2010. december 18., szombat

Gondolatébresztő 14. A legtöbb ember és a telekommunikációs vízió... MLM Sikerkalauz II.



Blog szerkesztője: Szabadi Tibor Gyula (Facebookon is.)


Az EU előírásainak megfelelően tájékoztatom a t. idelátogatókat, hogy adatokat nem gyűjtök, cookikat én önállóan nem használok, ha ilyennel itt találkoznak, azt a blogger tette ide, mert énnekem a cookikra sincs semmi szükségem a nemlétező adatgyűjtéseimhez. A blogom kizárólag egy hitrendszert közvetít, amely az enyém. Aki nem ért egyet az én hitrendszeremmel, amit itt publikálok, az kérem, ne olvassa. Köszönöm, hogy vette a fáradtságot, és beleolvasott. Szabadi Tibor Gyula.

4 saját blog:


1.  Tibor gondolatébresztői - Téma: Ezotéria, és MLM.( http://tibor7.blogspot.com )  Nyelv: magyar
2.  Kérlek, segíts - Téma: Ezotéria a Facebookon ( http://tibor8.blogspot.hu )Nyelv: magyar
3. Lelki ok, testi tünet -Téma: Egészség, Ezotéria, Gyógyítás zenével ( http://tibor4.blogspot.hu )Nyelv: magyar
4. Tibor's provoking trouth   ( http://tibor7-english.blogspot.com/ ) Téma:Ezotéria, MLM Nyelv: english



A Facebookon: Tibor Gyula Szabadi, és "Ébredezők" ezoterikus csoport (rengeteg tanulságos megosztással.) Ha ismerősnek jelölsz engemet a Facebookon, vagy jelentkezel a csoportba, be tudlak tenni. Régebben könyvek és CD-k alapján szerkesztettem a blogokat, most pedig ezen írások alapján. Sok ismerősöm ezúton mintegy társszerzőjévé vált, és válik ezeknek a blogoknak. Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni mindenkinek, akinek az írásait átvettem. ♥


„Ásd meg most gyorsan a kutat, mielőtt még nagy szükséged lesz a vízre!” Arab közmondás.



Sajnos az ACN 2018-ban elhagyta Magyarországot...

Tartalom: 
Előszó  
A Remény, a Hit és a Szeretet üzlete az MLM...
Előszó
Kis vezetőképző
Bevezető
Terád vártál... A három életbevágó kérdés..
A fantom szponzor..



Előszó

1995. decemberében beléptem életem második MLM üzletébe, a N21-be. Sokáig azt gondoltam, hogy a termék a termék, és a lényeg az, hogy hogyan kell eladni, hogy ne legyen ciki, stb....Aztán rengeteg kazetta és szeminárium hatására rájöttem, hogy sokkal többről van szó: Minden MLM az emberekről szól, a könyvek, kazetták, CD-k, találkozók, a felépítés, a konzultáció, a nem keresztvonalazás mind, mind az emberekről szól. Szponzoraimról, akik segítenek és szponzorált emberekről, akiknek én próbálok segíteni..., hogy EGYÜTT elérjük a céljainkat. Ez az "EMBEREK üzlet". 

Egy évtizedbe telt, mire elkezdtem kapisgálni, hogy ennél jóval többről van szó, Újabb, kb. öt év telt el, mire rájöttem, hogy ennél sokkal, de sokkal többről van szó: Az MLM az egyetlen igazi lehetőség, egy valódi személyiségfejlesztő futószalag arra, hogy végre azzá az emberré tudj válni, amilyennek a saját lelked látni szeretne, és amiért itt vagy ezen a Földön!!! 

Az egész emberiség arra kondicionál, hogy kifelé tekints, másokat majmolj, és bármi áron ne légy önmagad! Bárki légy, CSAK ÖNMAGAD NE! Ugyanakkor az egész Világegyetem - bár általad nem észrevehető módon - segít Téged. Minden ember tükör, amelyben önmagadat látod. A mások hülyesége mind, mind HOZZÁM TARTOZIK! Ha nem hozzám tartozna, akkor nem lenne semmi dolgom vele.

Nem a pénz, nem az elismerés, nem a termékek, még csak nem is az elérhető életszínvonal, vagy a barátok szerzése az, amiért valójában MLM üzletet építünk. Barátaim, és a lehetőség csábításának engedve csatlakoztam (2010. - 2011. május 9.) az ACN-hez is. Amiért igent mondtunk a marketingtervre, és a rengeteg nehézség ellenére sem szállunk ki, az az, hogy felismerjük tudatosan, vagy tudat alatt, hogy fejlődünk, és haladunk lelkünk célja felé. Barátainkban időnként csalódunk, mert rájövünk, hogy ők is "EMBERBŐL" vannak. Még sincs mit megbocsátanunk nekik, mert ők mindig saját hibáinkat tükrözve valódi segítséget nyújtanak nekünk. Lassan, lassan megértettem, hogy SEMMI NINCS KÍVÜL, MINDEN BELÜL VAN. 2011. október 15.-én harmadszor találtam rá a Hoponoponóra, és ekkor már nem engedtem el.



Következzen itt egy kis vezetőképző:


A Remény, a HIT, és a SZERETET „üzlete”: Az MLM



(„Ásd meg most gyorsan a kutat, mielőtt még nagy szükséged lesz a vízre!” Arab közmondás.)

Szellemi lények vagyunk egy testben, akik az álmaink miatt jöttünk erre a Földre…
Az üzleted neve valójában csak egy keret, melyben zajlik az életed. Az üzleted Te saját magad vagy!

„Lesz még egyszer ünnep a világon!” - hallottad ezt már valahol?

Mi a vezető feladata egy Network Marketing üzletben?



1.Legelső dolog az, hogy a vezető kapcsolatot épít (alázatos szolgálattal, mert másképpen nem tud)! 

Sokan azt gondolják, ez a követők feladata. Alapvetően téves! A vezető a kezdeményező! A legelső, és legalapvetőbb hiba az, hogy a szponzor kihagyja ezt a lépést.

A kapcsolatépítés 3 irányú kell, hogy legyen. A kapcsolatom önmagammal. A kapcsolatom a céggel. A kapcsolatom a szponzorvonallal felfelé is, és lefelé is. Ha nincs kapcsolatom önmagammal, az a testbeszédemen látszik (Amiben hiszek, amit csinálok, és amit propagálok, annak összhangban kell lenni, különben nem leszek hiteles, és ez olyan messziről ordít mindenkiről, hogy az emberek nem hallják ettől, amit mondok). Az emberek nem hülyék! Nem mondják a szemedbe, de tudják, hogy nem vagy hiteles. Te magadnak akarod a pénzt, nem őket akarod segíteni! Azért nem tudod őket menedzselni, mert hiányzik az önmagaddal való kapcsolatod. És ha ez hiányzik, akkor minden hiányzik! Akkor nincs valódi kapcsolatod sem a cégeddel, sem az alsó, illetve felső vonaladdal. Amíg ezt nem javítottad ki, felesleges itt továbbolvasnod, mert úgy sem leszel sikeres! Én szóltam!

2.Megcsillantja, és folyamatosan fenntartja a reményt a csapatában, és fölfelé is a szponzorvonalán.

3.Folyamatosan növeli az emberek hitét példamutatásával (felső-, alsó, és testvérvonalon egyaránt).

4.Szeretetben növekszik, és megfertőz vele mindenkit, akivel kapcsolatba kerül.

Egy negatív világtenger vesz körül. Nemcsak Téged, hanem mindenkit. Elönt, és pszichológiailag fojtogat. Egy folyamatos fuldoklás az életed. Mindenki élete.

A félelmeink óriások, a reményeink csecsemők.
Érzelmi hullámvasútban sikoltozva élünk minden nap.



Ahhoz, hogy érthetőbb legyen, amit mondok, az Analógia tant hívom segítségül:

Az üzletben a kenyérért fizetnek, nem igazán érdekli őket a technológia. Az ACN is az eredményért fizet annak, aki ezt létrehozta. Az eredmény a forgalom, és a lábak számával és a minőségével méri fel, hogy ki hozta létre ezt a forgalmat. Magyarul: Az ACN a forgalomért és az elért minősülésért fizeti a hálózat építő köveit, vagyis Téged, engem, stb.

Ne keverd ezt össze a technológiával, ahogyan a kenyér készül! Egy hálózat építésekor lábakban gondolkozunk. A lábnak van szélessége és mélysége. A mélység adja a stabilitást. Nem az a célod, hogy a követőid egy hétig legyenek aktívak! Az a célod, hogy az ő ismeretségi körükben lévő vezetőket előbányászd! Ezt csak akkor tudod megtenni, ha legalább fél évig aktivizálni tudod őket. 

Mi tart aktivitásban egy követőt fél évig? Az, hogy van alatta valaki! És az alatta levőt? Hogy őalatta is néhány napon belül van valaki! Az új induló nem ért semmihez, és ellenáll minden újnak. A szponzorod felépítésével, és azzal, hogy alávarázsolsz valakit, és elviszed őket a céged következő országos találkozójára, csak ezek az eszközeid vannak. Használod, vagy nem? Ezt nagyon gondold végig, mert ha van kulcsa az üzletépítésnek, akkor ez az! Maximum 1 hónapod van, hogy sikert érj el az új indulóval, ha ő még nem vezető, utána elvesztetted!

A vezető, az teljesen más! Ő megcsinálja segítségeddel az üzletet! Itt a hangsúly: a segítségeddel! Ha olyan „szerencsés” vagy, hogy találtál 4 vezetőt, és külön lábba raktad őket, és még kapcsolatot is építettél velük, és még segítetted is őket, úgy, ahogyan szükségük volt rá, akkor valószínűleg tudtad, hogy a Network Marketing egy szakma. És rájöttél, hogy találtál egy –egy vezetőt. És őt úgy is kezelted, mint egy vezetőt: Felépítetted a saját érdekedben. Szóval „véletlenül” mindent jól csináltál.

„Véletlenek pedig nincsenek.”

Bejönnek emberek az üzletedbe, mert a marketingterveden megcsillantottad nekik a reményt: Ez az üzlet más… Talán… Talán én is lehetek sikeres… Talán most az egyszer…

Bejönnek, és azt várják tőled, hogy azonnal nagy pénzeket fognak keresni…

Irreális elvárások egy felnőttnek álcázott csecsemő elvárásai. Mindenki, aki bejött az üzletedbe, az egy felnőttnek látszó csecsemő. Ebből a szempontból mindegy, hogy mi volt a munkája, a végzettsége, az eredményei. Ebben az üzletben csecsemő, akinek a kezében ott a töltött fegyver: a kapcsolatai.
Amikor behoztál egy újat az üzletedbe, onnantól mindketten egy időzített bombán ültök. Várhatóan egy szűk hónapod van, hogy felneveld. De ő nem hagyja magát, mert nem akar felnőni. Eddig sem akart felnőni, és ezután sem akar, ezért ellenáll. Gyermeki felelőtlenségét eszébe sincs feladni, az álmait már régen kitaposták belőle – többnyire jó szándékú szülei, - ezért az ő elvárásai: pénzt, de sokat, és azonnal...

Dolgozik valahol, egy mókuskerékben, és azzal van tele a feje. Jelzálogosított háza árán feltuningolt tízmilliókkal beruházott vállalkozását, 20 év intézményes tanulásának eddigi eredményeit teszi tudatmérlegének egyik serpenyőjébe, a másikba pedig az egy hete elkezdett MLM vállalkozása kerül. Az egyik már működik – igaz, eléggé rosszul, mert mókuskerék, mert kevés pénzt hoz rengeteg befektetés árán, de mégis valamit hoz. Az új MLM pedig el fogja venni az időt, a pénzt a működőtől, és nem úgy néz ki, hogy holnap már ki tudja váltani a régit… Sajnos…

Ezek miatt az egész MLM üzleted kísértetiesen hasonlít egy páternoszterre. Te állandóan mozgásban vagy, és emberek beszállnak, majd egy - két emelettel lejjebb kiszállnak, és a Te hozzáállásod a kiszállókkal egyenes arányban csökken.

Hogyan tudod átvenni az irányítást, és elkezdeni valóban vezetni az embereket?
Magaddal kell kezdened! Nincs más út, csak ez! Sajnos!

Az emberek tudat alatt azt utánozzák, amit Te csinálsz – az elején. Később pedig Te leszel a követendő példa. Rövidtávon a lelkesedésed szponzorál. És hosszútávon az a lelkesedésed szponzorál, amely állapotba nap, mint nap hozod magad. Az emberek nem fognak követni, ha menedzseled őket. Maradj 20 évig az első üzleti fázisban! Lelkesedj! Nem a marketingterv fog szponzorálni.

Hosszútávon csak az fog számítani, aki vagy. Akivé tud válni a személyiséged.
Nem a céghez csatlakoznak az emberek, hanem hozzád!
Hallottad ezt már valahol?
És nem a cég fogja benntartani őket az üzletben, hanem a vezetőjük.
Felkészültél erre a megtisztelő szerepre?
A vezetéshez mindenekelőtt alázat kell!

Felkészültél arra, hogy az alsó vonalaid alázatos szolgája légy? Felkészültél, hogy először néhány, majd néhány száz, később néhány ezer, majd néhány tízezer ember alázatos szolgája leszel?

Ha nem, akkor éppen itt az ideje elkezdened magaddal! Nem tudsz másokat vezetni, amíg magadat sem tudod! Ha nem vagy alázatos, nyitott és tanítható, akkor irány a szakadék! Neked, és a csapatodnak!

Hogyan tudsz a pályán maradva fejlődni, és segíteni az üzlettársaidat?

1.Csak azzal, hogy Te fejlődsz! Te másolható példával szolgálsz! Nincs más mód! Sajnos!
Lesznek, akik követnek, és lesznek, akik nem!
Lehetsz Te a 15 üzlettársadnak a nagyfejű okos tojása, de én azt ajánlom Neked, hogy ne tedd ezt! Ha te okos tojás vagy, akkor ez az üzlet nem neked van kitalálva! Változz!

2.Közlekedési rendőr hozzáállással dolgozol, ez a hatékonyságod másik titka!
Vannak eszközeid, és ezeket ajánlod az üzlettársaidnak. Terelgeted őket az eszközök használata felé. 

Emlékezz: Nem az számít az üzletben, hogy mi működik, hanem az, hogy mi másolgató!

a.A legfontosabb eszközöd a találkozók.

Minden ember fejében folyamatosan 3 kérdés dübörög: Folyamatosan ez a három kérdés:
- Érdemes ezt csinálni?
- Vannak már előttem emberek, akik ebben sikeresek?
- Én meg tudom-e csinálni?

A találkozók az első két kérdésre folyamatosan szállítják az IGEN válaszokat.

A harmadik kérdés vonatkozásában pedig éltetik bennünk a reményt: Az elismerések nem tapsikolás és tömjénezés:

Ezt a reményt tartják szinten mindenkinél: - Ha más meg tudta csinálni, akkor én is!

b. A második legfontosabb képzési eszközeid a pozitív MLM témájú CD-k, melyeken olyan nagy hálózatépítők beszélnek, akik több tízezres, vagy százezres hálózatokat építettek fel sokkal hátrányosabb helyzetekből indulva, mint Te, vagy én. Lehet, hogy Te megengedheted magadnak azt a luxust, hogy ezeket kihagyod, mert fitymálod más hálózatok eredményeit. Én a helyedben nem tenném. Túlságosan nagy luxus kihagyni több millió ember – összeadva - több tízezer éves tapasztalatát. Ha nekem megnyomod a köldökömet, akkor jobb, ha félreugrassz, mert a számon bugyognak ki a kazetták és a CD-k. Több száz magnókazetta, és több száz CD, némelyiket tízszer, ötvenszer, netán nyolcvanszor is meghallgattam. Gondolod, hogy van némi különbség köztem és közted ebben a tekintetben, ha most azon gondolkozol, hogy egyet már meghallgattál, amit adtam, és meghallgasd-e még egyszer, egy második CD-ről már nem is beszélve. Nekem szerencsém volt, mondod. Igen, a szerencsések sok CD-t hallgatnak…
c. A harmadik legfontosabb üzletépítő eszközök a pozitív könyvek.
Ha olvasol esténként, közvetlenül lefekvés előtt 15 percet, akkor a tudatalattidat programoztad az elkövetkező 6-8 órára: azzal foglalkozik, azon dolgozik, amiről utoljára szó volt.
És ha olvasol minden este 15 percet, akkor az havi 1 könyv. 10 év alatt havi 120 könyv. Több, mint 400 személyiségfejlesztő könyvem van, és naponta olvasom őket. Látod, megint milyen „szerencsés” vagyok.

Lehetsz Te is ilyen szerencsés, ez a mostani üzenetem a számodra!
És ne felejtsd el, hogy kiket keresel!

Elsősorban nyitott embereket keresel, másodsorban félig kész vezetőket. Miért is? Mert nyitott embereket bárhol találhatsz, és vezetőket nevelhetsz belőlük, ha Te magadat vezetővé neveled. A (félig) kész vezető pedig nem terem minden bokorban, de ha teremne is, mi a valószínűsége, hogy hallgat rád? Azért rájuk is figyelj, és próbáld meg. Ha éppen váltás előtt áll, lehet, hogy hallgat rád.

Intelligencia számomra egyenlő a nyitottsággal. Én azt szoktam mondani: Nyitott vagyok, mint Ciccolina. Ezt gyakran félreértik. Ha nem akarsz kockáztatni, akkor mond azt: olyan nyitott vagy, mint egy száraz szivacs, amely magába szívja a vizet (a tudást). Ennek meg az a baja, hogy nem eléggé figyelemfelkeltő. Én úgy döntöttem, kockáztatok. Fel kell hívnom a figyelmet, ez Neked fontos, és nekem is fontos!

A félelmeink óriások, a reményeink csecsemők.
Érzelmi hullámvasútban sikoltozva élünk minden nap.

Kedves üzlettársaim az alsó és a felső vonalamon! 2011. januárban megszereztem a felső vonalam valódi támogatását Amszterdamban. Tudták, hogy számíthatnak rám. Én is tudtam, hogy számíthatok rájuk. És találtam egy embert, akinek szüksége volt rám, és hitt bennem a legelején.Az az én szerencsém, hogy mindent jól csináltam az elején. 19 év agonizálása mára rutinná vált. És találtam egy embert, Györkös Zolit, aki hitt nekem az elején. Senki nem hitt benne rajtam kívül, és bennem sem hitt senki az elején. Még a feleségem sem hitt már bennem. 19 év taposómalom, és folyamatos kudarcaim az MLM-ben, amelyek csak viszik, és viszik, és viszik a pénzt.

Az ember ugyanúgy érik, mint a növény. nekem érnem kellett, és neked érned kell. Az üzleted soha nem lesz nagyobb, mint a személyiséged, úgyhogy változz barátom!

Engem sokat támadtak a mélységépítés miatt. Amikor nincs reményed, és nincsen önmagadba, és másokba vetett hited, mert éppen ezerszer már elestél, és ezeregyedszer készülsz felállni, akkor nincs más út előtted, mint a rendelkezésedre álló összes erőforrásodat lézerként tömöríted egyetlen lábba. Amikor már megizmosodtál hitben, reményben és szeretetben, lesz elég erőd 3 párhuzamos lábat építeni, de nekem akkor nem volt. Ha érted az MLM-ben a szélesség és a mélység erejét, a mélység adta azt a stabilitást, azt a kitartást, hogy a mélységből elő tudott jönni egy Szántó család Gyulán. Veszteségük, hogy korán elvesztették az ÉDESANYÁT, adja nekik azt a mentális túlerőt, amely segítségével sikert sikerre halmoznak. Ott van velük, és segít nekik. Ő az összetartó erő, és a sikereik motorja. Talán nem tudjátok, de a szeretteink néha velünk maradnak, és segítenek, anélkül, hogy tudnánk erről. Velem is velem volt az ÉDESANYÁM, és a mai napig itt van velem.

Nem tudom, hogy benned mekkora mentális erő van most. Csak azt tudom, hogy az erődhöz kell igazítanod a hálózatépítésben, hogy hány láb építését kezded el. Ne vállalj azonnal erőn felüli munkát, mert nincs szükséged arra, hogy azonnal beletörjön a bicskád! Én szóltam!

Szóval, röviden összefoglalva: legyetek szerencsések! Szerencsésnek lenni számomra ennyi: végezzétek el magatokon a munkát, és az eredmény ott lesz! Ne a pénzre fókuszálj, hanem arra, hogy szolgálj másokat (alsó és felsővonali képviselőidet, ügyfeleidet, a céget, és az MLM iparágat, a barátaidat, és a családodat)! 

Ha van elég mentális erőd, és megszerzett szövetségesed, akkor építs párhuzamosan három lábat! Ha rosszabb állapotban vagy, akkor tréningezd magad, és építs kettőt. Ha rosszul méred fel az erődet, és sokat markolsz egyszerre, akkor keveset markolsz, elkeseredsz, és gyorsan feladod! Ez az, amit ne tegyél! Mi van a Delphoi Jósda falára írva: „Ember, ismerd meg önmagad!” 

Vajon, miért írták oda ezt?

 Mert mindig akkora falatot kapj be, amekkorától nem fulladsz meg! Ez a siker valódi titka, nem a szerencse!

Szerencse az van, hiszen életben vagy! Kell ennél nagyobb szerencse? Még ennél is nagyobb? Vedd észre, az egész Világegyetem Érted van, és Téged szolgál! Isten téged szolgál! Ha alázatos vagy, és Hoponoponóval tisztogatást kérsz a tudatalattidban, akkor Isten szolgál téged, és törli a rossz programjaidat. De kizárólag akkor, ha kéred, mert nagyon tisztel Téged, és nem avatkozik bele önkényesen a szabad akaratodba.

Ha szegény nyomorult akarsz maradni, mert valamiért azt gondolod, hogy szegénynek, betegnek, nyomorultnak lenni jó dolog, nem erőszakol rád semmit, hanem hagyja, hogy a saját bőrödön megtapasztald.

Ha gyenge vagy, és erőtlen, és az önmagadba vetett hited gyenge, mint nekem volt az elején, akkor kapcsolj önmagad tréningezésének legmagasabb sebességfokozatába, és építs egy lábat! Amikor semmi sem sikerül, amikor rossz dolgok történnek veled, amikor a „barátaidról” kiderül, hogy nincsenek, akkor meríts erőt a kétségbeesésből! A kétségbeesés is erő! Használd! Menekülj előre, ne add fel! 

Soha ne add fel! Soha, soha, soha ne add fel! 

Ha feladod, akkor elárulod azokat, akiket szeretsz. Nem számít, hogy ők bíznak benned, vagy nem! 

Nem az számít, hogy ki szeret Téged, és ki nem. Csak az számít, hogy Te szereted!

Te vagy a REMÉNYÜK! Te vagy a HIT! És Te vagy a SZERETET! Ez a Te világod, és a Te világodban nincsen semmi más, csakis kizárólag Te! Minden Te vagy! Érted ezt?

Nincs semmi baj veled, ha ezt itt és most nem érted! Legyél alázatos szívű és változz!

Mindenki akkor érti meg, amit meg kell értenie, amikor annak eljött az ideje, senki sem előbb!

Hagyd az önelégült embereket valaki másra! Ha ilyen emberrel találkozol, légy hálás azért, hogy tükörként megmutatta, milyen ne legyél, kérj tőle ajánlást, és keress valaki mást!

Keress nyitott embereket, és saját példával vezesd őket!

Az üzletnek négy fázisa van: Az első a lelkesedés. A második, amikor menedzseled az embereket. A harmadik, amikor menedzseled a menedzsereidet. A negyedik, amikor keresed a felelősöket a kudarcodért.

Lisszabonban megtapasztaltam, hogy az ACN üzlet négy alapítója 20 év óta még mindig az első fázisban tartózkodnak. Ez óriási dolog, és ez tette számomra igazán hitelessé ezt a céget! 

A legtöbb ember hazamegy egy Budaörsi Találkozóról, és a lelkesedésének egy nap alatt vége. Sőt, van, aki nem is lesz lelkes, annyira negatív. Minden zavarja, és viszket mindenhol.

Maradj mindig az első fázisban! 20 évig az első fázisban. Ötven évig az első fázisban! 

Akkor a sikereid túlélnek Téged. 
Mi lesz a képzeletbeli sírkövedre írva?

Mi van Jézus képzeletbeli sírkövére írva?

Megváltoztatta önmagát, ezzel megváltoztatta az egész duális, holisztikus Világegyetemet! Ő megváltozott, és vele minden megváltozott! A világ nem tudott visszamenni soha a korábbi állapotába! Ez az üzenet!
Sokan félreértik! Azt gondolják, hogy Jézus felelősségvállalásával már semmi dolguk. Nem értik, hogy a példamutatásával vezetett, és tanított. Tudta, hogy nincs más mód! Ha valaki, akkor Ő ismerte Önmagát! Vedd észre, hogy Ő és a tizenkét tanítvány milyen ÉRTÉKESÍTÉSI RENDSZERBEN” dolgoztak. És vedd észre, hogy akik a közelében voltak, mennyire nem értették őt! Aki egyedül értette, az Tamás volt. A nagy többség nem értette, és ma sem értik.

Nem az a dolgod, hogy pénzt keress, hanem az, hogy rátalálj az álmaidra, amiért ide jöttél. Mellékesen pénzt fogsz keresni!

Nem az a dolgod, hogy megértsenek téged az emberek. Az a dolgod, hogy az emberi tükreid segítségével Te megérts dolgokat.

Nem az a dolgod, hogy megváltoztasd a világot. Az a dolgod, hogy Te változz!

Nem is az a dolgod, hogy szeressenek. Az a dolgod, hogy Te szeress!

Te Isten részhalmaza vagy. Mindenki más szintén Isten részhalmaza!

Isten nem azt akarja, hogy Őt szeressük! 


Azt akarja, hogy egymást szeressük.

Hálás vagyok Istennek, hogy ezt rajtam keresztül adta tovább!

„Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm. És szeretlek.” Tibor.



A magyar szakrális nyelv, minden embernek "VILÁGA" van. Amikor kigyullad bennünk a világ-osság, leszünk képesek hiteles tanítókká válni. De még akkor is azt tanítjuk, amit magunk tanulunk. Mert minden belül van. Úgy gyógyíthatom meg a világ bajait, hogy saját panaszolt panaszaimon, önmagamon dolgozom.

Sokáig nem értettem, hogy miért mondanak alkalmazotti, vagy hagyományos vállalkozói létben szenvedő emberek NEM -et az MLM-re. Aztán rájöttem: ők tudat alatt tudják, ez mivel járna: önnön lelkük futószalagon való fejlesztésére mondták a NEM-et. Nem vállalják ezt a lelki futószalagot, mert tudat alatt tudják, hogy érzelmi hullámvasúttal jár együtt. Nem nekünk mondják a NEM -et, hanem önmaguknak. 

MEG KELL ÉRNI MINDENRE! AZ MLM-RE IS!

Ideje mindenkinek tudatosan szembenéznie ezzel, aki MLM et épít:


TE ÖNMAGADON DOLGOZOL, ÉS A TERMÉK TE MAGAD VAGY! 


MIÉRT JÓ EZT TUDNOD?
Mert: BIZONY BARÁTAIM: 


NEHÉZ A JÁTÉKOT JÁTSZANI, HA NEM TUDOD, KI VAGY, ÉS NEM ISMERED A SZABÁLYOKAT!!!


Bevezető

Kedveseim! Miről is szól valójában az MLM? Talán arról, hogy sokáig mind a felettem lévők, mind az alattam lévő közvetlen frontom magasabb szinten volt, mint én. Hónapokon át én tartottam a közvetlen frontomon levőben a lelket, mert akart valamit, és a szerettei is lehúzták az elején, mert nem hittek benne. És nem foglalkoztam második és harmadik lábbal, akik nem akartak semmit. Ha igazán érted az MLM-et, akkor mondom: ha igazán érted az MLM-et, akkor és csakis akkor megérted, hogy találj VALAKIT, aki akar VALAMIT, és tegyél bele MINDEN ENERGIÁDAT AZ Ő ÜZLETÉBE. VISELD EL, AMIKOR HÍZIK az egója, és elkezd téged kioktatni, mert bár te voltál az egyetlen ember, aki hónapokon át hitt benne és támogatta, ezt ÁTMENETILEG, mondom, ÁTMENETILEG elfelejti. KÉSŐBB RÁJÖN ERRE és ÖSSZEVISSZA ÖLELGET, AMIKOR TALÁLKOZTOK. Nekem ezt jelenti az MLM. Amikor ezt 3, vagy több emberrel végigszenveded, végig segítve őket az úton, akkor, és csakis akkor legbelül tudod, hogy Te fejlődtél, és ez a jutalmad, nem a pénz! … Akkor kezded sejteni, hogy mi az: alázat, és mások szolgálata... Addig? ... Csak beszéltél róla... A pénznek jönni kell, de nem az elején. Ölelek mindenkit szeretettel. Tibor.
Mottó:"Orvosok gyógyszereket rendelnek, melyekről keveset tudnak, betegségekre, amelyekről még kevesebbet tudnak, betegeiknek, akikről semmit sem tudnak." (Voltaire.)
"Időnként elmegyek az orvoshoz, és megvizsgáltatom vele magam, mert az orvos is élni akar. Aztán elmegyek a gyógyszertárba, és kiváltom az orvosságot, mert a patikus is élni akar. Aztán a gyógyszert a csatornába öntöm - mert én is élni akarok." (Kett Gábor.)
Én itt és most nem egy terméket kínálok Neked, hogy ezt vedd meg, mert ez a tuti, ez biztosan használ. Ezt a dolgot Te biztosan használod. Mindannyian használjuk! Csak nem mindegy, hogy mennyiért használod, az pedig főképp nem mindegy, hogy ki keres passzív jövedelmet belőle. Ez a VALAKI lehetsz Te! Ez a valami pedig a telekommunikáció, és háztartási energia olcsóbban. 
Egyszer dolgozol, amikor megkötöd a szerződést, és ha az ügyfelet jól képviselted, és elégedett veled, évekig, esetleg évtizedekig fizet neked. A jó hír az, hogy ebbe az üzletágba bárki bekerülhet. A rossz hír pedig az, hogy az emberek nem figyelnek, és nem veszik észre az ilyen igazi lehetőséget. Neked milyen egyéb lehetőséged van ezen kívül?
- Dolgozhatsz 50 évig másoknak, ha megéred a nyugdíjas kort.
- Elindíthatsz egy vállalkozást, melyben Te dolgozol (Saját munkahely, nagy kockázattal.)
- Ez utóbbit később bővítheted, keresgélhetsz alkalmazottakat, és bajlódhatsz velük.
- Elindíthatsz egy Network Marketing vállalkozást minimális kockázattal.
Ha Tiéd a figyelem, akkor Tiéd az információ, a döntés, és a felelősség! A Te életed!

A telekommunikációs vízió

Sajnos, az ACN 2018-ban elhagyta Magyarországot.






A legtöbb ember, akinek elmondom a telekommunikációs üzleti lehetőséget, lelkes lesz és csatlakozni akar, de néhányan nem. Ők inkább várnak. Megvárják, míg mindenki megtudja ezt a lehetőséget. (Ezzel csak az a baj, hogy aki az első körben Igent mondott, az már nem Hozzád csatlakozik, aki pedig Nem-et, azt megpróbálhatod meggyőzni, ha jobban felkészült vagy, mint az"elődöd", de az illetőnek működni fog a két szűrője: „Én ezt már tudom.” és „Nem értek egyet.” és nem fog rád figyelni. Ha nem figyel, akkor mennyi esélye lesz megérteni?

Egyszer valaki elsétált egy épülő katedrális mellett, és megkérdezett két munkást, mit csinál?
Falat rakok – mondta az első.
Katedrálist építek – hangzott a büszke válasz a másodiktól.

Mindkét munkásnak ugyanaz az eszköz állt a rendelkezésére, mégis mindketten mást láttak. Mindkét látásmódnak van létjogosultsága, ön dönti el, hogy melyik látásmódot válassza. Egész életünkben keresünk valamit. Egy lehetőséget keresünk, hogy emberibb életet élhessünk. hogy a gyermekeinknek, az unokáinknak egy szebb, boldogabb jövőképet tudjunk mutatni. Hagy ne kelljen elvándorolni ebből az országból, hontalanként csavarogni a világban. Hogy aki itt született, az itt boldogulni is tudjon. Ezt várja a politikustól a választó. Nekem az elmúlt közel 6 évtized azt bizonyította, hogy hiába. A szolgáló vezető nagyon ritka, és ha mégis felbukkan, kimarják, kilökik maguk közül.

Van az EDDA zenekarnak egy dala: „Álmodtam egy világot magamnak, itt állok a kapui előtt. Adj erőt, hogy be tudjak lépni, van hitem a magas falak előtt.”
Egész életünkben keressük a szabadságot. Hogy ne domináljanak bennünket, hogy ne mondják meg, hogy kik vagyunk, mennyit érünk, és hogy mit tehetünk meg, és mit nem.

Itt és most Ön a legfontosabb ember, aki keresi a lehetőséget. Gratulálok! Ön jó időben van, jó helyen. A telekommunikációs MLM üzleti lehetőség megadja Önnek, azt, amit keres: Ha csak spórolni akar, és olcsóbban, jobban élni, akkor azt, ha pedig Ön nem éri be kevesebbel, mint a szabadság, akkor azt. Lehet szabadon a híd alatt aludni, de én nem erre gondolok, hanem arra a gazdasági lehetőségre, amely politikától, sőt gazdasági válságtól függetlenül megadja Önnek a hatékony szabad vállalkozás révén azt, hogy legyen egy olyan saját üzlete, amely hosszútávon, esetleg több generáción keresztül biztosítja Ön és családja jövőjét.

Én azért vagyok itt, mert a  telekommunikációs MLM üzleti lehetőség víziója – hogy megadja az embereknek, amire vágynak, és az én vízióm, hogy gazdaságilag függetlenné váljak végre – találkoztak. Ha ön azért van itt, hogy spóroljon, az remek. De ha azért van itt, mert saját kezébe szeretné venni a sorsát, akkor kérem, hogy nagyon figyeljen, mert MOST van ITT az a pillanat, amikor ezt megteheti. Először a MIÉRT - ről, és az eszközökről lesz szó, majd a végén nagyon röviden a HOGYAN – ról is.

I.A telekommunikációs MLM üzleti lehetőség vízió, mint a te eszközöd

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy a telekommunikációs MLM üzleti lehetőség mint eszköz, mennyire megfelelő a céljaink eléréséhez? Mennyire megbízható ez a cég, itt lesz – e a jövőben is, mennyire tőkeerős, bírja – e a harcot a konkurenciával, vagy dolgozunk, beletesszük a munkát, és mekkora a valószínűsége annak, hogy útközben a cég csődbe megy és befektetett munkánk kárba vész?
Én elmentem 2011.január 10 –én Amszterdamba, a cég európai központjába, mert bele akartam nézni azoknak a szemébe, akik ezt a céget vezetik. Úgy gondoltam, hogy csak akkor tudom nyugodt szívvel, és hitelesen ezt a céget ajánlani a barátaimnak, és a barátaim barátainak, ha ezt megteszem. Itt és most elmondhatom, ez a cég számomra hiteles, minden tekintetben. Én feltettem rájuk a jövőmet, és ugyanerre biztatlak Benneteket.
Nézzük röviden a száraz tényeket:

1.Ki az, akinek 1 mobiltelefonja van? És akinek 2? És akinek 3? Esetleg valaki, akinek 4 is van? Miért?
A statisztika szerint Magyarországon az emberek 18 havonta lecserélik a telefonjaikat. Általában ehhez hűségnyilatkozatokat írunk alá. 11,9 millió telefon van ma kint az országban. Mekkora lehetőség és piac a számodra?

Hogyan is működik a rendszer? Ha ma szeretne valaki mobil, vagy vonalas telefonszolgáltatást, akkor megkeresi a szolgáltatót. A telekommunikációs MLM üzleti lehetőségnél nem így működik. Egész egyszerűen a kezedbe adja a lehetőséget
    


    2. Hogyan is működnek a cégek? Nézzük ezt meg egy kicsit bővebben, mert ez lényeges, és ezzel kapcsolatban rengeteg a félreértés. A világban semmi nem történik addig, amíg valaki valamilyen terméket, vagy szolgáltatást nem értékesít. Sok embernek baja van az értékesítéssel, pedig a világon a termelés oka, hogy szükségletet elégít ki, és a termékek eljuttatása a fogyasztókhoz alapvetően háromfajta értékesítési csatornán valósul meg:
Az első a nagy és kiskereskedelmi csatornák rendszere, ezt nem kell bemutatni, mindenki ismeri. Ezen cégek működéséhez és ahhoz, hogy minél nyereségesebbek legyenek, elkerülhetetlen a reklám, rádió, televízió, újság, stb. Amennyiben Te saját magad szeretnél egy hagyományos gyártó, vagy kiskereskedelmi vállalkozást elindítani, több millió forintodba kerül, például egy hagyományos GSM bolt indítása most 8 – 10 millió Ft. A fenntartási költség is nagyon sokba kerülne a fent említett költségek miatt.
A második a közvetlen értékesítés: valószínűleg ezt is ismeritek, mindenki találkozott már porszívóügynökkel, vagy edényügynökkel.
A harmadik a Network Marketing, vagy Multi Level Marketing, jelentése: Többszintű hálózatos értékesítés. Sokan összekeverik mind a közvetlen értékesítéssel, mind az illegális piramisjátékkal. A piramisjáték lényege, hogy hiányzik belőle a lényeg: a hasznos, piacképes termék, vagy a szolgáltatás, az emberek beszervezése után fizet, nem a termék mozgatása hozza a pénzt. Ez illegális, és bűncselekmény benne részt venni is! A hálózati értékesítést a közvetlen értékesítéssel, és főleg a piramisjátékkal összekeverni pedig a legnagyobb fokú tájékozatlanság biztos jele!
Ez a cég, melyről itt beszélek, Network Marketing rendszerben működik, fogyasztói hálózata használja a termékeket és ajánlja tovább az ismeretségi körében. Mivel a terméket, mely jelen esetben a szolgáltatás vagy szolgáltatások, kedvezőnek találom, így jómagam is igénybe veszem, illetve ajánlom az ismerőseimnek is. Így ami költség lenne, abból passzív jövedelem képződik.

(Sok – sok hálózatépítő cég van, mely azt hirdeti, hogyha elérek egy bizonyos szintet, akkor passzív jövedelmet kapok a cég forgalmából. Ennél a telekommunikációs MLM üzleti lehetőségnél a passzív jövedelem mást jelent. Itt a passzív jövedelem azt jelenti, hogy a hálózatban szereplő tagok után, a szolgáltatásokért fizetett számláikból jutalékban részesülök. Ez fantasztikus! Nem? Ma Magyarországon nincs olyan cég, mely a hálózatban levő munkatársak és az általuk toborzott felhasználók által befizetett számlákból jutalékot fizetne ki! )
Ők abból indulnak ki, hogy Magyarországon van 3 millió vonalas telefon, és ez azért is érdekes, mert ez a cég 15 évig csak a vonalas telefon üzletben volt, és ennek ellenére létrehozott egy nemzetközi üzletet! Így, ha valaki ma azt mondja, hogy a vonalas telefon felett már lejárt az idő, annak azért nincs teljesen igaza, mert vannak olyan technológiák, melyek csak a vonalas telefonon, interneten keresztül érhetők el ma is. A cégnek jelenleg 86 terméke van, ezt technikai és pénzügyi okokból nem tudja egyszerre bevinni egy országba, nálunk is csak 3 – 4 termékkel indul.
Beszéljünk egy kicsit a videó telefonról. Ez azért fantasztikus lehetőség, hiszen olyan lehetőséget kapunk a kezünkbe, hogy a kommunikáláson kívül, akivel beszélek, a szemébe tudok nézni. (Ez akkor nagyon fontos, mikor valakivel üzleti tárgyalásban vagyok.) Nem késik a hang, gyönyörű a kép, és ebben piacvezetők. A kép kivetíthető, vagy akár televízióra is csatlakoztatható, de akár digitális képkeretnek is használható. Videó üzenetet is lehet hagyni, és akár 3 - as konferenciabeszélgetésre is képes. Ezzel a lehetőséggel hihetetlen pénzeket és időt tudnak cégek megtakarítani, nem kell utazni és sok - sok előnye van még. (Felpörgeti még jobban az üzleti életet.) Gyakorlatilag feleslegessé teszi a hosszú távú üzleti utakat. Emiatt a cégek nem fogják tudni kikerülni, ha versenyben akarnak maradni, meg kell vásárolniuk. Ha a cégek nem tudják kikerülni, akkor a magánéletben is hamarosan szokásszinten jelen lesz. Megemlíthetem azt is, hogy a nagyszülők is megkapják azt a lehetőséget, hogy láthatják az unokáikat. Nem kell hozzá megtanulniuk a számítógép bonyolult működését, csak egy routerrel elosztott internetvonal kell hozzá, és ugyanolyan egyszerűen működtethető, mint egy vonalas telefon. Belföldön, és a világ 43 országában korlátlan időtartamon át ingyen hívható (A cégnél nincs roaming díj!) minden vonalas telefon, és 8 országba ingyen hívható mobiltelefon, és hálózaton belül ingyen hívható a flottához tartozó minden telefon. Így ez az a technológia ugyanúgy robbanásszerűen el fog terjedni a piacon, mint a mobiltelefon, csak lényegesen gyorsabban, várhatóan 3 – 4 éven belül.
A képtelefonálás, mint szolgáltatás a mobiltelefonokon már jelen van, de nagyon kicsi a kép.  Sokan említik, hogy ott a skype, akkor minek a videó telefon? A skype két felhasználó közötti internetkapcsolatra épül, és elérte technikai lehetőségeinek legfelső határát. Amikor az internethálózat túlterhelt, késik a hang, szétesik a kép, és megszakad a kapcsolat.
 A videotelefon a saját szerveren keresztül kapcsolódik saját ID számmal, a saját kifejlesztett rendszerével úgy tűnik, állva hagyta a világot, a versenytársak elaludtak, és most megy náluk a fejvesztett kapkodás, és a hosszú hűségidők vállaltatásával akarják megőrizni piaci pozícióikat, abban a reményben, hogy megpróbálják az ACN képtelefont utolérni. Ez az a remény, amely remény marad! Egy monopolhelyzetben lévő, szabadalmilag levédett rendszert csak egy még jobbal lehetne versenyeztetni. mivel megkapjuk azt a lehetőséget, hogy egymás szemébe tudunk nézni, mikor beszélünk a telefonon.
Ha valaki elég erőt érez magában, hogy nem épít hálózatot, hanem csak szerződéseket köt, akkor pl.: 2 millió Ft szerződésállomány után 10%, azaz 200.000 Ft jutalék jár. Ezt a cég kifizeti annak, aki ezt teljesíti. Tudjuk, hogy hány % -a az embereknek profi üzletkötő, ezért a cég csak 20 élő szolgáltatói szerződést kér ahhoz, hogy bárkinek teljes mélységből járjon a jutalék. De a cég a hálózatépítést javasolja, és igazán azt dotálja.

Elmondom, hogy számomra mi a filozófia lényege: Nehéz kb. 500 - 1000 db szerződést megkötni,(2 milliós szerződés állományt) de bárki képes akár fél év alatt is 20 szerződést megkötni olyan emberekkel, akik olcsóbban akarnak élni, és ezért lecserélik a szolgáltatójukat a mi cégünkre. Ezt az ajánlatot én így értem: Ha bárki felépít egy 3 lábas hálózatot legalább 7 mélységig, annak valószínűleg nem lesz anyagi gondja az életben. Ha valaki ezt 4-6 lábon teszi, akkor őt valószínűleg nem fogja többé kontrollálni sem az országának kormánya, sem a romló gazdasági helyzet. 


   3.  Nézzük meg, milyen segítséget kapsz a cégtől, és mit kell NEKED tenni a siker érdekében!
      •           Kiépített támogatói rendszer 4 kontinensen
           Marketing stratégia (készen kapod)
           Termék leírás (piacvezető)
           Technológiai háttér, ahogy a rendszer működik (készen kapod)
           Adminisztrációs háttér (készen kapod)
Hogyan toborozzunk felhasználókat? Hogyan építsünk csapatot?
         A cég komplett saját képzésével segíti, tanítja a munkatársait.
         Helyi, nemzeti és nemzetközi képzéseket tart!
         Rendszeres találkozókat tartunk, ahol a munkatársainkkal megtervezzük a következő időszak teendőit.

Te: Feladatod a toborzás
           Felhasználók (üzletépítőként minimum 20 élő szerződés)
           Üzlettársak (amennyit szeretnél)
          Önállóan osztod be az idődet, és aránylag alacsony rezsi költséggel működtetheted a vállalkozásod elsősorban a képtelefon segítségével.

Ahhoz, hogy tagja legyél az értékesítési hálózatnak, be kell fizetned egy regisztrációs díjat.  Ezzel megvásárolod azt a jogot, hogy a telekommunikációs üzletbe részt vegyél. Nagyon szimpatikus, hogy aki úgy csatlakozik, hogy nem akar hálózatot építeni, hanem csak felhasználó lesz, és csak szolgáltatást akar igénybe venni, annak nem kell befizetnie a regisztrációs díjat.
      
   4. Ebből az üzletből csak ügyfélszerzés útján generálható jövedelem.
A független képviselőinek sikere nem garantált, hanem egyedi erőfeszítéseik eredménye
A független képviselőnek jövedelme nem garantált, és nem minden független képviselő válik nyereségessé.
  
 5. Csapatépítő bónuszok:
Amikor csatlakozol a rendszerhez, csak akkor tudsz jövedelemhez jutni, ha csatlakoztatsz saját magadhoz 3 ügyfelet, aki szolgáltatást vesz igénybe.
Ez azért fontos, mert 6 pontot kell szerezned az első hónapba, ami 3-6 szerződést jelent, hiszen 1 élő szerződés után 1-2 pont jár.
A gyors kezdés azt jelenti, hogy nemcsak 3-6 fogyasztói szerződést kötsz meg 30 nap alatt, hanem még 2 olyan munkatársad is van külön ágon, aki ugyancsak csatlakoztatott magához 2 – 2 ügyfelet, aki szolgáltatást vesz igénybe. 

Különböző vezetői szintekre minősülve akár több milliós jövedelmed is lehet havonta.  Fogyasztói rendszer (családok, vállalkozások havi fogyasztására épül)


A hálózatban levő tagok által szerzett ügyfelek által befizetett szolgáltatási számláik díjaiból havi rendszeres jövedelmet kapsz.


A jövedelem exponenciális jellegű, ahogy nő a hálózat. Az egyre több munkatársad után, az egyre több szolgáltatást igénybe vevők után és az egyre magasabb jutalék kifizetés figyelembevételével milyen gyorsan felfelé ível a havi jövedelmed. 

 6. Gyorsasági bónuszok: kizárólag az induló magyar piacra érvényesek!(Ez a bónuszfajta minden hónapban más és más


II. Hogy vannak a Te álmaid?


http://youtu.be/slp2JEHY8S0  

Válaszold meg magadnak kérlek az alábbi kérdéseket, és ha valamelyikre NEM a válaszod, akkor nem sürgős MOST megkeresned, akkor TE "ráérsz.
Mik az álmaid, amiket a téged szerető szüleid elloptak tőled? (Nem az ellenségeid, megfigyelted ezt? Ezért mondják, hogy a pokol kapuja jó szándékkal van kikövezve.) Fel tudod még idézni a gyermekkori álmaidat? Tudsz újra álmodni? Vagy görcsösen ragaszkodsz a nyomorult realitásokhoz, a jelenlegi körülményeidhez?

Az üzenetem az, hogy Te vagy az OK! Mindennek Te vagy az oka, a körülményeid pedig a Te okozataid, még akkor is, ha ez az összefüggés most még számodra nem nyilvánvaló! Olvass tovább! Keress tovább! Menj tovább álmaid földjére, ne add fel! SOHA, SOHA, SOHA NE ADD FEL!

1.Milyen házban, és hol, melyik országban és városban szeretnél élni? Hogyan szeretnél élni? Kikkel szeretnéd megosztani az életedet? Mennyi pénzre van szükséged, hogy áloméletet élj? Mi az álom élet számodra? Miket tartalmaz ez, és milyen anyagi vonzata van? (5,6,7,8,9 számjegyű stabil jövedelem havonta?)  Vagy mennyit szeretnél, és mire költenéd, ha lenne? Most miért nincs meg? Mert mindenki az álmai miatt jön erre a világra! Valakik, talán a (jó szándékú) szüleid azt gondolták, hogy ami jó volt nekik, az jó lesz Neked is!

2.Fontos, hogy ha van adósságcsapdád - amibe úgy-e, Te másztál bele - szeretnél belőle gyorsan, + költségek nélkül kijönni?

3.Fontos, hogy élvezd, amit csinálsz, legyen sikerélményed, és azt érezd, hogy ezt Neked találták ki?

4.Fontos, hogy ne kelljen befektetni áruba tőkét, mert az korlátozott?

5.Fontos, hogy működjön a "Használod és ajánlod" szlogen, ne kelljen doktorálnod MLM - ből?

6.Fontos, hogy húzóágazatbeli termékek legyenek, vagyis, hogy a trendek előtt járj, és ne utánuk kullogj? (Informatika, telekommunikáció.)?

7.Fontos, hogy a fő jövedelmed olyan szolgáltatásból származzon, amit ma mindenki használ, aki nem barlangban lakik és mamutvadászatból tartja fenn magát?

8.Fontos, hogy szinte költségek nélkül- néhány kiemelkedően sikeres vezető ismerősöd kivételével, akikkel fontos a személyes kontaktus - főként interneten és CD –kkel tudj hálózatot építeni, fogyasztókat bekötni, képezni magadat és tanítani főállás, GYES, stb., mellett?

9. Fontos Neked az anyagi függetlenség (biztonság) is? Fontos, hogy az Ellátó cég, amely mögötted áll, stabil, tőkeerős, nagy múltú és a  Te hálózatod is ilyen típusú legyen? Mennyi is 6x5x4x3x6x6 ember?=12560? Lehet, hogy nem fognak mind tönkremenni és főleg nem egyszerre? (Ez csak egy példa, hogy ízelítőt adjak a valódi anyagi biztonságból, a valóság nem ugyanilyen!) Vagy azt szeretnéd, hogy miután beletetted a rengeteg munkát, tönkremenjen a cég, és pénz helyett egy tanulsággal legyél gazdagabb: MEGINT ROSSZ FALHOZ TÁMASZTOTTAD a LÉTRÁT!

10. Fontos Neked, hogy életed folyamán fokozatosan csökkentsd a stressztől való függésedet?

11.Sürgős Neked EGY VALÓDI PASSZÍV JÖVEDELEM? Most van egy 40 éves terved! Ha kizárólag a kormányon múlna, akkor ez már 50 éves terv lenne! A nagy többség 17 - 18 évesen kezd el dolgozni. Németországban 67 év a nyugdíjkorhatár, szerinted hány évre van szükség, hogy „utolérjük” ebben a tekintetben? Felhívom a figyelmedet, hogy 67 évesen nem túl jól fogsz kinézni fürdőruhában a tengerparton!

Azt mondod, hogy van másik alternatívád? Csak nem a temetőre gondolsz? Javaslom, azt gyorsan felejtsd el, mert az önbeteljesítő jóslat mindig működik! MINDIG MŰKÖDIK!

 És magyar nyugdíjból? Mai pénzben számolva, mennyi is lesz az? Hetvenezer, vagy nyolcvanezer? 50 év munka után? És mire lesz az elég? Teára minden hétvégén?

Az üzenetem az is, hogy a siker nem egy állomás! Nem akkor vagy sikeres, amikor odaérsz, amikor elérsz valamit! Semmit nem ér az olyan siker, amit úgy érsz el, hogy közben nem élvezed az utazást. Véres verejtékkel felküzdötted magad a dombtetőre, ülsz a fenekeden és élvezed a kilátást. A dombról látod a távolban a Himaláját, és nem akaródzik lefelé menni! Az utazás minden percét kell megtanulni élvezni, akkor öröm az élet! Akkor a Te világod egy olyan világ, amelyben jó élni! Az élet vagy egy nagy kaland, vagy semmi! Szeretned kell(ene) magadat annyira, hogy a létező legjobb életet akard élni! És itt nemcsak magadról van szó, hanem mindenkiről, akit szeretsz! És nem tudod megetetni az éhezőket, ha Te magad nincstelen vagy! Végiggondoltad Te ezt? Amikor döntesz, akkor nemcsak magadról döntesz… És amikor nem döntesz, az is egy döntés… Halogatsz, és arra vársz, hogy a dolgok jobbá váljanak… Rosszabbá fognak válni, ha nem döntesz…

III. Mi az ajánlat, és mi a Te lehetőséged?
   
Összesen 3 db ajánlatom van:

 Az első egy üzleti lehetőség nagyban gondolkodóknak. Elöljáróban elmondanám, hogy ez NEM ügynöki munka, hanem Network Marketing. (Mint minden munka, ez is kizárólag a profiknak fizet kimagaslóan nagy pénzt, nem mindenkinek!) Ha az első ajánlat valamiért nem szimpatikus, van egy második ajánlatom:

A második, egy olyan spórolás, hogy vásárolhat saját magától. ( Informatikai szolgáltatásokat, amiket jelenleg mástól úgyis megvásárol).
Ha a második sem érdekli, van

 a harmadik:
Megvásárolhatja  tőlem ugyanazt olcsóbban, mint mástól.(A piacnyitás napjától)(Vásárló nem fizet licencdíjat, csak az, aki eladói jogosítványt is akar).
Ha ez sem érdekli, akkor esetleg volna az ismeretségi körében valaki, akit bármelyik ajánlat érdekelhet, megadná-e az elérhetőségét? Ha semmi, akkor garantáltan békén hagyom, mert az ő döntése, hogy kimarad belőle, és ezt minden körülmények között tiszteletben tartom.

Keresem a lehető
A.: legintelligensebb,
B.: legambiciózusabb, és
C.: legkitartóbb embereket, és nem kéjutazásra hívom őket.

 Miért pont őket? Olvastad azt a rengeteg zűrzavart, ami a gondolatébresztő leveleimből árad?  Íme, az EMBER! Csak érzékeltetni akartam, mennyire bonyolultak vagyunk.

Kell hozzá:
 A.: Kivételes INTELLIGENCIA,hogy valaki megértse:
1. Amit emberek művelnek MLM égisze alatt, AZ EGY OLYAN VICC, amin nem nevetni kell, hanem kötelező SIRVA FAKADNI! (Az üzlet egyszerű, csak az emberek bonyolultak!) A MC Donnalds a legismertebb franchishe. Olyan egyszerű, hogy zömében 17 évesek  működtetik! Mindenütt a világon TÖKÉLETESEN EGYFORMÁN!   EZ a KULCS! 
Mindegyikben ugyanazt a 10  mondatot és kérdést mondják az alkalmazottak! Nem tesznek hozzá és nem vesznek el belőle!  Ha hozzátennének valamit, kirúgnák őket! Miért? Mert tönkretennék az üzletet!

2.Az MLM a Franchishe egy speciális fajtája, amely azért MINDENKIÉ, mert nem kell hozzá tőke, csak némi licencdíj, amely egy nevetséges összeg a lehetőségért! Itt is ugyanaz a 30 speciális mondat működik, amit szóról szóra érdemes megtanulni, és az adott szituációban
AUTOMATIKUSAN, szóról szóra mondva alkalmazni. Csak ez működik, mert az emberek automata üzemmódban mindig ugyanúgy reagálnak. Mindenki!  MINDIG!  Vagy nyitott, vagy nem. Vagy ki tudod nyitni, vagy nem. Ha nyitott: vagy el tudod érni, hogy figyeljen rád, vagy nem. Ha figyel rád: vagy megtanulja és megcsinálja, amit javasolsz, vagy nem. MEGFIGYELTED, HOGY EZ NEM EGY ESEMÉNY, HANEM EGY FOLYAMAT? MEGFIGYELTED?
EGYSZERŰEN CSAK IGY MŰKÖDIK! MIÉRT? MERT a PROFIK így CSINÁLJÁK, AZÉRT!

Ha valaki nem azt csinálja, ami másolhatóan működik, vagy nincs olyan tartása, hogy bízzanak benne az emberek, akkor egyszerűen csak nem lesz sikeres, és ennyi!  Senki nem rúgja ki az MLM-ből (Network Marketing), (pedig kellene, mert rontja az iparág image-ját), hanem- nagyon humánusan- egy tanulási folyamatnak fogják fel nála. Nem rúgják ki, mert:
- vagy úgysem lesz sikeres, és emiatt előbb-utóbb úgyis abbahagyja,
- vagy kitart és  előbb-utóbb rájön, mit érdemes csinálni, és ez GYŐZELEM!

3.:A létező legnagyobb intelligencia az, hogy odafigyelünk másokra, mert utánzással tanulunk. Szememben nem a diplomagyűjtő a legintelligensebb, hanem aki koncentrált figyelmével képes felismerni a lehetőségeket, amit az élet kínál és a kellő pillanatban elég bátor, hogy meg is ragadja.


B.:Csak a legambiciózusabb emberek képesek nagyban gondolkodni, és van kellő önfegyelmük, hogy célokat tűzzenek ki, amelyet lépesről lépésre követnek, egy pillanatra sem engedve, hogy bárki, vagy bármi miatt akár egy pillanatra is levegyék a szemüket a
céljukról, vagy valaki (általában egy tudatlan jóakaró) elrabolja az álmukat.
(A nagyobbik lányomnak van két agara, jár velük Körszing-re: egy gép egy műnyulat húz egy, vagy két agár előtt cikkcakkban. Elég egy másodpercre levennie a szemét a céljáról és vége! A kutyák nagyon nagy tanítómesterek, sok tekintetben: szeretet, hűség, bátorság, kapcsolatépítés, stb.)
C.:Semmi sem helyettesíti a kitartást! Az élet nem egy sprint, hanem egy MARATON.
Láttam óriási sikeres embereket, akik emberek - több tízezres, százezres, (és néhányan
milliós) - hálózatát vezették. 18 évig gondolkoztam, és kísérleteztem: összesen kb. 3000 emberrel), mit csinálnak ők, amit én nem?
Egyszer csak, mint a villámlás, rájöttem: Az MLM hálózatépités nem egy esemény, hanem
egy folyamat! A személyiség nem másolható, de a folyamat másolható, és tanítható! ÉRTED EZT? A folyamat maga a franchishe a maga szóról szóra alkalmazott 30 mondatával, ez 17 éveseknek is megtanítható, ha tudod, mit kell tanítani, példával tanítasz, nemcsak dumálsz, csinálod is, emberileg is Te vagy a példa, akit emberek követni akarnak. ÉRTED EZT? EGYSZERŰ.   ILYEN egyszerű!
Ha valakit nem érdekel az üzlet, mint lehetőség, még mindig kellene, hogy érdekelje a spórolás, ha kicsit figyel, nemcsak felületesen átsiklik az ajánlaton. Ki ellensége a saját pénztárcájának?

A képtelefon piaca most áll robbanás előtt, mint 15 éve a mobil, és 10 éve az internet volt. Akkor szinte senki nem akarta, és nem láttak benne lehetőséget, csak a problémát látták, hogy valaki zaklatja őket ezzel. A folytatást Te is tudod....        
250 MILLIÓ KÉPTELEFON eladását prognosztizálták az EU-ban a következő 3-4 évre. A piacvezetővel dolgozhatunk, a készülék csak ebben az MLM hálózatban lesz kapható,
a boltokban nem, A cég, melynek független képviselője jelenleg a világ legnagyobb, legfejlettebb, legjobb képtelefon gyártója, a termék jelenleg kb.25x25 cm--es, hátul (mindenhez) csatlakozási lehetőséggel, egy kb. 17 cm-es, föl-lehajtható LCD- szerű képernyővel, LCD minőségű képpel.


A nagy pénz a szolgáltatási csomagok eladása, 2011. májustól kétfajta digitális, valamint vezetékes, és szertembertől mobil csomag, valamelyik jelenlegi magyar szolgáltató műszaki bázisán és lefedettségén. (Egyszer köt szerződést, és amíg a szerződés él, minden hónapban megkapja a jutalékát. Tudomásom szerint ez az egyetlen olyan üzleti lehetőség, ahol akár az első naptól kezdve jelentős passzív jövedelemre lehet szert tenni, és ha a szerződés, és a cég például 10 évig él, akkor 10 évig kapja utána a szerződést megkötő is, a passzív jövedelmet. (20 élő szerződés fölött, mert ez a limit.) Lehet, de nem kötelező, hogy az élő szerződések egy része saját használatra szóló legyen!

IV.Az előnyökről még egyszer

Ez egy tipikusan maximált nyerő – nyerő játszma! Emlékeztetőül néhány az előnyökből:
- Ebben az üzletben a kapcsolati tőkéd és az intelligenciád, amit beviszel, ami a befektetés részedről,
 - Úgyis telefonál mindenki, nem okozol senkinek járulékos költséget, ha nálad vásárol,
- Nem kell boltot nyitnod, és áruba pénzt tenned,
- Nem kell védekezned a bolti tolvajok ellen,
- Nincs szükséged alkalmazottakra a vállalkozásodba,
- Alkalmazotti hozzáállással nem kell bajlódnod,
- Egy sereg, képzett tanácsadód van, akik maximálisan érdekeltek a Te sikeredben, és nem Te fizeted őket (Egy sereg ember jutalékot kap, ezért érdekelt, hogy Téged támogasson.),
 - A piaci trendek előtt jársz a képtelefon, és a szolgáltatás eladással, és nem a trendek után kullogsz,
- Nem kötelező neked is használni a terméket, csupán 20 db. érvényes szolgáltatási szerződésre van szükséged, hogy saját jogon és hálózatból is járjon a jutalék,
- Te igazi piaci versenyt generálsz, és olcsóbb megoldást kínálsz,
- Te szolgáltatást értékesítesz: egyszer kell dolgozni, stabilan és sokáig fizet a cég jutalékot,
- Hálózaton belül ingyen tudsz telefonálni országhatároktól függetlenül,
 - Nincs főnök – beosztott viszony, barátokkal dolgozol,
- Tudsz segíteni a barátaidnak, hogy gazdagabb, boldogabb életet éljenek,
 - A munkaidőd kötetlen,
- Mindenkinek ugyanaz a lehetősége van személyiségfejlődésre. Senki nem tud lekorlátozni, sőt mindenki támogat. A megszerezhető tudásnak nincs felső határa. Én a jelenlegi tudásom 99%-át 18 év alatt ilyen Network Marketing cégeknél szedtem össze.
- Mindenkinek ugyanaz a lehetősége van, hogy passzív jövedelemhez jusson, (Szabadság, anyagi függetlenség.),
- Mert a lehetőség, amit kínálok, szinte korlátlan. A közfelfogással ellentétben, mint pénzforrás, nemzetközi és korlátlan.
- Személyiségfejlődés nélkül elképzelhetetlen a siker, ez menet közben is nagyon megnöveli a stressz tűrő képességedet.
- Az EMBER nevű leghatékonyabb hatástöbbszörözőt használod (Emberekbe fektetsz be.) Induláskor  is napi 1-3 órát dolgozol, mellékállásként, és évek múlva is. Ugyanannyi munkaidő befektetéssel a jövedelmed exponenciálisan nő, ha hatékony vagy,
- Mint minden munkavégzésnél, itt is vannak profik és pancserek. Itt csapatban vagy és utánzással tanulhatsz a profiktól,
- Egy stabilra felépített nemzetközi Network Marketing üzletet - Istenen kívül – szinte senki nem tud kontrollálni! Sem az adott országok kormánya, sem a gazdasági válságok, sem a természeti katasztrófák. Ha igazi szabadságra vágysz, egy olyan legális nemzetközi pénzkereseti lehetőségre van szükséged, hogy miután megépítetted az üzletedet, ne tudjon kontrollálni senki és semmi! Ez nagyon jótékony hatással van a stressz tűrő képességre. Állandóan az életed kontrolljáért harcoltál! Most itt a lehetőség! Ragadd meg!

 - Akarsz egy ilyet magadnak és a családodnak? Én azt is megértem, ha azt gondolod, ez őrültség, ilyen nincs! Én is ezt gondoltam, gondold Te is nyugodtan ezt, de ne menj el mellette, mielőtt alaposan bele ne néznél! Nem azt mondtam, hogy könnyű, hanem azt, hogy nagyon megéri megcsinálni! (Megfiatalodni nem fogsz, de bármi más elérhető, az, hogy fiatalos, és egészséges maradj, és boldog légy, az benne van a csomagban!)
Készen állsz rá? Tényleg készen állsz rá?
- Mint minden munkavégzésnél, itt is vannak profik és pancserek. Itt csapatban vagy és utánzással tanulhatsz a profiktól.
Az előnyök felsorolása korántsem teljes!
Te tudod azt, hogy mit ajánlasz az embereknek? Te nem képtelefont és szolgáltatásokat ajánlasz, hanem előnyöket!
Íme, a számomra teljesen megdöbbentő tény: 
Magukat értelmesnek tartó emberek kifogásokat keresnek, hogy miért ne csinálják!
ÉN?  MIÉRT?
Mit látunk mi és mit nem látnak mások?
Miért dolgozunk úgy általában? Pénzért, vagy jó szóért? Ki az közületek, aki, 40 évig jó szóért dolgozna, és megtenne minden tőle telhetőt, hogy jól dolgozzon?  Amikor bárki hoz egy döntést, hogy elkezd valamit dolgozni, azt általában pénzért teszi, igaz? Tehát a pénz se nem jó, se nem rossz, igaz?
Minden döntésekor csak 3 kérdésre kell, hogy mindenki választ adjon saját magának.(Nem nekem, mert én nem vagyok senki főnöke. Amiért mégis ezt a levelet megírom, azaz, hogy abban szeretnék segíteni, hogy meglásd, mekkora aranyrögön üldögélünk maximális kényelemben - egy olyan országban, - ahol, tisztelet a kivételnek - szinte mindenki panaszkodik, mert szarul érzi magát.)


V. A három „ÉLETBEVÁGÓ” kérdés:

1.: MEGÉRI EZT CSINÁLNI?
2.: ÉN (azaz Te) MEG TUDOM EZT CSINÁLNI?
3.: HAJLANDÓ VAGYOK MEGFIZETNI a SIKER ÁRÁT?
ad 1.: MEGÉRI EZT CSINÁLNI?
Számoljunk egy kicsit. Vegyük azt, hogy ma Magyarországon az átlag (kerekítve) bruttó 200eFt-ot keres, és ebből megkap nettó  110 eFt - ot. Ezért bejár 40 évig dolgozni, megpróbál kijönni a főnökével és a kollégáival, és nemhogy nincs megtakarítása, de a nagy többség túlköltekezett, azt nyögi. A 40 év elteltével megkapja annak a pénznek a 40-65%-át, amelyből eddig sem tudott kijönni.(40%-át akkor, ha egy ideig minimálbére vállalkozó volt). Másik lehetőség, hogy minimálbéres vállalkozóként küzd, és éppen most dózerolják el a multik. Ha Te nem tartozol e nagy többséghez, akkor én Neked nagyon gratulálok. Akkor, kérlek, segíts a szeretteidnek, akik most bajban vannak. Kezedben van a világtörténelem egyik legnagyobb lehetősége. Nézz rá, és lásd meg!


 Egyszer dolgoztál 1 évet, és többet keresel utána, mint más, aki 40 évig bejár a munkahelyére!  Veheted úgy, hogy egyszer kitöltesz egy lottószelvényt, és minden hónapban van egy biztos négyes találatod. Ha valaki észreveszi alattad, hogy ő is mekkora aranyrögön csücsül, és komolyan elkezdi, 10 éven belül akár 50 országban lehet egy gigantikus üzleted! Ha Te leszel az, az ember, aki ezt időben észreveszi, akkor biztosan lesz!
Van egy óriási járulékos haszna az MLM-nek! Amikor fent állsz a színpadon, és nem egyedül, hanem egy sereg barátoddal,akik zömét ezúton szerezted, és belenézel az örömtől csillogó szemeikbe,akkor, és csakis akkor fogod megérezni,hogy érdemes volt… Ezt az érzést én itt és most nem tudom neked átadni, éld meg!
ad 2.. Te meg tudod ezt csinálni? Erre a válaszom az, hogy igen is, meg nem is. Ha okos vagy, akkor biztosan nem, de ha intelligens vagy, akkor biztosan igen. Az MLM üzletben az okos embereknek nem terem babér, ez az intelligens, fegyelmezett, céltudatos csapatjátékosok gigaüzlete. Ez egy franchisce! Minden ki van találva, kell önfegyelem az alkalmazáskor!
ad 3.: Hajlandó vagy-e megfizetni a siker árát? Ezt Te tudod, én nem tudom! Én csak azt tudom, hogy kimagasló önfegyelem kell hozzá, ez a siker ára. Egy túl bonyolult emberi lény olyan egyszerűen kell, hogy tudjon dolgozni, hogy egy 17 éves is tudja őt másolni. És EMBERKÉNT kell tudni példát mutatni. Ez a bizalom és a másolódás üzlete. És „csővezetéket kell építeni, ” nem  vödröket  cipelni.” Hozzászoktál, hogy mindent „bonyolítasz”, a szokásaink az urak, ezért mindig, mindenkinél itt szokott megbukni a mutatvány. Új, előrevivő szokásokat kell kialakítanunk, és megszabadulni azoktól, amelyek nem visznek előre bennünket.
 A milliárdosnak milliárdos szokásai, a koldusnak koldus szokásai vannak.  Minden, amit szeretnél, de jelenleg nem rendelkezel vele, az a komfortzónádon kívül van jelenleg. És szükséged lesz pénzügyi intelligenciára, és ez is egy szokás! Ezt sehol nem tanítják, csak itt, az MLM-ben. (Kötelező tantárgy.)
Lélegezz mélyeket, érezd, hogy életben vagy. Vannak csodálatos képességeid! Mikor fogod őket használni?

VI.Kereshetsz pénzt, vagy kifogást

 Minden, amit én akartam, és minden, amit én nem, de a feleségem akart, elértük, kivéve egy dolgot: átütő MLM sikerek.

 „Egy jó férj mögött mindig egy sokkal jobb asszony áll", ez igaz, ez nálunk is így van, a feleségem nagy kapcsolatépítő, és EMBER. Ebben az életemben ő a  szponzorom, ő kért helyettem is az élettől kettőnknek.(Én eredetileg semmit nem kértem az élettől, mert nem tudtam, hogy kérhetek.)


Mindenki döntse el, pénzt akar keresni, vagy kifogást! Nem létezik olyan tanulási folyamat, mely fogalomszintű csak, mert ha néhány napon belül, emberekkel beszélve nem tesszük élményszintűvé, lesüllyed a tudatalattiba, és félig elvesztettük. Helyet foglal a sok pszichológiai szemét között, és cérnavékony hangja elvész a negatív hangzavarban.

Mi itt az üzenet?

- Nem az, hogy kinek van nagyobb háza, és jobb helyen!
- Nem az, hogy kinek van több, és jobb diplomája!
- Nem az, hogy kinek van jobb és stabilabb vezető állása, magas fizetéssel!
- Nem az, hogy ki a menőbb nagyvállalkozó!
- Nem az, hogy ki az okosabb ember!
- És nem az, hogy óvakodj a pucértól, aki az ingét kínálja neked! Miért is?

Mert ami NEM az üzenet, azt egy mondatban így lehet összefoglalni:

A vesztes - vesztes játszma.

 Miért? Mert Most teremtjük a HOLNAPUNKAT. Rezonanciával bevonzunk embereket, eseményeket, és dolgokat. Ha magas frekvenciájú rezgésünk van, akkor jó dolgokat, ha alacsony, akkor meg rossz dolgokat. Nincsenek véletlenek, csak VONZÁS TÖRVÉNYE van, Kivételek a törvény alól pedig nincsenek.

És amikor majd elmegyünk, is csak egy dolgot viszünk magunkkal: csak azt, ami a miénk: AZ ÉRZÉST! Minden más marad, hogy a rokonoknak legyen min marakodni: minden, amit csak kölcsön kaptunk, aminek csak a gondnokai voltunk: Ház, autó, és egyéb olyan dolgok, amikről a halálunk pillanatában rájöttünk, hogy talán nem is fontosak. Talán felértünk a csúcsra, de rossz falhoz támasztottuk a létrát. Kérdés: miért kell a megvilágosodásunkra halálunk pillanatáig várni?


3 NLP tréning után ezekre a válaszokra ébredtem:

1. Az elménk egy jéghegyhez hasonlít, tudatos elménk a jéghegy csúcsa.
2. 400milliárd bit/sec. információ érkezik az agyhoz, ebből 2000bit/sec. a tudatos.
3. Életünk robotpilóta üzemmódban zajlik, és találkozások alkalmával 30 másodpercre, tudatosra váltunk, majd visszakapcsolunk. Egész életünket tudattalanul éljük le, és nem is tudunk róla. Nem vagyunk a figyelem állapotában, vagy ahogyan másképp mondják, nem vagyunk a jelenben, csak néha, és csak alkalmanként maximum 30 másodpercre.
4. Szinte minden döntésünket tudatalatti szinten hozzuk, miközben azt gondoljuk, hogy tudatos döntést hozunk.
5. Gyermekkorunktól programoz bennünket a világ, (szülők, TV stb.), kialakul egy szűrő, amin keresztül engedjük át az információkat.
6. A szűrőnk hivatott meggátolni, hogy beleőrüljünk az információáradatba, mellékhatásként "megvéd" a szűrőnk által nem engedélyezett "túl nagy siker" "káros" hatásaitól is.
7. Az NLP tréning recsegve - ropogva elkezdte nálam tágítani ezt a szűrőt, mert én ott voltam.

A valódi üzenet az, hogy melyikünk volt a közelmúltban hosszabb ideig a FIGYELEM állapotában, mert keresgélnie kellett, és kíváncsivá vált. Aki nyitott, és kíváncsi, csak az talál rá a lehetőségekre. Miért is mondja a Biblia: „Aki keres, az talál.”

(Aki nincs éppen a FIGYELEM állapotában, az EGO-ként reagál, nem gyermekként.)
Pedig, csak meg kellett volna maradnunk GYERMEKNEK! (Csak akkor tudtunk volna megmaradni EMBERNEK.) Mert milyen is a gyermek: kíváncsi, érdeklődő, nyitott. Rácsodálkozik Isten gyönyörű világára.


VII. A HOGYAN - ról röviden,

(A 9 pont, amitől minden MLM üzlet működik:)

Bevezető kérdések: Ha futballozni akarsz, mi az első lépés? Hát, meg kell ismerned a szabályokat. És ha golfozni? Akkor is. Mi van akkor, ha az emberek üzletben akarsz tevékenykedni, esetleg pénzt keresni? Kaptál magadhoz használati utasítást, amikor megszülettél? És másokhoz kaptál használati utasítást?
Ez az EMBEREK üzlet! Az üzlet egyszerű, csak az emberek bonyolultak, de kiszámíthatók! 

Nagyon, de nagyon nehéz a játékot játszani, ha nem ismerjük a szabályokat! Az emberek nem akarják megismerni a szabályokat, és lusták dolgozni. Ha mi ismerjük a szabályokat, akkor viszont nincs konkurenciánk! Ez jó, vagy jó?

Íme, a 9 szabály, ahogy működik:

1. Először kapcsolatot kell építeni! Addig meg se próbálj üzletet kötni valakivel, amíg ki nem alakítottál vele baráti kapcsolatot! Én téged barátomnak tartalak, függetlenül tőled! Csak ezzel a hozzáállással tudod elindítani az üzletedet.
2. Az emberek nem akarnak változni! Te erőlteted, hogy változniuk kell! Ne erőltesd! Nagyon inzultáló nekik, hogy amikor üzletet ajánlasz nekik, azzal közvetve azt állítod, hogy az ő pénzügyi stratégiájuk csődöt mondott!  Ők meg akarják védeni az ő pénzügyi stratégiájukat! Nem szeretünk változni! Sírunk, amikor megszületünk! Hol a magzatvíz? Olyan nagy a fényesség, és a zaj idekint! Vágyunk vissza! Tudod, hogy a sikerhez változniuk kell, de nem zúdíthatod az új emberre egyszerre, azonnal. Ha mégis így tennél, ez a rendszer-rekedés. Át kell verned őket az ő érdekükben!
3. Az EMBEREK üzletben vagy! Emberek, emberek miatt jönnek el a marketingtervre, nem telekommunikációs trend, vagy antioxidánsok miatt! Hogyan vered át a jelölteket, hogy érdeklődjenek? Az embereket kell lelkesen reklámoznod (az előadót és nagyon lelkesen), nem az üzletet!
4. Munka, és lelkesedés! Két csapda is vár: először nem akarod elkezdeni az MT tartást, majd fokozatosan elszáll a lelkesedésed. Amikor rájössz, hogy tudod csinálni az üzletet, akkor és pont akkor száll el a lelkesedésed, mert az üzlet számodra elvesztette a misztikumát! Amikor elszállt a lelkesedésed, attól a pillanattól MLM halott vagy, és nem is tudsz róla! Legyél nagyon lelkes, mert a lelkesedésed szponzorál, nem a logika, és nem a telekommunikációs trend!
 Nagyon óvatosan, kérdezéssel, és tompítós közelítéssel indítod az új embert, nehogy megijeszd! A profik célokat tűznek ki, névlistát írnak, marketingtervet tartanak, képzik magukat, és egy üzlethálózat indításakor lábakban, mélységépítésben gondolkoznak. Kezdj el minél előbb marketingtervet tartani! Előbb egy az egyben 1 embernek, PPS - ről, vagy laptopról. Akkor tiéd az üzlet, ha el tudod mondani! Gyakorold a marketingtervet, beszélj lelkesen! Tarts 15 MT - t legalább havonta, és nemsokára az MT tartás komfortzónádon belül lesz!
5. Felépítés! Saját magadat soha nem tudod reklámozni, mindig csak valaki mást! Senki ismerősöd nem fog rád hallgatni, ezért építsd fel a felső vonalad! Őrá majd hallgatnak, ha őt jól és lelkesen felépítetted! Ez téged inzultál, de bocsánat, ez az üzlet! Amikor meggazdagodsz, akkor majd elmélkedhetsz erről a tengerparton. Az egész így néz ki, itt a szabály: van egy bankszámlád, de egy fillért sem vehetsz ki magadnak, de bármennyit kivehetsz róla bárki másnak! A legtöbb ember úgy hal meg, hogy soha egy fillért nem vesz fel erről a bankszámláról. Inkább eltemetik vele együtt, de soha egy fillért nem vesz fel róla valaki másnak.  Az emberek dolgoznak pénzért, és dolgoznak elismerésért. Nem tudsz pénzt nyomtatni az alagsorodban, mert becsuknak a börtönbe, de kreálhatsz bármennyi elismerést, és az rengeteg pénzt ér!  
A felsővonal felépítése csak a felépítés egyik része! A nehezebb része most jön: ha te egy felső vonal vagy, ezt a felépítést a rendszer adta neked, hogy gazdálkodj vele, vagyis megoszd az alsó vonalaiddal, a testvérvonalaiddal, vagyis mindenkivel. Visszaépíteni az alattad levőt, főleg azt, akitől a felépítést - az elismerést - kaptad! A felépítést a rendszertől kapod, és nem azért, hogy fürödj a dicsőségben, hanem, hogy másokat építs! Ha arra használod, hogy fürödj a dicsőségben, akkor sajnos nem érted a felépítést!
6. Minden döntés a tudatalattiban zajlik! A hatalom a tudatalattiban van. Amikor azt gondolod, hogy tudatosan döntöttél, akkor azért gondolod ezt, mert a tudatos elme azt mondja, hogy ő döntött. A tudatalatti a felnőtt, olyan, mint egy országháznyi épület (mint egy felnőtt), a tudatos elméd pedig egy borsó (mint egy 3 éves gyermek). Az első 30 másodpercben figyel csak rád a tudatalatti, mert nagyon elfoglalt: a szívnek verni kell, stb. Tehát az első 30 másodpercben 2-3 mondattal meg kell csinálnod a zárást, és utána tarthatod a briliáns prezentációdat a tudatos elmének. Ha nem csináltad meg a zárást az első 30 másodpercben, akkor sajnos elfújtad az egészet. Az első két mondat egyben a zárás is: csak 30 másodperced van, és a tudatalatti dönt. Íme, a két varázsmondat: „A legtöbb ember, akinek elmondom ezt a lehetőséget, lelkes lesz, és csatlakozni akar, de néhányan nem. Ők még gondolkodnak, megvárják, amíg mindenki megtudja ezt a lehetőséget.”
7. Kérdezés, kérdezés, és kérdezés. Hagyd, hogy ő döntsön. Tanulj meg úgy kérdezni, hogy azt a választ kapd, amit hallani szeretnél. Ha a kérdés jól van feltéve, akkor arra csak az a válasz adható, amit hallani szeretnél, mert annak az ellenkezője hülyeségnek tűnik. Tedd úgy fel a kérdést, hogy a jelölt ne kockáztassa meg, hogy hülyének látsszon.
8. Találkozók, találkozók, találkozók. Te behozod az embereket, de minden ember egy találkozón hoz döntést arról, hogy elindul, és megcsinálja. Csak találkozón van meg az a mentális erő, mely tud neki segíteni a döntésben. Ott kapja meg a hitet, hogy ezt ő is meg tudja csinálni! Ezt te néhányad magaddal soha nem tudod neki megadni! Ha semmit nem jegyzel meg ebből a kilenc pontból, csak ezt, akkor is lesz üzleted. A találkozók a legfontosabbak! Legyél ott, és hozz magaddal élő embereket! Kezeld ezt úgy, mintha az életed múlna ezen! Mert az életed tényleg ezen múlik!
9. Mindig figyelj az érzéseidre! Az érzésed az iránytűd! Amikor jó érzésed van, akkor jó irányba haladsz! Amikor rossz érzésed van, hiába gondolod, hogy pozitív vagy, az érzésed arról tájékoztat, hogy nem abba az irányba haladsz, amerre szeretnél, hanem pont az ellenkező irányba, amerre nem szeretnél! Az érzésed az iránytűd mindig!

Összefoglalva:

Kell stratégia, és kell taktika mindenhez, amit el akarunk érni az életben. Ismétlem: MINDENHEZ! Ha eddig úgy gondoltad, hogy emberek „véletlenül lettek, vagy lesznek sikeresek,” itt az idő, hogy ezt átírd a fejedben.

„A stratégia taktika nélkül: keserves út a győzelemhez, a taktika stratégia nélkül: biztos út a vereséghez.”„Minden ember láthatja azt a taktikát, amivel csatát nyerek, de amit senki sem lát, az az a stratégia, amelyből a győzelem származik.”
                                                    írja Szun Ce mintegy 2500 évvel ezelőtt!



Én megkérdezném, hogy véleményed szerint az anyagi síkon ki számít igazán gazdag embernek?

Erre a legtöbben azt válaszolják, hogy: Akinek van egy háza, lakása, nyaralója, két autója, állandó milliós jövedelme, ötös lottó nyereménye, stb.  Én egyik válasszal sem lennék elégedett. „Igazán gazdag az, az ember véleményem szerint, aki a világ bármely pontján, megveheti azt, amire éppen szüksége van, vagy amihez kedve van, anélkül, hogy ki kellene számolnia, hogy ezért mennyit kell majd spórolnia, miről kell majd lemondania.” (És akkor még ott van a nem anyagi sík gazdagsága, amely legalább ennyire fontos, de itt és most csak koncentráljunk az anyagi síkra!)

 Én úgy gondolom, hogy nagy bajban vagy, ha árualapú üzletből származik jelenlegi fő jövedelmed! Tudat alatt már tudod, hogy a konkrét árualapú üzleti tranzakciók száma és mérete csökken. Ideje, hogy tudatosítsd ezt! Trendek után kullogni nem éri meg!

Emlékszel a mobiltelefon sztorira? És az internet sztorira? A tömeg azt kántálta, hogy nem fog menni! Néhányan azt mondták, hogy menni fog! Jelenleg egyötöd részben ők vannak a magyar TOP 500 - ban. Most új divathullám jön, az, az üzleti személyes kommunikáció, (mint a BNI), a telekommunikáció és az internetes videó kommunikáció. Csatlakozhatsz a tömeghez, amelyik azt mondja, nem fog menni! Elárulok valamit: Ez az oldal nem fizet!
Ahol most vagy, oda tudtál önerőből eljutni! De minden komoly teljesítmény csapatjátékra épül! Amit én ajánlok, az nem a legjobb lehetőség akkor, ha nagyobb kockázat nélkül, csupán munkával és tanulással, önmagadon dolgozva ki akarsz emelkedni a szürke tömegből, hanem az egyetlen! Nem a legjobb, hanem az egyetlen! A Network Marketinget több ezer éve ismerik és használják, és kb. 60 éve azért indult újra, mert valakik lehetőséget akartak adni minden embernek, hogy nagyobb kockázat nélkül idejét és szenvedélyét nem kímélve vállalatbirodalmakat építsen fel. Tudom: nincs időd, nincs pénzed, nincs szenvedélyed, nem vagy szabad, és nem vagy boldog. Szuper! Akarsz ezeken változtatni? Nem az egyiken, hanem az összesen? Én azt mondom, lehet leélni egy életet úgy, hogy a hiányt bámulod. Én azt is mondom, hogy ez nem éri meg!

Létezik egy könyv, amely a Darnel alaptréning forgatókönyve is lehetne, Vermes Éva újságíró könyve, ez a címe: „Terád vártál”

 Valószínűleg ez a legtömörebb megfogalmazása annak az élethelyzetnek, amelyben szinte mindenki az életét tengeti, az agykapacitásának 5 -10% - át kihasználva. Íme, a kómában levő emberiség, amely a koncentrált figyelem teljes hiányától szenved!

A legtöbb ember bérből és fizetésből él. Miért is? Mert tudat alatt pontosan tudja, hogy milyen veszélyes, és mekkora kockázattal jár hagyományos vállalkozásban mindenfajta vállalkozói tapasztalat nélkül egyedül elindulni. Nem lát más lehetőséget, és addig, amíg valamilyen hatalmas katarzis nem éri, meg sem próbál elindulni. Amikor engem 1989. november 7.-én – jutalmat vártam, mert megmentettem a cégem a totális anyagi csődtől, helyette a vállalati sakkjátszma első tiszt áldozata lettem a vezér lecserélése érdekében, - a cég kapuján kilépve, kiesett a számon az alábbi mondat: „Rohadjak meg, ha én még egyszer valaki másnak dolgozom.” Ennek a mondatnak akkora ereje volt, hogy én aznap délután már vállalkozó voltam! Kényszervállalkozó! Mivel mind vizuálisak vagyunk, találtam egy ideillő videót, mely a lényegre koncentrálva bemutatja hagyományos vállalkozóvá válásom akkori folyamatát. Ezen linken meg tudod nézni a videót és a hozzászólások hitelesítik a hagyományos vállalkozások eme - nemcsak akkori, hanem a mai magyar valóságát is:

Később a rokonok, a barátok és az ismerősök ezt mondták: ”Neked könnyű volt!” Teljesen igazuk volt, halálosan elszánt voltam, és nem néztem hátra! Ma ugyanígy tudsz hagyományos vállalkozóvá válni! Ha nincs katarzisod, inkább nem fogsz elindulni hagyományos vállalkozással!

Valamit kérdeznék ehhez: Mi a Network Marketing üzlet kockázata egy ilyen kockázatú hagyományos vállalkozáshoz képest?

  Az élet életveszélyes! Túlkommunikált világunkban mindenkinek az elméje védekezik, és szűrőként funkcionál. Ez általában jó, mert sok csapdától megvéd, de valójában ez a "védelem" a létező legnagyobb csapda!  És ez valójában nem is egy csapda, hanem legalább négy, (de az emberek 80%-ánál ez inkább öt) amely egymásra épül: 


1.Mindenkinek az első csapdája, ami az útjába áll, az egy zárt elme, a sajátja.(Csak pillanatokig, átlagosan 25 másodpercig vagyunk a figyelem állapotában, mindenki, én is!)

2.Ha az első csapdát elkerülted, (Amikor valaki kíváncsi, kinyílik átlagosan 30 másodpercre az elme!) jön a második csapda:  Ha röviden írok, az nem érthető, ha hosszan, azt általában nem, vagy figyelmetlenül olvassa mindenki! (Én sem vagyok kivétel!) Azért nem, mert nincs ideje. És valószínűleg pénzre is gyorsan van szüksége, mert nyomják vállalkozásának adóterhei, vagy banki kölcsönei, esetleg mindkettő. És állandó stresszben él ezek miatt. 

3.Ha ezen a második csapdán is átverekszed magad, akkor jön a 3. csapda: ez két szűrő az elmében: (az előítéletek, ez is mindenkinek van, nekem is!) 1. én ezt már tudom, 2. nem értek egyet szűrők az elmében! Ha ki tudod kapcsolni a két szűrőt a fejedben: (1. én ezt már tudom, 2. nem értek egyet!), akkor, és csakis akkor van esélyed, hogy engem megérts! Ez az üzenet majd akkor jut be az elmédbe, ha sikeresen kikapcsoltad a fenti két szűrődet, előbb nem!  E két szűrő blokkolja a kíváncsiságot, és elzárja az információáramlás útját! Mindenki ugyanígy működik! Amíg nem tudod, hogy Te hogyan működsz, nincs esélyed, maradsz a mókuskerékben!

4.Ezután jön a negyedik csapda: homeosztázis és komfortzóna: Minden, amit elértél, az komfortzónán belül van, és minden, amire vágysz, de még nem érted el, az pedig komfortzónán kívül. Azzal, amit most csinálsz, oda tudtál eljutni, ahol most vagy, ha más eredményt akarsz, mást kell csinálni.
5.Az ötödik csapda nem érinti a belső kontrollost. De az emberek 80%-a külső kontrollos. A külső kontrollos egész élete arról szól: „Mit fognak szólni az emberek?”

Én megmondom: kritizálni fognak. Ha kis lakásban laksz, ócska autóval jársz és kevés a jövedelmed, akkor „lusta vagy”, ha gazdag vagy, akkor pedig „kizsákmányoló!” A másik ember EGO-ja nem tudja elfogadni, hogy valaki okosabb nála. „Neked szerencséd volt”, mondják, és az emberek többsége a többieknek való beteges megfelelési kényszer miatt inkább a saját lelkét tapossa meg, és olyan célokat hajszol, amely nemcsak értelmetlen, de lehetetlen is: megfelelni másoknak. Az eredmény: elfelejt megfelelni saját magának.
(Nézz meg egy kétéves gyermeket: a bölcsődében a legjobb játékot veszi el magának, és megharcol érte! Ő még tudja, hogy az neki jár! Te mit gondolsz, neked mi jár?)

Ettől olyan beteg ez a társadalom, mert neurotikus egyének alkotják. Ha segíteni akarsz az embereknek, segíts előbb saját magadon, ne terheld a világot még egy neurotikussal! Csak abból tudsz adni, amid van, amid nincs, abból nem tudsz! Hagyd a világ gondjait a világra, magadon javíts, ezáltal automatikusan jobb lesz a világ, mert ez egy holisztikus világ!


Nemrég, NLP tréningen sok hasonló kérdésre választ kaptam.

- A legfontosabb válasz, hogy nehéz a játékot játszani, ha nem ismerjük a szabályokat!
- A második legfontosabb válasz, hogy erre a világegyetemre azért jöttünk mindnyájan, hogy változzunk, fejlődjünk, ezzel járuljunk hozzá a teremtéshez.
- És a harmadik, hogy az egész világegyetem segít ebben Téged, engem, mindannyiunkat.

Mióta az eszemet tudom, kb. 3 éves korom óta keresgélek, sokáig azt sem tudtam, hogy mit keresgélek ezen a sárgolyón? Valamikor 1993-ban kezdtem el életem legelső MLM üzletét.1995. decemberében beléptem a nagy A betűs üzletbe. Rengeteget tanultam ott az elmúlt időszakban, de nem tudtam megvalósítani benne semmi álmomat. Mégis hasznos volt ez az időszak számomra. Hallottál a kínai bambuszfáról? Ez az a növény, amelyik a tulajdonságai alapján a legjobban hasonlít az emberre. Hogy miért is? Mert 5 évig csak gyökérre hajt! Elülteted, öntözöd, trágyázod, és 5 évig semmi nem történik... Látszólag... 5 év után pedig 20 láb magas lesz 6 hét alatt. Állsz mellette, és szemmel látod, ahogyan nő. Elképesztő, nem?

No, az ember ugyanilyen! (Gyors fejszámolással kiderítheted, hogy ez a folyamat nálam több, mint 5 éve tart.)

Sokáig nem élveztem ezt a keresgélést, sőt kifejezetten zavart. Mi változott?

 Lassan, nagyon lassan jobb ember lettem.(Önmagamhoz képest, persze.) Ezáltal képes voltam jobb embereket bevonzani az életembe. Mert a világunk mindig minket tükröz. Az ember mindig összehasonlít, és kritizál. Közben nem gondolja, hogy a másik ember tükrében önmagát látja.

Az A betűs üzletben lévő szponzorom 16 éve van abban az üzletben, ő a mindenható "okos tojása" a néhány tucat  üzlettársának. Ránéztem, majd ránéztem Csillára és Lajosra, jelenlegi szponzoraimra, és szinte felnyársalt a különbség, és ennek felismerése: Ők igazi vezetők!
 És ránéztem a csapatunkra, amit együtt építettünk Karcsival és Zolival. És egy emlék átvillant az agyamon:

A Verebes József sztori. Amikor a mágus Győrben az ETO - ból bajnokcsapatot épített. A 160 cm -es szélső Szabó Ottó hazament, és azt mondta a feleségének, hogy Verebes azt mondta az edzésen, hogy mi vagyunk a legjobbak. A fél város ezen röhögött, mert a feleség mindenkinek elmondta. 1 egész hétig röhögött a város, utána nem. Jött az Ózd, az eredmény 8:0 lett. A következő hazai meccsen - két héttel később pedig 9:1 az ETO javára. Az ötödik héten a fél város kint volt a 15.000-es stadionban, és aki 20 perccel a meccs előtt akart bemenni, annak nem jutott jegy! Több jegyet adtak ki, mint ahány hely volt, és kórusban üvöltöttük: most jön a harmadik... most jön a negyedik.. És jöttek a gólok, és egy furcsa dolgot megfigyeltem: mindkét félidőben lejtett ugyan a pálya, de mindegyik félidőben más irányba!


A legtöbb embernek információhiánya van, mint nekem volt! És rendszer - rekedése van, mint nekem volt! Ez az üzlet más!
 
Itt minden más, ami eddig volt, azt valószínűleg el kéne felejtened, amit az MLM-ről gondolsz, mert nem szolgál Téged! Itt az üzlet más, a vezetők mások, a csapat más, Ebből kimaradni?  Majdnem mindig információ hiányosan döntünk! Ne tedd, mert nem éri meg! Ezt az üzletet bárki meg tudja csinálni! Azt pedig, hogy bulizva csinálod, vagy görcsölve, azt te döntöd el! Én meghoztam a döntést: útközben is jól fogom érezni magam, én bulizni fogok.

Csak akinek elég nagyok az álmai, nagyobbak, mint az akadályai, az halad tovább!
Én emberekbe fektetek be, de kizárólag nyitott, intelligens emberekbe. Mondhatnám, hogy ez elég kényelmes, mert mindenki önmagát szelektálja. Kizárólag azok látják meg ezt az óriási lehetőséget, akik annyira szellemi TOP-on vannak, hogy a fenti összes csapdát el tudják kerülni.

Az embereket azért üti a SORS, hogy kinyissák az elméjüket! (Ez olyan, mint a diótörés!) A zárt elméjű ember még nem szenvedett eleget! Arra vár, hogy a problémái majd megoldódnak. (Nem fognak, amíg ezen a világon létezel! Ha csak… )

A hited kell, látnod kell a sikert, mielőtt az megjelenik! Miért? Mutass nekem egyetlen gazdag embert, aki nem úgy lett gazdag, hogy először meglátta, majd elhitte, végül tett érte, és kitartott, amikor mások azt mondták, hogy jó, jó, majd ha te sikeres leszel! Csak egyet mutass, aki az események után kullogva lett sikeres!


Mi kell a Network Marketing üzletépítéshez:
1. Nyerő hozzáállás:
-                         -  Figyelem, ami soha nincs, mert senki nem figyel! (Ez lehet akár egy előny is!)
-                          - Tanítható, nyitott, a világra rácsodálkozó elme,
-                          - Munkaetika.
2.   A kapcsolati tőkéd. (Ha a fodrászodat hatékonyan reklámozod ingyen, akkor egy telekommunikációs valódi piaci versenyt generáló lehetőséget sok pénzért? Rengeteg pénzért, és a dolgokat lecsupaszítva az EMBER nevű legjobb hatástöbbszörözővel dolgozhatsz. Ez nehéz is, és könnyű is!)
3Elérhetőség, képzési eszközök: telefon, CD lejátszó, E – mail,
4.   Mobilitás: autó, vagy legalább egy bicikli, és a 2 lábad is megteszi, ha csak az van.
5. Betöltött 18 éves életkor.
Szerinted, csak itt Magyarországon hány ember felelhetne meg a fenti feltételeknek? Szerintem kb. 8 millió ember! Látod, ettől igazi ez a lehetőség! Nem csak Dr. Gipsz Jakab, nagy vállalkozó, a filozófiatudományok nagydoktora, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja élhet ezzel, hanem mindenki! Még sem él vele mindenki! Vedd észre, mekkora előny ez, hogy nem él vele mindenki! Nem tud telítődni!


Tudod, hogy kire, mire vársz?


Te saját magadra vársz, és egész életedben terád vártál!

Mikor fogsz valami nagy dolgot kezdeni az életeddel? Mikor kezdesz el végre élni?


  VIII. Mit érdemes tudni a Network Marketing iparágról?


Elgondolkodtál – e már valaha is azon, hogy mit jelent az, hogy ura legyél az életednek?

Minden egy álommal kezdődik!

Álom nélkül az egész élet nem sokat ér! Ha van egy álmod, szállj be, és indulj el az álmod felé! Légy egyszerű! A legegyszerűbb, ha nem, vagy csak nagyon keveset beszélsz: Kérdezel, nem beszélsz és dicsérsz! Csak ezt a hármat! Az ügyfélszerzés profi módja: indíts el egy baráti beszélgetést! A legfontosabb szabály: Ne ronts ajtóstul a házba! Miért hallgatna meg téged figyelmesen bárki?

Az egyetlen értékesítési formula, melyre szükséged van: IGÉNY+PROBLÉMA+MEGOLDÁS (Ebben a sorrendben.

- IGÉNY: Mit akarnak az emberek-> Jó igényfelmérő légy!
- PROBLÉMA: Mi áll az igényük kielégítésének az útjába?
- MEGOLDÁS: A válasz, amelynek segítségével felülkerekedhetnek a problémán, és megszerezhetik, amit akarnak.

A MARKETING: Egy (vagy több) termék(ek), vagy szolgáltatás(ok) áramoltatása a gyártótól vagy szolgáltatótól a fogyasztóhoz.

3 ALAPTÍPUS létezik összesen:

1.Nagy – és kiskereskedelem (Ezt mindenki ismeri.)
2.Közvetlen értékesítés (direktmarketing): Profi értékesítők kiképzése (kevés profi sokat elad).
3. Network Marketing, más néven Multi Level Marketing (MLM), többszintes hálózati marketing. Ez egy ember által kevés terméknek ajánlás útján történő kihelyezése, majd ennek a rendszernek bizalmi úton való lemásolódása sok ember által.

A marketing negyedik típusa a postai csomagküldés, mely alapvetően a közvetlen értékesítés speciális fajtája.
Az ötödik típus, amelyet alapvetően összekevernek az MLM – el, a PIRAMIS rendszer. Ez illegális, törvénytelen, hiányzik belőle a jó, használható termék, vagy szolgáltatás. A PIRAMIS rendszer nemhogy nem MLM, de még MARKETING sem!

Piramis játék jellemzői:

- Nem létező eladás,
- Fejvadászat,
- Illegális,
- Fent kezdenek,
- Telítődik,
- Csak az elindítóknak jó.

Hagyományos szervezetek:

- Piramis szervezetek,
- Fent a főnökök,
- Lent a dolgozó hangyák,
- Akinek nincs álma, azok valósítják meg azoknak az álmait, akiknek van. Mások álmaiért dolgozik a többség.
- Ez a hamis biztonság ára.

Ezzel szemben az MLM:

- Mindenkinek a saját célja a főnöke,
- Csak akkor emelkedünk, ha az alánk tartozó hálózatnak dolgozunk,
- Emberekbe fektetjük időnket, pénzünket, energiánkat. Ők a MAGOK.
- Mindenki legalul kezdi az üzletet.
- Magas minőségű, jól eladható termékek és szolgáltatások.

Az MLM: ősrégi üzleti modell (Ádám, Éva, Kígyó; Jézus és a 12 tanítvány; Evangélium= Jó hír= termék!). Több, mint 50 éve hatékonyan üzemelő billiárd dolláros üzletág!

Friss hírek:

1.Szántó Nikoletta  2011. novemberben TC lett a csapatunkban. Nem lettünk neki bemutatva, úgyhogy nem is tudta, kik vagyunk a nejemmel. Sőt az egész gyulai csoport nem tudta...Én becsempésztem magam az októberi találkozó csoportképére, és amikor megnézték a képet, fogalmuk sem volt, hogy ki a fene vagyok. A nejem közvetlenül Nikoletta mellett ült, és szokása szerint tanácsokat osztogatott...Hazafelé a kocsiban Nikolettáék megtárgyalták az ismeretlen hölgy tanácsait...Megjelent a csoportkép, én pedig megjegyzést írtam a Facebookon...:

  Ez a Network Marketing hatalma 2011.októberben előregisztráltam az ACN-be, és 1 embert ismertem közületek:Györkös Zolit. Szépek vagytok, fiatalok, csapatszellemet kell építeni és kitárul előttetek a világ.Zoli és Kun Pisti nagyon jó munkát végez, hallgassatok rájuk.Büszke vagyok rátok.Szeretettel:Tibor.

És néhány nappal később írtam még egyet...:
Kedves Csapatunk! Úgy érzem, Roxin János neve indokolatlanul el van hanyagolva, amikor az érdemeket megemlítik. Nemcsak azé az érdem, ami berúgja a gólt! Ha ő nincs, akkor Szántó Nikoletta sincs. Ez nem kisebbíti Szántó Nikoletta érdemeit. Ezúton gratulálok Danyikó Karcsinak is. Ha ő nincs, akkor én sem vagyok, akkor Györkös Zoli sincs, és akkor Kun Pisti sincs! Gratulálok Roxin Jánosnak, és Szántó Nikolettának, valamint az egész csapatnak. Ezúton szeretném Csillának és Lajosnak is megköszönni az áldozatos önzetlen munkáját. Minden fontos, de csapatszellem nélkül senkik, és semmik vagyunk! Egymást kell felépítenünk! Ha nem építjük fel egymást, akkor valami mást teszünk! Akkor leépítjük egymást! Lehetetlen ezt megérteni, vagy csak nagyon nehéz? Én 19 éve építek MLM üzletet, ez a 13. MLM, amelyet építek. Igyekeztem megtanulni, amit lehet. Régen azt akartam, hogy az alattam lévő emberek szeressenek engem. Ma kizárólag azt akarom, hogy alattam az emberek sikeresek legyenek!!!! Valószínűleg nem mindenki fog szeretni engem ezért a mostani beszólásért. Ez az az ár, amit meg kell fizetnem azért, hogy Te sikeres legyél. Ha most nem értitek ezt, bízom benne, hogy egyszer megértitek. De nem szeretném, ha bárkinek elszállna az agya, és magának tulajdonítaná az egész sikert! Nemcsak a sikertelenséget kell tudni elviselni!Sokkal nehezebb a nagy sikert szeretettel, hálával, és szerényen. Gratulálok az egész csapatnak!!!!! Csilláéktól lefelé mindenkinek. És nagyon büszke vagyok Rátok! Annyira, hogy az éjjel nem tudtam aludni! Ez a cikk egy nagyon nagy elismerésnek lett szánva, másrészt előremutatásnak, hogy nagyon jól csinálod, amit csinálsz! Ne változtass, maradj ilyen lelkes, szorgalmas, szeretetreméltó! Szeretettel. Szabadi Tibor Gyula.
Utóirat (Egy üzleti ajánlat tőlem, Neked.)
A FANTOM szponzorról


  A VILÁG MIÉRTJÉT megmutatják a trendek. A legdinamikusabb jelenleg a telekommunikációs trend!
Hogy miért érdemes pont erre kiemelkedő figyelmet fordítani? 1. Mert mindenki ezt használja! 2. Mert ITT és MOST ebbe be lehet kapcsolódni! Egy 1 trillió dolláros üzletágba most az ACN révén bele lehet kapcsolódni, gyakorlatilag milliós nagyságrendű tőke nélkül! Ha van egy okod, akkor lesz 81250 Ft-od a regisztrációra és 47500 Ft-od egy képtelefonra, és 2.550 Ft havidíjért majdnem korlátlan lehetőséged üzletépítésre, utazási és telefonköltségek nélkül. Te felfogtad, hogy miről szól ez az ajánlat? Te tényleg felfogtad? Nem hiszem! Ha felfogtad volna, akkor kezedet - lábadat törve rohannál hozzám a lehetőségért, mint a mérgezett egér! Inkább dolgozol 50 évet? A Te sorsod, és a Te életed!

A cég, melynél független képviselő vagyok, jelenleg 23 országban van jelen. Fokozatosan nyitja meg a lehetőséget a világ országaiban. Ha a te országodban már megnyitotta ezt a lehetőséget, akkor mire vársz még? Regisztrálj be egy szponzorhoz, és indulj el. Megfigyelted, hogy mindig MOST van? Most van a legmegfelelőbb alkalom, hogy elkezd! Várod Isten mannáját az égből? Ez a létező legnagyobb lehetőség mindenkinek, aki hajlandó változni a jobb élet reményében. Tudom, hogy Te utálsz változni. De nem utálsz szegénynek maradni? Én sem szeretek változni. De a változás az egyetlen ok, amiért ezen a sárgolyón vagyunk. Isten ezzel bízott meg bennünket. A holisztikus világot olyanná teremtette, hogy a részhalmazai fejlődése révén fejleszti magát. Te lehetsz büszke Istennek erre e legnagyobb bizalmára, amit beléd vetett, vagy elutasíthatod. Ez a Te döntésed, és vannak következmények.


Miért van olyan elképesztően rossz híre az MLM üzleteknek? Miért van az, hogy amikor elhangzik az, hogy MLM akkor egyesek felállnak, és elmennek a marketingtervről?
Miért van az, hogy amikor elhangzik az, hogy „legyünk pozitívak” akkor mindenki, aki ezt hangoztatja, ezt saját magán kívül érti? Mert úgy - e, ő pozitív, a többiek, azok negatívak, azoknak kell változni! És ha ők megváltoznának, - amire természetesen nem hajlandók – akkor kolbászból lenne a kerítés, addig pedig jogunk van baseballütővel addig csépelni az illető negatív rohadék fejét, amíg átvált pozitívra.

Ez a direktmarketing stílusa, a kereskedő stílusa, és beidegződése. Most van itt a lehetőség, hogy bedaráljuk, most van itt a lehetőség, hogy kinyissuk a pénztárcáját, van a rohadéknak pénze, csak ül rajta, pedig, ha eladom neki ezt az edénykészletet potom félmillióért, 30 % üti a markomat azonnal, mennyi is ez? Hiány van mindenből, és ha nem tudok eladni, akkor felkopik az állam! Ez félelem!

Azt bizonygatjuk, hogy az MLM nem direktmarketing, és mi nem vagyunk ügynökök! Közben a testbeszédünk olyan hangosan kommunikálja, hogy mi magunk vizet prédikálunk, és közben bort iszunk, hogy a jelölt, ha észnél van, hanyatt – homlok menekül. Persze, próbáljuk megtéveszteni bizonyos gyorsasági és egyéb bónuszok, a pénz sűrű emlegetésével. Ha kifogásai vannak, akkor persze, ő egy hülye köcsög, nekiesünk, hogy ha az üzletről nem is, - mert arra nem hülye köcsögöket keresünk, - de arról mindenképpen meg kell győznünk, hogy kinek van igaza, és egy ilyen hülye köcsögnek, mint ő, hol a helye, mert ezt kívánja érzékeny lelkünk.  Nekem rémlik valami: egy Ady Endre nevű költő: A magyar ugaron c. verse. Vajon kiről beszélt? Biztosan nem rólunk, hiszen még meg sem születtünk akkor…

„Az MLM-ben is csak az a dolgotok rohadékok, hogy megírjátok a névlistátokat és ömlesszétek az embereket, én meg majd mondom a marketingtervet. Hű, mennyit dolgozok, ezek meg csak kifogást keresnek, és nem hoznak embert, pedig, ha mindenki csak egy embert hozna! Most már ideje, hogy a többiek is kiálljanak… De tanuld ám meg a marketingtervet, mert ha nem úgy mondod szóról – szóra, ahogyan én, azzal kárt okozol a cégnek és nekem. Ez egy profi cég, nem engedheti meg magának, hogy színvonal alatti előadásokat tartson valaki… Meg ezt a N 21 – es dumát az álmokról jobb lesz, ha sürgősen elfelejted, mert bemószerollak a központban, és ki leszel zárva, mint a nép ellensége… Fel is út, meg le is út… Azt, hogy vezetőire elviszlek még egyszer, azt meg aztán végképp felejtsd el.”

Tudat alatt kommunikálunk 97 %-ban. (400 milliárd bit/ sec. információ éri az agyat, ebből 2000 bit/sec. a tudatos.) Mit gondol tudat alatt a szponzorált? Vigyázat, ügynök a láthatáron! Fel az energiapajzzsal! Ez energiavámpír, aki abból él, hogy leveszi rólam az energiát! Mivel nem tudok ellene védekezni, szégyen a futás, de hasznos. (Nagy gyakorlatom van ebben, sokszor csináltam ilyet korábban, mert nem értettem, hogy mi folyik itt!)

Képzeljünk el egy szeretet lineáris skálát. Az origóban a 0 szeretet, (félelem) és tőle távolodva tart a szeretet a végtelenhez. Így közeledünk Istenhez. A szeretet polaritása nem a gyűlölet, hanem a szeretet hiánya, a félelem.

A fény polaritása a sötétség, nem más, mint a fény hiánya.

A Network Marketing a világtörténelem legnagyobb lehetősége. Aki erre egy igazi, hiteles példa, az a Názáreti Jézus. A termék neve: Evangélium= Jó hír. Bár a termék közben elferdült és megzápult, a rendszer erejét mutatja, hogy közel 2000 év elteltével, ez e létező legnagyobb üzlet a világon. Az üzlet alapítójának, Pál apostolnak még életben sem kell lennie, vígan működik nélküle! 

Jézus önmagán dolgozott. Felhasználta az embereket, mint tükröket önmaga tökéletesítésére. Mindenki mindig önmagán dolgozik a világba is és a Network Marketingben is.

Az üzenet számomra a következő: Ha valaki ezt megfelelő szintre gyorsan felépíti, azt nem fogja tudni kontrollálni sem a saját országának kormánya, sem a nemzetközi gazdasági helyzet. Ha közben az illető még képzi is magát, 5 évi jövedelem elegendő, hogy befektetései révén teljes anyagi függetlenségre tegyen szert, utána a cég jövője sem lesz számára korlát. Ezért elfogadhatatlan az, amikor valaki nem táplálja minden nap az agyát CD –kel, könyvekkel és találkozókkal. Az ilyen ember kiírja a falra: „Majd holnap eszünk”. Kérdés: Az agy nem éhes? Az nagyon nagy baj!

Én, mint szponzor, kötök egy szerződést azzal, akit behozok a hálózatomba. Azt ígérem neki, hogy biztatni, és támogatni fogom. Kéz a kézben segítek neki előbányászni az ő álmait, (amelyeket többnyire jó szándékú szülei, vagy más álom tolvajok elraboltak, olyan régen, hogy már nem is emlékszik.) és együtt megvalósítjuk. Azért segítek neki az ő álmait megvalósítani, mert megértettem, hogy a Network Marketing arról szól, hogy az én álmaim akkor fognak megvalósulni, ha elegendő embernek segítettem, hogy az álmai megvalósuljanak.
Ha én elkövetem azt a hibát, hogy csak egyetlen egyszer bírálok valakit, mert engedek azon ösztönömnek, hogy bebizonyítsam, hogy milyen egy hülye a másik, mindenki, aki ezt hallja, tudat alatt tudni fogja, hogy megszegtem a szponzori megállapodást és egy hitvány alak vagyok. A tekintélyemet, amelyet mások bizalma révén ajándékba kaptam, arra használtam, hogy elvegyem a másik ember mentális energiáját. Hogy ezt tudatlanságból, építő jellegű bírálatnak álcázva teszem, vagy féltékenységből, a hiánytól való tudattalan félelmem által motiválva, az teljesen mindegy a bizalom és a másolódás szempontjából.

A javító szándék megnyilvánulásának egyetlen lehetséges útja a kérdezés, mert az nem személyeskedő, és nem bántó. A Network Marketingben a szponzor szerepe a hivatásos biztató és bátorító személyes edző szerepe.


Az egyetlen dolog, amiért az emberek embereket követnek, az a szeretet utáni vágyuk. Szeretni, és szeretve lenni, ezáltal visszatérni még itt a Földön Istenhez. Minden más csak magyarázat.

Az emberek, emberek miatt jönnek el a marketingtervre, nem telekommunikációs trend, vagy antioxidánsok miatt. Keressük az elveszett paradicsomot, amelyből kiűzettünk. Várunk valakire, aki visszavezet oda bennünket, és szeretetével betölti a tátongó űrt a lelkünkben. És reménykedünk, hogy még itt az életben megtaláljuk ezt az embert.

Azért nem találjuk, mert rossz helyen keressük! Csak bele kell néznünk a tükörbe, és meglátjuk. Meglátjuk azt az embert, aki kivezet bennünket a káoszból! Aki maga a szeretet! Aki gazdaggá tehet bennünket. Aki bölcsebbé tehet bennünket. Ne a külvilágban keressük, mert bennünk van! Egészen közel. A bennünk lévő Isten az, akit keresünk. Csak ott találhatjuk meg, sehol máshol!

Építő jellegű bírálat nem létezik! Mindig, minden bírálat destruktív! Aki bírál, az ezt kommunikálja: „Én nem hiszek benned. Én önmagamban sem hiszek. Egy ilyen idiótára pocsékolom az időmet, mint amilyen te vagy. Nem is tudom, hogy miért teszem. Valószínűleg a nemes lelkem az oka. Az áldozat, amit érted teszek, feljogosít arra, hogy parancsolgassak neked. Jó lesz, ha csipkeded magad, és igyekszel nekem megfelelni. Ne felejtsd el, hogy nem te szartad a spanyolviaszt! Vagy azt csinálod, amit én mondok, vagy azt csinálod, amit én mondok!”

Te ismersz valakit, aki ezt akarja másolni? Én nem! Ha nem hiszel nekem, akkor nézd meg a TITOK („The Secret”) c. filmet még egyszer. Ha még mindig nem érted, akkor még egyszer, és még egyszer, és még egyszer… Addig nézd, amíg… amíg el nem jutsz a mélyebb megértéséig. Én kb. 50x láttam. Nem állítom, hogy teljes mélységig értem. Egy dologban biztos vagyok: minden, ami ösztönös, az a félelem és a hiány szülötte. Az a dolgunk, hogy szeretetté változtassuk. A szeretet kohói vagyunk ezen a földön. De csak abból tudunk adni, ami bennünk van. A szeretet a legmagasabb rezgés, a legnagyobb energia.

Kétféle úton juthatunk hozzá: 

1.Vagy elvetjük, - mint a magot - odaadjuk valaki másnak, és a vetésből többet aratunk.  Belső erőnkre támaszkodunk, hiszünk önmagunkban és másokban. Ez a szeretet útja.  
2. Vagy magunkat építő jellegű bírálónak álcázva elraboljuk mások mentális energiáját ellenszolgáltatás nélkül. Ez vezet a háborúkhoz, a kirekesztéshez, és a gyűlöletkeltéshez.  Ez a külső erő, a körülmények, az áldozatszerep útja. Ez a félelem útja.

És most jön a számomra nagyon nehéz rész: vajon miért kapok én 18 éve mindig ilyen szponzorokat? Hát azért, mert 2011. januárig én is egy ilyen szponzor voltam! A hasonló a hasonlót vonzza elv alapján (A vonzás törvénye) a szponzoraim segítettek nekem, engem tükrözve, hogy meglássam és megismerjem önmagam.

Mindenki tanítómester, és az egész világegyetem segít nekem önmagam megismerésében.

Nincs hát jogom senki másnak a szemére vetni semmit és okom sincs haragudni senkire. Inkább hálásnak kell lennem az önismeretemben nyújtott felbecsülhetetlen segítségért mindennek és mindenkinek.

A számítógépesek mondják, hogy ha szemét megy be, akkor szemét jön ki! Itt a megoldás! Amiért mindenki felelős, az a hozzáállása. Meg kell állítanunk a szemétáradat korlátlan befelé áramlását. El kell zárnunk a televíziót!

És táplálnunk kell a lelkünket pozitív gondolatokkal! Nem megoldás az, hogy nincs időm erre, majd holnap eszünk!

Van elég szeretet. Van elég öröm. Van elég mindenből!

Te választhatsz. Szerencsére, ez egy bölcs világegyetem.

Semmi nincs következmények nélkül! Válaszd a szeretetet!


Rengeteg rendszer van, amely névlistáról dolgozik, hideg és meleg meghívási technikákkal telefonos meghívást alkalmaz, prezentációt tart, és ennek végén zárással realizálja a befektetett munkát. Mindezekre oktatják is az üzletkötőiket, nem kis pénzért. Ez, a pénzügyi tanácsadók, az edény- és porszívó ügynökök, vagy összefoglaló néven a direkt marketing – üzletkötők sikerköre.

A Network Marketingben nem egy ilyen sikerkör van, hanem három. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egymásra épül, mint a hagyma héjai. Ne kövesd el azt a hibát, amit én számtalanszor elkövettem, hogy amit én 15 év alatt megtanultam, azt 1 óra alatt akartam – szó szerint beleverni – az új üzlettársaim fejébe. Elmenekültek! Mindenki pánikszerűen menekült, mintha melléjük állt volna egy 10 tonnás billenős teherautó, és rájuk billentett volna 10 tonna kavicsot. Mit csináltam erre én? Hoztam egy 40 tonnás teherautót, tele kaviccsal, és melléjük álltam, hogy rájuk billentem….Ez, több mint vicces, igaz?

Először a külső sikerkört kell oktatni: 1. Álmok, ebből tervezéssel lesznek hosszú távú,(3 – 5 éves), középtávú, (éves és havi), és rövidtávú, (heti és napi, órákra lebontott) célok. A célokat az álmoktól nemcsak a határidők, hanem a felbontás is megkülönbözteti. Ahogy egy elefántot nem lehet egészben megenni, hanem fel kell darabolni, úgy egy nagy álmot is részcélokra kell bontani, hogy megvalósuljon. 2. Névlista, melyre szelektálás nélkül mindenkit felírok. Minden profi írott névlistáról dolgozik mindig. A legtöbb sikertelen ember ezt megspórolja, nem írja le, ezzel aláírja saját halálos ítéletét. Nem érti, hogy miért kell, ezért úgy gondolja, nem fontos. 3.Meghívás, amely soha nem több egy időpont egyeztetésnél. 4. Marketingterv, ami, ha jó, egy személynek soha nem több, mint  15 perc, és sok embernek tartva soha nem több, mint fél óra. Itt a kevesebb, mindig több! 5.Hogyan tovább találkozó, és az új induló indítása. Itt kérdezéssel a jelöltre bízzuk, hogy döntsön, leíratjuk az álmait és a névlistáját, elpróbáljuk vele a meghívást. Helyszínt és időpontot egyeztetünk a következő találkozóra.

Néhány napon belül az új induló meg kell, hogy ismerkedjen a középső sikerkörrel: Ez a tanítható hozzáállás és az alázat témaköre. Könyvekből, CD – kből, számítógépes blogokból és találkozókból tanulunk, nem egymást okítjuk, mert azzal lekorlátozzuk, hogy soha nem lehet jobb, mint mi. Kell 3 diploma ahhoz az intelligens mozdulathoz, hogy nyújtom felé a CD –t vagy ezt bárki, esetleg egy analfabéta is meg tudja csinálni? Mekkora üzletünk lesz, ha ezt a módszert alkalmazva bárki tud másolni bennünket,(És önmagunkat megtöbbszörözve több ezer CD tanítja a hálózatunkat, amit már nem mi mozgatunk a saját költségünkön, hanem valaki más?), és mekkora, ha mi magunk tanítjuk? Milyen messzire ér a kezünk az egyik, illetve a másik esetben?

Egy két héten belül az új induló meg kell, hogy ismerkedjen a harmadik, a legbelső sikerkörrel, ez a szeretet, a tisztelet, a buzdítás, és az elismerés témaköre. Az emberek dolgoznak pénzért, és dolgoznak elismerésért. A legbelső sikerkör a felépítés, a konzultáció és a nem keresztvonalazás témaköre.(Gondolatébresztő 21 –es.) A legbelső sikerkör nélkül is lehet hálózatot építeni, de ez olyan lesz, mint a homokra épített kártyavár. Ha stabil, generációkon át magadnak passzív jövedelmet termelő hálózatot akarsz felépíteni, akkor ezt a legbelső sikerkört kell neked nagyon, de nagyon megérteni és alkalmazni.


A felépítés ereje a hülyeség elleni harcban

Állandóan döntéseket kell hoznunk az üzletépítés során és döntéseink hibalehetőségeket rejtenek. Értelmünk azt súgja nekünk, hogy nekünk van igazunk, és a mi döntésünk helyes. Nem csak nekünk, de másoknak is ezt súgja. Sokszor nem egyezik a véleményünk a szponzorunkkal, hogy mi a helyes cselekedet, és sokszor nem egyezik a véleményünk erre vonatkozóan az alsó vonalainkkal sem. Mit tegyünk, ha nem egyezik a véleményünk?

Ha Network Marketing hálózatot építesz, előbb, vagy utóbb hülyeségekkel fogsz találkozni. Alattad és feletted szponzorok tevékenykednek, akik emberek. Te sem vagy tévedhetetlen, és ők sem azok. Hogyan tudod elkerülni az olyan súlyos horderejű döntéseket, amelyek a szakadékba vezetnek, és hogyan tudsz meddő viták, harag, kicsinyesség és egyéb problémák ellen védekezni? Alapvetően úgy, ha Te mindig pozitív gondolati energiát sugárzol ki, és minden konfliktushoz pozitív módon viszonyulsz. Nem engeded a benned lévő ösztönös negativitásnak, hogy agresszív módon megnyilvánuljon, de nem is fojtod el. (Ha elfojtod, az a legrosszabb, mert kontrollálhatatlanná válik, és a létező legváratlanabb módon fog belőled úgy kitörni, hogy Te magad is meg fogsz lepődni rajta.)

Pozitív energiát akkor sugárzol, ha mindig mindent és mindenkit felépítesz. (Ha nem érted, hogy én mit értek FELÉPÍTÉS alatt, akkor kérlek, olvasd el a Gondolatébresztő 21. második részét.) Minden, amit felépítesz, és mindenki, akit felépítesz, az energiát kap tőled arra, hogy építse az üzleted: A felső szponzor, az alattad levő szponzorok, a találkozók, a könyvek, a pozitív CD –k, stb. A felépítéssel emberek figyelem – folyamát irányítod az illető tárgyra, személyre, vagy folyamatra, vagyis a figyelem terelőlapátjának a szerepét játszod. Minden, amit, vagy akit elmulasztasz felépíteni az üzletedben, azt leépíted: azt sugallod a felépítés elmulasztásával, hogy nem fontos, nem érdemel figyelmet. (Mivel minden tudatalatti szinten automatikusan másolódik, amit csinálsz, és tudatosan pedig jóval gyengébben, amit mondasz, a felépítés a legerőteljesebb, leglényegibb része az üzletednek.)

Ha szokásszinten gyakorlod a felépítést, akkor mi fog történni?

1. Általában majdnem mindig a szponzorodnak lesz igaza, és Te is, és az általad szponzorált emberek szokásszinten elkezdik másolni a szponzort. A szponzornak általában nagyobb üzlete van, mint neked, ezért a Te sikered a legjobb úton halad.

2. Amikor kiderül, hogy a szponzorodnak mégsem volt igaza, és Te fegyelmezetten megcsináltad, amit a szponzorod tanácsolt, még abból is pozitívan fogsz tudni kijönni, mert az emberek látni fogják, hogy Te milyen klassz ember vagy, hogy még akkor is hallgattál a szponzorodra, és megcsináltad, amit mondott, amikor hülyeségnek látszott. Ezzel eléred azt, hogy emberek megcsináljanak valamit az üzletedben, amit nem értenek, pusztán azért, mert téged másolnak. És valószínűleg később rájönnek, hogy neked, a tapasztalt szponzornak volt igazad, és ők, a kezdők tévedtek.

Mikor ne hallgass a szponzorodra, és jelezd a feletted lévő felső szponzornak, hogy probléma van? 

Egyetlen ilyen eset van: ha rájössz, hogy ő nem ugyanabban az üzletágban tevékenykedik, ami a cégetek üzletága. Három variáció lehetséges:

1.Valaki a bolti kiskereskedelmet belekeveri az értékesítési folyamatba.

2.Valaki direkt marketing tevékenységet folytat úgy, hogy az alatta levőket is erre akarja erőszakosan kényszeríteni.(Ez a leggyakoribb, és a legnehezebben felismerhető, mert az, aki ezt játssza, meg van győződve arról, hogy ő Network Marketing tevékenységet folytat, közben pedig 20 – 30 éve direkt marketingből él és szokásszinten ez olyan természetes neki, mint a lélegzetvétel.  A direkt marketinges az energiavámpír stratégiája. A direkt marketinges energiamérlege mindig negatív, mert azonnali teljesítménykényszere megbontja az egyensúlyi állapotot. Valahonnan energiát kell szereznie, és ezt mindig a körülötte lévő emberekből nyeri „építő jellegű” bírálatnak álcázott energia lehúzással.)

3.Valaki a piramisjáték szabályai szerint játssza a játékot: indokolatlan készletfelhalmozásra buzdítja az alatta lévőket az azonnali haszon érdekében, nem törődve a hálózati tagok pillanatnyi gazdasági teherbíró képességével.

A fenti három eset közül bármelyik ellentétes a Network Marketing iparág alapelveivel, zavart okoz a rendszerben is, és a fejekben is, és mint ellentétes elem, lejáratja nemcsak a céget, hanem az egész iparágat. 

Bármi ilyet észlelsz, haladéktalanul jelezd a felső szponzorodnak!

Ha a felső szponzorodat korábban felépítetted, ez remek, a puszta jelenléte, anélkül, hogy a döntőbíró szerepét játszaná, elegendő a konfliktus hatékony kezeléséhez. Van elegendő tekintélye és a konfliktus kialszik, még mielőtt kiterjedhetne. Ha a felső szponzorodat időben (jóval korábban) nem építetted fel, akkor sajnos nincs segítséged a konfliktuskezelésre, Te nagy valószínűséggel szintén nem vagy felépítve, neked sincs meg az erőd a rendcsináláshoz, és a csoportod: BANG –felrobban és elszáll!
Készülj fel rá, hogy az alattad és feletted lévő emberek előbb, vagy utóbb hülyeséget fognak csinálni, és a dolgok előbb vagy utóbb rosszul fognak menni!

Hogyan készülj fel erre?

Szokásszinten gyakorold a felépítést, mindenre, és mindenkire kiterjesztve az üzleti életben!

És mindenek előtt:

Építsd fel a felső szponzorodat, még azelőtt, hogy életbevágóan szükséged lenne rá!

A felépítés négy lényegi része bemutatáskor:

1. X éve ismerem,
2.Szeretem, mert szeretet van benne... ,
3. Nagyszerű üzletember,(üzletasszony),
4. Aki itt és most valami fontosat fog mondani.

Amikor propagálod, hogy ki tartja a marketingtervet, soha ne az üzletet, hanem mindig a marketingterv tartóját propagáld!

Az emberek nem jönnek el antioxidánsok, vagy telekommunikációs trendek miatt a marketingtervre. Ha nem az előadót propagálod, hanem az üzletet, akkor nem jönnek el!


Ez az EMBEREK üzlet!


Almási János:  Tréming E Könyv.pdf
Letöltés · 


Én mérnökként rendszerszervezésből ezt tanultam:
Ha a rendszer egy eleme megváltozik, akkor a teljes rendszer megváltozik...

Ha a rendszer egy eleme megváltozik, akkor a teljes rendszer megváltozik...

Hát ezért nem érti senki az ACN-ben, hogy miről beszélek. 4 alapvető dolog hiányzik, és senki nem érti, hogy ez hiányzik. 

Vannak akik a N21-ből jöttek, és ezt tanulták ugyan, de mivel nem hallgattak elég CD-t, és elégszer, nem értették meg...

Vagyis ha 1 dolog hiányzik a rendszerből, akkor az működési zavart okoz, és nem hozza a teljesítményt…
Ha 3-4-5 dolog is hiányzik, akkor teljesen más a két rendszer…
Mindenesetre érdemes elgondolkodni azon, hogy Jim Dornan hogyan csinálta meg Japánba amerikai létére azt a 200 mély lábát, amelyben 1 millió ember, és 50 nél több magas szintű vezető van!
Tanítható, alázatos embereket talált, akik nyitottak voltak a lehetőségre… A lehetőség mindig kopogtat, de akinél kopogtat, az nem nyitott…

És lehet beszélni csalásról, mindig, amikor valaki valamit nem ért...

Ha messze laksz tőlem, netán még különböző nyelvet is beszélünk, lehetek én a Te FANTOM szponzorod. Te biztosan azt gondolod, hogyha nincs kéznél a szponzorod, akkor ez hátrány. Hadd biztosítsalak arról, hogy ez a létező legnagyobb előny az MLM üzletépítésben. Az embereid a Te szponzorodat mindig olyannak látják először, amilyennek te propagálod: Ha nagyszerűnek, akkor egy ideig van egy nagyszerű szponzorod, majd rájönnek, hogy ő is „emberből” van, tele hibákkal. És Te is rájössz erre, kivéve, ha nincs állandóan a szemetek előtt. Ha nincs állandóan a szemetek előtt, akkor nagyon könnyen fel tudod építeni, mint a legnagyszerűbb embert ezen a Földön. És az is marad, mert ha nagyon ritkán találkoztok, az megszépít és ünnepélyessé tehet mindent.

(Gondolkozz el azon, hogy kinek az érdeke, hogy a szponzorod úgy legyen felépítve, hogy ő a legnagyszerűbb ember ezen a világon: A szponzorod érdeke, vagy a tiéd? Szerintem a tiéd! Miért?)

Ha a szponzoroddal egy városban laksz, (Vagyis nem FANTOM szponzorod van,) és mondja neked, hogy hozz jelöltet a marketingtervre, de ő nem hoz jelöltet a marketingtervre, hanem arra vár, hogy majd te hozol, akkor te sem fogsz hozni, mert látod, hogy ő nem hoz. Minden mindig másolódik, az egész egy tudattalan folyamat. Soha nem azt másolod, amit a szponzorod mond, hanem mindig azt, amit csinál. A te csapatod is azt másolja, ösztönösen, amit te. Minden jót elmondhatsz a szponzorodról, és ha nem látják, akkor az, az igaz, azt másolják, amit mondasz.  Ha látják a szponzorod, akkor azt másolják, amit látnak. Ha azt mondja a szponzorod, hogy te menj a találkozókra, de ő nem megy, akkor…. Kérlek, fejezd be te ezt a mondatot. Ha be tudod fejezni, akkor érted a két alapelvet, (bizalom, és másolódás), amelyek működtetik a Network Marketinget. Ha érted az alapelveket, akkor azt is érted, mekkora akadály egy rossz szponzor.

A rossz szponzorodnál is van azonban egy sokkal nagyobb akadály, és ez te vagy, aki nem tiszteled a szponzorod, és aki azt gondolod, hogy jobb vagy, mint a szponzorod. Ha ezt gondolod, akkor ez fog másolódni, és mindenki a te hálózatodban nem fog tisztelni téged, és azt fogja gondolni, hogy jobb nálad. Akkor ez nem egy csapat lesz, hanem egy kaszás – kapás csürhe, amivel nem fogsz tudni még csatát sem nyerni, nemhogy háborút. Erre az a megoldás, hogy mivel alulról építkezünk, mindig adj akkora tiszteletet az alsó vonalaidnak, amekkorát te szeretnél kapni saját magadnak. „Miként akarjátok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is akként cselekedjetek azokkal.” Lukács evangéliuma,6.31.

Ha van egy FANTOM szponzorod, ő olyan lesz, amilyennek megálmodod, és amilyennek propagálod. Csak a FANTOM szponzor tud emberi hibáktól mentes lenni. Az ő emberi hibái soha nem rombolják le azt, amit Te felépítettél.(Mint ez már nálam korábban néhányszor előfordult.) Gondold csak meg barátom: Neked bőven elég a saját EGO-dal megküzdeni, vagy szeretnél még a szponzorod EGO-jával is harcolni? Mert van neki, abban biztos lehetsz! Melyiket akarod? Ha fel akarsz építeni egy gigantikus ACN üzletet, arra a létező legnagyobb segítség ez a blog, és egy fantom szponzor, akiről saját önző érdeked által vezérelve csak jót mondasz,(Minden másolódik, ez is.) határ a csillagos ég, és egyetlen korlátja a saját fantáziád. Ő biztosan nem veszi le rólad az energiát „építő -” és „jó szándékú” bírálatával, hanem hálás az ajándékként, hogy vagy neki, forgalmat hozol neki, buzdítani fog, és mentális támogatása miatt megnő az önbecsülésed, hálás vagy az akadály nélküli támogatásért és interneten tanítható vagy.

Én születésem óta öntörvényű vagyok, és állandóan bírálatok kereszttűzében vagyok. Néha úgy lehúzzák rólam az energiát csupa „építő szándékból”, hogy egy hétig csak nézek ki a fejemből. Az emberben az, a 4 fő ösztön van, hogy 1. jól nézzen ki, 2. dominálni akar, 3. igaza legyen, 4. kényelmes legyen.  Ezeket építő szándéknak álcázza.   Ha fantom szponzorod van, ezzel a 4 fő akadállyal nem kell számolnod. Néha úgy éreztem a szponzorom „támogatását”, mintha szemben állnék egy 300 kg-os hólabdával, amit egy hegyi gorilla görget nagy sebességgel a hegyoldalon lefelé egyenesen felém. A legtöbb szponzor nem tudja, hogy az emberek annak ellenére lépnek be a hálózatban és maradnak bent, hogy ő úgy bánik velük, mint ahogy az elefánt forgolódik a porcelánboltban.


És az igaz barátaidat keresd meg, és szponzoráld, akikkel jó együtt lenni. (Tudom, hogy ilyen nagyon kevés van!) Akkor lesz több igaz barátod, ha az egyik legfőbb célod, hogy Te egy igaz barát legyél! Tudod, minden másolódik tudatalatti szinten. Szükséged van egy barátra? Gratulálok, éppen most találtál egyet.


A KÖVETKEZŐ KÉRDÉSEM LENNE HOZZÁD:
 Van olyan okod, amiért ne csatlakoznál hozzám?


http://slidintune.uw.hu/ebook/index.php#ebook  




Elérhetőségeim: Lakás: Győrben. Tel.:+3630/4847121 Skype:szabaditibor7 ,


Fénykép: Önnek egy cupp üzenete érkezet <3 angyali szép álmokat nektek <3 Én kinyúltam :D




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése