dönts helyette! Telefonszám, E-mail: Lehetetlen, vagy csak nagyon nehéz?)
4.      Hívj meg telefonon 3 – 4 kérdéssel! Tudd, hogy az igeneknek a fele lesz ott! (Lehetetlen, vagy csak nagyon nehéz?)
5.      A marketingtervet (MT – t) a szponzorod tartja. Figyelj rá, jegyzetelj, és figyeld a jelöltjeid reakcióit. Ne hagyd, hogy egyvalaki a negatívitásával lehúzza a többit!  Ha muszáj, tapintatosan távolítsd el! (Lehetetlen, vagy csak nagyon nehéz?)
6.      A hogyan tovább találkozó (HTT) időpontjában megállapodni a jelölttel, szponzori segítséggel. (Lehetetlen, vagy csak nehéz?)
7.      A HTT- n az új indulót el kell indítani! (Lehetetlen, vagy csak nagyon nehéz?)           És az egész sikerkör itt bezárul, és kezded újra az elején!
Ez az üzlet más, mint amivel eddig találkoztál. Az üzlet egyszerű, csak emberekből áll, és az emberek bonyolultak!

Én megkérdezném: szerintetek mi a valódi munka az MLM üzletben?

Erre a rövid, tömör válasz az, ez:

Mindenkinek akkor, éppen és ott az, amit akkor, éppen és ott nem szeret megcsinálni, az üzletnek az a része, ami még az illető komfortzónáján kívül van!

A jó hosszú válasz ennél sokkal bonyolultabb:

Én most a következőt vettem észre saját magamon:


Létezik egy kihívási hierarchia. Ennek a hierarchiának a legcsúcsán a telefonálás és az ismerkedés állnak! Én sokkal inkább beszélek mostanában két emberrel személyesen, minthogy felhívjak 10 embert telefonon, hogy fejenként 2 - 5 perc beszélgetéssel rávegyem őket, hogy jöjjenek el a nyilvános marketingterv bemutatóra. Pedig miből jön az eredmény? A 10 telefonhívásból jön, nem a két személyes találkozásból.

Valamikor, 18 évvel ezelőtt utáltam emberekkel beszélni. Erősen introvertált (befelé forduló) voltam, és ha valaki nekem szegezte volna a kérdést, hogy kiállok emberek elé beszélni, vagy meghalok, valószínűleg az utóbbit választottam volna. Ha te így vagy most ezzel, azt én abszolút megértem.


1993 júliusában ezt mondta az első MLM üzletben a felső szponzorom:


- Tibor, ha nagy üzletet akarsz, akkor ki kell állni emberek elé beszélni. ( Na, ott rögtön "össze is szartam magam.” Én? Aki, amikor két ember beszélgetett és akartak hozzám is szólni, már menekültem? Hazamentem, leterítettem egy szőnyeget, ráültettem a kutyámat, és felolvastam neki SOKSZOR (remegett a kezemben a papír) a marketingtervet.
ÉN INNEN JÖTTEM! Bárki, aki engem most olvasol, az akkori énemnél biztosan sokkal jobb vagy!
Nem fogod megúszni ebben az üzletben a marketingterv tartást, legjobb, ha azonnal elkezded! Az első marketingtervednek az a célja, hogy te túléld, a másodiknak pedig az, hogy a jelölt túlélje. Lazíts! A harmadik menni fog, mint a karikacsapás. Ha annyira lelkes vagy, hogy alig tudsz levegőt venni, és marketingterv tartás közben majdnem megfulladsz, akkor a jelölt be fog lépni. Akkor is be fog lépni, ha eltéveszted a marketingtervet! Ne keress logikát ebben, mert nem találsz. Ma én bárkinek, bármit elmondok! Sőt, figyelem az arcát, és amikor megdöbben, azt nagyon élvezem. A beszéd lett az egyik nagy erősségem. Gyakoroltam, és egyre jobb lett.


Miért van a kihívási hierarchiám legcsúcsán a telefonálás? Elsősorban azért, mert sajnálom rá a pénzt! Te is sajnálod rá a pénzt! Amikor elkezdesz telefonálni, és még nem tudsz jól, határozottan és lelkesen beszélni, az elutasítások valahol 80% körül vannak. A igenek 20% - os aránya, amikor már nagyon jó vagy, akkor felmehet 70% -ra, de ennél soha nem lesz több, és ennek kb. a fele tartja be a szavát, és tényleg eljön. A másik fele elfelejti, valami közbejön, vagy csak le akart rázni az igennel, és egy percig sem gondolta komolyan, hogy eljön. Ez az arány téged inzultál! Ez engem is inzultál a mai napig! De nincs hatékonyabb mód, mint telefonálni, leírt célokkal a papírodon, leírt 50 – 100 fős névlistával a papírodon, elkötelezetten, határozottan és 101% lelkesedéssel. Amíg két emberrel személyesen tudsz beszélni, az alatt az idő alatt 10 emberrel tudsz telefonos meghívást lebonyolítani.
Íme, a telefonos meghívás, ami most nekem működik:
1.Halló,  XY- keresem, Sz.T. vagyok, ekkor, és itt találkoztunk, emlékszel rám? (Válaszol, meghallgatom!)
2.Egy nagyon fontos dolog miatt hívlak, lenne most 2 perced telefonon?
3.Csak 3 – 4 kérdést szeretnék feltenni: Szerinted, hányan használnak ma mobilt, vezetékes telefont, internetet, villanyt, gázt? (Válaszolja, hogy mindenki.)
4.Március 21-én piacot nyitott Magyarországon egy  milliárd eurós multicég, az ACN képtelefonnal, telekommunikációs szolgáltatásokkal, franchishe rendszerben be lehet kapcsolódni. Mintha a lakásodról nyitnál pici GSM boltokat, 5-öt, 20-at, 100-at, így képzeld el a folyamatot, és a második hónaptól lehet valódi passzív jövedelmed, nemcsak akkortól, amikor felértél a csúcsra. Hallottál Donald Trumpról és Robert Kiyosakiról? Ők amerikai dollármilliárdosok, ők állnak a háttérben és ezt a céget ajánlják. (Nem kérdezed meg, hogy érdekli – e? Persze, hogy érdekli, hiszen nem hülye!)
5. Nyitott vagy több információra? Mivel mindenki vizuális típus, van lehetőség ezt a lehetőséget 1 óra alatt profi módon bemutatni. Melyik időpont lenne neked megfelelő: A kedd délután 5, vagy a péntek délután 4?  (Soha nem kérdezed, hogy eljössz – e? Az a kérdés, hogy mikor jön, nem az, hogy eljön – e?)
Tehát akkor ott találkozunk ekkor és ekkor. Sikerült beírnod a határidőnaplódba? Legyen szép a napod!
Amikor eljön, fogadod, bemutatod a szponzorodnak, akit előtte a jelöltnél felépítettél! Ez nagyon fontos, és nem a szponzorod érdeke, hanem a tiéd! (A blogomban a Gondolatébresztő 21 második fele erről szól! EZ az MLM alapja!Ha profi akarsz lenni, akkor addig olvasod, amíg erről álmodsz!)



 
2.AZ ÖRDÖG ÉS A RÉSZLETEK....avagy:

A legkritikusabb, és legnehezebb dolgok az MLM üzletben...




a. A legprofibb telefonos meghívás:




b. Az MLM üzlet borzasztóan egyszerű és nagyon könnyű lenne, de emberekből áll, ez teszi borzasztóan bonyolulttá és nehézzé.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Unv2ZrzN2A8

Még mielőtt bármit elkezdesz az új indulóval elolvastatni, te magadnak elolvasod az önbecsülésről szóló fejezetet, hogy a saját hozzáállásodat rendbe tedd! Ahány új indulót el akarsz indítani, előtte mindig magadat „indítod el”:


A profi hozzáállás az önbecsüléssel kezdődik és azzal is végződik, vagyis ez minden üzlet alfája és ómegája. Az emberek azzal kötnek üzletet, akit szeretnek, tisztelnek, és akiben bíznak. Ha te bárkivel bármilyen üzletet akarsz kötni, kell, hogy messze átlagon felül legyen az önbecsülésed. Ez vagy van, vagy nincs, ezt a tényt a testbeszéded elárulja másoknak, és ha neked kevés az önbecsülésed, azt mindenki előbb fogja tudni nálad, mert önmagunkat soha nem látjuk. EZ a legfontosabb téma, edzésszerűen dolgoznod kell a saját önbecsüléseden, mert ezt nem adják ingyen.
És nem csak építened kell az önbecsülésed, hanem meg is kell védened. Akiknek nincs, azok állandóan „építő” jellegű kritikával próbálják lerombolni a tiédet, mert az emberek ösztönösen viselkednek így. Tudat alatt úgy próbálják az önbecsülésüket felemelni, hogy szavaikkal, tetteikkel, és testbeszédükkel másokat kritizálnak. Minden kritika destruktív! Soha ne tégy ilyet! Bár tudod, hogy az MLM - ben az új indulód kezdő, és nagyon rászorul az elején a te segítségedre, ne élj vissza ezzel! Mindenki értékes ember, más területen komoly eredményei vannak. Ha kérdezgeted a munkájáról, és figyelmesen végighallgatod, büszkén fog mesélni róla. Ezzel felépítetted az ő önbecsülését, és elkötelezted, hogy ő is építse a tiédet.
Ha elismerted, és értékelted, ő is fog téged értékelni. Ha meghallgattad, ő is meg fog téged hallgatni. Ha figyeltél rá, ő is fog rád figyelni. Mit is csináltál tulajdonképpen? Bizalmat építettél és teremtettél egy másolható mintát! Meg fogja hallgatni, hogy mit tanácsolsz neki az üzletépítéssel kapcsolatban. Bízni fog benned, és másolni fog téged. Ez a bizalom és a másolódás üzlete. Erről szól az MLM 95 %-ban. És 5 % ban a technikáról!
95 % önismeret, és 5 % technika, nem tévedés, nem fordítva kell érteni!


Ha igazán nagy és stabil üzletet akarsz, akkor ezt a levelet nyomtasd ki, tedd olyan helyre, ahol mindennap látod, szánj napi 3 percet arra, hogy elolvasd, és az új indulódnak ne magyarázz, hanem dugd az orra alá, azzal az egyszerű kérdéssel és kísérő szöveggel, hogy:


Mint minden üzletben, ebben is van profi, és pancser hozzáállás.

A profi hozzáállás eredményes, elvetik a magokat és türelmesen dolgoznak a földön abban a reményben, hogy Istenke majd ad esőt és napfényt. A pancser hozzáállásúak úgy akarnak aratni, hogy a megfelelő időben elfelejtenek vetni.  
A profik tudják, hogy nem tudnak, ők a cég hivatásos tanulói, ezért alázatosak, hálásak, és képzik magukat. A pancserek mindent tudnak, poharuk (agyuk) tele van, nem nyitottak, és nem taníthatók.
A profi hozzáállásúak keresik a pénzt, a pancser hozzáállásúak a kifogást.

Te melyik csoportba akarsz tartozni? (Nézz a szemükbe, és várd meg, hogy válaszoljanak!)  
 - Akarsz lazán és könnyedén igazán nagy üzletet, amíg a többiek szenvednek? Ha igen akkor ezt mondta a szponzorunk, aki 18 és fél éve épít MLM üzletet, és rengeteget szenvedett ettől a problémától és ezt azért adta, mert téged akar ettől megkímélni, és azt akarja, hogy gyorsan kirobbanó sikereid legyenek. Ez egy értelmes dolog szerinted?

 És ránézel, és megvárod a válaszát, és addig nem hagyod magára, amíg el nem olvasta a "Magyarázat" -tal együtt, és azt nem mondja, hogy ezt a pár egyszerű dolgot most azonnal veled meg fogja csinálni.

Ez a néhány egyszerű dolog: (mozogni, lőni, kommunikálni)

1. Olvastasd vele ezt az "Új induló indításáról szóló üzenetet, és vegyél elő egy A4 - es papírt!
2.Írjátok le az új induló álmait! Gondolkozz, és kezeld nagy üzletként, mielőtt még az lenne, és az lesz! (5 - 10 pont, max. 5 - 10 perc!)
3.Írjátok le a céljait! (Apró dolgokkal indulva fokozatosan az álmai felé haladjon.)
4.Megfordítod a lapot, és elkezditek a telefonjából kiírni a névlistáját. (Min. 30 név, telefonszám)
5.Megkéred az új indulót, hogy játsszátok el a meghívást.
6.Legyen legalább A6-os PPS - e és legalább most az 1x tartson neked marketingtervet. (Olvassa fel! Az a cél, hogy az elsőt túlélje!)
7. Legyetek ott minden nyilvános marketingterven, és hívjatok meg 5 - 5 jelöltet a tanult módon!
8. Tanuljátok meg a csapatjátékot, és legyetek csapatjátékosok!( Felépítés, konzultáció, nem keresztvonalazás.)
9. Naponta képezzétek magatokat: Tibor7.blospot.com
10. Legyen "közlekedési rendőr" hozzáállásotok, és az újakat ne tanítsátok, hanem tegyétek a rendszerre! Ez a nem tanítás kell, hogy másolódjon, ha tanítasz, a személyiséged nem másolható. A "közlekedési rendőr" hozzáállás 100 mélységben is másolódik!
11.Az első hónap végére legyél kulcsember. (A kulcsember 7 pontja!) Ne felejtsd el a két alapelvet: bizalom és másolódás,  Példamutatással vezetsz. Gondolj szeretettel mindenkire, de ne várj senkire!
12. Ne felejtsd el, hogy te ki vagy, és kiket keresel: Vezető vagy, és vezetőket keresel. Ne feledkezz meg a rezonanciáról, és naponta CD-vel emeld a rezgésedet. Azokkal foglalkozz, akik követnek, és ne pocsékold az erődet álmok nélküli emberekre!


Magyarázat:


Bejönnek nagyszerű emberek az üzletedbe, és fellélegzel, nem gondoltad, hogy ilyen egyszerű és könnyű lesz. Figyelj, mert most jön a nehéz rész! Az, ami igazán nehéz! Ezeket az embereket el kell indítani ebben az üzletben, ez az üzlet legkritikusabb és legnehezebb része.

 Miért
? Azért, mert ellenállnak. Ha nem vagy teljesen kezdő, akkor tudod, mit kéne csinálnia, de ő egy rendkívül sikeres ember más területen. Ezért behozok rengeteg embert, megpróbálom őket elindítani, mindketten szenvedünk, mindketten utáljuk ezt az egészet, majd kb. 1 hónap múlva, vagy előbb, az új induló elfelejti, hogy azért lépett be, mert sikeres akart lenni.


Én egy csecsemőként indulnék az orvosi szakmában. Ha te egy orvos vagy, akkor te engem sokkal gyorsabban arra a szintre tudsz hozni abban a szakmában, mert abban a szakmában sokkal járatosabb vagy, mint én. Ha te egy gázüzletág - vezető vagy, néhány hét alatt meg tudsz engem tanítani arra, hogyan kössek havi 100 szerződést. Ez az üzlet teljesen más! Az MLM - ben minden új induló csecsemő, (akinek a kezében ott a töltött fegyver, a kapcsolatai,) és ez az "emberek" üzlet magasiskolája.

Minden sikeres emberre az a jellemző, hogy jól bevált módszereire akar támaszkodni, amely bizonyos szempontból érthető. El kell töltenie bizonyos időt ebben az üzletben is, hogy érzékelhetőek legyenek számára a különbségek. Hogy belülről nézze a saját MLM üzletét. Én is később, belülről szemügyre véve jöttem rá, hogy ez az üzlet teljesen más, minden mástól alapvetően különbözik! Pedig kívülállóként olyan egyszerűnek látszott! Nagyon jól látod, az is! De emberekből áll, és az emberek bonyolultak.
Te örülsz neki, segíteni szeretnéd, és nem akarod megbántani. Ezért szenvedsz ebben az üzletben, és elkezdődik egy furcsa kötélhúzás, amelyben az új induló akar irányítani, hiszen annyira sikeres valamilyen másik szakmában, tudja ő, hogy ezt hogyan kell csinálni. Ellenáll, mert ez az emberi természet: dominálni akar, és azt akarja, hogy őt mások ne! Mivel barátkozni akarsz, választhatsz: vagy a barátság, vagy az üzlet. Ha a barátságot választod  és nem akarod megbántani, akkor udvarias vagy, és keserű szájízzel veszed tudomásul az újabb kudarcot: Az ő egója győzött, és mindketten veszítettetek. Már megint újra, és újra, és újra.


Ezért annyira fontos a felépítés és a konzultáció. Aki nincs felépítve, az egy önkéntes csatlakozáson alapuló üzletben erőtlen és tehetetlen, egyedül a kitartására tud támaszkodni.


Ha nincs eredmény, az új induló előbb utóbb elvész, mert fogy a pénz és az idő is. 






Van a négy személyiségtípus és ezek valamilyen kombinációja:


1.Kolerikus (Elindul, mint egy tank, és öntörvényűen a saját útját járja. Számára az élet küzdelem, és csatatér. Kizárólag az eredményre fókuszál, nem érdeklik a részletek és a problémák. Bármi áron nyerni akar, minden tegnapra legyen megoldva!) 

2.Melankolikus (Kekeckedik, szarakodik, leragad a részleteknél, és mindent 101%-ra akar megcsinálni, ezért állandó időzavarral küzd.)

3. Szangvinikus (Élvezni kell az életet, lelkesen csinálja a semmit, a lakása olyan csatatérhez hasonlít, amelybe éppen most csapott bele a bomba. Ez mindenkit zavar, kivéve őt. Szeretsz vele lenni, mert az életnek ő a napos oldala.)

4.Flegmatikus ( Ha szeretném, hogy képbe kerülj vele kapcsolatban, kérlek, hogy képzelj el egy békésen kérődző tehenet. Rétre, és egyéb kellékekre nincs szükséged, a kép nélkülük is tökéletes.)



Ha kolerikus vagy, akkor türelmetlen vagy és ezt az egyszerű csomagot le akarod gyömöszölni a torkán. Magadban arra gondolsz, milyen egyszerű ez az üzlet, és egy újabb gyenge elméjűre pocsékoltad a véges energiádat, és hogy mindjárt felrobbansz a dühtől.

Ha melankolikus vagy, akkor az új induló az alaposságodat úgy fogja érzékelni, hogy szarakodsz vele és pepecselsz, te pedig azt érzed,hogy kommunikációs csődtömeg vagy, mert az új induló nem is figyel rád, mert ha figyelne,akkor értené, hiszen minden egyszerű és nyilvánvaló.

Ha szangvinikus vagy, addig lesz ő is lelkes, amíg veled van. Szeretni fognak, veled lesznek, rabolják az idődet, és nem csinálnak semmit. Hátat fordítasz, eltűnnek és a negatív világ leveszi róluk az energiát. Szeretnek veled lenni, de nem lesz eredmény.

Ha flegmatikus vagy, hagyod, hogy a problémák maguktól megoldódjanak, az új indulók maguktól elinduljanak. Nem fognak.


Inkább nyomtasd ki ezt a levelet, mert ez másolható. Dugd az új induló orra alá, mert ez az egyszerű mozdulat is másolható, ehhez sincs senkinek 3 diplomára szüksége. Várd meg, amíg végigolvassa, utána ajándékozd meg ezzel a papírral, mond meg neki, hogy kereteztesse be, és rakja ki a falra. Naponta szánjon rá néhány percet reggel szokásszinten, hogy elolvassa, indítsa ezzel a napját. Csinálja meg naponta a 12 pont arányos részét, alakítsa ki szokásszinten, hogy beférjen az életébe a napi taposó malom részeként.


Hogy miért? Mondhatnám azt, hogy azért, mert ettől a szokástól lesz boldog, gazdag, passzív jövedelemből élő és szabad, de nem mondom ezt, erre majd menet közben mindenki magától rájön. Mást mondok:


Mert a Network Marketing világában az összes profi így csinálja, azért!

Tisztelj meg engem is, és magadat is azzal, hogy mindkettőnket az indulásodtól kezdve profiként kezelsz, intelligens, nyitott és tanítható hozzáállást kérek, (Mint amikor a száraz szivacs magába szívja a vizet.) és munkaetikát. Ha ezt nem teszed meg, akkor, előbb, vagy utóbb, de rá fogsz jönni, hogy:
            Terád vártál!


 

3. Mit érdemes tudni a Network Marketing iparágról?






Elgondolkodtál – e már valaha is azon, hogy mit jelent az, hogy ura legyél az életednek?

Minden egy álommal kezdődik!


 http://youtu.be/slp2JEHY8S0 


Álom nélkül az egész élet nem sokat ér! Ha van egy álmod, szállj be, és indulj el az álmod felé! Légy egyszerű! A legegyszerűbb, ha nem, vagy csak nagyon keveset beszélsz: Kérdezel, nem beszélsz és dicsérsz! Csak ezt a hármat! Az ügyfélszerzés profi módja: indíts el egy baráti beszélgetést! A legfontosabb szabály: Ne ronts ajtóstul a házba! Miért hallgatna meg téged figyelmesen bárki?

Az egyetlen értékesítési formula, melyre szükséged van: IGÉNY+PROBLÉMA+MEGOLDÁS (Ebben a sorrendben.

- IGÉNY: Mit akarnak az emberek-> Jó igényfelmérő légy!
- PROBLÉMA: Mi áll az igényük kielégítésének az útjába?
- MEGOLDÁS: A válasz, amelynek segítségével felülkerekedhetnek a problémán, és megszerezhetik, amit akarnak.

A MARKETING: Egy (vagy több) termék(ek), vagy szolgáltatás(ok) áramoltatása a gyártótól vagy szolgáltatótól a fogyasztóhoz.

3 ALAPTÍPUS létezik összesen:

1.Nagy – és kiskereskedelem (Ezt mindenki ismeri.)
2.Közvetlen értékesítés (direktmarketing): Profi értékesítők kiképzése (kevés profi sokat elad).
3. Network Marketing, más néven Multi Level Marketing (MLM), többszintes hálózati marketing. Ez egy ember által kevés terméknek ajánlás útján történő kihelyezése, majd ennek a rendszernek bizalmi úton való lemásolódása sok ember által.

A marketing negyedik típusa a postai csomagküldés, mely alapvetően a közvetlen értékesítés speciális fajtája.
Az ötödik típus, amelyet alapvetően összekevernek az MLM – el, a PIRAMIS rendszer. Ez illegális, törvénytelen, hiányzik belőle a jó, használható termék, vagy szolgáltatás. A PIRAMIS rendszer nemhogy nem MLM, de még MARKETING sem!

Piramis játék jellemzői:

- Nem létező eladás,
- Fejvadászat,
- Illegális,
- Fent kezdenek,
- Telítődik,
- Csak az elindítóknak jó.

Hagyományos szervezetek:

- Piramis szervezetek,
- Fent a főnökök,
- Lent a dolgozó hangyák,
- Akinek nincs álma, azok valósítják meg azoknak az álmait, akiknek van. Mások álmaiért dolgozik a többség.
- Ez a hamis biztonság ára.

Ezzel szemben az MLM:

- Mindenkinek a saját célja a főnöke,
- Csak akkor emelkedünk, ha az alánk tartozó hálózatnak dolgozunk,
- Emberekbe fektetjük időnket, pénzünket, energiánkat. Ők a MAGOK.
- Mindenki legalul kezdi az üzletet.
- Magas minőségű, jól eladható termékek és szolgáltatások.

Az MLM: ősrégi üzleti modell (Ádám, Éva, Kígyó; Jézus és a 12 tanítvány; Evangélium= Jó hír= termék!). Több, mint 50 éve hatékonyan üzemelő billiárd dolláros üzletág!


4. Don Faila: 10 szalvéta bemutató (45 másodperces prezentáció)
   Egy kép felér ezer szóval... vagyis:


Legfontosabb kezdéskor:a transz -szörf szándék elvből, a munkahelyi bejárásból, hogy minden nap bejárok dolgozni, mert hiszek abban, hogy a fizetést megkapom, ezért cselekszem is, a hagyományos vállalkozásnál szintén elindulok, cselekszem és figyelmemet  a folyamatra irányítom. A tiszta külső szándék erejével haladok a célom felé. Ezt másoknak úgy tudom közvetíteni, ha lábat építek, megyek mélységbe, egészen Kínáig. Kell motiválnom a munkatársakat függőleges lábépítésnél? Nem! És vízszintes frontembereknél? Rojtosra pofázhatom a számat, és mindenki csak azt látja, hogy dolgozom, mint az igavonó barom, és nem működik. Miért nem működik? Mert mindenki engem figyel, és senki meg sem mozdul. Minden szinten mindenki ellenáll, és azt szűri le, hogy óriási erőfeszítésem ellenére semmi nem működik. Amikor egymás után és alatt 3-10 ember építi a lábat, akkor havonta meg lehet építeni egy 15 mély lábat. Szélesedni mindenki ösztönösen fog, de a mélységépítésnek totálisan tudatosnak kell lenni!



Szöveggel is:
(Don Failla: 10 szalvéta bemutató)

 


1.Szalvéta bemutató

2x2=4; 3x3=9; 4x4=16; 5x5=25 Mit mondanak ezek a számok?




A hadseregben 5 embert irányítanak közvetlenül.
Neked hány ember van a frontvonaladon?
50, vagy netán 100? Nagy hiba! Nagyon, de nagyon nagy hiba!

Mit tegyél?

Vedd észre: Ha két közvetlen ember helyett 3-at, vagy 4 – et szponzorálsz, az csak plusz 1, vagy plusz 2, vagy plusz 3 ember, nem több! Ne is próbálj meg egyidejűleg 5 –nél több komoly emberrel dolgozni egyszerre, mert nem fog menni! Biztosítsd őket arról, hogy szponzorálásukkal egyidejűleg elkezdesz majd dolgozni az egyik lábukon, és eljön majd az idő, amikor már nem lesz szükségük rád, el tudnak tőled szakadni, és önállóan kezdenek építeni újabb alsó vonalakat. Ez azt jelenti, hogy felszabadultál, és elkezdhetsz dolgozni egy további komoly emberrel, így ismét 5 személyes munkatárssal dolgozol majd.

2.Szalvéta bemutató:

Mit ne tegyél?

(Kereskedői kudarc szindróma.)

Miért jobb 10 tanárt szponzorálni, mint 10 kereskedőt?
A kereskedőkkel az a probléma, hogy meglátják céged magas minőségű termékeit, azonnal belépnek, és belevetik magukat az üzletbe. Nem igénylik, hogy elmond nekik, hogy hogyan kell eladni – hiszen ők profik. Szponzorálnak, szponzorálnak és szponzorálnak.

Mit kellett volna megtanulniuk?
Szponzorálni és tanítani, szponzorálni és tanítani.
Amikor a kereskedő szponzorál valakit, akkor azt gondolja, hogy megduplázta magát. Ez így nem igaz!


Mikor duplikálódsz?
Amikor megtanítod az alattad levőt, hogyan tanítsa meg az alatta levőt szponzorálni.
Legalább három mélységet kell segíteni, vagy nem csináltál semmit!

Ha te nem dolgozol, és alattad Tom nem tudja, hogy mit kell csinálni, akkor mindkettőt elveszíted, de ha megtanítod rá, hogyan szponzoráljon, és ő szponzorálja Carolt, akkor még csak éppen elkezdted megduplázni magad.


Ha Tom nem tanulja meg azt, hogy hogyan tanítsa meg Carolt szponzorálni, az eredmény ismét kudarc. Meg kell tanítanod Tomnak, hogy hogyan tanítsa meg Carolt szponzorálni.
A kereskedő heti három – négy újat behoz, és ugyanannyi ki is hullik hetente! Egy év alatt 130 frontot hoz létre.

Mit gondolsz, melyik változatot tudnád megcsinálni?

- 130 embert frontra, vagy
- 5 embert frontra, és megtanítani, tanítani?


3. Szalvéta bemutató:

A négy kötelező tennivaló:

Ezeket meg kell tenned, hogy sikeres légy egy MLM – ben! Képzeld el: autós kirándulásra indulsz a napsütéses Kaliforniába.(Siker.)

- Első lépés: Beszállás a járműbe (MLM cég), és elindulni.



- Második lépés: Céged termékeit neked is használnod kell! Tapasztalat nélkül ha ajánlod, akkor nem vagy hiteles!

- Harmadik lépés: Nem automata a váltód!
Kapcsolj magasabb sebességfokozatba!



Természetesen tudod, hogy senki sem indul magasabb fokozatban. Mindnyájan üresjáratból indulunk.

Ha nem kapcsolunk feljebb az üresjáratból, akkor soha nem jutunk el Kaliforniába!

Amikor szponzorálsz valakit-> első sebességfokozatban vagy. (Legalább 5x leszel első sebességfokozatban 5 komoly emberrel.) Amikor valamelyik embered első sebességbe kerül, - alá szponzoráltatok valakit – akkor vagy Te második sebességfokozatban. Vagy másképp: Miután mind az 5 embered már 5x volt első sebességfokozatban, akkor Te már 25x voltál második sebességben. Tanítsd meg az 5 emberedet arra, hogy hogyan tanítsák meg saját 5 emberüket 5 alkalommal első sebességbe kerülni, ezzel 5 – en 25x kerültek második sebességbe. Amikor harmadik mélységben is vannak alattad emberek, akkor Te már harmadik sebességben vagy.

- Negyedik lépés: Ajánld a termékeket barátaidnak.

Általában aki az üzletre nemet mondott, az valószínűleg vevőd lesz. El ne mulaszd ezt a lehetőséget neki felajánlani.

Célod: Az út elején megtanulod a 10 szalvéta bemutatót, és az út fele előtt képesnek kell lenned arra, hogy másokat taníts.

Amikor elhagyod az út felét, akkor képes leszel megtanítani az embereidet arra, hogy hogyan tanítsanak másokat.

Megéri hát heti 5 – 10 órát fordítani erre a témára?

4.Szalvéta bemutató:
Építs szilárd alapra!

Aki bekapcsolódik egy MLM szervezetbe, és nem kap jó indítást, az elbátortalanodik, mert ránéz a vezetőre, és azt gondolja, hogy soha nem fogja majd utolérni.


A csoport előtt futó a leggyorsabb, és a lemaradó fut a leglassabban.

Hogyan kezdesz el magas épületet építeni?

- Amikor először indulsz szponzorálni, akkor még csak ásód van.



- Amikor leástál a második mélységig, vagyis megtanítottad szponzorálni a szponzoráltjaidat, és ez által 25 új embered lett, akkor buldózert hoztál működésbe.




- Miután megtanítottad az embereidet, hogy hogyan tanítsák meg az embereiket szponzorálni, exkavátorral dolgozol = útban a szilárd alap felé.





A harmadik mélységben 125 ember van, (ha mindenki 5 embert szponzorált) és a harmadik mélységet ha elérted, akárhány emberrel, akkor leértél a szilárd alaphoz.

- A negyedik mélységben már felfelé építkezel. Munkád eredménye lassan láthatóvá válik.

A kereskedő – amint az ábrán látszik – nem ásott le mélyre. Laza talajra alapként akár 130 főt is pakolt. A laza talaj nem fog épületet elbírni és a kereskedő előbb, vagy utóbb kiszáll az üzletből.

5.Szalvéta bemutató: Hajók a tengeren

„Amikor az én hajóm befut”.
Az induláskor mindenki ezüst hajó. Hülye szponzorok üres hajókkal dolgoznak. Minél több ezüst hajót vagy képes arany hajóvá változtatni, annál gyorsabban lesz nagy üzleted.



Az arany hajó jellemzői: 

1. Égő vágy, hogy tanulhasson.(A cég hivatásos tanulója.)
2. Kéri a szponzori segítséget.
3. Lelkesedik az üzletért.
4. Elkötelezi magát.
5. Vannak céljai.
6. Van névlistája, és le is van írva.
7. Szórakoztató vele lenni.
8. Pozitív személyiség.
3 kulcsszó: Bemutatás, csatlakozás, emelkedés.
- Az üres hajót, amikor felhívod, zavarja és nyomasztja.
- Az arany hajó téged hív, mert több segítséget akar.

6.Szalvéta bemutató: Harmadik fél meghívása

„Carol, nemrégen egy új és izgalmas (telekommunikációs) üzletbe fogtam, és úgy gondolom, hogy tudnál nekem segíteni. (Tompítós közelítés.) Véletlenül nem ismersz valakit, akit érdekelne némi extra jövedelem?”
Legtöbbször ez a válasz: „Miről van szó?”
Az ok, amiért ezt a kérdést felteszik, az, az, hogy ők ismernek ilyen személyt, aki extra jövedelmet szeretne-> ez a személy saját maguk.
„Miről van szó?”
Mindig mindent, vagy semmit mondj! Ha az a válasza, hogy senkit nem ismer, aki extra pénzt akar, akkor adj neki egy névjegykártyát, hogyha belefutna valakibe, aki extra pénzt akar, akkor hívjon fel! Ilyen módon elkerülted a visszautasítást! -> Mindig!
Te a rampán állsz, és elindítod a hajókat. Ha süllyedt, nagy dolog! Te biztosan állsz a kikötőben. Ha úszik, az nagyszerű. Segítsd, hogy arany hajóvá váljon!

7.Szalvéta bemutató: Hol töltsd az idődet?

Tréninggel töltsd az időd! Amikor a szponzorod segít neked a szponzorálásban, az része a tréningednek. 5 - 6 komoly embert kell szponzorálnod. Hogy 5 komoly embert megtalálj, ehhez 5 – nél lényegesen több embert kell szponzorálnod.
Először találsz 1, majd még 1, végül 5 – 6 komoly embert. Ezután megtanítod szponzorálni,  az 5 arany halódat. Tanítsd meg nekik, hogyan tanítsanak. Tanítsd meg nekik, hogy hogyan alakítsanak ki előrevivő szokásokat, és hagyják el a visszahúzó szokásokat. Ne felejtsd el, hogy példamutatással vezetsz. Dolgozz magadon és előbb légy jó követő, majd vezető.

8.Szalvéta bemutató: A sistergés adja el a húst! (Lobogó tűz.)

Megfigyelted, hogy ha elkülöníted a tábortűz hasábjait, akkor a tűz nagyon gyorsan kialszik?
Ha ismét összerakod, akkor a tűz ismét fellángol.
- Ha csupán egyetlen fahasábod van, akkor nincs semmid.
- Ha két hasáb van együtt: Láng.
- Három hasáb együtt: Tűz.
- Négy hasáb már: Lobogó tűz.



Vagyis:
- Amikor egyedül vagy: akkor nincs energia,
- A szponzorod érkezik: sokkal több energia,
- Ha négynél többen vagytok lelkesek: sistergő összejövetel.
Ha sistergő összejövetelre elhozol szkeptikust (nedves fa), nemsokára megszárad, és a tűz részévé válik.
Befejező szavak: „Gondolj csak bele, nekünk már aligha kell az életben dolgoznunk.”(Miután felépítettünk egy jó ellátó cégnél 5 – 6 lábat.)

9.Szalvéta bemutató: Motiváció és hozzáállás


Kétféle motiváció létezik:

1. A három napos motiváló ralli: Minél forróbb a fürdő, annál hamarabb fogsz lehülni!

 Ha a szponzor hozzáállása 100 C fokos, akkor sem fog tudni senkit a forráspontra.

Egyetlen lefelé ható forró fürdő sem képes erre!
Hogy forrásba jön – e a vized, az csak kizárólag rajtad múlik!
A nap ereje soha nem képes a vizet felforralni!
Amikor az első ember alattad leér 4 mélységig, akkor elkezdesz forrni!






Motiválni mindig csak alulról felfelé lehet: az új üzlettárs nem akkor van benn az üzletedben, amikor belépett, hanem akkor, amikor az új belépőd alá Te szponzoráltál valakit! Ezt nagyon értsd meg!

10.Szalvéta bemutató: A növekedés ötszöge



Az egyetlen, aki a Te érdekedben dolgozik, az a felső vonalad. Neked pedig megvan a lehetőséged, hogy az alsó vonaladért dolgozz.
Ha úgy érzed, nem bírod már panaszkodás nélkül, akkor azt mindig csak felfelé a szponzorvonalon, azt soha sem lefelé!
A szponzorodat pozicionáld a jelölt fejében aktatáskás szakértőnek! Magadat soha nem tudod, csak valaki mást! Legyen ez a valaki más a szponzorod! A szponzorod legnagyobb előnye, hogy ő nem Te vagy! Add neki oda az erőt, azért, hogy tudjon neked segíteni!




5. Hogyan építsünk csapatot?


A siker kulcsa alapvetően nem a szélesség, hanem a mélység




Minden Network Marketing üzletben a kezdőknek ezt tanítják:
1.Legyen egy álmod!
2.Írj egy névlistát! Írd is le!
3. Hívd meg az ismerőseidet egy marketingterv bemutatóra!
4.Tartson először a szponzor helyetted marketingtervet, majd Te is tanuld meg, és önállóan tartsál.
5. Vagy rögtön, vagy 24 – 48 órán belül csinálj egy zárást. (Hogyan tovább találkozót.)
6. Indítsd el az új belépőt: csináld végig vele ezt a fenti folyamatot, és vonszold el a legközelebbi nagy nyilvános találkozóra!
A marketingterven köröket rajzolnak, valahogy így, és javasolják, hogy 6 – 20 frontvonalat rakjatok fel egy 100 fős névlista alapján az új indulónak valahogy így:


Ez nagyjából működőképes, és ha valaki elég kitartó, 3 -15 év alatt meghozza a hőn áhított eredményt. De mi van, ha úgy gondolod, nem akarsz szenvedni 3 -15 évig? Akkor sajnos némi önfegyelemre lesz szükséged, és némi rábeszélő képességre is az üzlettársaid felé! Te mit gondolsz, megvan ez benned, vagy most kell elkezdened kifejlesztened?
Nagyon jó lenne, ha havi több millió Ft –os passzív jövedelmet ezzel az egyszerű sablonnal el lehetne érni. Én 18 év tapasztalata alapján azt mondom: ez nem ilyen egyszerű, mert az EMBEREK üzletben vagy. Többek között erről is szól ez a blog. Röviden néhány pontban összefoglalva: magadon dolgozva, előrevivő szokásokat kell kialakítanod, és el kell hagynod az összes visszahúzó szokásaidat. Nincs alku! Ez a siker ára! Mennyire komolyan akarod a sikert?

Minimum ezekre fókuszálj:

1. Legyenek álmaid, határidős célokká lebontva őket, dolgozz a céljaidért, és érd el őket!
2. Az indulásodhoz nem elég a Te mentális energiád! Sőt valószínűleg a Te és a szponzorod egyesített mentális energiája is kevés. Egyedül a legtöbben nem tudnak behozni embereket, de elindítani nemhogy egyedül nem, de még a közvetlen szponzoroddal sem. Erre valók a találkozók. Mindig, minden hálózatépítő egy találkozón indul el! Mindig, mindenki! Kivétel ez alól a szabály alól nincs! A találkozók nem mások, mint egyirányú mentális energiák, vagyis ingák, amelyek magukkal sodorják az új belépőket. Figyelj a mentális energiák összegződésére! Dolgozz a túlerő szabállyal! 5 embert mindig, minden körülmények között követ a tömeg! A hatalom a tudatalattiban van, és mindig a tudatalatti dönt! Közli a tudatos elmével, hogy mit döntött. A jelölt tudatos elméje pedig közli veled, hogy ő hogyan döntött. De soha nem a tudatos elme dönt senkinél! Ne bízz a józan észben, és a logikában, mert a döntések a tudatalattiban születnek 100 % - ban érzelmi alapon! Az élet nem logikus!
3.Gyakorold az egy az egyben, asztalnál történő 10 perces marketingtervet. Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás!
4. Szponzorálj, és szponzorálj helyett: szponzorálj, lelkesíts és taníts! Csak a lehető legegyszerűbben!
5. Tompítós közelítéssel indítod a marketingtervet: igény, plusz probléma, plusz megoldás.
6. A szponzor mindig hitet épít! Az MLM iparág bemutatása nem hanyagolható el. Ha ezt néhány mondatban a megfelelő helyen bemutattad, ezzel kezelted a piramis játék kifogását. Csírájában fojtottad el, még mielőtt a jelölt fejében gyökeret eresztett volna. Ha nem kezeled időben, leragad ennél a kifogásnál, és már tovább oda sem figyel. Esélye sem lesz megérteni a marketingtervet.
7. A legfontosabb tulajdonsága az üzlethálózat építőnek a kitartás! Csak 3 dolgot csinálsz: elindulsz, az úton maradsz, és célba érsz! Csak ezt a hármat csinálod!
8. A második legfontosabb tulajdonsága egy üzlethálózat építőnek a hozzáállása! A Te hozzáállásodért te felelsz! Vedd fel a saját maszkodat, és csak utána tudsz segíteni az új indulódnak. (Repülőgépen, ha szökik a levegő, akkor automatikusan leesik eléd egy lélegeztető oxigénmaszk. Ha először a kicsi gyerekedre melletted akarod felhúzni, ő ellenáll, és mindketten meghaltok.) Először a Te hozzáállásodat tedd rendbe, utána akarj segíteni az új indulódnak! Különben mindketten „meghaltok”.
9. A marketingterv egy szűrő! Mindenkit keress meg ezzel az üzlettel, de nem kell mindenki! Te egy befektető vagy! Emberekbe fektetsz be. Miközben mondod a marketingtervet gondolj arra, hogy neked nem kell mindenki! Neked az, az ember kell, akivel valamilyen kapcsolatot ki tudsz alakítani! Az, hogy ki csatlakozik hozzád, az elsősorban az ő döntése! Te csak légy egyszerű, és szerethető. A többi az ő dolga!
10. Tedd rá a rendszerre az embereket, ne te mondd meg, hogy mit tegyenek, hanem tereld őket a találkozókra. Te egy közlekedési rendőr hozzáállású szponzor legyél, aki irányít, és mindenek felett, nem magyaráz, hanem példát mutat! Miután elindítottad, Te ne tanítsd, hanem konzultálj vele! Ne vedd el tőle azt a lehetőséget, hogy jobb legyen, mint Te. Vidd el a forráshoz, hogy igyon! Ha nem iszik, az, az ő baja!
11. Te ne ítélj! Jön valaki, akinek jó szakmája van, látja a saját pályájának a hátrányait és a korlátait. Ha Te odamész elé, és elmondod neki azt, hogy a saját szakmája az semmi, és a jelenlegi MLM üzleted pedig a valami, akkor ez ugyanúgy Fradi – Dózsa ösztön, mintha valaki egy másik MLM –ből jött, és azt leszólod. Mindenkinek megvan a saját munkája, megélhetése, hobbija, korábbi személyiségfejlődése. Ha nem vagy hálás, mert éppen most keres valamit, és hozzád fordult, és beletaposol a másik ember érzelmeibe, hát ez akkor az egyik legnagyobb létező bunkóság ezen a Földön. Te szeretnél egy ilyen bunkót követni? Ne ítélj, és nem fognak Téged sem megítélni!
12. Általában minden szakmában a vezetőket fizetik meg. Én értem, hogy Te jó vezető akarsz lenni. Egyenlőre legyél jó követő. Ha jó követő vagy mindenkinek meg tudod példamutatással tanítani, hogy hogyan tud jó követő lenni.
13. Haladj az erővel, mindig a legerősebb lábnak add az időd 80 % -át, kivéve, ha egy új lábat kezdtél el építeni.
14. Amikor elindítottál egy lábat, hónapokig, néha fél évig nem szabad otthagynod! Mielőtt elindítasz egy lábat nagy földrajzi távolságban, gondold ezt végig!
15. Tisztázd magadban, hogy mi az értéke számodra egy ilyen lehetőségnek? Találsz 3 – 6 komoly embert, akik találnak 3 – 6 komoly embert, akik találnak 3 -6 komoly embert, akik elindulnak veled, az úton maradnak veled, és célba érnek veled. Egy kifejlődési idő elteltével több ezer ember lesz a hálózatodban és milliókat fizet havonta. Lehet, hogy veled bármi történik, de egyszerre több ezer emberrel nem történik bármi! Ez a gazdasági válság ellenére is növekszik, mint egy háló, rátelepül a világra, és egyszerre csak nem tud téged kontrollálni a saját kormányod sem! Az Istenen kívül senki, és semmi! Mennyit ér ez meg neked?
16. Ha nem vagy vezető, az sajnos látszik rajtad! Legfőképpen arról fogod megtudni, hogy hátranézel, miután elindulsz valamely irányba, és sajnos észre fogod venni, hogy senki nem követ. Bizonygathatod, hogy Te egy vezető vagy. mit gondolsz, ha bizonygatod, hogy Te egy vezető vagy, akkor fog neked valaki hinni, és követni fognak?
Tapasztalatom szerint nem. A vezető olyan, mint az úrinő: ha bizonygatni kell, hogy az, akkor nem az!
Ha sikeres akarsz lenni az MLM –ben, akkor először is vezetővé kell válnod!
Másodszor a teremtő képességedet ( a mentális energiádat)kell belső mosollyal megnövelned.
Harmadszor: meg kell tanulnod mélységet építeni, amelyhez egyedül kevés vagy. Hogy akiket szponzorálsz, azok segítsenek neked a mélységépítésben, ehhez vezetői képességeket kell előbb kifejlesztened…És engedélyezned kell belső mosollyal magadnak a sikert.


Legfontosabb kezdéskor: A (A transz - szörf szándék elv: lásd a blogban a trans – szörf szándékforgatókönyv: harmadik blog bejegyzés részletesen, a hitből fakadó cselekvés elve:)

Hálózatépítésnél kapcsolatokban, (bizalom és másolódás), aktív emberekben, vezetőkben, lábakban és életjelekben gondolkozunk.

15 évig agyaltam a mélységépítésen. A N21-ben 50 – 200 mély lábak vannak. Korábban mindig azt tanították, hogy a Network Marketingben a szélesség hozadéka a pénz, a mélység hozadéka a stabilitás.  

Ez így nagyon, de nagyon nem igaz!

Akkor mi az igazság?
Az igazság:

1. Stabil hálózat a mélységből jön! Minél mélyebb egy láb, annál stabilabb! - Ha van egy munkahelyed, akkor bemész dolgozni? A munkahelyi bejárás abból a hitből fakad, hogy minden nap bejárok dolgozni, mert hiszek abban, hogy a fizetést megkapom, ezért cselekszem is. A hitből fakad a cselekvés, és a cselekvésnek van eredménye. 

2. A pénz is a mélységből jön! De csak akkor, ha van szélesség is! A siker kulcsa tehát a hálózatépítésben nem a szélesség, hanem a mélység!

Miért is?

a., Egyrészt a hit miatt, mert függőleges lábépítésnél mindenki a lábban látja, hogy működik az üzlete. Igaz, hogy csak egy lábon, de működik. Nem kell sok ész ahhoz, hogy mindenki a lábban végiggondolja, hogy ha egy láb működik, akkor kettő, három, stb. is tud működni. Van mintaláb, az emberek orra előtt tisztán látszik a lehetőség.

b., Minél mélyebb egy láb, idővel annál több ember lesz abban a lábban, mert a szélesség építése mindenkinél ösztönös! (Mindenki most azonnal akar pénzt keresni!)

- Ha egy láb 5 mély, akkor abban fél éven belül lesz 25 ember!
- Ha egy láb 15 mély, akkor abban fél éven belül lesz 300 ember!
- Ha egy láb 30 mély, akkor abban egy éven belül lesz 3000 ember!
- Ha egy láb 50 mély, akkor abban másfél éven belül lesz 50.000 ember!
- Ha egy láb 200 mély, akkor abban 2 éven belül lesz 1 millió ember!

Ezek tapasztalati tények a nagy A betűs N21 üzletből.
30 – 50 mély lábakból több ezer van a világ 85 országát keresztülhálózva!
(A legutolsóból, a 200 mélyből egy ilyen láb van csak a világon, Japánban!)


A mélység, vagy a szélesség építése hatékony?

(- A hagyományos vállalkozásnál szintén elindulok, cselekszem és figyelmemet  a folyamatra irányítom. A tiszta külső szándék erejével haladok a célom felé. Itt is az álmomat követve, a hitből fakad a cselekvés.)



1.A mélységépítés nem ösztönös!(Mindenki tudja, hogy a mélységépítésnél nem lesz azonnal pénz, és a kapzsiságunk mindig győz.) Nagyon erős tudatosság és hit kell ahhoz, hogy nekiálljunk mélységet építeni! A mélység magától soha nem épül, építeni kell!Mélységépítésnél a tiszta külső szándék erejével haladok lefelé egy lábbal, egészen Kínáig...

Kell motiválnom a munkatársakat függőleges lábépítésnél? NEM!!!!



2. És vízszintes 5 – 12 frontembereknél kell motiválnom a munkatársakat?

Kellene, de nem tudom! Lehetetlen motiválnom őket! Miért is?

Mert rojtosra pofázhatom a számat, és mindenki csak azt látja, hogy dolgozom, mint az igavonó barom, és nem működik. Miért nem működik? Mert mindenki engem figyel, és alattam senki meg sem mozdul, ezért senkinek nem működik az üzlete. Minden szinten mindenki ellenáll annak, amit én a szponzor mondok és csinálok, és MINDENKI azt szűri le, hogy óriási erőfeszítésem ellenére semmi nem működik.
(Ha mindenki ellenáll nekem, a szponzornak, hiába az én tudatosságom, egyszemélyes mentális energiám mindenki ellenében semmire nem elég. Lásd ENNEK OKÁT BŐVEBBEN: Gondolatébresztő 15:  Madárszámtan, emberszámtan alcím alatt.)


A szélességben építkezés egy dologra elég: 
mindenki szép „halálára” az MLM üzletben. 

Így születnek az MLM halottak. 


Ezért mondják sokan ezután: Soha többé MLM!

A megoldás: egyszerre én és mindenki alattam egyetlen egy lábat épít. Ezt másoknak úgy tudom közvetíteni, ha lábat építünk, megyünk mélységbe, egészen Kínáig. Kell motiválnom a munkatársakat függőleges lábépítésnél? Nem! És amikor egymás után és alatt 3-10 ember építi a lábat, akkor havonta meg lehet építeni egy 15 mély lábat. Szélesedni mindenki ösztönösen fog, de a mélységépítésnek totálisan tudatosnak kell lenni!


Ha egyedül építem, soha nem épül fel! Rá kell vennem az embereket a rövidtávú érdekek feladására, meg kell, hogy értsék, hogy vagy koncentráljuk összes mentális energiánkat mindig egyetlenegy láb építésére: vagy egyesítsük mentális energiáinkat mindent elsöprő tömegben, vagy tíz évig is kitarthatunk számottevő eredmény nélkül, vagy rövid időn belül feladjuk és szép MLM hullák leszünk. Te melyiket akarod? Mert az lesz, amelyiket Te választod! Te választasz!


6. Az életjelek, és az életjel táblázat

Ha orvoshoz mész fizikai vizsgálatra, akkor az orvos nemcsak rád néz, és eldönti, hogy milyen állapotban van az egészséged: egy jó orvos ellenőrzi az „életjeleidet”, mielőtt diagnózist (jelentést) vagy tanácsot ad. A szívverésed, vérnyomásod, testhőmérsékleted, stb., adatok a röntgenről és vérvételről, mind elárulják az igazságot tested egészségéről.

Ehhez hasonlóan, amikor Te, vagy a felsővonalbeli „trénered” értékelitek üzletedet, és célokat állítotok – meg kell tanulnotok az ACN üzleted életjeleire támaszkodni. A tényleges pontérték csak egy statikus jele a tárgyhavi jövedelem lehetőségének arra a bizonyos hónapra, míg más jelzők pontosabb előrejelzést adnak a hosszú távú „egészségről”, és üzleted hasznáról. Ha jelenlegi pontértéked alacsonyabb, mint az, az életjel mutatók szerint várható, akkor a pontérték hamarosan emelkedni fog. Ha a jelenlegi pontértéked alacsonyabb, mint az, az életjel mutatók szerint várható, akkor a pontérték hamarosan csökkenni fog.

1. Országos találkozókon résztvevők száma

Ez a találkozásokon résztvevő létszám a csoport aktivitását mutatja. ha az emberek nem jönnek össze rendszeresen tanulás céljából, hogy motiválják egymást, elismerések történjenek, és közösség alakuljon ki, hamarosan elvesztik hitüket és érdeklődésüket. Ahhoz, hogy az emberek magabiztosak, képzettek, összpontosítottak legyenek, létszükséglet, hogy Te elhozd őket magaddal a rendezvényre!

2. Pozitív, motiváló CD –k, DVD-k, magnókazetták és könyvek

Ezek a fontos elemek alkotják a személyiségfejlődés alapját vezetőként. A képzés és a másolódás ezeken az elemeken keresztül történik. Minél több CD –t és pozitív könyvet „fogyaszt” a csoport, annál erősebb lesz.

3. Havi 15- nél több marketingtervet tartó független képviselő száma

A csoport aktív tagjainak létszámát jelenti. Kik azok, akik a munkát végzik a csoportban, és hány ilyen ember van? Vagy te mutatod az üzletet, vagy valaki más mutatja a Te jelöltednek helyetted. (Nyilvános, otthoni, vagy egy az egyben marketingterv, amelyeken van jelölt is.) Csak akkor a tiéd az üzlet, ha el is tudod mondani. Ha legalább a nyilvános marketingtervre hívsz jelölteket, az is beszámítható az aktivitáshoz.

4. Új belépő független képviselők száma

Ez az életjel a csoport növekedési arányát méri. Ha nincs bizonyos mennyiségű új ember, aki csatlakozik havonta, akkor Te nem tudsz egy erős, és hasznot termelő hálózatot fenntartani.

5. Havi új szerződéskötések száma

6. Átlagosan hány szerződés esik egy tagra a csoportban

7. Havonta 2-vel mélyülő lábak száma
A stabilitás a lelkesedés, és a bónusztermelés kulcsa egyaránt a mélység. Fontos, hogy a meglévő lábaid mélysége hónapról hónapra növekedjen. A mélység magától nem épül, építeni kell. A mélység épülése az építésben résztvevők számától, fókuszától és önfegyelmétől függ.

8. Bónusztermelő lábak száma

Szeretném, ha tudatában lennél annak, hogy a mélység csak akkor fizet jól, ha a mélység után a szélességre is figyelünk. De a fontosabb a mélység, nem szabad túl korán kiszállni az előző lábból a szélesítés kedvéért.

9. Összlétszáma a csoportodnak

A csoportjának teljes mérete közvetlenül arányos a Te hosszú távú pontértékeddel és az üzleted jövedelmezőségével. Soha ne felejtsd el, hogy a csoportod méretét a mélység sokkal jobban befolyásolja, mint a szélesség!
 

Ha megtanultad a célállítást és az ellenőrzést a találkozóra eladott jegyekkel, az aktív tagok -, az új belépők számával és egyéb életjelekkel kapcsolatban – aktív felső vonaladdal való konzultációk alapján – akkor biztos az, hogy hosszú távú, profitot termelő üzletet tudsz kialakítani.


Mivel mi magyarok, még az ACN üzlet elején vagyunk, nem állnak rendelkezésemre tényleges életjel adatok.


(  Az alábbiakban kialakítottam egy életjel táblázatot – általam becsült – adatok alapján.

Szintek /  1.     2.     3.    4.    5.     6.      7.      8.       9.  Szempontok  __________________________________________
 ETT/      4      2      3     3      3      2       1       2       20 fő
  ETL/   15      5     10    8     10    15       2       3       40 fő
   TC/    60     20    20   20   400   25       3       4       70 fő

   RD/  100    50     40   50   900   35       3       5     300 fő   )




7.Almási János:  Tréming E Könyv.pdf
Letöltés · 

8. Néhány fontos dolog, amely nagyban befolyásolja az eredményességet az MLM-ben:

1.Régen ezt így tanították:"Soha nincs második lehetőségem, hogy első benyomást keltsek! Az első 30 másodpercem, amit a jelölttel eltöltök, az egyben a zárás is! Metakommunikációs szinten minden eldől a prezentációm legelején, amíg a tudatalattim odafigyel, mert a hatalom abban van. Az, hogy kizárja - e a tudatalattija a csatlakozás lehetőségét, az, az első 30 másodpercben eldől. És akkor fog csatlakozni, ha a prezentációm sikeresen felülírja a domináns akadályokat a fejében, vagy a lelkesedésem a négyzeten meggyőzi. Elsőre kevesen döntik el, hogy érdekli őket, ezért elő kell készíteni egy második találkozót, akkor és ott, mert utána ez nehéz! Tudjam, hogy miért kötöttem, vagy miért nem kötöttem üzletet!

Ezért mielőtt megjelensz az új indulónál, te magadnak elolvasod az önbecsülésről szóló vastag betűs fejezetet, hogy a saját hozzáállásodat rendbe tedd!
A profi hozzáállás az önbecsüléssel kezdődik és azzal is végződik, vagyis ez minden üzlet alfája és ómegája. Az emberek azzal kötnek üzletet, akit szeretnek, tisztelnek, és akiben bíznak. Ha te bárkivel bármilyen üzletet akarsz kötni, kell, hogy messze átlagon felül legyen az önbecsülésed. Ez vagy van, vagy nincs, ezt a tényt a testbeszéded elárulja másoknak, és ha neked kevés az önbecsülésed, azt mindenki előbb fogja tudni nálad, mert önmagunkat soha nem látjuk. EZ a legfontosabb téma, edzésszerűen dolgoznod kell a saját önbecsüléseden, mert ezt nem adják ingyen.
És nem csak építened kell az önbecsülésed, hanem meg is kell védened. Akiknek nincs, azok állandóan „építő” jellegű kritikával próbálják lerombolni a tiédet, mert az emberek ösztönösen viselkednek így. Tudat alatt úgy próbálják az önbecsülésüket felemelni, hogy szavaikkal, tetteikkel, és testbeszédükkel másokat kritizálnak. Minden kritika destruktív! Soha ne tégy ilyet! Bár tudod, hogy az MLM - ben az új indulód kezdő, és nagyon rászorul az elején a te segítségedre, ne élj vissza ezzel! Mindenki értékes ember, más területen komoly eredményei vannak. Ha kérdezgeted a munkájáról, és figyelmesen végighallgatod, büszkén fog mesélni róla. Ezzel felépítetted az ő önbecsülését, és elkötelezted, hogy ő is építse a tiédet.
Ha elismerted, és értékelted, ő is fog téged értékelni. Ha meghallgattad, ő is meg fog téged hallgatni. Ha figyeltél rá, ő is fog rád figyelni. Mit is csináltál tulajdonképpen? Bizalmat építettél és teremtettél egy másolható mintát! Meg fogja hallgatni, hogy mit tanácsolsz neki az üzletépítéssel kapcsolatban. Bízni fog benned, és másolni fog téged. Ez a bizalom és a másolódás üzlete. Erről szól az MLM 95 %-ban. És 5 % ban a technikáról!  
95 % önismeret, és 5 % technika, nem tévedés, nem fordítva kell érteni!


2.Azután ezt is tanították: Mindenki egy álommal születik erre a földre! Mindenkinek a tudatalattija mélyén egy koszos bugyorban ott hevernek, az álom tolvajok által (ezek általában a szeretteink) összetiport álmai! Olyan embereket keresek, akiknek van tűz a szemében!

3.Azután ezt tanították: Én egy üzlethálózat-építő vagyok! Semmi más dolgom nincs, mint előbányászni rég eltemetett álmaimat, leírni, azután elrohanni, és segíteni más embereknek a saját álmaikat megvalósítani.

4. Azután ezt:" senki nem lehet próféta a saját hazájában! Ne ellenkezzek ezzel, inkább használjam!" Magamat soha nem tudom felemelni. Helyette építsek másokat! A felépítés mindig önmagát megtöbbszörözve tér vissza hozzám, olyan, mint a bumeráng! Egyetlen módja van annak, hogy önmagamat építsem: az, hogy másokat építek. Soha nem hatásos az, ha azt mondom: higgyél bennem, de mindig hat, ha ezt mondom: - én hiszek benned, meg tudod csinálni, segítünk!
Túl nagy luxus bárkit, vagy bármit nem felépíteni ebben az üzletben! De a felépítést a rendszer adja nekem, hogy azzal gazdálkodjak. Dicsőségben fürdés helyett passzoljam vissza: minden mag, amit elvetek, az nőni fog, minden mag, amit megtartok, elveszíti a csírázó képességét és megsemmisül.

5.Azután meg ezt:"Ne foglalkozzak MLM halottakkal, inkább csináljak újakat!" Hát ezzel vitatkoznék. Soha senkit nem szabad nullára leírni! A vezető feladata feléleszteni és életben tartani a reményt, amíg a szervezetben lévő emberek meg nem látják az alagút végén a fényt, utána pedig elengedni őket: hadd szálljanak! Mindenki alá, aki most gyenge, fogok szponzorálni újakat, akik lendületesek, és akiket a gyengébbek követni fognak.

6.Azután ezt: a tanulásnak (és a megértések) 4 fázisa van. Mindig mindenki végigmegy, bármit kell tanulnia, mind a 4-en, egyik sem hagyható ki. Amikor valaki elkezd egy teljesen új dolgot, akkor:
Az első fázis: Tudatlanul alkalmatlan. Nem tudja, hogy nem tudja. (Mint amikor megkérdezed a 3 éves gyermekedet:"- Tudsz autót vezetni? Azt válaszolja, persze, és szentül meg van győződve arról, hogy ez igaz.)
A második fázis: Tudatosan alkalmatlan. Amikor rájön arra, hogy nem tudja. (Amikor túl voltam a Kressz vizsgán, és először beültem az autóba és rögtön rájöttem, hogy árulás van, mert 3 pedál van és csak 2 lábam!) 
Az első két fázis a fogalomszint, a második két fázis az élményszint.
 A harmadik fázis: Amikor tudatosan hozzáértő valaki: (Elindul tanuló vezetőként az autóval, az egész, úgy ahogy van egy kínlódás, keresgéli a sebváltót, és hallgatja az oktatót. Kuplung, 2-es, fék, kormányzás kanyarodásnál, kuplung, 3-as, gáz. Minden olyan bonyolult és nehéz, flusztráló, és nélkülözi az élvezetet.)
A negyedik fázis: a tudattalanul alkalmas. Vezetem az autót, zenét hallgatok, kanyarodok, és nem a sebváltót keresgélem, hanem az utat figyelem, minden vezetési mozdulat rutin, és szokásszinten van, nincs kihívás benne.)

Amikor valamit hallok, amiről azt gondolom, hogy értem, akkor mindig megállok egy pillanatra és megvizsgálom, hogy ez a megértésem most éppen melyik fázisban van, és mi a teendőm, hogy a következő fázisba lépjek.
Az emberek, akikkel kapcsolatba kerülök, tükrök, amelyben mindig önmagamat látom. ezért nem érdemes haragudni senkire, mert az aktuális "tükör" éppen az aktuális problémámat mutatja, amivel kapcsolatban önmagamon dolgoznom kell. Ő segít nekem egy aktuális gyengeségem láthatóvá tételében. Hálát kell, hogy érezzek, nem dühöt.

7.Azután ezt: Csak az éli az életét, aki folyton a rend és a káosz határán táncol! Mi, akik MLM üzlethálózatot építünk, mind ilyenek vagyunk. (Az álmok megvalósításához egyszerre kell összeszedettség és hajtóerő!). A feszültség kelt áramot az áramkörben, és végez hasznos munkát, vagy vágja ki a biztosítékot ott, ahol nincs megfelelőre méretezett terhelés.(Analógia tan.)

8.
Az ösztönök, mint a félelem programjai. 
Az iránytűm, mint vészjelző.

Ha elindulsz egy Network Marketing üzletben nincs garancia arra, hogy jó lesz a szponzorod. Mindenkit lakva lehet megismerni.

Miről ismersz fel egy olyan szponzort, aki - bár mindenki – ő is - azt gondolja, hogy támogat, a valóságban egy igazi energiavámpírral van dolgod?

Network Marketing csapatot kellene építeni. Képzeljetek el egy futballcsapatot, ahol az edző (nevezzük a továbbiakban közvetlen szponzornak) utasítgatja a játékosokat, hogy menjenek az edzésre, amely Budapesten lesz, de neki erre most nincs ideje. Aztán jön a mérkőzés, és megjelenik az edző, és néhány játékos. Az edző érezteti a megjelentekkel, hogy a csapat nagyobbik fele még szoptatáson van, meg kell várni, amíg felnőnek, a többieknek pedig nincs rendbe a játékengedélyük. Leszúrja a csapattagokat, hogy az ő feladatuk lett volna szurkolókat biztosítani. Ezután az edző elfoglalja a kapus, a hátvédsor, a középpályás sor és a támadósor helyét, majd engedélyt ad a mérkőzés elindítására. 110%-ban végighajtja a meccset, közben még arra is marad energiája, hogy építő jellegű bírálatokkal jutalmazza a kispadot. A mérkőzés vége előtt 20 perc hosszabbítást engedélyez magának. A lefújást követően észreveszi, hogy a kispadon ülők fele közben felszívódott. Megtörli verejtékes homlokát, és közli a megmaradtakkal, hogy ez így nem mehet tovább. Szerinte a heti 2 alkalom kevés, heti 5 alkalommal kellene marketingtervet tartani a teremben, és az ő dolgunk, hogy ömlesszék az embereket, és tele legyen a terem. Nem az ő dolga embereket hozni, hanem az a ő dolgunk. Ezt az ominózus keddet ma, azaz csütörtökön megismétli, mindenki legyen ott és hozzon embert.

-A bírálat mindig ösztönös, az ego hizlalja saját magát. 

Építő jellegű bírálat nem létezik! 
Mindig, minden bírálat destruktív! 

Aki bírál, az ezt kommunikálja: „Én nem hiszek benned. Én önmagamban sem hiszek.
Egy ilyen idiótára pocsékolom az időmet, mint amilyen te vagy.
Nem is tudom, hogy miért teszem. Valószínűleg a nemes lelkem az oka.
Az áldozat, amit érted teszek, feljogosít arra, hogy parancsolgassak neked.
"Jó lesz, ha csipkeded magad, és igyekszel nekem megfelelni.
Ne felejtsd el, hogy nem te szartad a spanyolviaszt!
Vagy azt csinálod, amit én mondok, vagy azt csinálod, amit én mondok!”

És lehet, hogy ilyen szövegeket hallasz az előadó szájából a marketingterven, és szégyelled magam az előadó helyett:

„- Engem sokszor megkerestek azok, akik a legnagyobb MLM világcégben dolgoznak, és mindig röhögő görcsöt kapok, hogy az milyen. Az idióták oda járnak, és csinálják, pedig nem is keresnek pénzt!”
"- Én nem megyek a találkozókra, az a ti dolgotok."
"- Én nem hallgatok évtizedek óta CD-t, nem olvasok könyvet, mert nem ez a munka!
Csak az a dolgotok, hogy ömlesszétek az embereket!
Én nem hozok már 4 hónapja egy embert sem, az is a ti dolgotok."


Más hálózatokat leszólni, rájuk köpködni, és a testvérvonalakra fújni, szintén az emberi természet része! Az emberekben van egyfajta Fradi – Dózsa ösztön, hogy a másik csapat, azok a nem jók. Azok a rosszul öltözött emberek biztosan a másik csapat vendégei, hogy azok nem a mieink.
Megmondom, hogy miért veszélyes ez: ha elhívsz a marketingtervre valakit, egy új vendéget, hidd el, ő az egésznek így első hallásra legalább a 80% - át nem érti. Valószínűleg még te sem érted a 60% - át, tehát új emberektől akkor mire számítsunk? A vendég az egészből csak azt látja, hogy itt emberek egymásra és más hálózatokra, - amelyekről egyébként semmit nem tudnak, - utálkoznak. Ő meg sem érti, hogy mi az alsó -, felső -, illetve testvérvonal, esetleg dolgozott már másik hálózatban, és vannak érzelmi kötődései, és csak azt látja, hogy emberek egymásra fújnak, és pontosan tudja, hogy valahol, valaki őrá is fog fújni, de az is lehet, hogy már most is utálják. És ha valaki azt érzi, hogy utálják, azért nem kell idejönni, ezt a munkahelyén is megkapja. Az emberek azért jönnek ide, mert ezt élvezik, és szeretik csinálni, és itt megbecsülést kapnak. Ezzel egy borzasztóan rossz minta teremtődik. Hidd el nekem, hogy senkinek nincs szüksége ellenségekre sehol, sem üzleten belül, sem üzleten kívül.

Most példamutatással vezetünk, vagy nem? 

Ez lenne a másolható példa?

Ez lenne a bizalom és a másolódás üzlete? 

Ott ülsz a teremben, és közben azon gondolkodsz, hogy melyikőtök nem normális? Szerintem te nem vagyok az, ha ezek után még mindig ott ülsz. Vajon milyen lehet a Fővárosi Nagycirkusz előadása?  Itt és most azonnal fel kellene állnod, és ki kellene rohannod a teremből, - mielőtt a teljes energiádat itt elszívják.

Miért van az, hogy amikor elhangzik az, hogy „legyünk pozitívak” akkor mindenki, aki ezt hangoztatja, ezt saját magán kívül érti? Mert úgy - e, ő pozitív, a többiek, azok negatívak, azoknak kell változni! És ha ők megváltoznának, - amire természetesen nem hajlandók – akkor kolbászból lenne a kerítés, addig pedig jogunk van baseballütővel addig csépelni az illető negatív rohadék fejét, amíg átvált pozitívra.

Mindenkinek van erőssége és gyengesége. Én például nem szeretek beszélni. Az utóbbi 18 évben kiemelten dolgozok ezen a problémán, te már nem látod rajtam, hogy nem szeretek beszélni, sőt néha amikor engem hallgatsz, arra gondolsz, hogy te soha nem leszel akkora szónok, mint én.
Mindenki a maga módján, vagyis az egész interaktív világegyetem azért van, hogy téged segítsen. Saját világegyetemem belégzése: a „jó” dolgok az életedben, kilégzése, pedig a számodra fájdalmas dolgok: katalizátorai változásodnak. Semmi nem történne az általad negatívnak minősített főszereplő világdrámádat formáló hatása nélkül. Amikor a másikban meglátod önmagad, amikor a nyomulása már neked fáj, amikor már kimondod, hogy dugulj, akkor fordulsz meg 180 fokot, nélküle vak vagy és nem látsz! A másik által mutatott tükör mindig az te világodat mutatja, ezért fáj neked! Mert telitalálat rád nézve, azért fáj! Erőszakos voltál, amit nem akartál elismerni? Nemsokára jön veled szemben, mint a bumeráng! És amikor teneked fáj, hogy valaki tanítani akar, akkor te nem akarsz alázatos lenni, és tanítható!

Soha semmi nincs véletlenül. A vonzás törvénye, a bumeráng elv, és a többletpotenciál elv alapján sodorta melléd ezt a szponzort. Légy hálás, amiért behozott az üzletbe, és téged tükrözve megmutatta előnytelen tulajdonságaidat. Értsd meg azt is, hogy a találkozás szükségszerű volt, és csak addig volt szükségszerű, amíg meg nem értetted a leckét. Mindenki játszótárs! Harag nélkül, sőt hálával a szívedben térj ki az útjából, mert nem tudtok dolgozni. Ő egy inga, (erről később lesz szó.), aki szívja a te energiádat. Ezzel az a baj, hogy egy negatív energiaörvénybe visz, és sikered esélye vele dolgozva egyenlő a nullával, és még mentálisan és anyagilag is negatív spirálba kerülsz általa. 

Amikor felismerted ezt, többé már nincs szükséged rá, mert megtanultad a leckét. 
Keress egy valóban pozitív szponzort a felső vonaladon, és kérd meg, hogy dolgozzon veled. 

Tedd neki könnyűvé, hogy veled dolgozzon.


9. És a sort a végtelenségig lehetne írni, de most a sort azzal zárnám: Mielőtt elmegyek MT-t tartani, tuningoljam magam a lelkesedés miatt! Még nincs bennem elég „hév”!

Többen figyelmeztettek már engem, hogy óvatosan fogalmazzak, mert engem csak az igazán erősek élnek túl! A legnagyobb gyengeségem, hogy gyakoroljam mindenkivel szemben a türelem erényét, és a szeretetem mindig előzzön meg minden mást. Ne akarjak gondolkodni és dönteni mások helyett. Ez hihetetlenül nehéz nekem, de dolgozom rajta. Hogy miért nehéz?
Elsősorban azért, mert azt írja a Metropol országos napilap, 2011.január 21.-ei száma a címlapon, hogy 1 millió BAR listás van ma Magyarországon. A legjobban az a dolog fáj, amikor valaki azt hozza fel kifogásnak, hogy ez az MLM lehetőség, amit éppen most kínálok, tök jó dolog, de köszönöm, én jól megvagyok! Nekem 7 számjegyű a jövedelmem, majd akkor keress, amikor a tiéd is ekkora lesz! Ez sem véletlen, mert ez is bennem van, különben az aktuális tükröm miért mutatná meg?
Te mit gondolsz erről?

Valakikkel meg kell osztani a gondolataimat, mert dől belőlem.
Erről egy vers jut az eszembe: " Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek... a titkot..." Ezt nem mondom el mindenkinek.


Majd a vonzás törvénye gondoskodik arról, hogy célba érjen azokhoz, akiknek kell.




9. Kései levelem (2014-09-07) egy alsó vonali üzlettársamnak, aki flavonidos üzletbe akar belekezdeni…



Szia Lajos!
Miután 1995. decemberében beléptem az A. MLM üzletbe, nem a közvetlen szponzorom kezdett el velem foglalkozni, hanem az ő szponzora. H. V. kedves, de mű-mosolyú ember volt. De mivel hízelgett a figyelme, hogy sok időt töltött velem, és fontosnak éreztem magamat a társaságában, és nagyon jól, erőszakmentesen, rutinosan indított el, rátett az ajánlott kazettaprogramra, könyvprogramra, és mindig rábeszélt a soron következő találkozóra, bár szívtam a fogamat nemcsak az ára miatt, hanem a kieső idő miatt is rengeteg pénzt veszítettem, rájöttem, hogy nélküle esélyem sem lett volna. Ezért elkezdtem őt felépíteni, és nem az A-t. 8 hónap múlva már emiatt az én csoportom volt az ő csoportjának egyharmada. És ekkor H.V. elkövette a legnagyobb hibát: elkezdett aggódni az egyensúly miatt... Ha találkoztunk, mindig azt mondta, csak két perce van rám, sietnie kell valahová. És már nem bálványoztam. És a csoportom szépen, lassan visszafejlődött nullára...

Amikor 2011.-ben beléptem a mostani MLM üzletbe, nagyon nagy nehézségeim voltak a közvetlen szponzorom felépítésével, mert bár hatalmas elkötelezettségű, és kiváló előadó volt, de az önzése ökölbeszorító volt. Ezért elmentem Amszterdamba, és az időm felét azzal töltöttem, hogy a szponzorom szponzorával kapcsolatot építsek. És utána meghívtam őket Győrbe. És sokáig képes voltam bálványozni őket.

 Az embereknek erre szükségük van.
Hogy bálványt imádhassanak.
És ez a bálvány nem lehetek saját magam.

Szóval, én, amikor előadásra meghívtam jelölteket, meg sem említettem magát az üzletet. A felső vonalamat istenítettem. Ezzel megadtam nekik az erőt. És nemcsak, hogy rengetegen eljöttek, ott még bevezetőként a szponzoraim kaptak egy lángoló lelkesedésű felépítést tőlem. Megkapták az erőt tőlem, hogy gazdálkodjanak vele. Egy 80 fős teremben, amely mindig tele volt, és a 80 főből legalább 60 fő hozzám tartozott. De mindenki játszotta az EGO-ját, és Sz.Cs.-ék másolhatatlan vetített marketingtervet tartottak, ( a BZALOM és a MÁSOLÓDÁS üzletében) és eszükbe sem jutott a helyi vezetőket visszaépíteni.

Pedig itt a játékszabály az, hogy akitől a felépítést kapom, annak kell visszaadnom...
Nem tudtak semmit az MLM-ről...
Mégis azzal, amit én elindítottam, minden idők leghatékonyabb hálózatát építették fel...
600 fős csapatuk volt, ebből 220 fő nálam, ennek 70%-a Gyulán, és egy 170 fős másik ág Debrecenben, ahol a G. I.-tól már erre a mintára megkövetelték a felépítést... És egy 170 fős Pesten, szintén erre a mintára.
És Sz.Cs. csapatában volt a 11.000 fős magyar MLM minősült vezetőinek 30%-a, és az összes szerződés 26%-a. Ebből az én csapatomban az 1/9-e az összes szerződésnek, 1 RD, és 6 TC. 

A külföldi felső vezetőnk pedig csalásra gyanakodott, mert azt gondolta, a lehetetlent vittük véghez. 

Pedig csak néhány szabályt alkalmaztunk az MLM rendszer szabályaiból.

Amit itt írok, azt a szponzorom nem értette. 

Az alsó vonalam nem értette.
És Te sem érted. 
Az MLM az EMBEREK üzlet. 

Emberek az emberek miatt jönnek el a marketingtervre, nem antioxidánsok, telefonszerződések, stb miatt...

Ez az EMBEREK üzlet!

Meg kell érni mindenre!

És amikor én lettem a nép ellensége az egylábas hálózatépítés miatt, elkezdett az egész összeomlani. Megtiltották, hogy beszéljek az alsó vonalaimmal a hátam mögött nekik. Ők találtak 2 nagyobb, és két kisebb vezetőt. Így is nagyon sokáig csak 2 lábat voltak képesek építeni, G. I.-t Debrecenben, és a miénket Győrben. A Budapestivel erőlködték az idejük 50%-át, és az hozta az eredményeik 10%-át. Mert ott  nem volt vezető...  
A "véletlen" segített nekem azzal, hogy a Sz. N. az 1200 fős rendezvényen pont a feleségem mellé ült. Fogalmuk sem volt egymásról... Hogy Sz. N. a mi alsó vonalunk… Sem Sz.N. nem tudta, sem a feleségem nem tudta…
Persze ehhez a véletlenhez az is kellett, hogy én elvonszoltam a feleségemet a rendezvényre, aki azt hitte, önzetlenül segít egy idegennek. 
Én biztosan nem tettem volna ezt..

Kedves Lajosom! Még rengeteget kell tanulnod ebben a témában.
Én a legtöbbet magnókazettákról és CD-kről, a legnagyobbaktól tanultam. 4.000 óra kazettahallgatás van mögöttem. És a felépítésről szóló két legfontosabb kazettát összeraktam egy CD-re, és 80 x hallgattam meg...És 450 könyv. És 330 tréning. Elsőre ez nagyon úgy tűnik, hogy nem éri meg!

De nincs semmi más, ami ennyire megérné...

A blogomban a 41 fejezetből legalább 15 fejezet végén, a Fantom szponzor címszó alatt a hagyma három héja.. Az a teljes MLM rendszer. Ennek teljes ismerete, és egy olyan szponzor nélkül, aki ezt ugyancsak ismeri és alkalmazza, az új belépőnek egy MLM-ben annyi esélye sincs, mint 3 lábú sünnek a 12 sávos autópályán keresztbe...

Az EGO építi ezt az üzletet, és a kóros mértékű EGO rombolja le...

Meg kell szerezned a tapasztalatot. Csináld csak! A puding próbája az evés! 

Szeretettel. Tibor.


Válaszlevél Lajostól:
Nem tudom, miért érzem úgy, hogy keserűen írtad ezt a levelet. Talán azért mert így van. Ha így van sajnálom, hogy csalódást okoztam neked. Biztosan nem találok soha hasonló embert mint te. De minek? Hiszen te már itt vagy nekem. Megrágom a dolgot még egyszer. Tavaly is ősszel kezdtünk. Emlékszel? :-)
Kérlek idézd fel, hogy hol van a potenciál a mostani MLM üzletünkben? Kéne egy kis lelkesítő. Hogy újra beinduljon a fantáziám! :-) Még nem húnyt ki az SVP víziója bennem teljesen...
Köszi!
Lajos


2. levelem:
Szia kedves Lajos!
Nem keserűségből írtam. Én vagyok a teremtője az én életemnek, nem Te. 
Tehát nincs miért szemrehányást tennem.
De mondtam Neked, hogy mindig elalszok egy problémával... és reggelre ott a válasz.

Az én lelkem célja nem a pénz, és az MLM. Az MLM egy eszköz az önismeret növeléséhez. Én most 62 vagyok. És a nejem 60,5 éves... Kedves, aranyos. És nagyon jó önismeret tanár... A legjobb, akit eddig ismertem. Talán vele érdemesebb eltöltenem az időmet, mint bárki mással... amíg lehet...


Leírtam a munka részét a dolognak. Ha a munkát elvégezzük magunkon, akkor az eredmény ott lesz...

Dr. Antalffy Thomas: A rendszer lényege c. CD-t  80 x hallgattam meg. Vajon MIÉRT? Antalffy többek között ezt mondja: "Van olyan csoport, ahol fel vagyok építve, és ott van eredmény. És van olyan csoport, ahol nem vagyok felépítve. Oda nem megyek. Nem azért, mert megharagszom, mert nem haragszom, de... egyszerűen nem lesz eredménye, mert ha én egy utcáról bejött ember vagyok... akkor bármit mondok, nem lesz hatása. ezért nem megyek oda."

(Neked is odaadtam, és a szentendrei szponzoraim-házaspárnak szintén... Nekik 15 másik CD-t is adtam. És nem hallgatták meg. De Sz.Cs. könyvet írt hálózatépítés helyett. A könyve egy dologra jó: elárulja még a kezdőknek is a hálózatában, hogy halvány lila fingja sincs az MLM-ről, amiről beszél. Egyszerűen szörnyű az a könyv.)

Veletek is közelharcot kellett vívnom egy éjszakára egy ágyért. 
És lelkesedésnek nyoma sem volt. 
És hányszor hallgattad meg a felépítés CD-t? 
Egyszer, vagy egyszer sem, mert azt gondoltad, nem fontos...

A lelkesedés szponzorál. Ezért mondja Matts mindig, hogy maradj az első fázisban (lelkesedés). Kovácsék ezért nevezik Első fázisnak az irodájukat.

A lelkesedés szponzorál. 
És a tudás tervezhetővé teszi az üzletet, és megóvja az összeomlástól a hálózatot.

És az MLM tudás egy rendszer
Egy kombinációs lakat.

Külső, középső, és belső sikerkör. (Álom-cél-névlista-meghívás-MT-hogyan tovább találkozó- új induló indítása; könyvek, CD-k, találkozók; felépítés-konzultáció - nem keresztvonalazás.)És ha van egy álmod, akkor évekig mindent csinálnod kell. Ez az egész nem más, mit a 

FOGALOMSZINTŰ TANULÁS 

ÉLMÉNYSZINTŰVÉ MÉLYÍTÉSE...

Mert ez a vezetőképzők császára... 

A N 21 dollár milliomosok tízezreit termelte ki az elmúlt 40 évben.

 A RENDSZER tette ezt. A RENDSZER. Aki sikeres akar lenni, annak ezt a rendszert kell megértenie. 1995 óta tanulom ezt a rendszert. Ismersz bárkit, aki érti ezt a rendszert? 

Az SVP.k egy része talán. 
És melyikük hajlandó ezt megosztani veled?
Pl. 1 millió dollárért?
Dolgozol, tanulsz, dolgozol, tanulsz...
És még pénzt is keresel közben,  fizetnek is érte... a mérleged lenullázhatod, vagy pozitívvá változtathatod.
Zseniális.
Mert egy ilyen szintű vezetőképzőnek nagyságrendileg 1 millió dollárba kellene kerülnie...

De nem lehet az véletlen, hogy a lelkem mindig olyan tükrökkel hoz kapcsolatba, akik nem akarnak semmit.
 Mert én sem akarok valószínűleg semmit.
Hiába van meg a tudásom, kizárólag olyan emberek jönnek be az életembe, akik nem akarnak semmit. 
És ezt a semmit nagyon akarják. 
Hát ez a helyzet velem.
A hiba az én készülékemben van...


Ti még fiatalok vagytok. 
Két dolgot lehet szerezni az MLM-ben: Pénzt, vagy tapasztalatot.
Tapasztalatot, hogy mit kellett volna másképp csinálni.
Lelkesedni, első fázisban, mindenképpen. És tanulva dolgozni...


Szeretettel. Tibor.



2. Válasz Lajostól:
Köszi! Az Antalffy cd-t sokszor meghallgattam. Még akár most is meg tudnám, mert itt van a telefonomon.
Az ACN-t építsd fel nekem légy szives. A jelen lehetőségeiről írj nekem légyszi! Tudsz mindent a termékekről, és a ( ráadásul ismerős ) ügyféljelöltek hozzáállásáról.
Ahogy én látom a helyzetedet, lehet hogy tényleg te sem akarod egészen? Amit írsz, hogy nem a pénz motivál akkor mi? Mert mlm-et tanulnod már nem kell. Sokkal inkább alkalmazni a tudást. De minek? Neked mi a miérted?
Lenne kedved valami újba fogni? Valami ezredikbe? Hátha megtaláltam a magyar mentalításnak megfelelő üzletet! Négyet mondok amelyeket kiválasztottam, az én szempontjaim alapján. ha érdekel. Engem érdekelne a szakmai véleményed,  bennük rejlő lehetőségekről, szenbeállítva az ACN el.
Hagyd azt a hülye politikát! Inkább építsünk üzletet!


3. levelem:
Szia Lajos!

Az A. a legjobb MLM üzlet. 
3 generációs emberekkel, 60 év tapasztalattal, passzív jövedelmekkel..
Fantasztikus képzés, fantasztikus termékekkel. 
A képzés magas szintű, és fogjuk rá, hogy reális áron van, de megfizethetetlen a magyar pénztárcáknak.
A fantasztikus termékek megint nem magyar pénztárcákhoz vannak szabva.
A mosószereket kivéve minden 5-20 x-os áron... 
100.000.-nél nagyobb termékskála. 
Elkényelmesedett, rengeteget kereső szponzorok. 
A kisujjukat sem mozdítják érted. Sem értem.
Ahhoz, hogy legalább 2 -3 évig kulcsember légy, aranybánya szükségeltetik.

Az ACN -hez még csak hasonló sincsen...
Lehet vádaskodni, de nem kényelmesedett el az ACN.

A rezsicsökkentéssel a kormány hiteltelensége a szolgáltatóknál csapódik le. 
Nem lehet lépni villany, és gáz üzletágban, mert a kormány naponta szembeköpi önmagát.
Az ACN helyében én sem küzdenék ezzel. Rutinos multicég...

Szolgáltatásból évekig passzív jövedelem. 
Nekem a 220 fős hálózatomban mindenki leállt. 
70%-ot kizárták, mert a végén a kapzsiság miatt elkezdtek káoszt teremteni.
A túl sok pénz, amihez nem nőtt fel az ember!
Semmi tisztelet, semmi alázat, semmi szolgálat...
További 27% nem újított meg. 
És a passzív jövedelem, amit egyedül én építettem fel négy pozíción szakszerűen jön. És 3 év alatt alig csökken.
Van vonalas telefonban az ACN Select. A Hoppá ennek a nyomába sem ér. 
És még az ACN One, és ACN Basic, és ACN Freedom.

Egy 3 millió fős piac... 300 milliárd Ft értékben. 
10.000.fős hálózatnak elég jövedelem. 2 évente csomagváltáskor ugyan a T-Home lelöki az ACN-t...

Aztán ott van a videó telefon.... 9.000 db van Magyarországon eladva. Remek csomagok vannak hozzá...
Aki kiszáll az ACN-ből, szinte mindenki eladja... 20.000.-Ft-ért... 250 perc mobilhívás most róla és az adapterről: 2200.-Ft/hó. Vagy 3000 perc vonalas, és 120 perc mobil hívás 3700.-Ft/ hó.

És ott a Vodafon Mobil net, és mobil telefon. A plázában 1 x fizet, amikor megkötik a szerződést, és soha többet a franchische partnernek, aki 26 milliót fizetett a franxhishe jogért, és bérel egy üzletet, fizeti az alkalmazottak bérét, és TB-jét... 
Az ACN-ben meg 5%-ot fizet 2 évig... (A fél telefonálási ktsg 10%-át, ha 10%-on vagy.)

És ott a Benevita.Svájci termék, 15 éve halálbiztosan bevált... 3-4 kg garantált fogyás egy vacsorát megspórolva, mert az a Benevita. 30 nap=36.000.-Ft, 1200 Ft/ vacsora, és elveszi az éhségérzetet. Anorexiásoknak: Hizlalásra is jó, ha vacsora után veszi be valaki.

Webiroda, benne van a tagsági díjban. 1 évig. 800.-Ft/ hó áron alsó vonali jelentés. Teljes körű számlázás és pénzügyi elszámoló rendszer...

Eddig a pozitívum, de:
Van negatívum is:
11.000 pancser, akik már lejáratták. neked be kell bizonyítanod, hogy Te profi vagy. 
És csak egy módon tudod: Ha olyan szponzort építesz fel, aki visszaépít. 
Önmagadat nem tudod reklámozni. 

A lehetséges védekezésed:
Te nem az ACN-t építed! És mások sem. 
Az ACN egy ellátó cég... 
Minden MLM cég csak egy ellátó cég. 
Az embereken kívül minden szükséges mást mögéd tesz. 
És nem felelős pancser emberek hülyeségeiért.
Vannak profik, és vannak pancserek. 
A profik felépítenek egy passzív jövedelmet hozó hálózatot, a pancserek pedig káoszt teremtenek...

Az EMBEREK-et Te hozod, és közlekedési rendőr hozzáállással rátereled a RENDSZERRE. 
ÉS HA A RENDSZER HIÁNYOS, AKKOR AJÁNLOTT KÖNYVEKKEL, CD-KEL ELLÁTOD AZ ÚJAKAT.... 
És felépítesz egy emberi hálózatot. Azzal dolgozol, amid van..
Ezért FIZET NEKED AZ ACN.

És időnként megkérdezed magadtól: eléggé alázatos vagyok? 
Eléggé hálatelt vagyok? 
Elég szerény vagyok? 
Mikor csaptam utoljára pofán az EGO-mat?
Nem olyan nehéz, meg lehet szokni. 
A szokás, amely a Mennyországba visz egyeseket, másokat pedig a pokolba. Itt és most...

21 nap kell egy új szokás felvételéhez. 
És 21 nap egy másik új szokás felvételéhez. 
Nem lehet egyszerre kettőt. 
Mint ahogyan egyszerre két ÚJ lábat sem lehet. 
Mert egyhez is éppen csak elég a mentális erőnk.


Szeretettel. Tibor...


4. Válaszlevelem:
Szia Lajos!

Van másik út is. A TAR útja Tolna megyében.
Megnézte, mivel érdemes foglalkozni... megnézte a telekommunikációs trendet...
Volt egy víziója... építve a T-Home gyengeségeire, amit megismert.
És volt egy stratégiája...
És volt kitartása... Minden tiszteletem az övé.

Valószínűleg évekig a T-Home-nál volt üzletkötő, majd vezető.
Befektetett néhány tízmilliót, és elindult.
Mára övé a megye telekommunikációs piacának 85%-a.
Befektetett? Valószínűleg.
Előbb önmagába, majd az üzletbe.

Biztosan volt legalább egy vonalas telefonja a mobilja mellett...
Ennyit minimum befektetett az üzletébe.
És Neked van már vonalas telefonod ebben az üzletben?
Telefonos, telekommunikációs üzletben indultál el 1 éve.
Ha nincs vonalas telefonod, akkor hogyan szeretnéd, hogy mi másolódjon?

Az emberek nem hülyék!
Az emberek tudat alatt mindent tudnak...
Ha belépne hozzád valaki az ACN-be, hogyan tudnád segíteni, ha még egy vonalas telefonod sincs?


Szeretettel. Tibor.





Utóirat (Egy üzleti ajánlat tőlem, Neked.)
A FANTOM szponzorról


  A VILÁG MIÉRTJÉT megmutatják a trendek. A legdinamikusabb jelenleg a telekommunikációs trend!
Hogy miért érdemes pont erre kiemelkedő figyelmet fordítani? 1. Mert mindenki ezt használja! 2. Mert ITT és MOST ebbe be lehet kapcsolódni! Egy 1 trillió dolláros üzletágba most az ACN révén bele lehet kapcsolódni, gyakorlatilag milliós nagyságrendű tőke nélkül! Ha van egy okod, akkor lesz 81250 Ft-od a regisztrációra és 47500 Ft-od egy képtelefonra, és 2.550 Ft havidíjért majdnem korlátlan lehetőséged üzletépítésre, utazási és telefonköltségek nélkül. Te felfogtad, hogy miről szól ez az ajánlat? Te tényleg felfogtad? Nem hiszem! Ha felfogtad volna, akkor kezedet - lábadat törve rohannál hozzám a lehetőségért, mint a mérgezett egér! Inkább dolgozol 50 évet? A Te sorsod, és a Te életed!

A cég, melynél független képviselő vagyok, jelenleg 23 országban van jelen. Fokozatosan nyitja meg a lehetőséget a világ országaiban. Ha a te országodban már megnyitotta ezt a lehetőséget, akkor mire vársz még? Regisztrálj be egy szponzorhoz, és indulj el. Megfigyelted, hogy mindig MOST van? Most van a legmegfelelőbb alkalom, hogy elkezd! Várod Isten mannáját az égből? Ez a létező legnagyobb lehetőség mindenkinek, aki hajlandó változni a jobb élet reményében. Tudom, hogy Te utálsz változni. De nem utálsz szegénynek maradni? Én sem szeretek változni. De a változás az egyetlen ok, amiért ezen a sárgolyón vagyunk. Isten ezzel bízott meg bennünket. A holisztikus világot olyanná teremtette, hogy a részhalmazai fejlődése révén fejleszti magát. Te lehetsz büszke Istennek erre e legnagyobb bizalmára, amit beléd vetett, vagy elutasíthatod. Ez a Te döntésed, és vannak következmények.


Miért van olyan elképesztően rossz híre az MLM üzleteknek? Miért van az, hogy amikor elhangzik az, hogy MLM akkor egyesek felállnak, és elmennek a marketingtervről?
Miért van az, hogy amikor elhangzik az, hogy „legyünk pozitívak” akkor mindenki, aki ezt hangoztatja, ezt saját magán kívül érti? Mert úgy - e, ő pozitív, a többiek, azok negatívak, azoknak kell változni! És ha ők megváltoznának, - amire természetesen nem hajlandók – akkor kolbászból lenne a kerítés, addig pedig jogunk van baseballütővel addig csépelni az illető negatív rohadék fejét, amíg átvált pozitívra.

Ez a direktmarketing stílusa, a kereskedő stílusa, és beidegződése. Most van itt a lehetőség, hogy bedaráljuk, most van itt a lehetőség, hogy kinyissuk a pénztárcáját, van a rohadéknak pénze, csak ül rajta, pedig, ha eladom neki ezt az edénykészletet potom félmillióért, 30 % üti a markomat azonnal, mennyi is ez? Hiány van mindenből, és ha nem tudok eladni, akkor felkopik az állam! Ez félelem!

Azt bizonygatjuk, hogy az MLM nem direktmarketing, és mi nem vagyunk ügynökök! Közben a testbeszédünk olyan hangosan kommunikálja, hogy mi magunk vizet prédikálunk, és közben bort iszunk, hogy a jelölt, ha észnél van, hanyatt – homlok menekül. Persze, próbáljuk megtéveszteni bizonyos gyorsasági és egyéb bónuszok, a pénz sűrű emlegetésével. Ha kifogásai vannak, akkor persze, ő egy hülye köcsög, nekiesünk, hogy ha az üzletről nem is, - mert arra nem hülye köcsögöket keresünk, - de arról mindenképpen meg kell győznünk, hogy kinek van igaza, és egy ilyen hülye köcsögnek, mint ő, hol a helye, mert ezt kívánja érzékeny lelkünk.  Nekem rémlik valami: egy Ady Endre nevű költő: A magyar ugaron c. verse. Vajon kiről beszélt? Biztosan nem rólunk, hiszen még meg sem születtünk akkor…

„Az MLM-ben is csak az a dolgotok rohadékok, hogy megírjátok a névlistátokat és ömlesszétek az embereket, én meg majd mondom a marketingtervet. Hű, mennyit dolgozok, ezek meg csak kifogást keresnek, és nem hoznak embert, pedig, ha mindenki csak egy embert hozna! Most már ideje, hogy a többiek is kiálljanak… De tanuld ám meg a marketingtervet, mert ha nem úgy mondod szóról – szóra, ahogyan én, azzal kárt okozol a cégnek és nekem. Ez egy profi cég, nem engedheti meg magának, hogy színvonal alatti előadásokat tartson valaki… Meg ezt a N 21 – es dumát az álmokról jobb lesz, ha sürgősen elfelejted, mert bemószerollak a központban, és ki leszel zárva, mint a nép ellensége… Fel is út, meg le is út… Azt, hogy vezetőire elviszlek még egyszer, azt meg aztán végképp felejtsd el.”

Tudat alatt kommunikálunk 97 %-ban. (400 milliárd bit/ sec. információ éri az agyat, ebből 2000 bit/sec. a tudatos.) Mit gondol tudat alatt a szponzorált? Vigyázat, ügynök a láthatáron! Fel az energiapajzzsal! Ez energiavámpír, aki abból él, hogy leveszi rólam az energiát! Mivel nem tudok ellene védekezni, szégyen a futás, de hasznos. (Nagy gyakorlatom van ebben, sokszor csináltam ilyet korábban, mert nem értettem, hogy mi folyik itt!)

Képzeljünk el egy szeretet lineáris skálát. Az origóban a 0 szeretet, (félelem) és tőle távolodva tart a szeretet a végtelenhez. Így közeledünk Istenhez. A szeretet polaritása nem a gyűlölet, hanem a szeretet hiánya, a félelem.

A fény polaritása a sötétség, nem más, mint a fény hiánya.

A Network Marketing a világtörténelem legnagyobb lehetősége. Aki erre egy igazi, hiteles példa, az a Názáreti Jézus. A termék neve: Evangélium= Jó hír. Bár a termék közben elferdült és megzápult, a rendszer erejét mutatja, hogy közel 2000 év elteltével, ez e létező legnagyobb üzlet a világon. Az üzlet alapítójának, Pál apostolnak még életben sem kell lennie, vígan működik nélküle! 

Jézus önmagán dolgozott. Felhasználta az embereket, mint tükröket önmaga tökéletesítésére. Mindenki mindig önmagán dolgozik a világba is és a Network Marketingben is.

Az üzenet számomra a következő: Ha valaki ezt megfelelő szintre gyorsan felépíti, azt nem fogja tudni kontrollálni sem a saját országának kormánya, sem a nemzetközi gazdasági helyzet. Ha közben az illető még képzi is magát, 5 évi jövedelem elegendő, hogy befektetései révén teljes anyagi függetlenségre tegyen szert, utána a cég jövője sem lesz számára korlát. Ezért elfogadhatatlan az, amikor valaki nem táplálja minden nap az agyát CD –kel, könyvekkel és találkozókkal. Az ilyen ember kiírja a falra: „Majd holnap eszünk”. Kérdés: Az agy nem éhes? Az nagyon nagy baj!

Én, mint szponzor, kötök egy szerződést azzal, akit behozok a hálózatomba. Azt ígérem neki, hogy biztatni, és támogatni fogom. Kéz a kézben segítek neki előbányászni az ő álmait, (amelyeket többnyire jó szándékú szülei, vagy más álom tolvajok elraboltak, olyan régen, hogy már nem is emlékszik.) és együtt megvalósítjuk. Azért segítek neki az ő álmait megvalósítani, mert megértettem, hogy a Network Marketing arról szól, hogy az én álmaim akkor fognak megvalósulni, ha elegendő embernek segítettem, hogy az álmai megvalósuljanak.
Ha én elkövetem azt a hibát, hogy csak egyetlen egyszer bírálok valakit, mert engedek azon ösztönömnek, hogy bebizonyítsam, hogy milyen egy hülye a másik, mindenki, aki ezt hallja, tudat alatt tudni fogja, hogy megszegtem a szponzori megállapodást és egy hitvány alak vagyok. A tekintélyemet, amelyet mások bizalma révén ajándékba kaptam, arra használtam, hogy elvegyem a másik ember mentális energiáját. Hogy ezt tudatlanságból, építő jellegű bírálatnak álcázva teszem, vagy féltékenységből, a hiánytól való tudattalan félelmem által motiválva, az teljesen mindegy a bizalom és a másolódás szempontjából.

A javító szándék megnyilvánulásának egyetlen lehetséges útja a kérdezés, mert az nem személyeskedő, és nem bántó. A Network Marketingben a szponzor szerepe a hivatásos biztató és bátorító személyes edző szerepe.


Az egyetlen dolog, amiért az emberek embereket követnek, az a szeretet utáni vágyuk. Szeretni, és szeretve lenni, ezáltal visszatérni még itt a Földön Istenhez. Minden más csak magyarázat.

Az emberek, emberek miatt jönnek el a marketingtervre, nem telekommunikációs trend, vagy antioxidánsok miatt. Keressük az elveszett paradicsomot, amelyből kiűzettünk. Várunk valakire, aki visszavezet oda bennünket, és szeretetével betölti a tátongó űrt a lelkünkben. És reménykedünk, hogy még itt az életben megtaláljuk ezt az embert.

Azért nem találjuk, mert rossz helyen keressük! Csak bele kell néznünk a tükörbe, és meglátjuk. Meglátjuk azt az embert, aki kivezet bennünket a káoszból! Aki maga a szeretet! Aki gazdaggá tehet bennünket. Aki bölcsebbé tehet bennünket. Ne a külvilágban keressük, mert bennünk van! Egészen közel. A bennünk lévő Isten az, akit keresünk. Csak ott találhatjuk meg, sehol máshol!

Építő jellegű bírálat nem létezik! Mindig, minden bírálat destruktív! Aki bírál, az ezt kommunikálja: „Én nem hiszek benned. Én önmagamban sem hiszek. Egy ilyen idiótára pocsékolom az időmet, mint amilyen te vagy. Nem is tudom, hogy miért teszem. Valószínűleg a nemes lelkem az oka. Az áldozat, amit érted teszek, feljogosít arra, hogy parancsolgassak neked. Jó lesz, ha csipkeded magad, és igyekszel nekem megfelelni. Ne felejtsd el, hogy nem te szartad a spanyolviaszt! Vagy azt csinálod, amit én mondok, vagy azt csinálod, amit én mondok!”

Te ismersz valakit, aki ezt akarja másolni? Én nem! Ha nem hiszel nekem, akkor nézd meg a TITOK („The Secret”) c. filmet még egyszer. Ha még mindig nem érted, akkor még egyszer, és még egyszer, és még egyszer… Addig nézd, amíg… amíg el nem jutsz a mélyebb megértéséig. Én kb. 50x láttam. Nem állítom, hogy teljes mélységig értem. Egy dologban biztos vagyok: minden, ami ösztönös, az a félelem és a hiány szülötte. Az a dolgunk, hogy szeretetté változtassuk. A szeretet kohói vagyunk ezen a földön. De csak abból tudunk adni, ami bennünk van. A szeretet a legmagasabb rezgés, a legnagyobb energia.

Kétféle úton juthatunk hozzá: 

1.Vagy elvetjük, - mint a magot - odaadjuk valaki másnak, és a vetésből többet aratunk.  Belső erőnkre támaszkodunk, hiszünk önmagunkban és másokban. Ez a szeretet útja.  
2. Vagy magunkat építő jellegű bírálónak álcázva elraboljuk mások mentális energiáját ellenszolgáltatás nélkül. Ez vezet a háborúkhoz, a kirekesztéshez, és a gyűlöletkeltéshez.  Ez a külső erő, a körülmények, az áldozatszerep útja. Ez a félelem útja.

És most jön a számomra nagyon nehéz rész: vajon miért kapok én 18 éve mindig ilyen szponzorokat? Hát azért, mert 2011. januárig én is egy ilyen szponzor voltam! A hasonló a hasonlót vonzza elv alapján (A vonzás törvénye) a szponzoraim segítettek nekem, engem tükrözve, hogy meglássam és megismerjem önmagam.

Mindenki tanítómester, és az egész világegyetem segít nekem önmagam megismerésében.

Nincs hát jogom senki másnak a szemére vetni semmit és okom sincs haragudni senkire. Inkább hálásnak kell lennem az önismeretemben nyújtott felbecsülhetetlen segítségért mindennek és mindenkinek.

A számítógépesek mondják, hogy ha szemét megy be, akkor szemét jön ki! Itt a megoldás! Amiért mindenki felelős, az a hozzáállása. Meg kell állítanunk a szemétáradat korlátlan befelé áramlását. El kell zárnunk a televíziót!

És táplálnunk kell a lelkünket pozitív gondolatokkal! Nem megoldás az, hogy nincs időm erre, majd holnap eszünk!

Van elég szeretet. Van elég öröm. Van elég mindenből!

Te választhatsz. Szerencsére, ez egy bölcs világegyetem.

Semmi nincs következmények nélkül! Válaszd a szeretetet!


Rengeteg rendszer van, amely névlistáról dolgozik, hideg és meleg meghívási technikákkal telefonos meghívást alkalmaz, prezentációt tart, és ennek végén zárással realizálja a befektetett munkát. Mindezekre oktatják is az üzletkötőiket, nem kis pénzért. Ez, a pénzügyi tanácsadók, az edény- és porszívó ügynökök, vagy összefoglaló néven a direkt marketing – üzletkötők sikerköre.

A Network Marketingben nem egy ilyen sikerkör van, hanem három. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egymásra épül, mint a hagyma héjai. Ne kövesd el azt a hibát, amit én számtalanszor elkövettem, hogy amit én 15 év alatt megtanultam, azt 1 óra alatt akartam – szó szerint beleverni – az új üzlettársaim fejébe. Elmenekültek! Mindenki pánikszerűen menekült, mintha melléjük állt volna egy 10 tonnás billenős teherautó, és rájuk billentett volna 10 tonna kavicsot. Mit csináltam erre én? Hoztam egy 40 tonnás teherautót, tele kaviccsal, és melléjük álltam, hogy rájuk billentem….Ez, több mint vicces, igaz?

Először a külső sikerkört kell oktatni: 1. Álmok, ebből tervezéssel lesznek hosszú távú,(3 – 5 éves), középtávú, (éves és havi), és rövidtávú, (heti és napi, órákra lebontott) célok. A célokat az álmoktól nemcsak a határidők, hanem a felbontás is megkülönbözteti. Ahogy egy elefántot nem lehet egészben megenni, hanem fel kell darabolni, úgy egy nagy álmot is részcélokra kell bontani, hogy megvalósuljon. 2. Névlista, melyre szelektálás nélkül mindenkit felírok. Minden profi írott névlistáról dolgozik mindig. A legtöbb sikertelen ember ezt megspórolja, nem írja le, ezzel aláírja saját halálos ítéletét. Nem érti, hogy miért kell, ezért úgy gondolja, nem fontos. 3.Meghívás, amely soha nem több egy időpont egyeztetésnél. 4. Marketingterv, ami, ha jó, egy személynek soha nem több, mint  15 perc, és sok embernek tartva soha nem több, mint fél óra. Itt a kevesebb, mindig több! 5.Hogyan tovább találkozó, és az új induló indítása. Itt kérdezéssel a jelöltre bízzuk, hogy döntsön, leíratjuk az álmait és a névlistáját, elpróbáljuk vele a meghívást. Helyszínt és időpontot egyeztetünk a következő találkozóra.

Néhány napon belül az új induló meg kell, hogy ismerkedjen a középső sikerkörrel: Ez a tanítható hozzáállás és az alázat témaköre. Könyvekből, CD – kből, számítógépes blogokból és találkozókból tanulunk, nem egymást okítjuk, mert azzal lekorlátozzuk, hogy soha nem lehet jobb, mint mi. Kell 3 diploma ahhoz az intelligens mozdulathoz, hogy nyújtom felé a CD –t vagy ezt bárki, esetleg egy analfabéta is meg tudja csinálni? Mekkora üzletünk lesz, ha ezt a módszert alkalmazva bárki tud másolni bennünket,(És önmagunkat megtöbbszörözve több ezer CD tanítja a hálózatunkat, amit már nem mi mozgatunk a saját költségünkön, hanem valaki más?), és mekkora, ha mi magunk tanítjuk? Milyen messzire ér a kezünk az egyik, illetve a másik esetben?

Egy két héten belül az új induló meg kell, hogy ismerkedjen a harmadik, a legbelső sikerkörrel, ez a szeretet, a tisztelet, a buzdítás, és az elismerés témaköre. Az emberek dolgoznak pénzért, és dolgoznak elismerésért. A legbelső sikerkör a felépítés, a konzultáció és a nem keresztvonalazás témaköre.(Gondolatébresztő 21 –es.) A legbelső sikerkör nélkül is lehet hálózatot építeni, de ez olyan lesz, mint a homokra épített kártyavár. Ha stabil, generációkon át magadnak passzív jövedelmet termelő hálózatot akarsz felépíteni, akkor ezt a legbelső sikerkört kell neked nagyon, de nagyon megérteni és alkalmazni.


A felépítés ereje a hülyeség elleni harcban

Állandóan döntéseket kell hoznunk az üzletépítés során és döntéseink hibalehetőségeket rejtenek. Értelmünk azt súgja nekünk, hogy nekünk van igazunk, és a mi döntésünk helyes. Nem csak nekünk, de másoknak is ezt súgja. Sokszor nem egyezik a véleményünk a szponzorunkkal, hogy mi a helyes cselekedet, és sokszor nem egyezik a véleményünk erre vonatkozóan az alsó vonalainkkal sem. Mit tegyünk, ha nem egyezik a véleményünk?

Ha Network Marketing hálózatot építesz, előbb, vagy utóbb hülyeségekkel fogsz találkozni. Alattad és feletted szponzorok tevékenykednek, akik emberek. Te sem vagy tévedhetetlen, és ők sem azok. Hogyan tudod elkerülni az olyan súlyos horderejű döntéseket, amelyek a szakadékba vezetnek, és hogyan tudsz meddő viták, harag, kicsinyesség és egyéb problémák ellen védekezni? Alapvetően úgy, ha Te mindig pozitív gondolati energiát sugárzol ki, és minden konfliktushoz pozitív módon viszonyulsz. Nem engeded a benned lévő ösztönös negativitásnak, hogy agresszív módon megnyilvánuljon, de nem is fojtod el. (Ha elfojtod, az a legrosszabb, mert kontrollálhatatlanná válik, és a létező legváratlanabb módon fog belőled úgy kitörni, hogy Te magad is meg fogsz lepődni rajta.)

Pozitív energiát akkor sugárzol, ha mindig mindent és mindenkit felépítesz. (Ha nem érted, hogy én mit értek FELÉPÍTÉS alatt, akkor kérlek, olvasd el a Gondolatébresztő 21. második részét.) Minden, amit felépítesz, és mindenki, akit felépítesz, az energiát kap tőled arra, hogy építse az üzleted: A felső szponzor, az alattad levő szponzorok, a találkozók, a könyvek, a pozitív CD –k, stb. A felépítéssel emberek figyelem – folyamát irányítod az illető tárgyra, személyre, vagy folyamatra, vagyis a figyelem terelőlapátjának a szerepét játszod. Minden, amit, vagy akit elmulasztasz felépíteni az üzletedben, azt leépíted: azt sugallod a felépítés elmulasztásával, hogy nem fontos, nem érdemel figyelmet. (Mivel minden tudatalatti szinten automatikusan másolódik, amit csinálsz, és tudatosan pedig jóval gyengébben, amit mondasz, a felépítés a legerőteljesebb, leglényegibb része az üzletednek.)

Ha szokásszinten gyakorlod a felépítést, akkor mi fog történni?

1. Általában majdnem mindig a szponzorodnak lesz igaza, és Te is, és az általad szponzorált emberek szokásszinten elkezdik másolni a szponzort. A szponzornak általában nagyobb üzlete van, mint neked, ezért a Te sikered a legjobb úton halad.

2. Amikor kiderül, hogy a szponzorodnak mégsem volt igaza, és Te fegyelmezetten megcsináltad, amit a szponzorod tanácsolt, még abból is pozitívan fogsz tudni kijönni, mert az emberek látni fogják, hogy Te milyen klassz ember vagy, hogy még akkor is hallgattál a szponzorodra, és megcsináltad, amit mondott, amikor hülyeségnek látszott. Ezzel eléred azt, hogy emberek megcsináljanak valamit az üzletedben, amit nem értenek, pusztán azért, mert téged másolnak. És valószínűleg később rájönnek, hogy neked, a tapasztalt szponzornak volt igazad, és ők, a kezdők tévedtek.

Mikor ne hallgass a szponzorodra, és jelezd a feletted lévő felső szponzornak, hogy probléma van? 

Egyetlen ilyen eset van: ha rájössz, hogy ő nem ugyanabban az üzletágban tevékenykedik, ami a cégetek üzletága. Három variáció lehetséges:

1.Valaki a bolti kiskereskedelmet belekeveri az értékesítési folyamatba.

2.Valaki direkt marketing tevékenységet folytat úgy, hogy az alatta levőket is erre akarja erőszakosan kényszeríteni.(Ez a leggyakoribb, és a legnehezebben felismerhető, mert az, aki ezt játssza, meg van győződve arról, hogy ő Network Marketing tevékenységet folytat, közben pedig 20 – 30 éve direkt marketingből él és szokásszinten ez olyan természetes neki, mint a lélegzetvétel.  A direkt marketinges az energiavámpír stratégiája. A direkt marketinges energiamérlege mindig negatív, mert azonnali teljesítménykényszere megbontja az egyensúlyi állapotot. Valahonnan energiát kell szereznie, és ezt mindig a körülötte lévő emberekből nyeri „építő jellegű” bírálatnak álcázott energia lehúzással.)

3.Valaki a piramisjáték szabályai szerint játssza a játékot: indokolatlan készletfelhalmozásra buzdítja az alatta lévőket az azonnali haszon érdekében, nem törődve a hálózati tagok pillanatnyi gazdasági teherbíró képességével.

A fenti három eset közül bármelyik ellentétes a Network Marketing iparág alapelveivel, zavart okoz a rendszerben is, és a fejekben is, és mint ellentétes elem, lejáratja nemcsak a céget, hanem az egész iparágat. 

Bármi ilyet észlelsz, haladéktalanul jelezd a felső szponzorodnak!

Ha a felső szponzorodat korábban felépítetted, ez remek, a puszta jelenléte, anélkül, hogy a döntőbíró szerepét játszaná, elegendő a konfliktus hatékony kezeléséhez. Van elegendő tekintélye és a konfliktus kialszik, még mielőtt kiterjedhetne. Ha a felső szponzorodat időben (jóval korábban) nem építetted fel, akkor sajnos nincs segítséged a konfliktuskezelésre, Te nagy valószínűséggel szintén nem vagy felépítve, neked sincs meg az erőd a rendcsináláshoz, és a csoportod: BANG –felrobban és elszáll!
Készülj fel rá, hogy az alattad és feletted lévő emberek előbb, vagy utóbb hülyeséget fognak csinálni, és a dolgok előbb vagy utóbb rosszul fognak menni!

Hogyan készülj fel erre?

Szokásszinten gyakorold a felépítést, mindenre, és mindenkire kiterjesztve az üzleti életben!

És mindenek előtt:

Építsd fel a felső szponzorodat, még azelőtt, hogy életbevágóan szükséged lenne rá!

A felépítés négy lényegi része bemutatáskor:

1. X éve ismerem,
2.Szeretem, mert szeretet van benne... ,
3. Nagyszerű üzletember,(üzletasszony),
4. Aki itt és most valami fontosat fog mondani.

Amikor propagálod, hogy ki tartja a marketingtervet, soha ne az üzletet, hanem mindig a marketingterv tartóját propagáld!

Az emberek nem jönnek el antioxidánsok, vagy telekommunikációs trendek miatt a marketingtervre. Ha nem az előadót propagálod, hanem az üzletet, akkor nem jönnek el!

Ez az EMBEREK üzlet!




Almási János:  Tréming E Könyv.pdf
Letöltés · 



Én mérnökként rendszerszervezésből ezt tanultam:
Ha a rendszer egy eleme megváltozik, akkor a teljes rendszer megváltozik...

Ha a rendszer egy eleme megváltozik, akkor a teljes rendszer megváltozik...

Hát ezért nem érti senki az ACN-ben, hogy miről beszélek. 
4 alapvető dolog hiányzik, és senki nem érti, hogy ez hiányzik. 

Vannak akik a N21-ből jöttek, és ezt tanulták ugyan, de mivel nem hallgattak elég CD-t, és elégszer, nem értették meg...

Vagyis ha 1 dolog hiányzik a rendszerből, akkor az működési zavart okoz, és nem hozza a teljesítményt…
Ha 3-4-5 dolog is hiányzik, akkor teljesen más a két rendszer…
Mindenesetre érdemes elgondolkodni azon, hogy Jim Dornan hogyan csinálta meg Japánba amerikai létére azt a 200 mély lábát, amelyben 1 millió ember, és 50 nél több magas szintű vezető van!
Tanítható, alázatos embereket talált, akik nyitottak voltak a lehetőségre… A lehetőség mindig kopogtat, de akinél kopogtat, az nem nyitott…

És lehet beszélni csalásról, mindig, amikor valaki valamit nem ért...


Ha messze laksz tőlem, netán még különböző nyelvet is beszélünk, lehetek én a Te FANTOM szponzorod. Te biztosan azt gondolod, hogyha nincs kéznél a szponzorod, akkor ez hátrány. Hadd biztosítsalak arról, hogy ez a létező legnagyobb előny az MLM üzletépítésben. Az embereid a Te szponzorodat mindig olyannak látják először, amilyennek te propagálod: Ha nagyszerűnek, akkor egy ideig van egy nagyszerű szponzorod, majd rájönnek, hogy ő is „emberből” van, tele hibákkal. És Te is rájössz erre, kivéve, ha nincs állandóan a szemetek előtt. Ha nincs állandóan a szemetek előtt, akkor nagyon könnyen fel tudod építeni, mint a legnagyszerűbb embert ezen a Földön. És az is marad, mert ha nagyon ritkán találkoztok, az megszépít és ünnepélyessé tehet mindent.

(Gondolkozz el azon, hogy kinek az érdeke, hogy a szponzorod úgy legyen felépítve, hogy ő a legnagyszerűbb ember ezen a világon: A szponzorod érdeke, vagy a tiéd? Szerintem a tiéd! Miért?)

Ha a szponzoroddal egy városban laksz, (Vagyis nem FANTOM szponzorod van,) és mondja neked, hogy hozz jelöltet a marketingtervre, de ő nem hoz jelöltet a marketingtervre, hanem arra vár, hogy majd te hozol, akkor te sem fogsz hozni, mert látod, hogy ő nem hoz. Minden mindig másolódik, az egész egy tudattalan folyamat. Soha nem azt másolod, amit a szponzorod mond, hanem mindig azt, amit csinál. A te csapatod is azt másolja, ösztönösen, amit te. Minden jót elmondhatsz a szponzorodról, és ha nem látják, akkor az, az igaz, azt másolják, amit mondasz.  Ha látják a szponzorod, akkor azt másolják, amit látnak. Ha azt mondja a szponzorod, hogy te menj a találkozókra, de ő nem megy, akkor…. Kérlek, fejezd be te ezt a mondatot. Ha be tudod fejezni, akkor érted a két alapelvet, (bizalom, és másolódás), amelyek működtetik a Network Marketinget. Ha érted az alapelveket, akkor azt is érted, mekkora akadály egy rossz szponzor.

A rossz szponzorodnál is van azonban egy sokkal nagyobb akadály, és ez te vagy, aki nem tiszteled a szponzorod, és aki azt gondolod, hogy jobb vagy, mint a szponzorod. Ha ezt gondolod, akkor ez fog másolódni, és mindenki a te hálózatodban nem fog tisztelni téged, és azt fogja gondolni, hogy jobb nálad. Akkor ez nem egy csapat lesz, hanem egy kaszás – kapás csürhe, amivel nem fogsz tudni még csatát sem nyerni, nemhogy háborút. Erre az a megoldás, hogy mivel alulról építkezünk, mindig adj akkora tiszteletet az alsó vonalaidnak, amekkorát te szeretnél kapni saját magadnak. „Miként akarjátok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is akként cselekedjetek azokkal.” Lukács evangéliuma,6.31.

Ha van egy FANTOM szponzorod, ő olyan lesz, amilyennek megálmodod, és amilyennek propagálod. Csak a FANTOM szponzor tud emberi hibáktól mentes lenni. Az ő emberi hibái soha nem rombolják le azt, amit Te felépítettél.(Mint ez már nálam korábban néhányszor előfordult.) Gondold csak meg barátom: Neked bőven elég a saját EGO-dal megküzdeni, vagy szeretnél még a szponzorod EGO-jával is harcolni? Mert van neki, abban biztos lehetsz! Melyiket akarod? Ha fel akarsz építeni egy gigantikus ACN üzletet, arra a létező legnagyobb segítség ez a blog, és egy fantom szponzor, akiről saját önző érdeked által vezérelve csak jót mondasz,(Minden másolódik, ez is.) határ a csillagos ég, és egyetlen korlátja a saját fantáziád. Ő biztosan nem veszi le rólad az energiát „építő -” és „jó szándékú” bírálatával, hanem hálás az ajándékként, hogy vagy neki, forgalmat hozol neki, buzdítani fog, és mentális támogatása miatt megnő az önbecsülésed, hálás vagy az akadály nélküli támogatásért és interneten tanítható vagy.

Én születésem óta öntörvényű vagyok, és állandóan bírálatok kereszttűzében vagyok. Néha úgy lehúzzák rólam az energiát csupa „építő szándékból”, hogy egy hétig csak nézek ki a fejemből. Az emberben az, a 4 fő ösztön van, hogy 1. jól nézzen ki, 2. dominálni akar, 3. igaza legyen, 4. kényelmes legyen.  Ezeket építő szándéknak álcázza.   Ha fantom szponzorod van, ezzel a 4 fő akadállyal nem kell számolnod. Néha úgy éreztem a szponzorom „támogatását”, mintha szemben állnék egy 300 kg-os hólabdával, amit egy hegyi gorilla görget nagy sebességgel a hegyoldalon lefelé egyenesen felém. A legtöbb szponzor nem tudja, hogy az emberek annak ellenére lépnek be a hálózatban és maradnak bent, hogy ő úgy bánik velük, mint ahogy az elefánt forgolódik a porcelánboltban.


És az igaz barátaidat keresd meg, és szponzoráld, akikkel jó együtt lenni. (Tudom, hogy ilyen nagyon kevés van!) Akkor lesz több igaz barátod, ha az egyik legfőbb célod, hogy Te egy igaz barát legyél! Tudod, minden másolódik tudatalatti szinten. Szükséged van egy barátra? Gratulálok, éppen most találtál egyet.


 
Az ACN lehetőség 2018-ban megszünt Magyarországon, mert az ACN elment...



Elérhetőségeim: Lakás: Győrben. Tel.:+3630/4847121 Skype:szabaditibor7 ,


Fénykép: Önnek egy cupp üzenete érkezet <3 angyali szép álmokat nektek <3 Én kinyúltam :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése