2010. december 22., szerda

29. MLM hálózat építési alapelvek (Összefoglaló)


Blog szerkesztője: Szabadi Tibor Gyula (Facebookon is.)

Az EU előírásainak megfelelően tájékoztatom a t. idelátogatókat, hogy adatokat nem gyűjtök, cookikat én önállóan nem használok, ha ilyennel itt találkoznak, azt a blogger tette ide, mert énnekem a cookikra sincs semmi szükségem a nemlétező adatgyűjtéseimhez. A blogom kizárólag egy hitrendszert közvetít, amely az enyém. Aki nem ért egyet az én hitrendszeremmel, amit itt publikálok, az kérem, ne olvassa. Köszönöm, hogy vette a fáradtságot, és beleolvasott. Szabadi Tibor Gyula.

(Doug Wead: Sikerhálózat c. könyve, és a N21 számtalan CD-je és ajánlott könyve nyomán)


4 saját blog:


1.  Tibor gondolatébresztői - Téma: Ezotéria, és MLM.( http://tibor7.blogspot.com )  Nyelv: magyar
2.  Kérlek, segíts - Téma: Ezotéria a Facebookon ( http://tibor8.blogspot.hu )Nyelv: magyar
3. Lelki ok, testi tünet -Téma: Egészség, Ezotéria, Gyógyítás zenével ( http://tibor4.blogspot.hu )Nyelv: magyar
4. Tibor's provoking trouth   ( http://tibor7-english.blogspot.com/ ) Téma:Ezotéria, MLM Nyelv: English





Vigyázz, piramisjáték! A legújabb: 


Tartalom:
Bevezető

1.A jövőkép, és a célok ereje
2. A PELIKÁN elv. (Bizalom, és másolódás.)
3. A messziről jött aktatáskás szakértő
4. A találkozók (és a DVD-k)
5. A CD-k és a kazetták
6. A nagy hétvégi szeminárium
7. A könyvek
8. A csapatjáték, a rendszer lényege: a felépítés, a konzultáció, a nem keresztvonalazás
9. Hogyan indulj el, és hogyan indíts el másokat? A nem cselekvés bölcsessége
10. Itatás, etetés, pelenkázás. Írj célokat, és egy névlistát és telefonálj!
11. A mélységépítés ereje: A lendület. A tányérpörgető elv.
12. Személyiségfejlődés. (Munka és a tanulás.)
13. Ne főnökösködj, hanem szponzorálj!
14. Te vezetőket keresel, vagy…
15. Energiamérleg és térkép.
16. A siker „kulcsa” a szenvedély.
17. Életjelek, és életjel táblázat.
18. Metakommunikáció és a tudatalatti szintű másolódás
19. Az igazi probléma a hálózatépítéssel (Kérlek, állj fel!)
20. Értsd meg a ciklusokat 
21. Közelebb vagy, mint gondolnád
Utószó



Bevezető

Rúgd ki a főnököd!
- Vagy van saját célod, amelyért dolgozol, vagy:
- Alternatívája: 50 évig fogsz dolgozni valaki más céljaiért, hacsak a halál megváltóként korábban nem szabadít meg tőle.

Úgy akarsz élni, hogy valaki más rendelkezik az idődről és az életedről? Valaki más mondja meg, hogy Te mennyit érsz? Miért jó ez neked? Jó ez egyáltalán valakinek?

Hogy állsz az emberi méltósággal? Mekkora erőfeszítést ér meg neked, hogy végre egyenes derékkal, felemelt fejjel tudj járni?


Don Faila: 45 mp-es prezi:

https://www.youtube.com/watch?v=dyhqOsf2gwI


A lusta, az amatőr és a profi:

https://www.youtube.com/watch?v=HJ316SJ5il0



Az MLM üzlet borzasztóan egyszerű, csak az emberek bonyolultak!

Jobb, ha ezt egyszer és mindenkorra a fejedbe vésed! Az emberek valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva tudják, hogy mit csinálsz, és utánozni fognak. Te lépsz egyet, és a követőid is lépnek egyet. Lépsz még egyet, és ők is lépnek egyet. Hallhasd csak: te bumm, és ők is bumm!

Visszhangzik, és olyan, mint a mennydörgés…

Hosszútávon pedig akkor követnek, ha közben olyan emberré váltál, akit érdemes követni. Az igazi értéke az MLM-nek nem az, hogy keresel pénzt, és mégcsak nem is az, hogy passzív jövedelmed lesz, hanem az igazi értéke, amiért érdemes csinálni, az az, hogy ha akarod, ha nem, közben olyan emberré kell válnod, akit emberek méltónak ítélnek arra, hogy kövessék.



1.jövőkép, és a célok ereje

Legyen egy álmod!




Hallottad ezt már valahol? Értettél ebből valamit? Vagy hallottad, és ezt gondoltad: Hát igen, családi ház, autó, stb. Vigyázz ez nem egy álom!

Hogyan tudsz szert tenni egy nagy álomra? Válj fogékonnyá a Teremtő által mutatott jövőképre! A Bibliában több változata van a Példabeszédek 29:18-ban kinyilatkoztatásnak fordítják, vagy látomásnak fordítják, de a kinyilatkoztatás helyesebb, mert olyasmit tár az ember elé, amely már létezik. Vagyis: tevékenyen kell fürkészned a Teremtő akaratát, bárhogyan is nevezed őt a saját vallásod tanításai szerint. Hogy miként teheted ezt meg? Azáltal, hogy lecsendesíted magadban a fizikai világ lármáját, amelyben élünk és imádkozol, vagy meditálsz.

Válassz tehát egy jövőképet, és kezd el haladni felé! Mi a különbség a jövőkép és a cél között? A jövőkép az ember küldetése, a nagy MIÉRT? A célok olyan magunk elé tűzött eredmények, amelyeket vagy elérünk, vagy nem. A jövőkép inkább útirányként határozható meg, egy végtelen folyamatként. A céljaink végesek – vagy megvalósítjuk őket, vagy nem. Azonban, ha nincs az életben küldetésünk, sosem válhatunk kiteljesedett emberré. A tevékenységeink pedig azok a dolgok, amelyekkel foglalkozunk.

Tapasztalataink szerint az emberek zöme tevékenység – orientált (80%). A férj azzal törődik, hogy mit kell még megtennie – felhívni valakit, lebonyolítani egy értékesítési megkeresést, iskolába vinni a gyereket, stb. Ugyanez a főnökre, a feleségre, az alkalmazottra is igaz. Az embereknek csekély – talán 20%-a célorientált. Kérdezd meg egy házaspártól, hogy kitűztek-e célokat a házasságukban. Talán öt párból egy fog igennel felelni. A legtöbben egyszerűen élik a házaséletüket. kérdezd meg az embereket, hogy tűztek-e maguk elé jövedelem – célokat az idei évre és ötéves távra. A zömük nem tette meg, csupán végzi a munkáját. A célorientált emberek elérik, amit kitűztek maguk elé. úgyhogy tűzz magad elé célokat, és írd is le őket MOST!

Tervezd és írd meg az életed történetét, mindent, ami megtörtént, és amit tervezel, vesd papírra az 1-20-100 évre szóló céljaidat! Most nevetsz a dolgon, de vajon mennyire nagystílűen akarod játszani az élet játékát? Csak rajtad áll! Mindenesetre, ha megtorpansz a célorientáltságnál, akkor minden esélyed megvan arra, hogy kiégj: ismersz kiégett embereket? Alighanem célorientált személyekről van szó. Kitűzték maguk elé, hogy elérnek egy célt, és elérték. Azután kitűztek egy nagyobb célt, és azt is elérték. Majd újra duplázzák a célt, és meg is valósítják. Azután egy ponton kiégnek. Hogy miért? Mert szem elől tévesztik az OKOT, amiért hajszolták magukat.

Mi hát a küldetés, vagy jövőkép? Miért hajszolják ezek az emberek a pénzt? A miért az az üzemanyag, amely a céljaink felé hajt minket. Ha ismered az életed miértjeit, akkor a körülmények változása esetén egyszerűen igazítasz egyet a tevékenységeden, és máris újra betöltöd az eredeti küldetésedet.

Ugyanez igaz a mindennapokban is. Ha csak azt tudod, hogy mit kell tenned, akkor elakadt lemezként ismételgeted még akkor is, amikor a tevékenységed már nem tölti be az eredeti küldetését, vagy nem hoz eredményt. A jövőkép- cél- tevékenység piramis leg csúcsáról lefelé érdemes elindulni. Ha van egy jövőképed, fogsz vajon célokat tűzi magad elé? Hát persze! És ha célokat tűztél ki magad elé, akkor olyan tevékenységeket fogsz választani, amelyek segítenek céljaid elérésében? Természetesen. Ráadásul a tényezők mind összhangban lesznek egymással, és te KITELJESEDETT emberré válsz.

Ha alulról felfelé indulsz el, könnyen meglehet, hogy nem érsz fel a csúcsra, és ha mégis, akkor a három tényező nem lesz feltétlenül összhangban egymással, és te elégedetlen maradsz. Megtörténhet, hogy kitűnő tanár, vagy szülő válik belőled, ám mégis legbelül elégedetlennek fogod érezni magad, mert a tevékenységed nem szolgálja a küldetésedet.

Manapság sokan hosszú éveket töltenek a pénz hajszolásával, hogy biztonságban érezzék magukat, de nem érnek célt. Megszerzik a pénzt, utána egész életükben rettegnek, hogy elveszíthetik. Továbbra is éppoly bizonytalanok. Nincs meg az életükben az az összhang, amelyről beszéltünk. Nem vizsgálták meg céljaik miértjét, és azt, hogy tevékenységük megfelel-e ennek a miértnek.
Ejtsünk még néhány mondatot a tevékenységről. Itt meg kell különböztetnünk a termelékeny munkát a tüsténkedéstől. az első hozza a hasznot, a második merő buzgólkodás, melyet alibiből végzünk. Érdemes megvizsgálnunk a tegnapra vonatkoztatva az egyes tevékenységeinket, listát készítve róluk. Ha készen van a napi lista, pipálj ki minden olyan tevékenységedet, amely termelékeny volt. Utána vizsgáld meg, hogy mennyi időt töltöttél termelékeny tevékenységgel, és mennyit tüsténkedéssel!
Hálózatépítők gyakran panaszkodnak, hogy bár keményen dolgoznak, alig keresnek valamit, és emiatt veszteségesek. Ha megnézzük együtt, hogy mivel töltötték a napjaikat, általában az derül ki, hogy terveket készítenek, iratszekrényeket rendeznek, takarítanak, vagyis tüsténkednek, ahelyett, hogy felemelnék a telefont és időpontot egyeztetnének egy potenciális ügyféllel.

Te a termelés, vagy a tüsténkedés mellett kötelezted el magad?

Visszatérve a jövőképre, és az álmokra, állj meg egy pillanatra, és írd le, mi az, amit igazán szeretnél! Miért szeretnéd, és menj mélyebbre a miérteddel! Tényleg annyira szeretnéd, hogy nélküle nem érdemes élned? Gondold azt, hogy életed utolsó percében vagy, és éppen most pereg le életed filmje. Érdemes volt megszületned? Végrehajtottad a küldetésed, amiért itt voltál, vagy megint megúsztál egy életet?

MOST VAN ITT az idő, hogy kezedbe vedd a sorsodat. Ehhez azonban tudnod kell, hogy MIT is akarsz valójában, MENNYIRE akarod, és MIÉRT akarod?

Ha a MIÉRT-re nem tudod a választ, akkor a HOGYAN NEM FOG NEKED SEGÍTENI, mert az analógia tan szerint NINCS BENZIN AZ AUTÓDBAN!


Én nem tudom, hogy mi a te álmod! Talán te sem tudod, hogy mi az álmod. Egy valamit azonban biztosan tudok! Egy álom miatt vagyunk itt ezen a Földön. Mindenki egy álom miatt van itt! Ne aludj! Ébresztő! Találd meg és valósítsd meg! Ez az, amiért vállalkoztál erre a nehéz útra! Szárnyakkal születünk, és a nagy többség púppal a hátán hal meg.

Találd meg a motivációkat! A te motivációdat, és mások motivációit!

Az emberek dolgoznak pénzért, és dolgoznak az elismerésért. Tovább megyek: 

Pénz és elismerés. 
Ez az a két dolog, amiért az emberek dolgoznak.

Ez nem csak a kapitalisták elmélete. Ez nem olyan koncepció, amelyik egyfajta embercsoportnál működik, a másiknál nem. Ez az emberi természet alaptörvénye. A pszichológusok azt tanítják, hogy a környezetünk elismerése az egyik legalapvetőbb pszichológiai szükségletünk az életben. Egyszerűen meg kell szereznünk. Így, vagy úgy, meg fogjuk szerezni.

Te egy olyan üzletember vagy a hálózatépítésben, aki gyakorlatilag tőke nélkül kezdi az üzletépítést. Hogyan lehetsz kapitalista tőke nélkül? Az egyik titka a hálózatépítésnek, hogy tőkésítsd az üzletedet elismerésekkel. Ez azt jelenti, hogy bőkezűen és hatékonyan ismerd el az új üzlettársaidat, és jutalmazd őket. Ez olyan, mintha pénzt osztogatnál.

Hadd magyarázzam el: Az emberek hajlandók pénzért dolgozni, és hajlandók elismerésért dolgozni! Törvényellenes, hogy te vásárolj egy nyomdai gépet, lemenj otthon az alagsorba, és hamis pénzt gyárts rajta. Nem nyomtathatsz pénzt az alagsorodban, mert bezárnak a börtönbe. De adhatsz elismerést, a törvény nem tiltja.  Nem tiltja a törvény azt, hogy vegyél magadnak egy nyomdai gépet magadnak, lemenj az alagsorba, és elkezdj elismeréseket gyártani rajta. És mennyibe kerül neked szóbeli elismeréseket gyártani? Építsd fel az embereket, ismerd el őket, és ők dolgozni fognak. A pénzért és az elismerésért. Megfizethetsz, és motiválhatsz embereket egyszerűen azzal a dologgal, amit mondasz nekik, és amit teszel értük. Maguknak fognak dolgozni a te elismerésed által motiváltan. És ha ők sikeresek lesznek, akkor te is!

És motiválni fognak téged, mert azt fogod visszakapni, amit adtál!




2. A PELIKÁN elv (Bizalom, és másolódás.)

Marvin Williams írt egy környezetvédelmi krízisről írt, amely a gyönyörű Monterey partjait érte Kaliforniában. Éveken át a helyi lakosság büszkén beszélt arról, hogy pelikánok népesítik be a tengerpartot. Oka volt annak, hogy így elszaporodtak ezek a madarak, amelyek élvezték jó életüket. A halászhajók útvonalát követték, és mindig bőséges étrendet kaptak, és elszoktak a halászattól. És amikor a környezetvédelmi törvény hatására a halászok csődbe mentek, a pelikánok dögleni kezdtek.

A megoldás ugyanolyan váratlan volt, mint a probléma. Biológusok pelikánokat importáltak 2000 mérföld távolságból, Floridából. Nem csak egy pelikánt. Több százat. (Miért is? Mert egy fecske nem csinál nyarat, és egy pelikán sem.)  Abban reménykedtek, hogy az újonnan érkezők, akik még nem vesztették el az ösztönüket, hogyan kell halászni, kereszteződnek a montereyi öböl elkényeztetett pelikánjaival, és az utódok utána szaporodni fognak. De minden érintett legnagyobb meglepetésére, a természet nem várta meg a következő generációt. Az elkényeztetett pelikánok utánzással megtanultak halászni, és így megmenekültek a kihalástól.

Te is utánzással tanulsz a leghatékonyabban. És az alsó vonalaid szintén. Másold a felső vonaladat, és teremts egy másolható mintát! Ha a mintád nem másolható, akkor ne csináld, mert nem segíted, hanem gyilkolod az üzletedet. Építs mindent körülötted, hogy rászolgálj arra a bizalomra, amely nélkül nem fognak követni.

Először azt ítélik meg, ahogyan kinézel, és ahogy beszélsz. Aztán azt utánozzák, amit csinálsz. De hosszútávon csakis kizárólag az számít, hogy ki vagy. Amit ígértél, azt meg kell tartanod. Nincs alku. Felelős vagy azokért, akiket megszelídítettél! Ne fürödj a dicsőségben, hanem használd az erőt arra, hogy visszaépítsd az alsó vonalaidat!


És a jellem próbája az, hogy hogyan viseled, amikor a dolgok rosszul mennek. 

Mert megjósolható, hogy lesz olyan időszak, amikor a dolgok rosszul fognak menni.


Akkor még nem másoltál, másolódtál, ha szponzoráltál valakit. És még akkor sem, ha segítettél neki szponzorálni valakit. Sőt még akkor sem, amikor megtanítottad arra, hogy hogyan tanítson meg valakit arra, hogy megtanítson valakit tanítani. Mit gondolsz, az ACN miért fizet hetedik mélységig, és miért a hetedik mélységben fizet a legtöbbet? Nekem úgy tűnik, a marketingterv megalkotói tudnak „valamit”, VALAMIT  a hálózatépítésről!





3.A messziről jött aktatáskás szakértő 
(Doug Wead: Sikerhálózat c. könyve nyomán)

„A leghatékonyabb útja egy stabil üzlethálózat építésének, ha megtanulod hatékonyan propagálni a felső vonaladat. Ez az igazi művészet.”  Jerry Webb.

Doug Wead írja:

„Nemrégiben leültem a könyvelőmmel átnézni a pénzügyeimet. „Szükséged lesz még életbiztosításra – mondta. – A hagyatékod nincs egyensúlyban.

Nem is lepett meg. Mint a legtöbb ember, én úgy kerültem a biztosítási ügynököket, mint a pestist. Úgyhogy nagy nehezen beadtam a derekam, és időpontot egyeztettem a legjobb biztosítási ügynökkel, akit el tudtam érni. Nagyon komoly helyről ajánlották. A kuncsaftkörébe tartoztak a leghíresebb emberek a városomban. Hogy az egész unalmas folyamatot megkönnyítsük, megegyeztünk, hogy az én kedvenc mexikói étteremben találkozunk. És megegyeztünk mindketten, hogy a találkozó kereken egy óráig tart.

Amikor megérkezett az étterembe, nem jött egyedül. Egy másik, jól öltözött fiatalember volt vele. Nos, én az életem legnagyobb részében tanultam és tanítottam eladástechnikát. Rögtön ráéreztem, hogy ki lehet ez az idegen. Ő volt, ahogy mi hívjuk, a harmadik személy, vagy a messziről jött szakértő az aktatáskával.

Végig az étkezés során az ügynök csak a mellette ülő idegenről beszélt: Ő sokkal, de sokkal jobb nálam ebben – mondta az ügynököm. Hogy láttam-e a róla szóló cikket a Wall Street Journalban? Olvastam-e a cikket a Success magazinban róla? Éppen itt van egy nála! Tudtam-e, hogy az idegen egyik kuncsaftja a phoenixi Suns kosárlabdacsapatban játszik?

Végig a lelkes monológ alatt az idegen, a harmadik ember csak hallgatott csöndesen. Egy szót sem szólt.
És a legérdekesebb az volt, hogy szó sem esett az életbiztosításról. Ami szintén nem kellett volna, hogy meglepjen. Minden eladás, beleértve az életbiztosítást is, először arról szól, hogy eladjuk az embert, nem a terméket. Ha valaki megveszi az őszinteségét és a lelkesedését a személynek, előbb, vagy utóbb megveszi a terméket is. Ugyanakkor kezdett idegesíteni a dolog. Az ügynök emlékezett arra, hogy miben egyeztünk meg? Csak egy órát adtam neki, és kezdett lejárni az idő. Csak röviden beszéltünk arról, hogy én mit szerettem volna és miért. Az életbiztosítás mára egy elég összetett üzletággá vált. Maguk az ügynökök alig értették az egészet.

Végül előkerült egy csekk. Lejárt az idő. Az én ügynököm az egész órát azzal töltötte, hogy beszélt valakiről, akit én addig soha életemben nem láttam és nagy valószínűséggel soha nem is fogok látni újra. Ó, nagyon meggyőző volt a barátjával kapcsolatban. Én nagyon tájékozatlannak éreztem magam, sőt bűntudatom jelentkezett, hogy soha nem hallottam erről az idegenről eddig. Már készen álltunk arra, hogy távozzunk és még mindig nem adtak el nekem életbiztosítást.

És végezetül, ahogy a kezébe vette a számlát, az idegen kinyitotta a száját és megszólalt, mindeddig először. „Mr. Wead, én az egész életemet az életbiztosítási üzletben töltöttem el, és még soha nem láttam olyan kötvényt, amelyik nagyobb biztosítást nyújtana kevesebb pénzért, mint amit ön választott.”

Nos, ez volt az. Kioktattak egy órán keresztül. Ez az úr egy zseni az életbiztosításban. Hát hazudna a Wall Street Journal? És ő megerősítette az én első benyomásomat, az én saját megérzésemet, amire szükségem volt. Aláírtam a kötvényt, és vásároltam egy újabb 500.000 dolláros életbiztosítási kötvényt.

Ez az esemény magába foglalja az összes részét a legfontosabb titoknak, amit a hálózatépítésről lehet tudni. És valójában ez a legfontosabb titka minden ilyen jellegű eladásnak. Nem tudod egyedül megcsinálni. Szükséged van a harmadik személyre.

Van egy több ezer éves közmondás: „Senki nem lehet próféta a saját hazájában.”Ne ellenkezz ezzel, hanem használd! Ha megfelelően építed az üzletedet, ha a te társadalmi szinted és afölött szponzorálsz, valószínűleg nem lesz nagy tekintélyed előttük.  A hálózatban te vagy a felső vonaluk, tehát az ő fejükben te tulajdonképpen csak néhány nappal előttük írtad alá ugyanazt a papírt. Nagyon keveset tisztelnek a te üzlethálózati tudásod miatt. Nem fogják meghallgatni a tanácsaidat. ugyanakkor te vagy a kapcsolat közöttük, és aközött, hogy hogyan lehet egy hálózatot gyorsan építeni. A hanyagság, ahogyan nem veszik figyelembe az alapokat a hálózatépítésben, komoly pénz- és időveszteségbe fog kerülni nekik.


Szükséged van egy messziről jött szakemberre aktatáskával. Szükséged van egy harmadik személyre.

Amikor 2011. január 10.-én elutaztam 102-ed magammal Amszterdamba, akkor csak 50%-ban gondoltam arra, hogy meg szeretném nézni magamnak a céget, és vezetőit. A másik 50%, hogy volt egy célom az úttal: Szerezzek magamnak és a győrieknek egy messziről jött aktatáskás szakértőt. Csillát már ismertem 18 éve akkor, és tudtam, hogy a győri közvetlen szponzorom szponzora. Egész úton ezen a célon dolgoztam, hogy ő és a férje jöjjenek a győrieknek segíteni. Azt akarom mondani ezzel, hogy 19 éves MLM tapasztalatom sok „kudarcainak” egyik oka tudatosult, és küszöbölődött ki akkor. A másik okról a mélységépítés fejezetben, a harmadikról az energiamérleg fejezetben fogok szólni. Összesen 3 oka volt e 12 pont közül, hogy korábban nem voltam sikeres.


4. A találkozók (és a DVD-k)

Amikor valakit szponzorálsz, a legfontosabb, hogy elvonszold a következő országos találkozóra. Szponzoráláskor elkezdődik egy furcsa játék. Te elmondod neki, hogy miért kell elmennie a következő országos találkozóra, a környezete pedig elmond ezer okot, hogy miért ne menjen el. Mindenki vizuális. Mindenki ellenáll. Mindenki játssza az agyát és újonc létére dominálni akar. Fogalma sincs semmiről, de irányítani akar.

A te munkád az, hogy elvidd oda. Építsd fel a találkozót, ha ez nem elegendő, akkor építs fel valakit, aki meggyőzi, hogy ott a helye. Ha nem akar eljönni, csapd le, tedd be a csomagtartóba, majd Budapesten felébred, és akkor már késő, mert ott van. Nem bánom, csinálj vele bármit, de legyen ott. Ha rávetted, hogy befizesse a regisztrációs díjat, és még sincs ott a következő találkozón, akkor elfújtad az egészet! Talpas egyessel megbuktál a szponzorálási vizsgán! Valószínűleg fogalmad sincs, hogy túl korán feladtad most induló csecsemőd gondozását. A hiba, amit elkövettél, jóvátehetetlen. Ha te nem érted, hogy ez mennyire fontos egy új indulónak, akkor legjobb, ha kilépsz, és örökre hátat fordítasz az MLM-nek. Ne csinálj 1000 MLM halottat, mint én!

De én legalább ilyen áron megtanultam, hogy ez a levegőnél is fontosabb az új indulónak. És neked is! Te mikorra fogod ezt megtanulni?

A találkozókról készült DVD-k nem pótolják a találkozókat, de segíthetnek abban, hogy az új induló belássa: ott a helye. Van ilyen DVD-d, és Te megnézted? Fel tudod építeni, úgy adod oda, mintha gyémántból lenne, vagy csak úgy odaadod? Határidőhöz kötöd a visszaadását, vagy elfelejted visszakérni?


Te hogyan fogod elérni, hogy megnézze a DVD-t, amit kölcsönadtál?





5. A CD-k és a kazetták

Ha megkérdezed Doug Weadet, hogy mi okozta az ő üzletében a legnagyobb, legrobbanásszerűbb növekedést, ezt fogja felelni: tape's, tape's, tape's (kazetták, kazetták, kazetták). Ha megkérdezed a legtöbb sikeres embert az MLM-ben, mind azt fogják mondani: CD-k és hangkazetták. Én egyetértek ezzel. 

Hangkazetták adták nekem az energiát a rengeteg kudarcom közepette. Megtanítottak minden apró részletet a hálózatépítésről. Gondolkodásra késztettek, elemzésre késztettek, fenntartották a lelkesedésemet a nehéz időkben. Mérhetővé tették önmagam előtt a fejlődésemet, amikor szépen, lassan kezdtek megvilágosodni a miértek, és a hogyanok. Fenntartották bennem e reményt, amikor senki nem hitt bennem. Azt sugallták, hogy „lesz még egyszer ünnep a világon!”Hangkazetták tanítottak meg beszélni emberek előtt.

A kazetták és a CD-k pénzbe kerülnek. Nem kevés pénzbe. De az élet sem ingyen van. Mennyit ér neked a Te életed? Megér néhány CD-t és kazettát? Megér 250 CD-t és 250 kazettát például? Nekem megért ennyit az én életem. Hogy kinek mennyit ér az ő élete, azt mindenki maga dönti el! A legtöbb embernek annyit sem ér meg, hogy meghallgasson egyet, amit kölcsönkap. Ezért is, a legtöbb ember nem halad sehova. Melyik könnyebb? CD-t hallgatni, vagy keresni valakit, aki végighallgatja a panaszáradatodat?

Dereng már, hogy minden mindennel összefügg? Minden számít!

Jó döntést kívánok!



6.A nagy hétvégi szeminárium

„Én inkább szeretnék tíz üzlettársat, akik a hétvégi szemináriumon ott vannak, mint százat, akik otthon ülnek.” Peter Cox

A londoni Lloyds cég kifinomult és komplikált világa valamiben hasonlít a csillogó és kétes Las Vegas-i kaszinókhoz. Mindketten a számokból élnek.

Mik az esélyek? A londoni Lloyds esetében ez a biztosításról szól. Las Vegas esetében pedig a téteket megnyerni.

Ha a londoni Lloydstól, vagy Las Vegasból valaki megvizsgálná a te nyerési esélyeidet a hálózatépítésben, honnan indulnának ki? Mi a válasz? Minden egy matematikai eset. Ahogy a közhely mondja: a számok nem hazudnak. ők megvizsgálnák a hálózatépítés számait.

Nem a véleményeket.

Nem a számok mögötti pszichológiát.

Nem a teóriát.

A számokat.

A következő kérdést tennék fel valószínűleg: 

„Ki az, aki sikeres lett, és mit csinálnak, amit meg lehet mérni?”


Természetesen, ahogy már rámutattam, a legelső kemény tény, amivel szembesülnének, hogy minél nagyobb az eladott CD-k száma egy adott hálózatban, az annál gyorsabban növekszik.


És a második kemény tény, amivel szembesülnének, hogy a legnagyobb előrelépés egy hálózatban, a forgalomban, kilencven nappal egy nagy hétvégi szeminárium után következik be.

Hogyha te hallgatsz CD-ket, akkor nagy valószínűséggel hallani fogsz arról, hogy milyen fontosak ezek a hétvégi szemináriumok, amelyeket vezető hálózatépítők rendeznek. Alig ismerek az angolszász világban olyan vezetőt, aki ne mutatna rá, hogy egy ilyen hétvégi szeminárium fordulópontot jelentett az üzletében.

Miért? Tömegpszichológia? Ki tudja? Van egy tipikus rutinja ezeknek a hétvégi szemináriumi programoknak. gyakran egy zenekarral vagy valamilyen zenével kezdődik. És mindig van egy végtelen listája a pozitív motivációs előadóknak.  Ezeknek az előadásoknak az alapja a sikeres hálózatépítők beszámolója. Itt tanulhat valaki a legtöbbet.



„Egy évvel később, ahogy elindultam az üzletben, a munkám egy része abba az irányba mozdult el, hogy propagáljam ezeket a nagy rendezvényeket – mondja egy nemzetközi hálózatépítő sztár. – Tudtam, hogy ha el tudom vinni az üzlettársaimat, akkor minden más a helyére kerül.


(Az én megjegyzésem ehhez: csak azokat az üzlettársaidat tudod elvinni, akiknek a tudatalattija ezt az utat és költséget engedélyezi magának, mert a hatalom az illető tudatalattijában van, és ha ez a program megadja az engedélyt, akkor eljön, ha meg nem adja meg az engedélyt, akkor a program kidob egy kifogást, hogy miért nem. Azt gondolod, hogy tudatosan döntöttél, mert a tudatalattid tizedmásodpercekkel korábban közli a tudatos elméddel, hogy ő döntött. De soha nem a tudatos elméd dönt, hanem mindig a tudatalattid, szennyezett, „vírusos” programok alapján. Alapvetően ezzel foglalkozik az NLP, ha nem hiszed, amit itt és most leírtam, akkor járj utána a blogomba. Egyébként, hogy ezt vitatod, az is egy „vírusos program. Ezért alapvetően fontos a tisztítás, a „vírusirtás”  Hoponoponóval, amivel meg tudod változtatni a saját belső programozásodat. Egyébként minden eredményed átmeneti lesz.)

Egy Las Vegas -i fogadó irodát nem érdekelné, hogy miért működnek a hétvégi szemináriumok. Ő csak a számokat nézné, és ha a számok azt mondanák, hogy a forgalom és a hálózat növekedése mindig egy hétvégi szeminárium után következik be, akkor úgy állítaná be az esélyeket, hogy ez meghatározza azt, hogy valaki sikeres lesz, vagy sem. Ha te otthon ülnél és panaszkodnál, hogy mennyire manipulatívak, és mennyire primitívek, és mennyire inzultálják az intelligenciádat ezek a szemináriumok, ő az esélyeket ellened fordítaná. 

És igaza lenne!




Lehetséges üzlethálózatot építeni CD-k nélkül is, és ezek nélkül az állandóan visszatérő eszement maratoni hétvégi szemináriumok nélkül, amelyeken gyakorlott hálózatépítők tartanak viszonylag gyakorlatlan előadókként előadásokat a siker titkairól? Elképzelhető.

Elképzelhető az is, hogy valaki üzletet épít telefon, papír és ceruza nélkül. 
Elképzelhető, hogy egyik kezedet a hátad mögé kötjük, és úgy is meg tudod csinálni. Vagy úgy, hogy be van kötve a szemed.

A kérdés csak az, hogy miért akarnád ezt tenni?

A lényeg, hogy ezek a számok dolgozzanak érted és ne ellened.

A lényeg, hogy csináljuk úgy, hogy működjön, minél könnyebben és gyorsabban, ahogy csak lehet.



7. A könyvek

A Gondolatébresztő 10-ben Marketing mix címszó alatt megtalálod az általam ajánlott könyvek listáját. Jobb, ha még ma elkezded! Ha egy nap olvasol, annak nem valószínű, hogy lesz eredménye. De ha legalább napi 15 percet olvasol minden este közvetlenül lefekvés előtt, akkor az éjszaka folyamán a tudatalattid feldolgozza az éppen olvasott fejezetet. Napi 15 perc, az havi 1 könyv, az 10 év alatt 120 könyv. 

Gondolod, hogy aki az emberi kapcsolatok üzletében elolvas 120 könyvet, az előbbre tart, mint aki egyet sem? 

Számok! A számok neked dolgoznak, vagy ellened dolgoznak. Ha nem érted azt, hogy a számok neked dolgoznak, vagy ellened dolgoznak, akkor kérdezz meg egy sikeres biztosítási ügynököt, hogy neki miről regélnek a számok. Elárulom: Ha nem olvasol könyveket, akkor egy fillért sem tenne rád.

Egy fillért sem tenne a te sikeredre az MLM-ben!
Ez a te döntésed! A te döntésed az, hogy olvasol, és a te döntésed az is, ha nem! És a számok neked fognak dolgozni, vagy ellened fognak dolgozni!



 8. A csapatjáték, a rendszer lényege:
A felépítés, a konzultáció, és a nem keresztvonalazás…

A Gondolatébresztő 21-ben részletesen megtalálod. Ez a fejezet annyira fontos, hogy néhány hónapot biztosan el kell töltened ennek tanulmányozásával. Én szétosztottam a csapatomnak ingyen olyan CD-t, amely kellő részletességgel és színvonalon tárgyalja ezt a témát.(Dr. Antalffy - Doug Wead.) A te dolgod, hogy kérd el a felső vonaladtól, másold le, és hallgasd meg. No nem egyszer, vagy kétszer! Én 80x hallgattam meg, mert nekem fontos, hogy én fejlődjek. És neked mi a fontos? A mosogatás nem kifogás, mert lehet CD-t hallgatni mosogatás közben. Autózás közben, és rengeteg más egyéb tevékenység közben.

Hogy mikor kellene megszerezned, és meghallgatnod? Hááát…. Tegnap!



9. Hogyan indulj el, és hogyan indíts el másokat? 
A nem cselekvés bölcsessége



Íme, itt van az a formula, amit a legprofibb üzlethálózat építők mondanak:

1.Győzd meg az új indulódat, hogy addig ne tegyen semmit, amíg legalább egy jól kiválasztott CD-t, vagy hangkazettát meg nem hallgatott.

2. Válassz egy olyan CD-t, amely inspirálni fogja őket, de beszél a legtöbb hibáról, amelyet új üzlethálózat építők követnek el.

3. És ha egyáltalán meg tudod őket győzni, akkor az lenne a legjobb, ha legalább három CD-t meghallgatnának. Adj nekik egy CD-t, amelyik inspirálja őket arra, hogy hallgassanak minél több CD-t, majd egyet, amely inspiráló, és végül egyet, amely a hibákról szól, amelyeket elkövetnek, és a sikertelenség fő okait tartalmazzák. Az legyen a célod, hogy rájöjjenek, hogy a siker nem véletlen, mint ahogyan a sikertelenség sem. A siker egy program. Dönthetsz úgy, hogy szokásszinten alkalmazod a siker elveit, vagy szokásszinten nézed a TV-t.  Ez lenne az első nap optimális programja minden új indulónak.  Azért mondom, hogy lenne, mert olyan szinten ellenállnak, hogy a végrehajthatóság esélye majdnem nulla.

4. Kezdjenek el telefonálni a második napon, szerződést kötni a harmadik napon, és szponzorálni a második héten. Más szóval: edd meg a tortádat, de maradjon is meg. Sűríts össze egy heti tréninget három napra, és ugyanakkor használd ki annak az előnyét, hogy az új induló kezdeti lelkesedése ott van, hogy elindítsa a saját üzletét. természetesen, te ezt soknak találod egy olyan baráttal kapcsolatban, aki nagy nehezen csatlakozott hozzád, főleg azért, hogy ezzel szívességet tegyen neked.

A lényeg tehát a következő: Ha az új üzlettárs elkezd dolgozni az első héten, szerződéskötésekkel meg tudod előzni a csúnya kudarcot, és nem neki kell egyedül kezdőként szembenéznie egy sereg problémával, hanem lépésről lépésre, apró sikerek és kudarcok árán tanul.

A legtöbb ember összekuszálja az első hónapját. De a megfelelően elkészített indulás egyenértékű egy fél életre szóló előnnyel.




10. Itatás, etetés, pelenkázás. 
Írj célokat, és egy névlistát és telefonálj!


 A marketing a számokról is szól.Ha fejenként meghívsz 15 embert, ebben a hónapban, és ezekből 6 megígéri, hogy eljön, abból kettő fog eljönni és egy belépő lesz. Ha 10 ember építi a lábat ezzel a módszerrel, akkor a láb 10-et fog mélyülni ebben a hónapban,és ha a héten ezt megcsináljuk, akkor a fele elvihető a találkozóra, ők elindulnak és aktívak lesznek, ha elindítjuk őket. 
Tehát: ha nagyon nagy üzletet akarsz, tegyél érte, ne minden énrám várjon, egyedül borzasztóan nehéz lábat építeni, egy csapatnak pedig baromi könnyű. Olvasd el, leírtam, hogy miért baromi könnyű egy csapatnak, és miért szinte lehetetlen egy embernek.
Legyél kulcsember, mert nagyon megéri!

-Írd le az álmaidat! 

-Írd le papírra az ismerőseid nevét, telefonszámát. 100 nevet, telefonszámot.
Eddig 1 órát dolgoztál!

-Egyeztess a szponzoroddal, mikor legyen a lakásodon a MT.

-Hívd meg az ismerőseidet telefonon! Nem MT-t tartasz telefonon, hanem csak időpontot egyeztetsz azzal az attitűddel, hogy nem ő tesz neked szívességet azzal, hogy ott lesz!

-A szponzorodat bemutatod a MT előtt. Mi egy csapat vagyunk, az a célunk, hogy amatőr munkával ne tegyük lehetővé, hogy kimaradjon az üzletből. Ez az elmúlt 59 évem legnagyobb lehetősége! Ez neked is, és neki is, még akkor is, ha ezt most még nem így látod! 

-Az MT után 48 órával legkésőbb megkeresed a válaszért, mert az élmény tompulni fog! Ha amatőrök vagyunk, akkor a mi hibánk, hogy ő kimarad.

-Minden új indulónak fogni kell a kezét az első hónapban. A botladozó lépéseit segítünk megtenni. Minden új induló csecsemő ebben az üzletben. Ezúton kérek minden üzlettársat, hogy segítsék az új indulókat! Minden új induló CSECSEMŐ ebben az üzletben!

Célok kitűzésével kezded a munkát. A legtöbb ember soha nem tűz ki célokat. Azért nem "pocsékol" erre időt, mert fogalma sincs arról, hogy ez fontos! Miért fontos? Mert az a hajó, amelyik csak elindul cél nélkül, az mikor fog megérkezni? És hova?

Megírjátok együtt a névlistát! Ne mondja, hogy nem ismersz 100 embert! Egy átlagtemetésen 250 ember vesz részt. Az új induló ellenáll, mert nem érti, hogy ez fontos. A telefonregisztert emlegeti, és nem akarja  leírni a neveket.

Telefonálsz helyette, majd ő folytatja. Hallgatod, és kijavítgatod. Telefonáltok szerződéskötés miatt, és telefonáltok marketingterv miatt.
Kimész vele szerződést kötni, Nem egyszer, nem kétszer, hanem legalább ötször, de ha szükség van rá, akkor tízszer. Megtartod az ismerőseinek a marketingtervet. Előtte megmondod neki, hogy hogyan mutassa be az előadót. Megtartod helyette a Hogyan tovább találkozót. Megtanítod, hogyan indítsa el az új indulót. Legalább 7 mélységig te indítod személyesen az embereknek abban a lábban. 

És legalább 15 mélységig építed a mélységet. Hogyan fogod ezt bírni idővel, és energiával? Úgy, hogy gilisztalábat építesz, és te az új belépők közül azzal dolgozol, akit te hoztál. Akit egy alattad levő másik vezető hozott, nos, őt pedig ez a vezetőd tanítja be. Minden energia, azért van a gilisztalábbal való mélységépítés, mert így csak a láb alján a gyakorlati képzést maximum 2 embernek tartod. 



Miért kell ezt tennünk? 
Mert az összes profi a Network Marketing világában így csinálja, ezért!

De ha kezdőként 3 lábat kezdesz építeni, ezzel mutattál egy példát, hogy más is 3 lábat építsen. Mennyi is 3x3x3 ember? Ez 30 kezdő ember, és mindenkire kell 10 gyakorlati órát fordítanod, vagy gyártottál 30 MLM hullát és ez a te felelősséged, mert a te tudatlanságod miatt "haltak meg". 




11. A mélységépítés ereje: A lendület.

Ezt a témát kellőképpen kivesézve és megindokolva megtalálod a Gondolatébresztő 5-ben. A mélységépítés fontosságának és mindent elsöprő erejének meg nem értése volt  a második olyan tényező, amely sikertelenségre ítélt 18 éven keresztül. Ma is sikertelenségre ítél rengeteg embert. Ha te sikeres vagy jelenleg, ha nem érted teljes mértékben a mélységépítés energiamérleg formáló, és csapatépítő erejét, valamint az életjel táblázatban rejlő lehetőséged, akkor azt kell mondanom, hogy jelenlegi sikereid csak átmenetiek, és valaki alattad – valószínűleg ösztönösen, nem tudatosan - jó munkát végez. Mihelyt ez az illető belefárad, és leáll, a korábban neked tulajdonított eredmények el fognak maradni. És még csak arra sem fogsz tudni rájönni, hogy miért? Mi történt akkor, mit csinált valaki akkor jól alattad önfeláldozóan, és zseniális megérzéssel? Most van időd olvasni, tanulni, fejlődni, amikor megy a szekér.

Úgy kell a 2-3 lábadat építened, ahogyan a cirkuszos pörgeti a tányérokat: felváltva...

Magával a tányérpörgető elvvel és a mélységépítés erejével egyetértek, de a négy lábon építkezéssel nem. Három lábat egyszerre is csak akkor tudsz építeni, ha mindháromban vannak már vezetőid, vagyis nem az elindulásodkor, hanem jóval később. A világ legnagyobb hálózatépítője (az Amway Network 21 elnöke)Jim Dornan volt. Egy évtizedig nem jöttem rá, miért van egy legnagyobb lábában 200 mélyég, és 1 millió ember, a többi 20 lábában pedig összesen "csak 500 ezer ember. Azért, mert indulásakor 4 éven át mindössze egyetlen lábat épített, azért! Nem érdekelte, hogy "mit szólnak a szponzorai", hogy ő egy lábat épít... Aztán ezek a szponzorai sorban kiléptek... kb. vagy harminc mélységben...

MINDEN ENERGIA! A MENTÁLIS ENERGIÁT NEM LÁTOD, DE LÉTEZIK.
5 EMBER MENTÁLIS ENERGIÁJA KELL EGY LÁB GYORS ÉPÍTÉSÉHEZ.

Nem 5 egymással párhuzamos lábban lévő, egymással vetélkedő, hanem 5 egymás alatt lévő ember mentális energiája! Érthető ez?

TUDATLANSÁG, ÉS KAPZSISÁG, AMIÉRT EZT NEM SZOKTÁK MEGÉRTENI.

DE HA EGYSZER MEGÉRTED...

12. Személyiségfejlődés. (Munka és a tanulás.)

Dolgozva és tanulva tanítani, ez a feladat. Bármelyiket elhanyagolod a másik rovására, meglesz a böjtje ennek. De mi nem szeretünk változni! Igazad van! Senki nem szeret változni! Nem csak, hogy te kell, hogy változz, de a karodban kell cipelned a csapatodat. A csapat vagy együtt fejlődik, vagy nem fejlődik, és az első nehézségek elsöprik. Készülj fel erre!

És ezt úgy kell tenned, hogy közben tudod: Nem az a dolgod, hogy megváltoztasd a világot, hanem az a dolgod, hogy te változz!

Vagyis: A példamutatásod az egyetlen, amely itt működni fog. A megtévesztés, a prédikáció nem fog működni, az üzlettársaid tudni fogják, hogy elárultad magadat is, és őket is. 

Nincs alku! Változz!


A leghatékonyabb változást a Hoponoponó olvasásával, és napi szintű gyakorlásával fogod tudni elérni.

Sőt tovább megyek: a Hoponoponó az isteni segítség kérése, hogy Isten segítsen neked változni, hogy segítsen neked abban, hogy meg tudj bocsátani magadnak. Hogy a pszichológiai szemétteleped, panaszolt panaszaid hibás programjai fokozatosan törlődjenek, és helyettük isteni intuíció alapján átélhesd azt a csodát, hogy isteni segítséggel bölcs döntéseket tudj hozni, annak ellenére, hogy nem ismered az okokat, sem Isten gondolatait.

Azt kell mondanom, hogy ez nélkül helyben járást fogsz elkövetni, állandó érzelmi hullámvasúttal. Mai tudásom szerint nincs más mód arra, hogy trendszerűen fejlődj, és boldogabb, sikeresebb életet tudj élni.

Ha van rá mód, hogy Isten segítségét kérd egy olyan kérdésben, amely az életed, és amelyre nincs valós rálátásod, akkor Te megengeded magadnak, hogy ne élj ezzel a segítséggel? Én ezt nem értem, hogy Te ezt miért nem érted, hogy ez a legfontosabb dolog az életedben!

Te vagy az ok, és a körülményeid az okozatok! Nem kéne ezt mielőbb megértened?






13. Ne főnökösködj, hanem szponzorálj!

a.Fokozottan ügyelj arra, hogy ne fürödj a dicsőségben, hanem passzold lefelé és felfelé!

Ha elismerést kaptál, az mindig egy álruhába bújt lehetőség! Használd ki! Nem azért kaptad, hogy fürödj benne, hanem, mint a futballista, passzold tovább! Passzold tovább, de mindig a szponzorvonalon közvetlenül alattad állóknak, és azoknak, akitől te kaptad a felépítést. Itt két hibát lehet elkövetni: Vagy nem passzolod, vagy nem a megfelelő helyre passzolod. Ha éretlen vezetőnek passzolod az helyett, akitől a tudatos felépítést kaptad, akkor a felértékelődött, de éretlen vezető a fejére nő a szponzorának, szélső esetben elkezdi kioktatni a szponzorát. A felső szponzorom pedig odáig elmegy, hogy egy-két panaszkodó hatására felszólít levélben, hogy ne tanítsak senkit. Eszméletlen energialeszedő hatással volt és van mindenkire egy ilyen főnökösködő levél. És a létjogosultságát éppen azok a panaszkodók kérdőjelezték meg, akik az üzlet indulását követő fél év múlva „meghaltak” és ma már nem aktívak. Hol vannak ők, akik panaszkodtak? És én, akire a panaszáradat zúdult?

Íme a szabály:
Minden olyan negatív esemény, amely nem öl meg, az erősebbé tesz!

Én hálás vagyok, hogy ezt saját bőrömön megtapasztalhattam, mert ez is tanítás a javából! 
A világegyetem tanítása, ha észreveszem. És hálát érdemel ez is, mint minden más, amit kapunk. Van egy oka annak, hogy pont ezt a tanítást kaptam.

Talán az, hogy most értem meg rá, hogy észrevegyem, hogy ez egy tanítás volt!




b.Mindig abból indulj ki, hogy lehet, hogy büdös a leheleted!

Mindig abból indulj ki, hogy büdös a leheleted, és ennek megfelelően cselekedj!
„Soha nincs második lehetőséged, hogy első benyomást kelts!” 
Ez gyakran kritikus.

Egy tehetséges író bestseller könyvében úgy beszél a kifényesített cipőről, mintha legalább olyan fontos lenne, mint a kitartás, a lojalitás, vagy más fontos tulajdonsága a sikeres embereknek. A tény az, hogy ahogy kinézünk, amilyen az illatunk, köteteket árul el rólunk, mielőtt még kinyitottuk volna a szánkat.
Üzlethálózat-építésben lehet, hogy nem lesz elégséges időd arra, hogy bebizonyítsd, hogy te igazán kiemelkedő valaki vagy, és jobban tennék, ha addig is veled tartanak, amire ez kiderül. A te jelöltjeid már régen elmentek messzire, mielőtt egyáltalán esélyük lenne téged mélyebben megismerni, vagy rájönni arra, hogy micsoda hibát követnek el, hogy nem szállnak be veled az üzletbe. Mindamellett, hogyha időt fordítasz arra, hogy a lehető legjobban nézz ki,ahogy csak tudsz, akkor te rögtön ezt fogod kommunikálni feléjük.

Tudom, hogy Einsteinnek kócos volt a haja. Colombo, a zseni detektív mindig piszkos esőkabátot viselt, és egy ócska autóval járt. Mi mind azt hisszük, hogy a tökéletlenségünk milyen vonzó. De ez más. Barátaink, és rokonaink, akikkel együtt élünk, ugyanezt mondják rólunk. Ezek csak a mi hiedelmeink, amelyek nem biztos, hogy igazak. De a számok nem tudják ezt elviselni. A számok ellenünk vannak.

Hogy idézzem Longfellowt, a nagy amerikai költőt: 
„Magunkat abból ítéljük meg, hogy belül milyenek vagyunk, de másokat abból ítélünk meg, hogy kívül mit látunk.”

Miért dolgozzanak a számok ellened? Miért fektetsz le magad elé több tucat akadályt, és aztán óriási küzdelemre lesz szükséged, hogy keresztüldolgozd magad rajtuk? Miért nem akarsz olyan előnnyel indulni, ahogy csak tudsz? Nézz magadra a tükörben! Te szívesen kötnél üzletet ilyen személlyel? Én szívesen bemutatnám ezt a személyt a barátaimnak? A munkahelyemen? A szomszédjaimnak?

Vannak olyan tanulmányok, amelyek azt mondják, hogy válaszd meg jól az öltözéked! A közvélemény azt tanítja, hogy a legtöbb figyelmet, vagy tekintélyt egy olyan személy irányítja, aki egy sötét öltönyt visel, piros nyakkendővel. Ez az egyenruha. A legtöbb üzlethálózat-építő vezető nincs ennyire beszűkülve, hogy mi felel meg a jó öltözködésnek, de a következő a lényeg: Hogyha azt akarod, hogy az emberek elhiggyék, hogy neked van egy olyan üzleted, ami működni fog, akkor jobb, ha játszod a szerepet, ahogy ezt a mozifilmkészítésben mondják. Föl kell öltöznöd a szerepre. Lehet, hogy kihívod Colombót, hogy megoldjon egy gyilkossági problémát, de nagy valószínűséggel nem őt kérnéd fel, hogy segítsen felépíteni egy üzlethálózatot.

És még egy dolog! Ha senki más nem fogja neked elmondani, akkor itt és most megtudhatod: Neked büdös a leheleted. Mindenki így van ezzel valamikor. Lehet, hogy ez az egyetlen oka annak, amiért nem tudsz embereket szponzorálni. Tegyél valamit ennek kapcsán! Moss fogat, gurgulázz, használj fogselymet! Egyél más ételeket, menj el az orvoshoz, ne vegyél levegőt!

„Az emberek azt hiszik, hogy a jólöltözöttség egy adottság, és természetesen jön. De úgy, mint minden, ez is komoly befektetést, időráfordítást, és kemény munkát igényel. És úgy, mint minden más, ez is azon múlik, hogy az ember jó szokásokat alakítson ki.” Vágyi Ildikó.



c. Passzold a negatívumokat felfelé, és a pozitívumokat lefelé!

Volt egy híres kísérlet az Iowai Állami Egyetemen. Egy tesztsorozatot végeztek közönséges háztartási növényeken, hogy hogyan reagálnak a hangra. Egyszerűen elkezdték bombázni ezeket a növényeket rock and roll, klasszikus, dzsessz zenével, finom szerelmes kifejezésekkel és átkokkal. Nem volt meglepő, hogy azok a növények, amelyeket szeretettel kezeltek, nőttek a legjobban. De mi volt a meglepő ebben? Az, hogy mennyivel jobban nőttek!

Gyakran elgondolkoztam ezen a teszten, és csodálkoztam. Ha egy háztartási növény plusz néhány centivel nagyobbra nő csupán az miatt, ahogyan beszélnek hozzá, akkor mekkora hatást gyakorolunk mi emberek egymásra csak azáltal, hogy mit mondunk egymásnak? Ha egy növény érzi, hogy mi van a szavak mögött, akkor mennyivel érzékenyebben érinthet egy embert ez a hatás? És ha még azt is hozzáteszem, hogy a szó elszáll, az írás pedig megmarad, egy dörgedelmes szponzori levél mekkora rombolást tud végezni. Csoda, hogy túléltem.

Az egész nap során mi felváltva építjük, illetve romboljuk le egymást. Nagy viharok következnek ebből a felszín alatt, kihatva az egészségünkre, a kapcsolatainkra, az anyagi jólétünkre.
Néhány jó tanács a hálózatépítő profiktól. amikor emberekkel van dolgod, akkor politizálnod kell. Ha belép a politika az életbe, akkor ott félreértések keletkeznek, és a politika kihasználja az embereket. Ne ragozd a politikai dolgokat, tereld másra a beszélgetést. És ha valami véletlenül rosszul sül el, ne ess pánikba! Ne lépj ki, és főleg ne beszélj róla a csoportodnak! Fogd be a szádat!

Amikor bosszús vagy és csalódott, mert az üzlettársaidat, vagy téged mellőznek a nagy találkozón a színpadon, akkor is fogd be a szádat! Ha elindítasz egy panaszhullámot, az üzletedet te magad fogod lelassítani!

Ha az aggályaiddal inkább a felső vonaladat keresed meg, ahelyett, hogy az alsó vonalaidat rombolnád, szinte mindig lesz megfelelő magyarázatuk erre. És az alsó vonalad nem veszíti el a lendületét miattad hónapokra, vagy végleg. A felső vonalad elég erős, hogy a vállán elsírd a bánatod, és motivált abban, hogy megnyugtasson és megvigasztaljon.

Ha bármivel te letöröd a csoportodat, akkor nagyon nehéz lesz újra elindítanod őket. Mire megvannak a válaszaid a különféle aggályokra, addigra újabb kérdésekkel és félelmekkel állnak elő.
Tehát: „Passzold a negatívumokat felfelé, és a pozitívumokat lefelé.”

Ez nem azt jelenti, hogy bárkit félrevezetnél. De minek varrnád a csoportod nyakába a te félelmeidet, mielőtt meggyőződnél róla, hogy ezek jogosak-e? Mi van akkor, ha utólag kiderül, hogy az egész alaptalan volt? Szerezd be a tényeket! Ha van egy igazságtalanság, akkor tartozol azzal a csoportodnak, hogy megoldjad. Ha semmi probléma nincs, akkor tartozol annyival a csoportodnak, hogy megvédd őket a saját aggodalmadtól.

Az egyik legnagyobb kritikája a hálózatos kereskedelemnek az, hogy a pozitív gondolkodást helyezi előtérbe. Ez a kritika alig érdemel itt figyelmet. Nagyon nehéz lenne elképzelni bármilyen sikeres dolgot Kolombusz Amerika-felfedezésétől kezdve, Neil Armstrong Holdra lépésén keresztül. Akkor miért kritizálják a pozitív gondolkodást? Olvasol néha újságot? Egy dzsungel van odakint. És negatív. 

A csalódottságnak társaságra van szüksége!




d.Szponzorálj valakit, aki új! Tartsd fenn a csodát!



Doug Wead körülbelül 5 évig dolgozott George Bush mellett, és az elején nagyon lelkes volt. Az elején minden szabad pillanatot megragadott, hogy odaszaladjon a telefonhoz, és felhívja a feleségét. Az elején minden mindig fontos volt! Amikor az elején meghívták a repülőre, hogy együtt vacsorázzon Bushékkal, akkor mindent le tudott írni a feleségének, még azt is, hogy mi volt a tálcán. Minden szót meg tudott ismételni, ami elhangzott.

Az emberi természet nem tartja fenn ezt az intenzitást túl sokáig. nem tudnánk működni, lemerülnénk. Az elfogultságot felváltja egy érettebb elkötelezettség. A lelkesedés eltűnik. Amikor eleinte hazatért a Fehér Házból, a feleségével addig tudott a történtekről beszélgetni, amíg el nem aludtak. De idővel mindent percekbe tudott foglalni. És végül azt mondta, amit minden férj mond, amikor a felesége megkérdezi: „Mi történt a munkahelyen ma?”
„Á, semmi.”
„Tényleg? Semmi sem történt a Fehér Házban? Te viccelsz velem!” És a feleségem emlékezett olyan dolgokra, amiket a TV-ben látott.

És voltak pillanatok, amikor a lelkesedése visszatért. Azt tapasztalta, hogy amikor új embereket kísért az elnökhöz, akkor mindent újra látott az ő szemükön keresztül. Ezek az emberek izgatottak voltak, hogy találkozhatnak az elnökkel, és őt kérdezgették, közben remegett a kezük zavarukban és izgalmukban. Doug Wead pedig csodálkozott: „Te az Olimpiai Bizottság elnöke vagy, te egy nagyon fontos ember vagy. Ez csak George Bush, mi a bajod, miért vagy izgatott?

Aztán egyszer csak meglátta az ő szemükkel az elnököt. Igen, az elnök az, a szabad világ vezetője. És emlékezett arra, milyenek voltak az első napjai, hetei. meglátta az elnököt az újak szemén keresztül…

Ugyanígy: Van egy nagyon egyszerű megoldás a legtöbb problémára a hálózatban. Egyszerűen csak szponzorálj valaki újat!

Amikor a lelkesedés eltűnt a csoportunkból, akkor van egy egyszerű megoldás: Szponzorálj valaki újat. Segíts neki, nekik elindulni. Segíts, hogy álmaik legyenek, és célokat tűzzenek ki. 

Az ő szemükön keresztül újra látod a lehetőséget, és a víziót.




e.Szponzoráld ki a gyengeségeidet is!


Indonéziában nagyon sok a szegény ember. Egy szegény családból származó ember egy ilyen túlnépesedett országból milyen esélyekkel indul a nagybetűs életbe? Valószínűleg egyetlen vasat sem tettünk volna az ő esélyeire. Ennek ellenére megcsinálta. Hogyan?

Nem volt könnyű. Nem volt pénze, sem tekintélye, sem végzettsége, sem angol nyelvtudása, és nem tudott semmilyen előzetes sikert felmutatni. és a legnagyobb kihívás mindezek mellett, hogy nem volt autója.
És ekkor botlott bele az egyik legfontosabb alapelvbe az üzlethálózat-építés során. Van egy problémád? Mindig kiszponzorálhatod magad belőle. Ez az egyik oka annak, hogy miért sorolják a hálózatos kereskedelmet a nagyon kevés olyan lehetőség közé, ahol az átlagember nem átlagos vagyonra tehet szert.

„Én biztosra mentem, és csak olyan embereket szponzoráltam, akiknek volt autójuk.” – mondja. Ez volt az első kvalifikációs kritérium. hallottad már azt az alapelvet, hogy más emberek pénze? „Én, az üzletemet úgy nyitottam, hogy más ember autójával. A szükség hozta.

Egyetemi hallgatóként kezdte építeni az üzletét. A legtöbb barátja, úgy, mint ő, albérletben lakott, és nem volt nappalijuk. „Úgyhogy olyan jelölteket kerestem, akiknek volt nappalijuk. Amikor találtam egy ilyen embert, akkor szerveztünk oda egy marketingterv bemutatót, és utána mentünk tovább. Mi csak a nappalikat kerestük.”

Túl öreg vagy? Szponzorálj valakit, aki fiatalabb! Nem szeretsz nyilvánosság előtt beszélni? Szponzorálj egy jó előadót! Szervezetlen vagy? Szponzorálj valakit, aki szereti a papírmunkát! Új vagy a városban? Szponzorálj valakit, aki az egész életét ott élte le! Te szponzoráld a megfelelő embereket, és minden problémádat meg tudod oldani. Te szponzorálod a saját gyengeségeidet, és semlegesíted ez által. De itt is nagyon vigyázz: Minden pohár félig van csak tele. A te gyengeséged valaki másnak az erőssége, de ez fordítva is igaz!

Ne ragadj le az általad szponzoráltak gyengeségeinél, mert nem a gyengeségeik, hanem az erősségeik miatt szponzoráltad őket, nem igaz?

Tehát: Szponzoráld ki a gyengeségeidet!
Az összes gyengeségedet ki tudod szponzorálni! Az összeset!


Én nagyon szervezett vagyok, de gyenge kapcsolatépítő.
A feleségem nagyon szervezetlen, de született kapcsolatépítő.

Úgy-e érted már, hogy miért kértem a szponzoraimat, Csillát és Lajost:
Állítsátok mellém a feleségemet, hogy segítsen építeni az üzletet?

Kiszponzorálni a gyengeségeidet ebben az üzletben: Nagyon fontos!



f. Értsd meg a másolódás dinamikáját!



A hálózatépítésben nem az számít, amit tanítasz, hanem az, amit teszel. A legintelligensebb emberek lemásolják azt, amit te csinálsz. 

A kereskedelemben a másolódás egy undorító alapelvnek számít: lemásolják azt, amit csinálsz, és nem fizetnek érte.

És a hálózatépítésben?

Az egyik legfigyelemreméltóbb meglepetése az új termékforgalmazóknak az, hogy milyen tökéletesen másolódnak a csoportban. Ha ők leállnak, akkor az újonnan szponzorált üzlettársaik is leállnak. Ha ők nem használnak valamilyen terméket, akkor azt a csoportjuk sem fogja használni. Van valami nagyon furcsa, misztikus ebben az egész dologban. Nincs az embereknek saját gondolata? Nincs a szponzoron kívüli saját ambíciójuk?

Ami még inkább meglepővé teszi ezt a dolgot, hogy a csoport gyakorlatilag nem nagyon respektálja a felső vonalát, aki állandóan rászorul a messziről jött szakértőre aktatáskával.
Ennek ellenére itt van a másolódás csodája. Amit a felső vonal tesz, az kőbe vésett minta lesz.

Ez a csodálatos dolog a barátod, vagy az ellenséged lesz!

Ha úgy döntesz, hogy valamelyik termék neked nem felel meg, akkor mind a tizenkét üzlettársad úgy fog dönteni. Vásárold meg a termékeket, használd őket, és mind a tizenkét üzlettársad így fog dönteni.
A következő a lényeg: Írj egy listát a jelöltjeidről, hallgasd a kazettákat és CD-ket, menj el a rendezvényekre. Propagáld az alsó vonaladat és a felső vonaladat, különben a csoportod sem fogja tenni. Ha azt akarod, hogy valami történjen, akkor neked kell először mozdulnod.



Ha úgy döntesz, hogy valamelyik termék neked nem felel meg, akkor mind a tizenkét üzlettársad úgy fog dönteni. Vásárold meg a termékeket, használd őket, és mind a tizenkét üzlettársad így fog dönteni.

A következő a lényeg: Írj egy listát a jelöltjeidről, hallgasd a kazettákat és CD-ket, menj el a rendezvényekre. Propagáld az alsó vonaladat és a felső vonaladat, különben a csoportod sem fogja tenni. Ha azt akarod, hogy valami történjen, akkor neked kell először mozdulnod

Ha azt mondod: „Ha nekem ki kell állnom emberek elé beszélni, hát ez így már nem is éri meg, ezt már nem fogom tudni megcsinálni!” akkor csodák csodája lesz egy olyan csoportod, ami ugyanennyire félénk.
És itt van az iróniája a dolognak. Ha te legyőzöd a félénkségedet, és kiállsz eléjük, akár csak egyszer is, akkor a korlátot áttörted. És az üzlettársaid ugyanezt teszik. A hálózatod tele lesz olyan emberekkel, akik képesek, és akarnak is marketing bemutatókat tartani, és neked utána már nem is kell ezt csinálnod. Ha mégsem teszed meg, akkor ez egy hatalmas krízis lesz az egész csoportodon belül.

Tedd meg, és az egész probléma eltűnik számodra.

Valószínűleg a legellentmondásosabb illusztrációja a másolódás törvényszerűségének az, hogy milyen személyiségűvé alakul a te csoportod. Ismételten te vagy a vezető pozícióban. Te vagy az, aki létrehozza a jutalmakat, az elismeréseket, amiért az üzlettársaid dolgozni fognak. Te segítesz létrehozni a csoportod személyiségjegyeit tudattalanul (ösztönösen), anélkül, hogy ezt kellene tudatosan tenned.
Az egyik legmegbízhatóbb irányelv a hálózatépítésben, hogy mindig az erősségeidre építs! Mert amire figyelsz, az nőni fog! Ha a gyengeségekre figyelsz, a gyenge lábakra koncentrálsz, akkor…. kérlek, hogy fejezd be ezt a mondatot!

Haladj mindig az erővel, a legerősebb lábban a láb legmélyén lévő legerősebb emberrel dolgozz!

De hol van itt az egyensúly? Kell aggódnom ez miatt?
Hiába aggódsz, nem leszel egyensúlyban. Konzultálj a felső vonaladdal, hogy hol dolgozzál.

Ha rám hallgatsz, akkor a mélységet építed, és az erővel haladsz, nem a gyengéket istápolod! Ha a gyengéket jutalmazod, akkor ez fog másolódni a csoportodban!

Hadd figyelmeztesselek, hogy ez gyökeres ellentéte a megérzéseinknek. A mi ösztöneink azt sugallják, hogy a gyengéket segítsük. A legtöbb időnket a leggyengébb gyermekkel töltjük el a családban, nem a legerősebbel. Mi adakozunk, és időt fordítunk arra, hogy a szegényeket megsegítsük a társadalomban. Ez a lényege a moralitásnak, és a civilizációnak. És mint állampolgár, tedd is ezeket ugyanígy. De vigyázz! Az üzlethálózatban minden fordítva működik. Az fog másolódni, amire a figyelmed irányul, és amit elismersz.
Ha a gyengéket jutalmazod, akkor ez fog másolódni a csoportról. Ha elkényezteted az embereidet, ha összevissza töröd magad, hogy kielégítsd a kötekedőket, és a kritikus forgalmazóidat, akiket soha nem lehet kielégíteni, akkor hamarosan azt veszed észre, hogy az egész csoportod tele lesz kritikus és kötekedő emberekkel. Ha foglalkozol a nyafogókkal, akkor tele lesz a csoportod nyafogókkal. Ha megpróbálsz lojalitást szerezni a csoportodban úgy, hogy nyilvános figyelmet szentelsz a kritikusoknak, akkor a hűtlenség egyszerűen el fog terebélyesedni a csoportodon, mint egy vírus.

A kemény igazság a következő: a legjobb dolog, amit tehetsz az embereidért, és magadért, hogy az üzletedet nagyon keményen építed saját magadnak.

Ha sikeres vagy, van egy esély, hogy ők is követnek. Hagyd békén a gyengéket, és ne aggódj az egyensúly miatt. Segíts azoknak, akiknek lehet segíteni, és hagyd békén azokat, akiknek nem lehet segíteni! Ha aggódsz az egyensúly miatt, és a kellő mélységet elérted, és a régi lábadban a vezetők már önállóak, indíts egy új lábat. 

Ha túl korán kiszállsz a régi lábból, azt a döntésed később keservesen meg fogod bánni!
Különböző stádiumban lévő lábaidnak különböző támogatást kell adnod, de soha nem fogsz teljesen kiszállni egy lábból, mindig a szponzoruk leszel.

Soha nincs olyan, hogy egy láb túl nagy!




g. A kulcsember és a számok

Bárki, aki csak egy felületes pillantást vetett a hálózatépítésre, megfigyelhette, hogy milyen széles a személyiségek tárháza a vezető hálózatépítők között. Van, akinek van végzettsége, és van, akinek nincs. Mindenféle szakmát képviselnek, és vannak közöttük munkások. Nagyon kevesen jöttek olyan családból, ahol megtapasztalták a pénzt, vagy a sikert.

Mi a közös nevező ezekben a hálózatépítőkben? Hogyan érték el a sikert? Hogy létezik az, hogy valaki, akinek nincs üzletkötői tapasztalata, nincs végzettsége, kevés az önbizalma, felépít egy nagyméretű hálózatot, míg egy tehetséges személyiség, aki már „kék öltönyben” született, és ismeri az összes nüanszot az eladástechnikában, nem jut sehova? Mi itt a munka? Mindannyiunknak vannak szüleik, bácsikáik, akik a lelküket kidolgozták, és nem lettek sikeresek.

A siker neve: kulcsember. Az ok, aki mindent létrehoz.

Az eredményt úgy hívják, hogy életjelek. A számok. Egy jó, és szisztematikus tréningprogram megtanít arra, hogyan írjál egy listát azokról, akiket ismersz. Ha nincs egy kézzel írott névlistád, akkor kié az üzlet: a szponzorodé, vagy a tiéd? Hogy hány embernek mutatod meg az üzleti lehetőséget, az, az egyik életjele üzleted egészségének. Az, hogy te magad elkezdesz marketingtervet tartani, hogy vannak CD-id, könyveid, kazettáid, rendezvényjegyeid, akkor az üzlet a te üzleted. Ha a szponzorod tart marketingtervet, te pedig nem, ha nincsenek eszközeid, hanem a szponzorod eszközeit használod, akkor ez az üzlet kinek az üzlete? A tiéd, vagy a szponzorodé?

Röviden és tömören: Kulcsember vagy?

Ha nem, akkor az, az üzlet, amiről azt hiszed, hogy a tiéd, az nem a tiéd!

A kulcsember az egy projekt. A siker projektje.


A kulcsember 7 pontja: Használja a terméket, vagy a szolgáltatást; tart marketingtervet; fogyasztói szerződéseket köt; olvas könyveket; hallgat CD-ket; ott van minden találkozón; és csapatjátékos: (felépít, konzultál, és nem keresztvonalaz). 



h. Egy távolsági - városon kívüli - csoport.


„Ezeket a csoportokat a legnehezebb elindítani, és a legkönnyebb fenntartani.”
Éva Nusshold.

Csodája az is a hálózatnak, hogy milyen gyorsan terjed az egyik közösségből a másikba. Ennek egyik oka, hogy a mai modern ember ilyen közlekedő életstílust él. Szó szerint mozgásban vagyunk. Barátaink vannak szerte az országban, sőt szerte a világban. Az ember legjobb barátja ezer kilométerre él.

Van itt egy formula arra, hogyan lehet elindítani egy városon kívüli csoportot. valószínűleg nem fog tetszeni. Az ár, amit fizetned kell, lehet, hogy túl nagy. De egészen eddig senki sem mondott nekem egy könnyebb utat.


Tervezd azt, hogy odamész ebbe a városba legalább hetente egyszer, hat-nyolc héten át. és utána havonta egyszer. Valamikor vége szakad ennek? Igen, akkor, ha három olyan hálózatépítőt találsz, akik több pénzt keresnek a hálózatból, mint a jelenlegi munkájából. Így most találtál egy olyan vezetői csapatot, amelyiknek szüksége van az üzletre, és most dolgoznak azon, hogy jól működjön. Ez eltarthat egy, vagy két évig, sőt még tovább is. S miután fel is építetted, többször meg kell látogatnod évente.



Ez még nem minden! Segítségre van szükséged. Ha egyedül építed ezt a csoportot, akkor hamarosan megunnak téged. Akármilyen sármos, és akármilyen okos vagy. Az érdeklődésük elhal, és a hálózatépítők feladják. Ne indíts el egy új csoportot, ha nem egyeztél meg a felső vonaladdal, hogy havonta egyszer a helyedbe lépnek. Az elején te vagy a messziről jött szakértő az aktatáskával. De a misztikum előbb – utóbb elfogy. Éjfélig tart a csoda, utána jöhet a harci szekered. Készülj fel, és legyen, aki támogatni fog.



Túl sok munkának tűnik? Túl költséges? Túl sok telefonhívás kell? Túl sok repülőjegyet kell venni? Igen! 


Gondold át még egyszer! Több ezer hálózatépítő próbált meg elmenni egy városba egyszer – kétszer, csinált egy találkozót, és azt várta, hogy gyökeret verjen a hálózata, vagy, hogy hozzákapcsol egy másik csoporthoz embereket a városban. És azt látta, hogy az egész eltűnt. Mások úgy döntöttek, hogy hazamennek karácsonyra, és akkor elindítanak egy csoportot a szabadidejükben. Gyakorlatiasnak tűnik, de ha nem vagy hajlandó visszatérni rendszeresen, akkor a családodtól veszed el az időt csak.


Akkor miért indítsunk el egy városon kívüli csoportot egyáltalán? Van néhány nagyon jó oka.


Először is csoda lesz. Te leszel a messziről jött szakértő az aktatáskával. Sokkal könnyebb lesz szponzorálni. Sokkal egyszerűbb lesz megtanítani a hálózatod elveit.


Másodszor: emlékezz! Pénzt fogsz keresni ezzel! Ez a csoport forgalmat fog létrehozni, mialatt építed. Lehet, hogy kell egy –két év, hogy bebiztosítsd, de közben fizetni fogja a telefonhívásokat, az üzemanyagköltséget. Egy nagy vagyont építesz, ami sehol nem tűnik föl, hiszen nem fizetsz adót, mert a pénz egyszerűen a költségek közé megy el. Egy napon a csoportod fog fizetni azért, hogy te odamenj, és havonta fogsz kapni utánuk.


Harmadszor: egy városon kívüli csoport építése többe kerül, de kevesebb munkával jár. beszéltünk már a másolódás elvéről, és hogy a hálózatépítők követik a példádat. Tölts el egy estét úgy, hogy tévézgetsz, és figyeld meg, ők is visszafogják a munkát a saját üzletükben. Egy városon kívüli csoportnak fogalma sincs, hogy te televíziót nézel. Ők csak azt a ritmust ismerik, amit akkor mutattál, amikor ott voltál velük, és azt fogják ők is felvenni. Ha te keményen dolgozol aznap velük, akkor ők ugyanolyan keményen fognak dolgozni egész héten keresztül, amíg vissza nem térsz.


Negyedszer: egy városon kívüli csoportot könnyebb fenntartani. A vezetők gyorsabban kifejlődnek, a szükség viszi rá őket. Nem vagy mindig kéznél. Megtanulják a megoldásokat, és kifejlesztik a válaszokat saját maguk. Sokkal inkább támaszkodnak a CD-kre, amelyek jobb munkát fognak végezni, mint te tudnál, így is, úgy is.



Ha elkezdesz egy hálózatépítővel egy csoportot építeni, akkor mielőbb építs mélységet. Egy fecske nem csinál nyarat, ha nincs alatta valaki, és az alatt nincs valaki. Nem fogják abbahagyni az üzletet, ha van egy hálózatépítő a csoportban, aki csinál valamit a mélységben. Úgy tudod elérni azt, hogy valaki csináljon valamit mélységben, hogy beteszel valakit a láb aljára a te városodban, és azzal dolgozol. Te helyben építed a mélységet a teáltalad behozott emberekkel, és a láb alján dolgozol, miközben a láb teteje egy messzi városban van, ahova havonta le kell menned. A régi hálózatépítők újra dolgozni kezdenek, ha látják a növekedést a csoportban.



Létezik egy furcsa, de igaz teória. Ez a középérték elérésének teóriája. Lényege, hogy egy hálózatépítő csoport, amit egy lakásról indítunk el, olyan 15-20 fős középértéket ér el. Van, aki eléri az első héten, és van, akinek évekig tart. De végezetül, ezen elv alapján körülbelül egy 15-20 fős mag alakul ki. Itt van benne az irónia: még a kivételek is, amelyeket eredetileg egy palotából indítottak el, ahol több száz ember volt, be fog állni 15-20 főre.


Ilyen az emberi természet? Az emberek tudat alatt erre törekednek? Vagy pedig valamilyen természetfeletti erő így működtet, egy ilyen koncepció szerint rendezi a dolgokat. Ugyanaz az elv, hogy pl. hogyan fogunk parkolni? Lehet, hogy ez abszurdnak hangzik, de a bevásárlóközpontok tervezésénél hihetetlenül figyelembe kell venni annak a pszichológiáját, hogy hogyan lehet megközelíteni a parkolókat.

Az egyetlen remény e teória alapján, hogy nagyon gyorsan ki kell lépni egy másik otthonba, és át kell tenni oda a találkozót. Előbb – utóbb ez is be fog állni egy 15-20 fős hálózatépítői szintre. Vagy csinálsz nagyon sok helyszínen marketingtervet, és ez által építed az üzletedet, vagy pedig azt találod, hogy hosszú évek munkája után még mindig csak 15-20 üzlettársad van. Bemegyünk az én házamba, és megtartja a szponzor a marketingtervet, melyből lesznek belépők. Ezután kimegyünk az én házamból és megyünk az ő házukba, ahol az ő barátaiknak megtartjuk a marketingtervet. De nem ragadunk le az ő házukban, hanem megyünk tovább az új belépőjük házába. Van egy olyan játék, hogy „Add tovább, mert szamár maradsz.” Kísértetiesen hasonlít, nem?

Ugyancsak a teória szerint a nyilvános találkozók is elérnek egy középértéket. Az ún. nyílt marketingtervek, ahová meg lehet hívni az embereket, hogy megnézzék az üzletedet, szintén beállnak egy szintre. A megoldás? Újabb nyílt marketingtervek, különböző helyeken, különböző előadókkal.

Ugyancsak ezen teória alapján a városok is beállnak egy középértékre. Tehát menj el egy másik városba, ha növekedni akarsz! Biztosítsd be az egyik várost egy másik várossal.

Van valami ebben a teóriában. A számok adnak némi bizonyítékot ez ügyben. De vannak kiemelkedő kivételek, beleértve óriási csoportokat nagyvárosokban, akik soha nem kalandoznak a városon túl, és folyamatosan milliomosokat produkálnak évről évre.

Kik csinálnak egy városon kívüli üzletet?

1.Olyan emberek, akiknek olyan üzlettársaik vannak, akiket régóta ismer, vagy új városba költöznek. Ez a könnyű út. Egy vezető már a helyén van. (Mondom: egy vezető!) Már tudja, hogy mit kell csinálni. Szüksége lesz a messziről jött idegenre az aktatáskával.

2. Olyan emberek, akiknek több pénzük van, mint idejük. Lehet, hogy sokba kerül az utazás, de az idő nem. Havonta egyszer, néhány évig. Azután pedig egy csaknem önállóan működő üzlet. Ez egy szép formája annak, hogy valaki egy alacsony munkaigényű, magas jövedelmű hálózatot épít.

3.Olyan kis csoportok, amelyek stagnálnak, nem növekszenek, és alig van bennük lelkesedés.
Egy nagyon fontos figyelmeztetés! Némelyik üzlettársad azt fogja neked mondani, hogy a legjobb barátja 300 km-re innen egy másik városban van. Ha csak elmennél vele oda, szenzációs siker lenne. Ennek az új hálózatépítőnek a barátja pedig azt fogja neked mondani, hogy a legjobb kapcsolata onnan 450 km-re, az ország másik végében van. Nehogy belekerülj a városon kívüli taposómalomba! Egyik városból a másikba küldenek, és senki nem akar dolgozni. Meg akarnak gazdagodni a szponzoron, és valakin, aki messze lakik tőlük, és helyettük elvégzi a munkát, és valakin, aki elvégzi helyettük a szponzorálást is.

Mielőtt elmennél bármilyen városba egy új hálózatépítőhöz, először ő szponzoráljon néhány helyi embert. Tegyen ő 80%-ot az ő üzletéért, te pedig tegyél hozzá 20% munkát. Hogyan lehet az új hálózatépítőd egy felső vonal, ha még semmit sem tud saját üzletéről? Hogyan tudsz meggyőződni arról, hogy megérik a befektetés? Mondj igent akkor, amikor már van öt helyi üzlettársa, és ezáltal képes leszel arra, hogy ezt a csoportot irányítsd.




14. Te vezetőket keresel, vagy…



Egy vezető nélküli massza, egy tömeg a kollektív tudattalan szintjén él, és cselekszik. Ez kísérletileg bizonyított. Egy hajléktalanokból álló tömeg, és egy egyetemi professzorokból álló tömeg UGYANÚGY VISELKEDIK PROVOKÁTOROK ÁLTAL ingerelve. Nincs különbség, mert tömegben a tudatos elme nem érvényesül.

Vezetőnek születni kell? Igen, sajnos. A vezetés tanítható, a vezető befolyása viszont születési adottság az ENEAGRAM (energetikai készlete) szerint, amely a születéskor eldől. Hogyan számítható ez ki? Példa: szül: 1952.08.07.=1+9+5+2+0+8+0+7=32=3+2=5. (A szakértő, és nem a vezető, mert az a 8-as lenne). Mindenki születéskori energiakészlete így számítható ki.

A 8-as a született vezető. Ha egy színházban tűz ütne ki, én tudnám, merre van az ajtó. De mire megszólalnék, hogy -Én tudom, merre az ajtó; már nem lenne kihez szólnom, mert mindenki a született vezetőre figyelne, akinek viszont fogalma sem lenne, merre van az ajtó...

Következzék itt két definíció John Maxwelltől a vezetőre vonatkozóan:
1. . "A vezető olyan, mint az úrinő. Ha bizonygatni kell, hogy az, akkor nem az."
2."Vezető az, akit követnek az emberek." Pont.

Mi hát a megoldás? Minden megvilágosodás egyéni. Vagyis: Aki felső szinten vezetni akar... Arra először is 8-asnak kell születni; és a tanulatlan 8-as képezze magát:

Először önmagunkat kell tudni vezetni. És azután másokat... Pont.

Alsóbb szintű vezető bárkiből lehet, ha képzi magát. És vezetővé válik, amennyire az eneagramja engedi. De a legjobb, ha emellett keres magának egy mentort a felső vonalán, és összedolgoznak. Mert az MLM csapatjáték.




15. Energiamérleg és térkép.


„Szponzorálj a szinteden, vagy afölött!”

Hallottad ezt már valahol?

Miért szponzorálj a szinteden, vagy afölött? Azért, mert az embereknek van minősége! Tartós sikert csak minőségi emberek hálózatodba toborzásával tudsz elérni! Ha nincsenek minőségi emberek a hálózatodban, akkor ott nem munka fog folyni, hanem rinyálás és panaszkodás! Ők csak az idődet rabolják, és számottevő eredményeid nem lesznek!

Hogyan szponzorálj a szinteden, vagy afölött?
Úgy, hogy eléred azt, hogy a mentális túlerőszabály neked dolgozzék!

Amiről itt és most beszélni fogok, az „A felépítés tudatosan, mesterfokon”, és a „Szigorúan bizalmas” kategóriába tartozik!!!! Vagyis, alkalmazd, figyeld, de ne tanítsd túl korán éretlen embereknek.

Hogy ki az éretlen és ki nem az, alattad és feletted a hálózatban, azt szintén megfigyelheted, mert mindenki önmagát minősíti. (A feletted levőket pedig meg se kíséreld tanítani, semmilyen jó szándéktól vezérelve. A barátság erre nem elég indok! Tényleg nem. Ők vagy tanulnak a lényedből, ahogyan kommunikálod magad, vagy nem. )

Alapvetően kétféle módon tudsz mentális túlerőre szert tenni:

A.Fizikai túlerővel:

Ha menned kell egy házaspárhoz marketingtervet tartani egy az egyben, akkor ne egyedül menj, még csak ne is ketten, hanem menjetek négyen. Két házaspár mentálisan egy ellen, ez a megfelelő mentális túlerő alkalmazása. Ezt akkor kell alkalmazni, ha régi ismerősökről van szó. Ha elmennél a nagyon kvalifikált régi ismerősödhöz kettesben a szponzoroddal, akit ő szintén régóta ismer, és elkezdenéd őt, mint előadót felépíteni, akkor félbeszakítaná a felépítést, ezzel a szöveggel: „Hagyjuk a rizsát, ezer éve ismerjük egymást, térjünk a tárgyra!” És amikor az a mondat elhangzik, akkor egy pár évtizedes hálózatépítő rutinnal már kezd derengeni neked, hogy most veszíteni fogsz.

Hálózatépítő rutin nélkül nem fog derengeni semmi, föl sem fogod, hogy már elveszett a fejsze nyele… Szóval, ha megteheted, alkalmazd minden esetben a fizikai túlerő szabályát… És legyen nálad üres független képviselői megállapodás, és érd el, hogy ő akarjon belépni, és ő kérdezzen rá. Csak lazán, és ne nyomulj vele. Ha 50%-ban kolerikus vagy, mint én, akkor ez sem egy egyszerű játék a Te fejedben sem… De megéri megcsinálni. Olyan ez, mint a horgászatban a kellően időzített bevágás. Ha elsieted, oda a hal… És itt sokkal többről van szó, mint egy halról. És sokkal többről, mint sok halról… Itt több évtizedes, több generációs passzív jövedelemről van szó…

B. Felépítéssel, fizikai túlerő nélkül

Ha csoportos családi marketingtervet tartaszsoha ne bízd az újonnan belépett házigazdára, hogy ő építsen fel! Őneki fogalma sincs sem a mentális túlerőszabályról, sem a felépítés fontosságáról!

Ha elmulasztod a felépítés erejének használatát, papolhatsz, és nem lesz eredménye. És ha nem vagy elég kitartó a hálózatépítésben, akkor esélyed sem lesz egy napon megvilágosodni, hogy korábban miért nem voltak eredményeid ezen a téren, és hogy hol rontottad el? Te, aki profinak, és rutinosnak gondolod magad!
Azt hiszed, hogy az elég, hogy Te tartod a legjobb marketingtervet? Ez nem elég! Bármilyen jól tartod a marketingtervet, nem ezért fog belépni. Sőt, annak ellenére fog belépni, hogy jó marketingtervet hallott tőled, mert ha jó volt az előadó felépítése, akkor be fog lépni. És ha nem volt jó az előadó felépítése, akkor pedig nem fog belépni! Tudod, hogy mi jár a fejében akkor, amikor hallja a briliáns marketingtervedet? Az, hogy ő soha nem fog ilyen jó marketingtervet tartani, mint Te, és ezért nem tudja csinálni, és milyen kifogást találjon gyorsan, hogy elmenekülhessen innen, most a közeledből?
Használd azt, hogy téged BÁRKI felépíthet hatásosan, aki nem te vagy! Ismétlem: BÁRKI, AKI NEM TE VAGY!

Szóval: „Soha nincs második lehetőséged, hogy első benyomást kelts!”
Ne ellenkezz ezzel, hanem használd!


Két dologra van mindenkinek szüksége, ahhoz, hogy ne adja fel:

1.Szeretetenergiára, amely a bizalommal van összefüggésben,


2. Térképre a céljához, a sikerhez vezető úton, mely a másolódással van összefüggésben.

Ad 1.: Az első, a szeretetenergia, mindig egy önmagunkba visszatérő kör. Azt kapjuk, amit adunk. Mindig! Mindenki mindig olyan szponzorokat kap, amilyeneket megérdemel, mert a külvilág mindig belső világunk tükröződése. Nekem ki kellett nyílnom, mert a szeretet mindig kinyit, a bizalom mindig védtelenné, törékennyé és sebezhetővé tesz, a félelem pedig mindig bezár.

Ad 2.: A második, a térkép, nekem az analógia tan volt. Nagyon lassan, kb. 20 év alatt jöttem rá, hogy az ilyen mondatok, hogy „Minden új induló az MLM-ben – függetlenül korábbi foglalkozásától – csecsemő, akinek kezében ott a töltött fegyver, a kapcsolatai", ez magyarul azt jelenti, hogy az új indulóidat sorba – gilisztalábba - rendezed, eteted és itatod, pelenkázod, stb. és lassan, és fokozatosan terheled. Ha nem ezt teszed – néhány nagyon gyakorlott MLM vezető kivételével MIND MEGHALNAK!  És ez ugyanúgy a te hibád lesz, mint amikor a gondozásodra bízott csecsemők szomjan halnak. Ez attól függetlenül a te sarad, hogy tudatosan, vagy tudattalanul hanyagolod el vállalt kötelességedet. A szponzori feladat vállalt kötelezettség, és minden MLM halott a te hibád következménye.

A te tanulásod az MLM-ben megegyezik bármely más tanulási sémával, és négy lépésből áll:

-Először tudatlanul alkalmatlan minden kezdő (Nem tudja, hogy nem tudja). Az új indulók 80%-a el sem indul, mert halvány fogalma sincs, hogyan lehetne.

-Másodszor tudatosan alkalmatlanná válik (Tudatosan rájön, hogy nem tudja). Ez az a pillanat, amikor további 17% otthagyja az egészet. És nem alapvetően a belső térkép hiánya, hanem a szeretethiány miatt.

-Harmadszor, tudatosan alkalmassá válik a fennmaradó 3 %, és évekig vizsgázik kitartásból, mert olyan az alaptermészete, hogy nem adja fel. Zömében a belső térkép hiánya miatt adják fel (szisztéma hiánya), de néhányan „szerencsésen” találnak egy vezetőt, ezért nem adják fel, hanem továbbmennek. Azért „szerencsések”, mert valamely okból hitelesek. És azért hitelesek, mert stabilnak, kiszámíthatónak tűnnek, önszántukból keveset változnak.

-Negyedszer, néhányan végül tudatlanul alkalmassá válnak. Aki sokat változik, és hivatásos pályaelhagyó, az egyre kevésbé hiteles az ismerősei között. Pedig, aki hivatásos pályaelhagyó, az a hivatásos tanuló állapotában önmaga válik a változássá, és a NASA ŰRHAJÓHOZ HASONLÓAN a folyamatos pályakorrekció (tanulás) miatt egyre közelebb kerül a céljához. És a cél nem (elsősorban) az, hogy elérd a kitűzött célt, hanem az, hogy olyan emberré válj, aki méltó erre a kitűzött célra. És amikor arra fókuszálsz, hogy más embereknek segíts elérni az ő céljukat, akkor, és csakis akkor vagy az a célkövető „mechanizmus”, aki egyre tudatosabban alkalmazva a precesszió univerzális törvényét, önmaga válik a változássá, annak generálójává. Ez nem más, mint a harmónia a világgal, vagyis önmagunkkal.

 Amikor valaki feladja az álmait, és kiszáll az MLM - ből, azt azért teszi, mert bár tudattalanul, de tudja, hogy mentális energiája rohamosan fogy, mert a negatív emberekkel való érintkezés oly mértékben leszívja, amely már az egészségét és a fizikai létét kockáztatja. Tudattalanul érzékelt önvédelemből fújnak visszavonulót. Ha senki sem támogat, oly mértékben csökkenhet az energiaszintünk, amely az egészségünket, a fizikai létünket veszélyezteti.

Ha nincs szeretetként megtestesülő szponzorunk, az MLM szisztéma nyújthat hathatós védelmet. Könyvek, kazetták, CD-k és a találkozók. Ezek pedig pénzbe kerülnek. De sokkal többet adnak, mint amennyibe kerülnek. Az életünk a tét! Mennyit ér nekünk a saját életünk? A pozitív könyvek, a CD-k, a találkozók az a plusz, amelyek pótolják átmeneti sikereink hiányát. Olvasd a könyveket, és hallgasd a CD-ket minden este, lefekvés előtt, vagy közben, közvetlenül elalvás előtt! Ez ugyanis nem más, mint az életbiztosításod.

15 perc pozitív CD hallgatás pótolja a rólad napközben a negatív emberek által leszívott energiádat!

És ne barátokat akarj szerezni, hanem TE légy egy barát! Ne szponzort akarj, hanem légy te az! Minden, amit szeretnél, hogy megjelenjen az életedben, az legyél előbb TE! Ez az igazi siker receptje. Ez a BIZALOM és a MÁSOLÓDÁS üzlete! Te tényleg érted ezt?

Az MLM a BIZALOM és a MÁSOLÓDÁS üzlete!

Kereskedőként én azt gondoltam: Micsoda undorító egy törvény ez! Kitaláltam valamit, és azonnal lemásoltak, és tehetetlennek éreztem magam ezzel kapcsolatban. Sokat gondolkoztam azon, hogy mit tegyek, hogy ez az undorító törvény ne ellenem dolgozzék, hanem nekem dolgozzék. És a Világegyetem nemsokára megküldte a választ: MLM!

Minden másolódik, amit te csinálsz, és a rossz jobban másolódik, mert a rossz alatt azt értem, hogy senki nem akar megváltozni. És nem akarjuk, hogy a dolgok körülöttünk megváltozzanak, és mások sem akarják.

Te tényleg érted ezt?

Te tanulsz, és dolgozol egyszerre. Ha a kettő közül bármelyiket elhanyagolod, akkor hosszútávon egy olyan egypárevezős csónak vagy, amelynek csak az egyik evezője húz, tehát körbe – körbe forog. Egy változó világban te kell, hogy légy a változás, vagy sodródsz a nagy többséggel áldozatként és panaszkodsz, hogy neked nem osztottak lapot...

Hadd, hogy helyesbítsek: Te osztod magadnak a lapot!

Kérlek, engedj meg egy kérdést:

Miért nem osztunk saját magunknak lapokat?



16. A siker "kulcsa" a szenvedély?



„Kövesd a szenvedélyed, engedd, hogy vezessen. Most már minden tied lehet, csak áttáncolsz az életen…” A „Flashdance” c. film betétdalának szövege.


Jézus így beszél a szenvedélyről:

„Mert mi a jó abban, ha megnyered az egész világot, de közben elveszíted a lelked?



A szenvedély nem intellektuális gondolat. A szenvedély érzés, sőt érzelem.

Ez egy érzés a gyomrunk mélyén: hogyha nem fizetnének érte, akkor is ezt csinálnám.

Találj rá a szenvedélyedre, melyet valamikor a gyermekkorodban elvesztettél… elloptak tőled szülőknek, nevelőknek, barátoknak álcázott álom tolvajaid. Hiszem, hogy mindenemberi lény szenvedélyesnek teremtetett, hogy a szenvedély mindenkiben ott van. Olyan, mint a szívünkben élő láng: üzemanyag nélkül lassan, visszavonhatatlanul kihuny. Ha nem figyelünk rá, az annyi, mintha nem tennénk több fát a tűzre.
Mit kaptál helyette: kényelemszeretetet, birka szellemet, divattrendet, megfelelési kényszert. Amit jó szándékból beléd programoztak: mindenkinek meg akarj felelni, kivéve önmagadnak.
Ralph Waldo Emerson a következőt tanácsolta egyik esszéjében: „Semmi sem szent, csak lelkünk tisztessége.” és „Nem lehet szent számomra más törvény, mint saját természetem… Az egyetlen jó és igaz csak az lehet, ami önnön lényünkkel egybevág…”

Vagyis: „Semmi közöm ahhoz, hogy te mit gondolsz rólam.”

A szenvedélyt nem fogod megérteni, mert érthetetlen. Csak érezned lehet.

A szenvedélyről írni: költészet.


-Kahlil Gibran: A próféta c. művében így elmélkedik:
Beszélj nekünk az Értelemről és a Szenvedélyről.
És ő válaszolt, és ezeket mondta:
Lelketek gyakran csatatér, melyen az értelem és a mérlegelés vív háborút a szenvedéllyel és az étvággyal.
Vajha lehetnék békéltető a ti lelketekben, hogy a szembenállást és a viszálykodást egységgé és dallammá oldhatnám.
De hogyan tehetném, ha ti magatok nem békéltetitek, nem szeretitek a bennetek lévő elemeket?
Az értelem és a szenvedély a kormány és a vitorla a ti lelketek tengerjáró hajóján.
Ha a vitorla szétszakad, vagy a kormány eltörik, csak tehetetlenül sodródhattok, vagy pedig mozdulatlanná váltok a tenger közepén.
Mert az értelem, ha egymagában uralkodik, korlátozó erő; és a szabadjára engedett szenvedély olyan tűz, amely önön elemésztéséig lobog.
Engedjétek hát lelketekben az értelmet a szenvedély magasába emelkedni, hogy dalra keljen;
És lelketek értelemmel kormányozza a szenvedélyt, hogy a szenvedély minden nap új erőre kapjon, és miként a főnix, saját hamvai fölé repüljön.
A megítélést és az étvágyat tekintsétek úgy, mint két kedves vendéget házatokban.
Bizonyára nem kedveznétek egyiküknek a másik rovására, hiszen, aki az egyikre nagyobb tekintettel van, az elveszíti a hűségét és szeretetét mindkettőnek.
A hegyek között, amikor az ezüst nyárfák hűvös árnyékában ülsz, és osztozol a távoli földek, mezők békéjében és derűjében – akkor csöndben mondja azt szíved: Isten az értelemben nyugszik.
És amikor vihar kél, és a hatalmas orkán megrengeti az erdőt, és a mennydörgés, a villám az ég fenségét hirdeti, szíved félő tisztelettel mondja azt: Isten a szenvedélyben mozdul.
És mivel mind egy-egy lélegzetvétel vagytok Isten kebeléből, falevelek vagytok Isten erdejében, néktek is az értelemben kell nyugodnotok és a szenvedélyben mozdulnotok.

 -Kahlil Gibran így beszél a kényelemszeretetről, a veszélyeztetett kényelemérzésről, amely megöli a szenvedélyt (Bár látszólag  a Házakról beszél):
Beszélj nekünk a Házakról.
És ő válaszolt, és ezt mondotta:
Építhettek elképzelt hajlékot a vadonban, és építhettek házat belül a város falain.
Mert miként hazatértek szürkületkor, úgy tér meg a bennetek lakozó vándor is, aki mindig távoli és magányos.
A te házad a te nagyobbik tested.
Megnövekszik a nap fényében, és álomra csendesül az éj csöndességében, és álma nem álomtalan. Nem álmodik-e a házad? És álmában nem hagyja-e el a várost, nem lép-e át erdőbe, hegytetőre?
Vajha tenyerembe gyűjthetném házaitokat, és magvetőként szétszórhatnám erdőn és mezőn.
Volnának a völgyek a ti útjaitok, a zöld ösvények az utcák, hogy egymást szőlőskerteken át kereshessétek fel, és ruhátokban a föld illatával járjatok.
De ez még nem lehet így.
Atyáitok félelmükben túlontúl közel gyűjtöttek össze benneteket. És ez a félelem kitart még. Hajlékotokat egy ideig falak választják el földjeitektől.
És mondjátok meg nékem, Orfalisz lakói, mitek van ezekben a házakban? Mi az, amit erős ajtókkal óvtok?
Van-e békétek, az a csöndes akarat, amely megmutatja erőtöket?
Vannak-e emlékeitek, azok a fénylő ívek, melyek az elme csúcsai között feszülnek át?
Van-e otthonotokban szépség, mely a szívet fából, kőből faragott tárgyaktól a szent hegyig vezeti?
Mondjátok meg nekem, megvannak ezek a ti házaitokban?
Vagy csupán kényelem van és a kényelem utáni vágy, az az alattomos dolog, mely vendégként lép be a házba, s ott előbb gazdává, majd kényúrrá válik?
Úgy van, idomárrá válik, és szigonnyal és korbáccsal nagyobb vágyaitokból bábot csinál.
Habár a keze selyem, ám a szíve vas.
Csupán azért ringat benneteket álomba, hogy az ágyatok mellett állva kacagjon a test méltóságán.
Gúnyt űz egészséges érzékeitekből, és mint törékeny edényeket, pehelyágyba fekteti őket.
Bizony mondom, a kényelem iránti vágy megöli a lélek szenvedélyét, s vigyorogva kíséri a temetési menetet.
Hanem ti, a tér gyermekei, ti nyugalmatokban nyugtalanok, ti nem estek csapdába, nem juttok idomár kezére.
Házatok nem horgony lesz, hanem árboc.
Nem lesz csillogó bevonat, mely a sebet takarja, hanem szemhéj, mely óvja a szemet.
Ti nem fogjátok szárnyaitokat összezárni, hogy az ajtókon áthaladjatok, nem hajtjátok le fejeteket, hogy a mennyezetbe ne ütődjék, nem fogtok félni a lélegzéstől, nehogy falaitok megrepedjenek és leomoljanak.
Nem kriptákban fogtok lakozni, melyet a holtak emeltek az eleveneknek.
És bár pompás lesz és fenséges, házatok mégsem fogja titkotokat megtartani, sem gátját vetni vágyaitoknak.
Mert ami bennetek határtalan, az mind az ég palotájában lakik, melynek kapuja a hajnali pára, ablakai pedig a dalok, és az éj csöndjei.

-És Kahlil Gibran így ír arról hogy kövesd a szenvedélyedet, mint lelked kapitányát:
És egy férfi azt mondta: beszélj nekünk az Önismeretről.
És ő válaszolt és ezt mondta:
Szívetek némán ismeri a nappalok és éjszakák titkait.
De fületek hallani vágyik azt, amit szívetek tud.
Szavakban vágytok tudni azt, amit gondolatban mindig is tudtatok.
Ujjaitokkal érinteni vágytok álmaitok meztelen testét.
És ez így van jól.
Lelketek rejtett kútforrásának fel kell fakadnia, és mormolva a tengerbe kell futnia;
És végtelen mélységeitek kincsei feltárulnak szemeitek előtt.
De ne legyen kezetekben mérleg, melyen ismeretlen kincseteket megmérnétek;
És tudásotok mélységét ne fürkésszétek mérőléccel, se függőónnal.
Mert az egyén tenger: határtalan és mérhetetlen.
Ne mondjátok: „Megtaláltam az igazságot”; mondjátok azt: Találtam egy igazságot”.
Ne mondjátok: Megtaláltam a léleknek útját”. Mondjátok: „Találkoztam a lélekkel, mely az én utamon jár”.
Mert a lélek minden úton jár.
Mert a lélek nem egyenes vonalon jár, sem úgy nem nő, mint a nádszál.
A lélek kibomlik, mint a megszámlálhatatlan szirmú lótuszvirág.

Szenvedélyesen szeresd meg, amit csinálsz, és szeresd, amit csinálsz! Vagy szenvedélyesen szereted az életet, vagy alszol, és nem is tudsz róla.


Sokféle árat fizetünk a hibánkért, ide tartozik:
-a megszégyenülés,
-a megaláztatás,
-a zavarba ejtés,
-a kritika,
-az önbecsülés elvesztése.

Itt a 21. században azért büntetjük az embereket, hogy tanulnak. Pedig a tanulékonyság lényege, hogy megértsd a hibákban, a hibázásban rejlő értéket. Ahhoz, hogy mentálisan túléljük a fenti hibákat, és a társainktól emiatt ránk zúduló mentális negatív áradatot, sőt, büszkén felvállalva azokat, és levonva a tanulságokat ezekből, még tanítsuk is, ehhez kell a szenvedélyed, a hited, a lelkesedésed. 

Ezt egyszóval én ÖNISMERETNEK hívom!





17. Életjelek, és életjel táblázat.



Ha orvoshoz mész fizikai vizsgálatra, akkor az orvos nemcsak rád néz, és eldönti, hogy milyen állapotban van az egészséged: egy jó orvos ellenőrzi az „életjeleidet”, mielőtt diagnózist (jelentést) vagy tanácsot ad. A szívverésed, vérnyomásod, testhőmérsékleted, stb., adatok a röntgenről és vérvételről, mind elárulják az igazságot tested egészségéről.

Ehhez hasonlóan, amikor Te, vagy a felsővonalbeli „trénered” értékelitek üzletedet, és célokat állítotok – meg kell tanulnotok az ACN üzleted életjeleire támaszkodni. A tényleges pontérték csak egy statikus jele a tárgyhavi jövedelem lehetőségének arra a bizonyos hónapra, míg más jelzők pontosabb előrejelzést adnak a hosszú távú „egészségről”, és üzleted hasznáról. Ha jelenlegi pontértéked alacsonyabb, mint az, az életjel mutatók szerint várható, akkor a pontérték hamarosan emelkedni fog. Ha a jelenlegi pontértéked alacsonyabb, mint az, az életjel mutatók szerint várható, akkor a pontérték hamarosan csökkenni fog.

1. Országos találkozókon résztvevők száma

Ez a találkozásokon résztvevő létszám a csoport aktivitását mutatja. ha az emberek nem jönnek össze rendszeresen tanulás céljából, hogy motiválják egymást, elismerések történjenek, és közösség alakuljon ki, hamarosan elvesztik hitüket és érdeklődésüket. Ahhoz, hogy az emberek magabiztosak, képzettek, összpontosítottak legyenek, létszükséglet, hogy Te elhoz őket magaddal a rendezvényre!

2. Pozitív, motiváló CD –k, DVD-k, magnókazetták és könyvek

Ezek a fontos elemek alkotják a személyiségfejlődés alapját vezetőként. A képzés és a másolódás ezeken az elemeken keresztül történik. Minél több CD –t és pozitív könyvet „fogyaszt” a csoport, annál erősebb lesz.

3. Havi 15- nél több marketingtervet tartó független képviselő száma

A csoport aktív tagjainak létszámát jelenti. Kik azok, akik a munkát végzik a csoportban, és hány ilyen ember van? Vagy te mutatod az üzletet, vagy valaki más mutatja a Te jelöltednek helyetted. (Nyilvános, otthoni, vagy egy az egyben marketingterv, amelyeken van jelölt is.) Csak akkor a tiéd az üzlet, ha el is tudod mondani. Ha legalább a nyilvános marketingtervre hívsz jelölteket, az is beszámítható az aktivitáshoz.

4. Új belépő független képviselők száma

Ez az életjel a csoport növekedési arányát méri. Ha nincs bizonyos mennyiségű új ember, aki csatlakozik havonta, akkor Te nem tudsz egy erős, és hasznot termelő hálózatot fenntartani.

5. Havi új szerződéskötések száma

6. Átlagosan hány szerződés esik egy tagra a csoportban

7. Havonta 2-vel mélyülő lábak száma
A stabilitás a lelkesedés, és a bónusztermelés kulcsa egyaránt a mélység. Fontos, hogy a meglévő lábaid mélysége hónapról hónapra növekedjen. A mélység magától nem épül, építeni kell. A mélység épülése az építésben résztvevők számától, fókuszától és önfegyelmétől függ.

8. Bónusztermelő lábak száma

Szeretném, ha tudatában lennél annak, hogy a mélység csak akkor fizet jól, ha a mélység után a szélességre is figyelünk. De a fontosabb a mélység, nem szabad túl korán kiszállni az előző lábból a szélesítés kedvéért.

9. Összlétszáma a csoportodnak

A csoportjának teljes mérete közvetlenül arányos a Te hosszú távú pontértékeddel és az üzleted jövedelmezőségével. Soha ne felejtsd el, hogy a csoportod méretét a mélység sokkal jobban befolyásolja, mint a szélesség!
 

Ha megtanultad a célállítást és az ellenőrzést a találkozóra eladott jegyekkel, az aktív tagok -, az új belépők számával és egyéb életjelekkel kapcsolatban – aktív felső vonaladdal való konzultációk alapján – akkor biztos az, hogy hosszú távú, profitot termelő üzletet tudsz kialakítani.


Mivel mi magyarok, még az ACN üzlet elején vagyunk, nem állnak rendelkezésemre tényleges életjel adatok. Később erre vissza fogok térni.


18. Metakommunikáció és a tudatalatti szintű másolódás

Don Faila: 10 szalvéta bemutató (45 másodperces prezentáció)
Egy kép felér ezer szóval... vagyis:



Legfontosabb kezdéskor:a transz -szörf szándék elvből, a munkahelyi bejárásból, hogy minden nap bejárok dolgozni, mert hiszek abban, hogy a fizetést megkapom, ezért cselekszem is, a hagyományos vállalkozásnál szintén elindulok, cselekszem és figyelmemet  a folyamatra irányítom. A tiszta külső szándék erejével haladok a célom felé. Ezt másoknak úgy tudom közvetíteni, ha lábat építek, megyek mélységbe, egészen Kínáig. Kell motiválnom a munkatársakat függőleges lábépítésnél? Nem! És vízszintes frontembereknél? Rojtosra pofázhatom a számat, és mindenki csak azt látja, hogy dolgozom, mint az igavonó barom, és nem működik. Miért nem működik? Mert mindenki engem figyel, és senki meg sem mozdul. Minden szinten mindenki ellenáll, és azt szűri le, hogy óriási erőfeszítésem ellenére semmi nem működik. Amikor egymás után és alatt 3-10 ember építi a lábat, akkor havonta meg lehet építeni egy 15 mély lábat. Szélesedni mindenki ösztönösen fog, de a mélységépítésnek totálisan tudatosnak kell lenni!











Szöveggel is: 
(Don Failla: 10 szalvéta bemutató)
 


1.Szalvéta bemutató

2x2=4; 3x3=9; 4x4=16; 5x5=25 Mit mondanak ezek a számok?




A hadseregben 5 embert irányítanak közvetlenül.
Neked hány ember van a frontvonaladon?
50, vagy netán 100? Nagy hiba! Nagyon, de nagyon nagy hiba!

Mit tegyél?

Vedd észre: Ha két közvetlen ember helyett 3-at, vagy 4 – et szponzorálsz, az csak plusz 1, vagy plusz 2, vagy plusz 3 ember, nem több! Ne is próbálj meg egyidejűleg 5 –nél több komoly emberrel dolgozni egyszerre, mert nem fog menni! Biztosítsd őket arról, hogy szponzorálásukkal egyidejűleg elkezdesz majd dolgozni az egyik lábukon, és eljön majd az idő, amikor már nem lesz szükségük rád, el tudnak tőled szakadni, és önállóan kezdenek építeni újabb alsó vonalakat. Ez azt jelenti, hogy felszabadultál, és elkezdhetsz dolgozni egy további komoly emberrel, így ismét 5 személyes munkatárssal dolgozol majd.

2.Szalvéta bemutató:

Mit ne tegyél?

(Kereskedői kudarc szindróma.)

Miért jobb 10 tanárt szponzorálni, mint 10 kereskedőt?
A kereskedőkkel az a probléma, hogy meglátják céged magas minőségű termékeit, azonnal belépnek, és belevetik magukat az üzletbe. Nem igénylik, hogy elmond nekik, hogy hogyan kell eladni – hiszen ők profik. Szponzorálnak, szponzorálnak és szponzorálnak.

Mit kellett volna megtanulniuk?
Szponzorálni és tanítani, szponzorálni és tanítani.
Amikor a kereskedő szponzorál valakit, akkor azt gondolja, hogy megduplázta magát. Ez így nem igaz!


Mikor duplikálódsz?
Amikor megtanítod az alattad levőt, hogyan tanítsa meg az alatta levőt szponzorálni.
Legalább három mélységet kell segíteni, vagy nem csináltál semmit!

Ha te nem dolgozol, és alattad Tom nem tudja, hogy mit kell csinálni, akkor mindkettőt elveszíted, de ha megtanítod rá, hogyan szponzoráljon, és ő szponzorálja Carolt, akkor még csak éppen elkezdted megduplázni magad.


Ha Tom nem tanulja meg azt, hogy hogyan tanítsa meg Carolt szponzorálni, az eredmény ismét kudarc. Meg kell tanítanod Tomnak, hogy hogyan tanítsa meg Carolt szponzorálni.
A kereskedő heti három – négy újat behoz, és ugyanannyi ki is hullik hetente! Egy év alatt 130 frontot hoz létre.

Mit gondolsz, melyik változatot tudnád megcsinálni?

- 130 embert frontra, vagy
- 5 embert frontra, és megtanítani, tanítani?


3. Szalvéta bemutató:

A négy kötelező tennivaló:

Ezeket meg kell tenned, hogy sikeres légy egy MLM – ben! Képzeld el: autós kirándulásra indulsz a napsütéses Kaliforniába.(Siker.)

- Első lépés: Beszállás a járműbe (MLM cég), és elindulni.



- Második lépés: Céged termékeit neked is használnod kell! Tapasztalat nélkül ha ajánlod, akkor nem vagy hiteles!

- Harmadik lépés: Nem automata a váltód!
Kapcsolj magasabb sebességfokozatba!



Természetesen tudod, hogy senki sem indul magasabb fokozatban. Mindnyájan üresjáratból indulunk.

Ha nem kapcsolunk feljebb az üresjáratból, akkor soha nem jutunk el Kaliforniába!

Amikor szponzorálsz valakit-> első sebességfokozatban vagy. (Legalább 5x leszel első sebességfokozatban 5 komoly emberrel.) Amikor valamelyik embered első sebességbe kerül, - alá szponzoráltatok valakit – akkor vagy Te második sebességfokozatban. Vagy másképp: Miután mind az 5 embered már 5x volt első sebességfokozatban, akkor Te már 25x voltál második sebességben. Tanítsd meg az 5 emberedet arra, hogy hogyan tanítsák meg saját 5 emberüket 5 alkalommal első sebességbe kerülni, ezzel 5 – en 25x kerültek második sebességbe. Amikor harmadik mélységben is vannak alattad emberek, akkor Te már harmadik sebességben vagy.

- Negyedik lépés: Ajánld a termékeket barátaidnak.

Általában aki az üzletre nemet mondott, az valószínűleg vevőd lesz. El ne mulaszd ezt a lehetőséget neki felajánlani.

Célod: Az út elején megtanulod a 10 szalvéta bemutatót, és az út fele előtt képesnek kell lenned arra, hogy másokat taníts.

Amikor elhagyod az út felét, akkor képes leszel megtanítani az embereidet arra, hogy hogyan tanítsanak másokat.

Megéri hát heti 5 – 10 órát fordítani erre a témára?

4.Szalvéta bemutató:
Építs szilárd alapra!

Aki bekapcsolódik egy MLM szervezetbe, és nem kap jó indítást, az elbátortalanodik, mert ránéz a vezetőre, és azt gondolja, hogy soha nem fogja majd utolérni.


A csoport előtt futó a leggyorsabb, és a lemaradó fut a leglassabban.

Hogyan kezdesz el magas épületet építeni?

- Amikor először indulsz szponzorálni, akkor még csak ásód van.



- Amikor leástál a második mélységig, vagyis megtanítottad szponzorálni a szponzoráltjaidat, és ez által 25 új embered lett, akkor buldózert hoztál működésbe.




- Miután megtanítottad az embereidet, hogy hogyan tanítsák meg az embereiket szponzorálni, exkavátorral dolgozol = útban a szilárd alap felé.





A harmadik mélységben 125 ember van, (ha mindenki 5 embert szponzorált) és a harmadik mélységet ha elérted, akárhány emberrel, akkor leértél a szilárd alaphoz.

- A negyedik mélységben már felfelé építkezel. Munkád eredménye lassan láthatóvá válik.

A kereskedő – amint az ábrán látszik – nem ásott le mélyre. Laza talajra alapként akár 130 főt is pakolt. A laza talaj nem fog épületet elbírni és a kereskedő előbb, vagy utóbb kiszáll az üzletből.

5.Szalvéta bemutató: Hajók a tengeren

„Amikor az én hajóm befut”.
Az induláskor mindenki ezüst hajó. Hülye szponzorok üres hajókkal dolgoznak. Minél több ezüst hajót vagy képes arany hajóvá változtatni, annál gyorsabban lesz nagy üzleted.



Az arany hajó jellemzői: 

1. Égő vágy, hogy tanulhasson.(A cég hivatásos tanulója.)
2. Kéri a szponzori segítséget.
3. Lelkesedik az üzletért.
4. Elkötelezi magát.
5. Vannak céljai.
6. Van névlistája, és le is van írva.
7. Szórakoztató vele lenni.
8. Pozitív személyiség.
3 kulcsszó: Bemutatás, csatlakozás, emelkedés.
- Az üres hajót, amikor felhívod, zavarja és nyomasztja.
- Az arany hajó téged hív, mert több segítséget akar.

6.Szalvéta bemutató: Harmadik fél meghívása

„Carol, nemrégen egy új és izgalmas (telekommunikációs) üzletbe fogtam, és úgy gondolom, hogy tudnál nekem segíteni. (Tompítós közelítés.) Véletlenül nem ismersz valakit, akit érdekelne némi extra jövedelem?”
Legtöbbször ez a válasz: „Miről van szó?”
Az ok, amiért ezt a kérdést felteszik, az, az, hogy ők ismernek ilyen személyt, aki extra jövedelmet szeretne-> ez a személy saját maguk.
„Miről van szó?”
Mindig mindent, vagy semmit mondj! Ha az a válasza, hogy senkit nem ismer, aki extra pénzt akar, akkor adj neki egy névjegykártyát, hogyha belefutna valakibe, aki extra pénzt akar, akkor hívjon fel! Ilyen módon elkerülted a visszautasítást! -> Mindig!
Te a rampán állsz, és elindítod a hajókat. Ha süllyedt, nagy dolog! Te biztosan állsz a kikötőben. Ha úszik, az nagyszerű. Segítsd, hogy arany hajóvá váljon!

7.Szalvéta bemutató: Hol töltsd az idődet?

Tréninggel töltsd az időd! Amikor a szponzorod segít neked a szponzorálásban, az része a tréningednek. 5 - 6 komoly embert kell szponzorálnod. Hogy 5 komoly embert megtalálj, ehhez 5 – nél lényegesen több embert kell szponzorálnod.
Először találsz 1, majd még 1, végül 5 – 6 komoly embert. Ezután megtanítod szponzorálni,  az 5 arany halódat. Tanítsd meg nekik, hogyan tanítsanak. Tanítsd meg nekik, hogy hogyan alakítsanak ki előrevivő szokásokat, és hagyják el a visszahúzó szokásokat. Ne felejtsd el, hogy példamutatással vezetsz. Dolgozz magadon és előbb légy jó követő, majd vezető.

8.Szalvéta bemutató: A sistergés adja el a húst! (Lobogó tűz.)

Megfigyelted, hogy ha elkülöníted a tábortűz hasábjait, akkor a tűz nagyon gyorsan kialszik?
Ha ismét összerakod, akkor a tűz ismét fellángol.
- Ha csupán egyetlen fahasábod van, akkor nincs semmid.
- Ha két hasáb van együtt: Láng.
- Három hasáb együtt: Tűz.
- Négy hasáb már: Lobogó tűz.



Vagyis:
- Amikor egyedül vagy: akkor nincs energia,
- A szponzorod érkezik: sokkal több energia,
- Ha négynél többen vagytok lelkesek: sistergő összejövetel.
Ha sistergő összejövetelre elhozol szkeptikust (nedves fa), nemsokára megszárad, és a tűz részévé válik.
Befejező szavak: „Gondolj csak bele, nekünk már aligha kell az életben dolgoznunk.”(Miután felépítettünk egy jó ellátó cégnél 5 – 6 lábat.)

9.Szalvéta bemutató: Motiváció és hozzáállás


Kétféle motiváció létezik:

1. A három napos motiváló ralli: Minél forróbb a fürdő, annál hamarabb fogsz lehülni!

 Ha a szponzor hozzáállása 100 C fokos, akkor sem fog tudni senkit a forráspontra.

Egyetlen lefelé ható forró fürdő sem képes erre!
Hogy forrásba jön – e a vized, az csak kizárólag rajtad múlik!
A nap ereje soha nem képes a vizet felforralni!
Amikor az első ember alattad leér 4 mélységig, akkor elkezdesz forrni!






Motiválni mindig csak alulról felfelé lehet: az új üzlettárs nem akkor van benn az üzletedben, amikor belépett, hanem akkor, amikor az új belépőd alá Te szponzoráltál valakit! Ezt nagyon értsd meg!

10.Szalvéta bemutató: A növekedés ötszöge



Az egyetlen, aki a Te érdekedben dolgozik, az a felső vonalad. Neked pedig megvan a lehetőséged, hogy az alsó vonaladért dolgozz.
Ha úgy érzed, nem bírod már panaszkodás nélkül, akkor azt mindig csak felfelé a szponzorvonalon, azt soha sem lefelé!
A szponzorodat pozicionáld a jelölt fejében aktatáskás szakértőnek! Magadat soha nem tudod, csak valaki mást! Legyen ez a valaki más a szponzorod! A szponzorod legnagyobb előnye, hogy ő nem Te vagy! Add neki oda az erőt, azért, hogy tudjon neked segíteni!




19.Az igazi probléma a hálózatépítéssel (Kérlek, állj fel!)


Eggyel többször felállni, mint ahányszor elestél.
A legfontosabb hálózatépítői tulajdonság a KITARTÁS!

“Tükröm, tükröm, mondd meg nékem…”

Igaz, hogy a leghűbb tükörképünk és ezáltal egyik legnagyobb gyorsító sávunk mindig az aktuális szerelmi partnerünk, de van, ami felveszi még vele is a versenyt: ez nem más, mint a Network Marketing.

Miért a Network Marketing?
Aki nem foglalkozott intenzíven, behatóan, és hosszútávon Network Marketinggel, az a leghatékonyabb gyorsító sávot hagyta ki az életéből.
Mert a Network marketing különböző tanító szisztémákba csomagolt emberi tükrök ezreit kínálja önmagunk leghatékonyabb megismeréséhez.

Mert létezik fogalomszintű programozás, és élményszintű programozás.
És a könyvek FOGALOMSZINTEN programoznak.
És az emberi tükrök pedig ÉLMÉNYSZINTEN programoznak.
(Élményszinten kényszerítve programoznak, és ez nehéz!
Ezért menekül előle az ember!)

Emberi tükrök nélkül MINDEN TANULÁS hiábavaló, mert néhány napon belül elsüllyed a tudatalattidba, és amikor szükséged lenne rá, nem tudod felhozni.
És FOGALOMSZINTŰ PROGRAMOZÁS SOHA NEM ÍR FELÜL ÉLMÉNYSZINTŰ PROGRAMOZÁST! SOHA!

Ha valódi változást akarsz az életedbe, akkor élményszintű programozásra van szükséged!

Nekem a Network 21 jelentette ezt az ideális gyorsító sávot, a Network 21 fénykorában, az 1995-ös évtől. Jim - és Nancy Dornan és másfél milliós csapatának tanításain nőttem fel és az ő szemüvegük ön keresztül megláttam egy sokkal emberibb világot…

 (Csak a Network 21-ben: 10 db 3 napos, mintegy 60 db 1 napos találkozó, 250 magnókazetta és 38 db ajánlott könyv… ez utóbbiak sokszori ismételt meghallgatása ill. elolvasása volt a szórakoztató része a dolognak…)
A munka része: beszélgetni emberekkel álmokról, célokról, munkáról, hivatásról, mentorálásról, üzletépítő szisztémákról és szeretetről… Csalódni jelöltekben, szponzorokban, kisstílüekben, lustákban, gerinctelenekben, és eggyel többször felállni. Felállni minden helyzetben, elhitetni saját magammal, hogy érdemes újrakezdeni. Ez nehéz. De tanulni hatékonyan csak negativ helyzetekből lehet, amelyek lemerítik az akkumulátorunkat rendesen. Beülni egy repülőgépbe gyakorlati oktatás nélkül, majd a pilótafülkénkbe a szponzorunk bedob néhány kazettát e szavak kíséretében: ”Legyen egy célod, és soha ne add fel!” “ Összetörni magamat a felszálláskor, majd kikanalazni magamat a roncsokból “-Legyél motivált… “ Összetörni magamat a felszálláskor, majd újra és újra kikanalazni magamat a roncsokból… Szponzorok tanítottak arra, hogy hogyan kell üzletet építeni, bár nekik fogalmuk sem volt erről… Képtelenek voltak mentorrá válni… kis stílüek voltak, és vagy lusták, vagy gerinctelenek…
Azért 20 év alatt és 13 MLM-ben megtanultam a leckét… Én a legutolsó MLM-ben az ACN-ben nem így indítottam el a csapattársaimat… És értek is el komoly eredményt… De az a francos EGO… Amit építettünk közösen, előbb kisajátították, majd összerombolták, fennen hirdetve, hogy ők szarták a spanyolviaszt... Ebből is tanultam. Mert amit a szinkronizált csapatjáték létrehoz, azt a felfújt EGO bombaként robbantja szét. Mindig.
Szerénység, alázat, és egymás építése. ez működik. És EMBEREKET KELL TALÁLNI. (Nem embereket csinálni… mert az egy másfajta üzlet…)

És  marad a tanulópénz.
A felfújt EGO-k miatt van annyira rossz hire az MLM-nek…

Jim mondta egyszer: “Az üzlet egyszerű… az emberek bonyolultak.”
Ma az MLM hálózatok átszövik a világot. Jim bölcsességének aktualitása nagyobb, mint bármikor.

Az emberek nem értették, amit mondott: Még ezt az egyszerű mondatot sem értették.
“Az üzlet egyszerű”… Mindenki túlbonyolítja, ezért megy tönkre…
…”az emberek bonyolultak”… Erre nem fordítanak figyelmet…

Pedig az ókorban is elhangzott ez a mondat: “Ember, ismerd meg önmagad…”

Megpróbálom pontokba szedni ezt a bonyolult emberi lényt, és a párkapcsolat optimális jellegét:

1.Minden energia...

2. Poláris világban kétpólusu (férfi-női minőség). A férfiak egyszerűek... a nők bonyolultak.

3. Az ellentétes nemű szülőink párkapcsolati mintája töltődik be a tudatalattinkba… vagy kötelező, vagy elutasító program formájában.

4. Párkapcsolatban a férfi nem más, mint a nő első gyermeke. Ezt vagy felismeri, vagy nem. Többnyire nem.

5. A férfi azt akarja, hogy a nő megértse, a nő pedig azt, hogy a férfi szeresse. Ez is tükör.
Az egyszerű férfit elviekben könnyű lenne megérteni...
A bonyolult nőt elviekben könnyű lenne csodálva szeretni.

6. “A férfiak a Marsról jöttek, a nők a Vénuszról.”
A nő ki akarja beszélni a problémát. A férfi meg akarja oldani a problémát.
Ezért alig van esélyük, hogy közös nevezőre jussanak, mert ez is két aspektus, amely felől közelítenek egymáshoz.

7.Ha a nő szeretetnyelve a munka, akkor felneveli a párját érett férfivá.
De az érett férfi továbbra is egyszerű marad. És a nő is marad bonyolult.

8. Amikor a férfi felnevelődött, a nő kapuzárást csinál, és az elsődleges szeretetnyelvére, a munkára kezd koncentrálni. Ez többnyire egybeesik a gyermekek kirepülésének időszakával…
Vagyis, amikor a férfi férfivá vált, akkor a hála állapot gyakorolván bebizonyíthatja, mennyire szereti asszonyát. MERT AZ IGAZI SZERETET FELTÉTEL NÉLKÜLI.
(Ezt általában nem értik azok a nők, akiknek nem volt elég türelmük a férjükhöz, és elváltak. Pedig nekik akkor és ott dolguk volt. És elmenekültek. És cserbenhagytak valakit… tudatalatti párkapcsolati programminta alapján… És ez az ő felelősségük. De nem az ő hibájuk. Tanulniuk kell ebből, mert ez a hibás tudatalatti minta életről életre – tompítottan ugyan, de a következő életükben is hatni fog. Olyan szülőkhöz fognak leszületni, akik ezt a hibás mintát dekódolják újra és újra. Mert nincs megoldva a feladat… a nő megbukott a vizsgán. És mi van akkor, ha a nő azzal védi saját magát önmaga előtt, hogy verte a férje? Menekülés, és támadás: ugyanannak a dolognak a két aspektusa. A nő nem akarta kibeszélni, a férfi nem akarta megoldani a problémát.Nincs meg a FIGYELEM egymás felé. Mert nem gondolják, hogy ez fontos.))

És mert a férfinél a nemi vágy nem csökken az életkor előrehaladtával, hanem stagnál, vagy a szükségszerű elfojtást követően növekszik. És tudjuk, hogy az elfojtások, bekerülvén a tudatalattiba, megbetegítenek.
És pótcselekvésbe kényszerül, például kiírja magából a feszültséget.
Vagy a sport által csökkenti energiáját az egészséges szintre.

9. Mert a túl sok energia megbetegít. És a túl kevés energia is megbetegít.
És minden energia.
És nem a tested vagy. A tested a ruhád, amelyet erre az életedre kaptál.
És nem a lelked vagy.
A lelked az a ruhád- asztráltested -, amelyet erre a világkorszakra kaptál.
A dekóder Isten, és közted.
Isten általad, általunk tapasztalja meg önmagát.
Te Isten szellemszikrája vagy. Halhatatlan, bölcs, és örökre szabad.
Ha ezt nem tudod, akkor FÉL ELEM VAGY.
Akkor az EGO-val azonosítod magadat.
Az EGO egy program: A túlélési programod ezen a földön.
Hasznos, mert nélküle nem tudnál létezni fizikai testben.
De tudd, hogy ő a szolgád.
Ő csak most van veled ebben az életedben. És ő is tudja ezt.
Időzített bombaként ketyeg aktuális EGO-d közelgő halála.
Ezért lázasan tevékenykedik. Figyelmedet akarja, ezáltal az energiádat.
Az identitásoddal trükközik. Uralkodni akar.
Nem tudod kiküszöbölni ezt másképpen, csak, ha meghaladod.
Túlmész rajta. Úgy kezeled, ahogy kell. Neked szolgáló programként…

10. Így valósul meg az Isten célja, aki feszültséget teremtet közvetve a férfiban, hogy gyarapítsa az Isteni tapasztalatok tárházát holisztikusan. Így születik minden alkotás, minden kicsi és nagy mű. A szexuális energia transzmutációjából… A sokkal nagyobb feszültség a férfiakban van stressz formájában, ezért a férfiak halálozási átlagéletkora 13 évvel alacsonyabb a nőkénél.
A műalkotások ára ez.
Mert az Analógia Tanból tudjuk, hogy feszültség nélkül nincs elvégzett munka az energetikában.
És minden energia.

11. A másik fél, a nő is a hála állapotában gyakorolhatná a FIGYELMET a férje felé, mert a FIGYELEM ÁLLAPOTA az, AMI A FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETET ELŐSZOBÁJA.
A nő pedig felelős az emberiség reprodukciójáért… Ez is hatalmas feladat…

12. Vagyis mindkét fél a feltétel nélküli szeretet állapota felé kéne, hogy haladjon, csak másképpen.
Csak így tudnak mindketten EGÉSZ-szé válni.
Ön MAG ukban EGÉSZ-szé.




20. Értsd meg a ciklusokat 

A komoly hálózatépítőnek, azért, hogy nyugodt legyen, kétféle ciklussal kell megismerkednie a hálózatépítésnél.

Az első az, az állítás, hogy az eredmények a munka után hat hónappal jelentkeznek. Ez az időeltolódás tulajdonképpen eltérő annak függvényében, hogy a vállalat milyen hangsúlyt helyez a termékeire. De tény az, hogy valamennyi időeltérés van aközött, amikor dolgozol és az eredmények között, illetve az eladási forgalom és a bónuszok között.

Ez gyakran érzelmi hullámvasutat indukál az új hálózatépítőben és néhány öregebben is, aki ezt nem érti. Keményen dolgoznak, nem látják az eredményt, és egyszer csak feladják az üzletet. Természetesen nyilvánosan nem fogják bejelenteni, hogy abbahagyták, sőt, lehet, hogy nem is hagyják abba, nem lépnek ki. Lehet, hogy még vannak üzlettársaik, gondolják, hogy lehet, hogy valamit majd csinálnak, és ezt nem akarják elveszíteni. de egymás között férj és feleség megegyeznek: „Belefáradtunk, nem működik számunkra.”

Hat hónappal később hihetetlen fejlődésnek indul a csoport. Még akkor is, amikor ők állnak, úgy tűnik, hogy beindult a csoport. Új emberek vannak benne, új szerződésekkel. Az elkeseredett házaspár úgy dönt, lehet, hogy egy kicsit korán döntöttek. Az üzletük sokkal kitartóbb, mint ahogy gyanították. És akkor elkövetik azt a kritikus hibát, hogy azt gondolják, úgy működik, hogy mindegy, hogy ők mit csinálnak. Saját magától működik.



Úgyhogy most új lelkesedéssel nekilátnak az üzletnek, és néhány hónap múlva az aktivitásuk következtében az üzlet ismét egy lefelé menő ágba süllyed. „Hát ez hihetetlen! – panaszkodnak. – Sokkal keményebben dolgozom rajta, mint eddig, és úgy tűnik, hogy szétesik. Sokkal jobban ment, amikor nem csináltam semmit.”

Ez egy olyan része az üzletnek, amely nem logikus. Az üzletnek ugyanolyan ciklusai vannak, mint az évszakok. Aki keményen dolgozik, annak pihennie kell. Amikor te visszatérsz, néhányan leállnak, mert elfáradtak, hiszen eddig keményen húztak helyetted is. Tudat alatt konstatálják, hogy „megjött a váltás”. A leggyakorlottabbak leállását nem biztos, hogy azonnal pótolni tudod. De tudd, hogy mindenki az üzletben, miként a természetben a növények, először gyökérre hajtanak. A „virág” később, a „termés” még később fog bekövetkezni. Ne csak az ültetésnél, az aratásnál is légy jelen! Ha érted ezt a ciklust, akkor nagyobb türelemmel viseltetsz az üzleted iránt. Természetesen a megoldás az, hogy haladj tovább keményen, még akkor is, ha az eredmények egyenlőre nem válnak valóra. Jönnek! Útban vannak!

A másik ciklus kicsit egyszerűbb. Ha abbahagyod az építkezést, akkor a csoportod 20%-a elvész, utána beáll. Minden üzletépítő – függetlenül attól, hogy mennyit tréningezték – időről időre megáll, hogy lélegzetet vegyen. És amikor ezt teszik, akkor úgy tűnik, hogy szétesik a csoportjuk. Olyan gyorsan történt, és úgy tűnik, hogy az egész csoport heteken belül szétmegy. Hónapokig tartott felépíteni, és pillanatok alatt el fog tűnni.

A tény az, hogy minden csoport, ha van valamilyen méretük egyáltalán, megáll 20% veszteség után Ezt fontos fejben tartanod, mert tulajdonképpen ez az az üzlet, amid van. Ez a realitás. Ha meghalsz, akkor ezt fogják a gyerekeid megkapni.

Ezt azért is fontos tudni, mert egy hálózatépítő megpróbálja újra beindítani az üzletét azért, hogy egy újabb szintet elérjen. A tény az, hogy ő még nincsen azon a szinten, mint ahogyan jelenleg el van ismerve. 20%-ot elveszíthet bármikor, és el is veszíti, amikor leáll. Nemcsak el kell, hogy érje a következő szinthez azt, ami kell a következő szinthez, hanem még a hiányzó 20%-ot is hozzá kell tennie. Ez lehangoló dolog. De amikor rájönnek, hogy ez egy általános dolog, és vannak hálózatépítők, akik még ennél többet is veszítettek, akkor a félelem eltűnik, és a frusztráció is elszáll. Nem kell, hogy bűntudatuk legyen emiatt.

Ez általános üzleti jelenség és ez így normális.

No, gyerünk! Menjünk tovább! Mi már voltunk ugyanígy!



21. Közelebb vagy, mint gondolnád


„Egy örökkévalóságnak tűnik, aztán egyszer csak ott van.” Terry Andrews

„A végén egyszer csak ott van egy váratlan kihívás. Csak látod, hogy az egész szétmegy a saját szemed előtt. Ne ess pánikba! Még egy nagy erőfeszítés általában segít elérni a célodat.” Basil Harris


A legtöbb hálózatépítő átélte ugyanezt. Ahogy elérik az első szintet az új üzletükben, depresszió lesz úrrá rajtuk: „Úgy érted, hogy ugyanezen keresztül kell mennem még háromszor? Hatszor? Vagy tízszer? Nem hiszem, hogy ezt még egyszer meg tudom csinálni. Még egyszer sem.” Na, végre, itt van egy jó hír! Nem kell ezt tenned!

A tanulási grafikon a hálózatépítésben exponenciálisan növekszik. Minél hosszabb ideig építed az üzletedet, annál gyorsabban tanulsz. Eljön az idő, mikor minden a helyére kerül, és nem fog olyan soká tartani a dolog, mint ahogyan most gondolod.

Ha már egy hónapja az üzletben vagy, már egészen másképpen csinálod a dolgokat, mint az első héten. És a harmadik évben az üzletben még mindig tanulni fogsz, és a megközelítésedet az új információk alapján igazítod. Amikor a második lábadat építed, az nem fog annyi időt, energiát és forrást igénybe venni, mint amikor az elsőt építetted. A harmadik még könnyebb lesz, mint a második, egy kritikus eltéréssel. Addigra már elég pénzt keresel, hogy könnyíts a fájdalmaidon. Meglepődve fogod látni, hogy mennyire más érzés, amikor a pénz már elkezd jönni befelé.

Az idő és a pénz tekintetében a legtöbb vezető három csoportról könnyebben növekszik hat csoportra, mint amennyi idejébe került felépíteni a legelsőt.

Nos, vannak változók, amiket figyelembe kell venni.
Az egyik legfontosabb a lendület.

A legtöbb csoport, amelyik száz főre növekszik, teszi ezt három-hat hónapon belül. Egy hálózatépítő stagnálhat az üzletben három évig csak 5 emberrel. De amikor beindul, akkor ez néhány hónap alatt megtörténik. A növekedés, növekedést indukál.

Ez pedig egy másik egyenlethez vezet. Hálózatépítői növekedés és vele a tudásbeli növekedés. Azt mondod, hogy ezt nem is kell megbeszélni. Én fogom a hálózatépítőket és velük együtt a pénzt. De még egyszer ismétlem: a sikeres hálózatépítők nem értenek egyet ezzel.

Egy új hálózatépítő be tud lépni egy hálózatba, és egyszerre csak azon találja magát, hogy van száz üzlettársa, egyszerűen pillanatok alatt. Míg egy másik hálózatépítő hosszú ideig küzd egy lassan mozgó csoporttal.

Ha te vagy az, az új hálózatépítő, aki egy CSODAGYEREK,

akkor rossz hírem van számodra:

Az egész szét tud esni, hacsak nem leszel annyira alázatos, hogy

tanulsz egy idősebb hálózatépítőtől.

A te csoportodat helyre kell tenni, különben olyan gyorsan eltűnik, mint ahogy jött. És a hálózatépítés, úgy, mint a legtöbb vállalkozás vagy befektetés, nem sokat kínál rövidtávon. De te még tiltakozol. Hiszen néhány hét alatt csináltad. Miért kellene valakire hallgatnod, akinek két évig tartott mindez? Mit tud neked ez az ember tanítani?

Ne legyél naiv! Te már értél el sikert az életed más területén? Ezt egy-két hónap alatt érted el? Így működik számodra az élet? Hidd el nekem, hogy a te száz, vagy akár ezer új üzlettársad egy nagyszerű dolog, egy szenzációs start. Mindenki örömmel venné. De a működő tudás nélkül, hogy mit kell velük csinálni, ez a hihetetlen indulás el fog veszni. Ahogy a régi mondás hangzik: „Más dolog megszerezni, és más dolog megtartani.” A hálózatos kereskedelemben a fenntartás a lényeg. Nagyon kevés, jóformán semmi az a pénz, amit a beléptetésekkel lehet keresni: Úgy, mint más üzletnél, a pénz akkor keletkezik, amíg hálózatépítők kialakítják a jó szokásaikat, és a kuncsaftok pedig hoznak új vevőket, és más szolgáltatásokat is megrendelnek.

Tanács CSODAGYEREKEKNEK: Ne veszítsd el a lendületedet,

legyél alázatos, és maradj közel a mentorodhoz! 

Volt, aki egyenesen feljutott a csúcsra anélkül, hogy pofára esett volna? Természetesen! Néhánynak sikerült. Néhánynak. De minden esetben úgy csinálták, hogy tanultak azok tapasztalataiból és a kudarcaiból, akik kevésbé nagy sikert értek el.
de ha te vagy az a hálózatépítő, aki már évek óta vacakol, számodra is van jó hír. Amikor jön a robbanás az üzletedben, akkor a nehezen megszerzett ismeretek minden pénzt megérnek az üzletednek. S tulajdonképpen ez a robbanás akkor fog bekövetkezni, amikor úgy döntesz, hogy na, akkor elindulsz újra. Most, hogy már ismered a ciklust és azt a tényt, hogy ez eredmények hat hónappal később jönnek, akkor nem fogsz leállni túl korán. És amikor jön a robbanás, akkor a növekedés mintegy három-hat hónapos periódusban történik. Ez a minta.

Azok az emberek, akik mind a két dolgot kipróbálták az üzlethálózatban, ezt ahhoz hasonlítják, mint hogyha valaki egy idegen nyelvet tanulna, vagy kirakna egy kirakós játékot. nagyon sok ismeretlen van. Ez olyan komplex, mint egy személyiség és egy másik személyiség viszonya. De ugyanakkor eljön az ideje annak egy új nyelv tanulásánál, vagy egy kirakós játéknál, amikor a választási lehetőségek beszűkülnek, és az eredmények kirajzolódnak. Egyszerre csak minden a helyére kerül, méghozzá nagyon gyorsan. Egy tanács annak a hálózatépítőnek, aki nagyon hosszú ideje vacakol már:

Ha építesz egy színpadot egy előadóteremben, az az első alkalommal egy egész napos kínlódás. Másodszor már kétszer olyan gyorsan felépítik és lebontják. A harmadik helyszínen ez profi színpadépítőkként már kevesebb mint egy órát fog igénybe venni.

Bármilyen vállalkozás – beleértve a Network Marketinget –

egyre könnyebb és gyorsabb lesz a gyakorlattal. Ha te már

felépítetted az első csoportodat (lábadat), de belefáradtál, ne

csüggedj! Soha nem kell még egyszer keresztülmenned rajta.

 Közelebb vagy, mint gondolnád! A következő könnyebb lesz, és

többet fog fizetni. És a harmadikat meg sem fogod érezni.




Utószó
Nem mondhatod azt, hogy a siker kulcsa pl. a felépítés. A sikernek az MLM-ben nincs kulcsa! Ez egy kombinációs lakat! Mindent csinálnod kell, és mindent jól kell csinálnod. Az emberi alaptermészettel ellentétes sereg dolgot kell csinálnod! Ezek közül pedig ez az egyik: építsd fel a felső vonaladat, aki egy messziről jött szakértő kell, hogy legyen!

A sikernek az MLM-ben nincs kulcsa.
Az egy kombinációs lakat!



Ez egy belső munka, és te vagy az a kombinációs lakat!
Te vagy a probléma, és Te vagy a megoldás.

Hát persze! Ugyanúgy kudarcot vallanak emberek a Network Marketingben, mint bármilyen más üzletben. Az a differencia, hogy te nem zálogosítottad el a házadat, vagy verted adósságba az elsőszülöttedet, hogy elindulj.

Az egyetlen dolog, amit rizikózol, az, az EGÓD!

És végezetül a jó hír, és a rossz hír. Az egész kizárólag a kivitelezésen, vagyis rajtad múlik. Ezek mind nagyon jól ismert emberi és üzleti tényezők. Az ajtó nyitva áll előtted, és mindenki más előtt, ez a jó hír. És az a rossz hír, hogy csak azért, mert tudod, hogyan kell csinálni, nem fog megtörténni. A hálózatépítés csodája szembesít bennünket azzal a kihívással, amit úgy hívunk: A Te életed, a Te felelősséged.

Ez egy belső munka a külső világod segítő, ellenőrző tükrében.

http://slidintune.uw.hu/ebook/index.php#ebook  



Elérhetőségeim: Lakás: Győrben. Tel.:+3630/4847121 Skype:szabaditibor7 ,



Fénykép: Önnek egy cupp üzenete érkezet <3 angyali szép álmokat nektek <3 Én kinyúltam :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése