2010. december 18., szombat

27. Trénerek, tréningek, blogok: Ajánlom segítségül Neked.


Az EU előírásainak megfelelően tájékoztatom a t. idelátogatókat, hogy adatokat nem gyűjtök, cookikat én önállóan nem használok, ha ilyennel itt találkoznak, azt a blogger tette ide, mert énnekem a cookikra sincs semmi szükségem a nemlétező adatgyűjtéseimhez. A blogom kizárólag egy hitrendszert közvetít, amely az enyém. Aki nem ért egyet az én hitrendszeremmel, amit itt publikálok, az kérem, ne olvassa. Köszönöm, hogy vette a fáradtságot, és beleolvasott. Szabadi Tibor Gyula.

4 saját blog:


1.  Tibor gondolatébresztői - Téma: Ezotéria, és MLM.( http://tibor7.blogspot.com )  Nyelv: magyar
2.  Kérlek, segíts - Téma: Ezotéria a Facebookon ( http://tibor8.blogspot.hu )Nyelv: magyar
3. Lelki ok, testi tünet -Téma: Egészség, Ezotéria, Gyógyítás zenével ( http://tibor4.blogspot.hu )Nyelv: magyar
4. Tibor's provoking trouth   ( http://tibor7-english.blogspot.com/ ) Téma:Ezotéria, MLM Nyelv: english

Kedves Látogató!

Én gépészmérnöknek tanultam eredetileg. Mindig érdekelt a kvantumfizika.
Mára a kvantumfizika utolérte a több ezer éves vallási tanítókat. Eredetileg az összes tanító kvantumfizikai magyarázatokat adott  a Teremtésről, és a Világegyetemről. De a szavak csak félreértésekre jók, a követőknek sem sikerült megbirkózniuk ezzel a problémával. Mintegy 3000 vallás létezik a világban, és mindenki a maga igazát magyarázza. A világtörténelemben ez miatt a vallásháborúk alapvető - többnyire negatív szerepet játszottak.

Ebben a blogban én is megkísérlem a lehetetlent: A kvantumfizika nyelvezetének közérthető magyar nyelvre tolmácsolásával közkinccsé tenni:
Számmisztikailag MINDEN ISTEN. MINDEN AZ 1-BŐL SZÁRMAZIK.

Isten a SZERETET.
Nem olyan, mint a szeretet, hanem Ő a SZERETET.
A szeretet az egyetlen valóságos erő.
A fizikai Világegyetemben eltorzult szeretetként nyilvánul meg, mert nincs a középpontban.
Isten a TISZTA TUDAT, AKI egy holografikus duális mátrix szerkezetben létezik.
Minden energia, az anyag nem más, mint lelassított rezgő energiakvantum halmaz.
Te Isten szellemszikrája vagy. Nem a tested vagy. És nem a lelked.
Ők a kísérőid az utadon.

Mindenki egyedi, megismételhetetlen, ezért különleges.
Van 7 egyetemes Világegyetemi Törvény, melyek az automatikus szabályzó kör szerepét játsszák.
Minden számlád mindig kiegyenlítődik. A Tartozik-követel mérlegszabály szerint.
A karmádat Te teremted. Sőt: Mindent az életedben Te teremtesz.
Semmit ne higgy nekem. Ha nem hiszed, járj utána!
Olvass tovább, vagy hagyd el kérlek a blogomat!
Minden a Te döntésed. A következményeket is Te viseled!
Mindig minden számít! Vagy nem...

http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2016/05/a-vibracios-kvantumelmeletet-egy-2000.html



Mottó 1.: Szeress, és szolgálj, és ne felejts! (Mit ne felejts: Szeretni és szolgálni....)

Mottó 2.: "Szeretném megismerni Isten gondolatait. Minden más csak részletkérdés." Albert Einstein.

Mottó 3.: Mindenki TANÍTÓMESTER. 

(Mindenki Téged segít.
Hívtad, és kérted a segítségét.
Készséges volt, és jött, mert Te hívtad.
Ugyanakkor ő is hívott Tégedet, hogy tanítsd,
és Te is készséges voltál, és jöttél, amikor hívott.
Mindenki játszótárs. MINDENKI.
Legtöbbször haragszunk rá, mert nem úgy tanít, ahogyan szerintünk "kellene", hogy tanítson.
Csodálatos ez a duális holisztikus világegyetem.
És csodálatos ez a bizalom, hogy Isten általunk, általad fejlődik.
Legtöbbször elvéted a célt. Legtöbbször mások is elvétik a célt...
Ne hallgass az ostobákra, akik azt állítják, hogy ez BŰN.
Nincs bűn, csak gyakorlatlan ember, aki sokszor elvéti a célt, mert nem próbálkozott elégszer.
Az a dolgod, hogy tovább próbálkozz!)
A szeretet nem más, mint az a gyakorlat, hogy eltalálod elsőre a célodat, mert gyakorlott kezed megfeszíti a szeretet nyilát, amely szinte célzás nélkül követi az útját...





Bevezető
 http://www.flixxy.com/zeus-and-roxanne-dolphin-and-dog.htm

Az egyetlen dolog, ami a tiéd ezen a világon, az az érzésed. A gondolatod nem a tiéd, azt kölcsön kaptad.A szűrőd által kondicionált elméd csak tolmácsolta neked. Az érzésed az iránytűd, hogy a saját utadat járod éppen most, vagy valaki más akarsz lenni, mint aki valójában vagy.Azért jöttél erre a Földre, hogy te legyél. Egyedi vagy, és pótolhatatlanul értékes.Istennek terve van veled. Tiéd az örökkévalóság, hogy Isten veled kapcsolatos tervét megvalósítsd. Az Ő végtelen szeretete és türelme néz le rád. Darnel Cristián, legkedvesebb élő mestereimnek egyike írja Harc és szeretet c. könyvében, hogy Istent nem úgy kell elképzelnünk, mint egy kozmikus mérnököt, aki kívülállóként összerakta az Univerzumot. Ő olyan, mint egy mag, melyből, mint egy hatalmas fa, nőtt ki a Világegyetem. Az, hogy Isten mindenható azt jelenti, hogy minden belőle van, nincs rajta kívül semmi. Hogy számmisztikai nyelven szólva, minden az 1-ből származik, hogy 1 Isten van, mindegy, hogyan hívjuk: Jehovának, Allahnak. Krisnának... És mindenki Isten gyermeke, te is egy levél vagy Isten fájában. És ő a szeretet, és te is szeretetből vagy... Ne harcolj, hanem szeress, az élet nem küzdelem..., hanem szelíd folyam. Hallgass a szívedre...



Mielőtt azt kérdeznéd tőlem, hogy miért volna szükséged tréningre, kérlek kattints erre a linkre. Ha rosszabbul érzed magad a bőrödben, mint az a személy, aki az előadást tartja, akkor szükséged van tréningekre. Nem egy tréningre, hanem évi 10-20 tréningre, és 1 év múlva megint kattints erre a linkre, hogy ismét össze tudd hasonlítani magad az előadóval, és ha még mindig ő érzi jobban magát a bőrében, akkor a következő évben újabb 10-20 tréningre van szükséged...

http://www.youtube.com/watch?v=dezfVbeAHwQ&feature=player_detailpage

1. Darnel Cristian üzeni számodra 

Olvasd el Darnel Cristián: HARC és SZERETET c. könyvét. Jó eséllyel megérted belőle, hogy Isten olyan, mint a fény. Azt a legnehezebb megértenünk - ez minden vallás és filozófia igazi kihívása -, hogy Isten olyan, mint a fény. Amennyire képtelenség a fényt megvilágítani, annyira fölösleges is. A fényt magát nem látod, de általa látsz mindent. Istent nem lehet, és nem is kell szeretni. Isten maga a szeretet. Egymást kell szeretnünk!

 Bár a HARC ÉS SZERETET több ezer éves filozófiát és életbölcsességet foglal magába, időszerűbb, mint valaha. Lehetne ez a könyv időszerűbb, mint ma, amikor orvosok és rendőrök erőfeszítései ellenére egyre romló testi – lelki egészségünkkel,már csak egyre romló közbiztonságunk „vetekszik.”

Ha mi nem vigyázunk egymásra, ki vigyázzon ránk?
Ha mi nem szeretjük egymást, ki szeressen minket?
És mikor, ha nem most?

A külső ellentétek belső egységet takarnak. Bár egy botnak két vége van, attól az még egy és ugyanaz a bot. Hogyan lehet egyszerre szeretni és harcolni? Honnan meríthetnek belső erőt azok is, akik nem rendelkeznek nagy fizikai erővel? Hogyan fejthetjük meg a megfejthetetlent? Erről szól Darnel Cristian: HARC és SZERETET c. könyve. Ha nem érted ezt a könyvismertetőt, olvasd el a könyvet!
 http://www.youtube.com/watch?v=h__CdPeJoXo&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=Yr68Ix9nXJk&feature=player_detailpage

Először dióhéjban a Darnel alaptréningből:

Valamikor 1996-ban vásároltam egy könyvet, Darnel könyvét, a "Harc és szeretet"-t és a végén volt egy telefonszám, amit felhívtam, és az életem alapvetően és visszavonhatatlanul megváltozott!


Mostanáig, 2011. júliusig, túl vagyok 240 tréningen. Visszatekintve, az összes közül messze kiemelkedik, mint egy fénylő csillag, a messze leg,- leg, és leg: A Darnel életmód -, vagy alaptréning. Ha még nem voltál, menj, és végezd el! Semmihez nem hasonlítható, és soha, a legvadabb álmaidban sem fordult elő, és ugyanolyan alapvetően megváltoztatja az életedet, mint az enyémet megváltoztatta. Zseniális tréning!  

Van egy film, mely egy kicsit hasonlít a Darnel életmód tréningre: A JÁTSZMA (Mike Douglassal a főszerepben). Legalább ezt a filmet szerezd meg, és nézd meg, ha nem vagy annyira elkötelezve az életed minősége iránt, hogy bepréseld magad a két havonta ismétlődő Darnel Életmód tréningre. (Önmagadon dolgozhatnál élményszinten, a „Játszma”c. film kockázatai nélkül.)



Létezik egy könyv, amely a Darnel alaptréning forgatókönyve is lehetne . (Részben ebből idézek most szituációkat.) Ez Vermes Éva újságíró könyve, ez a címe: „Terád vártál”
 Valószínűleg ez a legtömörebb megfogalmazása annak az élethelyzetnek, amelyben szinte mindenki az életét tengeti, az agykapacitásának 5 -10% - át kihasználva. Íme, a kómában levő emberiség, amely a koncentrált figyelem teljes hiányától szenved! 
Ez egy durva, de eszméletlenül hatékony tréning. Alapgondolata, hogy mielőtt elkezded felépíteni az életed,  el kell dózerolni a régi romokat, exkavátorral teherautókra kell rakni, és sűrű fordulókkal ki kell szállítani a pszichológiai szeméttelepre, ahová való. Ez eléggé fájdalmas, de mindenkinek tanácsolom ezt a nagytakarítást. Fogalmad sincs, mik fognak nálad a mélyből feljönni. Ettől lehet félni! Jelenlegi életem akkor már több, mint négy évtizedes pszichológiai szeméttelepe mocskának nagy része elszállításra került.
Arra biztatlak, hogy ne csodálj, hanem kövess! Éld át ezt az élményt Te is! Neked is jár – ALANYI JOGON – a NAGYBETŰS ÉLET! NE HAGYD KI! Jelentkezz a Darnel életmód alaptréningre! Most még megteheted, ne hagyd ki!
És gyere velem!  Ha engem kihagysz, lemaradsz a saját életedről! Átlagos élet, és dög unalom, és lassú szenvedés!
 Darnel mondta asszisztálásom ideje alatt, hogy az emberek a földön fetrengve szenvednek, és könyörögve néznek rád, hogy segíts rajtuk. Könyörögve kérnek, hogy adj nekik szemüveget és mankót, hogy lássanak, és tudjanak járni. Ő nem ad szemüveget és mankót senkinek!

Ha jó akarsz lenni valakihez, aki a földön fekszik és szemüvegért és mankóért könyörög hozzád, menj oda a földön fetrengőhöz és egy jó nagyot rúgjál bele!   (Képletesen, nem fizikálisan szólva!) Ezzel megadod neki a lehetőséget, hogy emberi méltóságát újra magára öltse, és saját erejéből álljon fel, felvéve újra életének teljes felelősségét, nem próbálva másokra kenni a felelősségét, elrontott életéért! Senki másra!

Te vagy a felelős a saját életedért, vagy valaki más? Szárnyakkal születtél, és púppal a hátadon készülsz meghalni. Mielőtt meghalsz, nem kéne legalább egyszer felállni, kihúzni magad, és egyenes gerinccel, kitárt, nyitott, sebezhető szívvel megpróbálni VÉGRE ÉLNI?


A világban a közhiedelemmel ellentétben végtelen bőség van! Egyetlen hiány van a te világodban: a te koncentrált figyelmed hiányzik, szétszórt vagy és arra vársz, hogy valami csoda folytán a te világodban megszűnik a hiány.

Talán egyetértesz velem abban, hogy ami nincs, az nem tud megszűnni. Nincs hiány, és te terád vársz! Az üzenetem az, hogy végtelen ideig várhatsz saját magadra! Szerencsére a sors gondoskodik részedre kellő számú ellenségről, akik időnként beléd rúgnak. Ez egy tükörvilág, ahol az ellenséged kellő időben és kellő helyen, hátsón billent, hogy felébresszen. Az ellenséged a barátod, és a barátod valószínűleg nem az.

Az úgynevezett normális emberek mélyen alszanak, és dühösek rád, ha megzavarod az álmukat, és rongálni fognak. Mivel a te világodban csak te vagy, ez a rongálás valójában nem más, mint a benned lévő rossz visszhangja. A benned lévő Isten mindenható, de egyet még ő sem tud megtenni: hegyet völgy nélkül még ő sem teremthet. Ezért egyszerre teremt jót és rosszat. A problémád akkor kezdődik, amikor elkezded minősíteni a dolgokat az életedben: ez jó, ez rossz! Honnan tudod?

Tudod, mit próbálok itt és most én adni neked?  Hát nem szemüveget és mankót, az biztos! ( A szárnyaid, amikkel születtél csecsemőkként, még megvannak a tudatalattidban, de jó szándékú környezeted levágta, nehogy felszállj és lezuhanj! Te pedig kiskorodban eltemetted a tudatalattidban, mert szem előtt volt, és fájt neked!)

Majd, amikor visszajöttél a Darnel alaptréningről, ahol a négy elkötelezettségedet felülírták az Életprogramoddal (Hiszen programozott gép vagy és nem is tudsz róla!), akkor fogod elkezdeni az életed! 

(Csak emlékeztetőül a négy elkötelezettséged, mely az életed ellenprogramja: 1. Jól nézzél ki, 2. Te dominálj másokat, és téged senki. 3. Igazad legyen, 4. Kényelmes legyél.)

 De ezt Te is tudod, csak félsz! Kényelmesebb ülni, és arra várni, hogy elmúljon az életed! Figyelmeztetlek, hogy hiába vársz, nincs, ami elmúljon!  Csak az tud elmúlni, ami van! Ami nincs, az nem tud! Elmehetsz Darnel alaptréningre, ahol egy hét végén nagyjából kitakarítanak, vagy tarthatsz velem, vagy mindkettő, vagy egyik sem. Csak ez a négy választásod van!

Az emberek rohannak valahová, senkinek nincs ideje, mindenki stresszel, pedig élhetnél 130 évig harmóniában, de erre nem érsz rá! Én évek óta harmóniában élek, ezt ajánlom Neked.
Az élet nem küzdelem!

Emlékeimben olyan az a két nap, mintha ma történt volna. Miért is? Mert az egy élményszintű, és nem egy fogalomszintű tréning volt. Tudod mi a különbség az élményszint, és a fogalomszint között? Fogalomszint az, amikor egyetemen  négy napot biflázod az anyagot, elmész vizsgázni, délután és másnap lazítasz, és felejtesz, majd elkezdesz készülni a következő vizsgára. Ez időzített felkészülés volt. Ha még egyszer le kéne ugyanabból vizsgáznod, akkor újra át kéne ismételned vizsga előtt, hiába vizsgáztál egy héttel korábban ötösre ugyanabból. Tudod, hogy miben különbözik ettől az élményszint? Hát - mint az ég és a föld! Emlékszel, amikor elvesztetted a szüzességedet? Ismételned kellett egy hét múlva, hogy emlékezz rá, vagy még most is "él"? No az élményszint volt! Most ne gyere nekem azzal a dumával, hogy nem volt jó! Emlékszel ma is rá, vagy sem?

Az élményekre emlékszünk évtizedek múlva is, a fogalmak pedig néhány napon belül elsüllyednek a tudatalattinkban, és gyakorlatilag szinte lehetetlen újra felhozni őket. Akkor miért járunk fogalomszinten tanító egyetemekre? Ez jó kérdés! Valami megmarad, azért! De ez a "valami" nem túl hatékony.

Most következzen egy rövid részlet a tréningemből, 1996-ból, ahogy emlékeimben ma is elevenen él:

Beestem az alaptréningre, amely egy élményszintű tréning volt, valójában egy 2 napos felgyorsított élet. Százhuszad-magammal igyekeztem bejutni egy szálloda nagytermébe, a jelentkezési lapon állt az a figyelmeztetés, hogy a reggel 8 órára pontos megjelenés a tréningben való részvétel feltétele Senki nem akart lemaradni arról a sokat ígérő valamiről, amiről fogalmunk sem volt, hogy micsoda. A földszinten és az emeleten, egy-egy, robotemberszerű asszisztens gépiesen terelgetett felfelé, illetve gépiesen ismételgette az előtte elhaladóknak:”Kérem, vegye fel a névjegykártyáját, és menjen be a terembe!” Nagyon groteszk, és furcsa volt. A vörös bársonyszőnyeggel borított folyosó közepén egy hosszú, fehér vászonnal letakart asztalon pontosan felállítva 120 névkártya várt tulajdonosára. Amikor valaki, kezében tartott névjegykártyával megpróbált belépni a terembe, egy asszisztens az útját állta. Közölte vele minden vitát eleve kizáró hangon: a terembe csak akkor léphet be, ha felteszi a névjegykártyáját. Az asszisztens hangja, arca, akár egy gépé. Az ajtó előtt egy másik asszisztens ugyanolyan érzelemmentesen közölte velünk, hogy amennyiben van nálunk karóra, vagy egyéb időmérő eszköz, azt adjuk le közvetlenül a bejárat mellett lévő asztalnál. Többen jelét adták felháborodásuknak, de végül is, egy állítólagosan az élet minőségét átalakító tréningről van szó, így immel–ámmal lecsatoltuk a karóránkat,, melyre egy kicsi, nevünkkel ellátott vignettát ragasztottak.

"Az ablak nélküli teremben 120 szék volt mértani pontossággal felállítva. A terem elején, középen, egy 40 cm magas, 10m x 3 m-es emelvény volt látható. Az emelvényen két nagy tábla, egy kottaállvány, valamint egy pulpitus, és egy magas szék volt elhelyezve. Olyan összecsukható vásznas szék, amelyet filmrendezők használnak. A terem végében két hosszú asztal, mögötte székekkel. A terem végre lassan megtelt 120 kíváncsi résztvevővel. Mindenütt a székükön türelmetlenül feszengő férfiak és nők halk suttogása volt hallható. 

Az egyik suttogó:- „Nem hiszem, hogy erre nekem szükségem lenne. Tulajdonképpen eléggé meg vagyok elégedve saját magammal, de a volt férjemmel a tréning csodákat művelt, így hát gondoltam, én is megpróbálom.” És egy másik: - Nekem egy pszichológus barátom javasolta, aki elvégezte a tréninget és nagyon hasznosnak tartotta. Gondoltam, sokat nem veszíthetek, ha én is elvégzem.

A teremben nem beszélsz - dübörög egy hang a termen keresztül.

Mikor kezdődik a tréning? - kérdezi valaki a teremben. – A tréninged elkezdődött, a teremben nem fordulsz hátra és nem beszélsz.

Egy pisszenés sem hallatszik többé, mindenki hallgat, a kés szinte áll a levegőben.

-AZ ÉN NEVEM X ZSOLT, ÉS ÉN AZÉRT VAGYOK ITT, HOGY A TE TRÉNINGEDBEN ASSZISZTÁLJAK- dübörög egy hang fél órával később a termen keresztül. – Zsolt kinyit egy mappát ás sorolja:AZ IDŐ MOST 8 ÓRA 50 PERC. A TRÉNINGED ELKEZDŐDÖTT! A tréningben a tegezési formát használjuk. Christian kidolgozott bizonyos alapszabályokat, melyeknek betartása a tréninged sikeres elvégzésének a feltétele. A teremben csak a tréner vagy egy asszisztens utasítására beszélsz. Ha valamit kommunikálni akarsz, vagy ha van egy kérdésed, tedd fel a kezed! Amikor a tréner felszólít, kapsz egy mikrofont, és utána azt mondasz, amit akarsz. A mikrofont két centiméterre tartod a szádtól. A székedet nem hagyod el, kivéve a tréner, vagy egy asszisztens utasítására, és nem mozgatod. A TEREMBEN NEM DOHÁNYZOL! A teremben nem rágógumizol! A terembe ételt nem hozhatsz be! Ha szünet után késve érkezel, a tréninget nem folytathatod!
Ha van nálad egy óra, vagy bármilyen időmérő eszköz, tedd fel a kezed!

Többen is jelentkeznek.

Egy hölgy szól: - Van egy karóra a táskámban, de megígérem, hogy nem fogom elővenni a tréning alatt.
- HA VAN NÁLAD EGY KARÓRA, VIDD A TEREM VÉGÉBEN LÉVŐ ASZTALHOZ!
- De a karóra a táskámban van, és én igazán megígérem, hogy..
- A KARÓRA A TÁSKÁDBAN VAN, A TÁSKÁD NÁLAD VAN, HA VAN NÁLAD EGY KARÓRA, ADD LE A TEREM VÉGÉBEN LÉVŐ ASZTALNÁL!

A fiatal nő némi duzzogással elindult az asztal felé.

-NÉZZ A TŐLED BALRA ÉS A TŐLED JOBBRA ÜLŐ SZEMÉLYRE!HA VALAMELYIKÜKET ISMERTED A TRÉNING ELKEZDÉSE ELŐTT, ÁLLJ FEL.

Vagy tizenketten felálltak.

-Én a mellettem ülő hölgyet csak egy pár napja ismerem, a munkahelyemen futottunk össze, kezdi az egyik résztvevő.
- ÉRTEM. HA ÜL MELLETTED VALAKI, AKIT ISMERTÉL A TRÉNING ELŐTT, ÁLLJ FEL, ÉS CSERÉLJETEK HELYET, TE ÉS TE.
- KÖSZÖNÖM.
A WC-T CSAK A TRÉNER ÁLTAL MEGHATÁROZOTT SZÜNETEKBEN HASZNÁLOD. a TRÉNINGEN NEM JEGYZETELSZ, ÉS NEM KÉSZÍTESZ MAGNÓFELVÉTELT.
-Mikor kezdődik már a tréning? Nem azért fizettem, hogy ezt a zagyvaságot hallgassam – kiabált be egy férfi.
- A TRÉNINGED MÁR ELKEZDŐDÖTT. a TEREMBEN NEM BESZÉLSZ. HA VALAMIT MEG SZERETNÉL OSZTANI, VAGY HA VAN EGY KÉRDÉSED, TEDD FEL A KEZED!
- Ha papírzsebkendőre van szükséged, tedd fel a kezed! Ha a teremben hánynod kell, tedd fel a kezed!
- MOSTANTÓL A TRÉNINGED VÉGÉIG, VAGYIS A JÖVŐ  HÉTVÉGÉT KÖVETŐ KEDD ESTI, AZAZ TIZENEGY NAPON ÁT NEM FOGYAZTASZ  ALKOHOLT ÉS NEM SZEDSZ SEMMIFÉLE KÁBÍTÓ- ILLETVE DOPPINGSZERT! Csak olyan szert szedsz, ami az orvos utasítására az egészségedhez nélkülözhetetlen. Ez alól kivételt képeznek a vitaminok és a fogamzásgátló tabletták.
Ha egészségügyi okokból gyakran kell enned, vagy gyakran kell WC-re menned, tedd fel a kezed!
Az alapszabályok betartása a tréninged sikeres elvégzésének feltétele. Amennyiben az imént elhangzottakkal kapcsolatban nem szólalsz fel, mi úgy tekintjük, hogy a részvételi alapszabályok betartásába beleegyeztél.
Zsolt – mappáját összehajtva – távozott. Az emelvény üres. Ültünk, és várakozással teli csendben vártunk. 

Percekig semmi sem történt. Páran idegesen fészkelődtek a székükön, de a legtöbben figyelemmel várakoztak. Ahogy múltak a percek - négy, öt, és hat perc így elmúlt, a feszültség egyre emelkedett a teremben. Eltelt nyolc, majd talán tíz perc is így teljes csendben, és szinte a légyzümmögést is lehetett hallani. Ültünk és vártunk. A ruhánkra kitűzve, merev nejlon tasakban, fehér kartonon vastag fekete betűkkel ékeskedik a nevünk.

Se lassú, se sietős, határozott koppanások jelezték, hogy a terem végéből valaki elindult az emelvény felé. Ott megállt, szembefordult a résztvevőkkel, és végigtekintett a termen. Alakja kisportolt, tartása egyenes, arca nyugodt, fiatalos. Köszönés nélkül bemutatkozik. Ő Darnel Christian.

- AZ ÉN NEVEM DARNEL CHRISTIAN. ÉN VAGYOK A TE TRÉNERED.

 Teljes önbizalom, nyugodtság, éles hang. A tréner arca semmiféle érzést, se hidegséget, se meleget nem árult el. Pókerarc, érdekes módon az elkövetkező órákban semmiféle érzelem nem hatotta át. Amíg a hanghordozása időről időre változott, addig az arckifejezése teljesen közömbös maradt.

-ÉN VAGYOK A TE TRÉNERED ÉS TE VAGY ENNEK A TRÉNINGNEK A RÉSZTVEVŐJE – folytatja monológját lazán sétálva fel – alá az emelvényen.

A tréner hangja átható, hideg, és szemeit úgy jártatta a résztvevőkön, mintha képes lenne beléjük látni. Christian – hangját megemelve – azonnal a tárgyra tér:

-ÉN AZÉRT VAGYOK ITT, MERT AZ ÉN ÉLETEM MŰKÖDIK, TE PEDIG AZÉRT VAGY ITT, MERT A TE ÉLETED NEM MŰKÖDIK. A tréningben egyébként az egyes szám második személyt használjuk azért, hogy te tudjad, hogy én kihez beszélek. Én mindig ahhoz beszélek, aki a TE SZÉKEDEN ÜL.

Az életed nem működik. Ha végiggondolod mindazt, ami veled, és körülötted történt az elmúlt hónapokban és években, akkor tudod, hogy az életed nem működik.

-A tréning egy mikrokozmosz. Amilyen az életben, a makrokozmoszban vagy, ugyanolyan vagy itt bent is. Egész életedben véleményezel… Állandóan egy kis hang kopog a fejedben. Most azt kérdezi a fejedben egy hang, hogy milyen kis hang? Az a kis hang, amely most ezt kérdezte a fejedben. Észrevetted, hogy bármikor szarban voltál, ez a hang mindig ott volt? Valami mindig ott volt, valaki mindig jelen volt. A kis hang és te.  Ez a tréning rólad szól!

Azt hiszed, hogy valami kivételes karakter vagy ebben a Világegyetemben. Hogy a szabályok mindenkire vonatkoznak, csak rád nem, nem tartod be a megegyezéseidet, csalsz. Vannak nagyszerű elméleteid arra vonatkozóan, hogyan kellene, hogy működjön az életed, de nem működik. Az egyik oka annak, hogy az életed nem működik, az, az, hogy nem tartod be a megegyezéseidet. Az imént Zsolttal kötöttél egy megegyezést, hogy a teremben nem beszélsz, és lám, mi történt.
Ideges, zavart vihogás hullámzott át a termen.
- Nem tartod be a megegyezéseidet, hazudsz, és csalsz. Csalsz a közlekedési szabályokon, csalsz a férjeden, csalsz a feleségeden, csalsz az adóbevallásodon, és egy barátnak a meghatározója az, hogy ő vevő a te hazugságaidra, és te vevő vagy az ő hazugságára. Te vevő vagy az ő ökörszarára, ő pedig vevő a te ökörszarodra. Mindenki nyakig az ökörszarban, minden bűzlik; és így mindenki meg van elégedve, és az életed nem működik. Legfőképpen azonban saját magadnak hazudsz. Az életed annyira el van baszva, hogy nem is tudod, hogy mennyire nem működik. Ez egyike azoknak a dolgoknak, amiről nem tudod, hogy nem tudod. Egy seggfej vagy. Se több, se kevesebb. El van baszva az életed…

A tréning kiindulópontja az, hogy nagyszerű és tökéletes vagy úgy, ahogy vagy, és vannak akadályai annak, hogy ezt megéljed, és kinyilvánítsad. Van egy veled született elkötelezettséged az iránt, hogy az életed működjön. Egy mély elkötelezettséged az életed minősége iránt. A saját életed minősége iránt, a családod életének minősége iránt. Az ország iránt, ahol élsz, és úgy általában az egész élet minősége iránt. Na most! Ezt a mély elkötelezettségedet elhomályosítja másik négy elkötelezettség.

Lehetőséged lesz arra, hogy felismerd önmagadban élményszinten azt a négy elkötelezettséget, amely irányítja az életedet. ahelyett, hogy kommunikálnál az emberekkel, ahelyett, hogy kezelnéd az életedet, inkább azt nézed, hogy mikor van igazad; hogy jól nézz ki, vagyis, hogy mások mit gondolnak rólad; hogy dominálj másokat és elkerüld az ő dominálásukat; és hogy kényelmes legyél.

Ebben a tréningben nem lesz alkalmad egyikre sem. igazad csak akkor lesz, ha hagyom, nem fogsz jól kinézni. Legalábbis egyenlőre nem. Dominálni nem fogsz tudni, és azt már sejted, hogy mennyire lesz kényelmes. Nem fogsz dominálni sem, kényelmes pedig végképp nem leszel.  Önmagadon fogsz dolgozni.

Ha lehámozzuk a négy elkötelezettségedet, alatta van egy sokkal mélyebb emberi elkötelezettséged az életed minősége iránt, a te életed és a többi ember életének a minősége iránt. Mielőtt ez felszínre kerül, át kell dolgoznod magad a négy előző elkötelezettségeden.


- Tegye fel a kezét, aki tud autót vezetni! A terem háromnegyedének fent volt a keze.
- Most képzeld el, hogy az autót úgy vezetnéd, hogy a kormánykerék helyett a visszapillantó tükröt fogva azzal próbálnál kormányozni, aszerint, hogy mi van mögötted, ahelyett, hogy azt néznéd, hogy mi van előtted. Sokan közületek tíz nap múlva csodákról fognak beszámolni. Holott a legtöbb esetben nem történt egyéb, mint az, hogy rávezettünk a kormánykerék használatának nyilvánvaló előnyeire.

Egy fiatal nő jelentkezik.

-Mária – szólítja fel a tréner – Állj fel, és fogd meg a mikrofont!

Mire Mária felállt, egy fürge asszisztens már nyújtja is neki a mikrofont.

-Egy barátnőm elvégezte a tréninget, és ő teljesen átalakult. Az ő megváltozott élete példájára iratkoztam fel én is a tréningre. De attól félek, mi van, ha énnekem nem sikerül.
- Ahhoz, hogy a tréninged sikerüljön – válaszolta a tréner, és közben lelép az emelvényről és elindul Mária felé – három dologra van szükséged. Légy jelen, kövesd az utasítást, és éld meg azt, ami van!
- De mi van, ha mégsem tudom? Úgy érzem, hogy túl nagy bennem az ellenállás, de azért megpróbálom…
- Ne próbálj meg semmit – kiabál a tréner. A tréninged nem azért működik, mert megpróbálod, vagy mert értelmes vagy, vagy mert jó kislány vagy. A tréninged egyetlen ok miatt működik, mert úgy van a tréninged összerakva, hogy működjön. Ezen kívül valami más?
-Nem – mondta Mária halkan – csak ennyit szerettem volna mondani.
- Köszönöm, mondta a tréner, és elindult vissza az emelvényhez, és folytatta a résztvevők felé fordulva.
-Mária az előbb megmutatta, hogy mit kell csinálni, ha szólni kívánsz. Jelentkezel, és vársz, amíg felszólítalak. Na most megmondom, hogy te mit csinálsz, amikor valaki felszólal –Christian összeveri a tenyerét. – Ezt úgy hívják, hogy taps. Nem azért tapsolsz meg egy résztvevőt, mert egyetértesz vele, ez csak további seggfejség lenne, ami arra utal, hogy megpróbálsz bevágódni nála és a többi résztvevőnél. Egyszerűen azért tapsolsz, mert elismered azt a tényt, hogy egy résztvevő hozzászólásával hozzájárult a te tréningedhez. Rajta! Azt akarom, hogy mindenki elismerje Máriát.

Enyhe, szórt taps hallatszott.

-Ide figyelj seggfej! Vagy tapsolsz, vagy pénzt dobsz az emelvény felé! Nekem teljesen mindegy. Most azt akarom, hogy még egyszer mindenki, kivétel nélkül elismerje Máriát.

Hosszú, hangos taps a teremben.

-Na most! Ennek a tréningnek két része van. Egyik az „én beszélek” rész, a másik a „te beszélsz” rész. Most az „én beszélek” rész van. Most „én beszélek, de nem akarom, seggfej, hogy egy szót is elhiggyél abból, amit mondok! Ne hidd el! Csak figyelj! Előbb Mária megosztotta velünk az aggodalmát azt illetően, hogy hátha a tréning neki nem fog működni. Én megmondom, hogy te mitől félsz. Te nem attól félsz, hogy a tréning nem működik, te attól félsz, hogy a tréning működik. És reménykedsz abban, hogy mégsem működik, hogy aztán visszamehessél megszokott hétköznapjaid sivárságába, ahol az idő túlnyomó részében vagy unatkozol, vagy szorongsz. és tapasztalatból tudjuk, hogy az elkövetkezendő tíz nap alatt mindent meg fogsz tenni azért, hogy a tréninged ne működjön. Ezt is megpróbálod majd szabotálni, mint a saját életedet: hál’ Istennek, a tréning úgy van összerakva, hogy azt még te sem tudod elkúrni. Ez egy seggfejbiztos tréning.

Egy hang a sorok közül:

- Ez azért túlzás Christian!
- Ne kiabálj közbe! Ha meg akarsz velünk osztani valamit, tedd fel a kezed, és fogsz kapni egy mikrofont. Van valami, amit meg akarsz velünk osztani István?
- Túlzás, amit mondtál!
- Sok mindent mondtam. Mire gondolsz?
- Amit az életemről mondtál!
- Végig az életedről beszéltem!
- Hogy el van…
- Mi van el…? Fejezd ki magad úgy, hogy értsük!
-…baszva. Én nem ezért vagyok itt. A tréningre jöttem, nem beszélgetni!
- Neked halvány fogalmad sincs arról, hogy ez a tréning miből áll. Azt nem te fogod megmondani, hogy itt mit lehet, és mit nem. Majd ha én fizetek neked. Akarsz még valamit mondani István?
- Igen. Ne haragudj, de az az alapszabály elég furcsa.
- Minősítesz! Véleményezel! El vagy kötelezve arra, hogy igazad legyen! Nem tartod be a szabályokat! És az életed nem működik. Itt, ebben a teremben azt csinálod, amit az alapszabályban előírtunk neked! Légy jelen, tartsd be az utasításokat, és éld meg azt, ami van! Ha erre nem vagy hajlandó, adunk neked egy alkalmat: menj hátra, vedd le a névjegykártyádat, és vissza fogod kapni a  pénzt!

(István szó nélkül visszaült a helyére.)
- Oké István, köszönöm, tapsoljátok meg! – Ebben a tréningben keresztül fogsz menni az összes érzésen és gondolaton, amit próbáltál elkerülni, aminek ellenálltál, amit megpróbáltál kizárni az életedből, ebből kifolyólag a hatása alatt voltál.

- Most megmondom, mire számíthatsz ebben a tréningben. Kiabálni fognak veled, sértegetve fogod magad érezni, néha úgy érzed, hogy be fogsz csinálni a nadrágodba, unatkozni fogsz, álmos leszel, mérges leszel rám, az asszisztensekre, a többi résztvevőre, saját magadra, és úgy fogod érezni, hogyha nem haraphatsz bele abba a csokidarabba, amit becsempésztél ide, vagy ha nem fogsz rágyújtani egy cigarettára, menten megőrülsz. Fejfájásod lesz, hányingered lesz, a feneked fog fájni, és azt fogod gondolni, hogy így még soha nem voltál átvágva, mindenütt inkább lennél, kivéve a saját élményedben. Na most ha úgy gondolod, hogy mindezt nem tudod elviselni, akkor azt akarom, hogy állj fel, vedd le a névjegykártyádat, tedd le a terem végében lévő asztalnál, és a teljes befizetett összeget visszakapod. De ha úgy gondolod, hogy ezt mind hajlandó vagy megélni, akkor én garantálom neked, hogy a tréning végére az életed működni fog. Na, nem mint hogyha megjavulnál. Ugyanúgy fogsz távozni, ahogyan jöttél, csupán az életed lesz megfordítva 180 fokos szögben.
Van itt olyan seggfej, aki eljött megfigyelni, hogy hogyan is zajlik ez a tréning? Itt nincsenek megfigyelők! Ebben a tréningben nem fogsz elbújni! Ez a te tréninged! És senki sem fogja a szádba tenni a sült galambot! Légy jelen, kövesd az utasításokat, és éld meg azt, ami van! Ez az egyetlen, amivel törődnöd kell! A többit mi kezeljük!

Akarom én ezt? Kell ez nekem? Ha mást nem, hát önuralmat nyerek! Legalábbis, ha maradok. Maradjak? Menjek? Még várok…

Úgy ülsz ott, mintha valamit tudnál, amit én nem tudok, holott ez fordítva van. Látom rajtad, mintha valami szívességet tennél nekem azáltal, hogy itt vagy.

Ez tényleg olvas a gondolataimban. Döbbenten ülünk…

Az életed akkor működik, ha betartod a megegyezéseidet, és olyan mértékben. Hadd emlékeztesselek rá, mielőtt folytatom, azt akarom, hogy egy szót se higgyél abból, amit mondok. Csak éld meg! Egyike a dolgoknak, amire rá fogsz jönni ebben a tréningben, az az, hogy amit hiszel, annak semmi köze a valósághoz. 

Oké! Hányan jöttek autóval? Tedd fel a kezed!
A terem kétharmada feltette a kezét.
-Köszönöm. Na most! Tedd fel a kezed, ha biztosan tudod, hogy az autód még mindig ott van, ahova leparkoltad.
A terem fele feltette a kezét.
-Ha most azt mondanám, hogy fogadjunk az autódba, hogy ott van – e, vagy sem, ki vállalkozna?

Egy kéz maradt csak fenn.

-Fogd meg a mikrofont Gábor! – mondta a tréner. – Honnan tudod, hogy az autód kint áll?
- Onnan tudom, mert van rajta egy riasztó berendezés.
- És ha egy ügyes tolvajnak sikerült kikapcsolnia a riasztót? Volt erre példa?
- Hát…!-  mondta Gábor tétován. – De én akkor is azt hiszem, hogy a kocsim kint van. Bízom benne, hogy kint van.
- Én ezt megértem Gábor, de tudod – e, hogy ott van, vagy csak hiszed?
- Hát! Az igazság az, hogy nem tudom, csak hiszem.
Köszönöm, Gábor.
Taps.

-Ide figyelj! Valamit vagy tudsz, vagy hiszel. Amit tudsz, abban nem kell, hogy higgyél!

Azt tudod, hogy most szék van a feneked alatt, vagy csak hiszed? Nyilván tudod!  Onnan tudod, hogy van egy élményed róla. Csak azt tudhatod, amiről itt és most van egy élményed. minden másban csak hiszel. ebben az értelemben a tudás és a hit kizárják egymást. Ha az embereknek lenne egy élményük Istenről, nem kellene, hogy higgyenek benne. Valószínű, hogy az Istenben való hit a legnagyobb akadálya annak, hogy legyen egy élményünk Isten jelenlétéről. Igen, Feri! – szólít fel a tréner egy jelentkezőt a második sorból

- Én azt szeretném megosztani, hogy nekem igenis van egy élményem Istenről, valahányszor templomba megyek.
- Nagyszerű! Tudnál erről nekünk többet mondani? Például azt, hogyan néz ki?
- Háát…! Tűnődik Feri c- Szóval, hogy is mondjam… Ez nem olyan egyszerű.
- Nézd! – mondja a tréner hangosan. –Amiről van egy élményed, azt meg tudod osztani. Én azt mondom, hogy neked a templomban van egy élményed a templomról. Azok, akik a Bibliát írták, azok annyira jelen voltak Istennek, annyira kitöltötte őket Isten jelenléte, hogy nem volt idejük templomba járni. Ha Isten a lábadra lépne a körúton, akkor sem ismernéd meg.
- Aha. – Mondja Feri. Azt hiszem, hogy kezdem érteni.
- Lehet Feri, lehet. És ugyanakkor ahhoz, hogy a tréninged működjön, nem szükséges, hogy értsed. Az életben a megértés vigaszdíj. Csak éld meg azt, ami van! Köszönöm.

Taps.

Végeztek egy kísérletet egy fehér egérrel. Artúrt, a fehér egeret betették a labirintusba, amelyben négy alagút volt. Az egyik alagút végébe elhelyeztek egy darab sajtot. Artúr körülszimatol egy kicsikét, első alagút, második, végül megtalálja a sajtot. OKÉ. Artúr nyert, megtalálta a sajtot. A következő napon a kísérletező áttette a sajtot egy másik alagútba. Artúr, aki majdnem olyan értelmes, mint te, emlékezett rá, hogy hol volt előzőleg a sajt. Tehát Artúr lement abba az alagútba, de sajt nincs, visszajött. Artúr megint lemegy az alagútba, és megint nincs sajt. Visszajön. Megint csak lemegy, sajt nincs, visszajön. Gondol egyet, tudja, hogy a sajtnak ott kell lennie, tegnap még ott volt, megint visszamegy ugyanabba az alagútba. Nincs sajt, visszajön. utána Artúr megint lemegy ugyanabba az alagútba, megint nincs sajt. De többé nem kísérletezik. Tudod, hogy mi a különbség az ember és az egér között? Hogy az egér előbb-utóbb abbahagyja. Az egér a sajt iránt van elkötelezve, nem pedig az iránt, hogy igaza legyen. Neked, ha az életben valaha is volt egy sajtod egy alagútban, azóta i lejársz, hatszáznegyvenmilliószor ugyanabba az alagútba. El vagy kötelezve az iránt, hogy igazad legyen, és nem veszed észre, hogy a sajt nincs ott. Ebben a Világegyetemben a nagy Kísérletező mindig átteszi a sajtot valahová. Vagy a sajtra mész, vagy el vagy kötelezve az iránt, hogy igazad legyen. Ebben a 
Világegyetemben két dolog között választhatsz: vagy igazad van, vagy boldog vagy. Sajnálom, de a kettő kizárja egymást. El vagy kötelezve az iránt, hogy igazad legyen. S akinek fontosabb az, hogy igaza legyen, mint az élete minősége, az nyilvánvalóan egy seggfej.

-Követed, amit mondok? Az életedben vannak lehetőségek. Mindenkinek az életében vannak nagyszerű, csodálatos, óriási lehetőségek, ám ezek csak akkor igazán lehetőségek, ha élsz velük. Ha teremtesz egy lehetőséget a lehetőségre. Ez a tréning nem a lehetőségekről szól, hanem egy lehetőségről – a lehetőségekre.

Látsz a táblán kilenc pontot. Jelen pillanatban van egy lehetőség arra, hogy négy egyenes vonallal összekösd a pontokat. Anélkül, hogy felemelnéd a tábláról a krétát….

Hosszú ideig senki sem jelentkezett. Törtem a fejem, nem létezik, hogy ezt én nem tudom megoldani…
-Ahhoz, hogy a kilenc pontot négy egyenes vonallal össze tudd kötni, túl kell, hogy menjél a kilenc ponton. 

Hogy észrevedd a saját lehetőségeidet az életben, ahhoz túl kell, hogy lépjél saját magadon. És a kilenc pontot át lehet húzni egyetlen vonallal is. Gondolkozz!

Egyike azoknak a dolgoknak, amire rá fogsz jönni ebben a tréningben, hogy amit te gondolsz, annak semmi köze ahhoz, ami történik veled az életben.


Élményszinten legyél jelen az élményednek! Ha csak fogalomszinten vagy jelen, az olyan, mintha vért próbálnál lemosni vérrel. És mi történik, ha vért akarsz lemosni vérrel? Még több vér lesz ott, ahol a vért le akartad mosni… Minden, amit átéltél az életedben, elraktározódik benned. És ezeknek az élményeknek a hatása alatt vagy. Minél régebbi az élmény, annál inkább ellenállsz neki. S minél inkább ellenállsz ezeknek a korai élményeknek – bármilyen élménynek -, annál inkább a hatása alatt vagy, és annál inkább elraktározódik benned fogalomszinten. Minden élményedet magaddal hordod! És mert ellenállsz neki, nem működik az életed. Azt csinálod, ami nem működik. Ugyanazt csinálod még egyszer, és még egyszer, és még egyszer. Mert abban reménykedsz, hogy egyszer csak működni fog. Hányan hallottak olyan nőről, aki az egyik alkoholista férjet „vette el” a másik után? Elvált az egyik alkoholistától, aki verte, hogy hozzámenjen valaki máshoz, aki ugyancsak veri, és így tovább…

…Azt hiszed, hogy amikor kilépsz egy házasságból, vagy egy munkahelyről, vagy egy országból, akkor a múltadat leteszed, és te tovább léphetsz? Pajtás, a múltad, az életed nem kofferekben, zsákokban raktározódik, hanem benned! Odabent!

Bármennyire furcsának tűnik is, de egy élmény – újra megélve – megszűnik. Az újjáteremtett régi élmény felülíródik, a régi megszűnik. És nem vagy többé a hatása alatt. Az összes olyan élményed, amelyről tudsz, vagy nem tudsz, behatárolja az életed, és a gallérodnál fogva tart. A kilenc ponton belül tart egészen addig, amíg nem teremted újjá azt az élményt, hogy ne legyél a hatása alatt. Tehát, aminek ellenállsz, annak a hatása alatt vagy. vannak olyan élményeid, amelyekről nem is tudod, hogy vannak. De maga az, hogy ellenállsz az élményszintű megélésnek, kizárja azt, hogy újra megéld az élményedet – ÉLMÉNYSZINTEN.

… Nyúlj az ülésed alá, ott találsz egy papírt és egy ceruzát. Írd fel, milyennek raktad össze magad, hogy jól nézz ki a külvilág előtt; hogy milyennek látnak téged mások…

(Amikor asszisztens voltam, és számtalanszor próbáltuk a tréninget, jóval több, mint száz, élményszintű gyakorlatot gyakoroltunk…) Íme, egy közülük:


Két órányi tömény megosztás után 20 perces szünet, majd egy asszisztens megkér, hogy üljünk másik helyre.

-A következő gyakorlat egy alkalom arra, kezdi a tréner, miután mindenki helyet foglalt – hogy megéld, mi az, ami visszatart, hol fogsz vissza a kommunikációdban. Amit most fogunk csinálni, az nem egy recept arra, hogy hogyan kommunikálj. Mielőtt elkezdjük a gyakorlatot, azt akarom, hogy hunyd be a szemed és idézzél fel olyan helyzeteket, ahol a kommunikációdban leginkább visszafogsz a családban!... Rendben! Most idézz fel egy olyan helyzetet, ahol a kommunikációdban leginkább visszafogsz baráti társaságban!... Jól van! És most idézz fel olyan helyzetet, ahol leginkább visszafogsz a kommunikációdban egy intim kapcsolatban!... 

Köszönöm. Na most! Azt akarom, hogy képzeld el azt a helyzetet, hogy egy szilveszteri buli után szörnyű felfájással ébredsz fel, a szájízed, mint egy kanális, és az összes reménységed abban az új fogkefédben van, amit karácsonyra kaptál, és még nem bontottad ki. És ahogy betántorogsz a fürdőszobába, hogy a szádat kimosd, megpillantod hatéves kisfiadat, amint átfogva német juhászkutyátok nyakát, melynek hófehér fogait sikálja éppen a te fogkeféddel. Most mindenki nyissa ki a szemét!

Ahogy kinyitottuk a szemünket, az időközben megfordított baloldali táblán, a következő szöveg olvasható:
NEHOGY ÉN MÉG EGYSZER MEGLÁSSAM AZT, HOGY TE A KUTYA FOGÁT MOSOD AZ ÉN FOGKEFÉMMEL!

Egy Andrea nevű asszisztens mutatta be a gyakorlatot. Az energia, amivel előadja a táblán látható szöveget, élesen gesztikulálva, és vadul mindannyiunk szemébe nézve, egy tengerészgyalogos kiképző őrmestert messze felülmúlna, és megszégyenítene. A terem szinte remeg a hangjától. (Csak erős idegzetűeknek.)

-Na most! Mindenki álljon fel! Még ne csinálj semmit!- kiabál a tréner.

- Először pontosan meg fogom mondani, hogy hogyan fogod csinálni. A melletted álló felé fordulsz, majd egymással szembeállva 100%-os átéléssel kommunikálod a táblán látható szöveget, egyszerre a veled szemben álló résztvevővel. Kedjed!

A 120 résztvevő torkából egyszerre feltörő szavak óriási hangzavart keltenek, annak dacára, hogy a résztvevők fele szemérmesen visszafog.

-Állj, állj, seggfej! – vág közbe a tréner. Erős hangja túlharsogja a fülsüketítő hangzavart. 

– Azt sejted, hogy ha egy skálán mérnénk a 100%-ot, akkor még a mérlegen sem vagy. Tudom, hogy el vagy kötelezve az iránt, hogy jól nézzél ki a többiek előtt, és nagyon foglalkoztat az a gondolat, hogy mások mit gondolnak rólad. Ez a gyakorlat azonban nem egy népszerűségi vetélkedő. Én azt akarom, hogy 100% erőbedobással, minden visszafogás nélkül kommunikálj! Akarj benne lenni abban a háromban, aki majd itt az emelvényen, az egész terem előtt is be fogja mutatni ezt a gyakorlatot.

És még egyszer mindannyian tele torokból üvöltünk és vadul gesztikulálunk, különösen megnyomva az ÉN szót, amely a csúcspontja annak a hanghullámnak, amely a kivörösödő arcok, és kidagadt erek nyomán előzúdul ajkainkból.
Majd a három színpadra szólított következik szólóban. Közülük ketten így harmadjára leküzdik a gátlásaikat, de a harmadik, egy harminc körüli hölgy láthatóan küzd azzal, hogy nyusziból hímoroszlánná váljék, és inkább vitába száll a trénerrel:…-Nem tudom megcsinálni!
- Egyike a dolgoknak, amire rá fogsz jönni ebben a tréningben, hogy a legtöbb dolog, amire ráfogtad az életben, hogy nem tudtad megcsinálni, az valójában azt jelentette, hogy nem akartad. Az emberek gyakran összekeverik ezt a két dolgot. Ha valami kényelmetlen, vagy nincs hozzá kedved,, arra fogod, hogy nem tudod megcsinálni. Az a legnagyobb rabszolgaság, ha mindig azt kell csinálnod, amihez kedved van. Az emberek többsége rabszolgája a saját kedvének. a legtöbb esetben, amit szabad akaratnak nevezel, az nem más, mint a beidegződésed rabságában lenni. Akarom, hogy tudd, Anna, ezt a gyakorlatot nem kötelező csinálni.
- De én nem tartom helyesnek azt, hogy valaki kisgyerekkel kiabál.
- Mint mondottam Anna, ez nem egy új recept a kommunikációra. Nem egy új viselkedési stílust tanítunk most itt neked. Ez egy alkalom arra, hogy szembeszállj a kis hanggal a fejedben, és amit nagyon akarsz, a kis hang ellenére is meg tudd csinálni.
- De olyan hülyén érzem magam, csak úgy kiabálni ennyi ember előtt… Mit fognak rólam gondolni?
- És ha most visszamennél a helyedre anélkül, hogy megcsinálnád a gyakorlatot, mit gondolsz, mit gondolnának rólad?
- Aha – mondja Anna pár másodperc után – Hát éppen, megpróbálhatom.
- Ne próbálj meg semmit! – csattant fel a tréner hangja. – A próbálkozás az egy másik kifogás, amit az emberek arra használnak, hogy ne csináljanak semmit. Sokan azt hiszik, hogy egy jó próbálkozás felér egy eredménnyel. Ez ökörszar!


- De ahhoz, hogy valamit csináljak, először meg kell, hogy próbáljam.
- Nem Anna! Ahhoz, hogy valamit csináljál, ahhoz nem kell, hogy megpróbáljad csinálni. AHHOZ, HOGY VALAMIT CSINÁLJÁL, AHHOZ AZ KELL, HOGY CSINÁLJAD.
- NEHOGY ÉN MÉG EGYSZER MEGLÁSSAM AZT, HOGY TE A KUTYA FOGÁT…hasít bele váratlanul Anna magas hangja. Anna sikeresen túllépett önmagán…
Annát lelkes taps kíséri, amikor visszamegy a helyére….”

(Kezdetben nagyon nagy volt a feszültség a teremben, 120 – an voltunk, mindenki ugrásra kész fenevadként élte át, de senki sem kérte vissza a pénzét, pedig az első 2 órában többször felhívták rá a figyelmet, hogy tegye meg! Fizettünk valamiért, amiben nagyon – nagyon szenvedtünk. Ez látszólag egy agyrém, biztos, hogy nem normális! Te hajlandó lennél fizetni azért, hogy kínozzanak? Igen? Akkor Te – velem együtt - nem vagy normális!)
 (Délutánra ez a szenvedés megfordult, orgazmusszerű, exsztatikus élménnyé változott.)


( Vedd észre: normálisnak lenni egy őrült, beteg, alvó, boldogtalan, bérrabszolga tömegben, mit jelent? Mindegy, hogy egyetemi tanár vagy, vagy hajléktalan, egy őrült, beteg, alvó boldogtalan, mókuskerékben vergődő bérrabszolga vagy, és nem is tudsz róla! Mindenki a saját elméjének börtönében csücsül, és körülményeit hibáztatja! A körülményeid okozatok!) 

Később, mikor saját költségen tréning asszisztens lettem (Ez sem normális, mert fizettem azért, hogy Darnelnak dolgozhassak!), arra jöttem rá, hogy mi zajlott korábban a teremben a tréning alatt: az EGO – m szakadatlan, élményszintű pofán - rugdosása! Egy idő után ÉN, akit az EGO – m háttérbe szorított korábban, elő tudtam jönni a háttérből, és az első nap végén a szenvedésem egyik pillanatról a másikra átváltozott szeretetté. 5 cm – re a föld felett lebegve át akartam ölelni az egész világot! És az életem alapvetően, és visszavonhatatlanul megváltozott! Azóta tudok örülni, és értékelni, hogy még lélegzem! Ez normális? Én nem hiszem! Ez az élmény 1996-ban, mintegy 16 éve történt velem, és a mai napig tart. Darnelt hálám örökké üldözni fogja ezért! 


Az emberek rohannak valahová, senkinek nincs ideje, mindenki stresszel, pedig élhetnél 130 évig harmóniában, de erre nem érsz rá! Én évek óta harmóniában élek, ezt ajánlom Neked.
Az élet nem küzdelem!



 Hogy a legjobb életed élhesd!   Ismerd meg az életed mozgató rugóit!  Gyere az ÉletProgram tréningre!

"…Felébredsz, kinézel az ablakon, és  nem látod  azt a bizonyos házat. Feltámad a szél, elvégzi munkáját, és megint látod a házat. Nem a szél tette oda, a szél csak a ködöt oszlatta el. Jól jönne az életedben is egy jótékony forgószél! Hogy eloszlassa a ködöt. Ott, legbelül, halványan sejted….
…Erőlködsz. Munkahelyet változtatsz. Kocsit, partnert cserélsz. A körülményeken  igyekszel  változtatni. Kívülről várod a segítséget. Pedig  a  változtatás  lehetősége benned  van,  és  nem rajtad kívül! Csak marokra kellene fogni a lelkedet. De hogyan…

Aztán eltöltesz egy hétvégét a Darnel Tréningben.

Hihetetlen, de másnap egy sokkal rosszabb étteremben, sokkal silányabb vacsora mellett jót beszélgetsz és jó étvággyal eszel. És figyelni kezdesz a társadra,  ráébredsz, hogy  miközben  te partner-cserén gondolkodtál, nem is benne volt a hiba.

…És amikor bemész a munkahelyedre, mindenki  csodálkozó mosollyal  figyel. Élvezik  a  társaságodat, figyelnek rád. Eléred, amit akarsz,  és  kiválóan oldod meg a feladataidat. Pedig ugyanott vagy, ugyanazok  vesznek  körül, és ugyanazt  csinálod. 

Te lettél más: Te magad.

…És felelősséget vállalsz a szavaidért, a viselkedésedért. És minden egészen más lesz. Átalakul az életed.

…És már nem akarod kicserélni a kocsit, a  lakást. Tudod, mit  kell tenned és hogyan. Nem azon meditálsz,  miért ne tegyél meg valamit, vagy azon, hogy hogyan, hanem hogy mikor. Mondjuk most, ebben a pillanatban. És sikerül.  Mi történt?  Semmi.  „Csak” Te lettél más:  Te magad.  És tudod, hogy ez holnap is így lesz. Ezentúl mindig.  Mert  rájöttél,  mi  fontos, mi nem. És a fontosat megszerzed, megvan hozzá az eszközöd – önmagad. Mázsás kő esett le a szívedről. Már nem az árral szemben úszol folyton, szinte  tehetetlenül, hanem könnyedén  elnyújtózol  a vízen. – Ugye, erőlködés nélkül is jól haladsz!  Segít a víz. De ehhez NEKED kellett megfordulnod.

…Figyelj csak, elhallgatott az a hang ott a fejedben, amelyik folyton azt kárálta: „a fene egye meg”.

"Engedélyt adtál magadnak” minderre.
A Tréning után."

/Vermes Éva: Terád Vártál! a Darnel Tréning csodája című könyvéből/
Ha nem tudod, illetve elfelejted, hogy az életed nagyszerű
        dacára bármilyen körülménynek –,

az olyan, mint amikor az anyós két nyakkendőt vesz a vejének
és amikor az felveszi az egyiket, így szól:
 „Látom a másik nem tetszik…”

Gyere hétvégén az ÉletProgramra,
hogy élvezhesd az  „egészet” .

Június 25-26-án és állandóan kéthavonta ÉletProgram tréning Budapesten!
Hogy átalakuljon az életed, hogy az öröm és a csodák mindennapossá váljanak!!!

Érd be csak a legjobbal!


Információ és jelentkezés www.darnel.hu !

A legendás Darnel tréning ma! A legnagyszerűbb program az életed élettel való megtöltésére!


Darnel Oktatási Programok  - a leghatékonyabb módszerek a sikeres életvitel megteremtésének területén – www.darnel.hu
 


Az ősember is állandó stresszben élt (mamut, kardfogú tigris, stb.) Ősi módszerekkel reagált rájuk.
A modern élet stresszhelyzeteire, modern módszer a válasz.
 
A Belső Egyensúly a kiszámítható biztonság és az izgalmas pozitív meglepetések igényének ötvözete.
Az életben vannak, voltak és lesznek stresszes helyzetek.
Vértezd fel magad a Belső Egyensúly létrehozásának képességével!
 
Belső Egyensúly tréning
ZEN + PNI (Pszicho-Neuro-Immunológia)
4 napos út önmagadhoz!

2011. Július 14-17. csütörtök reggeltől  vasárnap délutánig 
Átalakít és pozitív energiát ad.

Egy életérzés, mely gyógyító hatással bír!
Stressz mentesítő, szellemi méregtelenítő, önerősítő 4 nap egy csodálatos helyen a Mátrában.


Video a programról: http://www.youtube.com/watch?v=K6SU8wjUMB8     Jelentkezz e-mailben!

Küzdeni a Belső Békéért értelmetlen. Az egyensúly már Benned van. Csak fel kell ébresztened!

Interneten jelentkezve a kedvezményes részvételi díj: 54.500 Ft
    
Szállást, teljes ellátást biztosítunk egy csodás kis szállodában a Mátra szívében!

A tudatos jelenlét új dimenziójának elsajátítása

Ez a 4 nap egy új dimenziót nyit számodra!  A résztvevők  elmondása szerint a z utóbbi 23 év legjobb programja!

Jelentkezz e-mailben!   Adj az életednek 4 napot!   Megérdemled!   Szeretettel várunk!


Darnel Oktatási Programok  - a leghatékonyabb módszerek a sikeres életvitel megteremtésének területén – www.darnel.hu

Ha nem kéred értesítéseinket, küldj egy e-mailt, hogy nem kéred. Kérdéseiddel fordulj hozzánk bizalommal www.darnel.hu.
YouTube - Videoklipek az e-mail üzenetből


Belső Egyensúly Zen+PNI Meditációs tábor
2011. július 14., 10:00
Helyszín: Galyatető






Darnel Oktatási Programok  - a leghatékonyabb módszerek a sikeres életvitel megteremtésének területén – www.darnel.hu




„ - Itt a prérin mindig így fúj a szél?
A fenét mindig… néha a másik irányból!”

Cowboy bölcsesség, mely érvényes az univerzumra és az életre egyaránt.
Az Önérvényesítés felkészít a különböző szelekre.

Hétvégén karakterfejlesztés lovak segítségével.
Asszertivitás - Önérvényesítés
Lóval támogatott program!            

kommunikáció – üzleti élet – emberi kapcsolatok – karrier

A legújabb program, hogy megismerd az emberi viselkedés alapjait.

Az Önérvényesítés tana!

Június 11-12-én szombat-vasárnap
Budapesten

Információ, jelentkezés a www.darnel.hu oldalon!

Az asszertivitás egy belülről induló magabiztosságon alapszik, melynek külső megnyilvánulása teszi lehetővé, hogy
érvényesíthesd, azaz hatékonyan kommunikálhasd akaratod.

Magyarországon egyedülálló módszerrel felkészít arra, hogy az élet minden területén asszertív légy,
azaz tudd, hogy mit akarsz, és azt érjed is el!

2 nap mely új megközelítést ad.

Első nap: Elméleti alapok. Az Önérvényesítő lehetőségek, kommunikációs elméletek megismerése.
Második nap: Gyakorlat, melyen része egy lovardában a lóval való hatékony kommunikáció kipróbálása, mely alapja egy működő kommunikációs módszernek.


Információ, jelentkezés a www.darnel.hu oldalon.

Töltsd ki hasznosan a szabad napjaidat, és gyere Te is!


Darnel Oktatási Programok  - a leghatékonyabb módszerek a sikeres életvitel megteremtésének területén – www.darnel.hu

Ha nem kéred értesítéseinket, küldj egy e-mailt, hogy nem kéred. Kérdéseiddel fordulj hozzánk bizalommal www.darnel.hu .






Belső tolmács nélkül! Gondolkozz angolul!

A leghatékonyabb módszer,
az angolul való gondolkodás és beszéd megteremtésére.
4 napos bentlakásos intenzív angol nyelvtanfolyam
a Mátra szívében.

Teljes ellátással,  2011. május  26- 29-ig,
csütörtök délutántól vasárnap délutánig.


Élővé teszi meglévő angol tudásod, bármilyen szinten is vagy.

Jelentkezz a www.darnel.hu oldalon!         Információ a www.darnel.hu oldalon.

Van, aki sokéves angol tanulás ellenére sem tud spontán megszólalni.

Ez most sikerülni fog!                                     


Darnel Oktatási Programok  - a leghatékonyabb módszerek a sikeres életvitel megteremtésének területén – www.darnel.hu



Hogyan lehetsz vonzó, és hogyan vonzanak Téged?
És hogyan kezeld a kapcsolataid, hogy végre működjenek?

Egy speciálisan kidolgozott program hétvégén
külön a FÉRFIAKNAK és külön a NŐKNEK!
Hogy személyre szabottan tudd kezelni a felmerülő problémákat!

Május 7-én szombaton
A Vonzás Törvénye FÉRFIAKNAK!
Május 8-án vasárnap
A Vonzás Törvénye NŐKNEK!

Vannak kérdések, melyet csak a Férfiak tesznek fel, és vannak kérdések melyeket csak a Nők!
Gyere, használd a lehetőséget és vigyél új energiát a kapcsolataidba!

Jelentkezz a www.darnel.hu oldalon
Szeretettel várunk!






15 KB   Megtekintés   Letöltés


Alkotóerőnk és fantáziánk a kulcs az élet minden területén!
A kreativitás nem csak a művész emberek sajátja.

Az üzleti élettől a vonzó megjelenésig,
a hatékony kommunikáción át a gyermeknevelésig
a kreativitásunkon múlik életünk színvonala és minősége.

Az eredetiség felbecsülhetetlen érték!
És Benned is megvan!

Gyere és fedezd fel újra!


Március 20-án vasárnap Budapesten KREATIVITÁS tréning

Információ és jelentkezés a www.darnel.hu oldalon időben jelentkezve kedvezmény!


Darnel Oktatási Programok  - a leghatékonyabb módszerek a sikeres életvitel megteremtésének területén – www.darnel.hu

Gondoltál már arra, hogy professzionális coach vagy tréner légy,
és az emberek életében pozitív változást hozz létre?

A Tréner Tréning egy egyedülálló lehetőség arra,
hogy megismerhesd és elsajátítsd a tréning/coaching ipar szakmai titkait.

Ha el akarsz indulni egy új és ígéretes irányba vagy a már meglévő programod, tanfolyamod szeretnéd a következő szintre emelni, illetve résztvevőid számát növelni, kommunikációs és szakmai eszköztárad bővíteni,

GYERE és vegyél részt a Tréner Tréning kurzuson!
Mester tréner, Dr. Darnel Christian megosztja és elsajátíthatóvá teszi, 30 év tapasztalatán alapuló, tréner/coach programvezetői, szakmai stratégiáit, technikáit és az absztrakciókat, melyre ezek épülnek.
2011. szeptember 2-3-4-én Budapesten, péntek este, szombat-vasárnap egésznap.

Információ, jelentkezés a www.darnel.hu oldalon!

Szeretettel várunk!


Darnel Oktatási Programok  - a leghatékonyabb módszerek a sikeres életvitel megteremtésének területén – www.darnel.hu



    
2. Bagdi Bella üzenete számodra

Legyen egy jó érzésed! Ezért kezdem a bejegyzést:

http://www.youtube.com/watch?v=M5haiv1D4Ho&feature=related


http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=5ngkHzxXm8E

Kedves!

SORSFORDÍTÓ ÖNBECSÜLÉS - életmódfejlesztő koncert megzenésített pozitív megerősítésekkel

Káros szenvedélyek, testi és mentális betegségek, véget nem érő rágódások, bátortalanság és hitetlenség, magányosság és depresszió, rosszul megélt párkapcsolatok, sikertelenségek az életben… mind-mind az önbecsülés hiányából erednek.

A kérdés csak az, hogy
mi akadályozza meg az embert abban, hogy önmaga nagyrabecsülése mellett döntsön?

Erre ad választ a július 5-i SORSFORDÍTÓ ÖNBECSÜLÉS életmódfejlesztő koncert, ahol olyan gyakorlati módszereket sajátíthatsz el, amelyek kifejezetten a hétköznapi helyzetekben tudnak segíteni téged, hogy megerősítsd önbecsülésed és megszilárdítsd magadban a pozitív énképed.


Jegyrendelés a koncertre>>
Bővebb információ a koncertről>>

A koncert július 5-én lesz este 6-től Budapesten a Sziddhárta Központban. 
Amennyiben szeretnél eljönni a koncertre, érdemes időben jelentkezned, mert a legutóbbi koncertre a jegyeket már 5 nappal előtte le kellett zárnunk telt ház miatt.

DAL: SZERETEM ÉS ELFOGADOM MAGAM

Hallgasd meg a koncert fő dalát itt >>



Szeretettel várlak!
Legyen szép napod,

Bella
Kedves !

TARTÓS BOLDOGSÁGOT ÍGÉRŐ HÁLA - miért?

Amerikában végeztek egy kutatást arról, hogy létezik-e tartós boldogság a hétköznapi életben.

Elkezdték vizsgálni, milyen tulajdonságok jellemzik azokat az embereket,
akik magukat boldognak vallják, és milyen szokásaik vannak.

Ennek eredményeként kimutatták, hogy létezik 12 olyan módszer, amit mindegyikük rendszeresen használ a mindennapi életben és
ami tartós boldogság érzést teremt bennük.

A 12 boldogságfokozó technika között van egyetlen egy olyan, ami magasan fölötte áll (pozitív hozadékait tekintve testileg és lelkileg is) az összes többi 11-nek. Ez pedig nem más, mint maga a hála.


Hogy miért? Olvasd el a blogbejegyzsésemben, ahol egy hála gyakorlatot is találsz >>


A HÁLA HATALMA - életmódfejlesztő koncert megzenésített pozitív megerősítésekkel

A koncert június 17-én lesz este 6-től Budapesten a Sziddhárta Központban. 
„Épp elég, ha életedben csak egyetlen egy imát tanulsz meg – azt, hogy köszönöm.”
Eckhart Tolle
Ezen a koncerten olyan gyakorlatokat és énekeket tanulhatsz meg, amelyek segítenek téged a hála hatalmát megélni a mindennapi életedben.
Amennyiben június 17-én szeretnél ott lenni, időben érdemes biztosítanod a helyedet a koncertre.

Jegyrendelés a hála koncertre>>
Bővebb információ a koncertről>>



HÁLA GYAKORLAT: VALAHÁNYSZOR HÁLÁS VAGY VALAMIÉRT, SZERETETET ADSZ, ÉS AMIT ADSZ, AZT KAPOD VISSZA

Bármikor, amikor megköszönsz valakinek valamit, amikor őszintén hálát érzel egy tál ételért, egy szép naplementéért, a napsütésért, nyaralásért, egy találkozásért…, szeretetet adsz ezekért a dolgokért cserébe. Így pedig még több örömöt, egészséget, pénzt, még csodálatosabb tapasztalatokat és lehetőségeket vonzol be az életedbe.
Hála gyakorlat >>


Hálás vagyok neked, hogy elolvastad a levelem, hálás vagyok azért, hogy figyelemmel kíséred a tevékenységemet!

Legyen szép napod!
Hálával:
Bella

  

Kedves !

Intenzív hangműhely - önfelfedezés a hang erejével

Minden hangnak, kiejtett szöveg zenéjének speciális ereje van. A hangok keltette rezgések gyógyító hatással vannak az egész testre. Megnövekedik az örömhormon, az endorfinszint, amely kellemes közérzetet biztosít. Mindez maga után vonja fizikai testünk javulását, lelkileg pedig felszabadítja az emberi tudatot és oldja a belső blokkokat.
Bővebb információ a hangműhelyről >>
Jelentkezés a vasárnapi hangműhelyre >>


Videó - Nyílj meg lelkem

A videó a május 17-i telt házas Eckhart Tolle tanításaiból tartott koncertfelvételből származik. 
Videó: Eckhart Tolle - Bagdi Bella: Nyílj meg lelkem >>
Ha szeretnéd megvásárolni a koncert videó felvételét (2500 Ft-ért), ahol a dalokat jó minőségben hallgathatod bármikor napközben mp3-ban, írj erre a címre: info@bagdibella.hu
A tárgy rovatba pedig ezt írd: Most hatalma koncert videó felvétele.


Vidéki koncertek

Folyamatosan járunk vidékre is koncertezni zenész társaimmal.
Az aktuális koncertekről itt tudsz tájékozódni:
Koncert dátumok>>


Legyen szép napod!
Szeretettel:
Bella


Kedves !

NŐI SZEMÉLYISÉGFEJLESZTŐ TRÉNING -  mikor érdemes elgondolkodnod rajta, hogy jelentkezz: 

Június 19-én újra elindítom a 9 hónapos női csoportomat.
  • Ha nincs elég önbizalmad a munkádban, a párkapcsolatodban,
  • ha vannak céljaid, de mindig közbejön valami, ezért egy idő után feladod az álmaidat, mert nem hiszel benne, hogy megvalósíthatók,
  • ha folyamatosan ugyanazon típusú férfiakat vonzol be a párkapcsolati életedbe, de ezen változtatni akarsz,
    ha egyedül élsz már egy jó ideje és szeretnél végre normális kapcsolatban élni,
  • ha minden apróságon rágódsz, hajlamos vagy az idegeskedésre és a stresszre,
  • ha nem tudod elhinni magadról, hogy szerethető vagy...

...ha magadra ismertél, érdemes elolvasnod részletesen, milyen lehetőségeid lennének, ha jelentkezel a csoportba: 

9 hónapos női személyiségfejlesztő tréning részletes leírása>>


A női önmegvalósítás cselekvés-orientált programja egy  9 hónapos személyiségfejlesztő tréning, személyre szóló havi feladatokkal, konzultációkkal, utánkövetésekkel. Bár a havi témák azonosak, mégis személyenként eltérnek, attól függően, hogy ki miben szeretne változni, fejlődni, ki milyen tempóban akar haladni egy-egy általa kiválasztott témában.

Az exkluzív női személyiségfejlesztő csoport indulásának időpontja:
2011. június 19.

Bővebb információ a csoportról és jelentkezési lehetőségek>>

Videó - Résztvevői visszajelzések

Mennyire eredményes a program? Erről maguk a résztvevők beszélnek:
Az alábbi videóban meghallgathatod Kárásziné Kovács Kati személyes tapasztalatait a csoportról. Kati több önismereti csoportban részt vett már, de mindig az volt a baja, hogy a gyakorlatba nem tudta átültetni a tanultakat. Ebben a videóban arról beszél, hogy ez a csoport, hogyan segítette őt a gyakorlatban való alkalmazáshoz:
Videó: Nőcsoport résztvevői visszajelzés>>

Kíváncsi vagy, hogy pontosan mi történik a 9 hónap során...?

...és milyen változásokra számíthatsz a program elvégzése után, amennyiben az ott tanultakat rendszeresen beépíted az életedbe, a mindennapjaidba?  Kattints ide!>>
Fontos! A tréning kicsoportos, ezért legfeljebb 15 fő részére tudok helyet biztosítani.

Kétféle módon vehetsz részt a személyiségfejlesztő tréningen:

„Résztvevői helyek”program, amelynek a havi díja 15.000 Ft és a következőket tartalmazza:
- részvétel havi egy alkalommal az egész napos csoportmunkán
- személyre szabott házi feladat minden hónapban.


„Konzultációs helyek" program, amelynek a havi díja 25.000 Ft és tartalmazza a "Résztvevői helyek" programban leírtakat, PLUSZ:
- havonta egy alkalommal exkluzív, személyes konzultációt
- két alkalommal (5. és 9. hónap végén) egyórás témazáró konzultációt.


Jelentkezz a Női Önmegvalósítsá Cselekvésorientált Programja személyiségfejlesztő tréningre. Kattints ide!>>>

Ha gyors vagy, akár két különleges ajándékkal is megleplek!


1. Jelentkezz és fizesd be május 17-ig a 10.000 Ft-os regisztrációs díjat a „Konzultációs helyek" programra, és ingyenesen elkészítek számodra egy 39.000 Ft értékű, személyre szóló meditációs CD-t!

2. Az első 5 leggyorsabban regisztráló 15.000 Ft értékű ajándék kupont kap tőlem, amelyet felhasználhat a webáruházban történő vásárlásra vagy programjaimon való részvételre.


Ne feledd, csupán 15 fő jelentkezését tudjuk fogadni!
A tréninggel kapcsolatos részleteket megtalálod honlapomon. Kattints ide!>>

SZÜLESS ÚJRA TE IS 9 HÓNAP ALATT!


Jelentkezz a Női Önmegvalósítás Cselekvés - orientált Programja személyiségfejlesztő tréningre. Kattints ide!>>
Legyen nagyon szép heted!
Szeretettel:
Bella



Kedves !

Egy újabb Tolle dal: Ott vagyok, ahol lennem kell

"Mindig mondj igent a jelen pillanatra! Hiszen mi lehetne hiábavalóbb és esztelenebb, mint belső ellenállást tanúsítani azzal szemben, ami már van? Mi lehetne ostobább, mint szembeszegülni magával az élettel, ami most van, és mindig csak most van? Add meg magad annak, ami van! Mondj igent az életre, és meglátod, az hirtelen elkezd érted, s nem pedig ellened működni!" - Eckhart Tolle

Videó - Ott vagyok, ahol lennem kell

Koncert Eckhart Tolle tanításaiból: 2011. május 17. Magyarok Háza, Budapest, 18.00-20.30
(V. kerület, Semmelweis u. 1-3.) 
Videó: Eckhart Tolle - Bagdi Bella - Ott vagyok, ahol lennem kell >>

Ha szeretnél többet megtudni a koncertről vagy jegyet vásárolni, kattints ide:

Bővebb információ a koncertről >>

Olvas el újabb blog bejegyzésem: Hogyan segít az éneklés meggyógyítani a testünket és a lelkünket? 1. rész

Függetlenül attól, hogy a zuhany alatt énekelsz, együtt énekelsz az autórádióddal, vagy csak elzümmögöd a kedvenc melódiádat, te akkor és ott gyógyítod épp a tested és a szellemed. Ez így van! A zene és az éneklés megnyugtatja a lelket, javítja a hangulatunkat, és általánosságban hozzájárul ahhoz, hogy jól legyünk és kiteljesedjünk. Olvasd tovább >>

Legyen szép napod!
Szeretettel:
Bella

Kedves !

Testi és lelki megújulást segítő böjtös életmódtábor zenés meditációkkal és meditációs éneklésekkel 

2011. május 18-22. Zebegény 
A böjtölésben rejlő legszebb és legfontosabb feladat, hogy segítsük önmagunkat az önmegvalósítás útján. Önbizalmunk erősödéséhez járul hozzá, és a saját lehetőségeinkbe vetett hitet is erősíti.
A böjtölés során mind a test, mind pedig a lélek mélyreható átalakuláson és tisztuláson megy keresztül. A böjtölés ugyanis nemcsak a test kezelése, hanem egyfajta pszichoterápia is.
Olvasd tovább a blogbejegyzést>>
Szeretnék jelentkezni a májusi böjtös táborba>>
Részletek a táborról: Testi és lelki megújulást segítő böjtös tábor zenés meditációkkal és meditációs éneklésekkel május 18-22.>>
Csoportos közegben a böjt sokkal élvezetesebb, hiszen a csoport többi tagjával együtt élhetjük át mindazt az örömöt és megkönnyebbülést, amely a kúrának köszönhető.
Nézd meg az eddigi résztvevők, hogyan vélekednek a böjtös táborról:
1. Videó: Böjtös tábori életképek és résztvevői visszajelzések>>
2. Videó: Böjtös tábori életképek és résztvevői visszajelzések>>

Sorsfordító böjtölés

Az én életemet a böjt változtatta meg. 27 éves voltam, amikor úgy éreztem, minden szinten megrekedt az életem. Akkor még nem tudtam, hova megyek, nem értettem, mi értelme van a böjtölésnek. Akkoriban a böjtről csak a nem evés jutott az eszembe, meg, hogy biztos jól le lehet fogyni tőle. De arra álmomban sem gondoltam, hogy olyan erőt, hitet és tisztán látást kapok majd tőle, ami az egész életemet egy olyan irányba segíti, amerre magamtól nem jutottam volna el.
Évek óta vezetek már böjtös táborokat, és nagyon jó látni, amint minden résztvevő átéli azt a csodát, amit én magam is átélek minden egyes alkalommal, amikor csak böjtölök velük együtt.
1. Videó: Böjtös tábori életképek és résztvevői visszajelzések>>
2. Videó: Böjtös tábori életképek és résztvevői visszajelzések>>

Ha szeretnél velem tartani május 18-22. között a böjtös táboromban, péntekig még jelentkezhetsz rá.
Jelentkezés böjtös táborba>>
Legyen szép heted!
Szeretettel:
Bella

Kedves !

ZENÉS, BÖJTÖS ÉLETMÓDTÁBOR -meditációs éneklésekkel és gyógyító zenés meditációkkal

2011. július 13-17. Zebegény 
Most kaptam a hírt, hogy váratlan okok miatt, felszabadult 2 hely a jövő heti böjtös táborba, ami július 13-tól 17-ig tart. Ha eddig azon vaciláltál, hogy gyere-e velem böjtölni, vagy sem, akkor lehet ez az üzenet pont neked szól.
Hallgasd meg mások élményeit a böjtös táborral kapcsolatban és olvasd el a tábor részletes leírását itt>>
Ha te szeretnél lenni az egyik, aki jelentkezik, kattints ide gyorsan>> A böjttel kapcsolatos blogbejegyzésemet itt olvashatod el>>

Egy kis kedvcsináló - olvass bele néhány böjtös táboros visszajelzésébe:

"Hálás vagyok, hogy minden félelmem ellenére rávettem magam, hogy részt vegyek a táborban. Sokkal többet kaptam, mint amit vártam. Fizikailag csodás élményeket, a büszkeséget, hogy végigcsináltam, azt a tudatot, hogy tőlem függ minden. Csodálatos élményekkel gazdagodtam, nagyon hasznos "technikákat" tanultam, amik elősegítik azt, hogy boldog legyek. Rengeteg felismerést tettem a táborban az életről, saját magamról, az emberekről, a világról. Lelkileg nagyon sokat fejlődtem. Köszönöm!!!"
Miklós Kornélia

„Szerettem volna felújítani magam kívül-belül. Megerősíteni, visszanyerni az akaratom, önuralmam.
Örülök, hogy hallgattam a belső hívó szóra, s elmentem.
Önbizalmat, erőt nyertem, ahogy azt képzeltem.”
Andorfer Évi

„Én már másodjára voltam Bellánál böjtölni. A 2 böjtölésnek teljesen más volt a hatása. Tavaly utána sokáig angyali nyugalom volt bennem, most pedig a világot tudnám kiforgatni a 4 sarkából, annyi az energiám.”
Kovács Ferencné Ági
Ha legbelül foglalkoztat a téma, mindenképp próbáld ki, őszintén mondom, nagyon megéri!
Legyen szép napod!
Szeretettel:
Bella
Tekintsd meg webáruházunkat >>






Oszd meg egy ismerősöddel:
Ha úgy gondolod, ez a levél egy
ismerősödet érdekelné,
kattints ide és továbbítsd neki >>

Nézd meg a videóimat
a You Tube-on!

Hallgasd a dalaimat a Facebookon és lájkold az oldalam, ha tetszik neked >>


Elérhetőség:

Mentalspace Központ
Budapest, 1078, Rákóczi út 36.
Megrendeléssel és programokkal kapcsolatos információk:
06 20 944 5077

www.bagdibella.hu 

Kedves Tibor!


Már csak 1 hét és újra találkozhatunk következő koncertemen, melyet március 19-én szombaton 18 órai kezdettel tartok
a Sziddhárta Központban. Ebben a hónapban a Bőség megteremtése a téma Deepack Chopra tanításai alapján. Csak éppen énekelve :)
Egy nagyon különleges és nagyon erős hatású technikát tartogatok azoknak, akik ott lesznek a 19-i koncertemen, amit annak idején alkalmaztam, amikor nem volt munkám, nem volt pénzem, nem tudtam mit akarok kezdeni az életemmel és semmi kilátásom nem volt arra, hogy ez a helyzet valaha is változni fog.


Kedvcsinálónak elhoztam újra a február 18-i koncert összefoglaló kisfilmjét, amikor egy varázslatos estét töltöttünk együtt egy fantasztikus közönséggel.
 Megkérdeztem néhány résztvevőt, amikor ajánlják a koncertemet ismerőseiknek, akkor mit mondanak, hova jönnének el. Ezeket válaszolták:



"Egy meditatív, interaktív, ön- és főleg boldogságérzet-fejlesztő koncertre. :))
Valószínűleg elmesélném a fényeket, a helyszínt, Bella ruháját, idéznék a dalokból, stb. Nagyon élmény- és ingergazdag volt a koncert, esélyes, hogy egy impresszionista beszámolót tartanék."
Pető Annamária, Budapest

"Egy varázslatos, szuggesztív Tündér koncertjére, ahonnan mindenki jókedvűen térhet haza:-)))"
Farkasné Csorba Ildikó, Budapest

"Egy védett, biztonságos helyre, ahol elfelejtik a világ gondjait. Ahol beléjük fészkelődik egy-egy dallam, amitől aztán napokig nem tudnak szabadulni, de nem is bánják :)"
Farkas Gabriella, Budapest

"Egy olyan emberrel találkozhatsz, aki saját útját járva szerzett tapasztalatait osztja meg veled, miközben nem akar "megtéríteni". Olyan személyiség, akit ha látsz, máris jobban érzed magad, érzed, hogy feltöltődsz energiával. A koncert alatt, miközben te is énekled, vagy nem a dalokat, előjönnek elfeledett emlékeid és ha akarod, ha nem, megkönnyebbülsz tőlük.Hazafelé menet meg érzed, hogy "könnyebb" vagy, és a következő napokban új és új dogokat veszel észre magadon, melyek megkönnyítik az életed."
Hartai Magdolna, Budapest

"Mivel sok féle társaságba mozgok, mindig más formában. Van akinek a vidámságot emelném ki, van hogy a lelki töltetet, van aki hajlik a belső utazásra, az önfejlesztésre hivatkoznék."
Bárczy Péter, Budapest

"Mióta koncertjeidre járok, dalaidat nap mint nap hallgatom,  a sok pozitív megerősítésnek köszönhetően életem megváltozott,egy más szintre emelkedett. Megtalálom a lelki békémet, a nehéz időszakokban is derűs, nyugodt tudok maradni. A pénzhez való  viszonyomat teljesen megváltoztatta az a szokás, hogy bármire is adok pénzt, azt szeretettel adom tovább, mintha adományoznék. Ezeket mindig elmondom ismerőseimnek is. Mivel vidéken lakunk, mi sem  tudunk minden koncertedre elmenni, de javasolni szoktam, hogy az interneten keressék meg honlapodat, mert ott is sok hasznos tanáccsal látod el az odalátogatót, hírleveleidre is iratkozzanak fel."
Szőkéné Banos Zsuzsanna, Pásztó

"Figyelj, tudok egy nagyon jó koncertet, ahol ráhangolódhatsz a szeretetre, a pozitív gondolatokra. Lesz amikor egyött is énekelünk a Bellával,hogy még jobban megtanuljuk ezeket a mantrákat, és a hétköznapokban is használhassuk."
Juhász Árpád, Vácduka

"Azt mondanám, hogy egy jó helyre viszem őket, ahol az éneklés segítségével kerülünk közelebb magunkhoz, ismerjük meg saját bensőnket, és lehetséges megoldásra lelhetünk aktuális problémáira."
Tőkési Diána, Budapest






Legyen szép hétvégéd!
Bella

Kedves Tibor!

Ha ma képes vagy mindent szeretni, amit csak lehet, ha keresed és megéled a szeretet lehetőségeit, a holnapod sosem tapasztalt boldogsággal köszönt majd rád, mert mindened meglesz benne, amit csak akarsz.

Bármit teszel, bármiben veszel részt a nap folyamán, keresd azokat a dolgokat, amiket szeretsz. Lásd meg azokat a dolgokat, amiket szeretsz. Beszélj arról, amit szeretsz. Hallgasd, amit szeretsz. Add azt, amit szeretsz. Csak olyan dolgokat fogadj el, amiket szeretsz. Dönts amellett, amit szeretsz.
Hoztam egy dalt, ami segít a figyelmed azokon a dolgokon tartani, amiket szeretsz.

Ez a dal elhangzott a február 18-i affirmációs & meditációs koncertemen is, mely az idei év 10+1 részes koncertsorozatanák első állomása volt. Ebben a hónapban a bőség megteremtése lesz a fő témánk.


A bőségtudat tulajdonképpen egy gondolkodásmód, amikor is képesek vagyunk meglátni a szépséget bármiben, amikor áthat a hála érzése, áthat az a tudás, hogy minden, amire csak szükségünk van, rendelkezésünkre áll, elérhető számunkra.

Hogy hogyan gondolkodhat így a hétköznapi elme? Erről szól ez az este:


MÁRCIUS 19-ÉN,
SZOMBAT ESTE 18.00 - 20.30
(TELIHOLD)

Helyszín:
Sziddhárta Központ, Budapest
(Bp. VII. Andrássy út 98.)  


A harmonikus gazdagság életed minden területén bőséget jelent.
Legtöbben a bőséget a pénzzel azonosítják. Valóban részét képezi, de ennél sokkal többről van szó. A valódi bőség a jólét, az egészség és a boldogság állapota. Egy valóban gazdag ember minden szempontból harmóniában él. Erről szól ez a 10 + 1 rész, aminek a részletes programját itt megnézheted >>

Zenésztársaimmal nagy szeretettel várunk téged március 19-én.



Szép napot!


Bella







3. Schilling Péter üzenete számodra


  Blog2.jpg
SCHILLING PÉTER
Útmutató blogja
 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése