2010. december 23., csütörtök

31. Ki vagy nekem ÉLETEM?


Blog szerkesztője: Szabadi Tibor Gyula (Facebookon is.)

Az EU előírásainak megfelelően tájékoztatom a t. idelátogatókat, hogy adatokat nem gyűjtök, cookikat én önállóan nem használok, ha ilyennel itt találkoznak, azt a blogger tette ide, mert énnekem a cookikra sincs semmi szükségem a nemlétező adatgyűjtéseimhez. A blogom kizárólag egy hitrendszert közvetít, amely az enyém. Aki nem ért egyet az én hitrendszeremmel, amit itt publikálok, az kérem, ne olvassa. Köszönöm, hogy vette a fáradtságot, és beleolvasott. Szabadi Tibor Gyula.

4 saját blog:

1.  Tibor gondolatébresztői - Téma: Ezotéria, és MLM.( http://tibor7.blogspot.com )  Nyelv: magyar
2.  Kérlek, segíts - Téma: Ezotéria a Facebookon ( http://tibor8.blogspot.hu )Nyelv: magyar
3. Lelki ok, testi tünet -Téma: Egészség, Ezotéria, Gyógyítás zenével ( http://tibor4.blogspot.hu )Nyelv: magyar
4. Tibor's provoking trouth   ( http://tibor7-english.blogspot.com/ ) Téma:Ezotéria, MLM Nyelv: English

(Ez a blogbejegyzés részben 2011. október 15. után készült. Azon a nevezetes napon a Hoponoponó felkapcsolta nálam a villanyt az energiaközpontomban. 20 évig kerestem a kapcsolót... Azt akarom, hogy az összes blogbejegyzésem egy lapon legyen, hogy senkinek ne kelljen keresgélnie semmit, aki a blogomba bele akar olvasni, ezért dátumoztam 2010. 12.23-ra. De tudd, hogy 20 év intenzív kutatás eredményét olvasod ebben a blogban:400 személyiségfejlesztő és ezoterikus könyv, 250 tréning, 250 magnókazetta, és 300 CD szól ezekből a sorokból. Lehet, hogy neked nincs időd önmagadra. Azért teszem közzé, mert abban bízom, maradt egy szikra gyermekkorod kíváncsiságából Benned. Gyermekkorod nyitottságából és sebezhetőségéből megőriztél valamit. VALAMIT.)

Másrészt, a miértek kutatásában 2012. szeptember 13 volt egy újabb mérföldkő. A figyelmem arra a meghatározó dologra irányult, amit úgy hívunk, hogy "SZOKÁS."
Mai mondanivalóm első, és leglényegesebb pontja erről fog szólni.

"SZERETLEK. SAJNÁLOM. KÉRLEK, BOCSÁSS MEG. KÖSZÖNÖM. ÉS SZERETLEK."



A Facebookon: Szabadi Tibor Gyula, "Ébredezők" ezoterikus csoport, Nekünk újra Mohács Kell, Mert Semmiből Nem Tanulunk Csoport (rengeteg tanulságos megosztással.) Ha ismerősnek jelölsz engemet a Facebookon, vagy jelentkezel a csoportba, be tudlak tenni. Régebben könyvek és CD-k alapján szerkesztettem a blogokat, most pedig ezen írások alapján. Sok ismerősöm ezúton mintegy társszerzőjévé vált, és válik ezeknek a blogoknak. Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni mindenkinek, akinek az írásait átvettem. ♥


Kedves Látogató!

5G ellen hogyan lehet védekezni? Egyszerű: A JIN-JANG maga a szeretet-félelem FÉNY-SÖTÉTSÉG lineáris skála... Tudd, hogy minden érted történik. Ahová a figyelem irányul, oda meg az energia. Tehát ne pánikolj! "Ember, ismerd meg önmagad"... : Te vagy a Világegyetem holisztikusan... Ha ismered önmagad, tudod, hogy SENKI ÉS SEMMI NEM ÁRTHAT NEKED, csak ha beleegyezel. Az egész világegyetem egy kódolt üzenet? Minden energia, rezgés, frekvencia, rezonancia. Ha más frekvencián rezegsz, mint az 5G, SEMMIT NEM ÁRTHAT NEKED. meg se talál...Ha ismered magad, onnantól ez a Te világegyetemed teljes mértékben. Ezt hívják MEGVILÁGOSODÁSNAK. Tehát: 5G= Szarni bele, hadd szóljon a zene... = Zene zene zen...

Én gépészmérnöknek tanultam eredetileg. Mindig érdekelt a kvantumfizika.
Mára a kvantumfizika utolérte a több ezer éves vallási tanítókat. Eredetileg az összes tanító kvantumfizikai magyarázatokat adott  a Teremtésről, és a Világegyetemről. De a szavak csak félreértésekre jók, a követőknek sem sikerült megbirkózniuk ezzel a problémával. Mintegy 3000 vallás létezik a világban, és mindenki a maga igazát magyarázza. A világtörténelemben ez miatt a vallásháborúk alapvető - többnyire negatív szerepet játszottak.

Ebben a blogban én is megkísérlem a lehetetlent: A kvantumfizika nyelvezetének közérthető magyar nyelvre tolmácsolásával közkinccsé tenni:
Számmisztikailag MINDEN ISTEN. MINDEN AZ 1-BŐL SZÁRMAZIK.

Isten a SZERETET.
Nem olyan, mint a szeretet, hanem Ő a SZERETET.
A szeretet az egyetlen valóságos erő.
A fizikai Világegyetemben eltorzult szeretetként nyilvánul meg, mert nincs a középpontban.
Isten a TISZTA TUDAT, AKI egy holografikus duális mátrix szerkezetben létezik.
Minden energia, az anyag nem más, mint lelassított rezgő energiakvantum halmaz.
Te Isten szellemszikrája vagy. Nem a tested vagy. És nem a lelked.
Ők a kísérőid az utadon.

Mindenki egyedi, megismételhetetlen, ezért különleges.
Van 7 egyetemes Világegyetemi Törvény, melyek az automatikus szabályzó kör szerepét játsszák.
Minden számlád mindig kiegyenlítődik. A Tartozik-követel mérlegszabály szerint.
A karmádat Te teremted. Sőt: Mindent az életedben Te teremtesz.
Semmit ne higgy nekem. Ha nem hiszed, járj utána!
Olvass tovább, vagy hagyd el kérlek a blogomat!
Minden a Te döntésed. A következményeket is Te viseled!
Mindig minden számít! Vagy nem...



A MEGOLDÁS AZ ÉLETEDRE, HOGY MŰKÖDJÖN, KVANTUMFIZIKAI EGZAKT MÓDON:

http://maga-a-valosag.com/wp-content/uploads/2017/10/Csalog%C3%A1ny-%C3%89bred%C3%A9s-2-kiad%C3%A1s-v%C3%A9gleges.pdf


https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=565561814026886&id=317211458861924&sfnsn=mo

Szabadi Tibor Gyula
 (Facebookon megosztva)

A szeretetről: Kahlil Gibran: " A szeretet nem ad egyebet, mint önmagát, és nem vesz el semmit, csupán önmagából. A szeretet nem birtokol, és nem birtokolható. Mert a szeretetnek elég a szeretet... A szeretet nem vágyik egyébre, mint beteljesíteni önmagát." Anyagi világunkban minden poláris. Minden! A mellérendeltségnek, az egyenjogúság alapelvének a magyar nyelv szellemisége felel meg. Az alárendeltségnek pedig a zsidó. A zsidó nem tud mellérendeltségben gondolkodni, mert beépült minden bábeli nyelvbe, és ezek a nyelvek nem szakrálisak. A magyar nem tud hosszútávon alárendeltségben gondolkodni, mert a szakrális nyelv szerkezet hosszú távon ezt nem támogatja. Ezzel nem azt kívánom mondani - még mielőtt bárki félremagyarázná - hogy a magyar felsőbbrendű, a többi nyelv és nép meg alsóbbrendű. Csak azt kívánom megjegyezni, hogy a nyelv determinálja a gondolkodásmódot, és a magyar a FÉNY nyelve. és akik zsidóznak, és cigányoznak, azok számomra egy dolgot bizonyítanak: hiába beszélik a FÉNY nyelvét, egyenlőre még nem értik az Isteni tervet... Jézus mondá: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok, akik titeket átkoznak..." Tényleg érti ezt valaki? Valaki! Másképpen is megpróbálom megvilágítani: Ne öljétek egymást emberek a szeretet nevében! Megint másképpen: Darnel Cristian szerint: "Azt a legnehezebb megértenünk - ez minden vallás és filozófia lényege, - hogy Isten olyan, mint a fény. Amennyire lehetetlen a fényt megvilágítanunk, annyira felesleges is. Isten a szeretet. Istent nem lehet, és nem is kell szeretnünk. Egymást kell szeretnünk... " 


http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2016/05/a-vibracios-kvantumelmeletet-egy-2000.html


https://filantropikum.com/a-karma-12-torvenye-amely-gyokeresen-megvaltoztathatja-eleted/?fbclid=IwAR3kjJyuJsKp9J3ZqglIDwWVmIwR6NxBlXl15zL4BSUkZ-zNB9mggUWXOUs

Tartalom
Mottók
Előszó
Bevezető
1. A szokás hatalma...
2.  5 hiba, amit a haldoklók leggyakrabban elkövetnek
3. A felébredés 5 szakasza
4.  Almási János:  Tréming E Könyv.pdf
Letöltés · 


Mottó 1.: Szeress, és szolgálj, és ne felejts! (Mit ne felejts: Szeretni és szolgálni....)

Mottó 2.: "Szeretném megismerni Isten gondolatait. Minden más csak részletkérdés." Albert Einstein.

Mottó 3.: Mindenki TANÍTÓMESTER. 

(Mindenki Téged segít.
Hívtad, és kérted a segítségét.
Készséges volt, és jött, mert Te hívtad.
Ugyanakkor ő is hívott Tégedet, hogy tanítsd,
és Te is készséges voltál, és jöttél, amikor hívott.
Mindenki játszótárs. MINDENKI.
Legtöbbször haragszunk rá, mert nem úgy tanít, ahogyan szerintünk "kellene", hogy tanítson.
Csodálatos ez a duális holisztikus világegyetem.
És csodálatos ez a bizalom, hogy Isten általunk, általad fejlődik.
Legtöbbször elvéted a célt. Legtöbbször mások is elvétik a célt...
Ne hallgass az ostobákra, akik azt állítják, hogy ez BŰN.
Nincs bűn, csak gyakorlatlan ember, aki sokszor elvéti a célt, mert nem próbálkozott elégszer.
Az a dolgod, hogy tovább próbálkozz!)
A szeretet nem más, mint az a gyakorlat, hogy eltalálod elsőre a célodat, mert gyakorlott kezed megfeszíti a szeretet nyilát, amely szinte célzás nélkül követi az útját...

https://www.youtube.com/watch?v=TO-j_24fC-Q




 Előszó



Analógia Tannal a jobb megértésért:

Feszültség hatására végez a villamos áram munkát az ellenálláson. Ha nincs ellenállás, akkor rövidzárlat van. Azonnal átfolyik az áram.

Ezzel analóg az ember is. Ha feszültségben él, akkor tudatnövelő munkát végez. EZ tágítja a Fizikai Világegyetemet, és Isten Tudatát. Ezért Isten automatikusan feszültséget generál, a Vonzás és a Karma törvényekkel, (hogy lustálkodás helyett magunkon dolgozzunk, amellyel nemcsak magunkat, de holisztikusan Őt is gazdagítjuk.)
És ezeket  egyenlít ki az Egyensúlytörvénnyel, nehogy kiboruljon a bili. Tökéletes kényszerítő erők ezek. Ha nem a karma hat, akkor az Egyensúlytörvény teszi a dolgát. És a vágyainkat a Vonzás törvénye akkor valósítja meg, ha egy korábbi Karmát vagy az Egyensúlytörvényt szolgálja a vágyunk. Bár téridő nincs, de a sorrendiség miatt beszélhetünk mégis korábbi, és későbbi karmáról. Általában a vágyaink teljesülésének egy újabb karmikus adósság lesz a következménye... És előre nem látjuk, hogy megéri-e? De Istenke jól jár, és mi is, mert a tapasztalatok tárházát tovább gazdagítjuk...

Mit tehetünk, hogy a boldogságot válasszuk a sok feszültség ellenében? Hogyan tud úszni a vízcsepp az óceán áramlata ellen? Hát... sehogy. Ha elfogadjuk azt, ami van, ezzel beismerjük, hogy nem tudunk mindent. De nem is kell tudnunk mindent. Választhatunk.

Válasszuk azt, hogy örülünk és hálásak vagyunk annak, ami van. És akkor egyre több ilyet vonzzunk az életünkbe. Vagy szemeinkkel a hiányra nézve rezonanciával még több hiányt vonzunk be. Ez a választás szabadsága... (Szabad akaratnak is hívják.)

És a karma, vagyis a lelkünk által kijelölt leckéink pedig kényszerítő erővel hatnak. De csak, amíg ellenállunk. Ha nem állunk ellent, hanem elfogadjuk minden téren azt, ami van, az a bölcsesség kezdete. A bölcsesség, és a szívből élés pedig együtt: a MEGVILÁGOSODÁS. A bölcsesség kezdetén homályosan már látható a megvilágosodás. Azonban elérni egy egészen más dolog.

Ennek kulcsa az áldozat... Az olyan áldozat, amely szívből jön, és őszinte örömet okoz. Nem az olyan áldozat, amelyet fogcsikorgatva kell megtennünk...

Ez továbbra sem a teljes igazság, mert az Istennél van, hanem csak egy hitrendszer: az enyém...



Bevezető


Holografikus Univerzum, és a polaritás

Isten és A VILÁG Miért-je…


"Kezdetben volt a tiszta TUDAT. És kezdetben megnyilvánulás-mentes volt. És kitekintett Önmagára. És nem talált ott semmit."... És kitolta magát 4 irányba, majd még több irányba,(Élet virága, ahogyan fogamzáskor a sejt is ez szerint a minta szerint osztódik...) és a megnyilvánulás-mentességből a megnyilvánulóba és létrejött a Teremtőből a Teremtés, nem tőle elkülönülten. Ahogyan a mag meghasad, és fa nő belőle. Ez volt a nagy BUMM, az ősrobbanás. Létrejött a polaritás,(férfi-nő, plusz-mínusz). És létrejött ez a holografikus mozi, amely lelassított energia, és egy ember min. 6 milliárd állóhullámból áll, amelyet asztrális síkról energia-bevitellel tartasz fenn. A rezgő hegedűhúr is állóhullám, külső energia-bevitel nélkül nem tartható fen a rezgés. Isten Rajtad, rajtunk keresztül ismeri meg Önmagát. És olyan bonyolultra és változatosra csinálta a Teremtést, hogy tudatosan ne tudjuk elszabotálni.

5 féle szeretetnyelv van pl... Minden a férfi-nő körül bonyolódik... a polaritás állandó feszültséget generál mindenkinél. Ha másképpen nem, akkor úgy, hogy egy egymást szerető pár szeretetnyelve is különbözik. Mindenki, akivel kapcsolatod volt, szeretett Téged, és Te is őket. Csak másik szeretetnyelvet beszéltetek, emiatt a feszültséget valamelyikőtök elviselhetetlennek érezte. Mert nem úgy szeretett, ahogyan Te akartad, hogy szeressen. Lehet, hogy a kedvesed szeretetnyelve a MUNKA, a Tiéd pedig az ÉRINTÉS. És azt érzitek folyamatosan, hogy a másik nem szeret. De ez Istenke trükkje, hogy fenntartsa a polaritás általi feszültséget, azért, hogy dolgozz magadon folyamatosan, és a holografikus mátrixba szállítsd be a tapasztalataidat. Isten szerint nincs jó, és rossz, csakis tapasztalat van. És ha nem tudsz a szeretetnyelvek különbözőségéről, esélyed sincs... Keresed az "igazit". Te vagy az igazi", nincs másik igazi. És a szexuális feszültségedet pedig nem tudod oldani.

Mert ha találkozol valakivel, akinek UGYANAZ A SZERETETNYELVE, MINT NEKED, HIÁBA VAGYTOK GYÖNYÖRŰ FÉRFI ÉS GYÖNYÖRŰ NŐ, NEM LESZ MEG A POLARITÁS KÜLÖNBSÉG KÖZTETEK, MERT A SZERETETNYELV ÖTSZÖGŰ POLARITÁSA FELÜL FOGJA BÍRÁLNI A NEMI POLARITÁSOTOKAT.

De van a szeretetnyelvek között egy zsóker… És ez az ÉRINTÉS szeretetnyelve. Ha a kedvesedet megérinted minden nap, akkor a feszültség köztetek átmegy szeretetbe. És erre ösztönösen rájöhetsz: ha egymást átölelve, alusztok. Nem szűnik meg a feszültség, csupán csökken egy elviselhető szintre. Vagy ha ez nem kivitelezhető, gyakran megérintitek az ellenkező nem képviselőjét. Az érintés ugyanis poláris energia - csere. És energia-cserére mindenkinek szüksége van…

Ha csak találkozáskor átöleled a másikat, mindkettőtök energiaháztartását rendbetetted arra a napra. Szóval: ölelkezz gyakran…

És ha valamikor úgy döntöttél, hogy inkább az egyedüllét, akkor: Amíg élünk, a döntéseinket meg tudjuk változtatni. H'oponopono kúra a megoldás... mindenre. Mert a magyar szakrális nyelv, és amikor használod, ha figyelsz, benne van a válasz. A MAGyar embernek világa van, mert ő a világ világossága.A Te belső világod tükröződik külvilágodban. Nem tud más lenni. A belső világunk megváltoztatása az életünk, a boldogságunk kulcsa.


A kivetítéseink miatt szenvedünk. Belső világunkat vetítjük ki a külvilágra. Ez a Te felelősséged, de nem a Te hibád. Tudatalatti programjaink hibája... Ha Önmagadban nem bízol. Hogy szerethető vagy. És ezt vetíted ki féltékenység, birtoklási vágy formájában... Az igazi szeretet= szabadság. Ad és elfogad, és nem okoz kárt, és sérülést... senkinek... Minden szeretet igaz szeretet, amely nem okoz kárt másoknak. A többi: papok által bűntudat generáló mérgezés... Akibe beprogramozzák ezt a bűntudat mérget, az a hatalmukba kerül, mert manipulálható, és rabszolgává tehető, akibe meg nem tudják, az veszélyes... Van egy szűrő mindenkinek az elméjén, amit kiskorunkban a Társadalom helyezett ránk... Pl.: 60 éves korban minden élő férfira 3 élő nő jut. Az iszlám ezért rendelkezik úgy, hogy 4 feleség lehet... Nem vagyok iszlám hívő, sőt semmilyen hívő... de az életben az összes feszültség Osho szerint szexuális eredetű. Most akkor mi a megoldás? A férfi a mentálisan a gyengébb: meghal (elmenekül), a nő pedig futkos a temetőbe... mert elkezdi érezni, hogy elveszített valakit... És megkérdezi a munkásoktól, hol a 7-es parcella? És amikor elmegy, így szól az egyik munkás a másikhoz: ilyenek ezek: elcsámborognak, aztán meg nem találnak vissza. (Ez vicc volt.) 

De a válás is menekülés... Soha ennyi hajléktalan férfi nem volt Magyarországon. Amikor fiatalok voltunk, a feleségem tudta, hogy a férje az első gyereke... fel kellett nevelnie. Én már egyetemi diplomásként azt gondoltam, hogy én vagyok az okosabb... Nagyon kellett figyelnem (A szeretet= figyelni a másikra), hogy kb. 15 év alatt rájöjjek: messze, magasan nagyobb a tudatszintje. És akkor elkezdtem egy furcsa versenyfutást: Őt utolérni... Ez mind együtt járt velem, és a nejem ezt felvállalta... Más nők pedig nem is értették, hogy mi a nemek feladata: A férjük egy 3-5 éves gyerek, akit első gyerekként fel kell nevelniük, olyan tapintatosan, hogy a férfi EGO-ja ne sérüljön. A saját közös gyerekeik mellett... Az én nejem ezt tudta...


"Szeretném megismerni Isten gondolatait. Minden más csak részletkérdés"(Albert Einstein). És te vagy én, nem fogod tudni szabotálni Isten törvényeit... Csak hálával, és alázattal tudod a súlyosságát kompenzálni. Mert Isten a szigorú szeretet. Azt akarja, hogy fejlődj! És az Élet 7 törvénye garantálják ezt. Dalolva, vagy szenvedve: ez a Te szabad akaratod szabadsága. Mert a feltétel nélküli szeretet szigorú is egyben. Nincs kivétel. Senki nem mentesül ez alól. Mindenki a saját szintjén nyomorog. Amíg meg nem világosodik. Akkor kiszáll a játékból. Addig meg vegetál... "Azt a legnehezebb megértenünk, - ez minden vallás és filozófia kihívása -, hogy Isten olyan, mint a fény. amennyire képtelenség a fényt megvilágítani, annyira fölösleges is. A fényt magát nem látod, de általa látsz mindent. Istent nem lehet, és nem is kell szeretni. Isten maga a szeretet. Egymást kell szeretnünk!. (Darnel Cristian: Harc és szeretet c. könyv hátoldali borítója.)


Nem tíz, csak három parancsolat van, ha azt akarod, hogy az életed működjön: 
Szeress és szolgálj, és ne felejts! (Ne felejts el szeretni, és szolgálni!)

“Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy tovább adni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon és örökre a tiéd marad.” (Buddha)

A világ: Isten álma!

http://vimeo.com/58914071



 http://www.flixxy.com/zeus-and-roxanne-dolphin-and-dog.htm

Van egy bölcs mondás:
„Ne pazarold az életedet álmok nélküli emberekre!”
Vagyis. Éppen itt az ideje, hogy ez szerint éljem az életem:
Másképpen: Ha akarsz valamit, - VALAMIT – kezdeni az életeddel, akkor most azonnal keress meg!
Megint másképpen: Ha nem akarsz semmit kezdeni az életeddel, akkor ne zavarj engem! Ha az életed pörölycsapásai és ez a blog nem tud felébreszteni, akkor valószínűleg én sem tudnálak. Akkor a legjobb neked, ha elmész a következő Darnel életmód alaptréningre. Ott egy jó erőteljes rúgás...csodákat szokott tenni az alvókkal.
„Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm. És szeretlek.”



  1. A szokás hatalma


Állandóan könyveket bújok, és keresgélek, mint a mérgezett egér...

2012. szeptember 13.-án is keresgéltem és az ÉLET mozaikjának egy kis darabkája megint a helyére került. Lóg a konyhánkban egy felirat a falon, mely a következő:

                        Útravalóul

Ügyelj gondolataidra, mert szavaiddá válnak!
Ügyelj szavaidra, mert tetteiddé válnak!
Ügyelj tetteidre, mert szokásaiddá válnak!
Ügyelj szokásaidra, mert személyiségeddé válnak!
Ügyelj személyiségedre, mert az lesz a sorsod!

Sokszor elolvastam már… Mostanában a tudatalatti kötötte le a figyelmemet, és a MIÉRTEKEN töprengtem. Rengeteg rossz szokása van mindenkinek, MIÉRT rögzülnek ezek a tudatalattiban. A természet haszonelvű, ez látszik az evolúcióból. Miért rögzülnek a szokások, melyek egyeseket a mennybe, másokat a pokol fenekére juttatnak. Miért, miért, és megint csak miért?

És 2012. szeptember 13-án egy könyvben ott volt a válasz: Minden szokatlan dolog, a jó is, és a rossz is egyformán stresszel jár. A járatlan út mozgósítja a szervezet tartalékait: többletenergia felhasználással jár. Az ember, és minden más élő és élettelen igyekszik elkerülni az energiapocsékolást: a víz is lefelé folyik, és minden folyamat a legkisebb ellenállás irányába halad!

(Pl. a poligráf, a hazugságjelző műszer azon az elven alapszik, hogy ha valaki nem mond igazat, akkor a többletenergia felhasználást méri, amely a hazugság stressz-reakciójának következménye.)

Tehát, mint ember, a tudatalattid tele van szokásmintákkal. Mindenfélével: amely jó, és amely rossz eredményeket ad. A tudatalatti nem minősít: neki csak szokások vannak az eszköztárában, amelyekből válogat. Mindig a szituációhoz legjobban hasonlító események közül választ egy mintát.

A szokásaink olyanok, mint a háromgyermekes családban a középső gyermek: alig figyelünk rájuk. A legnagyobbra figyelünk, mert ő az újdonság, a legelső, a fő stressz-okozó. Egész sereg szokást kell miatta felvennie a szülőknek. A legkisebb gyermekünket pedig azért féltjük, mert mindig ő lesz a „kicsi”. A középső gyermek olyan, mint itt fent az ÚTRAVALÓUL - ban a középső: A szokás. Nem figyelünk rá. És amikor rájövünk, hogy a szokások meghatározóak az életünkre, akkor nekiesünk, hogy gyorsan megváltoztassuk mindet, az összes rossz szokásunkat. De nem fog menni, mert óriási energiatöbblettel járna: Ez pedig annyira sok energiatöbblet, amely NEM ÁLL SENKI RENDELKEZÉSÉRE.

Mi a megoldás?

Egyetlen szokás kíméletlen, következetes megváltoztatására kell koncentrálni!

De minimum 21 nap kell a megváltoztatáshoz, és eléggé kimerítő folyamat. Rengeteg többletenergiát igényel! A 21 nap nagyon, de nagyon kimerítő! Nagyon nagy a régi szokás és az új helyzet közötti ENERGIA KÜLÖNBSÉG!!! És a 21 nap elteltével még mindig sokáig figyelni kell az új szokásra. Lassan, nagyon lassan lesz szokás az új megoldásból. Lassan, nagyon lassan áll át energiatakarékos szokássá az új kezdeményezés! Ami egyeseket milliárdosokká, boldoggá, egészségessé tesz, másokat hajléktalan munkanélkülivé, boldogtalanná, és beteggé, az néhány szokás!

A HATALOM A TUDATALATTIBAN VAN! De Isten nem ki akart veled cseszni, amikor a tudatalattit tette meg a hatalom birtokosává az életedben. A szívnek verni kell, az izomzat, stb. minden energiát használ. Mindennek a létező legkevesebb energiával kell működnie, mert az életed energiamennyisége adott, és van egy funkciód, az EGO, amely a túlélést szolgálja. Dönt pillanatról pillanatra, hogy alulreagáld, helyesen reagáld le, vagy felülreagáld a dolgokat.

És mivel az EGÓNAK ilyen fontos funkciója van, igyekszik túllihegni a szerepét. Négy dologban igyekszik ellenőrzést gyakorolni: 1. Igazad legyen, 2. jól nézzél ki, 3. dominálj másokat, az ellenőrzés átvétele az életed felett minden szinten, 4. kényelmes legyél (az energiatakarékos, és nem lehet semmi baj…).

Ha valaki elégedetlen az életével, akkor keresse meg azt a szokását, amely nála a SZŰK KERESZTMETSZET, és néhány hónapig dolgozzon rajta!

Az eredmény MINDEN VÁRAKOZÁSÁT MESSZE felül fogja múlni! 





Parrétó elv az, ami működik:

(80% pozitívot érzelemmel, és 20% negatívot érzelmek nélkül), TANÚ-ként szemléld.

Mert isten vagy Te is.
És Isten egy dolgot nem tehet: Hegyet völgy nélkül még Ő sem teremthet.
Tehát, minden amivel találkozol= a Te gyermeked. És ha a negatívot eltaszítod, mert csakis kizárólag a jó fiúk (vagy a jó kislányok) csapatában vagy hajlandó játszani, akkor a negatív bumerángként jön vissza, és EGÉSZ ség helyett testi betegSég formájában jelez:

-Én is a Te gyermeked vagyok.
És a szeretetedért (ami a FIGYELMED) KÖNYÖRÖG.

ÉS HA NEM FIGYELSZ, A BETEGSÉG (NEM AZ OK, HANEM A TESTI TÜNET) SÚLYOSBODIK.

MEGOLDÁS:  SZERESS MINDENT!!!! De a negatívot tanúként szemléld!

Van aki erre ezt mondja: -Szeretek mindent, csak egy-két embert utálok...
Erre a válaszom ez: Akkor ne szeress többé SEMMIT és SENKIT! Csak azt az egy-két embert szeresd, akiket utálsz!

Mert ha erre képes vagy a saját gyenge láncszemedet iktattad ki!
Erre ez a válasza:Azt szeretni? Legszívesebben megverném .Hazug...irigy...csupa rossz tulajdonsága van...
Erre én: Vajon kinek tart tükröt? Ha minden ember tükör... és mindenki párban teremt? Bocsánat... Én is 50% angyal vagyok... és 50% ördög is vagyok... =D

Te vagy a Teremtő. A kvantumfizikai ismeretek lehet a megoldás: A végtelen lehetőségek mezeje milliárdnyi rezgő húr. És Te beletéve az ujjadat, megszakítod egy helyen a rezgést, vagyis választasz egy  opciót.

Hoffmann Gergely: A végtelen egyszerű c. könyve segít majd Neked, ha elolvasod...

És: Az a hozzáállás, hogy nincs "Végzettséged"... Csak "Kezdettséged" van... Tudod, majd lesz végzettséged... amikor a sírásó dobálja Rád a földet akkor...

De ne siettesd. Mindennek eljön az ideje... amikor eljön... =D

Megint másvalaki írta: Rájöttem, te letaglózol ahelyett, hogy feldobnál...ugye nem haragszol, de ez így van..talán túl egyszerűen néztem eddig a világ működésére.

Erre a válaszom: Most láthattad, hogyan születnek az írásaim. Interaktív módon... Ennek a legutolsónak 4 társszerzője van, összesen 4-en írtuk. Mindenki  TANÍTÓMESTER. Mindenki megtanít valamire. Az igazi MESTER-t a figyelem állapota különbözteti meg. Mindenki képes hosszabb-rövidebb ideig a figyelem állapotában tartózkodni. Ez tesz egy megvilágosodottat előbb-utóbb mesterré. Jézusról írta Osho, hogy tűz, amely éget... Osho írja, hogy egy igazi MESTER nem hagy nyugodni... Kibillent... rendesen... =D



2. 5 hiba, amit a haldoklók leginkább megbántak


 (A „Meghatározhatatlan misztikus dolgok, csodák hírei-ből átvéve)



Éveken át dolgoztam a hospice szolgálatnál, pácienseim azok voltak, akik hazamentek a kórházból meghalni. Igazán különleges időszakot osztottunk meg egymással: velük voltam az életük utolsó három-tizenkét hetében. Az emberek nagyot tudnak fejlődni, amikor szembenéznek a saját halálukkal.

Megtanultam, hogy sose becsüljem alá senki fejlődési lehetőségeit. Néhány változás rendkívüli volt. Mindegyikük sokféle érzelmet tapasztalt meg, ahogy ez várható is: elutasítást, félelmet, haragot, megbánást, még több elutasítást és végül elfogadást. Minden egyes páciens végül megtalálta a békéjét, mielőtt továbbindult volna, mindegyikük.

Amikor arról kérdeztem őket, hogy van-e valami, amit megbántak, vagy van-e olyasmi, amit másként csináltak volna, hasonló témák merültek fel mindegyiküknél. Íme, az öt legtöbbször előforduló tévedés ezek közül:

1. Bárcsak lett volna bátorságom úgy élni az életem, hogy hű legyek önmagamhoz, nem úgy, ahogy mások elvárták tőlem!
Ez volt a legtöbbször előforduló vágy az összes közül. Amikor az emberek rájönnek, hogy az életüknek mindjárt vége és visszanéznek, könnyű meglátni, hogy mennyi álmuk maradt, amit nem váltottak valóra. A legtöbben az álmaik felét sem vették figyelembe és úgy kellett meghalniuk, hogy tudták: ez a saját döntéseik vagy épp döntésképtelenségük következménye.

Fontos, hogy igyekezz legalább pár álmodat megvalósítani életed során. Attól a pillanattól kezdve, hogy az egészséged tönkremegy, már késő. Az egészség szabadságot ad, amit kevesen értékelnek egész addig, amíg már nincs meg nekik.



2. Bárcsak ne dolgoztam volna olyan sokat!

Ezt mindegy egyes férfi páciensem mondta, akit ápoltam. Hiányzott nekik az, hogy lássák a gyerekeiket felnőni, fájlalták, hogy nem töltöttek elég időt a kedvesükkel. Néhány nő szintén bánta ezeket a dolgokat, de a nők főleg az idősebb generációból valók voltak, így a legtöbb női páciens nem volt családfenntartó.

Azzal, hogy leegyszerűsíted az életed és tudatos döntéseket hozol, elképzelhető, hogy nem kell akkora bevétel, mint amit gondolnál. És azzal, hogy több teret engedsz önmagadnak az életedben, boldogabbá válsz és nyitottabbá azokra az új lehetőségekre, amelyek jobban illenek az új életmódodhoz.

3. Bárcsak lett volna bátorságom, hogy kifejezzem az érzelmeimet!
Sokan elnyomták az érzelmeiket azért, hogy elkerüljék a konfrontációt másokkal. Ennek eredményeképpen megelégedtek egy középszerű élettel és sosem váltak azokká, akikké válhattak volna. Sokan betegségeket teremtettek maguknak állandóvá vált keserűségükkel és neheztelésükkel, bosszankodásukkal.

Mások reakcióit nem tudjuk kontrollálni. Bár az emberek természetesen reagálni fognak arra, ha megváltozol és őszintén kezdesz kommunikálni, a végén mindez egy egészen új, egészségesebb szintre emeli a kapcsolataidat másokkal. Vagy ez történik, vagy az egészségtelen kapcsolódások eltűnnek az életedből. Akárhonnan nézzük, jól jársz, ha felvállalod önmagad.


4. Bárcsak kapcsolatban maradtam volna a barátaimmal!

Gyakran nem ismerték fel a régi barátokkal való kapcsolattartás fontosságát és hasznát, amíg közel nem kerültek a halálukhoz és nem tudtuk mindig megtalálni a régi barátaikat. Sokan annyira elmerültek a saját életükben, hogy aranyat érő barátságokat hagytak elsikkadni az évek folyamán. Sokan bánták, hogy nem szántak elég időt és figyelmet a barátaikra. Mindenki hiányolta a barátait haldoklása során.

Gyakran előfordul elfoglalt életünk során, hogy elhanyagoljuk a barátságainkat. De amikor szembetalálod magad a közelgő halállal, az anyagias dolgok már nem számítanak. Az emberek el akarják ugyan rendezni a pénzügyeiket, ha lehetséges, de nem a pénz vagy a státusz a fontos számukra ilyenkor. Rendet akarnak tenni, hogy ezzel segítsék azokat, akiket szeretnek. Általában sajnos ilyenkor már túl betegek vagy fáradtak ahhoz, hogy ez sikerüljön nekik.
A végén minden a szeretetről és az emberi kapcsolatokról szól. Mindössze ez marad az utolsó hetekben fontos, a szeretet és az emberi kapcsolatok.

5. Bárcsak engedtem volna magam boldogabbnak lenni!
Ez egy meglepően gyakori vágy. Sokan csak a halálos ágyukon jönnek rá, hogy a boldogság választás kérdése. Régi viselkedési mintákba és szokásokba ragadtak bele. Az ismerős dolgok kényelmes komfortja elárasztotta az érzelmeiket és az egész életüket. A változástól való félelem arra késztette őket, hogy szerepet játsszanak mások és önmaguk előtt is. Miközben legbelül arra vágytak, hogy végre egy jót kacagjanak és bohóckodjanak és vidámság legyen az életükben. A halálos ágyadon fekve egyáltalán nem gondolsz arra, hogy mások mit gondolhatnak rólad. Milyen csodálatos dolog újra képesnek lenni mosolyogni!

Az élet egy választás. Ez a TE életed. Válassz tudatosan, válassz bölcsen, válassz őszintén. Válaszd a boldogságot!


Fordította: 
Tamás Krisztina Tara - Hivatásos Múzsa

Ha úgy érzed, hogy még erőd teljében változtatni szeretnél az életedben és elakadtál, keress meg! Új nézőpontokat adok, együtt megtaláljuk az utat a mosollyal telibb életedhez .

Nem vagy egyedül!


3.A felébredés öt szakasza

Két feladatom van ezen a világon.
Az első, hogy javítsak a dolgokon.
A második, hogy felébresszem az alvókat. Szinte mindenki alszik!
A feladataimat pedig csak úgy teljesíthetem, ha saját magamon dolgozom.
                                                                                  dr. Ihalakala Hev Len


Ennek a felébredésnek legalább öt fázisa van, amelyek szinte kirajzolják az élet spirituális utazásának térképét. Nem célom, hogy leminősítsek, vagy spirituális skatulyába zárjak bárkit, csupán az, hogy tükörként segítsek neked az önmegismerésben, hol tartasz most. Mindnyájan úton vagyunk, és egyfajta spirituális kapaszkodó lehet ez a blog Neked. Lehet, hogy éppen két fázis határesetén tartózkodsz, és vacilálsz, merre tovább? Mindenki önmagán dolgozik, még akkor is, ha gyermeket nevel. És mindenkinek végig kell mennie a saját útján, akkor is, ha már jártak előtte úttörők. A jó hír az, hogy mindenki előtt jártak úttörők (Jézus, Buddha…). A rossz hír az, hogy nem végezték el a Te munkádat helyetted, és nem váltottak meg, hanem példát mutattak egy járatlan úton. A szeretet az önismeret, és az önmegvalósítás útját járja minden spirituális MESTER, senki nem dolgozott helyetted, mert mindenki önmagán dolgozott.

Ez az öt fázis a következők:

1. Áldozat vagy.
Gyakorlatilag majdnem mindenki úgy születik, hogy tehetetlennek érzi magát. A legtöbb ember aztán később is így érez. úgy érzi, hogy a világ rosszat akar neki: az állam, a szomszédok, a társadalom, na meg a ránk leselkedő rosszfiúk. Úgy érzik, hogy nincs hatalmuk a történések felett. Mi az okozat vagyunk, a világ többi része pedig az ok.
Ha ebben a mentális állapotban vagyunk, akkor sóhajtozunk, panaszkodunk, tiltakozunk, és csoportokba szerveződve harcolunk azok ellen, akik ránk támadnak. Néha lehet kicsit bulizni is, de azért az élet többnyire mégis csak nyomorúságos.

Ha röviden, néhány mondattal akarnám megmutatni, kik tartoznak ide, akkor ez a mondat lenne az: „Akik valamilyen nyájba tartoznak.” Akiknek „JÓ PÁSZTOR”-ra van szükségük. Lehet ez ateista nyáj, és lehet vallásos köntösbe öltöztetett nyáj. Akik a „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött fiát adta…,hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen...” Akik Jézus tanításában a „megváltást” látják, ők az áldozatok. Nem éreznek magukban erőt, tehetetlennek érzik magukat, nekik szükségük van „megváltóra.”
Gyakran tesznek fel ilyen kérdéseket emberek:
Kérlek benneteket, segítsetek megvilágosodnom! Mutassatok egy egyházat, amelyik hivatalosan elfogadta az "apokrif" írásokat, tisztán, ISTENI ihletettségűeknek! Mielőtt a katolikus pápákra, meg a római egyház hatalmára hivatkoztok, azt javaslom, hogy keresgélésetek a katolicizmussal szemben protestáló egyházakra irányuljon, akik szembeszegülnek a kezdetektől fogva a római egyház teológiájával, hatalmával... Vajon minden egyház, aki nem ad hitelt az apokrifeknek istentelen? Vajon teológusaik tudatlanok? Vajon Isten olyan gyengekezű, hogy nem tudta meggyőzni a keresztény világot azok ihletettségéről? ... Örömmel venném bárki felvilágosítását!
Egy ilyen kérdésre ez a válaszom:
Tudjátok, hogy mi a világ legnagyobb iróniája? A zsidók nem értik Jehovát, a buddhisták nem értik Buddhát, a mohamedánok Mohamedet, a keresztények Krisztust, és a hinduk Krisnát. Sajnos. Mindenki, aki valamit tanít, az azt tanulja. A tanítás által foglalkozik a témával, így tanulja. A probléma azokkal van, akik tévedhetetlennek kiáltják ki magukat, és az igazság felkent bajnokainak. Ebből lettek a vallásháborúk. Isten, vagyis a szeretet nevében ölték és kínozták meg a legtöbb embert a Földön. Bajnokok a keresztények, második helyen a mohamedánok. A maga szemszögéből, az ő saját világában mindenkinek igaza van. Ezért megölni bárkit: Kinek van joga keresztényként, stb. egyáltalán beszélni a szeretetről? Tudja ő egyáltalán, hogy miről beszél?
Ez nem ítélkezés volt részemről, hanem költői kérdés. Mindenki magának válaszolja meg. És a dolog iróniája, hogy ezt pont én kérdeztem meg, akiről egy kineziológus kiderítette, hogy előző 5 életemben katona voltam - Nándorfehérvártól a második világháborúig. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
A megvilágosodás egy járatlan úton járás, amely mindig egyéni. Első lépése, hogy elég erősnek érzed magad ahhoz, hogy elkószálj a nyájtól, a biztos védelemből,és elkezd a kockázatok ösvényén a saját utadat járni. Az Atya azért fogadja a tékozló fiát szeretettel, mert bőséges élettapasztalattal megrakodva tért haza. Majd ha átéled, hogy legerősebb gyermeked fellázadván, duzzogva odébbáll egy albérletbe, harag és neheztelés nélkül, és jóval később szeretettel és hálával irányodba, visszatér, ezt is csak akkor fogod megérteni, nem előbb. Hálás vagyok a legnagyobb gyermekemnek ezért, és ISTENNEK, hogy kegyelme által részesülhettem e tanításban. Amíg ezt nem éled meg, marad az, hogy ítélkezel, és haragszol a világra, és mindenki másra.
Egyszer Szókratészt megkérdezte egy tanítványa a tengerparton:"Mester, mikor leszek olyan bölcs, mint Te, mikor fogok én megvilágosodni? Szókratész robosztus testalkatú ember volt. Karon fogta az ifjút, és elindultak befelé a tengerbe. Amikor a víz vállig ért, Szókratész belenyomta az ifjú fejét, és olyan sokáig tartotta, amikor már majdnem megfulladt. Végül kihúzta, és az ifjú zihálva lélegzett.
 - Mire vágytál legjobban a víz alatt?
- Levegőre - hangzott zihálva a válasz. - Majd akkor, édes barátom, akkor fogsz megvilágosodni, ha jobban vágysz rá, mint az imént a levegőre."
 Még hozzátenném: Amikor nem éred be kész válaszokkal, amikor önön éhséged és szomjúságod akkora, hogy ott is keresel, ahol semmi esély arra, hogy találhatsz, és meghagysz mindenkit a maga hitében és igazságában, mert vitatkozni annyi, mint mások igazsága miatt önmagunkon bosszút állva felhergelni magunkat. Mindenki Ön-magát tanítja, és a másikat tükrözi. Mindenki abban a témában dolgozik Ön-magán, ami nála a következő feladata. Megsértődni annyi,mint a tükörben látott fintorgó majom láttán ököllel belevágni, és utána a vérző kezet nyalogatni.
Mindent Te teremtettél az életedben, mindent. És ez egy tükör világ, minden fordítva van a tükörben, nem úgy, ahogyan Te látod. Az egyetlen értelmes kérdés most magamtól, miért teremtettem én a XY kérdését magamnak most? Miért aktuális ez most nekem?
Az élet ritmus. A kilégzésből lesz a belégzés, és fordítva. Amikor valaki a szenvedések mélységeit (Nem elsősorban fizikaira gondolok) a szeretet magasságába képes emelni az ISTENI kegyelme által, akkor világosodik meg, nem előbb. A hoponoponó egy lehetőség erre, és aki keres, az talál. A nagy többség nem keres, és ezért nem is talál. Ők a mindent tudók, akik, ha ajándékba kapnak egy információt (Pl. könyvet) egy ilyen technológiáról, akkor ráülnek, hogy arról jobban lássák a TV-t. "Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm. És szeretlek."

2. Te irányítod a dolgokat.

Aztán elérkezik az idő, amikor megnézel egy filmet, amely megváltoztatja az életedet, mint például a Titok (The Secret); elolvasol egy könyvet, pl. A vonzásfaktort, vagy A hit varázsát és tudatára ébredsz a saját erődnek. Rájössz arra, hogy mekkora ereje van a szándékaid kinyilvánításának. ráébredsz, hogy mekkora ereje van annak, ha magad elé képzeled vágyaid tárgyát, aztán cselekszel, és valóra váltod a vágyaidat. Életedben először igazi varázslatot tapasztalsz meg. Döbbenetes eredményeket fogsz látni! Az életed általánosságban véve nagyon jó irányt vesz.
Ha röviden, néhány mondattal akarnám megmutatni, kik tartoznak ide, akkor ez az OSHO mondat lenne az:
„Aki elkószál a nyájtól, és lázas keresésbe kezd.”
Nem tudja, mit keres, de valami hiányzik, és az az érzése van, hogy tűt keres a szénakazalban. Lázasan kapar, küzd, dolgozik, és keresgél. Megvesz és elolvas mindent. Még mindig a másikat hibáztatja, de már érzi a saját erejét is. Olyan nyájat keres, amelyben keresők vannak, és eljár találkozókra, nem kifogásokat keres, és prioritást biztosít életében a keresésnek. Már-már nem is keres, hanem ő a kereső. Néha-néha, eljut oda, hogy majdnem feladja. Aztán mégsem, hanem tovább vonszolja magát az úton. Néha talál egy útjelző táblát és akkor új erőre kapva továbbmegy. Idő és pénz nem számít, egyik zsákutcát járja a másik után, mert teljesen biztos akar lenni abban, hogy zsákutca. Mint amikor az egér keresi a tegnapi sajtot a labirintusban. Tegnapelőtt ott volt. Tegnap is ott volt. Ma pedig nincs ott, mert közben a világ végérvényesen és visszavonhatatlanul megváltozott.

Ezekről az emberekről ezt olvastam a Lélekre Hangolva blogban:
"A társadalom fél, nagyon fél azoktól, akik ismerik önmagukat. Nekik ugyanis van egyfajta hatalmuk, egyfajta aurájuk és vonzerejük, azaz karizmájuk, ami képes a fiatal, még életteli embereket kiemelni a hagyományos rabságból...
Egy megvilágosodott embert nem lehet rabszolgává tenni. Ez a probléma: őt nem lehet bebörtönözni...
Mindenképpen nehéz befogadni egy olyan géniuszt, aki tud valamit a bensőről, hiszen belőle elkerülhetetlenül felforgató erő lesz. A tömegek nem akarják, hogy háborgassák őket, még akkor sem, ha épp boldogtalanok: mert boldogtalanok ugyan, de hozzá vannak szokva a boldogtalanságukhoz. És így mindenki, aki nem boldogtalan, idegennek tűnik számukra.
A megvilágosodott ember a legnagyobb idegen a világon: úgy tűnik, ő senkihez nem tartozik. Nincs az a szervezet, nincs az a közösség, nincs az a társadalom vagy nemzet, mely korlátok közé szorítaná."
„Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm. És szeretlek.”
Erre az idézetre kaptam egy választ, mely tökéletesen tükrözi egy önmagát már irányító szabad lélek véleményét a nyájban tartózkodó nagy többségről:
„Kedves Tibor!
Nagyon sokat szembe találkoztam már ezzel a problémával. Emberek falakat húznak maguk köré és nem engedik, hogy szeressék őket. Az, hogy valaki "segíteni" akar rajtuk egyfajta ellenérzést, majd gyűlöletet vált ki belőlük és elkergetik maguktól, a közelükből azokat az embereket, akik megpróbálnak rajtuk"segíteni", esetlegesen szebbé, vagy gondtalanabbá próbálja valaki tenni az életüket. Ugyan már! .Nem engedik, hogy valaki is felforgassa az addigi megszokott életvitelüket.
Ettől nagyon tud fájni a lélek. Sajnos nagyon!
Kedves Tibor! Hoponoponó! Szeretettel.”
Erre a válaszra a válaszom:

"Mindenki maga választ, amikor reagál... És, ha nem az a válasz, amit én szeretnék, azért én vagyok a felelős, mert a válaszadó az én tudatalattimban futó programról tájékoztatott segítségképpen... Amely egyébként velem közös, és a "Panaszolt panaszaink" is közösek mindkettőnknek, akik az adott szituáció részesei vagyunk. Vagyis: nincsenek ártatlan áldozatok.
A szakrális magyar nyelv szerint is minden embernek világa van, és az ő világában egyedül ő van. Én értem, hogy ezt nehéz elfogadni… A megoldás: hoponopono, mert vagy az ISTENI intuíció, vagy a "panaszolt panaszok" emlékprogramja fut. "A béke velem kezdődik."

"Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm. És szeretlek.""

(Én ebben a második fázisban voltam, amikor megszülettem. 20 hónaposan elváltak a szüleim, az anyám dolgozott, a nagyanyám pedig MINDENTŐL ÖRÖKKÉ TILTOTT. Ha egy átlag gyerek 10 éves korig kap 10.000 NEM-et, akkor én kaptam 40.000 NEM-et. Ráadásul 3 éves koromtól 13 éves koromig elvonszoltak a református templomba, ahol a papunk szószékéről ömlött a bűntudat. Horrorként éltem meg, és senki nem vette észre. 3 évesen azon gondolkoztam, hogy ha most ilyen bűnös vagyok, mennyi bűnt fogok elkövetni később. Többet hiányoztam az iskolából a megengedettnél, mert örökké beteg voltam. Minden miatt bűntudatom volt, és gyűlöltem az egész világot. Nagyanyám semmit nem akart észrevenni ebből, 13 évesen teljesen kikészülve idegileg, fellázadtam. 20 évesen Istentagadó lettem. 30 évesen tértem vissza Istenhez, mert a kegyelme megláttatta velem, hogy Ő létezik. De a programozás, amit gyermekkorban kaptam, nem múlt el nyomtalanul, ha üzletkötőként reggel 3 nem-et kapok, aznap már használhatatlan vagyok. Szépen, magyarul: jó szándékból el lettem"baszva". Ennek köszönhetem a megszállottságomat, mint kereső... 18 év, és ez alatt 240 személyiségfejlesztő tréning, 400 pszichológia témájú könyv,250 magnókazetta,300 CD nem volt képes felülírni ezt a bűntudat programozást. Amit a bűntudat témában Osho ír, én 100%-ban átéltem. "Élményszint" volt a javából. Nagyon nehéz volt megbocsátanom a sok jó szándékú felnőttnek. Nagyon érzékeny vagyok a "más szemében a szálkát, önmagunk szemében a gerendát" típusú felnőttekre. Megbocsájtanunk mindig önmagunk miatt kell. Eltelt rengeteg idő, mire rájöttem, hogy nem megbocsájtanom kell, hanem hálásnak, ezért az élményekért. Mert a kilégzést tudja követni a belégzés. Az ember akkor áll készen a tanulásra, ha már eleget szenvedett.
Ez nem panaszáradat volt, és nem is dicsekvés. Nem mások tették ezt velem! Ezért hálásnak kell lennem a tükrökért, de 20 éve még nem tudtam, hogy ezek a jó szándékú emberek tükrök. Szepes Mária ír a szakrális áldozat mágiájáról. Darnel tanít az élményszint és a fogalomszint különbözőségéről. Osho egyfolytában arról beszél, hogy légy éber. Akkor élsz, ha éber vagy. És hogy mindenki tanítómester. A hajléktalan munkanélküli is. A bennünk lévő mester (Isten) akkor éber, ha egy kapcsolatból tudunk élményszinten profitálni. Ha minden pillanatot képesek vagyunk teljes szívvel élni. Ha nem élünk dogmák szerint, nincsenek kész válaszaink, mert ezek mind tegnapi és tegnapelőtti válaszok. Az életben egyetlen állandó dolog van, a változás. Tanítvány az, aki tud hallgatni és figyelni. Aki nem tud hallgatni, az nem tanítható. Akkor lesz valaki mester, amikor rájön, hogy az égvilágon semmit sem tud. Amit tud, az semmi. Az csak akadály. Nyitott szívvel, meztelen szívét bizalommal ki tudja tárni a világ felé. Minden áldozattal közelebb kerülsz ahhoz a csodához, hogy élményszinten megélj olyan dolgokat, amiket csak fogalomszinten soha nem lennél képes felfogni. Mindig valahányszor valami "rossz" történik veled, akkor te szakrális áldozatot hozol Istennek. A te világodban csak Te vagy. A mélyebb megértésed Istent szolgálja. Néhányan megköveznek azért, amit most mondok: Isten azért osztotta szét magát milliárd szellemszikrára, mert a Te és mások szabad akaratára bízta saját fejlődését. Isten általunk fejlődik, az általunk "kényelmesnek ítélt ütemben, csak a saját törvényei, elsősorban az egyensúlytörvény, mint biztonsági szelep ügyelnek a helyes irányra. Ez a BIZALOM. Ez Isten feltétel nélküli szeretete felénk. Az óceán bizalma és szeretete a vízcseppje felé. Buddhához egyszer jelentkezett egy tanítványjelölt. Buddha ezt kérdezte:"Loptál már életedben? Én soha, hangzott a megrökönyödött válasz. Akkor menj és lopj valamit és utána gyere vissza." Darnel az életmód tréningen kiállt 120 ember elé, és így szólt:"Tegye fel a kezét az, aki még soha életében nem lopott. Senki nem tette fel a kezét. Pici hatásszünet után előrehajolt és ezt sziszegte a képünkbe:"Micsoda tolvajbanda!"Miért? Mert Te teljes vagy. Te vagy a jó és te vagy a rossz is. Nincs joga ítélkezni senkinek. Ha ítélkezel, önmagadat ítéled el, mert a Te világodban kizárólag csak Te vagy. Képmutatók, irány a pokol legmélyebb bugyra! Nem büntetésből. Tapasztalatszerzés céljából. Isten gyengéden kényszeríti gyermekeit, hogy mindenki tanuljon valamit, minden élete során. Ez szeretet. Ez bizalom! Hiába olvastam volna a 400 könyvet. El is mentem volna mellettük, nem érdekelt volna egy sem. Első a probléma, aztán a megoldás! Ha nincs probléma, honnan lenne megoldás? Soha nem lesz a poharad tele, mindig félig tele (pozitív), mert a másik fele a pohárnak negatív. Tanuld meg meglátni mindkettőt és fogadd el. Ez az élet.)

"Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm. És szeretlek."

3. Magad leszel a felébredés.

Különböző technikákkal kísérletezel, melyek hol működnek, hol nem.
Sok kudarc, kísérletezés után „véletlenül” felfigyelsz a hoponoponóra. Már többször elmentél mellette, de most megragadod, és többé nem ereszted el.
Minden hitrendszer korlátoz, ezek feloldásának általam eddig ismert leghatékonyabb „technológiája” a hoponoponó.
A második fázis után egy ponton rájössz, hogy a szándékaid valójában korlátok. Rádöbbensz, hogy az újonnan megszerzett hatalmaddal sem vagy képes arra, hogy mindent uraljál. És arra is kezdesz rájönni, hogy ha aláveted magad egy nagyobb hatalomnak, akkor csodákra számíthatsz. elengeded a dolgokat, és bízni kezdesz. Megpróbálod úgy élni az életedet, hogy minden pillanatban tudatosodjon benned az ISTENIVEL való kapcsolatod. Megtanulod, hogyan ismerheted fel a neked szánt inspirációt, és hogyan cselekedjél azzal összhangban. rájössz, hogy választani tudsz ugyan, de az életedet nem tudod uralni. Rájössz arra, hogy a legnagyszerűbb dolog, amit tehetsz, hogy igent mondasz minden egyes pillanatodra. ezen a ponton kezdődnek a csodák, amelyek folyamatosan ámulatba ejtenek. Napról napra úgy élsz, hogy a világ lenyűgöz, elvarázsol, csodálatba ejt, s ezért folyamatosan hálát érzel.
Elkezded élvezni életed filmjét úgy, mintha mozielőadást néznél. Figyeled, hogyan harcolnak mások azért, hogy: 1. Jól nézzenek ki, Domináljanak másokat, és őket senki 3. Kényelmes legyenek. 4. Igazuk legyen. Időnként még beszállsz egy-egy üzletbe, nem kényszerből, hanem, mert szeretnéd még kipróbálni magad olyan területen, amelyet korábbi korlátaid miatt néhányszor már feladtál. Próbálod korábbi korlátaidat kitágítani. Időnként szatori élményeid vannak, rövid ízelítő a korlátlanság állapotából. A szatori: bepillantás a megvilágosodás állapotába, kis ízelítő az ISTENIBŐL. Olyan, mintha egy pillanatra szélesre tárnál egy ablakot, és azon keresztül összeolvadnál az élet forrásával. 1994-ben, vagy 1995-ben, a Darnel tréning első estéjén hazafelé jövet volt életemben először ilyen élményem. Beültem a kocsiba, és Budapestről suhantam hazafelé az autópályán. Furcsa, olajozott suhanás volt, mintha nem is én vezettem volna, és mint csuka elől a kishalak, úgy rebbent szét mindenki az utamból hazafelé, és én csak suhantam, és suhantam, és valami földöntúli boldogság kerített hatalmába.
Sokkal később, 2010 év végén NLP tréningre jártam, ahol szembesültem a minden ember hiedelemrendszerének szűrőivel. A szűrők azért vannak, mert energiát spórolnak, és bizonyos témákra irányítják a figyelmünket, amikor a személyes feladatunk megoldása érdekében önmagunkon dolgozunk.
Mindenkinek más a szűrője. Nem jobb, nem rosszabb, hanem más. Mindenki a saját szűrőjén keresztül lát, és ezt a saját szűrőt ő csinálta magának, a saját fejlődése érdekében. És a legtöbb ember nem is tud erről. Mi vagyunk a szivárvány színei Isten kertjében. Minden szín egyformán fontos, Isten mindenkiben gyönyörködik. A milliárdos és a hajléktalan munkanélküli egyformán fontos. Mindenki teszi a dolgát. Van, aki semmit sem csinál. Az az ő dolga! És mindenkinek igaza van, és senkinek sincs igaza. Ez a két állítás ugyanaz. Mindenki szíve teljesen rendben van, és mindig az történik, aminek történnie kell. Ha Isten szerint egyikünk fontosabb lenne, mint a másikunk, akkor klónozott volna, de nem tette. Gyakran mosolyogsz! Azt érzed: Jó helyen vagy, a legjobb időben. Megszépülsz, és kedves vagy! Többnyire jól érzed magad!  

"Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm. És szeretlek."


4. Megvilágosodtál, mert a béke veled kezdődik.

Még nem vagy MESTER, de megvilágosodtál, és elfáradtál. Fárasztanak az „alvó emberek”, bigott vallásosok, a lejárt lemezként mások tanításait hitből ismétlők, az alvók értetlenkedése, és ragaszkodása tudatalatti hiedelmeikhez.
Ismered már önmagad, ezért ismersz már másokat is. Elkezdesz meglátni aurákat, gondolatolvasóvá válsz, és kiszámíthatóvá kezdenek válni az emberek reakciói. Elkezded magyarázni a spirituális dolgokat, és nem számít, ki vevő rád, és ki nem. Ragaszkodásmentesen kezeled a dolgokat, és nem akarsz állandóan beavatkozni. Ez a „nem cselekvés” állapota. Már látod a polaritás mindkét pólusát egy időben, ezáltal ítélkezés-mentessé válsz. A hála és a szeretet állapotában vagy és a hoponoponó szellemében élsz. A folyamatos tisztításod önmagadon dolgozva töröl a kollektív tudattalanból – mindnyájunk pszichológiai szeméttelepéről olyan súlyos emlékeket, melyek a kollektív tudattalanban ürességet hagyva lehetővé teszik az ISTENI intuíció akadálytalan beáramlását. A pszichológiai szemét törlésével megszűnik a választási lehetőség a panaszolt panaszok típusú emlék és az ISTENI intuíció között, és az ISTENI intuíció akadálytalanul tud hatni, mert az elme választási lehetősége leszűkül az ISTENI intuícióra.

Ez csak egy rövid pihenő, mint mikor valaki elér egy célt. Menned kell tovább.
"Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm. És szeretlek."


5. Spirituális MESTERKÉNT újjászületsz a világba, hogy áldozatoddal Te légy a világ világossága.

A legfőbb MESTER, JÉZUS, mellé, valamint BUDDHA mellé idetartozik Osho is.
Aki beleragadt az áldozat fázisba, az nem érti Oshót, mert életben és halálban gondolkodik. Képtelen felfogni, hogy nincs halál, és állandóan bele akar avatkozni a mások dolgába, meg akarja menteni a világot. Az hogy nem akarunk állandóan mások dolgaiba beavatkozni, és hagyjuk, hogy emberek szabad akaratukból megtapasztalják az általuk választott szegénység „élményét”, az az érettség jele. Amikor hagyjuk, hogy történjen, aminek történnie kell, és nem akarunk mindenáron beavatkozni. A fundamentalista keresztényekben (és nem csak bennük) olyan erős az ítélkezés, és a dolgok uralásának vágya, hogy képtelenek megérteni, hogy önmagunk megmentése az egyetlen feladatunk, amelyért 100%-ban felelősek vagyunk. Kiragadni éretlen embereket a szabad akaratuk választotta szegénységből, nem felelősség, hanem felelőtlenség.
 Isten nem tesz ilyet, és nem véletlenül nem teszi. Téged tisztel meg azzal, hogy hagyja, hogy megtapasztald, amit szeretnél. Fel lehet ezt fogni, vagy ez felfoghatatlan?
Osho egy fantasztikus tanító, aki nem szorul az én védelmemre. Én csak megpróbáltam, hogy az ítélkezés szokását félretenni hajlandó embereknek legyen esélyük megérteni Oshot. Osho egy ajtó Jézushoz és Buddhához. Nyisd ki ezt az ajtót. Ne holnap! Nincs olyan, hogy holnap! Mindig itt és most van. MINDIG!
„Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm. És szeretlek.”


Mellékletek:

(1.Honnan a bűntudat?)

Osho szerint: egy jó társadalom, egy erkölcsös társadalom, egy valóban vallásos társadalom nem hagyja, hogy a gyermekeket egymástól elkülönülő részekre osszák. De vajon hogyan jönnek létre ezek az elkülönülő részek? Hogyan veszi kezdetét a dolog? Mikor jelenik meg az első elkülönülés? A pszichológusok már pontosan tisztában vannak azzal, hogy ez az elkülönülés abban a pillanatban elkezdődött, amint a gyermek először megérinti a nemi szervét. Hiszen ebben a pillanatban „tudatosul benne”, hogy valami rossz dolog történik, mert ezt közlik vele a szülők, a testvérek, ezt közli vele az egész család, mindenki. A környezetében lévő emberek szemében, gesztusaiban, arckifejezéseiben mind az tükröződik: „Ne tedd, ne nyúlj hozzá!”A gyermek nem képes felfogni ezt. Ő még egységes lény, és nem képes felfogni, miért nem érinthetné meg a saját testét. Mi ebben a rossz? Nem tudja, hogy az ember „bűnben fogant”, nem ismeri a Bibliát, nem ismeri a vallásokat, nem ismer egyetlen tanítót, egyetlen erkölcscsőszt, egyetlen mahátmát sem. Nem képes felfogni, miért kellene óvakodnia testének bármely részétől is. A probléma pedig csak egyre nő, hiszen a nemi szervek képezik a test legérzékenyebb, legtöbb örömöt kínáló részeit. A gyermek e testrészek megérintése által tapasztalja meg először a gyönyört, illetve saját testét – így tapasztalja meg először, hogy a test képes örömöt nyújtani, hogy a test értékes dolog. A pszichológusok szerint már egy három hónapos csecsemőnek is lehet orgazmusa. Képes az orgazmusig izgatni a nemi szerveit, és ez akár az egész testére kiterjedő remegést is kiválthat nála. A gyermek így tapasztalja meg először a testét, ám az élményt megmérgezi a szülői tiltás. De vajon miért tiltják ezt a szülők? Mert őket is tiltották ettől. Ez a dolog egyetlen oka – hogy nekik sem engedték meg. A test e tiltás által két részre oszlik, és elkülönül egymástól a test és az elme is. A gyermek félni kezd, és bűntudat ébred benne… Ez a félelem egész élete során elkíséri. Valamelyest mindenkiben kellemetlen érzések ébrednek saját szexuális élményével kapcsolatban. A gyermek felnővén számos alkalommal bocsátkozik majd szexuális aktusba, de soha nem éli meg igazán a beteljesülést, nem éli meg a szex mély extázisát. Ezt már kisgyermekkorban lehetetlenné tettük számára, amikor megmérgezzük nemisége gyökereit, és bűntudatot ébresztettünk benne. Bűntudat él bennünk a szexszel kapcsolatban, úgy érezzük, a szex által „bűnössé válunk. Létrehozzuk ezt az elkülönülést, különálló részekre osztjuk a testünket, és választanunk kell e részek között, hiszen bizonyos részek „jók”, mások pedig „rosszak.”
Micsoda ostobaság! Vagy az egész test jó, vagy az egész test rossz – hiszen testünk egyetlen része sem különül el a többitől. Testünk minden részében ugyanaz a vér áramlik, testünk minden részét ugyanaz az idegrendszer hálózza be. Odabent minden egy, a gyermek számára attól a tiltástól kezdve bizonyos részek elkülönülnek a többitől. És még valami: e tiltás által megmérgezzük a gyermek első örömét, és így többé soha nem lehet már felszabadultan boldog. Nap, mint nap jönnek hozzám emberek különféle kérdésekkel, és tudom, hogy az alapvető problémát nem a meditáció vagy a vallás jelenti számukra, hanem a szex. És sokszor nem tudom, hogyan segíthetnék nekik, mert ha valóban segíteni akarok, nem keresnek fel többet. Megijednek tőlem, mert félnek a szextől: úgy gondolják, a szexről nem szabad beszélni! Beszéljünk Istenről, beszéljünk bármi másról, de ne a szexről! Pedig a problémájukat egyáltalán nem Isten jelenti!Ha így lenne, azon könnyűszerrel lehetne segíteni, de nem így van: az alapvető problémát továbbra is a szex jelenti számukra. És ezek az emberek semmit sem képesek élvezni, mert nem képesek élvezni az alapvető, természetes adományt. Nem rendelkeznek az üdvösség legelső adományával, ezért semmi mást sem képesek élvezni. Számtalanszor éreztem már, hogy az az ember, aki nem képes élvezni a szexet, nem képes elmélyedni a meditációban sem, mert fél mindenfajta boldogságtól. Túl mélyen gyökerezik benne ez a negatív asszociáció, ezért egyfajta korlátot állít fel önmagában. Az ilyen ember aztán különálló részekre osztja fel az elméjét is, mert nem képes elfogadni az elme szexszel kapcsolatos részét. A szex egyformán tartozik az elméhez és a testhez is. Minden létező dolog egyaránt tartozik az elme és a test birodalmába – ezt soha ne feledjétek!"A szex egyaránt testi és elmebeli dolog, ezért a szex elmebeli részét el kell fojtanunk, és ebből az elfojtott részből lesz aztán a tudattalan, a tudatalattit pedig az elfojtásért felelős erők, gondolatok, erkölcsi prédikációk alkotják. Így csak az elme egy elenyészően kicsi tudatosnak nevezett része marad meg nekünk. Ez a rész hasznos ugyan a mindennapi megszokás során, de semmi másra nem jó. Képesek vagyunk létezni általa – de ennyi az egész. Elvegetálhatunk, megkereshetjük mindennapi betevőnket, felépíthetjük otthonunkat, de nem ismerhetjük meg az életet, mivel elménk kilencven százalékát megtagadjuk. Soha nem lehetünk teljes emberi lények, pedig csak a teljes ember szent. Ha nem vagyunk teljes emberek, soha nem válhatunk megszentelt lényekké.
Azaz, egy újfajta, jobb, és valóban vallásos társadalmat akarunk életre hívni, semmiképpen nem szabad egymástól elkülönülő részekre osztanunk testünket és elménket, hiszen valójában ez a létező legnagyobb bűn. Hagyjuk, hogy gyermekeink egységes emberi lényekként nőjenek fel. Hagyjuk, hogy egységben fejlődjenek, hogy megbarátkozzanak minden bennük lakozó dologgal, és egy nap majd képessé válnak arra, hogy maguk mögött hagyják a szexet, képessé válnak arra, mert olyannyira teljesek, erősek, és egységesek, hogy bármit képesek meghaladni. Bármilyen betegség támadja is meg az embert, bármilyen megszállottság támadjon is rá, könnyűszerrel képes lesz megszabadulni tőle. Hatalmas, egységes energia áll rendelkezésére, amellyel bármit képes megváltoztatni. A megosztott gyermek azonban nem képes erre. Az ilyen gyermekek esetében valójában a tudatos elme csupán elméjük egy kis részét alkotja, és a tudattalan teszi ki a nagyobb részt. A megosztott gyermekek egész életükben energiájuk egy elenyészően kis hányadával harcolnak annak összehasonlíthatatlanul nagyobb része ellen, ezért folyamatos vereségre vannak ítélve. A vereség pedig csalódottságot, kiábrándulást eredményez, és az ilyen emberek hajlamosak azt hinni, hogy a világ csupán nyomorúságok sorozatából áll, hogy az élet nem más, mint szenvedés. Jegyezzétek meg: az élet nem szenvedés! Az életet ti magatok teszitek szenvedéssé, mivel megosztottak vagytok. Folyton harcban álltok önmagatokkal, ezért szerencsétlen, nyomorúságos lényekké váltok. Tehát a legfontosabb az, hogy ne teremtsetek megosztottságot. Hagyjátok, hogy a gyermekek egységes lényekké növekedjenek és fejlődjenek. És hagyjátok, hogy a gyermekek a rögzült magatartásformák és hozzáállások helyett inkább a rugalmasságot sajátítsák el. Hogy mit értek rugalmasság alatt? Ne merev, hajlíthatatlan formulák szerint neveljétek gyermekeiteket. Soha ne mondjátok nekik, hogy ez a dolog rossz, az pedig jó, mivel az élet állandó változás. Ami az egyik pillanatban jó, az a következőben már rossz lehet, és ami az egyik helyzetben rossz, az egy másik szituációban jó lehet. Neveljétek hát éberségre és tudatosságra gyermekeiteket, neveljétek arra, hogy mindig vizsgálják meg alaposan az aktuális helyzetet. Soha semmire ne aggassatok címkéket! Ne mondjátok azt, hogy a muzulmánok rosszak pusztán azért, mert muzulmánok, a hinduk pedig jók, pusztán azért mert hinduk. Ne mondjatok nekik ilyen dolgokat, mert a jó és a rossz soha nem állandó értékek. Ne lássátok el gyermekeiteket berögzült, merev álláspontokkal, magatartásformákkal. Tanítsátok őket arra, hogy legyenek tudatosak, hogy mindig vizsgálják meg, mi a jó, és mi a rossz. Ez azonban nem egyszerű; sokkal könnyebb „felcímkézni” az egyes embereket és dolgokat. Előre gyártott címkék és kategóriák alapján élitek az életeteket. Már azelőtt eldöntitek a kérdést, hogy egyáltalán szemügyre vennétek az adott egyént; valójában a ráaggatott címke dönt helyettetek. Neveljétek vizsgálódásra gyermekeitek elméjét.)



2.Osho: Bátorság:
Nem lehetsz őszinte, ha nem vagy bátor. Nem tudsz szeretni, ha nem vagy bátor. Nem tudsz bízni, ha nem vagy bátor. Nem kutathatod a valóságot, ha nem vagy bátor. Vagyis a bátorság áll legelöl, és minden más azt követi. Mi a bátorság? Kezdetben nincs nagy különbség egy gyáva és egy bátor ember között. Az egyetlen eltérés abban mutatkozik meg, hogy a gyáva a félelmeire hallgat, és azokat követi, míg a bátor nem törődik az aggodalmaival, hanem egyenesen előrehalad. A bátor ember minden félelme ellenére nekivág az ismeretlennek. Tisztában van a félelmeivel, tudja, hogy ott vannak vele. A bátorság azt jelenti, hogy minden félelmünk ellenére nekivágunk az ismeretlennek. A bátorság nem azonos a félelemnélküliséggel. Félelem nélkülivé akkor leszel, ha egyre bátrabbá és bátrabbá válsz. Ez a bátorság legnagyobb élménye: a félelemnélküliség a tökéletes bátorság ajándéka. Ha kihajózol az ismeretlen tengerre, mint Kolombusz tette, félelem van benned, mérhetetlen félelem, hiszen nem tudhatod, mi történik majd. Elhagyod a biztonságos partokat. Minden a legnagyobb rendben van körülötted, csak egyvalami hiányzott: a kaland. Nekivágni az ismeretlennek borzongató élmény. A szív újra dobogni kezd, és újra élsz, megtelsz élettel. Lényed minden porcikája életre kel, mert elfogadtad az ismeretlen kihívását. Elfogadni az ismeretlen kihívását minden félelem ellenére – ez a bátorság. Ott van ugyan a félelem, de ha újra és újra vállalod a kihívást, lassan – lassan eloszlanak az aggodalmaid. Az ismeretlen megtapasztalása révén átélt öröm az extázis, amellyel az ismeretlen megtapasztalása eláraszt, erőssé tesz, teljességet ad, csiszolja az intelligenciádat. Először azt tapasztalod meg, hogy az élet nem unalom, hanem kaland. Aztán lassacskán eltűnik a félelem, és mindig újabb, és újabb kalandok után kutatsz majd. A bátorság alapvetően annyit jelent, hogy kockára teszed az ismertet az ismeretlenért, a megszokottat a szokatlanért, a kényelmest a kényelmetlenért, a távoli cél felé tett fáradtságos zarándokútért. Senki sem tudja, vajon képes lesz–e mindezt végigcsinálni. Hazárdjáték, de csak a hazárdjátékosok tudják, mi is az élet.)


http://slidintune.uw.hu/ebook/index.php#ebook  



Elérhetőségeim: Lakás: Győrben. Tel.:+3630/4847121 Skype:szabaditibor7 ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése