2010. december 23., csütörtök

34. Tréming... és csapatcoaching (MLM alapok)

(Technikai okokból visszadátumoztam 2012. decemberről 2010. decemberre.)

Az EU előírásainak megfelelően tájékoztatom a t. idelátogatókat, hogy adatokat nem gyűjtök, cookikat én önállóan nem használok, ha ilyennel itt találkoznak, azt a blogger tette ide, mert énnekem a cookikra sincs semmi szükségem a nemlétező adatgyűjtéseimhez. A blogom kizárólag egy hitrendszert közvetít, amely az enyém. Aki nem ért egyet az én hitrendszeremmel, amit itt publikálok, az kérem, ne olvassa. Köszönöm, hogy vette a fáradtságot, és beleolvasott. Szabadi Tibor Gyula.

4 saját blog:
1.  Tibor gondolatébresztői - Téma: Ezotéria, és MLM.( http://tibor7.blogspot.com )  Nyelv: magyar
2.  Kérlek, segíts - Téma: Ezotéria a Facebookon ( http://tibor8.blogspot.hu )Nyelv: magyar
3. Lelki ok, testi tünet -Téma: Egészség, Ezotéria, Gyógyítás zenével ( http://tibor4.blogspot.hu )Nyelv: magyar
4. Tibor's provoking trouth   ( http://tibor7-english.blogspot.com/ ) Téma:Ezotéria, MLM Nyelv: English



A Facebookon: Tibor Gyula Szabadi, és "Ébredezők" ezoterikus csoport (rengeteg tanulságos megosztással.) Ha ismerősnek jelölsz engemet a Facebookon, vagy jelentkezel a csoportba, be tudlak tenni. Régebben könyvek és CD-k alapján szerkesztettem a blogokat, most pedig ezen írások alapján. Sok ismerősöm ezúton mintegy társszerzőjévé vált, és válik ezeknek a blogoknak. Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni mindenkinek, akinek az írásait átvettem. ♥


Kedves Látogató!

Én gépészmérnöknek tanultam eredetileg. Mindig érdekelt a kvantumfizika.
Mára a kvantumfizika utolérte a több ezer éves vallási tanítókat. Eredetileg az összes tanító kvantumfizikai magyarázatokat adott  a Teremtésről, és a Világegyetemről. De a szavak csak félreértésekre jók, a követőknek sem sikerült megbirkózniuk ezzel a problémával. Mintegy 3000 vallás létezik a világban, és mindenki a maga igazát magyarázza. A világtörténelemben ez miatt a vallásháborúk alapvető - többnyire negatív szerepet játszottak.

Ebben a blogban én is megkísérlem a lehetetlent: A kvantumfizika nyelvezetének közérthető magyar nyelvre tolmácsolásával közkinccsé tenni:
Számmisztikailag MINDEN ISTEN. MINDEN AZ 1-BŐL SZÁRMAZIK.

Isten a SZERETET.
Nem olyan, mint a szeretet, hanem Ő a SZERETET.
A szeretet az egyetlen valóságos erő.
A fizikai Világegyetemben eltorzult szeretetként nyilvánul meg, mert nincs a középpontban.
Isten a TISZTA TUDAT, AKI egy holografikus duális mátrix szerkezetben létezik.
Minden energia, az anyag nem más, mint lelassított rezgő energiakvantum halmaz.
Te Isten szellemszikrája vagy. Nem a tested vagy. És nem a lelked.
Ők a kísérőid az utadon.

Mindenki egyedi, megismételhetetlen, ezért különleges.
Van 7 egyetemes Világegyetemi Törvény, melyek az automatikus szabályzó kör szerepét játsszák.
Minden számlád mindig kiegyenlítődik. A Tartozik-követel mérlegszabály szerint.
A karmádat Te teremted. Sőt: Mindent az életedben Te teremtesz.
Semmit ne higgy nekem. Ha nem hiszed, járj utána!
Olvass tovább, vagy hagyd el kérlek a blogomat!
Minden a Te döntésed. A következményeket is Te viseled!
Mindig minden számít! Vagy nem...

http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2016/05/a-vibracios-kvantumelmeletet-egy-2000.html




Mottó 1.: Szeress, és szolgálj, és ne felejts! (Mit ne felejts: Szeretni és szolgálni....)

Mottó 2.: "Szeretném megismerni Isten gondolatait. Minden más csak részletkérdés." Albert Einstein.

Mottó 3.: Mindenki TANÍTÓMESTER. 

(Mindenki Téged segít.
Hívtad, és kérted a segítségét.
Készséges volt, és jött, mert Te hívtad.
Ugyanakkor ő is hívott Tégedet, hogy tanítsd,
és Te is készséges voltál, és jöttél, amikor hívott.
Mindenki játszótárs. MINDENKI.
Legtöbbször haragszunk rá, mert nem úgy tanít, ahogyan szerintünk "kellene", hogy tanítson.
Csodálatos ez a duális holisztikus világegyetem.
És csodálatos ez a bizalom, hogy Isten általunk, általad fejlődik.
Legtöbbször elvéted a célt. Legtöbbször mások is elvétik a célt...
Ne hallgass az ostobákra, akik azt állítják, hogy ez BŰN.
Nincs bűn, csak gyakorlatlan ember, aki sokszor elvéti a célt, mert nem próbálkozott elégszer.
Az a dolgod, hogy tovább próbálkozz!)
A szeretet nem más, mint az a gyakorlat, hogy eltalálod elsőre a célodat, mert gyakorlott kezed megfeszíti a szeretet nyilát, amely szinte célzás nélkül követi az útját...



Tartalom:
MLM alapok




MLM Alapok

1. Almási János:  Tréming E Könyv.pdf
Letöltés ·

Ez a legfontosabb része az MLM üzletépítésnek! Amíg ez helyett az EGOIZMUS, A FŐNÖKÖSKÖDÉS DOMINÁL (HA KOLERIKUS SZPONZOROD VAN, AKKOR SAJNOS EZ VAN). Ki kell találnod, hogyan kompenzálod a "Főnök" szponzorod uralkodásvágyát! 
Lehet, hogy az a megoldás, hogy kitartasz ADDIG, míg a szponzorod kilép? Nem tudom. 

De az MLM-ben a két legfontosabb, leghatékonyabb tulajdonságod:

-a VÁLTOZÁSOD, és 
-a KITARTÁSOD. 

A LEGTÖBB NAGY MLM VEZETŐ 6-20 ÉV KITARTÁSSAL ÉRI EL A CÉLJAIT! 
Lehet, hogy most azt gondolod,:-ez nem éri meg. Lehet! Minden lehet. 

Ha nincs elég kitartásod, akkor változz gyorsabban!


2. Külső világunk nem más, mint belső világunk tükröződése! Miért szeretem a Network Marketinget? Mert hűen tükrözve belső világomat, élményszinten tanít. Mert változni, fejlődni jöttünk erre a világra, és semmi nem fejleszt jobban, mint a hibák, és a világ úgy van összerakva, hogy " mások szemében a szálkát is, a magunk szemében a gerendát sem" vesszük észre. NEM NEHÉZ 3-4 VEZETŐT TALÁLNI EGY INDULÓ ÜZLET ELEJÉN, és berakni őket frontra. Megtartani őket, az NEHÉZ!

Tíz fontos pont, amely fellendíti, vagy megöli az üzletedet: 
(Találtam néhány szálkát szponzorok szemében. 
Nyilván, ők is látják az enyémben a gerendát.)

1. A Network Marketing nem a termékekről, cégekről, pénzről szól ELSŐSORBAN! A Direkt marketing az ELADÁSRÓL, a Network Marketing az EMBEREKRŐLszól! És a BIZALOM, és a MÁSOLÓDÁS HAJTJA!
Szponzorként Te barát vagy, vagy ellenség? MENTOR, vagy FŐNÖK?
Mert ha főnök vagy, akkor megölöd az üzletedet. 
A vezetésnek sok szintje van:
a. Vezető az akinek vannak követői.
b. Vezető az, akiket vezetők követnek.
c. Vezető, akiket olyan vezetők követnek, akik vezetőket képeznek.
d. Vezetők, akik olyan vezetőket keresnek, és képeznek, akik őket meghaladják.

2. Legyél Te egy BARÁT. Építs (fel) mindent, és MINDENKIT!  Legfőképpen MINDENKIT! Mert ez az EMBEREK üzlet, ne felejtsd! Nem üzletet építesz! Embereket építesz! Vezetővé építed őket! Bizalmi hidat építesz. Nincs más mód!

3. Mindenki más, ezért minden emberhez más a kulcs. A személyiségtípusok tanulmányozása segít ebben.
Általában mind a 4 személyiségtípus keverve fordul elő az emberekben. Ismered legalább önmagad százalékos összetételét? Másképp kell (ene) közelítened, és teljesen más elvárásokkal mindenkit, ha legalább ennyit tudsz.

4. Egy MLM hálózatépítő lábakban, és mélységben gondolkodik. Ha nem a mélységre fókuszálsz, hanem a kompenzációs tervre, hogy a szélesség függvényében mennyi pénzt fizet, akkor összekeverted a gyártmányt és a technológiát. Építkezni csak a mélységre fókuszálva lehet! Nem csoda, hogy ezt Te nem érted! Az alapítók sem értik! Akkor Te miért értenéd? (Ha az alapítók ezt értenék, akkor a kompenzációs terv nem a szélességet, hanem a mélységet díjazná! Már a legelejétől!) De nincs ezzel semmi baj! Ezt nem az alapítóknak kell(ene) érteniük, hanem Neked! Mert hát ki az, aki hálózatépítőnek tartja magát?
Te? Vagy talán tévedek?

5. Egy MLM üzletnek vannak lábankénti életjelei. (Új belépők száma, Új szerződések száma, A láb mélységének növekedése havonta, Havi 2-4 könyvet olvasók száma, Pozitív CD-vel magukat képzők száma, Az országos találkozókra járók száma, stb.)
A szűk keresztmetszete az üzletednek azok az életjelei, amelyek szerinted nem fontosak.

6.Csak azt csináld, ami egyszerű, és másolható! Ami működik, de nem másolható, az megöli az üzletedet. Minél briliánsabb a marketingterved, annál hamarabb leszel csődtömeg ebben az üzletben. A briliáns halálos, az egyszerűség csodálatos! A MÁSOLÓDÁS ÜZLETÉBEN VAGY! Ha jól másolódsz, akkor mehetsz a tengerpartra nemsokára, ha bonyolult vagy, és nem vagy másolható, akkor meg a tábla elől visznek a hullaházba, ha előbb nem adod fel! Biztos, hogy EZT megértetted?

7. Ha Te egy hálózatépítő vagy, akkor megtanulsz hallgatni, olvasni, tanulni, szerényen, és éberen. Az emberek elmondják, mit akarnak, csak Te nem figyelsz rájuk. Miért is. Mert ők Tégedet nem érdekelnek. Ők fárasztanak. Nem akarod őket. Nem akarod a nyűgjeiket, a gondjaikat, a hálájukat, és a szeretetüket sem. Csak adják már ide a pénzt, és mindenki hagyjon Tégedet békén! Csak ezt akarod! És könyvet írsz arról, hogy másnak milyennek kellene lennie! Azért, hogy Te pénzt keress, másoknak hogyan kellene változniuk. Milyen célokat kellene kitűzniük, hogy Te pénzt keress! Az egész egy nagy önbecsapásos hazugság. A Tiéd, amelyet saját magad ellen követsz el! Az a célod ezzel tudat alatt, hogy Neked ne kelljen változnod, és meglegyenek a bűnbakok, ha Neked nem sikerül. De senkit nem tudsz ezzel átverni, csak saját magadat. Ez jó vicc, nem?

8. Te az "Álmaid" üzletben vagy!És az "Üzlettársaid Álmai" üzletben! Ez egy álomépítő üzlet! A feladatod, hogy találj egy álmot önmagadnak, és segíts néhány embernek megtalálni az ő álmait! Ez a lényeg! A Miért-ed, és az Ő Miért-jük! És a Te Miért-ed majd akkor fog megvalósulni, ha az Ő Miért-jüket már megvalósították! A Te, vagy egy MENTOR segítségével! Ez nem Főnöki hierarchikus üzlet! Ez egy Mentorálási üzlet! Nem a rivalizáljunk üzletben vagy! Legfőképpen nem az alsó vonalaiddal kéne rivalizálnod! Ki tud többet, kit érdekel? Nem ez a kérdés! Az lenne itt a kérdés, hogy kitől lehet tanulni? De ezt tudat alatt szabotáljuk! Akiktől valóban lehetne tanulni: azokat még a színpad közelébe sem engeded! Mert félünk a változástól! De akkor ne csodálkozz, hogy a rendezvények látogatottsága csökken. Sajnálom.

9. A legbiztosabb módja annak, hogy megöld az üzletedet: Nevezd el saját magadról a csapatodat. Ezt még lehet fokozni azzal, ha szublatívusz jelzőt ragasztasz a névhez. Ezzel demonstrálhatod, hogy a Te csapatod az a Tiéd! És sokkal jobb, mint a testvérvonalaké. Mondd: Neked szükséged van ellenségekre ebben az üzletben, üzleten belül, és kívül? Vagy bizalmi hidat akarsz építeni MINDENKIVEL? Melyiket akarod? Nincs olyan csapat, amelyik a Tiéd! Nem érted, hogy az MLM-ben mindenki a saját üzletét építi? És hogy nincs jogod akadályozni a tudatlanságoddal azokat, akik bíznak benned? Mert az MLM-ben az alsó vonalad a gyermeked! A Te védtelen gyermeked! Mert nem teheti meg, ha érti a felépítést, hogy leépít amiatt, hogy baromságok sorozatát csinálod vele. Mert ezzel engedélyt adna a saját alsó vonalainak, hogy ugyanezt tegyék... Tehát szponzorként a Te tudatlanságod halálos. Tehát ahelyett, hogy ezt szellőzteted, próbáld meg inkább eltitkolni! Amíg CD-t hallgatsz, amíg könyveket olvasol, addig ez nem látszik rajtad!
Mindig a VEZETŐ fejlettségét KÖVETI  a hálózat fejlődése! Mindig! Ez jó, vagy jó?
Kezedben a hatalom. Használd! Fejlődj!

10. Megfigyelted a szókészletedet? Milyen gyakran használod ezeket a szavakat: 
Tévedtem. 
Sajnálom.
Köszönöm. 
Szolgállak. 
Tisztellek. 

Hálás vagyok.

Szeretlek. (Ez utóbbi az előbbiek nélkül nem igaz!)

MERT EZ A KULCSOK KULCSA!!!

És mielőtt BÁRKI magára venne ebből a fent leírtakból bármit, és emiatt rossz érzése lenne, hadd mondjam el: Sajnálom! Sajnálom, ha ez Neked rosszúl esett! Van jó hírem is: Ez egy nagyon megbocsájtó üzlet! El lehet kezdeni újra, és újra! Ki lehet és kell javítanunk a hibáinkat! És ezt hálatelt szívvel kell tennünk! Mert mindenki tanítómester. Mennyire hálás vagyok szponzoroknak a hibáikért. Ez tette lehetővé, hogy meglássam a szálkát. És néha a gerendát is! Köszönöm a tanítást! Nektek, és nekem. "Mert minden esemény és gondolat nem véletlenül került utadba: Magad vonzottad oda!2 És ez mindenkinél így van! Ámen.

3. Túl a csapatépítésen (Golovics Lajos vázlata)

Coaching csapatoknak A csapat nem hasonlítható egy géphez, amelynek elemei bármikor kicserélhetőek, hanem egy élő, dinamikus rendszer, kimondott és ki nem mondott szabályokkal, tervekkel, vakfoltokkal, elvárásokkal, hangulatokkal.

A csapat látszólag egyénekből áll, egyéni személyiségjegyekkel, egyéni célokkal és tervekkel. Ezekből az egyénekből azonban a kapcsolatok és interakciók révén összeálló csapat teljesen más minőséget képvisel, mint ami az egyénekből kiolvasható. A hatékony teamcoaching erre a más minőségre, az egész csapatra mint rendszerre fókuszál, valamint a tagok közötti kapcsolatokra. A teamcoaching így tehát több annál, mint az egyes személyek fejlesztése annak érdekében, hogy jobb csapattagok legyenek.

A CSAPATCOACHING CÉLJA

A csapatcoaching célja, hogy a csapat eredményessége érdekében fejlessze a tagok együttműködését, egy csapatban való munkálkodását, úgy, hogy miközben a csapat felkészülten és tudatosan figyel saját céljaira, képes legyen a szervezet egészének céljait is figyelembe venni.
További célja, hogy közös értelmezést alakítsanak ki a hálószerűen működő szervezetek újszerű együttműködési, kommunikációs törvényszerűségeiről.

A csapatcoaching lehetőséget ad a csapatnak, a csapattagoknak arra, hogy:
  • Összegyűjtsék erőforrásaikat a múltból.
  • Közös értelmezést alakítsanak ki a környezetről, amelyben munkálkodnak.
  • Meghatározzák, hogyan kívánnak együttmunkálkodni a jövőben.
  • A coaching arra is lehetőséget ad, hogy a csapat kiszakadva a mindennapi környezetéből jól érezze magát, feltöltődjön energiával.
A coaching során a tréner feladata, hogy tudásával, módszereivel, eszközeivel segítse, támogassa, hogy a csapat maga tudja megfogalmazni céljait, problémáit, a siker előtt álló akadályait és azokat maga tudja megoldani. Segítse, hogy a csapattagok fragmentált percepcióiból, gondolkodásából - amellett, hogy mindenki megtarthatja saját identitását - egy közös, koherens jövőkép alakuljon ki.
A tréner feladata továbbá, hogy megismerve a csapatot, egy tervet javasoljon a csapat folyamatos és tudatos fejlesztése érdekében.

MILYEN ESETEKBEN JAVASOLJUK A CSAPATCOACHINGOT?

  • Amikor a csapat útkeresési fázisban van.
  • Amikor a csapat sikeres, de már keresi a további lehetőségeket.
  • Amikor mérföldkövekhez ér, és szeretné áttekinteni a megtett utat, valamint az előtte álló kihívásokat.
  • A mikor a tagok különböző nézeteit, véleményeit nem tudják sikeresen ütköztetni, összeegyeztetni.
Csapatépítés sok játékkal és közös megbeszélésekkel
A “Kommunikálok, tehát vagyunk” című képzést olyan csapatok számára dolgoztuk ki, akik szívesen megállnának egy napra
abból a célból, hogy áttekintsék eddigi eredményeiket, azokból erőt merítve
megtervezzék jövőbeni együttműködésüket, és szót váltsanak mindazokról a
helyzetekről, problémákról, amelyekről nincs idő beszélni a mindennapi munka sűrű
tennivalói között. Még a legjobb csapatoknak is szükségük van erre a kis
“megállásra”, hiszen a közös élmények, a tisztázó megbeszélések, egymás
megismerése új oldalról erős és tartós lendületet adhat a közös jövőbeli munkához.
A képzés célja
Lehetőséget adni a csapattagoknak arra, hogy kiszakadjanak a mindennapok
sodrásából és egy gyáron kívüli élmény során jól érezzék magukat, erőt gyűjtsenek a
múlt sikereiből és azt fókuszálják céljaik irányába.
Programvázlat
Csapatépítő játékok
A csapatjátékok vidám, energizáló aktivitást jelentenek a csapattagok számára, az
alábbi tanulságokkal egybekötve:
★ A résztvevők megismerhetik azokat a tipikus viselkedési és gondolkodási
mintákat, amelyek a hétköznapi munka során gátat szabhatnak a közös és
sikeres problémamegoldásnak.
★ Megismerhetik azokat a tipikus viselkedési és gondolkodási mintákat, amelyek segíthetik a közös tanulást, az állandóan
változó környezetben nehézzé vált fejlődést.
★ A csapattagok megtapasztalhatják, hogy egymást segítve, tisztelve több sikert érhetnek el.
Közös megbeszélésre épülő csapatmunka feladatok
A közös megbeszélések főbb témái
★ Közös értelmezés kialakítása a jelenlegi helyzetről és a kívánt célokról.
★ “A sokszínűség dícsérete” - avagy ismerjük meg jobban egymást, hiszen többféleképpen gondolkodunk, mint ahány
dologról gondolkodni tudunk.
★ Nyitottság - avagy a csapat együttműködése a környezettel.

http://slidintune.uw.hu/ebook/index.php#ebook  


Elérhetőségeim: Lakás: Győrben. Tel.:+3630/4847121 Skype:szabaditibor7 ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése