2010. december 18., szombat

Gondolatébresztő 21. MLM SIKERKALAUZ V.

Blog szerkesztője: Szabadi Tibor Gyula (Facebookon is.)


Az EU előírásainak megfelelően tájékoztatom a t. idelátogatókat, hogy adatokat nem gyűjtök, cookikat én önállóan nem használok, ha ilyennel itt találkoznak, azt a blogger tette ide, mert énnekem a cookikra sincs semmi szükségem a nemlétező adatgyűjtéseimhez. A blogom kizárólag egy hitrendszert közvetít, amely az enyém. Aki nem ért egyet az én hitrendszeremmel, amit itt publikálok, az kérem, ne olvassa. Köszönöm, hogy vette a fáradtságot, és beleolvasott. Szabadi Tibor Gyula.

4 saját blog:


1.  Tibor gondolatébresztői - Téma: Ezotéria, és MLM.( http://tibor7.blogspot.com )  Nyelv: magyar
2.  Kérlek, segíts - Téma: Ezotéria a Facebookon ( http://tibor8.blogspot.hu )Nyelv: magyar
3. Lelki ok, testi tünet -Téma: Egészség, Ezotéria, Gyógyítás zenével ( http://tibor4.blogspot.hu )Nyelv: magyar
4. Tibor's provoking trouth   ( http://tibor7-english.blogspot.com/ ) Téma:Ezotéria, MLM Nyelv: english


A Facebookon: Tibor Gyula Szabadi, és "Ébredezők" ezoterikus csoport (rengeteg tanulságos megosztással.) Ha ismerősnek jelölsz engemet a Facebookon, vagy jelentkezel a csoportba, be tudlak tenni. Régebben könyvek és CD-k alapján szerkesztettem a blogokat, most pedig ezen írások alapján. Sok ismerősöm ezúton mintegy társszerzőjévé vált, és válik ezeknek a blogoknak. Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni mindenkinek, akinek az írásait átvettem. ♥


"És amint akarjátok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is akképpen cselekedjetek azokkal." Lukács evangéliuma 6, 31.




Tartalom: 
Mottó
Bevezető
I. A kulcsember, és a rendszer lényege
I./2 A mentális túlerőszabály alkalmazása a hálózatépítésben
II. Konzultáció (2011. január 15. péntek)
III. Az MLM (milliárdos) NAGY Titok
IV. Az erő legyen veled!
V. Az „EGÉRKISÉRLET”, a „MADÁRSZÁMTAN”, és az „EMBERSZÁMTAN”
VI. Félelem a sikertől
VII. AZ AGÁRVERSENY (KÖRSZING) és Tiszaparti Szélvész Héli tanítása
VIII. Doug Wead: A messziről jött szakértő, aktatáskával
IX. Almási János:  Tréming E Könyv.pdf
Letöltés · 

Utóirat: A FANTOM szponzorról

 
„Ásd meg most gyorsan a kutat, mielőtt még nagy szükséged lesz a vízre!” Arab közmondás.



Bevezető

A Világegyetem törvényei, a rendszerszemlélet és a gravitáció nem tudása.

Sohasem kedveltem azt, amikor valaki tekintélyelvre alapozva próbált érvelni, és ezért most én sem teszem, noha mind műszaki, mind gazdasági folyamatszervező egyetemi diplomáim vannak.

Amivel érvelni szeretnék, az mindössze néhány állítás, csak annyi a kérdésem, melyik nem igaz?


1.       A Világegyetemben tökéletes a rend, ugyanakkor nagy a káosz. Duális Világegyetem, amely a rend és a káosz határán egyensúlyoz. Ez a feszültség indukálja, hogy egyetlen örök dolog van, a változás. (Igaz, vagy nem?)
2.       A Network Marketing dualitása a bizalom, és a másolódás. Ez a két alapelv működteti, e nélkül nem létezik. (igaz, vagy nem?)
3.       Te döntöd el, hogy ez a két alapelv neked dolgozik, vagy ellened dolgozik. Ha nem neked dolgozik, akkor ellened dolgozik. Nincs olyan, hogy semleges marad! (Igaz, vagy nem?)
4.       Senkit nem érdekel, hogy mit mondasz, mindenki automata üzemmódban azt másolja, amit csinálsz. A hatalom a tudatalattiban van, a döntések és az automatizmusok, mind onnan erednek.
5.       Nem az számít, hogy mi működik, kizárólag az, hogy mi másolódik. Ha valami működik, de nem másolható, akkor a „másolódás” alapelvet gyilkolod meg az üzletedben, bementél a zsákutcába. Ameddig a vezető keze elér, addig működik másolódás nélkül is. Hány mélységig ér el a vezető keze?
6.       A másolódás alapelv meggyilkolása, maga után vonja a bizalom halálát, mert megkérdőjelezi a vezetőbe és a jövőképbe vetett hitet.
7.       A folyamatok és rendszerek taníthatók, és másolhatók, a személyiség nem.  A szűk keresztmetszetnél a folyamat megáll.
8.       A hálózatban a láb növekedése, vagy a láb csökkenése történik.


A Világegyetem törvényeinek semmibevétele hova vezet?

A gravitáció nem tudása nem mentesít a káros következmények alól!
Az itt leírtak, főként ami a második fejezetben  „A rendszer lényege” alcím alatt olvasható  - emberi természeten alapuló világegyetemi törvények. Ezeket nem én találtam ki, ezek több millió ember tapasztalatai. Mivel az én EGÓM sem tudta egy az egyben ezt elfogadni, én 1995. decembertől ennek hivatásos tesztelője vagyok mind a mai napig. (17 éve)


1.Szabó István mondta: Ami elvileg lehetséges, azt lehet. Ami elvileg nem lehetséges, azt nem lehet! (Én ezzel nem vitatkozom.)
2. Dr. Antalffy Thomas mondta: „A rendszer lényegében” elmondottak nélkül is lehet hálózatot építeni, és az is működik. De ha igazán nagy és stabil hálózatot szeretnél, akkor az ott elmondott alapelveket kell nagyon jól megértened, és alkalmaznod.
3. Doug Wead mondta:  Ha az a célod, hogy teremts egy új munkahelyet magadnak, akkor ne alkalmazd ezeket az alapelveket, és nemsokára nélkülözhetetlen leszel. Ha a célod a tengerpart, és az, hogy ott tudd hagyni, és nélküled is működjön, akkor légy szerény és tanítható, és a hálózat úgy nő alattad és nélküled, és a bónuszcsekkjeidből fogod ezt megtudni. Hozd be az embereket, indítsd el őket úgy, hogy szerethető vagy, ezért hallgatnak rád a legelején, ez után gyorsan tedd őket rá a rendszerre, hogy az dolgozzon velük, (közlekedési rendőr hozzáállással tereled őket) mert így saját személyiséged nem korlátozza le az ő növekedésüket... Péter apostol közel 2000 éve magára hagyta…(Egy Evangélium= Jó Hír nevű „termék” fogalmazása folyik.)Még életben sem kell lennie, és az „üzlet” virágzik. (Doug Wead eredeti szakmája: protestáns lelkész.)
4. Szabadi Tibor mondja: én is ellenálltam, és a mai napig ezt teszem, sajnos. De a nagy A. betűs üzlet N. 21 ága az egyetlen a világon, amelyben harmadik generációs MLM üzlet van a leszármazottak kezén.  A N21 az A. üzlet fele, és csak is kizárólag azért nem a 99,99%-a, mert emberek ellenállnak ennek, és a mai napig több millió ember teszteli. Egy olyan üzlet virágzik, és növekszik a válság közepén, amelyben van 10 húzó termék, és 102.000, amely viszonylag drága, de ebben a felállásban ezt is el lehet adni. 1995.december óta vagyok a nagy A betűs üzletben, és azt kell, hogy mondjam, J. D. zsenialitását a mai napig nem igazán értem. Próbálják őt másolni, több - kevesebb sikerrel.

 Bocsánatot kérek, hogy most okos tojáskodom. Ha ez megvigasztal bárkit: amiket itt leírtam, én is csak kb. 50 %-ban értem, pedig 15 éve tesztelem ezerrel.  Sajnos!

I. A kulcsember és a rendszer lényege


Kedves Barátom!  Remélem, hogy személyedben olyan embert ismertem meg, aki nem mondja azt, hogy a pénz nem spirituális.
 Szerintem is minden, amit Isten teremtett, jó. Nincs olyan a világban, aminek nem kéne lennie! Van egy ok, amiért mi találkoztunk, és ez nem a tanítás, bár akkor még hírét sem hallottam ennek az üzletnek.

 Az is érdekes, hogyan talált rám az ACN üzlet. Vasárnap délután csináltam mp3-al egy Bagdi Bella meditációs cd-t, és egész éjjel végtelenítve halkan hallgattam (pénz mágnes vagyok, stb.), reggel 10-kor felhívott Danyikó Karcsi, hogy mit csinálok most, mondom, semmit, ülök a számítógép előtt, erre ő, lépj át hozzám most, valami nagyon fontosat szeretnék mondani. Kevés olyan ember van, akinek a szavára én így ugrok, de nem bántam meg.

Most 1. elindulunk, 2. az úton maradunk 3. és célba érünk. Csak ezt a három dolgot fogjuk tenni! A biblia mondja: ahol ketten vagy többen az én nevemben összejönnek....Ezt már teszteltem,mert bármi, amit a feleségem akart (ő az, aki általában korábban akart valamit ) és engem megnyer az ügynek, ketten villámgyorsan megcsináltuk.

19 év alatt az összes fellelhető MLM iskolát végigjártam. Beszéltem milliárdosokkal, szinte minden Magyarországon fellelhető, könyvtárnyi könyvem, hangtárnyi hanganyagom, és több mint 260 tréning (3/4-e MLM tréning). Szponzoráltam több mint 1000 embert. Két nagy gyengeségem van, amiért még nem vagyok én is MLM milliárdos:

1.Olyan vagyok, mint az a tiszt, aki nem  következetes a katonával, aki nem akar lövészárkot ásni, mert feltöri a kezét az ásó.
Nekem fontosabb volt, hogy a barátaim szeressenek, mint hogy sikeresek legyenek. Ennek most vége, felismertem a hibámat, ezen most nagyon dolgozom magamon! 


2..Sokáig úgy gondoltam, a pénz nem fontos, sok pénz nélkül is boldog vagyok. Most úgy gondolom, tartozom a világnak azzal, hogy kihozom magamból a maximumot ezen a téren is!

( Melankolikus - kolerikus vagyok, csak a 101% az, amely magammal szemben elfogadható.)
Egyik  nagy gyengeségem még mindig a számítógép! Próbálok Neked audió CD-t tömörítve küldeni, hogy normál CD lejátszón hallgatható legyen. Ha ezt a műszaki problémát sikerül megoldanunk, óriási lépést tettünk, mert ingyen tudnék Neked (és nemcsak Neked) MLM CD-ket küldeni.


Minden MLM milliárdos kulcsember. Ez a munka az MLM - ben! A kulcsember, az egyetlen közös, a több, mint 300 MLM üzletben! A KULCSEMBER: Ez egy képesség, vagy egy döntés? =  ha a 7 pontot végignézed, van köztük KÉPESSÉG?

 És a kulcsember NAPONTA HALAD a CÉLJA FELÉ! Tehát a KULCSEMBER:
   1.Használja a cég termékeit,(szokás, hogy nem a konkurens terméket használja)
   2.Mutat 15 marketingtervet havonta (5-10 percben személyesen elmondja az üzletet egy ismerősnek.) 3 fajta választ kap: a jelölt: A. Üzlettárs lesz B. Vevő lesz, C. Nem érdekli
   3.Elinditja az új üzlettársakat, és ha valaki vevő lesz, azt kiszolgálja.
   4.Olvas naponta lefekvés előtt 15 percet pozitív könyvet (Így programozza a tudatalattiját, hogy egész éjjel az utoljára olvasottról gondolkozzon.).
   5.Naponta meghallgat egy ajánlott CD-t (szakmai képzés, és lelkesedés fenntartása)
   6.Eljön minden rendezvényre (Kedden és pénteken 17.00-18.00 Győr, Csaba út 16. Szakszervezeti székház)
   7.Megtanulod a csapatmunkát.(Ez összetett, CD-kről tanuljuk.)  Hallgatod, hallgatod, és hallgatod! Amikor elmondtad az 5 perces marketingtervet, átadsz 1 db CD-t, hogy hallgassa meg, ezen több információ van. 1-2 napot adsz a meghallgatásokra és 1-2 nap múlva beugrasz a CD-ért és a döntéséért. Nem győzködsz senkit, kérdezel! Az MLM egy különleges, HÜLYE ÜZLET! A legtöbb MLM üzletben (kivétel az ACN) az első hónapban dolgozol napi fél órát és tanulsz napi két órát, és a hónap végén kapsz egy molekulányi pénzt (olyan keveset, hogy nem is látod! A második hónapban keresel 2 molekulányi pénzt! Ekkor a nem kulcsemberek mind kiszállnak, és elátkozzák a pillanatot, amikor elkezdték. Ha tovább csinálod, 1 év múlva ugyanennyi munkáért kapsz kb.100 eFt - ot havonta, két év múlva milliós, 10 év múlva sokszor tízmilliós havi jövedelem jár ugyanezért a munkáért, ha profin csinálod, mert megtanultad!

 Két dolog működteti: a bizalom és a másolódás. Bízzanak benned és MÁSOLHATÓNAK kell lenned! 


Olyan másolhatónak, hogy BÁRKI, azaz BÁRKI le tudjon másolni. Intelligensen EGYSZERŰNEK kell lenni! (Jegyzetelj ki füzetbe minden CD-t, amit küldök, mert tömör anyagokat küldök, és csak ismételve tanulhatók meg, és jegyzetből ismételni könnyű. CD-ről tanítani: MÁSOLHATÓ VAGY, de ha Te tanítasz, az nem!

 Még egy nagyon  fontos dolog: Az MLM - ben NEM a TERMÉK a TERMÉK!


A MC DONALDS terméke 2 lépcsős: a vevőknek a hamburger, az üzletembereknek pedig a MC DONALDS üzlet maga. AZ MLM - ben 3 lépcsős a termék: 1. A vevőknek a termék és a szolgáltatás  2. Az üzlettársaknak az üzlet eladása (Én Veled nyitottam egy új üzletet, amit jól kell elindítanom, és Te ugyanezt teszed, mikor valaki csatlakozik Hozzád), és MOST JÖN a LÉNYEG: 3. AZ MLM üzletben én vagyok (MAGADNAK TE VAGY a TERMÉK), a kezdőcsomagra rá kellene írni, hogy: VIGYÁZAT, MÁS EMBER LESZEL! (Még jobb Te leszel!)

Még, ami fontos: Egy A4 papírra írd fel a céljaidat, és írj egy névlistát az ismerőseidről (ki kell írni, nem elég fejből, vagy a mobilban, telefonon, és NEM SZELEKTÁLSZ! Ő FOG DÖNTENI! HOGY Érdekli-e? CSAK időpontot egyeztetsz, és SZEMÉLYESEN tartod az 5 perces MT-et. Ennyit egy új indulódnak minimum tudnia kell, mentsd el ezt. Az előző levelem második fele a marketingterv (Mt), ez pedig az új induló indítása. Messze vagyunk, ezért E-mail - ban indítottalak el. Kellene egy 5 perces Mt-t tartanom az első  jelöltednek, de ezt meg tudod csinálni! Legyél LELKES és nagyon kevesen tudnak Nemet mondani. (ÁT KELL JÖNNIE a JELÖLTHÖZ a LELKESEDÉSEDNEK! EZ NAGYON FONTOS!) Kérdezz bátran, minden kérdésedre VAN CD! Szinte minden kérdésre, amikor valaki megkérdezi, hogy miért kell ezt így csinálni, ugyanaz a válasz:

 Mert a profik így csinálják!

Ha megcsinálod, amit mondok, (akkor is, ha nem tudtam mindent érthetően átadni, és sok is egyszerre) akkor hatékony leszel, mert rájössz, hogy hatástöbbszörözőt használsz! Minden új ember, aki általad bejön az üzletünkbe, egy hatástöbbszöröző mindkettőnknek, HA JÓL INDITJUK EL! Tudd, kiket keresel és kiket nevelsz! VEZETŐKET KERESEL, és könyvekkel, találkozókkal, számítógépes bloggal, CD-kkel és személyes példamutatással VEZETŐKET KÉPEZEL! HA elegendő vezetőt neveltünk fel az üzletünkben, akkor  passzív jövedelmünk van és irány a tengerpart. A CÉL a TENGERPART! Azoknak a barátainknak, akik most nem tartanak velünk (ez az ő döntésük) majd küldünk képeslapot. Ez kegyetlennek hangzik? (VETÉS és ARATÁS TÖRVÉNYE).

A Guinness rekord és az MLM mélységépítés

Az MLM üzletben alapszintű fogalmak a szélesség és a mélység. Akik közvetlenül hozzád csatlakoznak, ők a szélességed, alájuk épül a hálózat. Ahány szélességed van, annyi „lábad”, egy lábban egymás alatt lévő emberek alkotják a mélységet. Ha igazán nagy és stabil üzletet akarsz, annak a kulcsa a mélység. A mélység magától nem épül, építeni kell.
Hogyan építsünk mélységet?

A tégla törés Guinness rekordját az a férfi tartja, aki 40 perc alatt 5000 téglát tört el karate ütésekkel. Amikor megkérdezték, hogy hogyan csinálta, ezt felelte: Ha a téglára koncentrálnék, akkor eltörném a kezem. Ezért a tégla mögé koncentrálok.

Ha egy MLM üzlethálózat építő az új indulóra koncentrál, „eltöri a kezét”. A legtöbb új induló ma igent mond, és néhány napon belül az ismerősei, rokonai kibeszélik az üzletből. Nem jár találkozókra, nem képzi magát, és nem keres pénzt. Viszket mindenhol, megbánta a döntését, és fogalma sincs, hogyan tudna elindulni ebben az üzletben. Jobb esetben 2 -3 ismerősét megpróbálja elhívni egy nyilvános marketingtervre, reménykedve áll a kapuban, várva, hogy a jelöltjei, akik megígérték, hogy eljönnek, állják a szavukat. Majd bemegy, még egyszer meghallgatja a marketingtervet, és ez többé nem fordul vele elő.

Mit tehet egy képzett üzlethálózat építő: Leül az új indulóval, és együtt elindulnak: megírják a névlistát, és a jelöltekkel időpontokat egyeztetnek, azokhoz a marketingtervekhez, amelyeket a szponzor tart az új induló jelöltjeinek, legoptimálisabb esetben az új induló nappalijában. Bemegyünk az új induló házába, szponzoráljuk a jelöltjeit, és kijövünk az ő házából, megyünk a legújabb induló házába. De előtte megállapodunk abban, hogy minden új jön a következő marketingtervre. Ez lenne az ideális koreográfia, erre kéne törekedni. Azért megyünk az új induló házába, mert az ő barátai nem szívesen mennek egy idegen helyre, de elmennek a barátjuk otthonába. Azért megyünk az új indulónk házába, hogy onnét minél előbb kijöjjünk, és nem azért hogy ott ragadjunk.

A körülmények nem éppen ideálisak ehhez a munkához. A legfőbb akadály az új induló, akinek a sikeréért a szponzor küzd az új indulóval, aki kézzel - lábbal akadályozza ezt a munkát, mert bár fogalma nincs arról, hogy mit kell csinálni, mégis ő akar irányítani. Mint amikor egy elefántot szép szóval, kötőfék nélkül át kellene vezetned a porcelánbolton…
Milyen mézesmadzagot tudsz használni, hogy a dolog működjön?

1.Először is, kulcsemberré kell válnod az első perctől kezdve. Ez nem egy képesség, ez egy döntés. Ez egy hozzáállás a saját üzletedhez.
2. Másodszor, nincs alku, meg kell tenni mindent, hogy leírásra kerüljön az új induló névlistája. Ezt különösen nagy egoval bíró emberekkel káprázatos mutatvány: az, hogy majdnem lehetetlen, nem elég erős kifejezés. A célod az, hogy az ismeretségi körében találj egy vezetőt, aki a figyelem állapotából meglátja a nagy üzletet és hajlandó arra a nem kis áldozatra, hogy egoját ideiglenesen száműzve, hagyja magát vezetni.
3. Harmadszor, a nyílt marketingterven lásson embereket, akik ugyanezzel az üzlettel foglalkoznak, legalább 5 vezetőt halljon lelkesen beszélni, és a teremben lévő sistergő lelkesedésből valamit hazavigyen, amely a negatív világ programozását átmenetileg felülírja.
4. Negyedszer, a szponzorát valaki a felső vonalról felépítse, hogy elég tekintélyt kapjon ahhoz a szponzor, hogy az új induló hallgasson rá, és tudja vezetni, egy hierarchikus alá – fölérendeltséget teljesen nélkülöző üzletben.
5. Ötödször, az újonnan felépített szponzor ezt a tekintélyt a rendszertől nem azért kapta, hogy fürödjön a dicsőségben, hanem azért, hogy építésre használja. Építsen mindent, és mindenkit. Az új indulót a szponzora vissza felépítse a jelöltje előtt, hogy az új induló új szponzorként elég tekintélyt kapjon vissza a rendszertől a jelölt befolyásolásához és vezetéséhez.
6. Hatodszor, nyílt marketingterv célja alapvetően a csapatépítés. Az 5 főnél nagyobb egységes csapat mentális erejének a lelkesedés és felépítés adnak nyomatékot. Amikor valaki nem jön el a nyílt marketingtervre, pl. azért, mert a jelöltje visszamondta a találkozót, akkor hosszútávon távollétével egy olyan példát mutatott, hogy bárki a csapatból, akinek a jelöltje visszamondja a találkozót, jogosan nem jön el. Mivel a rossz példa jobban másolódik, mint a jó példa, ha más is így gondolkozik, akkor ez nem egy csapat, hanem egy sereg fegyelmezetlen ember, akik nem hajlandók megfizetni a siker árát.

Te már tudod, hogy ez a kudarc receptje. 
Mi történne akkor, ha mától elkezdenénk írni a sikerreceptünket? 

Ha lépésről lépésre megcsinálnánk mindent, ami az MLM sikerekhez kell? Nem kell más helyett, csakis kizárólag magam helyett! Ha nem másokra hárítanám az én üzletem felelősségét? Ez az én üzletem, tőlem és belőlem épül. Tőlem és belőlem nem épül, vagy megy tönkre. Melyiket akarom? Mert az lesz, amit én akarok! Attól működik, vagy nem, hogy mit csinálok.

Nehéz, amit itt leírtam? Én úgy gondolom, vannak nehéz dolgok mindenki életében, de ez nem az! Az első lépés az, hogy tudd, mit is kéne csinálnod! A második lépés az, hogy csináld meg! És a harmadik, hogy törekedj az ideális körülmények megteremtéséhez, de tudd, hogy nem lesznek a körülmények soha ideálisak, és lépj túl ezen! Ne hagyd, hogy bármi, vagy bárki megállítson! Menj tovább! Menj tovább! Ezt fizetik meg átlagon felül! Ez a munkád, hogy bármi történik, te csak csináld! Elégszer csináld ahhoz, hogy be tudjanak jönni hozzád a jó emberek! A hasonló a hasonlót vonz, tehát igyekezz, hogy egyre jobb emberré válj, és akkor egyre jobb embereket tudsz vonzani. Egyre jobb életed lesz, és egyre jobb barátaid. Nekem ez az üzlet erről is szól, nemcsak a pénzről.

Neked miről szól ez az üzlet?



II. A rendszer lényege
 Csak aktív tagoknak!
 Üdvözlök mindenkit!

Én megkérdezném, hogy ki mit gondol, mi a Network Marketing Rendszer lényege?

Én sokáig azt hittem, hogy a termékek, és a marketingterv. Később azt gondoltam, hogy annak a megtanulása, hogy hogyan kell úgy eladni, hogy ne legyen ciki, vagy valami ilyesmi. Az után egy idő múlva kezdtem megérteni, hogy ami itt a lényeg, az, az, hogy a célkitűzés, a névlista, a meghívás, a marketingterv, a hogyan tovább találkozó, az új induló indítása, vagyis az a technológia, amivel dolgozunk. Aztán rájöttem, hogy ennél sokkal többről van szó: ha te különböző más foglalkozásokat megnézel, rengeteg szakmában tűznek ki célokat, írnak listákat, meghívnak, és beszélnek emberekkel, pl. biztosítási üzletkötők, állásközvetítők, stb., így dolgoznak. Ez után kezdtem azt hinni, hogy a könyvek, a CD-k, a találkozók a lényeg, mert ebből fogjuk megtanulni, hogy mit kell itt csinálni. A könyvek, a CD – k, és a találkozók valóban fontosak, de mégsem ez a Network Marketing rendszerek lényege! Joggal kérdezheti bárki: hát akkor micsoda?
Három dolog: A felépítés, a konzultáció, és a nem keresztvonalazás!

Ez az újaknak valószínűleg nagyon furán hangzik, de ez az, amitől a mi Network Marketing rendszerünk összeáll, amitől azok az emberek, akik bekerülnek egy csoportba, azok egy rendszert, egy csoportot fognak alkotni. Ha összetoborzunk 250 embert, akiket nem tart össze semmi, akkor az egy tömeg lesz, a tömeg pedig randalírozik, pusztít és fosztogat. Mi attól vagyunk mások, attól működik az egész, hogy itt emberek egy rendszerben dolgoznak. Ha te egy nagy és tartós üzletet szeretnél, akkor neked ezt a rendszert kell nagyon megértened, és alkalmaznod. Igaz, hogy a rendszer nélkül is lehet hálózatot építeni és embereket szponzorálni, de ha nagy és tartós üzletet szeretnél, akkor nem fog másképp menni, ha ezt a három dolgot megérted, a felépítést, a konzultációt, és a nem keresztvonalazást. És nem csak megérted, hanem meg is tanulod alkalmazni, és a csapatjátéka során ezt automatikusan teszed. „Jön belőled”, mint a vízfolyás! Ezeken végig sorba megyek, és részletesen fogom tárgyalni,
mert ez a téma megérdemli a nagyon részletes tárgyalást!

 A FELÉPÍTÉS
(A borotvaélen táncoló MLM milliárdosok titka)

Avagy elvetemült gondolataim a felépítés fogalomszintű és élményszintű (mélyebb) megértéséről

Bevezető

Nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék van. A szándékom az, hogy úgy tanítsalak, hogy közben jól szórakozol. Mert másképp nem lehet, nem működik!

Tudod, hogy mi van a delphoi jósda falán:"Ember, ismerd meg önmagad..."

Azt mondták nekem, hogy egy kicsit fogjam vissza magam. hogy az embereket megijeszti, ha túl sok információt kapnak, és elmenekülnek. Ez igaz! Amit most el kell mondanom, leírom előbb egy oldalban, azután részletesen. A jó hír az, az, hogy elolvasva az egy oldalt, azt fogod gondolni, hogy érted! A rossz hír az, hogyha nem olvasod el a részletest, ami utána következik, esélyed a megértésre egyenlő a nullával. Amikor végigolvastad a részletest, talán megérted, hogy miért írtam ezt. Talán!  Nagyon, nagyon talán!

Íme a rövid változat:

Azon az egyetemen, ahol két diplomát is szereztem, a legértékesebb dolog a rendszerekben, és a folyamatokban való gondolkozás. Ezt próbálom most lefordítani a Világegyetem és a Network Marketing nyelvére. Ha kitekintesz a Fizikai Világegyetemre, akkor látod ebben a poláris világban a Rendet és a Káoszt egyszerre. A Rend a törvények és a sors, a Káosz pedig a változás, a feszültség és a szabad akarat nyelve.

A Network Marketing az, az értékesítési forma, amely ugyan egyidős az emberiséggel,(Ádám, Éva és a kígyó, valamint Jézus és a 12 tanítvány, stb), de mint leghatékonyabb és legfejlettebb értékesítési formát, az emberi tudat alacsony szintje miatt az emberiség csak korlátozottan tudta használni.

Aki Network Marketing üzletet akar építeni, annak meg kéne értenie, hogy csak profiként érdemes, mert a pancser nem keres, hanem csak költ! Az MLM profi mindenütt a világon kulcsember. A kulcsember az nem egy tehetség, hanem egy döntés a kulcsember 7 pontja csomag mellett. Te eldöntöd, hogy  100% -ban kulcsember vagy, megfizeted a siker árát és nem alkudozol Istennel az árról, mert nem a piacon vagy! Létezik 50% - os kulcsember?
 Erre a kérdésre egy kérdés a válasz: létezik az, hogy egy hölgy 50%-os terhes?

 A profi megérti, hogy minden és mindenki az üzletben a rendszer és a szisztéma  része. Amikor te ránézel a szponzorodra, a gyarló és esendő embert látod benne, az összes hibáival, amit kritizálhatsz, és köpködhetsz, aki elől, mint a tyúkanyó a csibéit elzárod az üzlettársaidat, hogy ő még véletlenül se kotorjon bele! Amikor ránézel az üzlettársaidra, csak a hibáikra fókuszálsz, főnökösködsz, és korbáccsal a kezedben eldöntöd helyettük, hogy nekik mi a jó.

Miért zárod be egy ládába az összes kedvességedet? Mikor fogod használni? Majd amikor már meghaltál? Mi történne, ha letennéd ezt a homályos szemüveget, amelyet a negatív világ adott neked? Eldobnád, és összetaposnád, egyszer és mindenkorra? Ha felvennél egy másikat a mai napon? A mi MLM rendszerünket kezdenéd használni, hogy neked dolgozzon?

Vagy része vagy a megoldásnak, vagy része vagy a problémának.
Melyiket választod?

Minden rendszernek vannak részei. Képzeld el az összes üzlettársadat, mint a te milliárdos nagyságrendű pénztermelő gépezeted alkatrészét. Nézz rájuk olyan szemmel, hogy ő viszi be a pénzpapírodat a nyomdagépbe, ő szedi a klisét, ő nyomtatja az euródra a mintát, ő szárítja a  pénzed, ő pedig felvágja. A szisztémára tekints úgy, mint arra a technológiai folyamatra, mint a nyersanyagok és a késztermék logisztikája.

Most akkor menjünk, és szórjunk homokot a fogaskerekek közé, rendben? Mi ezzel a baj, valami újat mondtam? Hiszen te az indulásod első percétől ezt csinálod! Te nem az MLM üzletben vagy! Te csak gondolod, hogy abban vagy! Ha te ebben az üzletben lennél, akkor a felső vonaladat építenéd! Akkor mindent és mindenkit építenél, 1 méterrel a föld fölött lebegő lelkesedéssel. És akkor szponzorként egy pillanatra sem szállnál el attól a felépítéstől, amit a rendszer azért ad neked, hogy a dicsőségben való fürdés helyett inkább gazdálkodj vele.

 Ebben a világban az egyetlen állandó dolog az a változás! Minden, amit nem építesz, azt rombolod! Te a saját pénzgyártó gépsorodat teríted napról napra homokkal, és panaszkodsz. Nem tanulsz, nem dolgozol és panaszkodsz. Mint egy 3 éves gyermek, és nem akarsz felnőni. Pénzt akarsz, de nem akarsz vetni, kapálni, öntözni és aratni. Bocsánat, de ez az emberi természet. Hogy honnan tudom? Mert mindenki így működik, én is!

Nos ennyi volt a rövidített magyarázat, mit sikerült ebből megértened? Te döntesz, hogy a hosszú válaszból megpróbálod  kihámozni a lényeget, vagy nincs rá időd! Jó döntést!


Most jön a hosszú és többlépcsős magyarázat:

Aztán azt is mondták nekem magnókazettákon amerikai gyémántok, hogy mondjam el az embereknek az igazat!

Mondjam el nekik, hogy mitől lesznek sikeresek ebben az üzletben, és mitől nem. És bízzam rájuk a döntést. A többség el fog menekülni, mert csak így lesz esélye, hogy engem túléljen, de néhányan nem. Engem csak az igazán erősek élnek túl! Ők hatalmas, multinacionális üzlethálózatot fognak felépíteni, még akkor is, ha nem értik, amit mondok! Elég, ha megcsinálják!

Hogy miért beszélek ennyit? Mert Te velem együtt olyan rohadt bonyolult vagy. Kapcsolatot kéne építened emberekkel, és vezetővé kéne válnod. A valóság az, hogy az emberek többségének még önmagával sincs kapcsolata, akkor hogyan lehetne másokkal? (Valódi, kölcsönös bizalmon, tiszteleten, szereteten alapuló kapcsolatról beszélek.) Az emberek nagy többsége önmagát sem tudja vezetni, akkor hogyan tudna vezetni valaki mást?

Emberek vagyunk, és hibázunk. Az üzletben is, és a magánéletben is. Ez egy nagyon megbocsájtó üzlet. 
Ez egy nagyon, nagyon ember építő üzlet! Ez az "emberek" üzlet egyeteme! Mindenki maga írja a doktoriját, csak az a különbség, hogy ez jobban fizet! 
Ez tud fizetni milliárdokat is! 
Hogy mikor írod meg a doktoridat ezen az egyetemen, az kizárólag rajtad áll!

Tudod, hogy miben vagy és értékeled?

Pénzt akarsz keresni, vagy hobbizol? Tudod, ez olyan különbség, mint a maszturbálás és az igazi szerelemmel szeretett kedvessel való szex közötti különbség. 

Melyiket akarod? A döntés rajtad múlik, és a következményeit te viseled! Csak éppen nem tudsz róla! Igazságos ez?

Itt és most próbálkozom, és kb. ugyanennyi az esély rá, hogy a legtöbb ember megértse, mint a sündisznónak a gyökérkefével való szexre, de sebaj: soha nem adom fel!

A megértésnek van két szintje: ezek: 1. A fogalomszint, 2. Az élményszint.

Hölgyeknek szoktam előszeretettel példázódni az alábbiakkal:

1. Amikor készültél a vizsgádra az egyetemen, a vizsga után alig néhány nappal már nem emlékeztél semmire. Na, ez a fogalomszint! Minden elsüllyedt a tudatalattidba, és helyet foglalt egy budapesti szeméttelepnyi pszichológiai kacat között. Elő tudod bányászni, de ez nehéz!
2. Amikor elvesztetted a szüzességedet: na, az egy élményszint! Most ne gyere nekem azzal a dumával, hogy nem volt jó, mert ez engem nem érdekel! Emlékszel rá, vagy sem? Mintha most történt volna, igaz? Na, ez az élményszint. Nem kell átismételni, mint a matek tananyagot, minden tiszta és világos, mintha most történt volna.

Az ilyen MLM élményszintemet próbálom elhadoválni neked most. Sajnos, ha még nem volt ilyen élményed, mint az alábbi 3 esetben nekem, akkor ez a "vétel" nálad csak fogalomszinten fog lezajlani. Ha azonban régi hálózatépítő vagy, és már volt hasonló élményed, mint amiről itt és most írni fogok, akkor felkapcsolódhat nálad a villany és megvilágosodsz. Lehet, hogy tudálékosnak fogod találni a stílusomat, szándékosan provokállak. Tapasztalt személyiségfejlesztő tréner vagyok, és tudom, hogy katarzis kell a megvilágosodáshoz. De azt is tudom, hogy mindenki akkor világosodik meg, amikor annak eljött az ideje, senki sem előbb. Ezen a világon minden ember önmagával küzd, ezért látunk mindig mindenhol veszteseket, és sehol egy győztest. Önmagadat soha nem tudod legyőzni, soha! Te vagy a probléma, és te vagy a megoldás! Ezért mondják a bölcsek: Isten és közöttem állok Én.

Ha engem ismernél, akkor tudnád, hogy mélyen legbelül alázatos vagyok, és hálás, mert ezt csapatmunkában tanultam. Élményszintű tanulás csak csapatmunkában lehetséges, és mindenki tanítómester, még a hajléktalan munkanélküli is!

Én ezt az állítást nagyon komolyan gondolom!

Akkor most vágjunk bele!

Valamikor 1993 júliusában indul ez a történet. Teljesen MLM zöldfülű kezdőként elindultam életem első MLM üzletében. Kezdetben egy rövid ideig őszintén csodáltam a szponzoromat, a hitéért a határozottságáért, és az előadói kvalitásáért. Ahelyett, hogy elmagyaráztam volna az új belépőmnek Kovácsnénak, hogy hogyan működik az, az üzlet,és elvettem volna a szponzorom munkáját, inkább kitörő lelkesedéssel elkezdtem a szponzoromat felépíteni, anélkül, hogy a felépítésről egy hangot hallottam volna. Mindenki legnagyobb megdöbbenésére, a következő marketingterven a terem nemcsak zsúfolásig megtelt, de a hosszú folyosó is megtelt lábujjhegyen ágaskodó, fülelő emberekkel. Óriási pszichológiai nyomás alá kerültek ez által, és szinte mindenki belépett.(Mindenki Kovácsné meghívottja volt.) Utána a szponzorom lecseszett, hogy miért nem szóltunk előtte, akkor bérelt volna egy nagyobb termet. Többé nem bálványoztam, én lettem az okos tojás, és az eredményeim messze elmaradtak annak a nevezetes napnak az eredményeitől. Mik a tanulságok?

1.Nem tudtam a felépítésről, de lelkesen csináltam, és működött.
2. A szponzorom sem tudott róla, és nem is tanította, ő egyszerűen "csak" jó volt.
3. A rendszer adta a szponzorom kezébe a felépítés erejét, de mivel nem tudott róla, hogy létezik, ahelyett, hogy megdicsért volna kettőnket, (Építés.) rombolásra használta.

A következő MLM -ben, amely a második legnagyobb a világon és annak legnagyobb támogató rendszerében hasonló lendülettel indultam, én lettem a cég hivatásos tanulója. Az első perctől kezdve kulcsember voltam 3 éven keresztül. Minden kazettát megvettem, és a többséggel ellentétben még meg is hallgattam. Nem egyszer hallgattam meg, és nem 10x, hanem sokkal többször. mielőtt elkoptak, lemásoltam, és a másolatokat hallgattam. Három évig minden találkozón ott voltam. Mindent építettem, a szponzorvonalamat, a kazettákat, a könyveket, a találkozókat, mindent. Néhány hónap alatt én lettem a szponzorom üzletének jelentős része, elkezdett aggódni az egyensúly miatt, és teljesen magamra hagyott. Már sejtettem a felépítés erejét, de nem tudtam a szponzorommal együtt dolgozni.

Ezután végig próbáltam egy jelentős MLM palettát, mindegyikben kerestem pénzt, és mindegyikben tanultam valamit.

A felépítés megértésének jelentős állomása volt nekem az a magyar MLM cég, amelyet két éve tönkretett a magyar egészségügy, mert túl jó volt. 2007. szeptemberében regisztráltam, a szponzorommal példásan együttműködve, nagyon nagy repülőrajttal. Az első 3 hónapban 120 embert szponzoráltunk 3 lábba, és mind a 3 hónapban a 3., a 10., illetve a 7. voltam az országos szponzorálási versenyben. Csináltam egy CD-t, amelyen  egekig magasztaltam a szponzoromat, és odaadtam neki. Az összes lábában mindenki azt hallgatta, és ismert lettem. A következő hónapban a szponzorom 6000 fős hálózata hirtelen 1000 fővel bővült.
A szponzorom komolyan elhitte a felépítés minden szavát, és elkezdett a mindent tudó, és bölcs tanítómester szerepében tetszelegni. Ennek "eredménye" nem is maradt el. Nem tudott új szintre lépni, én pedig kiszálltam az üzletből.

A mostani MLM üzletbe októberben regisztráltam. Egy darabig lassan épült a hálózatom, majd Gy.Z.sikerei kapcsán mi is történt valójában? (5 nap alatt 18 új üzlettárs.) Mi a titka a gyors növekedésnek? Mi a Gy. Z. féle sikerek valódi háttere? Nagyon sok kvalifikált emberrel próbáltam dolgozni, akik nem lettek sikeresek. Gy. Z. régi, jó barátom, a kölcsönös barátság és kölcsönös tisztelet köt össze bennünket, ez a barátság és ez a tisztelet hozza meg most a gyümölcsét.

Ez semmit nem von le Gy. Z. érdemeiből, csak mivel az egész tudattalanul zajlott, itt térdelek előttetek összekulcsolt kézzel, és könyörgök, értsétek meg végre, hogy honnét az erőtök, és kezdjétek el ezt az erőt tudatosan használni! Nektek ne tartson ez a megértés 18 évig! Térden állva könyörgök!

Azért könyörgök térden állva, mert így próbálom meg élményszintűvé tenni ezt a folyamatot, amit meg kéne minden MLM üzletépítőnek értenie! De nem ez az emberi természet! Ezért mondtam, hogy az MLM üzlet az "Emberek Üzlet egyeteme".

Mindenkinek van egy bizalmi bankszámlája. Íme a szabály:

Semmit nem vehetsz ki magadnak, de bármennyit kivehetsz bárki másnak!


A legtöbb ember úgy hal meg, hogy semmit nem vesz le erről a bankszámlájáról!!!!

Mije van a másik embernek, a szponzorodnak, ami neked nincs?

A válaszom: Ő nem te vagy! Még egyszer elmondom: Ő nem te vagy!

Nem tudod magadat felemelni! Ha nem hiszed, ragadd meg a saját hajad, és próbáld meg magadat felemelni! Nem fog menni!

És a szponzorod az a személy, aki érdekelt a Te sikeredben! Ezt is nagyon, de nagyon fontos megértened, ezért még egyszer elmondom: a szponzorod az a személy, aki érdekelt a Te sikeredben! 

Ahelyett, hogy mindent elmagyaráztam volna az üzletről, elkezdtem a felső vonalamat felépíteni. Gy. Z. ezt átvette tudattalanul, és a csoportja szintén tudattalanul őtőle.
Én felépítettem a felső vonalamat, átadtam nekik az erőt, és megsokszorozva kaptam tőlük vissza!

Amit itt és most leírtam, azt nem én találtam ki, hanem, mint a kis elefánt szép lassan megértettem. Ha nem érted, akkor is működik!  Nem muszáj megértened, elég, ha szívvel lélekkel  megcsinálod! Amikor felkapcsolod a villanyt, akkor tudnod kell a működési elvét? Vagy ki kell számolnod, hány amper áram folyik a vezetékben? Úgy – e, hogy nem? Nem kell hinned nekem, csak állj a villanykapcsoló mellé, és ezerszer kapcsold fel - le, addig, amíg meg nem érted! Érted?

 Én itt és most egy természeti törvényről beszéltem, amely mindig működik, akkor, de csakis akkor, ha megcsinálod, akár megérted, akár nem!

 Ülök a számítógépem előtt és ezt üvöltözöm ezerrel:

 Akartok milliárdosok lenni? 

Akkor zárt elmék: nyíljatok!

 A FELÉPÍTÉS elvi alapjai:
  (Dr. Antalffy Thomas, és Doug Wead tanításai nyomán)


Mit kell felépítened: Négy dolgot mindenképpen:
I.Az MLM iparágat,
II.Az ellátó cégedet,
III.Az alsó, felső, stb. vonalaidat, tehát az embereket,
IV. Az eszközöket: pozitív könyveket, magnókazattákat, CD-ket, és a találkozókat.

Törvények:
1.pont: A Network Marketingben mindig a szponzornak van igaza!
2.pont:Ha nem lenne igaza, akkor automatikusan az első pont lép életbe!

Kérdés: MIÉRT?
Válasz: Mert ez a legjobb NEKED!

A felépítés nem tévesztendő össze a tömjénezéssel, és az istenítéssel! A felépítés lényege az, alapszinten, hogy te megadod a tiszteletet valakinek azért a munkáért, amit elvégzett. Hogy mindenki, aki csinál valamit az üzletben, az megkapja az elismerést a munkájáért. Annak ellenére, hogy ez magától értetődőnek hangzik, valójában ez mégsem természetes. Én nem tudom, hogy veled a munkahelyeden milyen gyakran fordult az elő, hogy megtapsoltak azért, mert valamit jól csináltál? Vagy, hogy csak egy elismerő pillantást kaptál, vagy csak egy jó szót szóltak. Vagy, hogy csak megkérdezte – e valaki a munkahelyeden, hogy hogyan érzed magad, és szükséged lenne – e valamilyen segítségre a munkádhoz. Ha már dolgozol néhány éve, megkérdezte ezt már tőled valaha, valaki?

A legtöbb emberrel ez soha, de soha nem fordult elő, hogy valamiért megdicsérték csak úgy a munkahelyén! Sőt, az iskolában sem! Pedig az emberek egy része sokkal többet megtesz a munkahelyén, mint ami a pozíció megtartásához szükséges!

Szóval, alapszinten a felépítés azt jelenti, hogy valaki megkapja az elismerést valamiért, amit jól csinált, de ennél jóval többről van szó. A felépítésnek a legnagyobb része az, az, hogy te azon keresztül, hogy valakit megdicsérsz, hogy felemelsz, azon keresztül egy tekintélyt tudsz adni annak az embernek. És ezen keresztül te egy lehetőséget tudsz adni annak az embernek, hogy hatékonyan tudjon működni, tudjon neked, vagy másnak segíteni. A legegyszerűbb ilyen szituáció az otthoni marketingterv, ahol mi fog történni: bejön a szponzorod, - aki az előadó lesz, - és te, mint házigazda, be fogod mutatni az előadót. Ha te csak azt mondod, hogy figyeljetek ide gyerekek, itt van XY és valamit akar nektek mondani, és azt csináltok, amit akartok, akkor senkit igazán nem fog érdekelni, hogy mit akar a szponzor mondani.

DE ha te elmondod azt, hogy a szponzorod kicsoda, micsoda, hogy került ide, és milyen érdemei vannak ebben az üzletben. Ekkor mindenki figyelni fog, hogy ki ez az ember, és biztosan valami nagyon fontosat fog mondani. Ugyanígy, ha te tartasz marketingtervet valahol, észre fogod venni, hogy sokkal hatásosabban tudsz beszélni, ha előtte fel vagy építve. Egyszerűen olyan szituációba hoz téged a házigazda, hogy te tudj hatni az ő ismerőseire. most kinek kell ez? Hát nyilván nem neked! Neked ez teljesen mindegy, a házigazdának lesz erre szüksége. Tulajdonképpen az ő önző érdeke lesz, hogy téged egy olyan szituációba fog hozni, hogy tudjál segíteni az ő ismerőseinek. Ez világos? Mert ez nagyon fontos! Ezt nem feltétlenül azért fogja megcsinálni, mert annyira szereti a szponzorát! Egyébként tanácsolom, hogy szeresse is, de ezt egyszerűen azért fogja megcsinálni, mert ez lesz a legjobb a saját üzletében.

A másik ilyen szituáció, ha elhozol egy jelöltet a marketingtervre, és bemutatod a felső vonaladnak, valakinek, aki a feletted lévő szponzorod ebben az üzletben. Még mielőtt odaviszed a felső vonalhoz, ajánlatos elmondani, hogy ki ő? Hogy a felső vonal az nem csak egy ember ebben a teremben és milyen érdemei vannak ebben az üzletben, és akire te ezért és ezért felnézel emberileg. Felépítsd ezt az embert, mert ezáltal adod meg neki azt a lehetőséget, hogy tudjon mindkettőtöknek - neked is és a jelöltnek is - segíteni. Ez nem mindenhol van így, és ez nem természetes. Én pontosan érzem, amikor odamegyek egy csoportba marketingtervet tartani, hogy fel vagyok építve, vagy nem, és ahol nem építenek fel, oda később nem szoktam odamenni. Nem azért, mert haragszom, hanem azért, mert ha nem vagyok felépítve, akkor én egy utcáról bejött ember vagyok, annak pedig nem szoktak hinni, vagyis akármilyen jól beszélek, nincs hitele annak, amit mondok, vagyis hiába erőlködök, nem tudok nekik segíteni. Semmi értelme ott időt eltöltenem, mert nem tudok hatással lenni.

Ez nem természetes! A legtöbb emberben az, az ösztönös, hogy azt szeretné elmondani, ezt az egészet én csináltam meg, és a szponzorom nem nagyon segített. Ezt én csináltam meg egyedül, és milyen klassz gyerek vagyok. Mi ezzel a baj? Ezzel az a baj, ha az emberek ezt látják tőled, akkor ugyanezt fogják csinálni, ők is egyedül akarják megcsinálni. Azt fogják gondolni, hogy az a klassz gyerek az üzletben, aki egyedül csinálta meg, és ők is egyedül akarják megcsinálni, és nem fognak tőled tanácsot kérni, mert ők is klasszak akarnak lenni.

Hidd el, ebben az üzletben nem érdem az, ha te egyedül csináltad meg, segítség nélkül, ezzel  nem érdemes dicsekedni. Ez tipikus pancser magatartás! Sokkal jobban örülök, ha valaki úgy csinálta meg, hogy segítséget kapott, sőt, rengeteg segítséget kapott, és állandóan a szponzorát kérdezgette. Egyszerűen egész más példát mutat, mint az, aki egyedül csinálta meg. Emlékezz rá, ebben az üzletben minden másolódik, a rossz példa is, amivel meggyilkolod az üzletedet! TE!

Mindenki önként vesz részt egy marketingterven, ahova, ha beviszünk egy külső tekintélyt, akkor lesz eredménye, ha nem viszünk be, akkor pedig nem lesz eredménye. Ha te eredményt akarsz, nemcsak dolgozni, akkor az árral úszol, nem pedig ellene. Senki nem tudja önmagát felemelni, ha ezt nem hiszed, markold meg a hajadat, és próbáld meg magadat felemelni. Neked van az a lehetőséged, hogy másokat felemelj! Az egész szituációt úgy kell elképzelni, mintha neked lenne egy bankszámlád, amelyről magadnak egy fillért sem vehetsz fel, de korlátlanul vehetsz fel bárki más részére. A legtöbb ember úgy hal meg, hogy soha egy fillért nem vesz fel erről a bankszámláról! Soha, egyetlen fillért sem!

Mondok egy extrém példát, amely azért extrém, mert senki nincs ebben a helyzetben, csak játszom a gondolattal. Ha te abban a helyzetben vagy, hogy felfelé nyolc magasságban senki nem aktív feletted, az fölött pedig a szponzornak tízezer ember van a hálózatában, és évi egy perce van rád.

 Ha te akkor azt mondod az alattad levőknek, hogy neked nincsen felső vonalad, fölötted itt van nyolc ember, senki semmit nem csinál, és te egyedül csináltad meg, és milyen klassz vagy, ezzel egy rossz mintát adtál a csoportodnak, hogy ők is egyedül akarják megcsinálni, és ők is klasszak akarjanak lenni. Mi lesz ennek az eredménye? Pontosan tudjuk, hogy az emberek egy –két tíz-ezreléke olyan szintű vezető, aki önállóan fel tud építeni, egy Network Marketing üzletet. Ezzel nemcsak a te esélyeidet az üzlet felépítésére rontottad 1/10000 valószínűségre, hanem a csoportod minden egyes tagjáét is. Nagyon vigyázz, arra, hogy mit csinálsz, mert a pancserság, kudarcot okoz, nem csak ebben az üzletben, hanem a világ összes üzletében is.

A felépítés az egyik kulcs az MLM üzletépítésben. Ha mindent felépítesz az üzletben, akkor könnyű, ha nem sajátítod el a mindent felépítés szokását, akkor ebben az üzletben sem, és más üzletekben sem terem túl sok babér számodra! Vedd észre: mindent és mindenkit felépíteni, az egy szokás! Észrevenni, értékelni, és hálásnak lenni a kapott dolgokért üzletben és üzleten kívül: az egy rendkívül előrevivő szokás!

Azt szeretném, ha megértenéd azt, hogy mi az értéke annak, hogy neked van egy felső vonalad, aki neked tud segíteni, és ráadásul érdekelt a te sikeredben? 

Időnként látok embereket, akiket ez zavar, sőt, van, aki már ezért nem lép be az üzletbe, mert zavarja, hogy valakik fölöttük pénzt keresnek abból, amit ő dolgozik. Vagyis, hogy valaki a felső vonalán annak révén pénzt fog kapni, hogy ő elér eredményeket. Tudják az emberek, vagyis pontosan értik, hogy azt a pénzt nem tőlük vonják le. Tehát, amit a te szponzorod megkap, azt nem a te bónuszodból vonják le. Ha kétséged van, nézd meg a bónuszkimutatásodat: nincs rajta olyan, hogy ennyi és ennyi kifizetve a szponzornak, hanem ezt a cég külön odaadja a szponzornak a munkája után, de mégis embereket ez zavar. Mit gondolsz, miért segít neked a szponzorod, ha nem azért, mert pénzt kap a segítésedért? Biztosan segítene barátságból is egy darabig, de amikor este és ünnepnapokon a csoportok vezetőivel arról beszélnek, hogy hogyan lehetne ezt az üzletet még jobban csinálni, akkor azt már biztosan nem barátságból teszik. Ezt azért csinálják, mert végső soron nagy pénzeket hoz ez az áldozat minden érdekeltnek, és neked ez az óriási szerencséd! Én esténként azon imádkozok, hogy az én szponzorom minél többet keressen az én üzletemen, mert akkor lesz érdekelt abban, hogy nekem a lehető legtöbbet segítsen. Ha még mindig nem tiszta előtted ez a dolog, akkor egy kérdés: ha egy csapat megnyeri a bajnokságot, a klub az összes pénzt a játékosoknak adja, vagy ad belőle az edzőnek is?

Ha teneked lenne választási lehetőséged, hogy a te szponzorod egy szuper jó ember legyen, valaki, aki nagyon klassz az üzletben, vagy valaki, aki csak úgy éppen, hogy átlagos, akkor te melyiket választanád? Nyilván, egy nagyon szuper, nagyon tapasztalt szponzort választanál, aki nagyon sokat tud az üzletről, igaz? Most mit gondolsz, a te embereid és a te érdeklődőid, és az új indulóid honnan fogják tudni, hogy a te szponzorod milyen? Hát kizárólag onnan, hogy te megmondod nekik. Abból az egy dologból fogják tudni, hogy te mit mondasz a szponzorodról.

Te fogod tudni azt elérni, hogy a te szponzorod szuper legyen, vagy nem annyira jó, egyszerűen az által, amit a szponzorodról mondasz. Ez megint csak nem természetes. Az emberekben az, az ösztön van, hogy a csoportjukat mindenáron megvédik, mint a tyúkanyó, és a szponzorukkal meg állandóan hadakoznak. Egyszerűen csak megvédik a saját csoportjukat a szponzoruktól. Ez nagyon, nagyon, nagyon nagy butaság! Egy legfontosabb dolgot kell, hogy megérts: te bármikor tudsz másik embereket szponzorálni, és bármikor tudsz újabb csoportokat építeni, de szponzorod csak egy van, azzal kell tudnod valahogyan kijönnöd! Ha úgy látod, hogy a te szponzorod hirtelen gonosz sárkánnyá vált, és azt követeli, hogy az egyik csoportodat mostantól ő akarja építeni, akkor az a legjobb neked, ha odaadod neki azt a csoportot, és rábízod, hogy helyetted ő építse, és te építesz másikakat ez helyett a csoport helyett. Lehet, hogy azt gondolod, hogy a szponzorod elvette a legjobb csoportodat, amit te sokkal jobban tudnál szponzorálni, akkor ez a gondolatod vagy igaz, vagy nem! Lehet, hogyha a szponzorod építi, és semmi nem lesz abból a csoportból, akkor is semmivé vált volna, ha te építetted volna. Te azt gondolod, hogy a szponzorod tette semmivé, pedig, ha te építetted volna tovább, akkor… Semmire, soha nincs garancia, erre sem!

Mi van olyankor, ha a szponzorod valami olyasmit javasol, ami egyszerűen egy hülyeség? Akkor mit csinálj? Hát: csináld meg! Miért?  Nem ezért, mert ez katonaság, mert nem az! Két eset lehet, mindkét esetben a te érdeked az, hogy megcsináld azt, amit a szponzorod tanácsolt. Az első eset: lehet hogy te tévedsz, és a szponzorodnak van igaza, és ezt később belátod, és milyen jó, hogy megcsináltad, tehát nyertél, hogy megfogadtad a tanácsot. Könnyen lehet az, hogy a szponzorodnak igaza van, és te rosszul látod. Nem tudom, hogy emlékszel – e arra, hogy amikor elkezdted az üzletet, mennyire másképp láttad, mint most? Biztosan emlékszel arra, hogy időnként te is tévedtél ebben, abban, amabban, és hogy kezdőként milyen szuper ötleteid voltak, hogy hogyan kellene dolgokat másképp csinálni, amiről most már tudod, hogy mekkora hülyeség volt, amit akkor gondoltál. Nagyon, nagyon valószínű, hogy egy ilyen eset van jelenleg is.

De mi van akkor, ha neked volt igazad, és a szponzorod tévedett, mert ő is egy ember, lehet, hogy téved, mit csinálj ilyenkor? Az egyik lehetőség, hogy megmondod neki, hogy ez egy oltári nagy marhaság, és te elkezded másképp csinálni, mint amit a szponzorod tanácsolt. Ez egy életveszélyes dolog a te üzletedre nézve, két okból is: amint te ezt megcsinálod, ezzel azt mondod a csoportodnak, hogy amikor bárki azt gondolja, hogy te hülyeséget mondtál, akkor megcsinálhatja azt, amit ő jobbnak gondol. Amit mondtál, azzal egy példát mutattál a csoportodnak, és az egész csoport elkezdi eldönteni, hogy amit te most éppen mondtál, az hülyeség, vagy nem. És a te csoportodnak még annyi tapasztalata sincs, mint neked, ha ők is elkezdik eldönteni, hogy értelmes dolog – e, és talán nekik sokkal jobb ötletük van, mint neked, akkor a csoportod, bumm, szétrobban, mindenki elkezd mindenféléket csinálni, és eltűnik.

Ha viszont azt látja a csoportod, hogy te megcsináltad azt, amit a szponzorod javasolt, még akkor is, amikor hülyeségnek látszott, akkor te nyertél, mert az üzlettársaid azt fogják látni, hogy te olyan klassz ember vagy, hogy még azt is megcsináltad, ami hülyeségnek látszott. Ezzel egy mintát teremtesz, hogy emberek megcsinálják azt, amit nem értenek, ez fog másolódni és az üzleted egyszerűen robbanni fog, akkora lesz!

A másik, legalább ilyen fontos, hogy a te szponzorod, fogja látni, hogy te megcsináltad ezt a dolgot! És a szponzorod fogja látni, hogy terád, annyira lehet számítani, hogy még a hülyeséget is megcsinálod! A te lojalitásod a szponzorod felé rengeteget fog érni ebben az üzletben. Hogy a szponzorod tudja, hogy terád mindig, minden körülmények között számíthat. Ez nagyon sokat megér egy szponzornak, ha neked van már egy csoportod, akkor ezt tudod! Miért is? Nagyon sokat megér az, hogy vannak emberek a csoportodban, akikre abszolút számíthatsz. Ha azt mondod nekik, hogy: kedden éjfélkor csoporttalálkozó nálam, akkor nem kérdeznek, és nem dumálnak, hanem fegyelmezetten ott vannak. Egyszerűen tudod azt, hogy ezekkel az emberekkel tudsz együtt dolgozni, és kényelmesen tudsz dolgozni. Bejön mindenféle ember ebben az üzletben, és menet közben derül ki, hogy van olyan ember, akivel könnyű dolgozni az üzletben, és van, akivel lehetetlen. A szponzorod döntése, hogy kivel dolgozik, kibe fekteti az idejét, a pénzét, az energiáját. Nyilván, akivel csapatot lehet csinálni, mert az eredmény onnan fog jönni. Te kivel dolgoznál az ő helyében?

És később lehet, hogy kiderül, hogy te tévedtél, és mégis a szponzorodnak volt igaza, és nagyon fogsz örülni, hogy mégis megcsináltad! Talán emlékszel, hogy amikor új voltál az üzletben, mennyi mindent nem értettél és nem is tudtál róla, és az új belépőkkel ugyanez a helyzet. Az önként vállalt fegyelem a csapatmunka alapja, de te vagy a példa! Minden másolódik, minden!

Csak azt szeretném, hogy megértsd, hogy neked mennyire szükséged van a szponzorodra. Ha úgy érzed, hogy jobb vagy, mint a szponzorod, ami megint csak vagy igaz, vagy nem, akkor is, ha tőled a csoportod azt látja, hogy te felülbírálod azt, amit a szponzorodtól hallottál, akkor automatikusan egy jelzést adtál az összes csoportodnak, hogy ezt meg lehet csinálni. Hogy ők is bármikor felülbírálhatják azt, amit tőled hallanak. Tehát, te jobban teszed, ha hülyeséget csinálsz úgy, hogy a szponzorodra hallgatsz, mintha nem hallgatsz a szponzorodra. Egyszerűen többet ér neked az, hogy mindig azt csináld, amit a szponzorod javasol, mint az, hogy mindig jót csinálj!

Tudni illik: úgyis fogsz rengeteg hibát elkövetni ebben az üzletben: saját hibából, más hibájából; nagyon megbocsájtó üzlet! De ha ezt látják tőled az emberek, ez egy olyan mintát teremt, amely borzasztó könnyűvé teszi neked, ennek az üzletnek a felépítését. Ha nem ezt csinálod, akkor viszont nagyon nehéz lesz. Fogod látni, hogy szenvednek emberek ebben az üzletben. Hatalmasra hizlalt egójuk akadályozza sikerüket. Egy csipetnyi alázat csodákra lenne képes! Ennyit a szponzor felépítéséről!

Nemcsak a szponzorokat kell felépítened, hanem az alsó vonaladat is, a te üzletedben lévő embereket, mindenkit! Képzeld el, mekkora baj lenne, ha a te hálózatodban mindenki csak téged építene fel. Mindenki arról beszélne, hogy te milyen fantasztikus vagy, hogy neked mennyi tapasztalatod van, hogy te milyen szuper marketingterveket tartasz, és te vagy itt a minden! Mi történne akkor, ha a te egész hálózatodban, mindig, mindenki, ha bármi van, hozzád jönne? Mindenki azt akarná, hogy te tarts ott marketingtervet. Mindenki minden fontos kérdésben kizárólag tőled várná a választ, és kizárólag csak a te ítéletedben bíznának meg. Ez az ember egójának nagyon klassz lenne, de a te végső célod úgy – e az, hogy ne 40 évig kelljen dolgozni ebben az üzletben? A te célod az, hogy delegálni tudj (ki tudj adni) munkát másik embereknek. Ha az egész csoportban mindenki csak arról beszél, hogy te milyen klassz marketingtervet tartasz, és te ezt annyiban is hagyod, akkor mindenki azt akarja, hogy mindig, mindenhol te tarts marketingtervet, és a te célod az, hogy ne csak te tartsál, hanem mások is tartsanak.

Ha te, mint szponzor, megkaptad ezt a felépítést, ezt a tekintélyt, akkor ez nagyon veszélyes dolog tud lenni, ha te ezt mind elhiszed, hogy ez mind rád vonatkozik. Ennek egy része, amit te megkapsz, azt a rendszer adja meg neked, hogy ezzel gazdálkodj. A legjobb, amit ezzel a tekintéllyel tehetsz, az, az, hogy megosztod másokkal, megosztod az alsó vonalaiddal. Elmondod mindenkinek, hogy a te új belépőd milyen lelkes ebben az üzletben! Hogy te mekkora fantáziát látsz ebben az emberben és mennyire bízol benne! Amikor az új indulód odahoz hozzád egy új jelöltet, és te elmondod, hogy milyen klassz az üzletben, és mennyire jól csinálja, akkor az újnak adtál elég tekintélyt, hogy az új indulót el fogja tudni indítani és nem kell neked megcsinálni, mert ő meg fogja tudni csinálni.

Hogy az alsó vonalad milyen fantasztikus új üzlettársakat hozott be az üzletbe a múlt héten, és mekkora fantáziát látsz ebben az újonnan kialakuló csoportban. Amikor az alattad lévő egy hét alatt felépített egy négymélységű lábat, gyakorlatilag szponzori segítség nélkül, és ott van a teremben az egész láb, és mindenki lelkes és izgatott, és a láb fele és az összes jelölt a teremben kitől fogják megtudni, hogy a lábépítő milyen nagyszerű munkát végzett, ha nem ott és akkor tőled? Ha ez nem jön azonnal zsigeri szinten belőled, akkor magadnak teremtettél egy újabb munkahelyet, ahol dolgozhatsz! Melyiket akarod? Utazni napi négyszáz kilométert minden héten egyszer, vagy delegálni a munkát, és lehetővé tenni annak a másik embernek, hogy ő is hatásosan tudjon működni? Világos ez? Nem ez az emberi természet, ezért nehéz! Ennek úgy kell jönni zsigeri szinten az egész hálózatból, mint mikor valaki úgy vezeti az autót, hogy közben egyik kezével telefonál, a másikkal meg az orrát fújja és közben ott a kanyar, amit kellő biztonsággal úgy vesz be, hogy csak a lábát veszi le a gázról, és a tenyere belsejével húzza el a kormányt. (Ez csak megértést szolgáló példa volt, ne próbáld ki!)

A harmadik dolog, akiket fel kell építeni ebben az üzletben, azok a keresztvonalak, más néven testvérvonalak. Ők azok, akik nincsenek sem feletted, sem alattad, hanem egész egyszerűen veled párhuzamos vonalak. Ezeket ugyanúgy fel kell, hogy építsd, mintha a te alsó vagy felső vonaladban lennének. Ez sem az emberi természet része! Az emberekben van egyfajta Fradi – Dózsa ösztön, hogy a másik csapat, azok a nem jók. Azok a rosszul öltözött emberek biztosan a másik csapat vendégei, hogy azok nem a mieink.

Megmondom, hogy miért veszélyes ez: ha elhívsz a marketingtervre valakit, egy új vendéget, hidd el, ő az egésznek így első hallásra legalább a 80% - át nem érti. Valószínűleg még te sem érted a 60% - át, tehát új emberektől akkor mire számítsunk? A vendég az egészből csak azt látja, hogy itt emberek egymásra utálkoznak. Ő meg sem érti, hogy mi az alsó vonal, felső vonal, keresztvonal, csak azt látja, hogy emberek egymásra fújnak, és pontosan tudja, hogy valahol, valaki őrá is fog fújni, de az is lehet, hogy már most is utálják. És ha valaki azt érzi, hogy utálják, azért nem kell idejönni, ezt a munkahelyén is megkapja. Az emberek azért jönnek ide, mert ezt élvezik, és szeretik csinálni, és itt megbecsülést kapnak. Ezzel egy borzasztóan rossz mintát teremtesz. Hidd el nekem, hogy neked nincs szükséged ellenségekre sehol, sem üzleten belül, sem üzleten kívül. Ezért kell felépítened a keresztvonalaidat is.

Mivel az a tapasztalatom, hogy üzlethálózat építéskor szinte soha senki nem alkalmazza a felépítést, ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy aki nem alkalmazza, az azért nem, mert nem érti! Azt hiszi, hogy érti, de valójában nem. Ezért több szinten át kell tárgyalni ezt a témát, mert e nélkül nincs csapatjáték, és csapatjáték nélkül nincs üzlethálózat építés, csak hobbizás. Olyan ez, mint a fociban a passzolás. Sok remek játékos nagyszerű cselező, és tudják, hogy passzolni kéne, de azt is tudják, hogy a közönség a gólszerzőt ünnepli, ezért mindenki, még a kapus is átmegy az ellenfél térfelére, hogy gólt szerezzen, mert ő is klassz akar lenni. Igaz, hogy kikap a csapat minden meccsen hol 32:3-ra, hol meg 28:1- re, de kit érdekel, milyen fantasztikus gólt szereztem én! Mi a véleményed erről a csapatról? Profik, vagy pancserek?

Foglaljuk össze: Miért kell felépíteni, kit és mit kell felépíteni és hogyan kell felépíteni?

1.      Miért?
A rövid válasz: Mert a profik így csinálják, azért! Mert az ördög a részletekben van elrejtve! Senki nem lehet próféta a saját hazájában, azért!

A jó hosszú válasz: Vigyél be az üzletbe valamilyen plusz tekintélyt! A felépítés segítségével vezetői tekintélyt teremtünk! Szó szerint a semmiből. Ez a teremtés rengeteg pénzt ér és teremt! A szponzorod nem a főnököd, azért van szükség felépítésre. Tekintély nélkül nem fogják követni, és pancser pancsert követ elv fog dominálni az üzletben! A te üzlettársaid nem fognak rád hallgatni, ismernek régóta, tudják, hogy te aztán soha nem leszel sikeres! Bocsánat, ilyen az emberi természet! Ha ilyen az emberi természet, akkor használd! Neked segítsen, ne ellened dolgozzon! A te kezedben van az, az erő, amit ha átadsz az előadónak, akkor őrá hallgatni fognak. Ez téged inzultál! A te barátaid nem hallgatnak rád, de hallgatnak a szponzorodra, ha őt felépítetted. Kit érdekel, hogy ki van felépítve? Vedd észre, a felépítés része az üzletépítési folyamatnak, ne hizlald az egódat tovább, hanem, csak passzold a labdát! Lehet, hogy te nagyon jó előadó vagy, ezért úgy gondolod, hogy semmi szükség arra, hogy téged bárki felépítsen? Elfelejted, hogy a bizalom és a másolódás a két alapelv? A bizalmat felépítéssel kapod meg, és felépítéssel adod tovább.

Megfigyelted, hogy egy folyamatról beszélek, megfigyelted? Nem egy eseményről beszélek, hanem egy folyamatról? A folyamat tanítható, az esemény nem! A másolódás a másik alapelv! Gondolkozz nagy üzletben! Minden másolódik, ha felépítesz, másolódik, ha nem, az is! Gondolkozz 20 mélységben, 50 mélységben! Már ott sem vagy! Már semmi ráhatásod a folyamatra! Az elején eldöntötted, amikor felépítettél, és akkor is, amikor nem! Az emberek alszanak és automata üzemmódban, szokásszinten reagálnak. Ha az elején nem úgy indítasz, hogy felépítés, akkor meggyilkoltad az üzletedben ezt a két alapelvet, alattad valakik nem kapnak bizalmat, és ez fog másolódni. A Network Marketingben ez a két alapelv emberek százezreit kapcsolja a profi üzletépítőhöz, a pancser pedig küszködik a tíz üzlettársával, és nem jut 5-ről 6-ra. Te döntesz és nem is tudsz róla! Melyiket akarod?

2.Kit és mit kell felépítened? A válasz: Mindenkit és mindent! Mi a nehezebb, az alsó, vagy a felső vonalat felépíteni? Sokkal nehezebb a vadonatúj alsó vonalat felépíteni, mint a sikeres felső vonalat! A koreográfia az, hogy először az alsó vonal felépíti a jelölt előtt az előadót, és a felső vonalat, majd a felső vonal építi fel az alsót. A felső vonal nem azért kapta a tekintélyt az alsó vonaltól, hogy fürödjön a dicsőségben, hanem azért, hogy azzal gazdálkodjon. (Passzold a labdát, vegye át a felső vonal és adja vissza!) Nemcsak az alsó és felső vonalat kell felépíteni, hanem a testvérvonalat is, de a jelöltet nem! A jelölt csak tiszteletet kap, de felépítést nem, mert nem ő a vezető a szituációban. Ne felejtsd el, hogy a felépítés feladata, hogy vezetői tekintélyt kreáljon!

Nemcsak az embereket kell felépítened az üzletben, hanem mindent fel kell építeni: a könyveket, a CD-ket, a találkozókat, a szisztémát, a kulcsember programot, a számítógépes tanító blogokat, mindent! Miért? , Mert ettől fognak ezek a dolgok tudni működni, mert ezért akarják emberek ezt majd használni. Az, aki eljön egy találkozóra, az tőled hallotta, vagy látta, hogy milyen klassz egy szeminárium, ezért akar a következőre eljönni. És mert a profik így csinálják, azért! Ez ugyanúgy, mint az emberek felépítése, nem egy esemény, hanem egy folyamat! A folyamat tanítható, az esemény nem! Amit nem építesz fel, azt leépíted ebben az üzletben. Egy profi nem engedheti meg magának, hogy bármit, vagy bárkit leépítsen! 21 nap kell egy szokás elsajátításához! Gyakorolnod kell, mindenen, és mindenkin.


Kezdd mosollyal ezt a gyakorlást! Kapcsold a mosolyhoz a felépítés szokását!

3.Hogyan kell felépíteni bármit és bárkit? A válaszom: őszintén! Miért? Mert a testbeszéded úgyis elárul, ha hazudsz! Az emberek érezni fogják rajtad! Lehetetlen valakiről azt állítanod, hogy ő valaki, ha magadban azt gondolod, hogy ő egy senki! Azt mondtam: LEHETETLEN!

A megoldás az, hogy mindenben és mindenkiben találj valamit, ami jó és azt propagáld! Amire a figyelem irányul, az nőni fog! Ha a szponzorodról azt gondolod, hogy ő egy seggfej, akkor keresd meg, hogy ő miben jó és azt propagáld! Azt, hogy seggfej, nem kell propagálnod, az látszik rajta! Ha azonban találsz valamit, amiben a szponzorod jó, és azt propagálod, ezzel azt is propagálod, hogy te milyen klassz ember vagy, hogy lám a szponzorod mekkora seggfej, és te milyen klassz ember vagy, hogy még egy ilyen seggfejben is tudsz találni valami jót, és az emberek értékelni fogják benned ezt a nagyszerű tulajdonságot, és ez fog másolódni az üzletedben. Mindenkiben van valami gyengeség és hiba! Soha ne a gyengeségekre fókuszálj, ha nem akarod, hogy a gyengeségek nőjenek! Nem létezik olyan, hogy építő szándékú bírálat! Minden bírálat destruktív, ezt soha ne felejtsd el!

Fókuszálj az erősségekre, és tedd őket még erősebbé! Érted ezt?

Még egy nagyon fontos dolog a szponzorról: Ő nem te vagy! 

Nagyon fontos, hogy ezt megértsd, ezért még egyszer elmondom: Ő nem te vagy! 

Bárkinek, rajtad kívül ott az erő a kezében, hogy téged felépítsen! Azért bárkinek, mert ő nem te vagy! 

És neked ott a kezedben az erő, hogy őt építsd fel. Nem ez az emberi természet! Ezért a legtöbb ember ezt nem képes megérteni, és még kevésbé szokásszinten alkalmazni. (A felépítési csapatjáték szokása nélkül erőtlen és gyenge vagy egy önkéntességen alapuló üzletben, és ki fog követni egy erőtlen vezetőt? A szokás elsajátításához 21 nap, és állandó gyakorlás kell.)

Ez az erő teremthet milliárdokat a Network Marketinggel neked, vagy ottmaradsz, ahol most vagy!



I./2. A mentális túlerőszabály alkalmazása a hálózatépítésben


„Szponzorálj a szinteden, vagy afölött!”

Hallottad ezt már valahol?

Miért szponzorálj a szinteden, vagy afölött? Azért, mert az embereknek van minősége! Tartós sikert csak minőségi emberek hálózatodba toborzásával tudsz elérni! Ha nincsenek minőségi emberek a hálózatodban, akkor ott nem munka fog folyni, hanem rinyálás és panaszkodás! Ők csak az idődet rabolják, és számottevő eredményeid nem lesznek!

Hogyan szponzorálj a szinteden, vagy afölött?

Úgy, hogy eléred azt, hogy a mentális túlerőszabály neked dolgozzék!

Amiről itt és most beszélni fogok, az „A felépítés tudatosan, mesterfokon”, és a „Szigorúan bizalmas” kategóriába tartozik!!!! Vagyis, alkalmazd, figyeld, de ne tanítsd túl korán éretlen embereknek.

Hogy ki az éretlen és ki nem az, alattad és feletted a hálózatban, azt szintén megfigyelheted, mert mindenki önmagát minősíti. (A feletted levőket pedig meg se kíséreld tanítani, semmilyen jó szándéktól vezérelve. A barátság erre nem elég indok! Tényleg nem. Ők vagy tanulnak a lényedből, ahogyan kommunikálod magad, vagy nem. )

Alapvetően kétféle módon tudsz mentális túlerőre szert tenni:

1.Fizikai túlerővel:

Ha menned kell egy házaspárhoz marketingtervet tartani egy az egyben, akkor ne egyedül menj, még csak ne is ketten, hanem menjetek négyen. Két házaspár mentálisan egy ellen, ez a megfelelő mentális túlerő alkalmazása. Ezt akkor kell alkalmazni, ha régi ismerősökről van szó. Ha elmennél a nagyon kvalifikált régi ismerősödhöz kettesben a szponzoroddal, akit ő szintén régóta ismer, és elkezdenéd őt, mint előadót felépíteni, akkor félbeszakítaná a felépítést, ezzel a szöveggel: „Hagyjuk a rizsát, ezer éve ismerjük egymást, térjünk a tárgyra!” És amikor az a mondat elhangzik, akkor egy pár évtizedes hálózatépítő rutinnal már kezd derengeni neked, hogy most veszíteni fogsz.

Hálózatépítő rutin nélkül nem fog derengeni semmi, föl sem fogod, hogy már elveszett a fejsze nyele… Szóval, ha megteheted, alkalmazd minden esetben a fizikai túlerő szabályát… És legyen nálad üres független képviselői megállapodás, és érd el, hogy ő akarjon belépni, és ő kérdezzen rá. Csak lazán, és ne nyomulj vele. Ha 50%-ban kolerikus vagy, mint én, akkor ez sem egy egyszerű játék a Te fejedben sem… De megéri megcsinálni. Olyan ez, mint a horgászatban a kellően időzített bevágás. Ha elsieted, oda a hal… És itt sokkal többről van szó, mint egy halról. És sokkal többről, mint sok halról… 

Itt több évtizedes, több generációs passzív jövedelemről van szó…

2. Felépítéssel, fizikai túlerő nélkül

Ha csoportos családi marketingtervet tartasz, soha ne bízd az újonnan belépett házigazdára, hogy ő építsen fel! Őneki fogalma sincs sem a mentális túlerőszabályról, sem a felépítés fontosságáról!

Ha elmulasztod a felépítés erejének használatát, papolhatsz, és nem lesz eredménye. És ha nem vagy elég kitartó a hálózatépítésben, akkor esélyed sem lesz egy napon megvilágosodni, hogy korábban miért nem voltak eredményeid ezen a téren, és hogy hol rontottad el? Te, aki profinak, és rutinosnak gondolod magad!

Azt hiszed, hogy az elég, hogy Te tartod a legjobb marketingtervet? Ez nem elég! Bármilyen jól tartod a marketingtervet, nem ezért fog belépni. Sőt, annak ellenére fog belépni, hogy jó marketingtervet hallott tőled, mert ha jó volt az előadó felépítése, akkor be fog lépni. És ha nem volt jó az előadó felépítése, akkor pedig nem fog belépni! Tudod, hogy mi jár a fejében akkor, amikor hallja a briliáns marketingtervedet? Az, hogy ő soha nem fog ilyen jó marketingtervet tartani, mint Te, és ezért nem tudja csinálni, és milyen kifogást találjon gyorsan, hogy elmenekülhessen innen, most a közeledből?

Használd azt, hogy téged BÁRKI felépíthet hatásosan, aki nem te vagy! Ismétlem: 

BÁRKI, AKI NEM TE VAGY!

Szóval: „Soha nincs második lehetőséged, hogy első benyomást kelts!”

Ne ellenkezz ezzel, hanem használd!

A hálózatépítésben az első benyomás keltése 2 lépésből áll:

1., Te jól nézz ki! Ez fontos! Öltöny, stb. A farmer itt nem divat. Ha azt hiszed, hogy te elég jó vagy farmerben, akkor gondold végig, hogy Te „A BIZALOM, és A MÁSOLÓDÁS” üzletében, vagy a JÁRJUNK FARMERBAN üzletben vagy?

2., Alkalmazd a mentális túlerő szabályát mindig, minden esetben, amikor nem tudod a fizikai túlerő szabályát alkalmazni! A legerősebb ember építsen fel, és minél többen vannak a csoportos marketingterven, annál fontosabb, hogy az előadó jól legyen felépítve! Az ördög a részletekben rejlik, és minden számít!

Amikor az előadót az alsó vonal felépítette, akkor az a legfontosabb, hogy az előadó az ajándékba kapott tekintélyt a lehető leggyorsabban visszapasszolja az őt felépítőre.

Ha ezt elmulasztja, és a dicsőségben fürdésre használja, az nagyon hasznos az előadó egójának, de óriási kárt okoz a hálózatépítésben. Akkor nem ugyanabban az üzletben vagyunk.
Akkor felépített előadóként  viszonzásképpen lenyomom azt, akitől a tekintélyt, a felemelést kaptam, és hosszú hónapokra visszavetem őt. Egóm pátyolgatása a fontosabb, vagy az alsó vonalam felemelkedése?

És a világegyetem ezt honorálni fogja nekem… Hosszútávon minden kiegyenlítődik… Mindig, minden számla kifizetésre kerül. Létezik mentális energia, és mentális számla is. Akkor is, ha nem tudunk róla.

Egyszerűen csak van. És hat.

Minden energia! És elsősorban mentális energia! Az életünk nem más, mint a mélyben az energiák tánca.

A felszínen csak fizikai lények vagyunk. Alvó fizikai lények. De ez csak a jéghegy csúcsa. A mélyben ott a jéghegy. Ott vagy Te. Senki nem tudja, hogy ki vagy Te. 

Csak egyedül Isten!

Ezért írták az a régiek: „Ember, ismerd meg önmagad” Valójában ezért vagy itt ezen a Földön. És a másik ember tükör, amelyben önmagadat látod.
Erről már sokszor írtam. Van valaki, aki néha elgondolkozik ezen?

Ez egy olyan üzlet, hogy segítesz más embereknek, hogy ők sikeresek legyenek, és azután jössz Te… Tényleg érted ezt?

Aláírás: Szabadi Tibor Gyula, és nem Verne Gyula.

Utóirat: Semmi közöm a nagy mesemondóhoz, nekem nincs olyan élénk fantáziám, mint neki, amit itt írok, az mind tömény tapasztalat. Vagy megfogadod, és minőségi emberekkel könnyű lesz hálózatot építened, vagy figyelmen kívül hagyod ezeket az alapelveket, és akkor behozol egy tömeget, akik a gyors meggazdagodás reményében csatlakoznak hozzád, de velük csak a bajod lesz, mert nem fognak hallgatni rád. A tömegben lefokozódik az intelligencia. A tömeg az rabolni, és fosztogatni fog, és kontrollálhatatlan. Ha az elején nem tanulod meg az alattad lévő tömeget kontrollálni, akkor mi lesz veled később? Keresd meg a vezetőid, és képezd őket úgy, hogy ne fájjon az egójuknak, és ha együtt sikert sikerre halmoztok, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy követni fognak. És a legjobb követőidből lesznek a legjobb vezetőid, akik megtanítják az általatok behozott tömeget követni.

Minden jó vezető jó követőként kezdte! De nem mindegy, hogy kit követsz! Mert vezetőként is mindig követsz valakit, még akkor is, ha most ezt még nem látod ilyen kristálytisztán! Én egész életemben a feleségemet követtem, bármi is a látszat, és Te bármit is gondolsz kettőnkről. Ha azt hiszed, hogy kettőnk közül én vagyok a vezető, akkor tévedsz! Lehet, hogy a férfi a fej, de mindig a nő a nyak!

Mi történik akkor, ha egy férfi nyakas? (Vigyázat: a magyar szakrális nyelv, ha figyelsz rá, megtanít sok mindenre!) Akkor elválnak, és szétmennek. Nagyon sok hajléktalan férfit látni, és nagyon kevés hajléktalan nőt. Miért? Mert a nők mentálisan sokkal erősebbek, és a férfiakkal ellentétben, mindig tudják, hogy mit akarnak. Általában mindent akarnak, a férfiak pedig a NŐT akarják. és amikor megszerezték, akkor pedig nem becsülik eléggé…



A KONZULTÁCIÓ:

A konzultáció az azt jelenti, hogy te tanácsot kérsz feletted valakitől az üzletben, akinek több tapasztalata van az üzletben, mint neked.  Ez egy értelmes dolog. Az a tapasztalat, hogy akik rendszeresen kérnek tanácsot a felső vonaluktól, azoknak jobban épül az üzletük, mint azoknak, akik nem kérnek tanácsot. Ez annyira egyértelműnek hangzik, de nem az. Egy csomó ember mégsem használja ki azt a lehetőséget, hogy valakik fölöttük érdekeltek abban, hogy neki segítsenek. Ez megint csak az egójuk miatt van.

A konzultációt mindig te kéred a szponzorodtól. A szponzorodnak több dolga van, mert nagyobb üzlete van, mint neked. Számos frontembere van, és te csak egy vagy a sok közül, és nem fog hozzád odamenni, hogy ne haragudj, nem tudnék neked valamiben segíteni, tele vagyok szabadidővel és szívesen magyaráznék neked. Erre ne számíts, ez nem fog veled megtörténni, neked kell odamenni, és neked kell kérni a konzultációt, neked kell időpontot kérni arra, hogy le tudjon ülni veled a szponzorod. Miért? Gondolkozz a szponzorod fejével: a te szponzorodnak megvan az a lehetősége bármikor, hogy hozzon új frontembereket. Ha a szponzorod úgy látja, hogy nem lehet veled dolgozni, bízom benne, hogy nem áll le senkit noszogatni, hanem behoz még 3 – 5 frontembert, és elkezd azokkal dolgozni.

Gyakorlatilag, te kell, hogy felhívd magadra a figyelmet, azért, hogy a te szponzorod időt fektessen a te üzleted építésébe, és elkezdjen veled dolgozni. Ez sem természetes. Gyakorlatilag megmutatod, hogy mit csináltál az elmúlt héten, ennyi munkát végeztél, ennek ennyi eredménye van, kell – e, és ha igen, akkor mit kell másképpen csinálnod? Megmutatod a tényeket, útmutatást és segítséget kérsz. Mint, amikor az autószerelődhöz elviszed a kocsit, hogy nézzenek bele. Ha eltitkolsz, ha megszépítesz dolgokat, ha másként tünteted fel, mint ahogyan van, akkor nem fogsz hatékony segítséget kapni.

Az emberekben az ösztön az, hogy amikor valami rosszul megy, azt nem mondja el a szponzorának, mert ciki. Még rágondolni is rossz, hát még valakinek ezt elmesélni! Most inkább nem találkozol a szponzoroddal, majd a következő hónapban, akkor majd lesz több belépőd, és akkor majd elmondod neki. Ez nem jó. Ha neked valami most nem megy jól, akkor most kell találkoznod a szponzoroddal, és most kell tanácsot és segítséget kérni.

Még mit ne csinálj konzultáción, azon kívül, hogy ne szépíts? Ne jelentsd be a szponzorodnak, hogy mit fogsz csinálni. Valaki odamegy a szponzorához és azt mondja neki, hogy a következő héten ezt és ezt fogok csinálni; nagyszerű, de akkor minek beszélgetünk: ha azt csinálod, akkor menj és csináld. Azért, hogy azt végighallgassam, hogy valaki mit fog csinálni, azért minek kell nekem ott ülni? A helyes attitűd az, az, hogy te megmondod: figyelj ide, ez a célom, szeretném ezt és ezt ekkorra elérni, ezt én májusra, (októberre, stb.) gondoltam magamnak, szerinted ez reális? Mit kell ehhez tennem ma, a jövő héten, a jövő hónapban, stb.?

Vagy én azt szeretném elérni, hogy minél előbb ott tudjam hagyni a munkahelyemet, amihez nekem kéne keresni egy havi 300.000 Ft – ot. Hogyan tudnám ezt a leggyorsabban elérni? Hány új frontembert kell behoznom, legyek széles, legyek mély, mit csináljak először, hogy ez minél hamarabb meglegyen? Nem az a cél, hogy jó benyomást tegyél a szponzorodra, és elmondd, hogy te milyen klassz vagy. A szponzorod úgyis meg fog dicsérni, ha valamit jól csinálsz. A konzultáció célja mindig az, hogy te tanácsot kérj az üzleteddel kapcsolatban.

Mi nem még a konzultáció: nem panasznap, de igaz az, az üzletben, hogy a negatívumokat csak fölfelé, és a pozitívumokat csak lefelé a te csoportodba. A te üzlettársaid nem azt akarják hallani, hogy neked milyen gondod van. Megmondom, hogy miért: mert nekik még rosszabb az attitűdjük, mint neked. Ők még nem olyan régen kezdték, és még bizonytalanabbak az egész dologban, mint te, és pont nem tőled akarják hallani, hogy még milyen problémákat találtál ki. A te szponzorod elég erős ahhoz, hogy a vállán kisírhatod magad, de ne tedd ezt szokássá!

Szoktunk arról beszélni, hogy milyen fontos a pozitív gondolkodás, pozitívnak lenni, negatívumokról nem beszélni, stb. Ez igaz, de történnek az életben, meg az üzletben negatív dolgok, és vannak problémák. Ha veled valami ilyen történik, akkor azt valakivel meg kell beszélned, ezeket meg kell tudni oldani. A pozitív gondolkodás nem azt jelenti, hogy a negatívumokról nem beszélünk. A pozitív gondolkodás azt jelenti, hogy megtanuljuk a negatív eseményeknek meglátni az értelmét, és tudjuk azokat kezelni. És vannak dolgok, amelyeknek az értelme a megjelenésük pillanatában nem nyilvánvaló, később derül ki, hogy mi volt az ok. A pozitív gondolkodás az, az, hogy ezekben az ember ne henteregjen, és ne sajnáltassa magát, hanem tovább tudjon lépni ezeken és tudjon tovább pozitív irányba haladni.

Ha van valami olyan gondod, ami tényleg probléma, akkor azt beszéld meg a szponzoroddal. Ha hozzám bárki odajön egy problémával, azzal a szándékkal, hogy megoldja azt a problémát, akkor én nagyon szívesen megbeszélem azt vele. Ha a szándéka az, hogy megoldja. Ha a szándéka az, hogy panaszkodjon, ha a szándéka az, hogy sajnáltassa magát, akkor nem akarom az egészet hallani. Vagy, ha az a szándéka, hogy másokat befeketítsen, az engem nem érdekel, de ha tényleg van egy gondja, azt abszolút meg tudjuk beszélni.

A konzultáció a felépítés egyik módja. Ha te konzultációt kérsz a felső vonaladtól, azzal gyakorlatilag felépítetted őt. Ha arról tudsz beszélni a csoportodban, hogy a szponzoroddal ezt és ezt megbeszélted, akkor anélkül, hogy a csoportodnak bármi mást mondanál, a csoportodnak azt fogja jelenteni, hogy neked fontos a szponzorod véleménye. Ha te soha nem tudsz arról beszélni, hogy mit konzultáltál, és mi történt, az olyan, mint aki sohasem tud arról beszélni, hogy a vevőivel mi történt. A csoportja pontosan tudja róla, hogy nincsenek vevői, és nem konzultál. Az emberek abszolút fogják ezt rólad tudni, arról, hogy mit beszélsz.

Neked nagyon fontos, hogy időnként, amikor te adsz konzultációt, amikor hozzád jön egy üzlettársad tanácsot kérni, néha tudd azt mondani, hogy: figyelj ide, ez egy fontos kérdés, erről van elképzelésem, és van némi tapasztalatom, de messze nem annyi, mint a felső vonalamnak, úgyhogy ezt megbeszélem vele előbb, mielőtt erre választ adok neked. Sok ember attól fél, hogy úgy fog kinézni, mintha ő nem tudna mindent. Pontosan. A baj akkor kezdődik, ha te azt gondolod, vagy azt sugallod, hogy te mindent tudsz.

A konzultációdról beszélve, a csoportod tudni fogja, hogy te, amikor bizonytalan vagy, megkérdezed a felső vonaladat. Mi lesz ennek az eredménye? Ha az emberek a csoportodban kétséges szituációban lesznek, vagy bizonytalanok lesznek, ha fontos dologban kell döntést hozniuk, akkor tőled fognak tanácsot kérni. Mit fog ez neked érni? Rengeteget. Tehát vezesd be ezt a szótáradba: „Megkérdezem a szponzoromat, megkérdezem a felső vonalamat.” Az emberek kell, hogy időnként ezt hallják tőled.

Még egy alapvető dolog a konzultációról: kétfajta konzultáció van alapvetően:
Az első az üzleted életjeleivel kapcsolatos: milyen az egyes lábaid nagyságrendje, és növekedési üteme; hány ember van az egyes lábakban, hány új belépő van, hányan tartanak legalább 15 marketingtervet havonta, hány szemináriumjegy, hány CD, hány ajánlott könyv, Hányan olvasnak blogot, hányan hírlevelet, hol van forró pont, ahol érdemes dolgozni.

A másik fajta konzultáció a csoportodban lévő emberekkel kapcsolatos: az MLM üzlet nagyon egyszerű, csak az emberek bonyolultak. Emberek vannak, és történnek dolgok: vannak kapcsolatok, emberek elválnak, házasodnak, amaz beleszeretett a szponzoráltjába, ez összeveszett a szponzorával, ilyen dolgok állandóan zajlanak és történnek. Ez az üzletnek abszolút része, ebben a szponzorvonal segítségét természetesen igénybe lehet és kell venni, ezt nem egyedül kell megoldanod.

A konzultációról mi fontos még: Én tapasztalatból tudom, hogy kivel dolgozom szívesen: Azokkal dolgozom szívesen, akik könnyűvé teszik, hogy én velük dolgozzak. Kikkel dolgozok könnyen: akik meghallgatják a tanácsokat, sőt tanácsot kérnek, akik megcsinálják, amit mondok, és van is eredménye, akik képzik magukat. Tudjátok, aki tanul, az hülye, aki pedig nem, az hülye is marad. Akikkel jó együtt lenni, és zajlik az üzlet.

Hogyan tudod elérni azt, hogy több segítséget kapj a szponzorodtól? Ha te ilyen vagy! Ha te könnyűvé teszed azt, hogy veled dolgozzanak. Ha jó az attitűdöd, ha felépíted a szponzorod, ha tanácsot kérsz tőle, ha megfogadod, amit mond, ezzel automatikusan magadra tudod vonni a figyelmet. Van ilyen mondás a labdajátékokban, hogy valaki mutatja magát, pl. focinál előre rohan, és elszakad a védőtől, aki rá van állítva, azért, hogy adjanak neki egy labdát. Gyakorlatilag ezt kell neked is csinálni: mutatnod kell magad, hogy a szponzorod észrevegyen és akarjon a te üzletedben dolgozni inkább, mint valaki máséban, abban a reményben, hogy nálad lesz a legjobb megtérülése a munkájának. Én pontosan tudom, és te is tudod, hogy azokkal kell időt tölteni, ahol eredménye van a munkának.

Mégis előfordul, hogy vannak emberek, ahol nincs elég eredménye a munkámnak, mégis szívesen dolgozom velük, egyszerűen azért, mert jó az attitűdjük, mert fel vagyok építve, mert kérdeznek, mert tanácsot kérnek, mert tisztelnek, stb. De az üzlet nem működik nekik, mert valószínűleg nem elég jó a rezgési frekvenciájuk. Erre az a tanács, hogy mivel minden rezgés, önprogramozó CD – t kell hallgatniuk, mert a rezgési frekvencia és a rezonancia egy természeti törvény, és véletlenek pedig nincsenek. Aki nem hajlandó meghozni azt az áldozatot, hogy éjszaka álmában huzamosabb ideig önprogramozó CD – t hallgat, az vagy nem érti ezt a természeti törvényt, mint alapelvet, vagy nem hajlandó megfizetni a sikernek ezt a fajta árát.

Előfordul az, az eset, hogy a felső vonalad mélységet fog veled építeni a te csoportodban. Ez egy nagyon szuper dolog. A te felső vonalad úgy látja, hogy a te csoportod egy ígéretes csoport, olyannyira, hogy a te felső vonalad hajlandó az idejét beletenni, és veled együtt neked egy lábat építeni. Látok olyan szűkagyú embereket néha, akik úgy érzik, a felső vonaluk elvette a csoportjukat, és ők akarták ezt az embert szponzorálni, és ők akarták egyedül megcsinálni, és a felső vonaluk most belepiszkít ebbe, és menjen a fenébe, és mint a tyúkanyó a csibéit, megvédi a szponzorától a csoportját. Hú, ez egy nagyon, nagyon nagy butaság!

Én imádom azt, ha a felső vonalam egy lábat épít nekem. Nagyon jól jön, plusz egy láb, abszolút tökéletes. Még ha nem is segítene, csak az embereim azt látnák, hogy ott, nálam dolgozik! Csak azt, hogy ott van, és az attitűdjét látják, már ez maga óriási segítség. Tiszta haszon a csoportomban. Ha ez valaha veled megtörténik, akkor abszolút örülj neki. A legtöbb szponzor, amikor azt látja, hogy te jó vagy, akkor hirtelen elkezd aggódni az egyensúly miatt, és ahelyett, hogy a forró ponton neked segíteni, elrohan frontra szponzorálni új embereket. Lehet frontra szponzorálni új embereket, de soha nem szabad a forró pontot magára hagyni, hogy a friss induló, aki lelkes, majd mindent megcsinál. Nagyobb hibát szponzor nem követhet el, mint amikor túl korán kiszáll a lábból, mert a magára hagyott láb azonnal leáll, és nem fogja tudni újra elindítani, mert végleg elveszett a lendület, és oda az alig megszerzett bizalom.

A másik hiba, hogy mit gondolsz, ha a te csoportod azt látja, hogy te megvéded a csoportot a szponzorodtól, akkor mi fog történni? Hát: ez fog másolódni, amikor te akarsz nekik segíteni. „ - Köszönöm, nálunk ne tartsd a marketingtervet, majd mi megcsináljuk.” Mit fognak csinálni: hát nem tudom. Lehet, hogy jót fognak csinálni, de sokkal valószínűbb az, hogy nem. Megint csak abba gondolj bele, hogy te milyen mintát teremtesz azzal, amit csinálsz. Amit te csinálsz, az másolódik a csoportodban. Amikor valamit csinálsz, akkor nemcsak az a célod, hogy eredményes legyen, hanem az a valódi célod, hogy amit csinálsz, az úgy legyen eredményes, hogy másolható legyen.

És végezetül a konzultációról: amikor valakivel konzultálsz, ő nem a te főnököd és a te parancsnokod. A te felső vonalad a te üzlettársad, akinek nagyobb látóköre van, mint neked, és aki segítséget tud neked adni. Ezért azt ne úgy vedd, hogy raportra mész, hanem úgy, hogy neked egy lehetőséged van, hogy tanácsot kérj valakitől, aki tapasztaltabb az üzletben. Az is lehet, hogy nem tapasztaltabb, mint te, csak objektívebben tudja látni a te üzletedet, mert veled ellentétben érzelmileg nincs nyakig benne, mint esetleg te.(Te a barátodat segíted valaki másra pedig nincs időd, aki valószínűleg sokkal jobb lenne az üzletedben, ha a munkádat a barátod üzlete helyett az ő üzletébe fektetnéd. Erre magadtól valószínűleg soha nem jönnél rá!

A 3. fontos dolog:
A NEM KERESZTVONALAZÁS

A keresztvonalak: a testvérvonalak, akik sem nem feletted, sem nem alattad vannak ugyan ebben az üzletben. A keresztvonalazás az azt jelenti, hogy odamész egy testvérvonalhoz, és vele elkezdesz az üzletről beszélni. Mit jelent az, hogy az üzletről beszélni? Olyasmiről beszélni, amiről egy konzultációról beszélnél. Tehát megkérdezed tőle, hogy: neked hogy megy az üzlet, hány belépőd van, hány marketingtervet tartottál, a te szponzorod milyen, az én szponzorom milyen, stb., stb., vagyis az üzleteitek életjeleiről beszélgettek.

Ez sok szempontból rossz!

Leginkább azért rossz, mert ez az ember nem érdekelt a te üzleted építésében. Neki teljesen mindegy, hogy veled mi történik. Kitalál egy ötletet, és elmondja neked, nagyon könnyen ad tanácsot, ugyanis neki azon semmi nem múlik! Ha neked ettől a tanácstól egy hónapig nem lesz belépőd az üzletedben, mert megfogadtad a testvérvonal tanácsát, akkor neki az abszolút nem fáj, mert ő anyagilag abszolút nem érdekelt ebben.

Pontosan erről szól a felső vonal. Ők azok az emberek, akik éjjel 1 – kor azon gondolkoznak, hogy neked hogyan mehetne jobban az üzleted? A te keresztvonaladnak volt egy „jó” ötlete, és gondolta, hogy kipróbálja a te üzleteden. Most, ha bejön, akkor megcsinálja saját magánál is.  Ezt a te felső vonalad sohasem tenné meg!

Mégis: miért csinálják az emberek? Többnyire azért, hogy panaszkodni tudjanak, és, hogy megértést kapjanak. Odamennek este valamelyik találkozón egy másik keresztvonalhoz, és mondják: Te, neked se megy? Képzeld, nekem se, három hónapja senki nem lépett be hozzám, talán nem is kéne ezt nekem csinálni. A te szponzorod sem segít? Képzeld, az enyém sem! Képzeld el: 1 hónapja nem tartott nálam marketingtervet! Hát ez szörnyű! Legyen egy másik ember, aki ezt megérti! És megint csak az, hogy a másik ember könnyen ad megértést, mert neki teljesen mindegy, hogy veled mi történik.

Ha odamennél a felső vonaladhoz, pl. hozzám, én erre válaszul ezt kérdezném: figyelj csak: hány marketingtervet tartottál az elmúlt héten? Egyet sem. És hány szerződést kötöttél?  Nem kötöttem. Aha! És akkor milyen eredményt vársz? Ezt egy keresztvonal soha nem kérdezné meg: mert a keresztvonal nem akar udvariatlan lenni, inkább kedves lesz, és elbeszélget veled. Ezért megy valaki keresztvonalhoz.

Miért veszélyes ez még azon kívül, hogy teljesen súlytalan egy ilyen tanács, tehát nincs felelőssége? Azt gondolom, annál, ha a keresztvonalától valaki rossz tanácsot kap, csak egy dolog veszélyesebb: ha valaki a keresztvonalától jó tanácsot kap. Akkor vajon mit fogsz csinálni? Elmész, és elmondod a csoportodnak, hogy: képzeljétek, tudjátok, hogy a szponzorunk az egy hülye, ezt már mondtam, de én találkoztam ma valakivel, ez a keresztvonal ezt és ezt mondta, ez egy zseniális dolog, és ezt fogjuk csinálni.

Mi fog ezután történni? A te csoportod ezzel az emberrel fog konzultálni? És ez az ember el fog jönni hozzád marketingterveket tartani? Ez teljesen kizárt, lehetetlen, nincs erre ideje! Nem is akarja, és egyáltalán nem is érdekelt benne! Ez az egész így nem fog működni! Neked megvan a szponzorvonalad, akik segíteni fognak neked, akik nem csak beszélnek, hanem időt fektetnek abba, hogy neked működjön az üzleted, mert érdekeltek ebben.

Ha egyszer ezt megértitek, akkor nem kell ezt külön magyarázni sem neked, sem a csoportodnak, mert emberek félni fognak a keresztvonalazástól. Amikor emberek odajönnek hozzád, és megpróbálnak veled keresztvonalazni, akkor mit csinálj? Ne mondd nekik azt, hogy: fúj, te egy keresztvonal vagy, menj innen a fenébe, hanem nyugodtan beszélgess velük bármiről, csak arról ne, amiről konzultáción beszélnél. Ha megkérdezi, hogy neked hogyan megy az üzlet, a legjobb válasz: köszönöm, jól, és a gyermekeid hogy vannak. (Eltereled az üzletről a szót, nem dicsekszel, és nem panaszkodsz, tartod magad a zéró információ elvéhez.)

Ha valaki konkrétan megkérdezi, hogy ti ezt hogyan csináljátok, látom, hogy rengeteg új belépőtök van? Ti a marketingterv után ezt és ezt hogyan csináljátok? Ne mondd azt, hogy köszönöm jól, és a gyermekeid hogy vannak? Mondd azt, hogy valószínűleg ez egy fontos kérdés, abszolút kritikus az üzlet szempontjából, és szerinted a legjobb az lenne, ha megbeszélnéd a felső vonaladdal, akik veled dolgoznak, ismerik a te üzletedet, és akik igazán érdekeltek abban, hogy ez neked a lehető legjobban menjen, és a gyermekeid hogy vannak. Tehát nem kell udvariatlannak lenni, egyszerűen értesd meg ezzel az emberrel, hogy leginkább a felső vonalának érdeke, hogy vele dolgozzon, és leginkább a felső vonala tudja, hogy az ő üzlete hogyan áll?


Kell, hogy tudd, a keresztvonalazás a legnagyobb veszély a Te üzleted részére!
Tízezres nagy hálózatok mentek tönkre, és semmisültek meg szerte a világon keresztvonalazás miatt.

A keresztvonalazás az MLM pestisjárványa!
Mindig, minden körülmények között kerüld el, irtsd ki, vagy menekülj el! Egyetlen tapasztalatot tudsz keresztvonalazással megszerezni:
Legközelebb, minden körülmények között kerüld el!


II. Konzultáció: (2011.január 15. péntek.) (Továbbgondolva az esti beszélgetésünket, olyan következtetésekre jöttem rá, amelyre soha nem jöttem volna rá magamtól! Ez a konzultáció ereje.)

Nagyon igaz, hogy "a másik ember tükör, amiben önmagunkat látjuk." Megláttam magamat a felső szponzoraim, Csilla és Lajos szemén keresztül, nagyon érdekes, és nagyon tanulságos volt. Ezt a dupla dinamit stílusomat, amennyire lehet, tényleg csillapítani kell. Kaptam már olyan jelzőket emberektől, akiket megkerestem ezzel az üzlettel az elmúlt 2 hónapban, hogy őrült vagyok, (ez hízelgő volt) és olyat is, hogy gyengeelméjű (ezeket elfelejtettem). 

A másik ember nem én vagyok. Nem olyan, mint én, nem is kell, hogy olyan legyen, mint én! De meg kell tanulnom őt az én, magamat pedig az ő szemével nézni. Az elején az üzletnek legalább a 80% - át, de lehet, hogy a 90% - át nem érti. Nagyon bizonytalan, és nagyon könnyű összezavarni. A marketingterv úgy hatott rá, mintha melléállt volna egy billenőplatós teherautó, és zutty: 10 tonna kavics a nyakába. Rengeteg az ismeretlen, a kérdőjel a fejében, a kudarctól, és a sikertől való félelemről nem is beszélve. Nem érti sem a bónuszrendszert, sem a csapatmunkát, az emberek átlagosan fél percig tudnak intenzíven figyelni. Az egója összehasonlítgat, próbálja megérezni, hogy érdemes – e csinálni, és ő meg tudja – e csinálni? Nem a siker értékére, hanem az árára figyel. Csak semmi bonyolultat, néhány nagyon egyszerű, primitív lépést kell vele következetesen végigcsinálni. Apró pici lépések folyamatos, lassú adagolása a feladat, különben a félelmei győznek, és kihátrál a szituációból.

Én ugyan megkérdeztem a jelölttől, hogy ő mit szeretne, de nem voltam kíváncsi a válaszára, mert én azt „sokkal jobban tudtam”, mint ő! Nyilvánvalóan: egészséges, gazdag, boldog, szabad akar lenni! Megfogtam az embereket, és türelmes kérdezés helyett ezt a programot legyömöszöltem a torkukon. Az emberek nem szeretik, ha helyettük nekik megmondják, hogy mi a jó nekik. Amint elfordultam, menekültek. A kulcs a kérdezés, a figyelem, a türelem, és a néhány szavas rövid válaszok. Ezután egy újabb, majd megint egy újabb kérdés.

Az emberek – mindegy, hogy születési dátumukat tekintve hány évesnek néznek ki – valójában egy gyermek szellemi színvonalán vannak. Arra vágynak, hogy valaki – itt elsősorban az állam felé fogalmazódik meg elvárás – gondoskodjon róluk. Biztonságot akarnak, jó fizetést, jó nyugdíjat, mindezt kevés munkáért, és még kevesebb felelősségvállalásért cserébe. A hatalom a tudatalattiban van, a tudatos elméjük pedig egy néhány éves gyermeké. (Ez mindenkire igaz, rám is!)  Gyermeki naivitással fogadnak mindent, és az ego dominál az életükben. A nagyon nagy vezetőket kivéve, mindenki 2 – 15 éves gyermek szellemi színvonalán van, a nagy átlag 3 – 5 év között.

Mintha egy háromévessel sétálgatnál kézen fogva, csak fordított szerepben, mert te kérdezel, nem ő. Az emberek zöme felnőtt testben sétáló 3 éves gyermek, (nos, jó, van közöttük néhány 5 éves is) akikhez végtelen türelem kell. Amikor találsz egy vezetőt, az pedig rögtön az eredményeidre kíváncsi, melyek nincsenek, mert a 3 évesek már elmenekültek, és soha nem fognak veled felnőni. Íme, a 22 – es csapdája! A kulcs a kérdezés, és neki kell kimondania, hogy mit akar. Ne akarj helyette, neki jót, hagyd, hogy ő a kérdéseid hatására eldöntse, hogy neki mi a jó, és villantsd fel neki a reményt. A vezetők jövőképpel rendelkeznek, és szépen, lassan adagolják, nem ijesztik meg a háromévest! Érthető ez?

Még egyszer elmondom: A kulcs a kérdezés! Nem az számít, hogy én mit akarok, csak az számít, hogy ő mit szeretne. Ebben tudok neki segíteni. Ha ezt és ezt szeretnéd, ahhoz ezt és ezt kell most megtenni. Leírni három álmodat, és hogy mikorra szeretnéd. Leírni néhány ismerősöd nevét egy darab papírra. Megbeszélni a következő találkozó helyét és időpontját, kik lesznek ott, és hogyan fogod őket oda elhívni? Leírni szóról – szóra, hogy mit fogsz nekik mondani. Mikor hívsz fel, és mondod el, hogy mit intéztél? Ennyi, és nem több!

Amikor üzletet építesz, van egy hatalmas fegyver a kezedben: ez a fegyver a kérdezés. Azt kell elsősorban kiderítened, hogy a jelölt, akivel éppen beszélsz, dacára az életkorának, most milyen szellemi szinten áll? Az elsődleges célod azt kideríteni, hogy milyen szellemi szinten áll, és, hogy kiket ismer? Mindenkivel udvarias vagy, és rendkívül értékes emberként kezeled, nem mondod azt, hogy te egy 3 éves vagy, és nem dolgozom veled, előbb nőj fel. Ilyet soha nem mondasz! De tudd, hogy kiket keresel: te 10 – 15 éveseket keresel, mert ők előbb fognak felnőni, és mert ők sok 3 évest be fognak hozni. Még emlékeznek arra, hogy mi a kedvenc játéka a 3 évesnek, mert nemrég még ők is ugyanígy játszottak, te pedig ezt már régen elfelejtetted.

Egyszer egy kazettán hallottam a következőt: a Guinness rekordok könyvében a téglatörés világrekordját egy olyan bajnok tartja, aki 40 perc alatt 5000 téglát tört el. Amikor megkérdezték, hogy hogyan csinálta, ezt válaszolta: ha csak a téglára koncentrálnék, eltörne a kezem. Ezért a tégla mögé koncentrálok. A párhuzam nyilvánvaló: először koncentrálj a jelöltre (tégla), amikor behoztad, koncentrálj arra, hogy kiket ismer? (A tégla mögé.) Tudnod kell, hogy ha valakit behoztál, az még nincs bent. Csak akkor van bent, ha meg tudod neki mutatni, hogy ez az üzlet neki is fog működni. Ebben a folyamatban neki is részt kell venni, nem elég az, ha csak beraksz alá valakit, akit ráadásul még csak nem is ismer!

 Azt mondja a vezetéselmélet, hogyha 0 - tól 10 - ig a vezetőket elméletben osztályozzuk, egy 5 – ös szintű vezetőt egy 7 – es szintű soha nem fog követni. A 7 – es szintűek 7 - 10  - es szintűeket fogják csak követni. A Network Marketing azért is különleges, mert vezetők, akik téged soha nem követnének, ha meglátják a lehetőséget az üzleti koncepcióban, akkor fogják követni a felső vonaladat, ha ő megfelelő szintű vezető nekik, és pozitív kisugárzása van.(Egy hullámhosszon vannak.)

Ez a blog nem mindenkié! Kizárólag azért propagálom, mert mindenki úgyis önmagát szelektálja. Azért hoztam létre, mert egyrészt magam tanításának leghatékonyabb módja az, ha valaki mást tanítok, másrészt, aki fejlődni akar, azt ne korlátozza pénztelenség. Kizárólag azé a hozzám hasonló „őrülteké”, akik velem együtt úgy gondolják, hogy ha már valamit csinálok, azt jól, profi módon kell csinálnom! Hibázni merni kell, és a hibákból tanulni, változni, fejlődni kell! Te, aki ezt itt és most végigolvastad, és túlélted, minden elismerésem a TIÉD! Az átlagember 20 mondatot képes egyszerre elolvasni, és megemészteni! Te egyáltalán nem vagy átlagos! Vezetői válság van a világon! A világ szomjasan és mohón kutat ilyen vezetők után, mint TE!
  
Te nemsokára nagy vezető leszel!

 Próbáld meg ezt a rendszert és ezt a szisztémát egy pénztermelő gépsorral helyettesíteni a fejedben! Ne a hibát keresd az emberekben, mert amire figyelsz, az nőni fog.
Legyél csapatjátékos, legyél kulcsember: Van két alapelv, a bizalom, és a másolódás,

Álmok és célkitűzés, meghívás, marketingterv, hogyan tovább találkozó. Ne nyomulj, és ne győzködj, hagyd, hogy ő döntsön arról, mit akar. Hozd be kérdezéssel az embereket, bánj velük olyan tisztelettel, mint ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak. Külső tekintélyként építsd fel a felső vonalad, indítsátok el az újakat. Legyen közlekedési rendőr hozzáállásod: te ne taníts, hanem tedd őket a rendszerre: Könyvek, számítógépes blogok, CD-k, találkozók, minden és mindenki felépítése, konzultáció, nem keresztvonalazás,


                                                 Aláírás:    Szabadi Tibor 
                                                                  alázatos, és szerény zseni
                      (Megfigyelted végre, hogy ez az állítás magamról soha nem működik?)
                         okl. gépészmérnök, okl. gépipari gazdasági mérnök, folyamatszervező                                      
                                                            nemzetközi üzlethálózat építő
                                                                      és MLM milliárdos
    (Ez utóbbi állítások viszont működnek, tehát többször nagy figyelemmel olvasd el.)
     Addig olvasd amíg.....!

Utóirat: Valószínűleg azt gondolod, hogy én egy őrült vagyok! Igazad van! Minden milliárdos az! Később az emberek megmagyarázzák: "Neki könnyű volt".

Vigyázz arra, amit gondolsz, mert valósággá válik az életedben!


Huu! Gyerekek, ezen mindketten túl vagyunk! Neked, aki ezt végigolvastad, és túlélted, neked őszintén gratulálok. Javaslom, hogy gondolj azokra, akiket nagyon szeretsz, és ne kíméld meg őket ettől a blogtól! Ha megcsinálod, amit itt javasoltam, nemsokára téged fogunk megtapsolni és hallgatni a színpadon a világ 40 országában.

III. Az MLM (milliárdos) NAGY Titok
( Csak aktív tagoknak!)

A világban egyetlen biztos dolog van: a VÁLTOZÁS! Ennek a VÁLTOZÁSNAK vannak nyertesei és vesztesei. Nyertesei, akik elébe mennek a világtrendnek, vesztesei, akik utána kullognak. Ma a világban 3 trend uralkodik: 1. A nagykereskedelmi és kiskereskedelmi üzletláncok megkerülésével egyre erősödik a közvetlen értékesítés, ezen belül a network marketing. 2. A telekommunikáció térhódítása: hálózati telefon-> mobiltelefon-> digitális TV csatornahálózatok-> hálózati internet-> mobil internet, skype, webkamera, mms, -> és most indul világhódító útjára a képtelefon! 3. Telekommunikációs szolgáltatások piaci újraelosztása. Ezek eredményeképpen egy sereg új lehetőség nyílik szinte naponta, és néhány év alatt milliomosok ezrei jönnek elő, szinte a semmiből.

Az emberek zöme azért mond nemet a kínálkozó lehetőségekre, mert attól fél, hogy reményei lesznek, és ezeket el fogja veszíteni! Erre az a válaszom, hogy a szeretet ellenpólusa nem a gyűlölet, (torzult szeretet) hanem a félelem.  A félelem nem más, mint a szeretet hiánya! Tanulj meg szeretni! Szeresd magadat, és szeresd felebarátodat, mint magadat!
 Mondtam itt és most VALAMI ÚJAT? Jézus nem ezt mondta? Miért nem fogadod meg az Ő tanácsát? Ne hallgass rám! Hallgass Őrá!

Láttam nagyon sikeres embereket, akik óriási szónokok voltak, 1000 és 15000 ember előtt beszéltek a világ nagy stadionjaiban,(mint a rock sztárok,) és engem az a szerencse ért, hogy rengeteg tréningen alkalmam volt őket megfigyelni élőben is, nemcsak CD-kről hallgatni. Abszolút hitelesek a szememben, és rengeteget agyaltam azokon, amiket tőlük hallottam a hálózatépítésről. Íme, az eredmény:

A szokások tesznek egyeseket milliárdosokká, másokat pedig koldussá! A milliárdosoknak előrevivő szokásaik, a koldusoknak pedig tönkretevő szokásaik vannak. Kizárólag azért nehéz változni, mert alapvetően át kell formálnunk szokásainkat, ha sikeresebbek akarunk lenni. Jelenlegi szokásaink oda juttattak bennünket, ahol most vagyunk, és mintegy fogolyként ott is tartanak, amíg új szokásokkal nem helyettesítjük őket. Íme, azok a szokások, amelyek – szerintem—MLM milliomosokat termelnek futószalagon szerte a világban: Vannak MIÉRT - jeik, és megszállottan keresik a HOGYAN - okat!
Legyen: MIÉRT? -ed, és HOGYAN? –od, tömören csak ennyi!  2+ 12 pont.
Új szokásokat kell felvenned a sikerhez! Ez a siker ára! Tényleg csak ennyi? TÉNYLEG „CSAK” ENNYI!

Kétfajta MIÉRT létezik: A TIÉD, és a VILÁGÉ!
        1+.: A TIÉD MIÉRTJE az, amiért dolgozol. Tudnod kell, hogy miért dolgozol, és mennyit érsz?  A világ nem annyit fizet neked, amennyit érsz, hanem amennyire a tegnapi munkádat becsüli. A világ neked mindig utólag fizet! Mindig! Mit kell tehát tenned, ha többet akarsz, mint tegnap? Mást kell csinálnod, és másképp, mint tegnap! Ha nem ezt teszed, akkor a tegnapi munka holnapra tegnapelőttivé válik, és leértékelődik. Mindig sokan kullognak a trendek után, és utolérnek, ha nem változol. Abban a szektorban, ahol te tegnapelőttől dolgozol, egyre nő a kínálat, és egyre csökken a fizetőképes kereslet. A fizetőképes kereslet mindig áttevődik oda, ahol éppen a trend tart. (Teljesen egyértelmű, hogy a féléves gyermeknek bébiételt vesznek, nem saját személyautót, igaz? Azt is fognak venni, de csak majd 20 év múlva.)

2+.: A VILÁG MIÉRTJÉT megmutatják a trendek. Én inkább úgy tenném fel a kérdést:
MIÉRT pont egy telekommunikációs céget ajánlok?  A válasz:

1.       Ez egy 19 éves, stabil, nagyon dinamikusan növekvő, szinte tökéletes marketingtervvel rendelkező Network Marketing cég, mely futószalagon termeli a multimilliomosokat, jelenleg a világban ő a piacvezető a telekommunikáció területén.
2.       A világtrend előtt jár mind a képtelefon, mind a telekommunikációs szolgáltatások területén.
3.       Minimális kezdőtőkével, áruba fektetett tőke nélkül lehet elkezdeni a vállalkozást, egyedülállóan minimális kockázattal.
4.       Ez a vállalkozás mindenkié, aki akar valamit kezdeni az életével, és 18. életévét betöltötte. Nem igényel szakképzettséget, csak nyitottságot, (egészséges kíváncsiságról beszélek!) tanítható hozzáállást, és jó munkaetikát!
5.       A pénzen túl azonnali passzív jövedelmet, hosszú távú pszichológiai, emberismereti tapasztalatokat, boldogulást, szellemi és fizikai szabadságot eredményez.(megszabadulást a mókuskerékből, és az emberhez sokszor méltatlan körülményektől.
6.       Nincs havi tagmegújítás!  Képzeld el, van olyan cég, amelyiknél már ez is van! Azt a pénzt, amelyet erre kellene fordítanod, költheted inkább saját magadra! Vehetsz egy könyvet havonta abból a pénzből, hogy Te fejlődj! Te fejlődj! Micsoda látomás!
A SAJÁT  MIÉRTED  és a miérted HOGYAN? -ja  fog téged átröpíteni minden akadályon. Ez megfogalmazható összesen 3 mondatban:
        1+: Legyen égő vágyad, és leírt célod, határidővel! (Akarj valamit, BÁRMIT, de nagyon akard, és írd le!  Sokat segít, ha csinálsz magadnak kívánságtáblát fényképekkel telerakva, és kirakod a hálószobádba, hogy minden nap lásd reggel és este!) Vigyázz, utánzással tanulunk!
 A HOGYAN?-od:  a  BIZALOM  és a MÁSOLÓDÁS elveinek következetes alkalmazása:
1.       Legyen leírt névlistád, amelyet állandóan bővítesz. (Mosolyogva jársz-kelsz, ismerkedsz.)
2.       Tarts mentális tréninget minden nap! (Zenei meditáció a leghatékonyabb! Bagdi  Bellát  CD-ről hallgatod, éjjel halkan, fülhallgatóval.) Vigyázz, utánzással tanulunk!
3.       Légy boldog, szerény és szerethető! Az emberek keresni fogják a társaságodat! Ez nagyon fontos pont! Vigyázz, utánzással tanulunk!
4.       Nyitott vagy, nagyon lelkes és tanítható. Napi 1 tanító CD-t meghallgatsz, és esténként olvasol 15 percet pozitív könyvből. Ha nem csinálod, csak ajánlod, az üzlettársaid látni fogják rajtad! Vigyázz, utánzással tanulunk!
5.       Tudd, hogy kiket keresel! Te vezetőket keresel. Te nyitott, intelligens embereket keresel, akik vannak annyira alázatosak, hogy hajlandók tanulni, változni, fejlődni a rendszer, és a te segítségeddel! Te egy vezető vagy. A vezetők kapcsolatokat építenek, tehát építs kapcsolatokat! A kapcsolatépítés mindig a vezető feladata, sohasem a követőé! Tudd, hogy vezetőként sohasem olyan embereket vonzunk, amilyeneket akarunk, hanem olyanokat, amilyenek mi magunk is vagyunk! igyekezz méltóvá válni arra, hogy emberek követni akarjanak! Érts meg az emberek alaptermészetét, és ennek megfelelően kezeld őket! (szangvinikus, melankolikus, kolerikus, flegmatikus.)  A vezetők HITET is építenek!  Hitet a cégben, hitet a termékekben, hitet önmagunkban, és hitet másokban. A hit nem épül magától, azt a vezetők építik! Vigyázz, utánzással tanulunk!
6.       Legalább heti két alkalommal felhívod a szponzorodat. Te hívod, nem ő téged! Ez kell, hogy másolódjon a te hálózatodban is, hogy ők hívnak téged! Vigyázz, utánzással tanulunk!
7.       Tudd, hogy az üzlet nappalikban, és nyílt marketingterveken bővíthető csak másolhatóan! Az 1 az 1-ben marketingterv nem másolható, mert senki személyisége nem másolható! Erre azonban, hogy ilyeneket tarts, neked van égetően szükséged, főként az üzlet elején, azért, hogy a beszédkészséged, önbizalmad, stb. nőjön! A lehetőséghez képest mindig tereld át a nappalikba és a nyílt – ra a helyszínt, és ezt konzultációkon TANÍTSD az alattad lévőknek. Vigyázz, utánzással tanulunk!
8.       Mindenkihez szeretettel és türelemmel állsz hozzá, bárki is az! ( Legyen az: kívülálló, felső vonal, alsó vonal, keresztvonal.) Ha vicsorognak rád, mosolyogj! Ne reagálj automatikusan! Az automatikus reakció az alvók reakciója. Ne aludj, ébresztő! Vigyázz, utánzással tanulunk!
9.       Legyen KÖZLEKEDÉSI RENDŐR hozzáállásod az egész folyamathoz! Te ne taníts! ( Kivétel a másolható tanítás, pl. a számítógépen Gondolatébresztő levelek küldése másolható.)        Erre! Erre! Erre: CD-k, könyvek, találkozók!(tereled az üzlettársaidat, nem te tanítasz, mert ha te tanítasz, nem tudnak másolni, és te rongálod a folyamatot! Vigyázz, utánzással tanulunk!
10.   Ha biciklivel, 500.000 Ft-os autóval, telefonnal, és számítógéppel építed az üzletedet, akkor másolható vagy, ha 10 milliós autóval, akkor kevésbé vagy másolható! Kérlek, gondold ezt végig, és értsd meg! Vigyázz, utánzással tanulunk!
11.   Figyelj fel rá, vedd észre és tanuld meg azt a kb. 30 mondatot, amelyek e franchishe rendszer kulcsmondatai! Úgy tanuld meg, hogy az adott szituációban automatikusan ez a válasz jöjjön a szádra! Ne tegyél hozzá, és ne vegyél el belőle! ( Tanuld meg a MC Donalds példájából, ott kb. 10 ostoba mondat működteti az egész rendszert: egy ezek közül: „Adhatom menüben?” Vigyázz, utánzással tanulunk! Még egyszer hangsúlyozom: ami működik, de nem másolható egy 17 éves átlag alatti kamasz által, ne csináld, mert gyilkolod vele az üzletedet! Nagyon, de nagyon vigyázz, mert  utánzással tanulunk!
12.   A SIKER KÖR algoritmusa: álom,-> névlista írás (min. 100 név),->(bevált) meghívások,-> otthoni, vagy nyilvános marketingterv (a továbbiakban MT),(Ha nincs más lehetőség, csak akkor egy az egyben.) és információs csomag átadása az MT végén-> hogyan tovább? találkozó és új üzlettárs indítása vagy nevek kérése-> kulcsember program. A 7 irányelv: 1. Lelkesedés és hit a cégedben, a termékedben, másokban és önmagadban, 2. Mutass marketingtervet, 3. Legyenek saját üzletépítő eszközeid! 4. Légy nyitott és képezd magad! (este napi 15 perc olvasás, napi 1 CD hallgatás, és csapatjátékosként ott vagy minden találkozón!) 5. Csapatjátékosként felépítesz mindent és mindenkit az üzletben! 6. csapatjátékosként konzultációra törekszel a felső vonallal és nem keresztvonalazol! 7. Fókuszálsz a mélységépítésre!  A mélység sem épül magától! Megtanulod, hogyan kell építeni! Te építed!
 Nagyon, de nagyon vigyázol arra, hogy mindenki utánzással tanul! Ha valami működik, de nem másolható, akkor azt nem csinálod, mert meggyilkolnád vele a saját üzletedet is, és lefelé az üzlettársaid üzletét is. Amikor valamit nem értesz, nem mész tovább automatikusan, hanem addig kérdezel, kutatsz, amíg….

IV. Az ERŐ legyen veled!

Lehet, hogy jelen eszmefuttatásomat tőlem most még nem tudod elfogadni, de kérlek, nagyon figyelj! Nem szeretném, ha úgy járnál velem, mint egyes férfiakkal az egyes nők! (Felizgatta, és azután nem tette rendbe!)

 A legfontosabb négy felismerésem: a KÍVÁNCSISÁGGAL, a FIGYELEMMEL, a VÉLETLENNEL, és az ERŐVEL kapcsolatos.

A KÍVÁNCSISÁG minden tanulás alapja. (Alfája és ómegája.)
  Mindennek a kezdete és vége a KÍVÁNCSISÁG.  Az ELME ADDIG VAN NYITVA, AMÍG valaki a KÍVÁNCSISÁG állapotában van, nélküle semmilyen tanulási folyamat nem indul el, és nem tartható fel! A MEGÉRTÉS a FIGYELEMMEL, a BÖLCSESSÉG pedig a MEGÉRTÉSSEL kezdődik!
                                                       
 A FIGYELMET nagyon akadályozza a fejedben lévő két szűrő.
Ahhoz, hogy megértsd, mit akar a másik kommunikálni, ki kell kapcsolni az agyadban lévő két szűrőt:
a.     Én ezt már tudom szűrő,
b.      Nem értek egyet szűrő.
 A fejedben „kis hangon” szóló, - a tudatalattidból jövő - szünet nélküli rádióadást hallgatod, mely hol az EGO – d hullámhosszán zengi a „Te” különlegességedet, (és összehasonlít, ítélkezik az EGO – d javára,) a majd átkapcsolva száműzött, sérült „Belső gyermekedre”, („Belső Bíróként”, és „Áldozatként”) lefolytatod a bírósági tárgyalást saját magad ellen. (A továbbiakban ezt a kis hangot, amely mindenki fejében zajlik, „vagina monológ” rádióadásnak fogom hívni.)
Azért tanítják az üzletkötőknek, hogy: „Soha nincs második lehetőséged, hogy első benyomást kelts!”, mert minden találkozás átlagosan 25 másodpercre megszakítja ezt a „vagina monológot” a fejedben. Az EGO rádió, vagy a Belső Gyermek rádió adását néhány másodpercre szakítja csak meg egy találkozás, és néhány másodpercre mindkét fél a figyelem állapotába kerül. Ez az időtartam mindig kevesebb 1 percnél, mert a tudatalatti rendkívül elfoglalt az életfunkcióid fenntartásával. Csak 25 másodperced van arra, hogy olyan benyomást kelts, hogy az illető, akivel éppen ismerkedsz, ott, és akkor akarjon tőled valamit! A pancser üzletkötő megtartja másfél órás prezentációját a borsó nagyságú tudatos elmének, miközben az ügyfél tudatalattija (mely nagyságrendileg egy országháznyi a tudatos elméd borsónyi méretéhez képest) „kis hangon” a fejében tovább sugározza a „vagina monológot”. A profi üzletkötők tudják, hogy a marketing háború, és a csatatér egy csúnya, sötét hely: a vevőjelölt koponyája. Profin megfogalmazott, 15 – 45 másodperces találkozáskori üzenetekkel átlagosan 7 alkalom kell a sikerhez.

Nógrádi Bence írja „Rinocérosz üzletkötés” c. könyvében:  
Az emberek azzal kötnek üzletet, akit: 
1. Ismernek, 
2. Szeretnek, 
3. És akiben megbíznak.

Ehhez én még hozzátenném, hogy bármit mondasz, metakommunikációs szinten egy szemvillanás alatt lekontrollálják, hogy megvan – e a kapcsolatod önmagaddal. Metakommunikációs hitelesítés zajlik a fejükben, miközben Te beszélsz. Ha az önmagaddal való kapcsolatod hiányos, nem leszel hiteles. Ezért nagyon nehéz hidegmeghívási technikával még időpontot is megbeszélni!

Mindenkinek van egy viszonyítási pontja, mert mindent a saját EGO szemszögéből néz mindenki. (Jól megfigyelhető ez a két éves gyereknél, aki gátlástalanul elveszi a bölcsödében a neki tetsző játékot, és nem érdekli, ha más is azt akarja. Az üzletkötés tulajdonképpen nem más, mint a viszonyítási pont megváltoztatása a másik embernél. Ennek megértésére szolgál a következő példa:

Két hadihajó indul vissza a támaszpontra. Ködös, viharos, háborgó a tenger, ezért az egyik hajó kapitánya a parancsnoki hídon áll. Az őrszem jelenti:
 - Fény a hajó orrától jobbra.
 – Álló, vagy hátrafelé mozgó? –kérdezi a kapitány.
 – Álló, kapitány – válaszolja az őrszem, ami azzal a veszéllyel fenyeget, hogy összeütköznek a másik hajóval. A kapitány utasítja a rádióst:
 - Adj jelzést a hajónak. Ütközés veszélye fenyeget, azt tanácsolom, hogy módosítsa az útvonalát 20 fokkal! Nemsokára megjön az üzenetre a válasz:
- Azt tanácsolom, hogy maga módosítsa az útvonalát 20 fokkal! Erre a kapitány:
 - Továbbítsa a következőt: - Én vagyok a kapitány, módosítsa az útvonalat 20 fokkal! Mire a válasz:
- Én másodosztályú tengerész vagyok, és azt tanácsolom, hogy ön módosítsa az útvonalát 20 fokkal! Mire a kapitány meglehetősen ingerülten:
 - Én hadihajó vagyok, módosítsa az útvonalát 20 fokkal! Mire a másik:
 - Én világítótorony vagyok!
Ez a viszonyítási pont megváltoztatása. Egyetlen kicsi információ gyökeresen megváltoztatta a kapitány nézőpontját. Mondhatnánk úgy is, hogy teljesen nyitottá vált arra, hogy a dolgokat a másik szemszögéből nézze.

Megfigyelhettük a süketek párbeszédét! A valóságban mi magunk is, állandóan ezt tesszük, és nem is tudunk erről!
A VÉLETLEN elintézhető itt és most néhány mondattal:
Ebben a világegyetemben csak ok-okozat van, véletlen NEM LÉTEZIK! A saját életedben senki nem véletlenül lépett eléd (én sem), mindenkit Te vonzottál a Te világodba, azért, hogy megmutasson Neked valamit a Te világodból, amit e tükrözés nélkül képtelen volnál meglátni.  Isten saját képére és hasonlatosságára teremtett Téged, nem tökéletes vagy, hanem teljes vagy. Te vagy a jó, és Te vagy a rossz is. Egy duális világban nem tudsz egyszerre mindkettő lenni.  Amikor a „jófiúk” csapatában akarsz játszani, rosszabbik feledet száműzöd a tudatalattidba, innen lép eléd, száműzöttként, hogy ő is a „Te kutyád kölke”, ismerd ezt fel, és fogadd ezt el!  Ezt véled Te vél-etlennek, de hiába véled, ez vél-etlen! (Milyen szakrális, kifejező a gyönyörű magyar nyelvünk.) Tehát mindig az a körülményed van, amire a sorsfeladatod betöltéséhez szükséged van! Rezonanciával Te magad „varázsoltad” eléd, és nem ismered fel!
Az ERŐ –ről:

Hogyan is szól Newton törvénye az erőről?
Minden test megtartja nyugalmi állapotát, vagy egyenes vonalú egyenletes mozgását addig, amíg egy erő ennek megváltoztatására nem kényszeríti.

(Ezt az erőt a Network Marketingben úgy hívják, hogy szponzorvonal.)

Az életben minden analógia. Nézz rá, kérlek a kezedre, az ujjaidra!  Az 5 ujjad= 4 szponzorod, és Te. 

Amikor egyedül erőlködsz, olyan vagy, mint a kisujjad…Amikor a szponzoroddal dolgozol, ti vagytok a gyűrűs ujj, és a kisujj.

Mikor leszel hatékony? Amikor a 4 szponzorod és Te karatézó kéz, vagy ökölbe szorított kéz vagytok, akkor! Akkor van az erő veled! Minden, ami ebben a világban nincs veled, az ellened van!

 (Néha az is működik, hogy belép valaki alá egy nagyon erőteljes vezető, aki behoz maga alá egy sereg vezetőt, megtanulják együtt a rendszertől az alapelveket, és összefogva, együtt megcsinálják. Számtalan ilyen eset van a Network Marketing világában, de ez a kivétel, mert ez így túl sokáig tart, és csak az igazán erősek élik túl. A tipikus, és a normális az, hogy valamelyik szponzor szeretet, és erő együttes nyomásával, saját példán keresztül ráterel a rendszerre, vagyis a Network Marketing gyorsító sávjára. Ne feledd, hogy a leghatékonyabban utánzással tanulunk!)

 Az ERŐ és a SZERETET legyen Veled! Miért mondom ezt? Mert az erő a szeretet nélkül embertelenül kegyetlen, a szeretet erő nélkül vezetésre képtelen. A vezetés, egy utánzást segítő, fejlődést felgyorsító eszköze csupán a szeretetnek. A szeretetnek nincs szüksége senkire és semmire. Mert a szeretetnek elég a szeretet. Szimbóluma az önmagába visszaforduló kör.

Te vagy a Forrás! Ez a Te életed, és ez a Te világod! A Te életedet 100% – ban Te teremted, és 0%-ban mindenki más. Honnan jön az erőd? Belőled! Milyen erő, és mennyi erő?
Mit mondanak a számítógépesek? Ha szemét megy be, akkor szemét jön ki!

Először magadat kell rendbe tenned, csak ezután tudsz segíteni másoknak.

Egy amerikai MLM gyémánt mondta el a következő példabeszédet: Ha Te egy repülőgépen ülsz a kicsi gyermekeddel, és a gépből nagy magasságban szökik a levegő, leesik elétek egy – egy lélegeztető gázmaszk. Te megpróbálod rátenni a kicsi gyermekedre az ő gázmaszkját és ő pedig le akarja azt venni. Birkózol vele és mind a ketten meghaltok! 

Vedd fel először a saját maszkodat, azután segíts a kis gyermekednek!

Hallgass CD – ket, (Oktató és meditációs CD – ket egyaránt.) olvass ajánlott könyveket, menj el minden találkozóra, tarts havi 15 marketingtervet (Maximum 15 perc!), és tanuld meg a csapatmunkát! Ha fáradtságra hivatkozva, este TV – t nézel, akkor sajnálom, de őszintén megmondom a szemedbe: nincs esélyed! Akkor Te vagy a kérdőjel ebben az üzletben!

Ha nem hallgatsz meditációs CD – t minden nap, akkor mivel ellensúlyozod a 200 TV csatorna metakommunikációs szintű frekvencialehúzó hatását? A negatív környezeted frekvencialehúzó hatását? Azért vagy fáradt, mert energiavámpírok vesznek körül, szinte az egész környezeted ilyenekből áll! Emlékszel, hogy mit tanultál a középiskolában? Az energia mindig a pozitívból tart a negatívba! Megtanultad, levizsgáztál, és nem volt időd a mélyebb megértésre! Soha nincs időd a mélyebb megértésre, mert végigrohansz az életeden! Hova, hova ilyen sietve?

Minden energia, olyan, mint anyag, nem létezik! Ezt nem biztos, hogy materialista világunkban megtanították! Talán, akik Téged tanítottak, azoknak sem volt idejük a mélyebb megértésre! Az is lehet, hogy a professzorod tudta, de ha bevette volna a tananyagba, akkor alkalmatlanság címén felmentették volna az egyetemi állásából, ezért inkább hallgatott erről. Ezt valószínűleg bölcsen tette, hiszen ez senkit nem érdekelt. Akit meg majd ez érdekel, az utánanéz, gondolta.

Az élet életveszélyes! Te egy okos ember vagy, és talán elismerten sikeresebb vagy, mint én. Tudom, hogy eleged van az emberekből, és meg akarod úszni őket (én is meg akartam őket úszni), de értsd meg: nagyon megéri emberekkel foglalkozni, mert emberek nélkül nem fogsz fejlődni!
Erre sem emlékszel, és nehéz ezt felismerni! (Születéskor mindenki átjön a felejtés folyóján, és nem emlékszik korábbi életeiből semmire, sőt a sorsfeladatára sem.)
 Emberekkel foglalkozni nehéz! Vállalkozni is nehéz! A kettő együtt hagyományos módon nagyon nehéz. Minden nagyon nehéz, amit egyedül kell csinálnod, és minden sokkal könnyebbé válik, amit egy jól felkészült csapattal tudsz csinálni, amely veled van! A csapatban a saját erősségeidet használod, és a gyengeségeidet valaki más erősségeivel ki tudod váltani! Mivel leghatékonyabban utánzással tanulunk, a saját gyengeségeink nemcsak ideiglenesen kiválthatók, de rekordgyorsasággal csökkenthetők is akkor, amikor közvetlen közelről tanulmányozhatjuk valaki más erősségét.

Csak azt próbálom megmutatni, hogy 55 év kutatással - 3 éves korom óta ezen agyalok,  -  mire jöttem rá, én, a saját életemben? Megpróbálom elmondani, hogy miért jöttél önszántadból a Földre, és mire akartál vállalkozni? Csak emlékeztetni próbállak, mert olyan vagy, mint én voltam, és nem emlékszel. Abban reménykedem, hogy amikor olvasod, lesz egy csomó felismerésed.

A világban az egyetlen állandó dolog a változás. Ha Te vagy a változás, akkor a bibliai keskeny úton jársz, a többség pedig a széles úton. (Szándékosan nem mondtam itt „legtöbb embert”.) Mindenki csiszolatlan gyémánt, de a legtöbben azok is maradnak, mert a lehetőségeket problémákként látják. Poharuk „félig üres”, ezek tartalma lassan elpárolog. A széles úton járók élete így fogy el, és nemsokára sorakoznak egy újabb lehetőségre várva, hogy újra leszülethessenek erre a földre, így kapva egy újabb esélyt, hogy fejlődhessenek. Majd átmennek a felejtés folyóján, és az egész kezdődik elölről. Ez az igazi mókuskerék!  Nagyon különbözőek, és nagyon hasonlók vagyunk….

Ha Te vagy a változás, tudnod kell, hogy az emberek halogatják a döntést tudatalatti félelmeik miatt. Metakommunikációs szinten azonban segítséget kérnek, hogy sorolj fel néhány különleges okot, hogy miért kapcsolódjanak hozzád és az üzletedhez. Ekkor gyakorlatilag háromféle eszköz van a kezedben, hogy üzlethálózatodba új üzlettársakat szervezz: (A mézesmadzag, a veszteségtől való félelem, és a csend.)
1., A mézesmadzag:  a vezető kezében lévő legkisebb erő, csak a nagyon karizmatikus vezető tudja sikeresen alkalmazni. A követők ezt ritkán tudják másolni, önmagában túl gyenge eszköz a toborzáshoz. Ha az üzlethálózat építő „fegyvertára” kizárólag ebből áll, az üzlete hamarosan lehúzza a rolót.
Tegyük fel, hogy korlátlan hatalmam van feletted, és két ajánlatot teszek neked:
a.:Kapsz tőlem még egy házat, ha megteszel nekem valamit,
b.: Porig rombolom a házadat, ha nem teszel meg nekem valamit.
 Melyik a kettő közül, melyre haladéktalanul reagálsz? Szerinted is az utóbbi? Miért?
2.,  A veszteségtől való félelem szelídebb változata, amit az üzletépítő - a döntést segítő céllal – használ, az, az, hogy a jelölt kimarad valamiből. Senki nem szereti, ha kihagyják valamiből, ezért sokkal könnyebben dönt akkor, ha fennáll ez a veszély, mintha elhúzzák előtte a mézesmadzagot.
3.:A csend egy nagyon erős kényszerítő erő. Üzletkötőknek tanított klasszikus változata a következő: Az üzletkötő megtartja a prezentációját, majd nem tesz fel záró kérdést, hanem ránéz a jelöltre és váratlanul elhallgat. Nézik egymást, nincs kérdés, csak az üzletkötő néz a jelölt szemébe. Fél percen belül a csend elviselhetetlenné válik, lóg a kés a levegőben. Aki megszólal, az veszít… Persze, egy nyerő – nyerő játszmában nincs vesztes, valójában kizárjuk egy elhalasztott döntés elmaradó hasznát, mely mindkét félnél veszteség lenne

Jó, ha tudod az eszközeidet használni, és nem vagy visszaeső a tudatlanság bűnének tárgyában…

Rengeteg, nagyon sikeres embert megfigyeltem az MLM pályafutásom során. Gyakorlatilag azért voltam 1992. július óta 12 MLM üzlethálózatban, hogy állandóan sikeres emberek közelében lehessek! Lestem őket állandóan, mert utánzással tanulunk! Most nagyon figyelj, mert ez a sikeres MLM üzlethálózat építő nagy titka:
      a hozzáállása!

  Szeretettel gondolj mindenkire, de ne várj senkire!

Ne várd meg, hogy megérjen erre az üzletre, mert lehet, hogy 100 évet kellene várnod!

Ha felszívtad magadba az energiát CD – kből, könyvekből, találkozókból, milyen marketingtervek tartás hozza a maximális eredményt?

4.: A csapatjáték mindent elsöprő ereje
Alapfogalmak:

A több ember erejéről a Bibliában ez áll: „Ha ketten vagy többen az én nevemben összejönnek…”
A csapatjáték lényege, hogy saját magadon kívül bárkit, vagy bármit tudsz pozícionálni, mindent, ami nem Te vagy! Megismétlem: mindent! Ami nem Te vagy. Önmagát senki nem tudja hatékonyan reklámozni. A hierarchiában erre valók a talpnyalók.
Az ezotériában ismert teozófikus összeadás arról szól, hogy két ember ereje: 1+1= 11 ember erejével, három ember ereje összeadódva 1+1+1=111 ember erejével egyenlő.


V. Az „EGÉRKISÉRLET”, a „MADÁRSZÁMTAN”, és az „EMBERSZÁMTAN”

MLM könyvekben számtalanszor leírták a hogyan-t. Én kezdettől fogva tudtam, hogy a MIÉRT kérdésre adott választ kell megtalálnom! Íme:

Van egy érdekes kísérlet egy egérrel, egy labirintusban, és a sajttal. Lényege, hogy első alkalommal olyan helyre teszik a sajtot, ahol az egér könnyen megtalálja, és ezután megeszi. Azonban a második alkalommal olyan helyre teszik, ahová nagyon bonyolult eljutni. Az egér nem tudja biztosan, hogy van - e egyáltalán sajt a labirintusban, de kitartóan keresi, addig, amíg meg nem találja, akár élete végéig is.

Soha nem adja fel!

Minden információra mindenki egyformán reagál: Amit nem értünk, arra automata üzemmódban reagálunk. Az nem fontos, ezért becsukjuk fülünket, és továbbmegyünk. Én azt mondtam: Itt és most álljunk meg egy pillanatra, és gondoljuk meg, mi is történt itt velem? Ez nem volt más akkor, és az óta, egyre növekvő gyakorisággal, mint
a figyelem állapota. Rájöttem valamire, amit addig is sejtettem. 2011.január eleje óta elkezdtem kísérletezni azzal, amit itt most írok, és most tudom!

Megtaláltam a "sajtomat".

Láttam óriási hálózatépítőket, akik egy zseniális szisztémával dolgoztak, amit egy MLM zseni talált ki, és ebből lett milliárdos, akit J.D. –nak hívnak. Igaz, hogy 30 évébe került, de megcsinálta. Csak Japánban van egy olyan lába, amelyben 1 millió üzlettársa van, a láb 200 mély, és kb. 50 gyémánt van csak abban az egy lábban! Hogyan csinálta? Hogyan csinálta? Hogyan csinálta? Azóta zakatolt a fejemben ez a gondolat, és okozott álmatlan éjszakákat. Zakatolt a fejemben, mint a vonat….

Nyilván nem úgy, hogy minden kis Japánhoz becsengetett, mélyen meghajolt, és mondta a marketingtervet, úgy hogy dőlt belőle! Te mit gondolsz erről?

Mi MLM üzlethálózat építők vagyunk! Még egyszer elmondom: Mi MLM üzlethálózat építők vagyunk! Az MLM hálózatnak van szélessége és mélysége! Általában azt tanítják, hogy a mélység adja a stabilitást, és a szélesség a pénzt! Ez így nem igaz!

Mi az, ami igaz? Megfelelő szélesség nélkül nem keresel elég pénzt! De az is nagyon igaz, hogy megfelelő mélység nélkül sem! Na, itt a lényeg! A lényeg nem a szélesség, hanem a mélység!

Egy hálózat építésekor vezetőket keresünk, és lábakban gondolkodunk.

A legtöbb hálózatban 3 lábból keresel elég pénzt, ezért megpróbál mindenki egyszerre 3 lábat építeni. Óriási csapda!

Egyszerűen a mélységépítésről és az 5 ember erejéről
Szeretném elöljáróban még egyszer leszögezni, hogy szavaink nem alkalmasak sem a valóság átadására, sem a mélyebb megértésre, ez kizárólag élményszinten lehetséges, fogalomszinten nem. Jobb híján, fogalomszinten próbálom leírni, hogy miért szükséges nekünk nyilvános MT tartásához egy terem?

Minden információra mindenki egyformán reagál: Amit nem értünk, az nem fontos, ezért becsukjuk fülünket, és továbbmegyünk. Én azt mondom: Itt és most álljunk meg egy pillanatra, és gondoljuk meg, mi is történt?
Amit itt most leírok, azon 1996. január óta agyalok, és nem jöttem rá! Több, mint 220 tréningen voltam, szponzoráltam sok száz embert, meghallgattam 350 magnókazettát, volt, amelyiket 80x, és nem jöttem rá! 

És te sem jössz rá!

2011.január eleje óta sejtem ezt, és elkezdtem kísérletezni azzal, amit itt most írok, és most tudom!

Az 1.NLP tréningen hallottam 2 nagyon értékes mondatot:
1. Minden ember egy puzzle kirakó egyedi, pótolhatatlan darabja.
2. Egy forradalom kirobbantásához mindössze 5 ember kell! Ezt nem véletlenül nem reklámozzák! (Ha 5 ember kimegy az utcára és a rendőrség előtt elkezdi dobálni kövekkel a rendőrautót, fél órán belül tömeg lesz, mely törni, zúzni fog. Ezért van az, hogy Indonéziában, ahol diktatúra van, ahhoz, hogy 5 ember összegyűljön, rendőrségi engedélyre van szükség.)

Még az NLP tréning estéjén bekattant az alábbi kísérlet, amit kb. 2000 táján hallottam:
A kísérletet, egy vadásztársaság végezte egy magaslesen. A cél az volt, hogy megfigyeljék és megállapítsák, hogy milyen a madarak megfigyelőképessége a vadászok mozgásának vonatkozásában. Gyakorlatilag a madarak intelligenciáját vizsgálták az alábbi lépések megfigyelésével:
1.       A magaslesre felment egy vadász, és a madárzsivaj azonnal megszűnt. A madarak feszülten figyeltek. Amikor a vadász lejött a magaslesről, a madarak újból megszólaltak.
2.       A magaslesre ezután felment két vadász, és a madárzsivaj azonnal megszűnt. A madarak feszülten figyeltek. Amikor az egyik vadász lejött a magaslesről, a madarak még nem szólaltak meg, hanem továbbra is feszülten figyeltek. Csak amikor a második vadász is lejött, és elindult visszafelé, akkor szólaltak meg újból. (Következtetés: a madarak tudnak kettőig számolni!)
3.       A magaslesre ezután felment három vadász, és a madárzsivaj azonnal megszűnt. A madarak feszülten figyeltek. Amikor az egyik vadász lejött a magaslesről, a madarak még nem szólaltak meg, hanem továbbra is feszülten figyeltek. De, amikor a második vadász is lejött, és elindult visszafelé, akkor megszólaltak. Nem érzékelték, hogy a harmadik vadász még ottmaradt a magaslesen! (Következtetés: a madarak különbséget tudnak tenni egy és kettő között, de már nem tudnak különbséget tenni kettő és három között, mert ez a matematika már meghaladja az intelligenciájukat. A madarak így számolnak: egy, és sok.)

Egy másik, számtalanszor megismételt vizsgálat szerint sok emberből összeverődött embertömeg homogén csoporttá válik, és az emberek egyéni intelligenciaszintje tömegben lefokozódik. Mit jelent ez: Gyakorlatilag azt, hogy mind a hajléktalan munkanélküliekből álló csoport, mind az egyetemi dolgozókból álló csoport teljesen azonos módon fog azonos élethelyzetben viselkedni. A tüntetésen kizárólag a hangadó csoport (minimum 5 fő) viselkedésétől függ, hogy a helyzet kontrollálható, vagy sem. Ha a hangadó csoport létszáma meghaladja a 4 főt, a tömeg követni fogja őket

Végkövetkeztetés: A „madárszámtan”: egy és sok;
Az „emberszámtan” pedig: egy, kettő, három, négy, sok!.

Hogy jön ez a hálózatépítéshez? Íme, itt a szabály:
1.       Ahhoz, hogy 1 embert szponzorálj, elég a te hited, kiállásod, és a szavaid.
2.       Ahhoz, hogy még egy embert szponzorálj az ismeretségi körödből, szintén elég vagy te.
3.       Ha nem vagy főnöke egy adott embercsoportnak, ezután csak akkor fognak követni, és áldozatot hozni az ügyért, ha legalább ketten vagytok, akik egymást építik. A legfontosabb, aminek másolódnia kell, az, az, hogy a két ember egymást építi, lelkesedés van, és jó a hangulat! Önmagadat soha nem tudod felemelni más(ok) előtt, mert az  öndícséret mindig büdös. Kell egy harmadik személy az aktatáskás szakértő szerepében. Ezt hívjuk felépítésnek!
4.       Ahhoz, hogy te el tudj kezdeni egy lábban mélységet építeni, 5 vezető kell, hogy elkezdjen intelligensen egymást építve csapatban dolgozni abban az egyetlen lábban. Ezért visítoztam én, hogy Zoli elindult, Csilla, Lajos, Karcsi és én: Segítség! (Ez pontosan 5 ember!)
5.       A lendületbe jött lábból, ha túl korán kiszáll akárcsak egy is a vezetők közül, akkor a lendület megtorpan, és a láb lassan megáll. A vezetők úgy tudnak kiszállni a lábból, hogy kinevelnek a lábban intelligensen őket másoló vezetőket, akik lassan megérnek, és felnőnek. Három vezető nem képes mélyíteni egy lábat, az hamarosan szétesik, és soha többé nem lesz képes olyan életjeleket produkálni, mint korábban.(Életjelek: marketingtervet tartók száma, új belépők száma, új szerződéskötések száma, találkozókon résztvevők száma, ajánlott CD-t hallgatók, ajánlott könyveket olvasók száma, új szintekre minősülők száma egy adott hónapban).
6.       Amikor egy vezető megpróbál egyszerre 3 lábat építeni, az, az első pillanattól kezdve egy halálra ítélt vállalkozás, a kudarc esélye 100%! Az MLM vezető azért vezető, mert tudja, hogy mit csinál, és nem vak vezet világtalant. Ez nem egy hierarchiára épülő üzlet! Ez az üzlet nagyon más!
7.        Ez után folytassuk az előző gondolatmenetet a mélységről! Egy analógiát hadd mondjak: Tudjuk, hogy a lézer olyan koncentrált párhuzamos fény, amellyel acélt lehet darabolni. Az a kérdésem, hogy ha a fény nincs koncentrálva azzal, hogy párhuzamossá van téve, (lézer) akkor mikor vágja el a vasat? Énszerintem soha! És szerinted?
(Az 5 vezető egy lábban ugyanaz, mint az acél darabolásánál a koncentrált fény! Az 5 vezető energiája az a minimum, amely képes lendületbe hozni és tartani egy lábat. Ha túl korán kiszállsz ebből, akkor egy napon megbánod. Az a nap akkor lesz, amikor megvilágosodsz, és rájössz, hogy hol rontottad el.)
8.       Tudd, hogy mi a mélység ereje: Ha egy láb legnagyobb mélysége 5, akkor abban van 1 - 3 vezetőjelölt, aki fejlődőképes, és az átlagos csoportnagyság 30 – 40 fő. Ha egy láb legnagyobb mélysége 15, akkor a lábban van 2-3 vezető, és 30 vezetőjelölt, és 300 ember. Ha egy láb legnagyobb mélysége 20, és jók az életjelei, akkor van benne tíz vezető, 50 vezetőjelölt, és 600 ember, és ott tudod hagyni, elkezdhetsz új lábat építeni, vagy irány a tengerpart... Ha egy láb legnagyobb mélysége 30, akkor abban legalább 30 vezető van, és 3000 ember. Ha egy láb legnagyobb mélysége 50, akkor 80.000 ember, ha 200 mély, akkor abban 50 felsőszintű,500 középszintű vezető, és 1 millió ember van! Ez nem duma, ezek tapasztalati tények, ezt a világon a 200 mélység kivételével előttünk már több ezer ember megcsinálta, ezt én a saját szememmel láttam! Sokszor megnéztem, mert abszolút hihetetlennek tűnt!
9.       Aki tanult számmisztikát, az tudja:
1 ember mentális ereje= egy ember ereje.
2 ember ereje= 1+1=11 ember ereje.
3 ember ereje= 1+1+1=111 ember ereje.
4 ember ereje=1+1+1+1= 1111 ember ereje.
5 ember ereje=1+1+1+1+1=11111 ember ereje.
Ekkora koncentrált erő kell egy láb gyors növekedéséhez!

VI. Félelem a sikertől (1 nagy láb, és sok kisebb, vagy semmi.)

1995.decemberben beléptem a nagy A betűs MLM üzletbe. Szemináriumról szemináriumra jártam, és az egyiken találkoztam J. D. –N.D. házaspárral, akik valószínűleg akkor is, és még jelenleg is a világ legnagyobb Network Marketing üzlethálózat építői. Akkor, (1997.júniusban) volt 1,5 millió üzlettársuk, az egész 3,5 milliós A betűs üzletben. Mindenki szeretne egy ekkora üzletrészt magának. Azután, azt hallottam, hogy van Japánban egy lábuk, amely 200 mély, és 50 gyémánt és 1 millió ember van csak abban az egy lábban. Mivel 21 minősült lába van egy koronás követnek, gyors fejszámolás után rájöttem, hogy a többi 20 lábában összesen félmillió ember van. 1 lábban 1 millió, és a többi 20 lábban fél millió. Ekkora aránytalanságot! Valamit biztosan rosszul csinált –gondoltam én akkor!


Amikor 1995.decemberben beléptem az üzletbe, a szponzorom jól indított el. De az ördög a részletekben van elrejtve. Jól indultam, lelkes voltam, hajtottam, használtam a szisztémát, és 9 hónap alatt én lettem a szponzorom üzletének 1/3-a, úgy, hogy egyedül én hajtottam az üzletemet, mert a szponzorom februártól otthagyott, és soha nem volt 5 perce rám. A sikereimről pedig végképp nem akart hallani. Aggódott az egyensúly és a szponzori tekintélye miatt, kezdettől fogva azt éreztem, hogy le akar rázni. Némi féltékenység is volt a dologban. Vetélytárs alsó vonalnak éreztem magam, nem olyannak, aki támogatást kap. Az összes szponzori támogatást az oktatási segédanyagok, és a termék megrendelésekben való részvétele jelentette. Ezután a lelkesedésem elszállt, és a hálózatom lenullázódott, és a rengeteg tréning, könyv és kazetta ráfordításaim ezen a helyzeten semmit nem tudtak javítani.

Közel másfél évtizeden át gondolkoztam ezen és építettem hálózatokat ezután is, és a következőkre jöttem rá:

Létezik egy Holisztikus Világegyetemi szándék (különbözőség tendencia), egy vetés – aratás törvény, egy analógia tan, egy Parrétó elv.
1.       A Holisztikus Világegyetemi szándék az, hogy a nagy egész részekből áll, és nem létezik két teljesen egyforma darabja. A természetben semmi nem egyforma, és semmi nem egyenlő. Ami egyformának és egyenlőnek látszik, az nem az!
2.       A vetés és aratás törvénye egy nagyon összetett dolog. Nem csak a mag törvényét foglalja magába, (Ha almamagot ültettél, akkor nem fogsz krumplit szedni a fáról.), hanem a talajminőség és egyéb problémákat is.
3.       Az analógia tan kimondja, hogy a Fizikai Világegyetem természet logikája függőleges és vízszintes analógián alapulva nyilvánul meg. Példa erre az analógiára: A gepárd 90 km/ óra, az agár 65 km/ óra, a sündisznó 0,3 km/ óra sebességgel tud futni. Ennek analógiája a kövér talaj, az enyhén homokos talaj, és a köves talaj.
4.       A Parrétó elv (80/20-as szabály) kimondja, hogy a természetben minden egyenlőtlenül fejlődik.  A cégek 20%-a termeli a termékek 80%-át, és a cégek 80%-a termeli a maradék 20%-át a termékeknek. Az alkalmazottak 20%-a hozza a haszon 80%-át, és az alkalmazottak 80%-a pedig a haszon 20%-át. Mindig!


A fenti 4 törvény, szándék, és alapelv ismeretében az első bekezdés végén feltett kérdésemre egyértelműen NEM a válasz.

A világ legnagyobb üzlethálózat építő házaspárja nem hibázott, hanem mindent jól csinált!
Ők azt választották, hogy egy nagy láb, és kerestek mellé lehetséges nagy lábakat, amelyek idővel közepessé fejlődtek. A dagállyal minden hajó felemelkedik. Az egy nagy mintaláb inspirálta a többit, hogy idővel közepes, majd nagy lábakká fejlődjenek. Mindenki előtt volt egy példa, hogy ezt az üzletet meg lehet csinálni. Volt buzdítás, és a kedvező körülmények hatására kibontakozhatott egy csapatszellemű versenyszellem.

Amikor elindították az embereket alattuk, tudták, hogy mit várhatnak el a gepárdtól, mit az agártól, és mit a süntől. Nem ütötték a sün fejét baseballütővel, hogy fusson gyorsabban. Legjobban a gepárdot bíztatták, és a legtöbb időt az ővele való foglalkozásra fordították. Nemcsak aktívan biztatták, hanem vészhelyzetben is tanúbizonyságát adták annak, hogy mennyire bíznak benne, mert nem vették vissza tőle az irányítást, vagyis nem cáfolták meg azt az állításukat, hogy bíznak benne. Nem azon bánkódtak, hogy van egy gepárdjuk, miért nincs három! Örültek az egy gepárdnak, maximálisan bíztatták, együtt örültek a gepárd összes sikerének, nem csak mondták, hogy nagyon örülök, hanem alátámasztották azzal, hogy mindig volt arra idejük, hogy meghallgassák. Ha egy üzlettársadnak sikerei vannak, a te legfontosabb munkád, hogy végighallgasd sikereinek listáját, és dicsérd, bátorítsd, és buzdítsd! (Ha kettesben van valaki egy lakatlan szigeten a világ legszexibb nőjével, és meghódítottad, mit ér az egész, ha nincs kinek eldicsekednie vele? Bocsánat, ilyen az emberi természet.)

És nem utolsósorban: nem azzal foglalkoztak, hogy van egy gepárdjuk, fogja vissza magát az egyensúly miatt, és várja meg, amíg a sün is célba ér.

Ugyanez másképpen: Van 3 termőfölded: egy kövér, egy homokos és egy köves. Van adott mennyiségű erőforrásod, hogyan fogod ezt elosztani?  Amikor az emberek szponzorálnak, a legnagyobb csapdájuk az igazságérzet. Azt akarják, hogy az a szegény köves talaj is teremjen. A kövér földnek nem adunk vetőmagot, trágyát, azt nem öntözzük, mert az úgyis kövér. Ennek a szegény, köves talajnak adjuk a vetőmag és a trágya zömét, ezzel kell törődnünk. A kövér talajunknak nem örülünk, nem vagyunk hálásak érte, hogy nekünk terem, elhanyagoljuk, mert az a természetes, hogy jó talajon minden megterem. Ez a szegény köves talaj, hogyan tudná ez utolérni a kövér talajt? Mikor lesznek egyensúlyban?

Egy földműves mondana ilyet? Egy földműves tenne ilyet? Valószínűleg nem! Miért? Mert nem hülye!

Mi lett volna akkor, ha J.D. nem a földműves logikája szerint dolgozik? Valószínűleg előbb ő lett volna a 30 üzlettársának a nagy egójú tanítómestere, és főnöke, majd kilépett volna az üzletből, mint oly sokan mások.

És a legtöbb üzlethálózat építő? Ők a saját igazságérzetük csapdájában vergődnek egy életen át, és nem képesek tanulni a legnagyobbaktól. Miért? Mert a tanuláshoz figyelem és éberség kell.  És mert erről – is – szól a vezetés.

És itt még bejön a képbe az EGO csapdája is. Az EGO csapdája nem nagyon akarja engedni, hogy legyen alattuk egy nagy láb, amit egy alattuk lévő másik vezető építget, akinek szintén van egy EGO-ja, amely azt duruzsolja neki: Én vagyok a világ közepe, én építettem ezt a lábat, nem a szponzorom. Nos, miről is szól a csapatjáték? A csapatjáték nem rólad szól, hanem RÓLUNK!

Együtt sírunk, együtt nevetünk, együtt álmodunk. Pont!

Ez az egyetlen mondat a Network Marketing tömören elmondva!

És itt jön a szabály: Ha van egy nagy lábad, ez természetes, és normális. Örülj, és légy nagyon hálás, mert valószínűleg jól csinálod, amit csinálsz! Vigyázz, mert nem ez az emberi természet! Ha van egy nagy MLM lábunk, hajlamosak vagyunk öröm helyett bánkódni azon, hogy csak egy van. Ne tedd! Ha nem tudsz örülni az egynek, soha sem lesz kettő, sőt valószínűleg nemsokára az, az egy sem lesz! Használd az egyet arra, hogy a hála állapotában légy, és dolgozz, és a Világegyetem nemsokára ad többet abból, amiért hálás vagy! Ha nem ezt teszed, akkor tudat alatt a FÉLELEM A SIKERTŐL játszmát játszod saját magaddal, és nem építed, hanem rombolod a csapatot.

Vigyázz, az érzésed az egyetlen, ami a tiéd! Használd!

Ezekre, amiket itt és most írok, nem magamtól jöttem rá, hanem megfigyeltem korábbi és jelenlegi szponzoraimat (Ez a cikkely 2012-ben íródott). Sokat tanultam tőlük (is).

Még volt egy fontos dolog, amire 16 évvel később jöttem rá. Az MLM-ben is létezik cégen belül is konkurencia, csak elrejtik amögé, hogy legyünk pozitívak. (= Keresztvonalakat is fel kell építeni!) Ezt mondták számtalan találkozón, amelyekről készült hanganyag is, amit megvettünk, hogy akaratlanul is dezinformációt tanuljunk, amely aztán lehetetlenné tette a hálózatépítésünket. Példa erre Peter C.(Ausztrál ügyvezető gyémánt) : "Légy széles gyorsan" c. magnókazettája... amely az új indulóknak készült. 1996 körül vettem meg, és 2010-ig hátráltatott engem. A lényege: Peter C. azt ajánlja, hogy fél éven belül rakjunk fel 20 frontvonalat, abból majd három elindul. Megcsináltam, és termeltem kb. 30 MLM halottat, mert természetesen SENKI  nem tudott elindulni. Ha rosszmájú vagyok, ez volt életem egyik legaljasabb dezinformációja... konzultáción a saját embereinek pedig nyilván ennek az ellenkezőjét mondta. Amit azon a magnókazettán mondott, emberek százezreinek okozott vele helyrehozhatatlan kárt és tette őket MLM halottakká... Nagyban hozzájárult, hogy az MLM-nek olyan rossz híre van a világban...


Emiatt 16 évig tartott nekem az, hogy kiderítsem, hogy ha másnak működik, nekem miért nem működött megfelelően? (Nekem azért sem működött, mert rakétaként indultam és a szponzorom túl korán otthagyott, mert aggódott az egyensúly miatt, és elrohant másik lábba dolgozni, holott a kettőnk mentális ereje is bőven kevés lett volna az én egy lábam mélységépítéséhez. És ráadásul örökké azt a tanácsot kaptam, hogy 3 lábat építsek! Meg nem értésen és kicsinyességen alapuló óriási hibák halmaza volt ez. Szponzorok legnagyobb és leggyakoribb szarvashibája, hogy az erős lábat magára hagyják, úgymond, az úgyis boldogul, és elrohannak a kókadozókat „locsolni”. Te érted ezt?)


Soha ne kövesd el ezt a hibát! Haladj az erővel! Mindig a legerősebbnek add az erődet, hadd nőjön, menjen a mélységbe! Küzdd le azt az ösztönöd, hogy a gyengét gyámolítod! Miért? Mert másolni fognak, azért! Néhányan lemásolnak, és óriási üzletet építenek alattad! És néhányan "meghalnak" alattad! 
Miért, az életben nem így van? Te meg akarod változtatni Isten természeti törvényét? Felülbírálod a Teremtőt, mert te ezt jobban tudod?



Mik az MLM KŐBE VÉSHETŐ törvényei? Az MLM a BIZALOM ÉS A MÁSOLÓDÁS üzlete. Az MLM-ben is van konkurencia: A SAJÁT KONKURENCIÁM TERJESZTETTE EZT A MASZLAGOT és annyira bevettem, hogy 11 MLM-ben voltam sikertelen emiatt... És a 12-dikben meg a szponzoraimnak nem tetszett, hogy fél éven át egyetlen lábat építettem. (Mellesleg az a lábam az ACN-ben alattam negyedik mélységben 2011 és 2012.-ben 16 európai ország összes (kb. 1000) csapata között EURÓPAI ELSŐ, AZAZ EURÓPA BAJNOK LETT!) Leírtam, hogy LÁBAKBAN KELL GONDOLKODNI! 5 VEZETŐ MENTÁLIS ENERGIÁJA KELL EGYETLEN láb növekedéséhez (NEM 5 EMBER, HANEM 5 VEZETŐ!) A 3 lábas hálózatépítés NEM TELJESÍTI A MÁSOLHATÓSÁGI ALAPELVET, EMIATT 2-3 HÓNAP ALATT A BIZALOM IS ELVÉSZ. Szóval a 3 lábas hálózatépítés teszi hiteltelenné az MLM-et. Előadáson hangsúlyozzák, hogy építs 3 lábat, mert abból gyorsan jön pénz. De meddig? Max 1 hónapig. Az MLM nem sprint, hanem maraton. Soha kártékonyabb dolog nem létezett, mint a több lábas hálózatépítés. Én az ACN-ben 1 évvel később indítottam a második lábamat, amikor az elsőben már volt 7-10 VEZETŐ! Érted ezt? Nem árulok el titkot, senki nem értette ezt, és utáltak ezért engem. De 16 éven át azon agyaltam, miért van a világ legnagyobb hálózatépítőinek Jim és Nancy Dornannak 1 lábában 1 millió ember, és a többi húsz lábában meg csak 500 ezer ember? mert 4 éven át csak az első lábát építette, azért. És kezdetben SZINTE MINDENKI kritizálta, mert mert szembe menni a tömeggel.... Szóval, ha maradandót akarsz alkotni, építs gilisztalábat, minden ismerősödet sorban rakd be egymás alá, igy mindenki kezdetben egy irányba húzza a szekeredet. Amikor a hatalmas lelkesedés átcsap a Te bírálatodba, hogy sorba minősülnek alattad az emberek, és Te még nem, akkor indíts második lábat és ne előbb! Az első lábam kb. 40 mély lett 1 év alatt, a második 17 mély lett 2 hónap alatt... De Te döntesz. Én szóltam. A két láb indítása is csapda... Pénzügyi alapokra lefektetett csapda. Amíg az első meg nem erősödik, ne indíts másodikat... Minél mélyebb egy lábad, annál stabilabb, és annál nehezebb a képzetlen szponzoraidnak szétverni. 



VII. AZ AGÁRVERSENY (KÖRSZING) és Tiszaparti Szélvész Héli tanítása
A KÖRSZING az alapvetően nem más, mint egy gyorsasági agárverseny. A tanítás lényege nagyon röviden: Tiszaparti Szélvész Héli a lányom angol agár kutyája, aki valószínűleg a gepárd után a második leggyorsabb szárazföldi ragadozó. 2010. év végén voltunk egy KÖRSZING-en, ahol ő is futott. Csak egy pillanatra vette le a szemét a célról… Nem ért a célba, de a lényeget megtanította nekem. Most ezt a lényeget ezennel továbbadom Neked:
Soha, soha, soha egy pillanatra se vedd le a tekintetedet a célodról! Még álmodban sem!


VIII. Doug Wead: A messziről jött szakértő, aktatáskával

„A leghatékonyabb útja egy stabil üzlethálózat építésének, hogy megtanulod megfelelően propagálni a felső vonaladat. Ez az igazi művészet.”Jerry Webb
„Valószínűleg ez a legrégibb, legősibb üzleti alapelv.” Susan Ross
„Nemrégiben leültem a könyvelőmmel átnézni a pénzügyeimet – írja Doug Wead -, Szükséged lesz még életbiztosításra – mondta. – A hagyatékod nincs egyensúlyban.

Nem is lepett meg. Mint a legtöbb ember, én úgy kerültem a biztosítási ügynököket, mint a pestist. Úgyhogy nagy nehezen beadtam a derekam, és időpontot egyeztettem a legjobb biztosítási ügynökkel, akit el tudtam érni. nagyon komoly helyről ajánlották. A kuncsaftkörébe tartoztak a leghíresebb emberek a városomban. Hogy az egész unalmas folyamatot megkönnyítsük, megegyeztünk, hogy az én kedvenc mexikói éttermemben találkozunk. És megegyeztünk mindketten, hogy a találkozó kereken egy óráig tart.

Amikor megérkezett az étterembe, nem jött egyedül. Egy másik, jól öltözött fiatalember volt vele. Nos, én az életem legnagyobb észében tanultam és tanítottam eladástechnikát. Rögtön ráéreztem, hogy ki lehet az idegen. Ő volt, ahogy mi hívjuk, a harmadik személy, vagy a messziről jött szakértő az aktatáskával.

Végig az étkezés során az ügynök csak a mellette ülő idegenről beszélt. „Ő sokkal, de sokkal jobb nálam ebben – mondta az ügynököm. Hogy láttam-e a róla szóló cikket a „Wall Street Journal”ban? És a „Success” magazinban róla? Éppen itt van egy nála! Tudtam-e, hogy az idegen egyik kuncsaftja a phoenixi Suns kosárlabdacsapatban játszik?

Végig a lelkes monológ alatt az idegen, a harmadik ember csak hallgatott csöndesen. 
Egy szót sem szólt.

És a legérdekesebb az volt, hogy szó sem esett életbiztosításról. Ami szintén nem kellett volna, hogy meglepjen. Minden eladás, beleértve az életbiztosítást is, először arról szól, hogy eladjuk az embert, nem a terméket. Ha valaki megveszi az őszinteségét és a lelkesedését a személynek, akkor előbb, vagy utóbb megveszi a terméket is. Ugyanakkor kezdett idegesíteni a dolog. Az ügynök emlékezett arra, hogy miben egyeztünk meg? Csak egy órát adtam neki, és kezdett lejárni az idő. Csak röviden beszéltünk arról, hogy én mit szerettem volna, és miért? Az életbiztosítás mára egy eléggé összetett üzletággá vált. Maguk az ügynökök alig értették az egészet.

Végül előkerült egy csekk. Lejárt az idő. Az én ügynököm az egész egy órát azzal töltötte, hogy beszélt valakiről, akit én addig soha életemben soha nem láttam, és nagy valószínűséggel soha nem is fogok látni újra. Ó, nagyon meggyőző volt a barátjával kapcsolatban. Én nagyon tájékozatlannak éreztem magam, sőt, bűntudatom jelentkezett, hogy soha nem hallottam erről az idegenről eddig. Már készen álltunk arra, hogy távozzunk, és még mindig nem adtak el nekem életbiztosítást.

És végezetül, ahogy a kezébe vette a számlát, az idegen kinyitotta a száját és megszólalt, mindeddig először. „Mr. Wead, én az egész életemet az életbiztosítási üzletben töltöttem, és még soha nem láttam olyan kötvényt, amelyik nagyobb biztosítást nyújtana kevesebb pénzért, mint amit ön választott.”

Nos, ez volt az. Kioktattak egy órán keresztül. Ez az úr egy zseni az életbiztosításban. Hát hazudna a Wall Street Journal? És ő megerősítette az én első benyomásomat, az én saját megérzésemet, amire szükségem volt. Aláírtam a kötvényt, és vásároltam egy újabb 500.000 dolláros életbiztosítási kötvényt

Ez az esemény magába foglalja az összes részét a legfontosabb titoknak, amit a hálózatépítésről lehet tudni.

És valójában ez a legfontosabb titka minden ilyen jellegű eladásnak.


Nem tudod egyedül megcsinálni.
Szükséged van a harmadik személyre.

Van egy több ezer éves közmondás: „Senki nem lehet próféta a saját hazájában.” ha megfelelően építed az üzletedet, ha a te társadalmi szinted és afölött szponzorálsz, valószínűleg nem lesz nagy tekintélyed előttük. A hálózatban te vagy a felső vonaluk, tehát az ő fejükben te tulajdonképpen csak néhány nappal előttük írtad alá ugyanazt a papírt. Nagyon kevesen tisztelnek a te üzlethálózati tudásod miatt. Nem fogják meghallgatni a tanácsaidat. Ugyanakkor te vagy a kapcsolat köztük, és aközött, hogy hogyan lehet egy hálózatot gyorsan építeni. A hanyagság, ahogy nem veszik figyelembe az alapokat a hálózatépítésben, komoly pénz- és időveszteségbe fog kerülni nekik.

Szükséged van egy messziről jött személyre aktatáskával. Szükséged van egy harmadik személyre. Ebben az esetben a felsővonalad az a vadászpelikán, aki segít a te üzlethálózatod építésében.
Az előző fejezetben arról beszéltünk, hogy tanuld meg propagálni az alsó vonalaidat, az üzlettársaidat, akik építik az üzlethálózatot. Beszéltünk annak a hatalmáról, hogy elismered őket, és motiválod, és inspirálod őket a munkára. Most meg kell, hogy tanulnod, hogy mekkora erő van abban, hogy propagálod a felső vonaladat.

Felhasználva a tekintélyét, miután felépítetted a harmadik személyt, aki megtanítja az új termékforgalmazóidat, aki előbb, vagy utóbb vissza tudja adni neked ugyanazt a tekintélyt, amivel te válhatsz a saját hálózatod vezetőjévé.

Mondhatod azt, hogy: „Igazán nagy szükségem van rá? Hogy bízhatok meg benne?”

Az első kérdésre a válasz az, hogy igen. Mindegy, hogy milyen nagyra tartod magad, ha a saját szinted, és afölött szponzoráltál, nem fogod lenyűgözni őket. Amikor én szponzoráltam egy kormányzót, ugyanezzel a problémával küszködött. A barátai tisztelték őt azért, mert politikus volt, és magas beosztásban dolgozott, de egyáltalán nem voltak lenyűgözve az üzlethálózat-építési tudásával kapcsolatban. Ők jobban tudták. Neki szüksége volt egy messziről jött szakemberre, aktatáskával. Aki ebben az esetben én voltam. Természetesen, mivel nagy tekintélye volt, és hatalma, könnyű volt meggyőznie a barátait, hogy én voltam a szakértő, akire ha hallgatnak, akkor jó dolgok kezdenek el történni.

Senkinek sincs tekintélye saját magáról beszélni. és neked is szükséged van valaki másra. Nem tudod saját magadat propagálni.

Emlékszel a biztosítási ügynököm sztorijára? Ő csinálta az összes munkát. Egy órán keresztül adta el a barátját. Az idegen csak ott ült. Hogyha a biztosítási ügynök egy órán keresztül csak saját magáról beszélt volna, hogy ő milyen nagyszerű, hát nem lett volna lenyűgöző számomra. Szüksége volt ehhez egy harmadik személyre, hogy véghezvigye. A megfelelő időben megszólalt az idegen. És felvértezve azzal a tekintéllyel, hogy egy órán keresztül őt hatékonyan eladták, amikor megszólalt, volt benne erő.

Te azt mondod, hogy: „Nekem nincs tekintélyem. Hogyan propagáljam a felső vonalamat?

A következő a válasz: Neked nincs szükséged tekintélyre, amikor mást propagálsz. Miként igaz az, hogy senki nem tudja propagálni saját magát anélkül, hogy egy harmadik személyre ne lenne szüksége, ugyanakkor az is igaz, hogy bárki lehet a harmadik személy. Bárki propagálhat bárki mást. Eleve feltételezik az objektivitásunkat, amikor más valakiről beszélünk.

Te fel tudod építeni a felső vonaladat, aki segít felépíteni a hálózatot, és az emberek hallgatni fognak rád.
Akkor még gyorsabban és hatékonyabban fog működni. A te tekintélyed segíteni fog abban, hogy eladd a felső vonaladat a jelöltjeidnek, az üzlettársaidnak."

Hát igen! A profik a felső vonalukat építik fel, a pancserek pedig erőlködnek, hogy másokat lenyomva, önmagukat felmagasztalva építsék az üzletüket. Senki nem lehet próféta a saját hazájában! Ne ellenkezz ezzel, hanem használd!



Utóirat (Egy üzleti ajánlat tőlem, Neked.)
A FANTOM szponzorról


  A VILÁG MIÉRTJÉT megmutatják a trendek. A legdinamikusabb jelenleg a telekommunikációs trend!
Hogy miért érdemes pont erre kiemelkedő figyelmet fordítani? 1. Mert mindenki ezt használja! 2. Mert ITT és MOST ebbe be lehet kapcsolódni! Egy 1 trillió dolláros üzletágba most az ACN révén bele lehet kapcsolódni, gyakorlatilag milliós nagyságrendű tőke nélkül! Ha van egy okod, akkor lesz 81250 Ft-od a regisztrációra és 47500 Ft-od egy képtelefonra, és 2.550 Ft havidíjért majdnem korlátlan lehetőséged üzletépítésre, utazási és telefonköltségek nélkül. Te felfogtad, hogy miről szól ez az ajánlat? Te tényleg felfogtad? Nem hiszem! Ha felfogtad volna, akkor kezedet - lábadat törve rohannál hozzám a lehetőségért, mint a mérgezett egér! Inkább dolgozol 50 évet? A Te sorsod, és a Te életed!

A cég, melynél független képviselő vagyok, jelenleg 23 országban van jelen. Fokozatosan nyitja meg a lehetőséget a világ országaiban. Ha a te országodban már megnyitotta ezt a lehetőséget, akkor mire vársz még? Regisztrálj be egy szponzorhoz, és indulj el. Megfigyelted, hogy mindig MOST van? Most van a legmegfelelőbb alkalom, hogy elkezd! Várod Isten mannáját az égből? Ez a létező legnagyobb lehetőség mindenkinek, aki hajlandó változni a jobb élet reményében. Tudom, hogy Te utálsz változni. De nem utálsz szegénynek maradni? Én sem szeretek változni. De a változás az egyetlen ok, amiért ezen a sárgolyón vagyunk. Isten ezzel bízott meg bennünket. A holisztikus világot olyanná teremtette, hogy a részhalmazai fejlődése révén fejleszti magát. Te lehetsz büszke Istennek erre e legnagyobb bizalmára, amit beléd vetett, vagy elutasíthatod. Ez a Te döntésed, és vannak következmények.


Miért van olyan elképesztően rossz híre az MLM üzleteknek? Miért van az, hogy amikor elhangzik az, hogy MLM akkor egyesek felállnak, és elmennek a marketingtervről?
Miért van az, hogy amikor elhangzik az, hogy „legyünk pozitívak” akkor mindenki, aki ezt hangoztatja, ezt saját magán kívül érti? Mert úgy - e, ő pozitív, a többiek, azok negatívak, azoknak kell változni! És ha ők megváltoznának, - amire természetesen nem hajlandók – akkor kolbászból lenne a kerítés, addig pedig jogunk van baseballütővel addig csépelni az illető negatív rohadék fejét, amíg átvált pozitívra.

Ez a direktmarketing stílusa, a kereskedő stílusa, és beidegződése. Most van itt a lehetőség, hogy bedaráljuk, most van itt a lehetőség, hogy kinyissuk a pénztárcáját, van a rohadéknak pénze, csak ül rajta, pedig, ha eladom neki ezt az edénykészletet potom félmillióért, 30 % üti a markomat azonnal, mennyi is ez? Hiány van mindenből, és ha nem tudok eladni, akkor felkopik az állam! Ez félelem!

Azt bizonygatjuk, hogy az MLM nem direktmarketing, és mi nem vagyunk ügynökök! Közben a testbeszédünk olyan hangosan kommunikálja, hogy mi magunk vizet prédikálunk, és közben bort iszunk, hogy a jelölt, ha észnél van, hanyatt – homlok menekül. Persze, próbáljuk megtéveszteni bizonyos gyorsasági és egyéb bónuszok, a pénz sűrű emlegetésével. Ha kifogásai vannak, akkor persze, ő egy hülye köcsög, nekiesünk, hogy ha az üzletről nem is, - mert arra nem hülye köcsögöket keresünk, - de arról mindenképpen meg kell győznünk, hogy kinek van igaza, és egy ilyen hülye köcsögnek, mint ő, hol a helye, mert ezt kívánja érzékeny lelkünk.  Nekem rémlik valami: egy Ady Endre nevű költő: A magyar ugaron c. verse. Vajon kiről beszélt? Biztosan nem rólunk, hiszen még meg sem születtünk akkor…

„Az MLM-ben is csak az a dolgotok rohadékok, hogy megírjátok a névlistátokat és ömlesszétek az embereket, én meg majd mondom a marketingtervet. Hű, mennyit dolgozok, ezek meg csak kifogást keresnek, és nem hoznak embert, pedig, ha mindenki csak egy embert hozna! Most már ideje, hogy a többiek is kiálljanak… De tanuld ám meg a marketingtervet, mert ha nem úgy mondod szóról – szóra, ahogyan én, azzal kárt okozol a cégnek és nekem. Ez egy profi cég, nem engedheti meg magának, hogy színvonal alatti előadásokat tartson valaki… Meg ezt a N 21 – es dumát az álmokról jobb lesz, ha sürgősen elfelejted, mert bemószerollak a központban, és ki leszel zárva, mint a nép ellensége… Fel is út, meg le is út… Azt, hogy vezetőire elviszlek még egyszer, azt meg aztán végképp felejtsd el.”

Tudat alatt kommunikálunk 97 %-ban. (400 milliárd bit/ sec. információ éri az agyat, ebből 2000 bit/sec. a tudatos.) Mit gondol tudat alatt a szponzorált? Vigyázat, ügynök a láthatáron! Fel az energiapajzzsal! Ez energiavámpír, aki abból él, hogy leveszi rólam az energiát! Mivel nem tudok ellene védekezni, szégyen a futás, de hasznos. (Nagy gyakorlatom van ebben, sokszor csináltam ilyet korábban, mert nem értettem, hogy mi folyik itt!)

Képzeljünk el egy szeretet lineáris skálát. Az origóban a 0 szeretet, (félelem) és tőle távolodva tart a szeretet a végtelenhez. Így közeledünk Istenhez. A szeretet polaritása nem a gyűlölet, hanem a szeretet hiánya, a félelem.

A fény polaritása a sötétség, nem más, mint a fény hiánya.

A Network Marketing a világtörténelem legnagyobb lehetősége. Aki erre egy igazi, hiteles példa, az a Názáreti Jézus. A termék neve: Evangélium= Jó hír. Bár a termék közben elferdült és megzápult, a rendszer erejét mutatja, hogy közel 2000 év elteltével, ez e létező legnagyobb üzlet a világon. Az üzlet alapítójának, Pál apostolnak még életben sem kell lennie, vígan működik nélküle! 

Jézus önmagán dolgozott. Felhasználta az embereket, mint tükröket önmaga tökéletesítésére. Mindenki mindig önmagán dolgozik a világba is és a Network Marketingben is.

Az üzenet számomra a következő: Ha valaki ezt megfelelő szintre gyorsan felépíti, azt nem fogja tudni kontrollálni sem a saját országának kormánya, sem a nemzetközi gazdasági helyzet. Ha közben az illető még képzi is magát, 5 évi jövedelem elegendő, hogy befektetései révén teljes anyagi függetlenségre tegyen szert, utána a cég jövője sem lesz számára korlát. Ezért elfogadhatatlan az, amikor valaki nem táplálja minden nap az agyát CD –kel, könyvekkel és találkozókkal. Az ilyen ember kiírja a falra: „Majd holnap eszünk”. Kérdés: Az agy nem éhes? Az nagyon nagy baj!

Én, mint szponzor, kötök egy szerződést azzal, akit behozok a hálózatomba. Azt ígérem neki, hogy biztatni, és támogatni fogom. Kéz a kézben segítek neki előbányászni az ő álmait, (amelyeket többnyire jó szándékú szülei, vagy más álom tolvajok elraboltak, olyan régen, hogy már nem is emlékszik.) és együtt megvalósítjuk. Azért segítek neki az ő álmait megvalósítani, mert megértettem, hogy a Network Marketing arról szól, hogy az én álmaim akkor fognak megvalósulni, ha elegendő embernek segítettem, hogy az álmai megvalósuljanak.
Ha én elkövetem azt a hibát, hogy csak egyetlen egyszer bírálok valakit, mert engedek azon ösztönömnek, hogy bebizonyítsam, hogy milyen egy hülye a másik, mindenki, aki ezt hallja, tudat alatt tudni fogja, hogy megszegtem a szponzori megállapodást és egy hitvány alak vagyok. A tekintélyemet, amelyet mások bizalma révén ajándékba kaptam, arra használtam, hogy elvegyem a másik ember mentális energiáját. Hogy ezt tudatlanságból, építő jellegű bírálatnak álcázva teszem, vagy féltékenységből, a hiánytól való tudattalan félelmem által motiválva, az teljesen mindegy a bizalom és a másolódás szempontjából.

A javító szándék megnyilvánulásának egyetlen lehetséges útja a kérdezés, mert az nem személyeskedő, és nem bántó. A Network Marketingben a szponzor szerepe a hivatásos biztató és bátorító személyes edző szerepe.


Az egyetlen dolog, amiért az emberek embereket követnek, az a szeretet utáni vágyuk. Szeretni, és szeretve lenni, ezáltal visszatérni még itt a Földön Istenhez. Minden más csak magyarázat.

Az emberek, emberek miatt jönnek el a marketingtervre, nem telekommunikációs trend, vagy antioxidánsok miatt. Keressük az elveszett paradicsomot, amelyből kiűzettünk. Várunk valakire, aki visszavezet oda bennünket, és szeretetével betölti a tátongó űrt a lelkünkben. És reménykedünk, hogy még itt az életben megtaláljuk ezt az embert.

Azért nem találjuk, mert rossz helyen keressük! Csak bele kell néznünk a tükörbe, és meglátjuk. Meglátjuk azt az embert, aki kivezet bennünket a káoszból! Aki maga a szeretet! Aki gazdaggá tehet bennünket. Aki bölcsebbé tehet bennünket. Ne a külvilágban keressük, mert bennünk van! Egészen közel. A bennünk lévő Isten az, akit keresünk. Csak ott találhatjuk meg, sehol máshol!

Építő jellegű bírálat nem létezik! Mindig, minden bírálat destruktív! Aki bírál, az ezt kommunikálja: „Én nem hiszek benned. Én önmagamban sem hiszek. Egy ilyen idiótára pocsékolom az időmet, mint amilyen te vagy. Nem is tudom, hogy miért teszem. Valószínűleg a nemes lelkem az oka. Az áldozat, amit érted teszek, feljogosít arra, hogy parancsolgassak neked. Jó lesz, ha csipkeded magad, és igyekszel nekem megfelelni. Ne felejtsd el, hogy nem te szartad a spanyolviaszt! Vagy azt csinálod, amit én mondok, vagy azt csinálod, amit én mondok!”

Te ismersz valakit, aki ezt akarja másolni? Én nem! Ha nem hiszel nekem, akkor nézd meg a TITOK („The Secret”) c. filmet még egyszer. Ha még mindig nem érted, akkor még egyszer, és még egyszer, és még egyszer… Addig nézd, amíg… amíg el nem jutsz a mélyebb megértéséig. Én kb. 50x láttam. Nem állítom, hogy teljes mélységig értem. Egy dologban biztos vagyok: minden, ami ösztönös, az a félelem és a hiány szülötte. Az a dolgunk, hogy szeretetté változtassuk. A szeretet kohói vagyunk ezen a földön. De csak abból tudunk adni, ami bennünk van. A szeretet a legmagasabb rezgés, a legnagyobb energia.

Kétféle úton juthatunk hozzá: 

1.Vagy elvetjük, - mint a magot - odaadjuk valaki másnak, és a vetésből többet aratunk.  Belső erőnkre támaszkodunk, hiszünk önmagunkban és másokban. Ez a szeretet útja.  
2. Vagy magunkat építő jellegű bírálónak álcázva elraboljuk mások mentális energiáját ellenszolgáltatás nélkül. Ez vezet a háborúkhoz, a kirekesztéshez, és a gyűlöletkeltéshez.  Ez a külső erő, a körülmények, az áldozatszerep útja. Ez a félelem útja.

És most jön a számomra nagyon nehéz rész: vajon miért kapok én 18 éve mindig ilyen szponzorokat? Hát azért, mert 2011. januárig én is egy ilyen szponzor voltam! A hasonló a hasonlót vonzza elv alapján (A vonzás törvénye) a szponzoraim segítettek nekem, engem tükrözve, hogy meglássam és megismerjem önmagam.

Mindenki tanítómester, és az egész világegyetem segít nekem önmagam megismerésében.

Nincs hát jogom senki másnak a szemére vetni semmit és okom sincs haragudni senkire. Inkább hálásnak kell lennem az önismeretemben nyújtott felbecsülhetetlen segítségért mindennek és mindenkinek.

A számítógépesek mondják, hogy ha szemét megy be, akkor szemét jön ki! Itt a megoldás! Amiért mindenki felelős, az a hozzáállása. Meg kell állítanunk a szemétáradat korlátlan befelé áramlását. El kell zárnunk a televíziót!

És táplálnunk kell a lelkünket pozitív gondolatokkal! Nem megoldás az, hogy nincs időm erre, majd holnap eszünk!

Van elég szeretet. Van elég öröm. Van elég mindenből!

Te választhatsz. Szerencsére, ez egy bölcs világegyetem.

Semmi nincs következmények nélkül! Válaszd a szeretetet!


Rengeteg rendszer van, amely névlistáról dolgozik, hideg és meleg meghívási technikákkal telefonos meghívást alkalmaz, prezentációt tart, és ennek végén zárással realizálja a befektetett munkát. Mindezekre oktatják is az üzletkötőiket, nem kis pénzért. Ez, a pénzügyi tanácsadók, az edény- és porszívó ügynökök, vagy összefoglaló néven a direkt marketing – üzletkötők sikerköre.

A Network Marketingben nem egy ilyen sikerkör van, hanem három. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egymásra épül, mint a hagyma héjai. Ne kövesd el azt a hibát, amit én számtalanszor elkövettem, hogy amit én 15 év alatt megtanultam, azt 1 óra alatt akartam – szó szerint beleverni – az új üzlettársaim fejébe. Elmenekültek! Mindenki pánikszerűen menekült, mintha melléjük állt volna egy 10 tonnás billenős teherautó, és rájuk billentett volna 10 tonna kavicsot. Mit csináltam erre én? Hoztam egy 40 tonnás teherautót, tele kaviccsal, és melléjük álltam, hogy rájuk billentem….Ez, több mint vicces, igaz?

Először a külső sikerkört kell oktatni: 1. Álmok, ebből tervezéssel lesznek hosszú távú,(3 – 5 éves), középtávú, (éves és havi), és rövidtávú, (heti és napi, órákra lebontott) célok. A célokat az álmoktól nemcsak a határidők, hanem a felbontás is megkülönbözteti. Ahogy egy elefántot nem lehet egészben megenni, hanem fel kell darabolni, úgy egy nagy álmot is részcélokra kell bontani, hogy megvalósuljon. 2. Névlista, melyre szelektálás nélkül mindenkit felírok. Minden profi írott névlistáról dolgozik mindig. A legtöbb sikertelen ember ezt megspórolja, nem írja le, ezzel aláírja saját halálos ítéletét. Nem érti, hogy miért kell, ezért úgy gondolja, nem fontos. 3.Meghívás, amely soha nem több egy időpont egyeztetésnél. 4. Marketingterv, ami, ha jó, egy személynek soha nem több, mint  15 perc, és sok embernek tartva soha nem több, mint fél óra. Itt a kevesebb, mindig több! 5.Hogyan tovább találkozó, és az új induló indítása. Itt kérdezéssel a jelöltre bízzuk, hogy döntsön, leíratjuk az álmait és a névlistáját, elpróbáljuk vele a meghívást. Helyszínt és időpontot egyeztetünk a következő találkozóra.

Néhány napon belül az új induló meg kell, hogy ismerkedjen a középső sikerkörrel: Ez a tanítható hozzáállás és az alázat témaköre. Könyvekből, CD – kből, számítógépes blogokból és találkozókból tanulunk, nem egymást okítjuk, mert azzal lekorlátozzuk, hogy soha nem lehet jobb, mint mi. Kell 3 diploma ahhoz az intelligens mozdulathoz, hogy nyújtom felé a CD –t vagy ezt bárki, esetleg egy analfabéta is meg tudja csinálni? Mekkora üzletünk lesz, ha ezt a módszert alkalmazva bárki tud másolni bennünket,(És önmagunkat megtöbbszörözve több ezer CD tanítja a hálózatunkat, amit már nem mi mozgatunk a saját költségünkön, hanem valaki más?), és mekkora, ha mi magunk tanítjuk? Milyen messzire ér a kezünk az egyik, illetve a másik esetben?

Egy két héten belül az új induló meg kell, hogy ismerkedjen a harmadik, a legbelső sikerkörrel, ez a szeretet, a tisztelet, a buzdítás, és az elismerés témaköre. Az emberek dolgoznak pénzért, és dolgoznak elismerésért. A legbelső sikerkör a felépítés, a konzultáció és a nem keresztvonalazás témaköre.(Gondolatébresztő 21 –es.) A legbelső sikerkör nélkül is lehet hálózatot építeni, de ez olyan lesz, mint a homokra épített kártyavár. Ha stabil, generációkon át magadnak passzív jövedelmet termelő hálózatot akarsz felépíteni, akkor ezt a legbelső sikerkört kell neked nagyon, de nagyon megérteni és alkalmazni.


A felépítés ereje a hülyeség elleni harcban

Állandóan döntéseket kell hoznunk az üzletépítés során és döntéseink hibalehetőségeket rejtenek. Értelmünk azt súgja nekünk, hogy nekünk van igazunk, és a mi döntésünk helyes. Nem csak nekünk, de másoknak is ezt súgja. Sokszor nem egyezik a véleményünk a szponzorunkkal, hogy mi a helyes cselekedet, és sokszor nem egyezik a véleményünk erre vonatkozóan az alsó vonalainkkal sem. Mit tegyünk, ha nem egyezik a véleményünk?

Ha Network Marketing hálózatot építesz, előbb, vagy utóbb hülyeségekkel fogsz találkozni. Alattad és feletted szponzorok tevékenykednek, akik emberek. Te sem vagy tévedhetetlen, és ők sem azok. Hogyan tudod elkerülni az olyan súlyos horderejű döntéseket, amelyek a szakadékba vezetnek, és hogyan tudsz meddő viták, harag, kicsinyesség és egyéb problémák ellen védekezni? Alapvetően úgy, ha Te mindig pozitív gondolati energiát sugárzol ki, és minden konfliktushoz pozitív módon viszonyulsz. Nem engeded a benned lévő ösztönös negativitásnak, hogy agresszív módon megnyilvánuljon, de nem is fojtod el. (Ha elfojtod, az a legrosszabb, mert kontrollálhatatlanná válik, és a létező legváratlanabb módon fog belőled úgy kitörni, hogy Te magad is meg fogsz lepődni rajta.)

Pozitív energiát akkor sugárzol, ha mindig mindent és mindenkit felépítesz. (Ha nem érted, hogy én mit értek FELÉPÍTÉS alatt, akkor kérlek, olvasd el a Gondolatébresztő 21. második részét.) Minden, amit felépítesz, és mindenki, akit felépítesz, az energiát kap tőled arra, hogy építse az üzleted: A felső szponzor, az alattad levő szponzorok, a találkozók, a könyvek, a pozitív CD –k, stb. A felépítéssel emberek figyelem – folyamát irányítod az illető tárgyra, személyre, vagy folyamatra, vagyis a figyelem terelőlapátjának a szerepét játszod. Minden, amit, vagy akit elmulasztasz felépíteni az üzletedben, azt leépíted: azt sugallod a felépítés elmulasztásával, hogy nem fontos, nem érdemel figyelmet. (Mivel minden tudatalatti szinten automatikusan másolódik, amit csinálsz, és tudatosan pedig jóval gyengébben, amit mondasz, a felépítés a legerőteljesebb, leglényegibb része az üzletednek.)

Ha szokásszinten gyakorlod a felépítést, akkor mi fog történni?

1. Általában majdnem mindig a szponzorodnak lesz igaza, és Te is, és az általad szponzorált emberek szokásszinten elkezdik másolni a szponzort. A szponzornak általában nagyobb üzlete van, mint neked, ezért a Te sikered a legjobb úton halad.

2. Amikor kiderül, hogy a szponzorodnak mégsem volt igaza, és Te fegyelmezetten megcsináltad, amit a szponzorod tanácsolt, még abból is pozitívan fogsz tudni kijönni, mert az emberek látni fogják, hogy Te milyen klassz ember vagy, hogy még akkor is hallgattál a szponzorodra, és megcsináltad, amit mondott, amikor hülyeségnek látszott. Ezzel eléred azt, hogy emberek megcsináljanak valamit az üzletedben, amit nem értenek, pusztán azért, mert téged másolnak. És valószínűleg később rájönnek, hogy neked, a tapasztalt szponzornak volt igazad, és ők, a kezdők tévedtek.

Mikor ne hallgass a szponzorodra, és jelezd a feletted lévő felső szponzornak, hogy probléma van? 

Egyetlen ilyen eset van: ha rájössz, hogy ő nem ugyanabban az üzletágban tevékenykedik, ami a cégetek üzletága. Három variáció lehetséges:

1.Valaki a bolti kiskereskedelmet belekeveri az értékesítési folyamatba.

2.Valaki direkt marketing tevékenységet folytat úgy, hogy az alatta levőket is erre akarja erőszakosan kényszeríteni.(Ez a leggyakoribb, és a legnehezebben felismerhető, mert az, aki ezt játssza, meg van győződve arról, hogy ő Network Marketing tevékenységet folytat, közben pedig 20 – 30 éve direkt marketingből él és szokásszinten ez olyan természetes neki, mint a lélegzetvétel.  A direkt marketinges az energiavámpír stratégiája. A direkt marketinges energiamérlege mindig negatív, mert azonnali teljesítménykényszere megbontja az egyensúlyi állapotot. Valahonnan energiát kell szereznie, és ezt mindig a körülötte lévő emberekből nyeri „építő jellegű” bírálatnak álcázott energia lehúzással.)

3.Valaki a piramisjáték szabályai szerint játssza a játékot: indokolatlan készletfelhalmozásra buzdítja az alatta lévőket az azonnali haszon érdekében, nem törődve a hálózati tagok pillanatnyi gazdasági teherbíró képességével.

A fenti három eset közül bármelyik ellentétes a Network Marketing iparág alapelveivel, zavart okoz a rendszerben is, és a fejekben is, és mint ellentétes elem, lejáratja nemcsak a céget, hanem az egész iparágat. 

Bármi ilyet észlelsz, haladéktalanul jelezd a felső szponzorodnak!

Ha a felső szponzorodat korábban felépítetted, ez remek, a puszta jelenléte, anélkül, hogy a döntőbíró szerepét játszaná, elegendő a konfliktus hatékony kezeléséhez. Van elegendő tekintélye és a konfliktus kialszik, még mielőtt kiterjedhetne. Ha a felső szponzorodat időben (jóval korábban) nem építetted fel, akkor sajnos nincs segítséged a konfliktuskezelésre, Te nagy valószínűséggel szintén nem vagy felépítve, neked sincs meg az erőd a rendcsináláshoz, és a csoportod: BANG –felrobban és elszáll!
Készülj fel rá, hogy az alattad és feletted lévő emberek előbb, vagy utóbb hülyeséget fognak csinálni, és a dolgok előbb vagy utóbb rosszul fognak menni!

Hogyan készülj fel erre?

Szokásszinten gyakorold a felépítést, mindenre, és mindenkire kiterjesztve az üzleti életben!

És mindenek előtt:

Építsd fel a felső szponzorodat, még azelőtt, hogy életbevágóan szükséged lenne rá!

A felépítés négy lényegi része bemutatáskor:

1. X éve ismerem,
2.Szeretem, mert szeretet van benne... ,
3. Nagyszerű üzletember,(üzletasszony),
4. Aki itt és most valami fontosat fog mondani.

Amikor propagálod, hogy ki tartja a marketingtervet, soha ne az üzletet, hanem mindig a marketingterv tartóját propagáld!

Az emberek nem jönnek el antioxidánsok, vagy telekommunikációs trendek miatt a marketingtervre. Ha nem az előadót propagálod, hanem az üzletet, akkor nem jönnek el!

Ez az EMBEREK üzlet!


Almási János:  Tréming E Könyv.pdf
Letöltés · 


Én mérnökként rendszerszervezésből ezt tanultam:
Ha a rendszer egy eleme megváltozik, akkor a teljes rendszer megváltozik...

Ha a rendszer egy eleme megváltozik, akkor a teljes rendszer megváltozik...

Hát ezért nem érti senki az ACN-ben, hogy miről beszélek. 4 alapvető dolog hiányzik, és senki nem érti, hogy ez hiányzik. 

Vannak akik a N21-ből jöttek, és ezt tanulták ugyan, de mivel nem hallgattak elég CD-t, és elégszer, nem értették meg...

Vagyis ha 1 dolog hiányzik a rendszerből, akkor az működési zavart okoz, és nem hozza a teljesítményt…
Ha 3-4-5 dolog is hiányzik, akkor teljesen más a két rendszer…
Mindenesetre érdemes elgondolkodni azon, hogy Jim Dornan hogyan csinálta meg Japánba amerikai létére azt a 200 mély lábát, amelyben 1 millió ember, és 50 nél több magas szintű vezető van!
Tanítható, alázatos embereket talált, akik nyitottak voltak a lehetőségre… A lehetőség mindig kopogtat, de akinél kopogtat, az nem nyitott…

És lehet beszélni csalásról, mindig, amikor valaki valamit nem ért...


Ha messze laksz tőlem, netán még különböző nyelvet is beszélünk, lehetek én a Te FANTOM szponzorod. Te biztosan azt gondolod, hogyha nincs kéznél a szponzorod, akkor ez hátrány. Hadd biztosítsalak arról, hogy ez a létező legnagyobb előny az MLM üzletépítésben. Az embereid a Te szponzorodat mindig olyannak látják először, amilyennek te propagálod: Ha nagyszerűnek, akkor egy ideig van egy nagyszerű szponzorod, majd rájönnek, hogy ő is „emberből” van, tele hibákkal. És Te is rájössz erre, kivéve, ha nincs állandóan a szemetek előtt. Ha nincs állandóan a szemetek előtt, akkor nagyon könnyen fel tudod építeni, mint a legnagyszerűbb embert ezen a Földön. És az is marad, mert ha nagyon ritkán találkoztok, az megszépít és ünnepélyessé tehet mindent.

(Gondolkozz el azon, hogy kinek az érdeke, hogy a szponzorod úgy legyen felépítve, hogy ő a legnagyszerűbb ember ezen a világon: A szponzorod érdeke, vagy a tiéd? Szerintem a tiéd! Miért?)

Ha a szponzoroddal egy városban laksz, (Vagyis nem FANTOM szponzorod van,) és mondja neked, hogy hozz jelöltet a marketingtervre, de ő nem hoz jelöltet a marketingtervre, hanem arra vár, hogy majd te hozol, akkor te sem fogsz hozni, mert látod, hogy ő nem hoz. Minden mindig másolódik, az egész egy tudattalan folyamat. Soha nem azt másolod, amit a szponzorod mond, hanem mindig azt, amit csinál. A te csapatod is azt másolja, ösztönösen, amit te. Minden jót elmondhatsz a szponzorodról, és ha nem látják, akkor az, az igaz, azt másolják, amit mondasz.  Ha látják a szponzorod, akkor azt másolják, amit látnak. Ha azt mondja a szponzorod, hogy te menj a találkozókra, de ő nem megy, akkor…. Kérlek, fejezd be te ezt a mondatot. Ha be tudod fejezni, akkor érted a két alapelvet, (bizalom, és másolódás), amelyek működtetik a Network Marketinget. Ha érted az alapelveket, akkor azt is érted, mekkora akadály egy rossz szponzor.

A rossz szponzorodnál is van azonban egy sokkal nagyobb akadály, és ez te vagy, aki nem tiszteled a szponzorod, és aki azt gondolod, hogy jobb vagy, mint a szponzorod. Ha ezt gondolod, akkor ez fog másolódni, és mindenki a te hálózatodban nem fog tisztelni téged, és azt fogja gondolni, hogy jobb nálad. Akkor ez nem egy csapat lesz, hanem egy kaszás – kapás csürhe, amivel nem fogsz tudni még csatát sem nyerni, nemhogy háborút. Erre az a megoldás, hogy mivel alulról építkezünk, mindig adj akkora tiszteletet az alsó vonalaidnak, amekkorát te szeretnél kapni saját magadnak. „Miként akarjátok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is akként cselekedjetek azokkal.” Lukács evangéliuma,6.31.

Ha van egy FANTOM szponzorod, ő olyan lesz, amilyennek megálmodod, és amilyennek propagálod. Csak a FANTOM szponzor tud emberi hibáktól mentes lenni. Az ő emberi hibái soha nem rombolják le azt, amit Te felépítettél.(Mint ez már nálam korábban néhányszor előfordult.) Gondold csak meg barátom: Neked bőven elég a saját EGO-dal megküzdeni, vagy szeretnél még a szponzorod EGO-jával is harcolni? Mert van neki, abban biztos lehetsz! Melyiket akarod? Ha fel akarsz építeni egy gigantikus ACN üzletet, arra a létező legnagyobb segítség ez a blog, és egy fantom szponzor, akiről saját önző érdeked által vezérelve csak jót mondasz,(Minden másolódik, ez is.) határ a csillagos ég, és egyetlen korlátja a saját fantáziád. Ő biztosan nem veszi le rólad az energiát „építő -” és „jó szándékú” bírálatával, hanem hálás az ajándékként, hogy vagy neki, forgalmat hozol neki, buzdítani fog, és mentális támogatása miatt megnő az önbecsülésed, hálás vagy az akadály nélküli támogatásért és interneten tanítható vagy.

Én születésem óta öntörvényű vagyok, és állandóan bírálatok kereszttűzében vagyok. Néha úgy lehúzzák rólam az energiát csupa „építő szándékból”, hogy egy hétig csak nézek ki a fejemből. Az emberben az, a 4 fő ösztön van, hogy 1. jól nézzen ki, 2. dominálni akar, 3. igaza legyen, 4. kényelmes legyen.  Ezeket építő szándéknak álcázza.   Ha fantom szponzorod van, ezzel a 4 fő akadállyal nem kell számolnod. Néha úgy éreztem a szponzorom „támogatását”, mintha szemben állnék egy 300 kg-os hólabdával, amit egy hegyi gorilla görget nagy sebességgel a hegyoldalon lefelé egyenesen felém. A legtöbb szponzor nem tudja, hogy az emberek annak ellenére lépnek be a hálózatban és maradnak bent, hogy ő úgy bánik velük, mint ahogy az elefánt forgolódik a porcelánboltban.


És az igaz barátaidat keresd meg, és szponzoráld, akikkel jó együtt lenni. (Tudom, hogy ilyen nagyon kevés van!) Akkor lesz több igaz barátod, ha az egyik legfőbb célod, hogy Te egy igaz barát legyél! Tudod, minden másolódik tudatalatti szinten. Szükséged van egy barátra? Gratulálok, éppen most találtál egyet.



http://slidintune.uw.hu/ebook/index.php#ebook  


Elérhetőségeim: Lakás: Győrben. Tel.:+3630/4847121 Skype:szabaditibor7 ,


Fénykép: Önnek egy cupp üzenete érkezet <3 angyali szép álmokat nektek <3 Én kinyúltam :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése