2010. december 18., szombat

Gondolatébresztő 12. A világ programozása, és saját döntéseid hatalma


Blog szerkesztője: Szabadi Tibor Gyula (Facebookon is.)


Az EU előírásainak megfelelően tájékoztatom a t. idelátogatókat, hogy adatokat nem gyűjtök, cookikat én önállóan nem használok, ha ilyennel itt találkoznak, azt a blogger tette ide, mert énnekem a cookikra sincs semmi szükségem a nemlétező adatgyűjtéseimhez. A blogom kizárólag egy hitrendszert közvetít, amely az enyém. Aki nem ért egyet az én hitrendszeremmel, amit itt publikálok, az kérem, ne olvassa. Köszönöm, hogy vette a fáradtságot, és beleolvasott. Szabadi Tibor Gyula.

4 saját blog:


1.  Tibor gondolatébresztői - Téma: Ezotéria, és MLM.( http://tibor7.blogspot.com )  Nyelv: magyar
2.  Kérlek, segíts - Téma: Ezotéria a Facebookon ( http://tibor8.blogspot.hu )Nyelv: magyar
3. Lelki ok, testi tünet -Téma: Egészség, Ezotéria, Gyógyítás zenével ( http://tibor4.blogspot.hu )Nyelv: magyar
4. Tibor's provoking trouth   ( http://tibor7-english.blogspot.com/ ) Téma:Ezotéria, MLM Nyelv: english



A Facebookon: Tibor Gyula Szabadi, és "Ébredezők" ezoterikus csoport (rengeteg tanulságos megosztással.) Ha ismerősnek jelölsz engemet a Facebookon, vagy jelentkezel a csoportba, be tudlak tenni. Régebben könyvek és CD-k alapján szerkesztettem a blogokat, most pedig ezen írások alapján. Sok ismerősöm ezúton mintegy társszerzőjévé vált, és válik ezeknek a blogoknak. Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni mindenkinek, akinek az írásait átvettem. ♥




Te mit gondolsz erről?



Még az alábbiakat fűzném hozzá a majomkísérlethez:
Mindig a tudatalatti dönt emlékek alapján, melyek olyanok az időpályán, mint a sáros kocsiúton kigyúrt keréknyom.Nagyon ritkán meghalljuk az isteni intuíciót, és még ritkábban szót is fogadunk neki.Nem tudatos, ezért nem tudod, hogy nem tudod!
Ennyit röviden a tudatalatti parancsok hatalmáról! Aki még mindig azt hiszi, hogy bármely döntése tudatos volt, annak az a válaszom, hogy naiv tudatossága nem fogja fölülírni a (kollektív) tudatalattija hatalmát. Az NLP arról is szól, hogy az összes információ néhány milliomod része jut az elméhez. Ezért nem célszerű az EGO alapján döntésére bízni életünket, mert az EGO süket és vak, sokkal jobb az isteni gondviselés és kegyelem az, amelyre hagyatkozhatunk. Isten mindig sokkal jobbat szán Neked, mint amit valaha el tudnál képzelni. Ezzel nem azt mondom, hogy tátott szájjal várjuk a sült galambot, hanem figyeljük, Isten mit súg nekünk. Egy idő után kifinomul a hallásunk, és meghalljuk azt a cérnavékony hangot, amely Isten szerető simogatása. 


Tartalom:
Bevezető...
Előszó
1. Álmaid ereje...
2. Kondor Attila tanítása...
3. Szeretetszűrőd titka (A vonzás törvénye)
4.Dr. Budai László Károly: Germán Gyógytudomány videók:


5.Negatív programozásod felülírása
6. A fantom szponzor...




Bevezető

A világ: Isten álma!


Van egy bölcs mondás:

„Ne pazarold az életedet álmok nélküli emberekre!”

Vagyis: Éppen itt az ideje, hogy ez szerint éljem az életem!
Másképpen: Ha akarsz valamit, - VALAMIT – kezdeni az életeddel, akkor most azonnal keress meg!
Megint másképpen: Ha nem akarsz semmit kezdeni az életeddel, akkor ne zavarj engem! Ha az életed pörölycsapásai és ez a blog nem tud felébreszteni, akkor valószínűleg én sem tudnálak. Akkor a legjobb neked, ha elmész a következő Darnel életmód alaptréningre. Ott egy jó erőteljes rúgás...csodákat szokott tenni az alvókkal.
Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm. És szeretlek.


„A sikeres tervezés fő akadályai a változástól való félelem, a tájékozatlanság, a jövőt illető bizonytalanság, és a képzelőerő hiánya.” John Maxwell.


 
Előszó
(A "Több, mint agykontroll" blogból átvett cikk)
Ezt a cikket akkor írtam meg, amikor megkezdtem az igazán komoly munkámat ezoterikus területen. Aki megtapasztalta már az intuíció erejét, könnyen eshet abba a csapdába, hogy meg akarja tudni a saját jövőjét ahelyett, hogy irányítaná azt. Ez egy passzív hozzáállás, kibúvás a cselekvés felelőssége alól. A sorselemzés, jóslás mégis népszerűbb az agykontrollnál vagy az ahhoz hasonló aktív jövőteremtő technikáknál. Ez nem azért van így, mert buták és babonásak vagyunk. A XXI. század elején talán még felkészületlenek vagyunk arra, hogy tudatosan irányítsuk az életünket.


Mi itt a Több mint agykontroll közösségben már tudjuk, hogy siránkozás és "elfogadás" helyett a "kezünkbe vehetjük sorsunk irányítását". Természetesen vannak korlátaink, ezért is írtam dőlt betűkkel a fenti szavakat. Rá kell ébrednünk arra is, hogy ezek a korlátok saját védelmünket szolgálják.



Gondolatok a sorselemzésről

Legtöbb kérdésünkre saját sorsunk adja meg a választ. Olyan ez, mint egy képekkel illusztrált tankönyv. A múlt eseményei segítenek a jelen döntéseit meghozni. A múlt bukásai segítenek a felemelkedésben. A múltban elkövetett hibáink segítenek jobbá válnunk. Sorsunk a múlt és a jelen. A jövő még nem létezik. Sorsunkat akkor vagyunk képesek irányítani, ha ismerjük önmagunkat.


Az önismeret nehéz feladat. Nehéz, mert megköveteli az őszinteséget önmagunkkal szemben. Az önismeret az igazságot keresi, saját belső igazságunkat. Ezt az igazságot nehéz megtalálni, mert az egó nagy mértékben takarja. Az egó mindig a kényelmet, az egyszerű megoldást választja, és hazudik, mert a valóság elfogadása sokszor nehéz, kellemetlen, és lemondásokkal jár... Az egó nem szeret tanulni, nem akar fejlődni, nem akarja, hogy megváltozz. Olyannak akar megtartani, amilyen éppen vagy. Az egó a barátod, de olykor felül kell bírálni a döntéseit, kordában kell tartani. Önismereti gyakorlatokkal az egódat egészségesen használhatod saját védelmedre, ezzel harmóniát teremthetsz önmagadban. Kívül azonos vagy az egóddal, de ha mélyebben magadba nézel, találkozhatsz bensőddel, ami nem más, mint a saját sorsod. Az egód és a bensőd akaratát csak együtt vagy képes megvalósítani. Nem indulhatsz el egyszerre balra és jobbra is. Ha célod van, és nem csak üres vágyaid, meg kell találnod az utat, amely elvezet oda.


Hitem, és sokéves tapasztalatom szerint egy egyszerű jóslat, amely boldog jövőt mutat, csak egy kép a végállomásról, de ha nem ismered meg az odavezető utat, és nem indulsz el rajta, a megjósolt jövőd képzelgés marad csupán.



network.hu
Vendégeim közül sokan elmesélték tapasztalataikat és csalódásaikat, melyet egy vagy több jósnál tett látogatásuk okozott nekik. A jóslás menete hasonlóképpen zajlott legtöbb esetben. A vendég betért a jóshoz, aki színes kártyalapokat tett az asztalra, és abból olvasva kezdett hozzá a jövendöléshez. Első lépésben döbbenetesen felvázolta a kérdező életének főbb eseményeit, családi körülményeket stb. Ezután következett az igazi jóslás, ami már a jövőről szólt, annak veszélyeiről, sikerekről, legtöbbször közelítő időpontokkal együtt. A vendég elégedetten és reményekkel feltöltve távozott. De jött a keserű valóság, ahol a pozitív események egyszerűen nem történtek meg. Még a lehetőség is elkerülte őt. Másik jóst keresett, aki szinte ugyanazt mondta, mint az előző, de ezután sem következett be a változás. Miért van ez így? Hol van a hiba? (Valódi jóslatokról beszélek, nem a gyors, egyperces, "mondok valamit a kereskedelmi tévékben" fajtáról, mert ott még ha néha meg is jelenik ímmel-ámmal a valóság, nagyon messze áll attól, amire igazán hivatott ez a szakma.)




Nézzük meg részletesen, mi zajlik a háttérben, attól a ponttól kezdve, hogy felkeresed a jóst. A jós nyugodt, határozott, pozitív energiákkal töltött. Ez bizalmat ébreszt benned. Tudatosságodat (tudatalattiddal együtt), a lelkedet most gondolatban osszuk három részre (valójában a tudat-tudattalan szintek ennél jóval bonyolultabbak, nem lehet éles határvonalakat sem húzni közöttük, de most az egyszerűség kedvéért három részre szabdaljuk az Én-t.)

Külső szint

Úgy képzeld el magad, mintha egy mini adótorony lennél, aki rezgéseket bocsát ki magából. Rezgéseket mindig, mindenki felé. Ezek a rezgések rólad szólnak, téged definiálnak. A "műsor", amelyet sugárzol, meglehetősen változatos és összetett. Életed fontos eseményeit ugyanúgy tartalmazza, mint a lényegtelen, de mostanában történteket is. Sőt ha rákoncentrálsz egy háromszögre, még azt a háromszöget is sugárzod magadból. Érzéseket, szeretetet, gyűlöletet, pánikot, magabiztosságot vagy bármit, ami benned van, közvetíted magadból kifelé. A jelen eseményei egy lehetséges jövőképet rajzolnak általában egy-két hétre előre. Ezt a jövőképet is kisugárzod. A jós leérzékeli a te rezgéseidet, legtöbbször igen precízen. Te megdöbbensz a csodától, és ettől kezdve képes vagy valóban hinni a szavainak. A hitednek teremtő ereje van. A jós által kimondott jövőt is elhiszed, mert a jelenedről sem tévedett. Külső szintedet olvasta a jós, amikor a jelenedről és a közeljövőről beszélt.

Középső szint

Mélyebb szinteken vannak benned azok az információk, amelyek valóban hasznosak számodra, és már külső szemmel nézve kevésbé látványosak, kevésbé hihetők. Olyan terület ez, amelynek tartalma ellen tudatos éned leginkább tiltakozhat. Valódi okok, válaszok arra, hogy miért kerültél ilyen helyzetbe, saját hibáid mélyebb rétegei. Sokszor előfordul, hogy külső szinted ezt a mély réteget teljesen takarja, láthatatlanná teszi a jós számára is. És ettől a perctől kezdve megakad a jóslás. A jóslást végző személy minősége és a te belső őszinteséged közösen határozzátok meg a folytatást.

Belső szint

Énednek legmélyebb, legbelső szintje már egy minőségi ugrás. Ezt a szintet már nem irányíthatod, elérni is csak a szeretet által tudod. Itt tapasztalod meg, hogy az élet mozgatója a szeretet, és ez a lét törvényének az alapja. Ennél mélyebb szintről mi már nem tudunk. Ezt a szintedet a legnagyobb tisztelettel kell kezelned. Ez az a hely, ahol már megtalálható a többi emberi lélek is. Itt már kommunikálhatunk velük, és ráhangolódhatunk az emberiség közös rezgésére. Itt található a Jung által "kollektív tudattalannak" nevezett rezgés.


A jóslást végző tiszta lelkű személy képes saját legmélyebb, belső szintjének adására (rezgésére) ráhangolódni. Itt találja meg az emberiséget, közöttük téged is. Ezért képes arra, hogy távolból is érzékeljen téged, vagy olyan embereket, akikről kérdezel. Hangsúlyozom, ezt a szintet a legnagyobb tisztelettel kell kezelni. Hogy mire gondolok, amikor tiszteletről beszélek?

Törvények

Az Univerzum törvényeinek betartására. A szeretet törvényére, melynek a legelső pontja mások szabad akaratának tiszteletben tartása. A fekete mágus is ezen a belső szinten dolgozik, és itt erőszakoskodik, amikor szerelmi kötést, rontást vagy hasonlót végez. Szerencsére nem igazán tud betörni a szabad akaratba, ezért sokan csalónak kiáltják ki őt. Az is. Vagy téged csap be, vagy az Univerzum törvényeit szegi meg. Tehát: mások szabad akaratának manipulálása bármilyen céllal, legyen az nemes vagy gaz, mindenképpen tilos.

Önismeret

Térjünk vissza a lélek második szintjéhez, amelyről olykor könnyen meg tud feledkezni a jó szándékú kártyavető. Ez az a hely, ahonnan irányítható a jelened, jövőd, kapcsolataid és a boldogságnak nevezett békés, harmonikus helyzeted is. Itt tartod sikertelenséged okait, a hibáidat, a gátakat. Ha valóban válaszokat és megoldást akarsz, ne színes kártyalapokból kirakott érdekes attrakciót keress, hanem önmagadat, ezen a szinten.

(Fórum)

Oszd meg a barátaiddal, máshol is!

http://alternativgyogyaszat.network.hu/video/a_tudatalatti_tizparancsolata/bekesseg_es_harmonia__balogh_bela

http://alternativgyogyaszat.network.hu/video/a_tudatalatti_tizparancsolata/a_bolcsesseg__balogh_bela

http://alternativgyogyaszat.network.hu/video/a_vonzas_torvenye/a_titok

 http://alternativgyogyaszat.network.hu/video/a_vonzas_torvenye/a_titok_neked

http://alternativgyogyaszat.network.hu/video/a_vonzas_torvenye/a_viz_uzenetei_2

http://alternativgyogyaszat.network.hu/video/a_tudatalatti_tizparancsolata/a_siker__balogh_bela

 http://alternativgyogyaszat.network.hu/video/a_tudatalatti_tizparancsolata/a_boseg__balogh_bela

http://alternativgyogyaszat.network.hu/video/a_tudatalatti_tizparancsolata/megbocsatas__balogh_bela

http://alternativgyogyaszat.network.hu/video/a_tudatalatti_tizparancsolata/bekesseg_es_harmonia__balogh_bela

http://alternativgyogyaszat.network.hu/video/a_tudatalatti_tizparancsolata/az_elfogadas__balogh_bela

 http://alternativgyogyaszat.network.hu/video/a_tudatalatti_tizparancsolata/az_egysegtudat__balogh_bela

 http://alternativgyogyaszat.network.hu/video/metafizika_eltitkolt_dimenziok


Csapdáink:

Egyszer, vagy 16 éve egy Network 21-es kazettáról hallottam az alábbi mondatot:"Ön olyan emberré válik 5 év múlva, amilyen emberek között van, amilyen kazettákat hallgat, és amilyen könyveket olvas."Ez nem volt újdonság, mert húsz éve figyelek ezekre, és napi szinten megválogatom,"ki az, akinek megengedem, hogy sáros lábbal átgyalogoljon az elmémen. A hatalom a tudatalattiban van, és ha a szemét egyszer oda bekerült, gyakorlatilag semmit sem tehetünk ellene.Végrehajtjuk mások által programozott életünket, és elkeseredetten rázzuk az öklünket.Az ellenség a kapunk előtt van. 

(Egyszer majd rájövünk, hogy ez az ellenség: mindenki saját maga!)

Egyet tehetünk: nem engedjük be.Hála és szeretet, ha másért nem , hát azért, hogy végre rájöttünk, mit tehetünk saját és mások boldogulása érdekében. Csak egyet tehetünk: mi jobb emberré válunk, függetlenül attól, merre taszigál, vagy csábít a világ. Egy holisztikus világegyetemben ez pontosan elegendő.Szükséges, és elégséges feltételek. Nem az a dolgod, hogy megváltoztasd a világot! Az a dolgod, hogy Te változz! Ha Te megváltozol, a világ soha többé nem tud visszamenni oda, ahol volt. Azért ez félelmetes felelősség, nem igaz?Én vagyok a felelős a világért, és Te vagy a felelős a világért.Mert mindenki EGY! Az elkülönültség csak káprázat, az ego játéka.De az ego-ra szükség van.Ez biztosítja a szükséges feszültséget a világ fejlődéséhez. Isten általad, általam fejlődik.Ne ásd el a talentumodat, hanem használd!

Jelen írásom célja, hogy hatékony életvezetési tanácsot adjak mindenkinek, aki elégedetlen jelenlegi életével, és nemcsak elégedetlen, hanem megoldást keres. Jelen írás összesen 4 fejezetből áll. Az első fejezethez Kondor Attila írását használom fel egy az egyben, mert pontosan leírja azt az állapotot, hogy bármennyire akarsz változtatni jelenlegi állapotodon, erre önerőből azért nem vagy képes, mert az is része a programozottságodnak, hogy erre önerőből ne legyél képes. Az ezt követő fejezetekben részletesen tárgyalom, hogy miért, és mit tudsz ez ellen tenni. 55 évi kutatásom tapasztalatainak egyszeri elolvasásához is rengeteg türelemre lesz szükséged. Ha figyelembe veszed azt, hogy ahol most vagy, és amellyel elégedetlen vagy, oda sem fél óra alatt jutottál, javaslom, hogy vértezd fel magad a türelem erényével, és kezdj hozzá életed gordiuszi csomójának kibogozásához.

 Kondor Attila nem akármilyen számítógépes szakember,  és huszonéves fiatalember . Most az ő élettapasztalatából fogsz olvasni! Bár tudtam, hogy egy ilyen találkozás lehetséges, mégis mélységes megdöbbenést meghatottságot és örömet érzek. EZ AZ! Ez az a pillanat, amikor azt érzem, hogy érdemes élni!  Ez a Network Marketing majdnem korlátlan lehetősége és hatalma! Nekem van egy lehetőségem, neked van egy főnököd! Nemcsak, hogy mindenkié ez a lehetőség, hanem mindenkinek egyenlő lehetőséget kínál! Neked ugyanaz a lehetőséged, mint nekem!

Én kezdtem el a gondolataimat leírni gondolatébresztők formájában, mert elkezdtem felfedezni, hogy ezzel pozitív hatást, (programozást) lehet gyakorolni elsősorban magamra, és mindenkire, aki veszi a fáradtságot és legalább beleolvas. Így működik a vonzás törvénye és a másolódás! Hogy miért vonzok ilyen embereket? Október 18 óta Bagdi Bella CD - t hallgatok minden éjjel a tudatalatti szeméttelepem átprogramozása céljából, azért. Mert csak úgy tudom a világ szemét programját felülírni magamban. Nagyon régóta tudom, de csak pár hónapja értem: ha szemét megy be, szemét jön ki! Minden számít! Valószínűleg ezt már Te is tudod! Mikor fogod meg is érteni?
(Amit itt most írok, azt már több cikkben is leírtam, és ez egyáltalán nem véletlen, mert ha többször elolvasod, akkor talán...:) Csak kommunikációs problémánk van, ezen még nagyon sokat kell javítanom, ez az emberek tompítós közelítésével javítható. Túlkommunikált világunkban mindenkinek az elméje védekezik, és szűrőként funkcionál. Ez általában jó, mert sok csapdától megvéd, de valójában ez a "védelem" a létező legnagyobb csapda!  És ez valójában nem is egy csapda, hanem legalább négy, (de az emberek 80%-ánál ez inkább öt) amely egymásra épül:

1.Mindenkinek az első csapdája, ami az útjába áll, az egy zárt elme, a sajátja.(Csak pillanatokig, átlagosan 25 másodpercig vagyunk a figyelem állapotában, mindenki, én is!)

2.Ha az első csapdát elkerülted, (Amikor valaki kíváncsi, kinyílik átlagosan 30 másodpercre az elme!) jön a második csapda:  Ha röviden írok, az nem érthető, ha hosszan, azt általában nem, vagy figyelmetlenül olvassa mindenki! (Én sem vagyok kivétel!) Azért nem, mert nincs ideje. És valószínűleg pénzre is gyorsan van szüksége, mert nyomják vállalkozásának adóterhei, vagy banki kölcsönei, esetleg mindkettő. És állandó stresszben él ezek miatt. 

3.Ha ezen a második csapdán is átverekszed magad, akkor jön a 3. csapda: ez két szűrő az elmében: (az előítéletek, ez is mindenkinek van, nekem is!) 1. én ezt már tudom, 2. nem értek egyet szűrők az elmében! Ha ki tudod kapcsolni a két szűrőt a fejedben: (1. én ezt már tudom, 2. nem értek egyet!), akkor, és csakis akkor van esélyed, hogy engem megérts! Ez az üzenet majd akkor jut be az elmédbe, ha sikeresen kikapcsoltad a fenti két szűrődet, előbb nem!  E két szűrő blokkolja a kíváncsiságot, és elzárja az információáramlás útját! Mindenki ugyanígy működik! Amíg nem tudod, hogy Te hogyan működsz, nincs esélyed, maradsz a mókuskerékben!

4.Ezután jön a negyedik csapda: homeosztázis és komfortzóna: Minden, amit elértél, az komfortzónán belül van, és minden, amire vágysz, de még nem érted el, az pedig komfortzónán kívül. Azzal, amit most csinálsz, oda tudtál eljutni, ahol most vagy, ha más eredményt akarsz, mást kell csinálni.
5.Az ötödik csapda nem érinti a belső kontrollost. De az emberek 80%-a külső kontrollos. A külső kontrollos egész élete arról szól: „Mit fognak szólni az emberek?”
Én megmondom: kritizálni fognak. Ha kis lakásban laksz, ócska autóval jársz és kevés a jövedelmed, akkor „lusta vagy”, ha gazdag vagy, akkor pedig „kizsákmányoló!” A másik ember EGO-ja nem tudja elfogadni, hogy valaki okosabb nála. „Neked szerencséd volt”, mondják, és az emberek többsége a többieknek való beteges megfelelési kényszer miatt inkább a saját lelkét tapossa meg, és olyan célokat hajszol, amely nemcsak értelmetlen, de lehetetlen is: megfelelni másoknak. Az eredmény: elfelejt megfelelni saját magának.
(Nézz meg egy kétéves gyermeket: a bölcsődében a legjobb játékot veszi el magának, és megharcol érte! Ő még tudja, hogy az neki jár! Te mit gondolsz, neked mi jár?)
Ettől olyan beteg ez a társadalom, mert neurotikus egyének alkotják. Ha segíteni akarsz az embereknek, segíts előbb saját magadon, ne terheld a világot még egy neurotikussal! Csak abból tudsz adni, amid van, amid nincs, abból nem tudsz! Hagyd a világ gondjait a világra, magadon javíts, ezáltal automatikusan jobb lesz a világ, mert ez egy holisztikus világ!

 Csak akinek elég nagyok az álmai, nagyobbak, mint az akadályai, az halad tovább!
Én emberekbe fektetek be, de kizárólag nyitott, intelligens emberekbe. Mondhatnám, hogy ez elég kényelmes, mert mindenki önmagát szelektálja. Kizárólag azok látják meg ezt az óriási lehetőséget, akik annyira szellemi TOP-on vannak, hogy a fenti összes csapdát el tudják kerülni.

Az embereket azért üti a SORS, hogy kinyissák az elméjüket! (Ez olyan, mint a diótörés!) A zárt elméjű ember még nem szenvedett eleget! Arra vár, hogy a problémái majd megoldódnak. (Nem fognak, amíg ezen a világon létezel! Ha csak… )

Annyit fűznék hozzá még Kondor Attila íráshoz, hogy új szokások felvételéhez kell a 21 nap! Balogh Béla szerint, az ő tudatalattijának az átprogramozásának az időszaka nála sokkal hosszabb volt! Fél év volt, mire saját magán észrevett valami kezdődő pozitív változást! Ha Te olyan vagy, mint én, akit „jó szándékú”, de ostoba szüleim születésemtől 14 éves koromig elcipeltek a templomba, ahol egy szadista pap bűntudat programozást hajtott végre rajtam, akkor itt és most hadd adjak neked reményt!(Éppen csak azt az egyet nem mondták nekem, hogy börtönben fogom végezni! Micsoda szerencsém van!)  Énnálam ez az időszak 18 és fél éve tart! Vigasztalódj, fél év mindenkinek elég, aki hagyja magát vezetni. Én életem első 14 éve után annyira, de annyira nem bíztam az emberekben! (Ha jó szándékú szüleim ezt tették velem, akkor mire képesek mások?) Magamnak kellett begyógyítani a sebeimet, mert képtelen voltam megbízni másokban! (Utólag: ez hiba is volt, meg nem is!)

A címben szereplő "Az ember, mint számítógép" -pel Attila a hasonlóságra akart utalni.A A valóságban a számítógép az ember leegyszerűsített modellje, és ez a modell sok tekintetben segítheti önmagunk jobb megértését.

Attila, nagyon köszönöm az élményt, amit nekem adott, és remélem, hogy nemsokára másoknak is okoz ez az írás. Büszke vagyok rád, (És magamra is!) és várom a folytatást!
 Mottó 1: „Tanítani annyi, mint tanulni magasabb szinten!”
Mottó 2: „Nincs hatalmasabb, mint a gondolat, amelynek eljött az ideje!”

Akkor, most jöjjön Attila tanítása: 

A levelének címe: Az ember, mint számítógép


2.                  Kondor Attila tanítása
Az ember életét a GONDOLATai határozzák meg. Amiről gondolkozik, az valósul meg élete színpadán.

Mi határozza meg a gondolatainkat?
Gondolatainkat, szokásainkat, életszemléletünket, táplálkozási szokásainkat, életvitelünket stb. különféle PROGRAMOK (szoftverek) határozzák meg.

Hogyan települnek fel(INSTALLÁCIÓ)ezek a programok? A legerőteljesebb programozást szüleinktől kapjuk és azoktól, akik felnevelnek minket. Minden, amit napközben látunk, hallunk, tapasztalunk, erőteljesen hat ránk, befolyásolja gondolkodásmódunkat: média (reklámok stb.), tv, rádió, Internet. A környezet ahol, és akikkel élünk, ahol dolgozunk, akikkel eltöltjük a szabadidőnket. Amiket olvasunk stb.
Szóval, leginkább a minket érő hatások szabják meg azt, hogy miről és hogyan gondolkodjunk, mi a helyes és a helytelen, mit szabad és hogyan csináljuk azt.

Hogyan lehet feltelepíteni új programokat!
Meditáció útján, képzelgéssel, „álmodozással”.
Minél mélyebb tudatszinten, minél hosszabb időn keresztül hallgatjuk és képzeljük el azt, amit akarunk. Csak olyan dolgokkal foglalkozz, amelyek kedvező irányba terelnek! Olyan emberekkel barátkozz, olyan könyveket olvass, olyan filmeket nézz meg, amelyek a vágyaid-céljaid irányába terelnek, támogatják elképzeléseidet!

A Tudatalatti
Az én világegyetememben én vagyok az egyetlen gondolkodó. Ez azt jelenti, hogy én vagyok a felelős azokért a gondolatokért és képekért, melyek felötlenek az elmémben.
Gondolataim és érzéseim teremtik meg sorsomat, és határozza meg tapasztalataimat. Csakis saját magamat kell megváltoztatnom! Az élet külsőségei csupán okozatok…
Ahogy vetek tudatalattim talajában, úgy aratok testemben és körülményeimben. A belső világom, azaz gondolataim, érzéseim, képzeletem alakítják a külvilágomat. Bármit kijelenthetek gondolatban: ha lelkem mélyén igaznak érzem, tudatalattim elfogadja, és kézzelfogható valóságot teremt számomra.
Vitalitásom, testem, pénzügyi – egészségi - társadalmi állapotom, barátaim, barátnőim mind-mind az önmagadról alkotott képet tükrözik.
A válasz minden esetben a beteg vak hitében rejlik, mivel ennek következtében szabadul fel a tudatalattimban lakozó gyógyító hatalom. Elhiszem és elfogadom igaznak a tényt, hogy vágyam már valóra vált és beteljesedett. A tudatalattim végtelen intelligenciája és hatalma hitemnek megfelelően cselekszik. Életem eseményei és körülményei saját gondolataim reflexiójaként jött és jön létre. Amit képzeletben megformálok, az ugyanolyan valóságos, mint testem bármely része.
Mindannyian azok vagyunk, amit lelkileg és szellemileg megeszünk.

Minden egyes ima célja az, hogy átéljünk egy bizonyos érzést. Az érzés végső soron minden egyes imádság fókusza! Éljük is át az imádságunkban megfogalmazott szándékunkat! Az imádság hatalma azokban az érzésekben rejlik, melyeket az ima szavai ébresztenek bennünk. Az érzés maga az imádság. Érzelmeinknek a gondolataink szabnak irányt, ám az előbbiek lehelnek életet a gondolataink által nyújtott képzetekbe.
A GONDOLATot vezérlőrendszernek tekintem, mely irányt szab érzelmeimnek. A gondolat sokszoros összefüggésben áll a képzelettel. A gondolatnak csekély energiája van, nem több egy lehetőségnél, melyből hiányzik az életet adó erő. Az érzelemmentes gondolkodás teszi lehetővé, hogy káros következmények nélkül modellezhessek és játszhassak végig magamban lehetőségeimet. Egyedül a gondolataimban létező dolgok iránti szeretetem vagy gyűlöletem révén lehelhetek életet képzeletem teremtményébe.

Azért jöttem, hogy esőt imádkozzak. Ami a történetből kimaradt, azt Dávid szavaival mesélhetem el a legjobban:
A titok abban áll, hogy ha kérek valamit, elismerem, hogy az nincs a birtokomban. Ha újra meg újra kérek, csak a soha be nem következett dolgoknak adom erőmet.
Imádságomban először is hálát éreztem mindazért, ami van, és azért is, ami már megtörtént. Hálát adtam a sivatagi szélért, a hőségért, az aszályért, mert egészem mostanáig így folytak a dolgok. Ez nem jó. Ez nem rossz. Ez volt a varázslatunk.
Aztán új varázslatot választottam. Azon kezdtem, hogy milyen érzés, amikor esik. Éreztem az esőt a testemen. A kőkörben állva elképzeltem, hogy a falunk terén vagyok, mezítláb az esőben. Éreztem, ahogy a vizes föld beszivárog a lábujjam közé. Éreztem az eső szagát, mely viharok után a falunk szalma- és vályogfalaiból árad. Átéltem, milyen érzés a bőséges esőtől a mellem magasságáig megnőtt kukoricában járni. Először át kell éreznem azt, amit utóbb át szeretnék élni. Így vethetem el az új út magvait. Ettől a ponttól –folytatta Dávid- imádságunk hálaimává válik.
A teremtés már teljes. Az imádságom azért válik hálaimává, mert lehetőségem van arra, hogy kiválasszam, melyik teremtést élem át. A köszönetem révén nyilvánítom ki tiszteletemet az összes lehetőség iránt, és ily módon idézem világomba azokat, melyeket kiválasztok közülük.
Ha megalkottam vágyam képét az elmémben, és szívemben átéltem e vágy beteljesülésének érzését, akkor óhajom már valóra is vált.

MÓDSZEREK
-A legeslegjobb programozni elalvás előtt, mivel akkor egész éjszaka azok a gondolatok erősödnek és kapnak megoldást...
- Félig alvó állapotban.
- Javaslatomra vásárolt a papírboltban egy naplót, és elkezdte teleírni képzeletbeli csodálókkal töltött randevúkról szóló beszámolókkal. Minden este meditált e kellemes találkozók részletei felett.
- Látom magamat, amint gratulál nekem a szemorvos, hogy tökéletes a látásom. /Néha csak a végeredményre koncentrálj, arra ami igazán boldoggá tesz!!!!!!/
- Ernest gyakran ismételgette magában ezt az imát a nap folyamán. Többé nem tett negatív kijelentéseket, tudván, hogy benső gondolata érzése mindig megnyilvánul.
- Naponta négyszer-ötször ismételgette ezt az imát 15 percen keresztül, különösen este, elalvás előtt.
- Naponta öt-hat alkalommal hangosan, lassan, nyugodtan és szeretetteljesen elismételgetett
-A kertben dolgozva munka közben ezt mondogatom magamban: "Isten kertjében ások, és Isten eszméit ültetem el." Ablaktisztítás közben: "Megtisztítom az elmém az élet és a szeretet vizével."
- Felírtam Agathának még egy lelki gyógyszert, amelyet naponta hatszor-hétszer kellett bevennie szellemileg és érzelmileg, amíg csak végül be nem vésődik tudatalattijába.
- Vernon minden energiáját erre a szellemi képre összpontosította. Természetessé és életszerűvé tette
- Lásd magad egészségesnek! Képzeld el magad betegség vagy probléma nélkül!!!




Tudat a belső teremtő - kivonat

A kiropraktor megkért, hogy nyújtsam ki a karom, s fejtsek ki ellenerőt, mikor lefelé nyomta. Azután megismételtük a próbát, de úgy, hogy közben azt kellett mondanom komolyan: "A nevem Mária", s közben álljak ellen a karomra gyakorolt nyomásnak. Legnagyobb meglepetésemre karom minden erőlködésem ellenére lecsuklott.
A diák - aki most mesteremmé lett - ekkor elmagyarázta, hogy amikor a tudat szembekerül egy, a tudattalanban korábban elraktározott "igazsággal", ez a lelki konfliktus meggyengíti az izomzatot.

Meghökkentett az a felismerés, hogy eme rejtett lelki tartomány túllépett a tudatomon.
Tudattalanom tisztában volt azzal, hogy nem Máriának hívnak, és tiltakozott az ellen, hogy e nőszemélynek tartsam magam. Ugyan mi mindent "tudott" még, és hogyan jutott e tudáshoz?

Emberi programozás: amikor elromlik, ami eredetileg jó volt
1_Kétéves korig a legkisebb rezgésszámú 0,5-4 ciklus/perc delta agyhullám uralja a képet, de a kicsinyeknél időről időre nagyobb rezgésszámú hullámok is megjelennek.
2_A 4-8 Hz-es théta hullámok két- és hatéves kor között szaporodnak meg. Hipnoterápiában a páciens agytevékenységét delta és théta hullámok jellemzik, ami befolyásolhatóbb, könnyebben programozható idegállapotba juttatja őket.
Így már érthető, miért olyan fogékony a gyermeki agy hatéves korig. A kisgyermek nyitott szemmel figyeli környezetét, s amit a szüleitől lát és hall, azt elraktározza a tudatalattijába. Úgy is mondhatnám, ezek a vérévé válnak.
Azok az alapvető viselkedésminták, képzetek és magatartásformák, melyeket megfigyelünk a szüleinknél, szinaptikus útvonalként vésődnek be tudatalattinkba. Ide beprogramozva azután egész hátralévő életünket meghatározzák, hacsak valamiként módját nem ejtjük, hogy átprogramozzuk őket.
A kisgyermek tudata még nem elég fejlett ahhoz, hogy kritikusan mérlegre tegye szülei durva szidalmait, amelyeket önmagával azonosít. A tudattalanba programozva ezek a nyers szitokszavak örök igazságokként raktározódnak el, s egyszer és mindenkorra megszabják szegény kölyök viselkedését, sőt életsorsát.
3_Az évek múlásával csökken fogékonyságunk a külső programozással szemben, s egyre gyakoribbak lesznek a nagy rezgésszámú, 8-12 Hz-es alfa hullámok. Az alfa hullámtevékenység nyugalmi állapotot feltételez. (6-12 éves kor)
4_Nagyjából 12 éves korban jelennek meg a korábbinál is magasabb rezgésszámú, 12-35 Hz-es béta hullámok, az aktív, figyelmes, tudatos agytevékenység velejárói (erre van szükség e könyv olvasásához is).
5_ A 35 Hz-nél nagyobb rezgésszámú gamma hullámok a csúcsteljesítményt jellemzik, például amikor a pilóta a földre teszi a repülőt, vagy amikor a teniszező sortüzet nyit ellenfelére.

A kamaszok tudattalanja már csordultig van a legkülönbözőbb információval. Agyukba táplálták, hogyan kell járni, hogy semmirekellők, vagy ha jó szüleik vannak, hogy mindent meg tudnak csinálni, amennyiben nekikészülnek. Genetikailag programozott ösztöneink és a szüleiktől kapott képzeteink alkotják együttesen a tudattalant, amely elgyengítheti karunkat egy kineziológiai kezelés során, vagy ellene dolgozhat újévi fogadalmunknak, hogy lefogyjunk, esetleg leszokunk erről vagy arról az élvezeti szerről.

Életfolyamataink és viselkedésünk egyaránt belső hangunk "igazságaira" hallgatnak, sugalljon ez jót vagy rosszat.

A tudattalan tényleg gépies, érzelem nélküli adatbank, amelynek szerepe a környezeti jelzések feldolgozása és mechanikus viselkedésminták ismétlésére korlátozódik, minden kekeckedés vagy önálló véleményformálás nélkül. A tudattalan olyan beprogramozható merevlemez, amelybe betápláljuk élettapasztalatainkat. Ezek a programok jószerével egyszerű reflexválaszok. Aktiváló ingerek származhatnak a környezetből vagy - érzelmek, örömök és fájdalmak képében - belső világunkból. Az inger ez esetben automatikusan kiváltja a tanult válaszreakciót. Aki önmagán is megtapasztalta e folyamatok gépies jellegét, nemegyszer beismeri, hogy "bepörgött, beindult".

A tudat megjelenése előtt a tudattalan irányította életünket. A kezdetleges agyak kizárólag az egyszerű reflexválaszt ismerték, s vagy genetikailag programozott ösztönökkel, vagy tanult reakciókkal feleltek a környezet ingereire.

A kétfajta elmeműködés együtt dinamikus párost alkot. Mialatt a tudat egy konkrét kérdésen - például a péntek esti bulin - töpreng, a tudattalan biztonságosan nyírja a gyepet anélkül, hogy közben elvágnánk a lábunkat vagy ráhajtanánk a macskára.
A tudat által elsajátított, rendkívül összetett feladatokat később átveheti a tudattalan (pl. gépkocsi vezetés.).

Amíg a tudat előre és hátrafelé mozog az időben, addig a tudattalan kizárólag a jelenben él. A tudat ábrándozik, tervezget vagy a múlton mereng; a tudattalan ezzel szemben kötelességtudóan végrehajtja, amit megkövetel a pillanat. Amihez nincs is szüksége a tudat bábáskodásának.

Ez a bámulatos kettős sincs azonban feszültség nélkül. Miközben tudatunk boldogságunkon munkálkodik, ki tartja kezében a gyeplőt? A tudattalan. Hogyan végzi ügyes-bajos dolgainkat? Pontosan úgy, ahogyan erre programozták. Tudattalan viselkedésünk nem a mi találmányunk, hiszen legalapvetőbb viselkedésmintáinkat mások megfigyeléséből tettünk magunkévá.

Nekünk is rá kellene arra ébrednünk, hogy hiába a tudat mindenfajta hízelgése, kérlelése, nem változtathat a tudattalanba táplált "szalagok" tartalmán. Ha egyszer rádöbbenünk ennek a harcmodornak a hiábavalóságára, felhagyunk azzal, hogy a tudattalanukkal hadakozzunk, ehelyett elővesszük a józan eszünket, és nekilátunk az átprogramozásnak.

A tudattalannal való küzdelem értelmetlenségét nehéz megemésztenünk, hiszen többségünket az akaraterő csodálatára nevelték. Az ilyen erőfeszítés rendszerint szervezetünk ellenállásával találkozik, mivel a sejteket arra programozták, hogy engedelmeskedjenek a tudattalannak.

A tudat által kifejtett akaraterő és a tudattalan programozás szembenállása súlyos idegbetegséghez vezethet.
Az emberek többsége kevésbé drámai csatát vív a tudattalannal, miközben megpróbálja semlegesíteni a gyermekkori programozást. Gondoljunk azokra, akik sehogyan sem találnak állást, vagy megmaradnak abban, amit ki nem állhatnak, mert úgy érzik, nem érdemelnek jobb életet.



A tudattalan ÁTPROGRAMOZÁSA

Pszichológiai, kinezológiai, katonai (agymosás!)és ezoterikus könyvek mindegyike egyöntetűen a 21+ napi rendszeres programozást írja le.
Tehát, minimum 21 napig, minden nap, lehetőleg naponta többször be kell vinni az új programot.
Végy két ív papirost.
Írd le az elsőre, milyen helyzetben vagy. Jellemezd a jelen helyzetet, s érezd át a vele kapcsolatos érzelmeket.
Tedd mindezt pontokba szedve az élet, az egészség, a munka, az anyagiak, a párkapcsolat stb. szempontjából.
Ami csak eszedbe jut. Valószínűleg nem lesz sétagalopp. Mégis le kell ásni a legmélyére.
A fekélybe mélyen bele kell vágni. Az elfojtott érzelmek előbb-utóbb igyekeznek megnyilvánulni.
Az elfojtás pedig eltömíti az energia áramlás útját. Szabaduljatok meg tőlük.
Most vedd elő a másik papírt, s írd le, milyennek kellene lennie a szóban forgó helyzetnek.
Érezd át a vágyaid teljesülésével járó örömöt. Ahogyan az imént tetted ezt a kellemetlen érzésekkel, most éld át a kellemeseket is, hogy tudatalattid ezentúl ezekhez kötődjön. Minél jobban beleszeretsz az új képekbe és érzésekbe, annál hamarabb megtapasztalod
azokat a valóságban. Most vedd elő ismét az első papírost, olvasd át, tépd szét, majd égesd el.
Ezután vedd elő újra a másodikat és a megfogalmazott új énképedet kijelentő mód, egyes szám második személyben mondd fel egy magnóra vagy a számítógépre vagy olyan diktafonra, amely mp3-ban rögzíti a hangod.

Csak egy megjegyzés: a kineziológiai oldás utáni rögzítés nem minden esetben 21 napos. Nekem volt 2 napos is és 4 hetes is.... Ergo nem törvényszerű. Mindig az eset és az egyén határozza meg az ismétlések számának szükségességét, ha egyáltalán van rá szükség.

De nem véletlen, hogy a pszichológus is beszéltet ha tanul az ember, a hangos olvasással felmondással eredményesebb.
Ez azért van, mert ha felolvasunk, ha beszélünk, akkor az agyunk csak arra az egyre "figyel", míg ha fejben ismétlünk valamit, akkor az mellett még számtalan más gondolat is cikázhat a fejünkben és a figyelem megoszlik.

Önszuggesztió
A vágyaink tárgyát kifejező szavak gyakori ismételgetése szükséges, de nem elégséges feltétele annak, hogy az óhajtott állapotot elérjük. A sikert nem csak akarni kell, hanem el is kell képzelni, képileg minden lehetséges részletében meg kell jeleníteni, át kell élni. Erre azért van szükség, mert ha a vágyaink és az elképzeléseink ellentmondanak egymásnak, akkor mindig a képzelet győz. Ha vágyunk a sikerre, de képzeletünkben a kudarc képe jelenik meg, akkor bármennyire is erőlködünk, nem fogunk sikert elérni, mert a tudatalatti mindig az erősebb javaslatnak engedelmeskedik. Mivel a kép több és ezáltal meggyőzőbb információt tartalmaz, mint a hang, ezért a tudatalattink a képzeletünk által kialakított javaslatnak veti alá magát.

A vágy ugyanis önmagában még akkor sem elég kívánságaink beteljesüléséhez, ha hiszünk a megvalósíthatóságukban. Ahhoz, hogy vágyaink valósággá váljanak, el kell várnunk a sikert azoktól, akiktől függ. Ennek leghatékonyabb módja a vizualizálás, vagyis az a folyamat, amikor elképzeljük magunkban, hogy az ügyünkben döntő szerepet játszó személyek pozitív hozzáállásukkal elhárítják az utunkban álló akadályokat, számunkra kedvező helyzetet teremtenek.

Vágyaink valóra válása azonban még sikeres vizualizálás esetén sem mindig biztosított, mert nem elég elképzelni a siker beteljesülését, ügyelnünk kell arra is, hogy negatív gondolatok ne mérgezzék a tudatalattinkat. Ha a képzeletünk szabadjára engedése után kétségeink ismét eluralkodnak rajtunk, akkor lerontjuk a már beindult folyamatot. Dr. Joseph Murphyt idézve ebben az esetben úgy cselekszünk, mint a rossz földműves, aki az elvetett magot másnap kiássa a földből. Ha már egyszer sikerült elvetnünk a "magot" akkor hagyjuk meggyökeresedni.

Tehát hessegessük el magunktól a káros gondolatokat, és töretlen hittel higgyünk vágyaink beteljesülésében. Aki egyáltalán nem képes arra, hogy az áhított sikert zavartalanul elképzelje, válasszon a vizualizálásra egy olyan időpontot, amikor a kritikus elme, vagyis a bal agyfélteke a legkevésbé aktív. Ez rendszerint lefekvéshez készülődve következik be, így ha minden nap elalvás előtt ellazítjuk magunkat, és 5 percet rászánunk arra, hogy elképzeljük vágyaink beteljesülését, akkor hamarosan megtaláljuk a tudatalattinkhoz vezető utat. Később a kisebb sikerek láttán rohamosan nőni fog a hitünk, amely láncreakciószerű javulást fog előidézni az életünkben.

Erőfeszítéseink azonban csak akkor fognak kamatozni, ha a gyakorlati megvalósításban is aktívan közreműködünk, vagyis igénybe vesszük a tudatalattink által megjelölt eszközöket, amelyek kivívják számunkra a kívánt célt. A tudatalatti ugyanis - amint az akarat és a képzelet egyetértésre jut - rögtön nekilát vágyaink megvalósításának. Éjjel-nappal fáradhatatlanul munkálkodik, hogy megtalálja az ideális megoldást. Eközben kihasználja mindazokat a lehetőségeket, amelyeket a szubjektív dimenzió kínál, ha kell, még a Magasabb Intelligenciával is érintkezésbe lép. Az így kapott információkat betárolja az agyba, összeveti a lehetőségekkel, és ettől kezdve jobbnál jobb ötletekkel árasztja el a tudatot. Nekünk semmi mást nem kell tennünk, mint megvalósítani ezeket a briliáns ötleteket. Aki azonban ölbe tett kézzel várja a "sült galambot" vagy nem ismeri fel ezekben az ötletekben az "isteni szikrát" az továbbra sem fog érvényesülni, mert a tudatalattink nem tud helyettünk cselekedni, ő csak irányítani képes bennünket, a megvalósítás ránk vár.

Képzelőerőnk rendkívül fontos tulajdonsága még, hogy nem csak erősebb a szavaknál, hanem intenzitása fordított arányban áll az agyfrekvenciával. Mint tudjuk, nyugalmi állapotban agyunk kb. 20 Hz frekvenciájú energiahullámokat bocsát ki magából. Ha idegesek, zaklatottak vagyunk, akkor agyfrekvenciánk tovább nő, és ezzel együtt csökken a képzelőerőnk. Ez azt jelenti, hogy aki kényszerrel akarja rábírni a tudatalattiját akaratának elfogadására, az éppen ellenkező hatást ér el. Az erőszak megnyilvánulásával együtt járó magasabb agyfrekvencia lebénítja a képzeletet, és szinte teljesen megszűnik a kapcsolat agyunk tudatos és tudatalatti tartománya között. Tudatalattink meggyőzésénél tehát elsősorban a képzelőerőnket használjuk, és ne az akaratunkat, a megoldás tudatosulása után pedig haladéktalanul kezdjük el a megvalósítást.
Forrás: Kun Ákos, Ezoterikus körkép, 1997



Mit kezdjünk a szokásainkkal?

A szokás a Természet okos találmánya, hogy munkát, gondolkozást, akaraterőt és időt takarítsunk meg. Munkát takarít meg, mert ritmikussá, automatikussá teszi azt. Gondolkozást takarít meg, mert a cselekvés irányítását a tudatos elméből átteszi a tudatalattiba. Ugyanilyen módon takarít meg akaraterőt. És időt takarít meg, mert kiiktatja a tét nélküli döntések mérlegeléséből fakadó késlelkedést.

Amikor valamit csinálunk, az ismétléssel egyre könnyebben fog menni. Az első próbálkozás a legnehezebb. Tizedszer már könnyű. Amikor már ezerszer csináltuk, automatikussá válik.

Nem csak úgy alakulnak ki szokások, hogy valamit ismét és ismét csinálunk, hanem úgy is, hogy valamit ismét és ismét nem csinálunk, még akkor sem, ha erre belső késztetést érzünk. Idővel ennek ereje csökkeni fog, végül teljesen megszűnik, és a rossz szokás eltűnik az életünkből.

Bármit csinálsz, az szigorúan tudományos szempontból nézve kitörölhetetlen nyomot hagy benned. Ez jó is és rossz is. Ahogyan a sok különálló ivászat eredményeként alkoholistává válhatsz, ugyanúgy a sok-sok különálló erényes tett szentté tehet, vagy a sok-sok különálló erőfeszítés eredményeként kiváló szakemberré válhatsz.

MI A SZOKÁS ÉS MI A ROSSZ SZOKÁS?
Amikor szokásról beszélünk, ezen olyan aktivitást (gondolatot, érzést, cselekvést) értünk, amit újból és újból ismétlünk, mert belső szükségét érezzük ennek az ismétlésnek, és e belső ösztönzés hatására cselekedve egyre jobban erősítjük magunkban ennek az ösztönzésnek a hatóerejét. Rengeteg szokás van, kezdve a dohányzástól, a körömrágástól, egészen odáig, hogy az esti tévé előtt két féldeci dukál, vagy valakinek minden második szava az, hogy "tulajdonképpen". Minden szokásban van azonban egy közös valami: kialakulása tőlünk függ, és bizonyos értelemben mindegyik mesterséges képződmény. Mi formáljuk őket, akár tudatában vagyunk ennek, akár nem. 


A fenti cikk után szeretném bemutatni azt a kétfajta módszert, amely képessé tesz arra, hogy rezgési frekvenciádat minden energiavámpír – hatás kiszűrésével megtartsd, illetve fokozatosan megnöveld.





3.               A szeretetszűrőd titka (A vonzás törvénye… Szabadi Tibortól Werner Ablass nyomán.)
               (Magyarázat az analógia – tan segítségével.)
A hermetikus filozófia azt tanítja, hogy nem csak az anyagoknak, hanem minden egyes gondolatnak, izgalomnak, és lelkiállapotnak van egy jellemző rezgése, ahol a pozitív, építő érzéseknek és gondolatoknak, mint a szeretet, a remény, a béke vagy a harmónia, magasabb a rezgése, mint az utálatnak, az irigységnek, a féltékenységnek vagy a mérgelődésnek. Minél finomabbak a rezgéseink, annál kevésbé tudnak befolyásolni bennünket a durvább rezgések. Az ember képes lelkét bármely tetszés szerinti szintre lendíteni, mert agyunk természeténél fogva egy bizonyos frekvencián rezeg. Ahogy például a rádióm nem képes fogni a középhullámot, ugyanúgy nem tudja felfogni egy szeretethiányban lévő ember azokat az eseményeket, amelyeket szeretettel telve érzékelne. (Az ezoterikus tanokat ezért nem kell elrejteni, mert saját magukat elrejtik az avatatlanok elől. Tudod, hogy mi az oka annak, hogy az URH rádiónál sokkal kevesebb zavar lép fel, mint a középhullámon? Az URH sáv kibocsátott hullámainak frekvenciája magasabb, mint a középhullámé, és a gravitáció kisebb elhajlást okoz, mert az impulzusa nagyobb. Éppen ez történik velünk is: Ha a legmagasabb szinten – azaz a szeretet szintjén – rezegsz, akkor az életedben fellépő zavarok minimálisra csökkennek.
Az, hogy hogyan éled meg a külvilágot, valójában attól a frekvenciától függ, amelyen Te emocionálisan rezegsz. Ha egy alacsonyabb rezgéshez kötődsz – ilyen a közönyösség, a visszautasítás, vagy a félelem – akkor a kozmosz akadályokkal, nehézségekkel és szinte legyőzhetetlen gátakkal reagál (legalábbis az a része, amelyet érzékelsz, azaz a közvetlen környezeted.) Ezek után lehet, hogy arra a következtetésre jutsz, hogy a kozmosz elutasít téged, vagy teljesen közömbös vagy a számára. Ha érzelmileg egy magasabb rezgési szinten tartózkodsz – elfogadás, elragadtatottság vagy szeretet, - akkor olyan eseményekkel reagál a kozmosz, amelyeket pozitívnak, és építő jellegűnek élsz majd meg. Ez a rezonancia törvénye.
A fizikában akkor beszélünk rezonanciáról, ha a gerjesztő és gerjesztett rezgések frekvenciái harmonikus kapcsolatba kerülnek egymással. Ebben az állapotban optimális kölcsönhatás lehetséges a rendszerek között. Ezt az optimális, emberek közötti kölcsönhatást a magyar nyelv az „egy hullámhosszon vagyunk” szófordulattal fejezi ki. (valójában ez azt jelenti, hogy azonos frekvencián rezgünk, vagy rezonálunk egymással.)
A kozmosz nem egymástól elválasztott, önmagában létező testek tere, hanem kapcsolatokkal átszőtt, összefüggő hálózat. Habár magunkat egymástól független lényként érzékeljük, végül is minden összeköttetésben áll, és egymást kölcsönösen befolyásolva egészként működik.(Holisztikus világegyetem.)
Tudatosult már benned, hogy mennyire függsz a rajtad kívül álló elemektől – a földtől, az égtől, a levegőtől, a víztől, a naptól, a növényektől és az állatoktól? Távolítsuk el a levegőt, a földet, a napot, a növényeket, stb. és akkor neked is véged van. A testeden kívül lévő levegő éppolyan fontos, mint a tüdőd, amelyen keresztül légzés segítségével felveszed a levegőt. De persze nem csak levegőre, de a többi elemre is szükséged van a Mindenségben ahhoz, hogy saját magad lehess. Az emberek összetartozása alkalomadtán telepatikus kontaktusban mutatkozik meg. különösen azok között, akiknek erős az érzelmi kötődésük, gondolatokat és érzéseket adnak át egymásnak kábel, vagy rádió nélkül, mintha ők lennének az adó – és a vevőkészülék.
Vannak dolgok, amelyeket nem kell feltétlenül tudnod, vagy elhinned ahhoz, hogy pozitívan élhesd meg a rezonancia törvényét. Ilyen például az a tény, hogy energialények vagyunk. Ennek ismerete azonban hozzásegíthet ahhoz, hogy a rezonancia – törvény hatásmechanizmusát jobban megértsd. Amit materiális világunkból mi megismerünk az csupán létünk aprócska szelete. Mint egy ujjhegy, amely kinyúlik a lyukas deszkafalból, mely mögött a test sokkal nagyobb része található. Igazi természetünk, esszenciális lényünk, az önvaló a „deszkafal” mögött nem más, mint a szeretet. A szeretet a maga teljességében AGAPE. Ez a szeretet minden variációjának forrása. Megváltoztathatatlan. Kimeríthetetlen. Nem igényel ellenszolgáltatást. Ha felkészülsz a szeretetre, akkor automatikusan rezonanciába és ez által harmóniába kerülsz legbelsőbb lényeddel.  Földi, anyagi frekvenciára lelassított szeretet vagy, és Isten rajtad keresztül is, mintegy lassított felvétellel tanulmányozza önmagát. (Mert minden az EGY – ből származik, azaz, minden EGY!)
Mindannyian ismerjük a kifejezést: „Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten”. Ha valakihez rosszkedvűen közeledsz, akkor rendszerint pont olyan barátságtalanválaszt kapsz. Ez az emberek közötti közvetlen rezonancia. Általában kevésbé tudatosul bennünk, hogy lelkiállapotunkkal mindig saját realitásunk előidézői vagyunk. Mindaz, amit gondolsz, érzel, teszel, és mondasz, állandóan rezgéseket bocsátasz ki és küldesz szét – természetesen legtöbbször nem tudatosan – a külvilágba. Mivel minden mindennel összefügg, a kozmosz minden rezgést befogad. Visszhangként tér vissza az életedbe, események formájában. A gondolataidból lesznek az érzelmeid. Az érzelmeidből lesz minden, amit a világban megélsz.
Miért szegények az emberek? A rezgésük miatt. miért maradnak szegények? Mert a szegénység rezgésének foglyai. Jézus így fogalmazta ezt meg: „Mert mondom néktek, mindenkinek, akinek van, adatik, akinek pedig nincs, még amije van is, elvétetik tőle.” Elég igazságtalan, gondolhatnánk, ha nem tudnánk, hogy mindaz, amit az életben megtapasztalunk, azokon a rezgéseken alapul, amelyeket kibocsájtunk, és amelyekre a kozmosz rezonancia formájában reagál.
Érted már, hogy a hermetikus filozófia miért állítja: „Aki megérti a rezgés princípiumát, az a hatalom jogarát ragadja magához.” Rezgés az, amely szerencséssé, vagy szerencsétlenné tesz. Rezgés segíti a karrieredet, és rezgés az, amely a karrier megtöréséhez vezet. Rezgés tesz munkanélkülivé, és ő teremt munkát számodra. Rezgés vezet a kívánt társra, és rezgés veszejt vele össze. Ugyanígy rezgés okozza a háborút és vezet a békéhez. rezgés tesz népeket gazdaggá, míg másokat keserű szegénységben tart. Rezgés okozta mindazt az életedben, amit éppen most átélsz. Ha meg akarod változtatni az életkörülményeidet, akkor növeld meg a rezgésszintedet, és így mágnesként fogod vonzani a tisztaságot, a harmóniát, a boldogságot és a sikert. Ez az óriási változás akkor ér el a leggyorsabban, ha egyszerűen ráhangolódsz a szeretetre. A szeretet a lehető legmagasabb rezgéssík, és ezért kellemes eseményeket vonz az élményvilágodba. A szeretet úgy megnöveli a rezgésszintet, mint semmi más.  A technikája nagyon egyszerű: Ez egy döntés! Pontosan ott kezdd, ahol most vagy! Nem kell megváltoztatnod az életed! Nem kell koncentrálnod, technikákat tanulnod!
 Egy egyszerű trükk kell mindössze: bármikor, bármilyen szituációban gondolj erre a szóra: szeretet! Ezáltal megengeded, hagyod, hogy minden szóhoz, tetthez ez az érzés jöjjön elő: szeretet. Legyen a szeretet olyan, mint egy áramló folyam. Bármi történik veled, számolj 10 - ig és gondold: szeretet. Amikor tudatosodik benned, hogy életcélod gyorsabban válik valóra, ha megnöveled a rezgésszintedet, és a szeretet a leghatásosabb út ehhez, akkor ez a gyakorlat éppolyan fontos lesz, mint bármely más kötelesség a mindennapokban. Ez a tudatállapot érvényteleníti azokat a kritériumokat, amelyek szerint „általában” szeretsz, vagy nem szeretsz. Most már nem azért szeretsz, mert bizonyos embereket, tárgyakat, vagy helyzeteket szeretetre méltónak tartasz.
Azért szeretsz, mert rájössz, hogy milyen jól érzed magad tőle. Milyen erős maradsz belül, és mennyire terhelhető vagy. Mennyire kevéssé érintenek veszekedések és nehéz helyzetek. Azért szeretsz, mert napról napra, egyre inkább megtapasztalod, hogyan változnak pozitív irányba kapcsolataid és életkörülményeid. Rájössz, hogy még soha nem voltál ennyire egységben saját magaddal és a kozmosszal. Ezért szereteted tárgya nem döntő fontosságú többé, csak alárendelt szerepet tölt be.
Ne erőlködj, sem az élet nem küzdelem, sem a szeretet nem az! A gyakorlattal kapcsolatban engedj el minden feszültséget! Maradj olyan, mint máskor, azzal a különbséggel, hogy kezdd el aktívan szeretni magadat olyannak, amilyen vagy, ahogy gondolkodsz, ahogy érzel, ahogy másokkal kapcsolatban állsz. Csak hangold rá magad a szeretetre és hagyd benned áramolni.
Előfordulhat persze, hogy először szinte semmit nem érzel. Talán még meg is szólal benned egy hang: „Becsapod magad.” vagy: „Ezt a helyzetet egyáltalán nem akarom szeretni”. Nos, éppen ekkor, a lemondás állapotában öleld át magad! Bármit is teszel, szeresd magad azért, amit teszel. Bármit is gondolsz, szeresd magad azért, mert azt gondolod! Íme, a trükk: pontosan ott kell elkezdened, ahol éppen vagy. Nem kell normáknak megfelelned! Nem kell megmásznod a szeretet szintjeit! Sokkal inkább a szeretet ereszkedik le hozzád, arra a szintre, ahol most vagy, és átalakítja azt. Amikor utálatot kezdesz érezni, vagy közönyt, használd a trükköt, amely a szeretet állapotába lendít: próbáld meg ilyen esetekben ezt mondani: „Közönyömben átölelem magam”. Vagy: ”Még ha ma ilyen közönyös vagyok is, akkor is szeretem magam”. Jelentsd ki egyszerűen, és ne próbáld meg átérezni! Az érzés aztán megjön teljesen magától.
Thaddeus Golas azt állítja: „A megvilágosodásnak mindegy, hogyan érjük el.” Tapasztalatból tudom: a szeretet rezgésének is mindegy, hogy hogyan hozzuk létre. Ha nincs ott semmi más, akkor ne fáradj azon se, hogy valami szeretetre méltót keress a környezetedben, hanem egyszerűen válaszd közömbösségedet szereteted tárgyául. Szeress bele egykedvűségedbe. Ha egy kicsit gyakorlottabb leszel, akkor már megfogalmazott gondolatokra sem lesz szükséged. Csak egyszerűen a szeretetre gondolsz, és az máris szétárad a mindenkori szituációdban.
A szeretet nemcsak a pozitív élményeket hívja elő, egyidejűleg védelmez a negatív hatásoktól is. Szűrőként funkcionál, amely csak a pozitív élményeket engedi át. A negatív hatások a kávézacchoz hasonlóan fennmaradtak. Kicsiben éppúgy, mint nagyban.
A szememre hánynád, hogy én beszélek szeretetről, és még arra sem vagyok képes, hogy szeressem azokat az embereket, akiknél nem találok rögtön nyitott kapukra? Nem fogod elhinni, éppen ezért érzem magamat erre képesnek. Nem vagyok annak a szeretetnek a híve, amely feláldozza magát és saját érdekeit a radikális önmegtagadás oltárán.
Az önfeláldozás nagyon távol áll tőlem, mert nem segítené, hanem gátolná a szeretetet bennem, és ellenkező hatást váltana ki hosszútávon: nem közelítené, hanem gátolná a szeretetteli állapot elérését. Magunkra erőltetni a szeretetet destruktív dolog. Az nem szeretet lenne, hanem az etikai normák kötelességszerű teljesítése.
Az etikai normákra természetesen szükség van, és amennyire lehetséges, azok szerint kellene élnünk, de a szeretet rezgésként csak akkor jön létre, ha nem érzünk ellenállást. Ha valaki, vagy valami iránt nem érzünk szeretetet, akkor azon a ponton kezdjük el, ahol a szeretet lehetséges. Ha nem létezik más az idegenkedésen kívül, akkor öleld át magadat ebben az állapotban, és engedd az így keletkezett szeretetet azokhoz áramolni, akik kedvezőtlen rezgésben vannak. Néha ez a legjobb, amit a másik emberért tehetsz.
Amikor megfigyelsz valakit, aki úgy viselkedik, hogy azt gondolod: „Milyen ostoba!”, akkor ne tegyél magadnak szemrehányást, hogy ennyire nem érzel iránta szeretetet és tiszteletet, mert a szemrehányás ugyanazon az alacsony rezgésszinten tart. Ne fektess energiát ebbe a negatív bírálatba, hanem azonnal vedd körül szeretettel. Ez semlegesíteni fogja és visszahoz téged egy tiszteletteljes, szeretetteli állapotba.
Ha ideges vagy, mert egy türelmetlen autós mutogat neked, áramoltass szeretetet ebbe a megvadult állapotba. Szeresd magad azért, amiért ideges vagy. Ha eladó, vagy tanácsadó vagy, és egy ellenszenves, vagy indulatos vevővel találkozol, akkor szeresd magad a belső ellenállás vagy az általa keltett félelmek miatt. Lépj eggyel tovább és mond neki azt gondolatban, hogy szereted őt. Gondolj arra, hogy nem ő a szereteted tárgya, hanem a te érzelmi állapotod, a te rezgésszinted, amely a szeretet által növekszik, és megakadályozza, hogy az ő negatív hullámait porszívóként magadba szívd, és ennek megfelelően magadat tisztátalannak érezd.
Minél hosszabb ideig tart ez a gyakorlatsor, annál inkább megnövekszik a rezgésszinted, és egyre gyakrabban leszel képes szeretni az embereket és a helyzeteket, még akkor is, ha nem tűnnek különösebben szimpatikusnak. Persze, amíg nem ez a helyzet, vedd őket egyszerűen körül szeretettel, amely során tudatosítsd magadban, hogy ez által nagyszerűen fogod magad érezni.
Nem tudod megakadályozni, hogy az alacsonyabb rezgéshatások újra meg újra ne húzzanak lefelé. A döntésed, hogy mindenben, amit gondolsz vagy teszel, egy kevés szeretetet viszel, először csupán egy szinte észrevétlen hullámot gerjeszt, egy lepke szárnycsapásához hasonlót. Ahogy bizonyos körülmények között ez a csekély energiafelhasználás egy hurrikánt támaszthat, a szeretet hulláma minden benned lévő hangulatot beborít, így harmóniában maradsz saját magaddal.
Ne tagadd meg magadtól a negatív érzést, vagy képet, ne fojtsd el, hanem nyílj meg felé, figyeld meg pontosan, és mondd magadnak: Szeretem magamat azért, amit gondolok (érzek, észlelek.)!” Egyszerűen így, amolyan teszt gyanánt. A hatás meg fog döbbenteni. Ez olyan, mintha vizet öntenél a tűzre: A láng általában rögtön, vagy egy kicsivel később kialszik.
Hol van az megírva, hogy csak azt szeretheted, amit szeretetre méltónak, vagy szimpatikusnak találsz? Ki kötelez téged erre? Benne van ez valahol az alkotmányunkban? Kell neked egy fillért is fizetned, ha egyszerűen azért szeretsz, mert ettől te jobban érzed magad? Természetesen, nem. Te döntesz arról, hogy miért akarsz valakit, vagy valamit szeretni. Magát az utálatot is körülveheted szeretettel. Vagy az unalmat és a rosszkedvet. A másnapos fejedet is egy átmulatott éjszaka után. Egy eladót a butikban, aki a kérdésedre, hogy egy adott dolgot hol találsz meg, olyan sértődötten válaszol, mintha egy bűncselekményt követtél volna el. Egy pincért is, aki a reklamációdat elengedi a füle mellett, és így reagál:”Eddig ez minden vendégünknek ízlett.” Még egy hivatalnokot is, aki egy teljesen értelmetlen papírdarabhoz ragaszkodik, ami nincs veled. Nos, őket is körülveheted a szereteteddel. Az embereknek az akarat a Mennyországuk. Ez arra a döntésre is vonatkozik, hogy mindenbe szeretetet vigyünk.
A helyzet, amelyben találod magad, a hely, ahol éppen vagy, az, amit éppen teszel, úgy, ahogyan éppen érzel, milyennek minden az adott pillanatban tűnik, hallatszik, érződik, vagy ízlik – pontosan ez most a gyakorlótered.(És nem is tudsz róla!) Nincs ennél optimálisabb közeg a számodra.
Néhányan ezt mondják: „Pontosan ebből a kedvezőtlen állapotból szeretnék kitörni!” Én erre azt válaszolom, hogy igen, de valószínűleg soha nem fogysz onnan kitörni addig, amíg csak vágyódsz rá. Mert kitörési óhajod hullámot képez, amelyet a kozmosz hullámként ver vissza. Ez azt jelenti, hogy pontosan azt az élethelyzetet éled meg, amely megerősíti, sőt bebetonozza beteljesületlen vágyaidat. Amíg azt hiszed, hogy valami olyan után kell kutatnod, amivel még nem rendelkezel, addig a kozmosz a rezonancia törvénye alapján úgy rendezi az életkörülményeidet, hogy soha nem lesz az, az érzésed, hogy megszerezted.
Az óhajokkal, vágyakkal és célokkal nincs semmi baj. Épp ellenkezőleg: Hajtóerővel és motivációval látnak el bennünket. De bármennyire is megfeszíted életerőd íját, hogy óhajod nyilával a céltábla közepébe találj, ha valamikor el nem engeded, akkor soha nem fog célba érni. Ha az éppen aktuális helyzetbe egy kicsit több szeretetet csempészel, akkor nem kell többet foglalkoznod az elengedéssel. Egyszerűen megtörténik. Aki erőlködik elengedéskor, az szabotálja a tervét, mert minden törekvés – az elengedésre vonatkozó törekvés is – pont az elengedés ellentéte.
A siker titkának kutatása során talán már hallottál a vizualizálás technikájáról, és talán gyakoroltad is: „Képzeld el, hogy már ott vagy, ahol lenni akarsz, és a célod valóra válik.” Habár ez működik, mégis: évekig elképzeltem a célomat, és némelyik meg is valósult, ám a döntő áttörés csak akkor következett be, amikor azt gyakoroltam, hogyan maradjak meg a szeretet hullámhosszán. Mert korábban a célképem helyett egész nap sokkal inkább az elégedetlenség érzésében rezegtem azért, amiért még mindig nem értem el a célt. A célkép helyett sokkal inkább a vágyódásban rezegtem: „Ó, bárcsak ezt, meg ezt elérném!” Erre reagált a kozmosz. Úgy rendezte az életemet, hogy pontosan megélhessem az elégedetlenség érzését, ezt a vágyakozást a cél elérésére.
Mindaz, ami manifesztálódik, (létrejön) azért van ott, mert vonakodtunk azt elismerni. Habár nehéz elhinni, a kiút nem abban rejlik, hogy továbbra is ellenállást tanúsítsunk…, hanem abban, hogy a létező dolgokat készségesen elismerjük, röviden: szeretjük.
Talán azt gondolod: Rendben megértettem. Engedek! Elfogadom a helyzetemet. Szeretem a szituációt! Ám egy kicsit később azt gondolod: egyáltalán nem tudom elfogadni, mert felfordul tőle a gyomrom. Egyáltalán nem akarom szeretni. Semmi mást nem akarok, csak előrejutni! Minden porcikám tiltakozik jelenlegi helyzetem ellen!
Ha ennyire őszinte tudsz lenni magaddal szemben, minden más elfojtás lenne, és egyáltalán nem változna meg a rezgésed. Az elfogadás ebben az esetben azt jelenti, hogy szereted a lázadásodat. Szeretettel árasztod el a nem – akarok – szeretni érzésedet.(Csak annyival, amennyire képes vagy.) Mert ez egyáltalán nem szereteted tárgyáról szól. Csupán a rezgésszint megváltoztatásáról van szó.
Nem kell megértened a rezonancia törvényét ahhoz, hogy átéld. Csak a feltételeket kell megteremtened. Szeretni azt, ami van, nem jelenti azt, hogy kívánságok és vágyak nélkül kell élni és fatalista módon el kell fogadni mindent, ami történik. Azt sem jelenti, hogy ne bosszankodjunk többet, ne legyünk többé mérgesek, ezen túl ne veszekedjünk, és ne szomorkodjunk. Egyáltalán nem a negatív belső állapot elfojtásáról, vagy a problémás helyzetek rózsaszín szemüvegen keresztül történő szemléléséről van szó. Szeretni azt, ami van, azt jelenti, hogy mindent úgy hagysz, ahogy van, és csupán minden szituációhoz, minden belső állapothoz szeretetet adsz hozzá. Másképp: Szoktasd magadat ahhoz, hogy mindent és mindenkit szeretsz. Ez a legegyszerűbb és leghatásosabb módja annak, hogy a lelkedet még a legnehezebb helyzetekben is egy magas rezgésszinten tartsd.
A kozmosz nem élettelen tárgy, hanem egy rendkívül érzékeny rezonanciatest.(Mint egy hegedűtest.) Nem kell imaszerűen ismételgetned a kívánságaidat és a céljaidat. A kozmosz már a megfogalmazás pillanatában befogadja őket, akár a hegedű belseje a húrok rezgéseit. Merülj bele a szeretet hullámába, mert a hangok alkalmasak leginkább arra, hogy felcsendítsék élményvilágodban a boldogság, és életvidámság melódiáját.
Mindig szeretsz, csak az elképzeléseid arról, hogy egy dolognak milyennek kellene lennie ahhoz, hogy szerethesd, gátolja a szeretetet abban, hogy áramolni tudjon, és látszólag valami mássá teszi, mint ami általában, - például haraggá. itt csupán arról van szó, hogy belső blokádod megzavarta a szeretet – áramot. A feszültség megnövekszik, és ha ez nem tudatosodik benned, akkor kétségkívül rövidzárlat jön létre, és megtörik az idill. A negatív érzések nem mások, mint szeretet, amely áramlásában blokkolva érzi magát.

         AZ ÉLETED: AZ ÉPPEN AKTUÁLIS LECKÉD!
 Megismétlem: az életed nem más, mint az éppen aktuális leckéd!
Sőt: A Kondor Attila által leírt negatív programozás nem más, mint a feladvány, amit meg kell oldanod! A világ által történt negatív programozottságod az a segítség, amellyel a feladványod megoldható. Ez a te kilégzési lehetőséged. Az élet ritmus, kilégzésből és belégzésből áll! Csak kilégzéssel indul a folyamat mindig! Próbálj meg belélegezni, amikor tele van a tüdőd elhasznált levegővel. Azért lélegzel be, mert neked előnyös a csere! De mindig a kilégzés az első lépés egy jó nagy levegővételhez. Az indulási alapot a világtól már megkaptad: Egy jó nagy negatív szeletét a tortának: ezt a feladványt – nevezheted problémának is – már megkaptad! Megkaptad a testhezálló súlyodat – nem kisebbet, nem nagyobbat, hanem pont akkorát, amekkorát te most éppen elbírsz – hogy súlyemelővé tudj válni. Hogy ez neked nem tetszik és miért pont így, ilyen formában? A válaszom ez: Értsd meg: Isten ugyan mindenható, de hegyet völgy nélkül – egy poláris világban – még Ő sem tud teremteni.
 Ez a poláris világ egy gyakorlóterep, te önként jöttél ide, azért, hogy fejlődj, most pedig állsz itt, mint Bálám szamara, értetlenkedve, és azt mondod méltatlankodva:”Apám, én nem ilyen lovat akartam!” Bementél a konditerembe, kifizetted a díjat, látod a súlyokat, és edzés helyett ott állsz sértődötten, mint egy nagy rakás! (Nem kis rakást mondtam, mert nem akarlak megsérteni!) Úgy kéne dolgoznod magadon, mint ahogy a mérgezett egér fut, és te csak állsz ott értetlenkedve, méltatlankodva… Nem tudom, megint kínaiul beszéltem?
 Ha valamit nem értesz, miért nem mész, és nézel utána? Ha csak állsz, és nézel ki a fejedből, mindenre automataként reagálsz, úgy csinálsz, mintha dolgoznál, a világ pedig úgy tesz, mintha fizetne neked ezért, és te méltatlankodsz, hogy kevés, akkor ezután mi fog történni? Kíváncsi vagy erre, biztosan? Akkor erre az egyetlen értelmes kérdésedre van egy értelmes válasz, íme: szárnyakkal születtél és púppal a hátadon meghalsz majd, a lelked megkapja az elismerést ezért a semmi munkáért, amit egy életen át itt, és most megcsináltál. Pályázol egy újabb, nagyon hasonló lehetőségre, megnyered, újra egy életen át csinálod a semmit, és újra meghalsz és az egész mókuskerék megy tovább. Egészen addig halmozod a negatív karmádat, míg olyan mértéket ölt, és olyan szenvedést generál, amely már nem fogja neked megérni tovább szenvedni, és egy hirtelen elhatározással felkapcsolod a saját villanykapcsolódat, és agyadat egy másodperc törtrésze alatt elönti a fény…
Ez a szenvedés útja, vagy másképpen a sors útja. Isten ezt írta neked arra az esetre, ha szabad akaratból nem vagy hajlandó fejlődni. Egyetlen eredendő bűn van, a tudatlanság, és ha azt választod, a válaszom az, hogy Még nem szenvedtél eleget, és a sorskalapácsod még egy darabig ütni fog, amíg meg nem nyílsz, mert már nem éri meg neked. Nyitott kapukat nem szokás döngetni, és ha nyitott elmével elkezded kutatni az életed feladatait, akkor: „Keressetek és találtok, zörgessetek és megnyittatik néktek!” Ismerős ez valahonnét?
 Isten a szeretet, a világ pedig anyagi rezgési spektrumra lelassított szeretet, Isten ezzel a lassított felvétellel tanulmányozza önmagát. Mert minden, ami történik, azt önmagával teszi, mert minden Ő.


4.            Negatív programozásod felülírása

A több, mint 200 TV csatorna és a környezetedben lévő emberek állandó negatív programozását semlegesíteni és elméd programjait felülírni úgy lehet, hogy MOST elkezded. Naponta elvégzed a programkarbantartásodat. Kiemelnék három eszközt, amelyek nekem segítettek: 
1.Balogh Béla: A tudatalatti tízparancsolata, könyv, CD, (és YOU TUBE – ról letölthető. 
2.Bagdi Bella: Csodadalok, CD – k, (és YOU TUBE –ról letölthető), és Hoponoponó CD.  
3.Joe Vitale: Hoponoponó c. könyve, e-könyve, és a róla általam készített CD.
Szerezd be és hallgasd halkan éjszakánként álmodban. (Sokkal jobban alszol, kevesebbet kell aludnod, mint egyébként szoktál, és hatékonyan átprogramoz, hogy türelmesebb legyél mindenkihez, és leszoktat az automata visszavicsorgó reakciódról. Persze, nem 1 éjszaka alatt, de fél év alatt biztosan.) És közben gyakorold minden szituációban a második fejezetben itt leírtakat: mindig, mindenhol az elfogadás és egy picike hozzáadott szeretet bevonzza és felerősíti az összes csodát az életedben, amire vágysz!

Könnyű, nagyon könnyű, de maximális figyelmet igényel!

Kérdésem: Hogyan szól 1 tenyér, ha csattan?


(Bagdi Bella koncert: Hoponoponó


http://www.youtube.com/watch?v=kfTK60VE3sI&feature=player_embedded )


5.Dr. Budai László Károly: Germán Gyógytudomány videók:



6. Utóirat (Egy üzleti ajánlat tőlem, Neked.)
A FANTOM szponzorról


  A VILÁG MIÉRTJÉT megmutatják a trendek. A legdinamikusabb jelenleg a telekommunikációs trend!
Hogy miért érdemes pont erre kiemelkedő figyelmet fordítani? 1. Mert mindenki ezt használja! 2. Mert ITT és MOST ebbe be lehet kapcsolódni! Egy 1 trillió dolláros üzletágba most az ACN révén bele lehet kapcsolódni, gyakorlatilag milliós nagyságrendű tőke nélkül! Ha van egy okod, akkor lesz 81250 Ft-od a regisztrációra és 47500 Ft-od egy képtelefonra, és 2.550 Ft havidíjért majdnem korlátlan lehetőséged üzletépítésre, utazási és telefonköltségek nélkül. Te felfogtad, hogy miről szól ez az ajánlat? Te tényleg felfogtad? Nem hiszem! Ha felfogtad volna, akkor kezedet - lábadat törve rohannál hozzám a lehetőségért, mint a mérgezett egér! Inkább dolgozol 50 évet? A Te sorsod, és a Te életed!

A cég, melynél független képviselő vagyok, jelenleg 23 országban van jelen. Fokozatosan nyitja meg a lehetőséget a világ országaiban. Ha a te országodban már megnyitotta ezt a lehetőséget, akkor mire vársz még? Regisztrálj be egy szponzorhoz, és indulj el. Megfigyelted, hogy mindig MOST van? Most van a legmegfelelőbb alkalom, hogy elkezd! Várod Isten mannáját az égből? Ez a létező legnagyobb lehetőség mindenkinek, aki hajlandó változni a jobb élet reményében. Tudom, hogy Te utálsz változni. De nem utálsz szegénynek maradni? Én sem szeretek változni. De a változás az egyetlen ok, amiért ezen a sárgolyón vagyunk. Isten ezzel bízott meg bennünket. A holisztikus világot olyanná teremtette, hogy a részhalmazai fejlődése révén fejleszti magát. Te lehetsz büszke Istennek erre e legnagyobb bizalmára, amit beléd vetett, vagy elutasíthatod. Ez a Te döntésed, és vannak következmények.


Miért van olyan elképesztően rossz híre az MLM üzleteknek? Miért van az, hogy amikor elhangzik az, hogy MLM akkor egyesek felállnak, és elmennek a marketingtervről?
Miért van az, hogy amikor elhangzik az, hogy „legyünk pozitívak” akkor mindenki, aki ezt hangoztatja, ezt saját magán kívül érti? Mert úgy - e, ő pozitív, a többiek, azok negatívak, azoknak kell változni! És ha ők megváltoznának, - amire természetesen nem hajlandók – akkor kolbászból lenne a kerítés, addig pedig jogunk van baseballütővel addig csépelni az illető negatív rohadék fejét, amíg átvált pozitívra.

Ez a direktmarketing stílusa, a kereskedő stílusa, és beidegződése. Most van itt a lehetőség, hogy bedaráljuk, most van itt a lehetőség, hogy kinyissuk a pénztárcáját, van a rohadéknak pénze, csak ül rajta, pedig, ha eladom neki ezt az edénykészletet potom félmillióért, 30 % üti a markomat azonnal, mennyi is ez? Hiány van mindenből, és ha nem tudok eladni, akkor felkopik az állam! Ez félelem!

Azt bizonygatjuk, hogy az MLM nem direktmarketing, és mi nem vagyunk ügynökök! Közben a testbeszédünk olyan hangosan kommunikálja, hogy mi magunk vizet prédikálunk, és közben bort iszunk, hogy a jelölt, ha észnél van, hanyatt – homlok menekül. Persze, próbáljuk megtéveszteni bizonyos gyorsasági és egyéb bónuszok, a pénz sűrű emlegetésével. Ha kifogásai vannak, akkor persze, ő egy hülye köcsög, nekiesünk, hogy ha az üzletről nem is, - mert arra nem hülye köcsögöket keresünk, - de arról mindenképpen meg kell győznünk, hogy kinek van igaza, és egy ilyen hülye köcsögnek, mint ő, hol a helye, mert ezt kívánja érzékeny lelkünk.  Nekem rémlik valami: egy Ady Endre nevű költő: A magyar ugaron c. verse. Vajon kiről beszélt? Biztosan nem rólunk, hiszen még meg sem születtünk akkor…

„Az MLM-ben is csak az a dolgotok rohadékok, hogy megírjátok a névlistátokat és ömlesszétek az embereket, én meg majd mondom a marketingtervet. Hű, mennyit dolgozok, ezek meg csak kifogást keresnek, és nem hoznak embert, pedig, ha mindenki csak egy embert hozna! Most már ideje, hogy a többiek is kiálljanak… De tanuld ám meg a marketingtervet, mert ha nem úgy mondod szóról – szóra, ahogyan én, azzal kárt okozol a cégnek és nekem. Ez egy profi cég, nem engedheti meg magának, hogy színvonal alatti előadásokat tartson valaki… Meg ezt a N 21 – es dumát az álmokról jobb lesz, ha sürgősen elfelejted, mert bemószerollak a központban, és ki leszel zárva, mint a nép ellensége… Fel is út, meg le is út… Azt, hogy vezetőire elviszlek még egyszer, azt meg aztán végképp felejtsd el.”

Tudat alatt kommunikálunk 97 %-ban. (400 milliárd bit/ sec. információ éri az agyat, ebből 2000 bit/sec. a tudatos.) Mit gondol tudat alatt a szponzorált? Vigyázat, ügynök a láthatáron! Fel az energiapajzzsal! Ez energiavámpír, aki abból él, hogy leveszi rólam az energiát! Mivel nem tudok ellene védekezni, szégyen a futás, de hasznos. (Nagy gyakorlatom van ebben, sokszor csináltam ilyet korábban, mert nem értettem, hogy mi folyik itt!)

Képzeljünk el egy szeretet lineáris skálát. Az origóban a 0 szeretet, (félelem) és tőle távolodva tart a szeretet a végtelenhez. Így közeledünk Istenhez. A szeretet polaritása nem a gyűlölet, hanem a szeretet hiánya, a félelem.

A fény polaritása a sötétség, nem más, mint a fény hiánya.

A Network Marketing a világtörténelem legnagyobb lehetősége. Aki erre egy igazi, hiteles példa, az a Názáreti Jézus. A termék neve: Evangélium= Jó hír. Bár a termék közben elferdült és megzápult, a rendszer erejét mutatja, hogy közel 2000 év elteltével, ez e létező legnagyobb üzlet a világon. Az üzlet alapítójának, Pál apostolnak még életben sem kell lennie, vígan működik nélküle! 

Jézus önmagán dolgozott. Felhasználta az embereket, mint tükröket önmaga tökéletesítésére. Mindenki mindig önmagán dolgozik a világba is és a Network Marketingben is.

Az üzenet számomra a következő: Ha valaki ezt megfelelő szintre gyorsan felépíti, azt nem fogja tudni kontrollálni sem a saját országának kormánya, sem a nemzetközi gazdasági helyzet. Ha közben az illető még képzi is magát, 5 évi jövedelem elegendő, hogy befektetései révén teljes anyagi függetlenségre tegyen szert, utána a cég jövője sem lesz számára korlát. Ezért elfogadhatatlan az, amikor valaki nem táplálja minden nap az agyát CD –kel, könyvekkel és találkozókkal. Az ilyen ember kiírja a falra: „Majd holnap eszünk”. Kérdés: Az agy nem éhes? Az nagyon nagy baj!

Én, mint szponzor, kötök egy szerződést azzal, akit behozok a hálózatomba. Azt ígérem neki, hogy biztatni, és támogatni fogom. Kéz a kézben segítek neki előbányászni az ő álmait, (amelyeket többnyire jó szándékú szülei, vagy más álom tolvajok elraboltak, olyan régen, hogy már nem is emlékszik.) és együtt megvalósítjuk. Azért segítek neki az ő álmait megvalósítani, mert megértettem, hogy a Network Marketing arról szól, hogy az én álmaim akkor fognak megvalósulni, ha elegendő embernek segítettem, hogy az álmai megvalósuljanak.
Ha én elkövetem azt a hibát, hogy csak egyetlen egyszer bírálok valakit, mert engedek azon ösztönömnek, hogy bebizonyítsam, hogy milyen egy hülye a másik, mindenki, aki ezt hallja, tudat alatt tudni fogja, hogy megszegtem a szponzori megállapodást és egy hitvány alak vagyok. A tekintélyemet, amelyet mások bizalma révén ajándékba kaptam, arra használtam, hogy elvegyem a másik ember mentális energiáját. Hogy ezt tudatlanságból, építő jellegű bírálatnak álcázva teszem, vagy féltékenységből, a hiánytól való tudattalan félelmem által motiválva, az teljesen mindegy a bizalom és a másolódás szempontjából.

A javító szándék megnyilvánulásának egyetlen lehetséges útja a kérdezés, mert az nem személyeskedő, és nem bántó. A Network Marketingben a szponzor szerepe a hivatásos biztató és bátorító személyes edző szerepe.


Az egyetlen dolog, amiért az emberek embereket követnek, az a szeretet utáni vágyuk. Szeretni, és szeretve lenni, ezáltal visszatérni még itt a Földön Istenhez. Minden más csak magyarázat.

Az emberek, emberek miatt jönnek el a marketingtervre, nem telekommunikációs trend, vagy antioxidánsok miatt. Keressük az elveszett paradicsomot, amelyből kiűzettünk. Várunk valakire, aki visszavezet oda bennünket, és szeretetével betölti a tátongó űrt a lelkünkben. És reménykedünk, hogy még itt az életben megtaláljuk ezt az embert.

Azért nem találjuk, mert rossz helyen keressük! Csak bele kell néznünk a tükörbe, és meglátjuk. Meglátjuk azt az embert, aki kivezet bennünket a káoszból! Aki maga a szeretet! Aki gazdaggá tehet bennünket. Aki bölcsebbé tehet bennünket. Ne a külvilágban keressük, mert bennünk van! Egészen közel. A bennünk lévő Isten az, akit keresünk. Csak ott találhatjuk meg, sehol máshol!

Építő jellegű bírálat nem létezik! Mindig, minden bírálat destruktív! Aki bírál, az ezt kommunikálja: „Én nem hiszek benned. Én önmagamban sem hiszek. Egy ilyen idiótára pocsékolom az időmet, mint amilyen te vagy. Nem is tudom, hogy miért teszem. Valószínűleg a nemes lelkem az oka. Az áldozat, amit érted teszek, feljogosít arra, hogy parancsolgassak neked. Jó lesz, ha csipkeded magad, és igyekszel nekem megfelelni. Ne felejtsd el, hogy nem te szartad a spanyolviaszt! Vagy azt csinálod, amit én mondok, vagy azt csinálod, amit én mondok!”

Te ismersz valakit, aki ezt akarja másolni? Én nem! Ha nem hiszel nekem, akkor nézd meg a TITOK („The Secret”) c. filmet még egyszer. Ha még mindig nem érted, akkor még egyszer, és még egyszer, és még egyszer… Addig nézd, amíg… amíg el nem jutsz a mélyebb megértéséig. Én kb. 50x láttam. Nem állítom, hogy teljes mélységig értem. Egy dologban biztos vagyok: minden, ami ösztönös, az a félelem és a hiány szülötte. Az a dolgunk, hogy szeretetté változtassuk. A szeretet kohói vagyunk ezen a földön. De csak abból tudunk adni, ami bennünk van. A szeretet a legmagasabb rezgés, a legnagyobb energia.

Kétféle úton juthatunk hozzá: 

1.Vagy elvetjük, - mint a magot - odaadjuk valaki másnak, és a vetésből többet aratunk.  Belső erőnkre támaszkodunk, hiszünk önmagunkban és másokban. Ez a szeretet útja.  
2. Vagy magunkat építő jellegű bírálónak álcázva elraboljuk mások mentális energiáját ellenszolgáltatás nélkül. Ez vezet a háborúkhoz, a kirekesztéshez, és a gyűlöletkeltéshez.  Ez a külső erő, a körülmények, az áldozatszerep útja. Ez a félelem útja.

És most jön a számomra nagyon nehéz rész: vajon miért kapok én 18 éve mindig ilyen szponzorokat? Hát azért, mert 2011. januárig én is egy ilyen szponzor voltam! A hasonló a hasonlót vonzza elv alapján (A vonzás törvénye) a szponzoraim segítettek nekem, engem tükrözve, hogy meglássam és megismerjem önmagam.

Mindenki tanítómester, és az egész világegyetem segít nekem önmagam megismerésében.

Nincs hát jogom senki másnak a szemére vetni semmit és okom sincs haragudni senkire. Inkább hálásnak kell lennem az önismeretemben nyújtott felbecsülhetetlen segítségért mindennek és mindenkinek.

A számítógépesek mondják, hogy ha szemét megy be, akkor szemét jön ki! Itt a megoldás! Amiért mindenki felelős, az a hozzáállása. Meg kell állítanunk a szemétáradat korlátlan befelé áramlását. El kell zárnunk a televíziót!

És táplálnunk kell a lelkünket pozitív gondolatokkal! Nem megoldás az, hogy nincs időm erre, majd holnap eszünk!

Van elég szeretet. Van elég öröm. Van elég mindenből!

Te választhatsz. Szerencsére, ez egy bölcs világegyetem.

Semmi nincs következmények nélkül! Válaszd a szeretetet!


Rengeteg rendszer van, amely névlistáról dolgozik, hideg és meleg meghívási technikákkal telefonos meghívást alkalmaz, prezentációt tart, és ennek végén zárással realizálja a befektetett munkát. Mindezekre oktatják is az üzletkötőiket, nem kis pénzért. Ez, a pénzügyi tanácsadók, az edény- és porszívó ügynökök, vagy összefoglaló néven a direkt marketing – üzletkötők sikerköre.

A Network Marketingben nem egy ilyen sikerkör van, hanem három. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egymásra épül, mint a hagyma héjai. Ne kövesd el azt a hibát, amit én számtalanszor elkövettem, hogy amit én 15 év alatt megtanultam, azt 1 óra alatt akartam – szó szerint beleverni – az új üzlettársaim fejébe. Elmenekültek! Mindenki pánikszerűen menekült, mintha melléjük állt volna egy 10 tonnás billenős teherautó, és rájuk billentett volna 10 tonna kavicsot. Mit csináltam erre én? Hoztam egy 40 tonnás teherautót, tele kaviccsal, és melléjük álltam, hogy rájuk billentem….Ez, több mint vicces, igaz?

Először a külső sikerkört kell oktatni: 1. Álmok, ebből tervezéssel lesznek hosszú távú,(3 – 5 éves), középtávú, (éves és havi), és rövidtávú, (heti és napi, órákra lebontott) célok. A célokat az álmoktól nemcsak a határidők, hanem a felbontás is megkülönbözteti. Ahogy egy elefántot nem lehet egészben megenni, hanem fel kell darabolni, úgy egy nagy álmot is részcélokra kell bontani, hogy megvalósuljon. 2. Névlista, melyre szelektálás nélkül mindenkit felírok. Minden profi írott névlistáról dolgozik mindig. A legtöbb sikertelen ember ezt megspórolja, nem írja le, ezzel aláírja saját halálos ítéletét. Nem érti, hogy miért kell, ezért úgy gondolja, nem fontos. 3.Meghívás, amely soha nem több egy időpont egyeztetésnél. 4. Marketingterv, ami, ha jó, egy személynek soha nem több, mint  15 perc, és sok embernek tartva soha nem több, mint fél óra. Itt a kevesebb, mindig több! 5.Hogyan tovább találkozó, és az új induló indítása. Itt kérdezéssel a jelöltre bízzuk, hogy döntsön, leíratjuk az álmait és a névlistáját, elpróbáljuk vele a meghívást. Helyszínt és időpontot egyeztetünk a következő találkozóra.

Néhány napon belül az új induló meg kell, hogy ismerkedjen a középső sikerkörrel: Ez a tanítható hozzáállás és az alázat témaköre. Könyvekből, CD – kből, számítógépes blogokból és találkozókból tanulunk, nem egymást okítjuk, mert azzal lekorlátozzuk, hogy soha nem lehet jobb, mint mi. Kell 3 diploma ahhoz az intelligens mozdulathoz, hogy nyújtom felé a CD –t vagy ezt bárki, esetleg egy analfabéta is meg tudja csinálni? Mekkora üzletünk lesz, ha ezt a módszert alkalmazva bárki tud másolni bennünket,(És önmagunkat megtöbbszörözve több ezer CD tanítja a hálózatunkat, amit már nem mi mozgatunk a saját költségünkön, hanem valaki más?), és mekkora, ha mi magunk tanítjuk? Milyen messzire ér a kezünk az egyik, illetve a másik esetben?

Egy két héten belül az új induló meg kell, hogy ismerkedjen a harmadik, a legbelső sikerkörrel, ez a szeretet, a tisztelet, a buzdítás, és az elismerés témaköre. Az emberek dolgoznak pénzért, és dolgoznak elismerésért. A legbelső sikerkör a felépítés, a konzultáció és a nem keresztvonalazás témaköre.(Gondolatébresztő 21 –es.) A legbelső sikerkör nélkül is lehet hálózatot építeni, de ez olyan lesz, mint a homokra épített kártyavár. Ha stabil, generációkon át magadnak passzív jövedelmet termelő hálózatot akarsz felépíteni, akkor ezt a legbelső sikerkört kell neked nagyon, de nagyon megérteni és alkalmazni.


A felépítés ereje a hülyeség elleni harcban

Állandóan döntéseket kell hoznunk az üzletépítés során és döntéseink hibalehetőségeket rejtenek. Értelmünk azt súgja nekünk, hogy nekünk van igazunk, és a mi döntésünk helyes. Nem csak nekünk, de másoknak is ezt súgja. Sokszor nem egyezik a véleményünk a szponzorunkkal, hogy mi a helyes cselekedet, és sokszor nem egyezik a véleményünk erre vonatkozóan az alsó vonalainkkal sem. Mit tegyünk, ha nem egyezik a véleményünk?

Ha Network Marketing hálózatot építesz, előbb, vagy utóbb hülyeségekkel fogsz találkozni. Alattad és feletted szponzorok tevékenykednek, akik emberek. Te sem vagy tévedhetetlen, és ők sem azok. Hogyan tudod elkerülni az olyan súlyos horderejű döntéseket, amelyek a szakadékba vezetnek, és hogyan tudsz meddő viták, harag, kicsinyesség és egyéb problémák ellen védekezni? Alapvetően úgy, ha Te mindig pozitív gondolati energiát sugárzol ki, és minden konfliktushoz pozitív módon viszonyulsz. Nem engeded a benned lévő ösztönös negativitásnak, hogy agresszív módon megnyilvánuljon, de nem is fojtod el. (Ha elfojtod, az a legrosszabb, mert kontrollálhatatlanná válik, és a létező legváratlanabb módon fog belőled úgy kitörni, hogy Te magad is meg fogsz lepődni rajta.)

Pozitív energiát akkor sugárzol, ha mindig mindent és mindenkit felépítesz. (Ha nem érted, hogy én mit értek FELÉPÍTÉS alatt, akkor kérlek, olvasd el a Gondolatébresztő 21. második részét.) Minden, amit felépítesz, és mindenki, akit felépítesz, az energiát kap tőled arra, hogy építse az üzleted: A felső szponzor, az alattad levő szponzorok, a találkozók, a könyvek, a pozitív CD –k, stb. A felépítéssel emberek figyelem – folyamát irányítod az illető tárgyra, személyre, vagy folyamatra, vagyis a figyelem terelőlapátjának a szerepét játszod. Minden, amit, vagy akit elmulasztasz felépíteni az üzletedben, azt leépíted: azt sugallod a felépítés elmulasztásával, hogy nem fontos, nem érdemel figyelmet. (Mivel minden tudatalatti szinten automatikusan másolódik, amit csinálsz, és tudatosan pedig jóval gyengébben, amit mondasz, a felépítés a legerőteljesebb, leglényegibb része az üzletednek.)

Ha szokásszinten gyakorlod a felépítést, akkor mi fog történni?

1. Általában majdnem mindig a szponzorodnak lesz igaza, és Te is, és az általad szponzorált emberek szokásszinten elkezdik másolni a szponzort. A szponzornak általában nagyobb üzlete van, mint neked, ezért a Te sikered a legjobb úton halad.

2. Amikor kiderül, hogy a szponzorodnak mégsem volt igaza, és Te fegyelmezetten megcsináltad, amit a szponzorod tanácsolt, még abból is pozitívan fogsz tudni kijönni, mert az emberek látni fogják, hogy Te milyen klassz ember vagy, hogy még akkor is hallgattál a szponzorodra, és megcsináltad, amit mondott, amikor hülyeségnek látszott. Ezzel eléred azt, hogy emberek megcsináljanak valamit az üzletedben, amit nem értenek, pusztán azért, mert téged másolnak. És valószínűleg később rájönnek, hogy neked, a tapasztalt szponzornak volt igazad, és ők, a kezdők tévedtek.

Mikor ne hallgass a szponzorodra, és jelezd a feletted lévő felső szponzornak, hogy probléma van? 

Egyetlen ilyen eset van: ha rájössz, hogy ő nem ugyanabban az üzletágban tevékenykedik, ami a cégetek üzletága. Három variáció lehetséges:

1.Valaki a bolti kiskereskedelmet belekeveri az értékesítési folyamatba.

2.Valaki direkt marketing tevékenységet folytat úgy, hogy az alatta levőket is erre akarja erőszakosan kényszeríteni.(Ez a leggyakoribb, és a legnehezebben felismerhető, mert az, aki ezt játssza, meg van győződve arról, hogy ő Network Marketing tevékenységet folytat, közben pedig 20 – 30 éve direkt marketingből él és szokásszinten ez olyan természetes neki, mint a lélegzetvétel.  A direkt marketinges az energiavámpír stratégiája. A direkt marketinges energiamérlege mindig negatív, mert azonnali teljesítménykényszere megbontja az egyensúlyi állapotot. Valahonnan energiát kell szereznie, és ezt mindig a körülötte lévő emberekből nyeri „építő jellegű” bírálatnak álcázott energia lehúzással.)

3.Valaki a piramisjáték szabályai szerint játssza a játékot: indokolatlan készletfelhalmozásra buzdítja az alatta lévőket az azonnali haszon érdekében, nem törődve a hálózati tagok pillanatnyi gazdasági teherbíró képességével.

A fenti három eset közül bármelyik ellentétes a Network Marketing iparág alapelveivel, zavart okoz a rendszerben is, és a fejekben is, és mint ellentétes elem, lejáratja nemcsak a céget, hanem az egész iparágat. 

Bármi ilyet észlelsz, haladéktalanul jelezd a felső szponzorodnak!

Ha a felső szponzorodat korábban felépítetted, ez remek, a puszta jelenléte, anélkül, hogy a döntőbíró szerepét játszaná, elegendő a konfliktus hatékony kezeléséhez. Van elegendő tekintélye és a konfliktus kialszik, még mielőtt kiterjedhetne. Ha a felső szponzorodat időben (jóval korábban) nem építetted fel, akkor sajnos nincs segítséged a konfliktuskezelésre, Te nagy valószínűséggel szintén nem vagy felépítve, neked sincs meg az erőd a rendcsináláshoz, és a csoportod: BANG –felrobban és elszáll!
Készülj fel rá, hogy az alattad és feletted lévő emberek előbb, vagy utóbb hülyeséget fognak csinálni, és a dolgok előbb vagy utóbb rosszul fognak menni!

Hogyan készülj fel erre?

Szokásszinten gyakorold a felépítést, mindenre, és mindenkire kiterjesztve az üzleti életben!

És mindenek előtt:

Építsd fel a felső szponzorodat, még azelőtt, hogy életbevágóan szükséged lenne rá!

A felépítés négy lényegi része bemutatáskor:

1. X éve ismerem,
2.Szeretem, mert szeretet van benne... ,
3. Nagyszerű üzletember,(üzletasszony),
4. Aki itt és most valami fontosat fog mondani.

Amikor propagálod, hogy ki tartja a marketingtervet, soha ne az üzletet, hanem mindig a marketingterv tartóját propagáld!

Az emberek nem jönnek el antioxidánsok, vagy telekommunikációs trendek miatt a marketingtervre. Ha nem az előadót propagálod, hanem az üzletet, akkor nem jönnek el!

Ez az EMBEREK üzlet!

Én mérnökként rendszerszervezésből ezt tanultam:
Ha a rendszer egy eleme megváltozik, akkor a teljes rendszer megváltozik...

Ha a rendszer egy eleme megváltozik, akkor a teljes rendszer megváltozik...

Hát ezért nem érti senki az ACN-ben, hogy miről beszélek. 4 alapvető dolog hiányzik, és senki nem érti, hogy ez hiányzik. 

Vannak akik a N21-ből jöttek, és ezt tanulták ugyan, de mivel nem hallgattak elég CD-t, és elégszer, nem értették meg...

Vagyis ha 1 dolog hiányzik a rendszerből, akkor az működési zavart okoz, és nem hozza a teljesítményt…
Ha 3-4-5 dolog is hiányzik, akkor teljesen más a két rendszer…
Mindenesetre érdemes elgondolkodni azon, hogy Jim Dornan hogyan csinálta meg Japánba amerikai létére azt a 200 mély lábát, amelyben 1 millió ember, és 50 nél több magas szintű vezető van!
Tanítható, alázatos embereket talált, akik nyitottak voltak a lehetőségre… A lehetőség mindig kopogtat, de akinél kopogtat, az nem nyitott…

És lehet beszélni csalásról, mindig, amikor valaki valamit nem ért...


Ha messze laksz tőlem, netán még különböző nyelvet is beszélünk, lehetek én a Te FANTOM szponzorod. Te biztosan azt gondolod, hogyha nincs kéznél a szponzorod, akkor ez hátrány. Hadd biztosítsalak arról, hogy ez a létező legnagyobb előny az MLM üzletépítésben. Az embereid a Te szponzorodat mindig olyannak látják először, amilyennek te propagálod: Ha nagyszerűnek, akkor egy ideig van egy nagyszerű szponzorod, majd rájönnek, hogy ő is „emberből” van, tele hibákkal. És Te is rájössz erre, kivéve, ha nincs állandóan a szemetek előtt. Ha nincs állandóan a szemetek előtt, akkor nagyon könnyen fel tudod építeni, mint a legnagyszerűbb embert ezen a Földön. És az is marad, mert ha nagyon ritkán találkoztok, az megszépít és ünnepélyessé tehet mindent.

(Gondolkozz el azon, hogy kinek az érdeke, hogy a szponzorod úgy legyen felépítve, hogy ő a legnagyszerűbb ember ezen a világon: A szponzorod érdeke, vagy a tiéd? Szerintem a tiéd! Miért?)

Ha a szponzoroddal egy városban laksz, (Vagyis nem FANTOM szponzorod van,) és mondja neked, hogy hozz jelöltet a marketingtervre, de ő nem hoz jelöltet a marketingtervre, hanem arra vár, hogy majd te hozol, akkor te sem fogsz hozni, mert látod, hogy ő nem hoz. Minden mindig másolódik, az egész egy tudattalan folyamat. Soha nem azt másolod, amit a szponzorod mond, hanem mindig azt, amit csinál. A te csapatod is azt másolja, ösztönösen, amit te. Minden jót elmondhatsz a szponzorodról, és ha nem látják, akkor az, az igaz, azt másolják, amit mondasz.  Ha látják a szponzorod, akkor azt másolják, amit látnak. Ha azt mondja a szponzorod, hogy te menj a találkozókra, de ő nem megy, akkor…. Kérlek, fejezd be te ezt a mondatot. Ha be tudod fejezni, akkor érted a két alapelvet, (bizalom, és másolódás), amelyek működtetik a Network Marketinget. Ha érted az alapelveket, akkor azt is érted, mekkora akadály egy rossz szponzor.

A rossz szponzorodnál is van azonban egy sokkal nagyobb akadály, és ez te vagy, aki nem tiszteled a szponzorod, és aki azt gondolod, hogy jobb vagy, mint a szponzorod. Ha ezt gondolod, akkor ez fog másolódni, és mindenki a te hálózatodban nem fog tisztelni téged, és azt fogja gondolni, hogy jobb nálad. Akkor ez nem egy csapat lesz, hanem egy kaszás – kapás csürhe, amivel nem fogsz tudni még csatát sem nyerni, nemhogy háborút. Erre az a megoldás, hogy mivel alulról építkezünk, mindig adj akkora tiszteletet az alsó vonalaidnak, amekkorát te szeretnél kapni saját magadnak. „Miként akarjátok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is akként cselekedjetek azokkal.” Lukács evangéliuma,6.31.

Ha van egy FANTOM szponzorod, ő olyan lesz, amilyennek megálmodod, és amilyennek propagálod. Csak a FANTOM szponzor tud emberi hibáktól mentes lenni. Az ő emberi hibái soha nem rombolják le azt, amit Te felépítettél.(Mint ez már nálam korábban néhányszor előfordult.) Gondold csak meg barátom: Neked bőven elég a saját EGO-dal megküzdeni, vagy szeretnél még a szponzorod EGO-jával is harcolni? Mert van neki, abban biztos lehetsz! Melyiket akarod? Ha fel akarsz építeni egy gigantikus ACN üzletet, arra a létező legnagyobb segítség ez a blog, és egy fantom szponzor, akiről saját önző érdeked által vezérelve csak jót mondasz,(Minden másolódik, ez is.) határ a csillagos ég, és egyetlen korlátja a saját fantáziád. Ő biztosan nem veszi le rólad az energiát „építő -” és „jó szándékú” bírálatával, hanem hálás az ajándékként, hogy vagy neki, forgalmat hozol neki, buzdítani fog, és mentális támogatása miatt megnő az önbecsülésed, hálás vagy az akadály nélküli támogatásért és interneten tanítható vagy.

Én születésem óta öntörvényű vagyok, és állandóan bírálatok kereszttűzében vagyok. Néha úgy lehúzzák rólam az energiát csupa „építő szándékból”, hogy egy hétig csak nézek ki a fejemből. Az emberben az, a 4 fő ösztön van, hogy 1. jól nézzen ki, 2. dominálni akar, 3. igaza legyen, 4. kényelmes legyen.  Ezeket építő szándéknak álcázza.   Ha fantom szponzorod van, ezzel a 4 fő akadállyal nem kell számolnod. Néha úgy éreztem a szponzorom „támogatását”, mintha szemben állnék egy 300 kg-os hólabdával, amit egy hegyi gorilla görget nagy sebességgel a hegyoldalon lefelé egyenesen felém. A legtöbb szponzor nem tudja, hogy az emberek annak ellenére lépnek be a hálózatban és maradnak bent, hogy ő úgy bánik velük, mint ahogy az elefánt forgolódik a porcelánboltban.


És az igaz barátaidat keresd meg, és szponzoráld, akikkel jó együtt lenni. (Tudom, hogy ilyen nagyon kevés van!) Akkor lesz több igaz barátod, ha az egyik legfőbb célod, hogy Te egy igaz barát legyél! Tudod, minden másolódik tudatalatti szinten. Szükséged van egy barátra? Gratulálok, éppen most találtál egyet.


http://slidintune.uw.hu/ebook/index.php#ebook  



Elérhetőségeim: Lakás: Győrben. Tel.:+3630/4847121 Skype:szabaditibor7 ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése