2010. december 18., szombat

Gondolatébresztő 24. ÉLETTERVED: LÉGY ÖNMAGAD!

Mindenki más már foglalt!


Blog szerkesztője: Szabadi Tibor Gyula (Facebookon is.)


Az EU előírásainak megfelelően tájékoztatom a t. idelátogatókat, hogy adatokat nem gyűjtök, cookikat én önállóan nem használok, ha ilyennel itt találkoznak, azt a blogger tette ide, mert énnekem a cookikra sincs semmi szükségem a nemlétező adatgyűjtéseimhez. A blogom kizárólag egy hitrendszert közvetít, amely az enyém. Aki nem ért egyet az én hitrendszeremmel, amit itt publikálok, az kérem, ne olvassa. Köszönöm, hogy vette a fáradtságot, és beleolvasott. Szabadi Tibor Gyula.

4 saját blog:


1.  Tibor gondolatébresztői - Téma: Ezotéria, és MLM.( http://tibor7.blogspot.com )  Nyelv: magyar
2.  Kérlek, segíts - Téma: Ezotéria a Facebookon ( http://tibor8.blogspot.hu )Nyelv: magyar
3. Lelki ok, testi tünet -Téma: Egészség, Ezotéria, Gyógyítás zenével ( http://tibor4.blogspot.hu )Nyelv: magyar
4. Tibor's provoking trouth   ( http://tibor7-english.blogspot.com/ ) Téma:Ezotéria, MLM Nyelv: english


A Facebookon: Tibor Gyula Szabadi, és "Ébredezők" ezoterikus csoport (rengeteg tanulságos megosztással.) Ha ismerősnek jelölsz engemet a Facebookon, vagy jelentkezel a csoportba, be tudlak tenni. Régebben könyvek és CD-k alapján szerkesztettem a blogokat, most pedig ezen írások alapján. Sok ismerősöm ezúton mintegy társszerzőjévé vált, és válik ezeknek a blogoknak. Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni mindenkinek, akinek az írásait átvettem. ♥

„Az Igazság keresőjének alázatosabbnak kell lenni a pornál. A világ lábbal tiporja a port, de az Igazság keresőjének olyannyira meg kell aláznia Önmagát, hogy még a por is eltiporhassa. Csak akkor, és nem korábban pillanthatja meg az igazságot.”   Gandhi.


Tartalom:
Bevezető
I.Deepak Chopra:AZ ÉLET HÉT TÖRVÉNYE
II. Osho: Bátorság
III. Osho: Szabadság
IV. Nyika Zoltán: tovább ZEN-élek.
V.  Gay-Kathlyn Hendricks: A szeretet titkai 
VI. Tantrikus szerelmi érintés és masszázs 
VII. Osho: Együttérzés 
VIII. Neal Donald Wash: Beszélgetések Istennel... I.-II.-III.
IX. Andrews Matthews: Hallgass a szívedre (Könyvismertető tartalomjegyzéken keresztül.)
X. Miért a Network Marketing, és miért pont az ACN?
XI. 2024.03.25.-ei írásom


Előszó

Amikor azt mondom, hogy légy Önmagad, ezt vajon mire értem?
Minden energia. Lényünk nem más, mint a TISZTA SZERETET.
Erre értem.


A SZERETET AZ EGYETLEN VALÓDI ERŐ...
A Teremtés vektormennyiség... tudtad? Van iránya, értelme és nagysága.
És a nagysága az érzésedtől, az emóciódtól függ, amit kisugárzol...

Amikor a szeretetre gondolok, azt erős érzelemmel teszem. Amikor meg a háborúra, azt is szeretettel teszem. Régebben megpróbáltam a negatívra érzelemmentesen nézni... (az is működött), de a szeretet az a matéria, ami minden negatívot old... Mint a királyvíz a kémiában.

Jézus mondá: "Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok akik átkoznak titeket"... Vajon miért mondta? Mert ha csak Tanúként tekintek a negatívumra, akkor nem terhelem vele a mátrixot, DE HA SZERETETTEL TEKINTEK RÁ, AKKOR KIOLDOM A MÉRGET AMIT MÁSOK A GYŰLÖLETÜKKEL BEHORDTAK.

És ha azt mondod, hogy szereted az egész Földet, és az egész emberiséget, kivéve egyetlen embert, akkor erre Buddha azt mondja, hogy akkor hagyd az egész emberiséget, és az egész Földet, és gyakorold a szeretetet ez felé az egyetlen ember felé... Mennyire igaz!

De mindig tanúként kell gyakorolni. Ez az első lépés. Nem tudsz egyből szeretettel tekinteni az ellenségre.... Még tanúként is nehéz az elején.
Mindenki nagyon beleéli magát ebbe a holografikus moziba...

Egy ember tudata, ha elég nagy, alapjaiban megváltoztat MINDENT. Lásd Jézust. Kérd a Boldogasszonyt, és a Krisztus Tudatot. Ha egy ember kéri: akkor az eredmény az ő tudatának függvénye.(Ez lehet ellensúlya 10.000.000. másik emberének.)  Ha kettő: 1+1=11; Ha három: 1+1+1=111... És így tovább. Ez a mentális túlerőszabály alkalmazása.

Másképpen Transzcendentális meditációnak is hívják...




Ehhez mi az alapvető első lépés?

A hatékony, tudatos, őszinte leszarás művészete:





Tesla felfedezése a számmisztikáról feltétlenül ide (IS) kívánkozik:

https://www.facebook.com/photo.php?v=10200180081463309


És a BIZONYÍTÉK arról,hogy

a MAGYAR nyelv a Világmindenség számmisztikai kódja, és ténylegesen az ŐSNYELV:

http://www.azember.info/





 http://www.flixxy.com/zeus-and-roxanne-dolphin-and-dog.htm

http://www.youtube.com/watch?v=AL8kFU_QktU&feature=player_embedded#at=43

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UfhRBpy6i-M 




Kedves Mindenki! Nagy szerencse, vagy inkább isteni zsenialitás, és kegyelem, hogy nem azonnal valósul meg minden érzésed. De ha időkéséssel valósul meg, azzal sem jársz túl jól. Mit tehetsz, hogy az életedet pozitív irányba befolyásold? Azt mondják a számítógépesek, ha szemét megy be, akkor szemét jön ki! Vigyázz, a számítógépet rólad mintázták, és ez a mondás rád is igaz. Ha sok szar programot engedsz be a tudatalattidba, az eredmény a te szar életed lesz!Nem mások teszik ezt veled,te 100%-ban felelős vagy. Az időkésleltetésről jó, ha tudsz,de nem ez a megoldás a problémádra. Te vagy a probléma, és te vagy a megoldás. Az visz negatív rezgési síkra, ahogyan érzel! Ragaszkodsz dolgokhoz, emberekhez, körülményekhez! Foggal és körömmel. Kitörnek a fogaid, és a körmöd is, akkor meg panaszkodsz. Szarul érzed magad, és azt vonzod magadhoz, egyre nagyobb mértékben, amit nem akarsz. Minden, amid van, csak kölcsön kaptad! Nem tulajdonos vagy, hanem bérlő!A tested a ruhád, a házad, az autód, a szerelmed, minden. Színész vagy, álarcot viselsz, és szerepet játszol. Ha ez igaz, akkor mi a baj? Élvezd az első lélegzetvételtől az utolsóig! Legyél jó színész. De te rendező akarsz lenni! A rendező a színházban az Isten! A javaslatom: ne játssz Istent, inkább légy önmagad. Légy jó színész most! Mosolyogj, és helyezd magad a hála állapotába! Mindig van miért hálásnak lenni! Van kezed, és lábad? Vannak, akiknek nincs? Látod, mennyire egyszerű hálásnak lenni. És már meg is fordult veled a Te világod! Ha így kezded a napot, és figyelsz egy icipicit arra, hogy naponta többször a hála állapotába hozd magad, nemsokára lehetetlen lesz, hogy rossz dolgok történjenek veled. A hála állapota és az elengedés a kulcsok az életünkhöz, hogy szokássá tegyük! És a TV nézés, hogy szokásszinten hanyagoljuk! Nem azt mondom, hogy könnyű, hanem azt, hogy megéri kipróbálni most! Hozz egy döntést, és tégy egy jelet, hogy napközben emlékezz rá! Így lesz a leg- előrevivőbb szokás az életedben! Itt és most tudsz változtatni a programozásodon. Ölelek Mindenkit! Tibor.


Én azt találtam, hogy egyénileg születünk, egyénileg kell fejlődnünk, és egyénileg halunk. A magyarság felébresztése egy módon lenne lehetséges. Ha odamennék mindenkihez, aki a földön fekve sajnáltatja magát és egy jó nagyot belé rúgnék. De ez Isten munkája, teszi is rendesen... Mit kezdenénk egy munkanélküli Istennel? Segélyt osztanánk neki? Van megoldás a magyarság problémájára, és ez már látszik is rendesen. Az ISTENI KEGYELEM állapota a megoldás.Olyan mélyre vagyunk nyomva, itt legalább 1100 éve ellenségeink által szervezett tudatos népirtás folyik... önerőből kijönnünk ebből nem lehet. A mélyre lenyomott népnek nem nehéz letérdelni Isten elé, és ezt mondani, amit Jézus (Nimród leszármazottja) is mondott:-"Uram, legyen meg a Te akaratod, ne az enyém!"Jézus nem megváltani jött, hanem példát mutatott alázatból, és az Isteni kegyelem állapotából. "Az alázatosak felmagasztaltatnak, a gőgösek megaláztatnak..." Te meg én fejlődjünk, és mutassuk az utat a keresőknek... És ne másokra mutogassunk, mert amivel találkozunk az életünkben, az bennünk van, és aki ellenség képében jön, az tükörként minket mutat... Tudom, hogy nem egyszerű ezt megérteni, de fogja már fel mindenki, hogy a látszat ellenére egy holisztikus, duális, fraktális Fizikai Világegyetemben mindenki EGY! Mindenki egyedül van a saját világában, ez a világ a Te világod, mindenki Tégedet tükröz, és ez a Te világod! Te vagy a Világegyetem! Én vagyok a világegyetem. A világon nincs semmi, amit meg kéne változtatni, úgy tökéletes, ahogy van. Nem azért születtél, hogy megváltoztasd a világot! Kizárólag az a feladatod, hogy Te változz! A Te világod belülről áramlik kifelé, és az én világom is belülről áramlik kifelé. Mert most mindenki önmagával harcol, és önmagát senki nem tudja legyőzni, ezért látunk mindenütt csak veszteseket... És minden és MINDENKI EGY! Csepp vagyunk az óceánban! Vagyis a FÉNY MELLETT OTT VAN AZ ÁRNYÉK, ÉS A HEGY MÖGÖTT A VÖLGY! És ez így tökéletes. "Azt a legnehezebb megértenünk -ez minden vallás és filozófia kihívása - , hogy Isten olyan, mint a FÉNY (És a MAG népe az isteni fény magba zárva). Amennyire képtelenség a fényt megvilágítani, annyira felesleges is. A fényt magát nem látod, de általa látsz mindent. És az árnyék szerepe, hogy ne vakítson el a fény! Istent nem lehet, és nem is kell szeretni! Isten maga a szeretet. Egymást kell szeretnünk!"(Ez utóbbi egy idézet volt Darnel Cristiántól.)

A Facebookon sokadszor kapom válaszként, hogy ne haragudjak: - talán ha a sötét erők nem támadnának…


Nem haragszom. Tényleg nem. Ehhez kell a türelem. Megcirógatnom a mélyen alvókat, hátha felneszel. Halkan szólni, és nagy szeretettel. Sok ezerszer és több tízezerszer. Ugyanazokhoz huszadszor, ötvenedszer és századszor. Éltetni a reményt magamban, hogy egyszer majd... Egyszer majd egy szép napon... odafigyel... nemcsak néz, hanem lát is. Nemcsak a füleivel vitorlázik, hanem hall is. Kérni Istent, hogy legyen még egy kis türelemmel a hétalvókhoz... Még ne rugjon bele, várjon még. Én hiszek ebben az emberben, nem teljesen reménytelen eset. De legbelül tudom, hogy csak magamat áltatom. Nem keres belül, mert ott túl sötét van, inkább kívül keres... Felelőst keres az elbaszott életéért.... Naná, hogy nem talál. Mert a lényeg belül van. A FELELŐS BELÜL VAN. A fizikai valóság egy tükörszoba... talán ha értené a duális holisztikus Fizikai világegyetemet... De nem érti... Nem érti azt sem, hogy valamit nem ért. Dühösen rázza öklét a tükörszobában, és rámutat a felelősre önmagán kívül. És ezernyi tükörképe visszamutat őrá. És ez csak feldühíti, ahelyett, hogy elgondolkoztatná... És Isten karma- és sorsként kiegyenlíti azt a többletpotenciált, amit te teremtettél. De a tükörkép látszik felelősnek. És mindenki mindent elkövet, csak a felelősséget a saját életéért ne kelljen vállalnia. Tegyenek felelőssé valaki mást! Pedig csak a holográf elvet kéne megértened, és minden tiszta és világos lenne... Nem tudod, hogy valamit nem tudsz, ez a diagnózisom hozzátok, akik nem tudjátok, hogy valami nagyon lényegeset nem tudtok... Pedig minden, és mindenki EGY, és mindenki JÁTSZÓTÁRS! Bővebben a blogomban




Bevezető


Légy önmagad... mert belőled csak egy van!

Ha az ember lelkileg rendben van, akkor soha nem beteg... 
Ez a személyes tapasztalatom. 1986... elég régen volt... 
És ez nem pozitív gondolkodás, hanem elfogadom azt ami van. 
Teljes elfogadás. 
A világegyetemben semmi sincs, aminek "nem kéne lennie".

Minden fizikai szer - még a legjobb is... kizárólag tüneti kezelésre jó. 
Ha a lelked célja irányába haladsz, nem tudsz beteg lenni... 
És nem ér baleset, mert nem kerülsz rezonanciába a balesettel...
Mert minden ENERGIA! 
Energia lények vagyunk egy lelassított frekvenciájú testben.

És az ÉLET tesztel Téged... Állandóan teszteket oldasz meg interaktív módon.
És minél később kezdesz a lelked célja irányába fordulni, annál nehezebb lesz az élet... A világegyetem kényszerítő erői - az Egyensúlytörvénnyel az élen - egyre intenzívebben löknek egyensúlyod irányába...

A világ tele van segítőkész emberekkel. 
Azt akarnak másoknak adni, amivel ők maguk nem rendelkeznek...
Önmaguknak nem tudnak, de másoknak akarnak segíteni... 
Először segíts magadon...

Ki mondta, hogy segíteni KELL? Nem kell segíteni senkinek. 
Csupán saját lelke bölcsességéhez kell elvezetni mindenkit. 
A benned lévő Isten téged vár. Rád vár. 
Az összes többi tévút, és zsákutca. 

Az ember tanulhat dalolva, vagy szenvedve. 
Én az önként tanulást választottam. És boldog vagyok. 
Nem terhelem a világegyetemet eggyel több boldogtalan emberrel. 
Ezt az utat hirdetik a próféták...

A bennünk lévő Isten mindig szól mindenkihez... 
És a belégzésből lesz a kilégzés. És fordítva. 
Vagyis: az emberek akkor fordulnak a lelkük célja felé, ha már nem éri meg szenvedni. Ha a szenvedés akkora lesz, hogy többé nem éri meg. 

Van egy belső kényszerem, hogy írjak. Mintha valaki diktálná... 
A belső mesterem ez. Már vagy 8 éve beszél hozzám.

De nem írok könyvet, csupán egy ingyenes blogot...Minek a könyv? 
Ma már tudom, hogy az Akasha krónikában rögzül... mindig, minden. 
A többi nem fontos. 
Mert senkinek nem lehet segíteni. 
Mindenki akkor világosodik meg, amikor eljön az ideje... 
Én meg nem akarok pénzt az írásaimért....

Tudod, hogy tudsz kapcsolatot teremteni a belső mestereddel?
Először is: 1 éven át tisztogatsz: Balogh Béla: A tudatalatti tízparancsolat c. CD-jét hallgatva,(napi 21 perc) és a H'oponopono a legjobb. Ez utóbbi csak napi 2 perc: "Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm." Ezt naponta 21 x. 

És betartod azt a szabályt, hogy soha semmit nem fojtasz el.
Soha semmit!
Kibeszéled az összes problémádat.
Ha nem akarod senkinek elmondani, akkor kibeszéled a tükrödben látható önmagadnak. De valahol azonnal kibeszéled.

Mert elfojtani annyi, mint megbetegíteni, vagy balesetre ítélni önmagadat.

És fél évvel azután, hogy elkezdted, és MINDEN NAP TISZTOGATOD A TUDATALATTIDAT:

Ezután minden este elalszol egy problémáddal. 
Egy kérdéssel... 
És egy két héten belül minden reggelre kapsz egy választ. 
A belső mesteredtől.
És a belső mestered: SOHA NEM TÉVED!!!!!

Azt kérdezed, hogy milyen hangja van? Női, vagy férfi?
Nem egy hang a belső mesteré... Egy sugallat, érzés...

Tudod, hogy mi az, hogy vallás? 
A vallás a szeretet. 
A többi nem vallás.





Kedves Mindenki!
Ez a cikk a nagyon okos Hölgyeknek szól.
(A cikk alján ott a dátum, mikor íródott.)

Megéri elolvasni, még ha hosszúnak tűnik, akkor is: Az elvi alapokkal kezdeném, mert ami elvileg helyes, az megvalósítható, ami nem, az pedig nem...
A Fizikai Világegyetem hierarchiáját felülírni lehetetlen!!!
Vagyis a polaritás törvénye a legerősebb, ellene tenni katasztrófa.
Deepak Chopra: Az élet HÉT törvénye (saját értelmezésem szerint):
A törvényeknek hierarchiája van, ezek erősségi sorrendben:
1. A Tiszta Lehetségesség törvénye (Más néven a Polaritás törvénye, a SáTáN=iSTeN=STN birodalma. A szakrális magyar nyelv szerint a mássalhangzók számítanak.) Vagyis, két ember, FÉRFI és NŐ együtt bármit elérhet, mert STN, vagyis a Sátán e világ ura.) A polaritás törvénye az egy férfin, és egy nőn alapszik. A férfi a mentálisan gyengébb és fizikálisan erősebb. Ha a polaritás törvénye nem érvényesül az életünkben pl. az eltérő szexuális igények miatt, a férfi általában mentálisan összeomlik, alkohol, hajléktalanság, rövid élet, a nő pedig boldogtalan lesz. Ez a legerősebb törvény, a legtöbb embert ez motiválja legjobban. Ide tartozik még az asztrológiai idő is, mert „ideje van a vetésnek, és ideje van az aratásnak.” A Fizikai Világegyetemmel összhangba kell hoznunk a céljainkat, hogy teljesüljenek. Vagyis, az időnek nemcsak mennyisége, hanem minősége is van. Másképpen fogalmazva: Akkorra időzítsd a célod megvalósítását, amikor a Világegyetem hátszele téged segít, nem pedig, amikor ellened fúj.
2. Egyensúlytörvény, vagy Adok-Kapok törvény. Ez a legrejtőzködőbb törvény, így ezen a néven szóra sem méltatják, pedig minden gondolat, szó és tett időkéséssel kiegyenlítődik. A Világegyetemben nem marad kiegyenlítetlen számla. Ez más néven a Karma, vagyis az Ok-Okozat törvénye.
3. A Vonzás törvénye, amely arról szól, hogy gondolataid és érzéseid együttesen, mint egy vektormennyiség, teremtő erővel bírnak, Itt a vektor nagyságát az érzelem, irányát és értelmét a gondolat szabja meg. (Ez csak a harmadik legerősebb törvény!!!).
4. A Vágy és Szándék törvénye (Ahová FIGYELEM irányul, oda megy az energia. Ha kalandozunk, nem gyűlik elegendő energia a megvalósuláshoz, a Vonzás Törvénye nem fog tudni hatékonyan működni az életünkben. Ha rossz szándékkal cselekszünk, az Karmát fog teremteni.
5. A Legkisebb Erőfeszítés törvénye. A természetben semmi nem erőlködik. A növények erőlködés nélkül nyílnak…
6. Az Elkülönülés törvénye: A bizonytalanság vállalásának bölcsességével készek vagyunk az ismeretlenbe lépni. Ha a komfortzónánkon belül maradunk, nem vagyunk képesek haladni… De fel kell hagynunk a megszerzendő utáni SÓVÁRGÁSSAL. Nem a szándékkal, hanem a sóvárgással.
7. A "Dharma", vagyis az Élet céljának törvénye.(Fizikai formában kell megnyilvánulnunk, hogy Isten általunk tapasztalja meg ÖNMAGÁT. Megfigyelted? Isten utolsó helyre tette ÖnMAGát! Vagyis az Ő saját célját.)Ehhez az ISTENI ember formát ölt, hogy célját betöltse. Ez nem is egy cél, hanem három: Saját Önvalód felfedezése; Egyedülálló értékeid kibontakoztatása; Az emberiség szolgálata... Ha ebben az életedben nem sikerül, majd legközelebb. Semmi sem sürgős. Isteni szellemszikra vagy. Tiéd az ÖRÖKKÉVALÓSÁG.
"Isten gondolatait akarom ismerni... a többi csak részletkérdés." Albert Einstein.
A FÉRFI a függőleges világkép, a NŐ a vízszintes világkép, a kettő együtt a CÉLKERESZT, AMELLYEL A TERVEITEK MEGVALÓSÍTHATÓK.

Tisztelt Hölgyek: A férjed a legelső gyermeked.
Minden hölgynek olyan férfi jut, amilyet felnevelt!

A NŐ EMELI A TÉTET, A FÉRFI ÁLTALÁBAN ELLENKEZIK, Ez természetes,mert a NŐ ki akarja beszélni a problémát, és amíg beszél, a férfi a megoldáson töpreng... A férfi soha nem érti meg, hogy a NŐ ki akarja beszélni a problémát, ezzel részéről a téma EGYENLŐRE lezárva. Általában akkor akarja kibeszélni a következő problémát, amikor a férfi hazajön a munkából (mammutvadászatból), és éppen hulla fáradt...
Szóval a férfi a függőleges világkép, a nő a vízszintes világkép, a kettő együtt a tökéletes célkereszt.
A férfiak egyszerűek, a NŐk bonyolultak. Nőként: Válassz egy férfit, akit az egyszerűsége ellenére HOSSZÚTÁVON TELJES SZÍVEDBŐL TUDSZ SZERETNI.
A nők biztonságot akarnak első helyen... A nyáj = biztonság a tudatalattijukban. Biztonság, biztonság, biztonság... A szabad szellemü férfit elkerüli majdnem mind... Nem tudják, hogy ő maga a biztonság...Azt szoktam gondolni, hogy a nők engem bottal sem piszkálnának meg...  .Rengetegen lemaradtak rólam emiatt... Ez fiatal koromban nagyon zavart. Eredetileg emiatt kezdtem el tréningekre járni.
Hogy mi a taszító varázserőm titka? Aztán Darnel trénerasszisztensként VALAMIKOR 1997 tájékán rájöttem: az ÁLARC hiánya.
Mit akar a férfi?:1. A NŐ kedvesen mosolyogjon gyakran és néha respektálja a férfi erőfeszítéseit, 2. Szex, 3. Kaja... 4. A Nők átlagosan 5 x annyit beszélnek, mint a férfiak.Mielőtt megszólal, számoljon... 5. Ne várja el, hogy a férfi neki naponta elmondani, hogy SSSzzzeerrreettlllekkk. (Ezt szándékosan így írtam, mert a férfi bármit tesz a NŐÉRT, azt ő maga is keveselli, és ez a szót nem érzi teljesen igaznak, mert még az összes csillag fent van az égen, egyet sem hozott le a szeretett NŐ lábai elé...) Ebben a fontossági sorrendben. Én megértem, hogy rettenetesen magas követelmény, és teljesíthetetlen...
Vannak férfiak, akiknek ha fizikai vagy lelki, vagy mindkettő fájdalma van, őrjöngéssel vezetik le. Van a közvetlen környezetemben ilyen ember, és általában abba rúg bele, aki mindig segíti. Leggyakrabban belém. Van a közvetlen környezetemben olyan NŐ, aki nem adja meg a minimális tiszteletet sem annak a férfiak, aki már többször megmentette az életét...Emiatt tart ott, ahol tart.
NŐként: Szeress egy férfit tiszta szívedből,, tiszteld a másfajta nézőpontját, szex, kaja... és boldog leszel.. Lesztek....Vagy akarj mindet Te csinálni, mert Te okosabb vagy. Sokkal okosabb. Élj vissza ezzel... Gyakran élj vissza ezzel, éreztesd, Ő mennyire hülye, és mekkora szerencse, hogy őt választottad. A férfi a NAP, a kiáradó, a NŐ a HOLD, a befogadó... kezdj el NAP-ot játszani, kiáradsz, és rövid idő múlva teljesen kifáradsz, csalódott leszel... A Fizikai Világegyetem legerősebb törvényét szegted meg. Ezzel karmát teremtettél, amely a második legerősebb. Valamikor visszakapod, azt, amit vetettél, a 2. Egyensúlytörvény, vagyis a Vetés és Aratás törvénye elkezd dolgozni az időben. Lehet, hogy 20 év múlva jön a visszahatás, de az is lehet, hogy valamelyik következő életedben... Ja, és az Egyensúlytörvény nem ismer kiegyenlítetlen számlát.Rengeteg személyiségfejlesztő tréner rengeteg energiát fektetett a pácienseivel a 3. Vonzás törvényébe.
FIGYELEM: NEM ÍRJA FELÜL AZ ELŐZŐ KETTŐT. SOHA!
Ha ezeket a hibákat erős nőként mind elkövetted, mit tehetsz, hogy amid van, meg tudd tartani? Nem sokat.. Keress egy férfit, akit igazán tudsz szeretni és ELFOGADNI A RENGETEG TÖKÉLETLENSÉGÉT. ÉS SZERESD...
2. RÉSZ: PÉNZÜGYI INTELLIGENCIA: alapvetően vannak ESZKÖZÖK és vannak FORRÁSOK.
ESZKÖZ DEFINICIÓJA: AMELY SZÁLLÍTJA HOZZÁD A PÉNZT.
FORRÁS DEFINICIÓJA: AMELY VISZI TŐLED EL A PÉNZT.
Az átlagemberek a reklámok hatására FORRÁSOKAT vásárolnak, és sose viszik semmire.
Megoldás: mindenedet minősítsd e kritériumok alapján: Eszköz, vagy Forrás? Ha forrás, vagy addd el, vagy próbálj belőle eszközt csinálni: apropó: a lakásod melyik? Hát forrás... Hogy lehet ebből eszközt faragni? Egy részét bérbeadod... Ha van egy autód, amelyet csak furikázásra használsz, az melyik? Forrás! Hogy tudod átalakítani Eszközzé? Kezdd el üzleti célra használni! Mindenedet mérj fel, erre szánj időt, és alakítsd Eszközzé, vagy add el! Mindent!
És lazíts, mert semmit nem vihetsz magaddal, amikor meghalsz. Az örökösök meg majd hozatnak néhány konténert, mint a 70 éves halott könyvtáros szomszédom könyveivel ez történt... A könyv szent dolog, emiatt ezt nem nézhettem tétlenül: Elkértem, és spóroltam az örökösöknek 1 konténert.
3 RÉSZ: Cash Flow négyszög (Pénz áramlás négyszög) A pénz olyan, mint az energia a testben: Áramolnia kell. Négyfajta pénzügyi létezést ismerünk: 1.Alkalmazott, 2.Egyéni vállalkozó, 3.Cégtulajdonos, 4. Befektető.
Az első kettő a két szegény negyed: először adózol, és ha marad, akkor költhetsz, a 3. és 4 a gazdag negyed, először költesz, majd ha marad, akkor adózol a korrupt, mocskos államnak. A 3. al és a 4.-el kikerülöd az örökösödési költségeket is. Ki van ez találva: a gazdagok még gazdagabbak lesznek..
Apropó: a legnagyobb ESZKÖZ EGY OKOS NŐ ÉS EGY BUTA FÉRFI EGYÜTT, feltétel nélküli szeretetben.
(Ne feledd: 5 féle szeretetnyelv van):
Mi a legnagyobb FORRÁS: Egy okos NŐ, vagy egy buta FÉRFI külön-külön.
Vannak FONTOS és SÜRGŐS dolgok...Mi a legfontosabb és legsürgősebb feladata egy okos NŐ-nek? Keresni egy szerethető férfit, rámosolyogni, és feltétel nélkül szeretve az összes hülyeségeit türelemmel elnézni. Ez nagyon nehéz, főként azért mert a 45 év feletti férfiak 40%-a a temetőben fekszik. A többit pedig azok a Nők birtokolják, akik nem tartják magukat túlzottan okosnak.
A helyzet az, hogy menni kell mammutvadászatra. Mert ma is ez a helyzet... "A női mammutvadászok egyesülete felvételt hirdet..."
Egyenlőre nincsenek tagok.Mert akik túl korán lejöttek a fáról, azokat felfalták a tigrisek. Ezt tanítják a tudatalattiról szóló személyiségfejlesztő tanítások. Akik maradtak férfiakként a fán, azok pedig, ha lejönnek egy szép nő mosolyáért, a tömegben érzik jól magukat, mert ott a BIZTONSÁG. Ha le is csalsz egy férfit a fáról, vagy kiválasztod a tömegből, nem lesz egyszerű belőle vállalkozót faragnia egy okos NŐ-nek. Először sok hibát fog csinálni és vagyonherdálónak fog tűnni. Ha lányaid vannak, fel fog tűnni az oldalukon egy hozományvadász... Esetleg családi hagyomány a pszichiátriai előélet náluk. És a gyerekeid beteljesítik a karmájukat, majd rajtuk keresztül Te is.
Vagyis személyiségfejlesztés kell, minél előbb. Fáradt vagy? Egyetértek. De napi 15 perc az havi 1 könyv. És 10 év alatt az 120 könyv. És a tudatalattid tisztítása H'oponopon-val: "Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm." Ez amit itt írok, nem a teljes igazság, mert az Istennél van, ez csak egy hitrendszer: az enyém. De jól szolgál. 1986 óta nem vagyok beteg.. Megéri? Nekem igen....
A betegség a lélek tünete a testben. 

Kelt Győr, 2018. május 9.




Kedves Férfitársak!
Megfigyelte valaki, hogy a boldog nőnek fénylik a szeme?
Mindegy, hogy hány éves, ha boldog, akkor fénylik a szeme.
És ez nem elsősorban a férj érdeme, hanem az Övé!
Ő döntött úgy, hogy a boldogságot választja!
És a boldogsága kiárad, és bearanyozza vele szerettei életét.
És a férje szerepe "csak" annyi, hogy ezt nem akadályozza meg!
Nos jó, ez nem kevés!

Köszönöm Kedvesemnek ezt a ma reggeli élményt!
Az én szerepem "csak" annyi, hogy észrevettem.

De tudd, hogy mindenki, aki haragszik, Önmagára haragszik!
Minden haragod kivetíted valaki másra.
Mert nem vagy hajlandó vállalni a felelősséget!
Ötven évesen is felelőtlen gyermek maradtál. De nyitottság nélkül.

Mint a kagyló, sérülés esetén bezárja magát, hogy több sérülés már ne érje!
De Benned már növekszik az igazgyöngy, amit a sérülés indított el.
Mert Isten ilyennek teremtette a világot.
Áldassék az Ő neve. Akinek nincs is Neve.
Mert Vagyok, Aki Vagyok... így hívja Magát.

Kedves Nőtársak!
Válasszátok a boldogságot!
Megfigyeltétek, hogy ha egy férfi boldog, akkor válaszként sokat mosolyog?
De ez elsősorban az Ő érdeme!
A Ti szerepetek ebben "csak" annyi, hogy nem vicsorogtok Rá minden hülyesége miatt. És ez nem kevés!

Ha le tudod állítani a kis hangot a fejedben, amely szakadatlanul Téged becsmérel, akkor elindultál a Kereső úton. Az, hogy mit találsz, csak rajtad múlik.

Mondd el ezerszer, de inkább tízezerszer:
-Ez az én életem, és ezért ÉN VAGYOK A FELELŐS! Egyedül én!
Én vagyok a MÁGUS! Én vagyok sorsom mestere, és lelkem kapitánya!

Van három segítőnk az Életben:
A NYITOTTSÁG, A SZOLGÁLAT ÉS AZ ALÁZAT.

Isten nem azt várja el tőlünk, hogy Őt szeressük!

"Isten olyan, mint a FÉNY!
 Amennyire képtelenség a Fényt megvilágítani, annyira fölösleges is!
A Fényt magát nem látod, de általa látsz mindent.
Istent nem lehet, és nem is kell szeretni.
Isten maga a szeretet!
Egymást kell szeretnünk!"

(Ez utóbbi egy idevágó idézet legkedvesebb élő mesteremtől, Darnel Christiántól.)




Hadd tegyek itt két észrevételt: 
1. Te és mindenki szeretetből van!
2. Egy poláris világban  belégzés a kilégzésből él, és fordítva…

Az alábbi idézet a Lelkiharmónia egyik blogbejegyzése:
Fontos, hogy megtanuld: nem szerethet téged mindenki.
Lehetsz te a világ legfantasztikusabb szilvája, érett..., zamatos..., kívánatosan édes, és kínálhatod magad mindenkinek, de ne feledd: lesznek emberek, akik nem szeretik a szilvát. Meg kell értened: hogy te vagy a világ legfantasztikusabb szilvája, és valaki akit kedvelsz nem szereti a szilvát, megvan rá a lehetőséged, hogy banán legyél. De tudd, ha azt választod, hogy banán leszel, csak középszerű banán leszel. De mindig lehetsz a legjobb szilva. Vedd észre, hogyha azt választod, hogy középszerű banán leszel, lesznek emberek akik nem szeretik a banánt. Töltheted életed további részét azzal, hogy igyekszel jobb banán lenni, ami lehetetlen, hisz te szilva vagy, de megpróbálkozhatsz megint a legjobb szilva lenni...
                                                                                     
 Aki szeretetben él, nem büszke, nem akar másokon uralkodni, nem halljátok soha, hogy hibáztatna, vagy gúnyolna másokat. Nem kutat mások szándékai felől, nem hiszi azt, hogy ő jobban cselekszik, mint mások, és soha nem tartja többre magát embertársainál. Aki szeret, az amennyire csak lehet, elkerüli, hogy fájdalmat okozzon.”(V.Szt.János)




Móricka írja a levelet a Jézuskának :

Kedves Jézuska !

Idén nagyon jó kisfiú voltam, megírtan a leckémet, szót fogadtam anyáméknak, ezért kérlek hogy hozzál nekem.....

Ránéz a falra ott van Szent Mária 1 képen... összetépi a levelet és újból elkezdi :

Kedves Jézuska idén nem mindig írtam le a leckémet, de jó gyerek voltam ezért kérlek hozzál nekem....

Megint ránéz a képre.... összetépi a levelet... és újból elkezdi.

Na jó idén nem is voltam jó gyerek, nem írtam le a leckémet, szót sem fogadtam, de kérlek hozzál nekem....

Megint ránéz a képre.... Megfogja bevágja a szekrénybe és írja:

Kedves Jézuska !

Túszul ejtettem anyádat , itt vannak a követeléseim...



AHOGY A NŐK ZUHANYOZNAK :

1. Levetkőzik, és berakja a ruhadarabokat két különböző szennyes tárolóba – egy a fehér színűeknek, egy a színeseknek.

2. Magára ölti a fürdőköntöst, és bemegy a fürdőszobába.
Útközben találkozik a pasijával, gyorsan szorosabbra húzza a
fürdőköntös övét.

3. A tükör elé áll, és alaposan szemügyre veszi magát.
Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd
elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi
időben.

4. Beáll a zuhanyzó alá. Előveszi egyesével a mosdókesztyűket (a
az arcra, a karra, a lábra, és külön a hátra valót) a hozzátartozó hátmosókefével, valamint a bőrreszelőt a talp és a sarok bőrkeményedéseinek eltávolítására.

5. Megmossa a hajat egy speciális samponnal, amely avokádót, mézet
és 83 különböző vitamint tartalmaz.

6. Még egyszer megmossa a haját ugyanazzal a samponnal.

7. Bebalzsamozza a haját egy citromillatú, különösen kíméletes
méztartalmú balzsammal, majd hatni hagyja 15 percig.

8. 10 percig mossa az arcát egy méregdrága bőrradírozó szappannal,
amely
aloe verát, ginko bilobát és teafaolaj-kivonatot tartalmaz, mígnem az
arca színe kezd a homáréra hasonlítani.

9. Megmossa a testét egy szintén méregdrága szappannal, amely
kammillavirág-kivonatot, szőlőmagolajat és szederinda-levelet tartalmaz.

10. Kiöblíti a hajából a balzsamot, ami 10 percig tart, mert biztos akar
lenni abban, hogy minden balzsamot kiöblített, különben a frizurája nehéz és lapos lesz.

11. Leborotválja a hóna-alját és a lábszárat, közben elhatározza, hogy a bikini vonalon inkább epilátort használ.

12. Sikít, amikor a pasija viccből elzárja a meleg vizet.

13. Sikítás után 10 perccel elzárja a vizet, és lerázza magáról a vízcseppeket a zuhanyzóba.

14. Kilép a kabinból egy Afrika-méretű törölközővel, és alaposan
szárazra törli az egész testét, körkörös mozdulatokkal
végigmasszírozva azt.

15. Két különleges speciális hatóanyagú, vérbőségfokozó, narancsbőr-
ellenes testápolóval bekeni az egész testét, közben felesleges
szőrszálak után kutatva, amelyeket ha talál, csipesszel azonnal letámadja.

16. Alaposan átfésüli nedves haját egy speciális fejbőr masszírozó hajkefével, majd a hajvégekre vanília illatú haj végápolót spriccel.

17. Becsavarja a haját egy különleges nedvszívó törölközőbe.

18. Elindul a hálószobába a már említett köntösben, útközben
találkozik a pasijával, aki mellett apró lépesekkel gyorsan elhaladva szorosabban magara húzza a fürdőköntöst, és miután beért a hálószobába, már csak
a felöltözés van hátra, ami nem egész másfél óra.


AHOGY A FÉRFIAK ZUHANYOZNAK :

1. Az ágyon ülve levetkőzik, és szétszórja ruháit a padlón.

2. Meztelenül elindul a fürdőszobába. Útközben találkozik
barátnőjével, megmutatja neki a fütyijét, és üvölt, mint egy
gorilla.

3. A tükör elé áll és behúzza a hasát. Megcsodálja fütyije méretét, majd
megvakargatja a zacskóját, és utána elégedetten szagolgatja az ujjai
hegyét.

4. Beáll a zuhanyzó alá.

5. Hosszasan belepisil a lefolyóba.

6. Megmossa az arcát egy zöld szappannal.

7. Fingik egy hatalmasat, és majd összeesik a röhögéstől, hogy milyen jól visszhangzik a fürdőszobában.

8. Két perc után abbahagyja a röhögést, de ismét röhögőgörcsöt kap,
amikor a szag eléri az orrát.

9. Megmossa legnemesebb részeit, valamint az az körüli részeket a
zöld szappannal.

10. Megmossa a haját valami samponnal.

11. Vicces frizurát formál a hajából a kezével.

12. Hosszasan csodálja új frizuráját a tükörben.

13. Leöblíti a szappant/sampont, és rögtön ki is lép a zuhanyzóból,
de mivel elfelejtette a zuhanyfüggönyt/ajtót rendesen behúzni, az
egész fürdőszoba csurom vizes, az elázott WC papírral együtt.

14. Gyorsan megtörölközik valakinek a kéztörlőjével.

15. Ismét a tükörbe néz, megfeszíti az izmait, és elégedetten bámulja fütyije méretét.

16. Kilép a fürdőszobából, elfelejti lekapcsolni a villanyt.

17. Visszamegy a hálószobába az icipici törölközőben, útközben
találkozik barátnőjével, és gyorsan letépi magáról a törölközőt, hogy
megmutathassa fütyijét, közben üvölt, mint egy gorilla.

18. A vizes törölközőt az ágyra dobja, és ott hagyja. Két perc múlva fel van öltözve.



Hogyan lehetsz önmagad? Te tiszta szeretet vagy! Légy az! 

Szerkesztés alatt!




I.Deepak Chopra:AZ ÉLET HÉT TÖRVÉNYE


1.Fejezet:

(15.o.) „A Tiszta lehetségesség törvénye

Minden teremtés forrása a tiszta tudat… a Tiszta lehetségesség keresi kifejeződésének módját, hogy a megnyilvánulás-mentes állapotból a megnyilvánulásra jusson.
Amikor ráébredünk, hogy valódi Önvalónk a tiszta lehetségesség egyik mezője, akkor azzal az erővel kerülünk összhangba, amely a világegyetemben mindent létrehoz.

“Kezdetben nem volt sem lét, sem nem-lét, A világ mindenestül megnyilvánulás-mentes energia volt… Az egy lehelet nélkül lélegzett, önhatalmából…

Semmi más nem létezett

(A Teremtés himnusza, Rig Veda)”



Az Élet első spirituális törvénye  Tiszta lehetségesség törvénye. Ez azon a tánye alapul, hogy lényegi állapotunk a tiszta, semmivel nem keveredő tudat. A tisztán tudati  pusztán lehetőség: A lehetőségek, és a határtalan alkotókészség mezője. A tiszta tudat spirituális lényegünk. Határtalannak és végtelennek lenni: ez egyben az öröm teljessége. A tudat további jellemzői a tiszta ismeret, a végtelen csend, a tökéletes egyensúly, a legyőzhetetlenség, az egyszerűség és a boldogság. Ez lényegi természetünk: a tiszta lehetségesség egyike.

2.Fejezet:

(35.o.) „Az Adok-kapok törvénye (Egyensúlytörvény)

A világegyetem dinamikus változásokkal működik… az energia különféle formákban adódik át a világegyetemben.


Készségünk, hogy továbbadjuk azt amit keresünk, fenntartja életünkben a világegyetem bőségének folyamatát…

Az élet második spirituális törvénye az Adok-kapok törvénye. A törvény neve azért jelenik meg ilyen szópárban, mert a világegyetem dinamikus változásokkal működik. (Rövid megfogalmazásban az Adás – Elfogadás törvényének is nevezik). Semmi sem statikus. Testünk dinamikus és állandó kölcsönhatásban áll a világegyetem anyagával, gondolatvilágunk ugyanígy dinamikus kölcsönhatásban áll a kozmosz gondolatvilágával, energiánk pedig a kozmikus energia megnyilvánulása.


Az élet áramlata nem más, mint a lét mezőjét alkotó erők és elemek közötti harmonikus kölcsönhatás. Életünkben ez a törvény az Adás törvényeként érvényesül, mivel testünk és gondolatvilágunk állandó és dinamikus kölcsönhatásban áll a világegyetemmel. Az energiaáramlás megakadályozása ugyanolyan, mint a vérkeringés megakadályozása. Ha a vérkeringés megáll, vérrög képződik és a vér útja elzáródik. Ezért kell adni és elfogadni annak érdekében, hogy fenntartsuk a gazdagság, bőség – vagy az életünk számára kívánt bármi más – körforgását az életünkben.



3.Fejezet:

(47.o.) „A Karma, avagy az Ok-okozat törvénye

Minden cselekedet(ünk) erőhatást vált ki, amely ugyanolyan töltéssel tér vissza hozzánk. Ki mint vet, úgy arat.


Ha úgy cselekszünk, hogy az boldogságot és sikert hoz másoknak, boldogság és siker lesz a karmánk gyümölcse…

Az élet harmadik spirituális törvénye a Karma törvénye. “Karma” egyszerre jelenti a cselekedetet, és annak kihatásait. Egyszerre ok és következmény, mivel minden cselekedet(ünk) hatásokat vált ki, amelyek ugyanolyan töltéssel visszatérnek hozzánk. Nincs a Karma gondolatában semmi szokatlan. Mindenki ismeri a szólást: “Ki mint vet, úgy arat”. Nyilvánvaló, hogy ha boldog életet akarunk, meg kell tanulnunk a boldogság magvait vetni.A karma tehát magában foglalja a tudatos döntéshozatalt.

Lényegében korlátlan a döntési szabadságunk. Létünk minden pillanatában a lehetőségek teljes köre, korlátlan döntés áll előttünk. E döntésünk némelyikét tudatosan hozzuk meg, más döntéseket nem tudatosan. (Ez a legtöbb, a tudatalatti, vagyis nem tudatos döntésünk. Ez az én privát megjegyzésem!) A karmikus törvény megértéséhez és minél teljesebb alkalmazásához a legjobb út, ha tudatosítjuk pillanatról pillanatra meghozott döntéseinket.



4.Fejezet:

(61.o.) „A Legkisebb erőfeszítés törvénye

A Természet intelligenciája erőfeszítés nélküli könnyedséggel érvényesül,… gondtalansággal, harmóniával és szeretettel.

5.Fejezet:

(77.o.) „A Szándék és a vágy törvénye

Minden szándék és vágy eredendően magában hordozza megvalósulásának eszközeit… A szándék és a vágy a tiszta lehetségesség mezőjében határtalan szervező erővel rendelkezik.

6.Fejezet:

(95.o.) „Az elkülönülés törvénye

Az elkülönülésben rejlik a bizonytalanság vállalásának bölcsessége… a bizonytalanság vállalásának bölcsessége a múltból és az ismertből – a múltból hozott körülmények börtönéből – történő szabadulás kulcsa.

7.Fejezet:

(109.o.) „A „Dharma”, vagyis az Élet céljának törvénye

Mindenki életének célja van… páratlan ajándékot, vagy különleges értéket adni másoknak.

Szerkesztés alatt!



II. Osho: Bátorság

A veszélyes élet élvezete


Előszó

Ne hívd kétségnek – nevezd csodának. Ne hívd bizonytalanságnak – nevezd szabadságnak.

Nem azért vagyok itt, hogy dogmákat adjak át neked – a dogmák mentesek a kételyektől. Nem azért vagyok itt, hogy bármilyen ígéretet tegyek a jövőre nézvést – a jövővel kapcsolatos ígéretek biztonságot teremtenek. Egyszerűen azért vagyok itt, hogy éberré és tudatossá tegyelek – ami nem más, mint az, hogy itt és most létezz, minden bizonytalansággal együtt, ami az élet maga, minden veszéllyel együtt, ami az élet maga.

Tudom, hogy azért vagy itt, mert valami bizonyosságot keresel, valamiféle hitvallást, valamilyen „izmust”, egy helyet, ahová tartozhatsz, valakit, akiben megbízhatsz. Azért vagy itt,mert félsz. Egyfajta gyönyörű rabságot keresel – hogy tudatosság nélkül élhess.

És én még bizonytalanabbá, még határozatlanabbá szeretnélek tenni – mert ilyen az élet, ilyen Isten. Amikor nő a bizonytalanság, nő a veszély, egyetlen módon felelhetünk rá: tudatossággal.

Két lehetőséged van. Az egyik, hogy behunyod a szemed, és dogmák szerint élsz: keresztény leszel, hindu, vagy mohamedán… vagyis úgy viselkedsz, mint a strucc. Ez nem változtatja meg az életedet, egyszerűen bezárja a szemedet. Csak ostobává tesz, csak tudatlanná. Tudatlanságodban, biztonságban érzed magad – minden idióta biztonságban érzi magát. Tulajdonképpen csak az idióták érzik magukat biztonságban. Egy valóban élő embert mindig bizonytalanság övez. Miféle biztonság létezhetne?

Az élet nem gépies folyamat; ezért nem lehet biztonságos. Az élet kiszámíthatatlan rejtély. Senki sem tudja, mit hoz a következő pillanat. Még Isten sem tudja, mi fog történni. Mert ha tudná, akkor az élet csupán színjáték lenne, minden előre meg lenne írva, a sorsunk előre el lenne rendelve. Honnan tudhatná Isten, mi történik a következő pillanatban, ha a jövő nyitott? Ha Isten ismerné a jövőt, akkor az élet egyszerűen halott, mechanikus folyamat lenne. Akkor nem volna szabadság, márpedig miként létezhetne élet szabadság nélkül? Akkor nem állna módunkban, hogy megválasszuk: fejlődünk-e, vagy sem. Ha minden eleve elrendelt volna, akkor nem lenne dicsőség, nem lenne nagyság. Akkor csak robotok lennénk.

Nem, semmi sem biztonságos. Ez az én üzenetem. Semmi sem lehet az, mert a biztonságos élet rosszabb, mint a halál. Semmi sem biztos. Az élet tele van kétségekkel, meglepetésekkel – ebben rejlik a szépsége! Sosem érkezel el egy olyan pillanathoz, amikor azt mondhatod: „Immár nincs bennem bizonytalanság.” Ha azt mondod, nincs benned bizonytalanság, azzal egyszerűen a halálodat jelented be; öngyilkosságot követsz el.

Az élet szüntelenül áramlik, ezer és ezer kétség között. Ebben rejlik a szabadsága. Ne nevezd ezt bizonytalanságnak. Én pontosan értem, miért nevezi az elme a szabadságot bizonytalanságnak… Éltél már börtönben pár hónapig, vagy évig? Néhány cellában töltött év után hirtelen eljön a szabadulás napja, a rab hirtelen bizonytalannak érzi a jövőt. A börtönben minden biztos volt;minden holt rutin szerint zajlott. Elétették az ételt, védelem alatt állt; nem kellett tartania attól, hogy másnap éhes lesz, de nem lesz mit ennie – ilyesmi nem történhetett vele, minden biztos volt körülötte. És akkor, sok év után egyszer csak odamegy hozzá a fegyőr, és azt mondja neki: „Mostantól szabad vagy.”

A rab pedig remegni kezd. A börtön falain túl újra ott várja a bizonytalanság; megint keresnie, kutatnia kell majd; megint szabadon kell élnie.

A szabadság félelmet szül. Az emberek szabadságról beszélnek, de tartanak tőle. És az ember mindaddig nem ember, amíg retteg a szabadságtól. Én szabadságot adok neked, nem biztonságot. És megértést adok neked, nem tudást. A tudás bizonyossá tesz. Ha szabályokat adnék neked, kész rendszert, hogy van Isten és Szentlélek, meg az egyszülött fiú, Jézus, van pokol és mennyország, ezek itt a jó cselekedetek, azok pedig a rossz tettek, vétkezz, és pokolra kerülsz, tedd az általam jó cselekedeteknek nevezett dolgokat, és akkor a mennybe jutsz – bevégeztetett! -, akkor biztonságban érezhetnéd magadat. Ezért határoz úgy sok ember, hogy keresztény lesz, hindu, vagy mohamedán – nem szabadságot akarnak, hanem rögzített szabályokat, kiszámíthatóságot. (A bibliai keskeny és széles út!)

Egy férfit váratlanul baleset ért, és az úton haldoklott. Senki sem tudta róla, hogy zsidó, ezért papot hívtak hozzá, katolikus papot. Az lehajolt, egészen közel a férfihoz – aki már a haláltusáját vívta -, és megkérdezte tőle: Hiszel a Szentháromságban, az Atyában, a Fiúban, és a Szentlélekben?
A férfi kinyitotta a szemét és így felelt:
-Nézzetek oda, én itt haldoklom, ez meg találós kérdésekkel zaklat!

Amikor a halál kopogtat az ajtódon, egyszeriben minden bizonyosság egyszerű találós kérdésnek és ostobaságnak tűnik. Ne ragaszkodj semmiféle bizonyossághoz. Az élet bizonytalan – ez a természetéhez tartozik. Úgyhogy az intelligens ember mindig bizonytalan marad.

Ez a készenlét a bizonytalanságra – a bátorság. A készenlét a bizonytalanságra – a bizalom. Értelmes ember az, aki éber marad minden helyzetben, és teljes szívével felel rá. Nem azért, mert tudja, mi történik majd, nem azért, mert úgy tudja, hogy ha ezt teszi, az fog történni. Az élet nem tudomány, nem okok és okozatok láncolata. Hevítsd a vizet száz fokra, és elpárolog – ez bizonyos. De a való életben semmi sem ennyire biztos.
Minden egyén maga a szabadság, egy ismeretlen szabadság. Lehetetlen előre megjósolni, előre kiszámítani a jövőjét. Ezért kell tudatosan és éberen élnünk.

Azért vagy itt, mert tudást keresel; kész szabályokat akarsz, amelyekhez aztán foggal-körömmel ragaszkodhatsz. Én semmi ilyesmit nem adok neked. Sőt, ha már birtokolsz ilyen szabályokat, megszabadítalak tőlük! Lépésről lépésre lerombolom benned a bizonyosságot; egyre határozatlanabbá, fokról fokra bizonytalanabbá teszlek. Ez az egyetlen feladatom. Ez az egyetlen dolog, amit egy mesternek tennie kell… meghagyni téged a tökéletes szabadságban! A tökéletes szabadságban, amikor minden lehetőség kitárul előtted, amikor semmi sem állandó… Akkor kénytelen leszel tudatossá válni – nincs más lehetőséged.

Ez az, amit én megértésnek nevezek. A megértés során a bizonytalanság az élet lényegi részévé lesz – és ez jó, mert ez teszi az életet szabaddá, ez teszi az életet szüntelen meglepetéssé. Senki sem tudhatja előre, mi fog történni. Ez tölt el bennünket végtelen ámulattal. Ne hívd kétségnek – nevezd csodának. Ne hívd bizonytalanságnak – nevezd szabadságnak.

Nem lehetsz őszinte, ha nem vagy bátor.
Nem tudsz szeretni, ha nem vagy bátor.
Nem tudsz bízni, ha nem vagy bátor.
Nem kutathatod a valóságot, ha nem vagy bátor.
Vagyis a bátorság áll legelöl, és minden más azt követi.


Mi a bátorság?

Kezdetben nincs nagy különbség egy gyáva és egy bátor ember között. Az egyetlen eltérés abban mutatkozik meg, hogy a gyáva a félelmeire hallgat, és azokat követi, míg a bátor nem törődik az aggodalmaival, hanem egyenesen előrehalad. A bátor ember minden félelme ellenére nekivág az ismeretlennek. Tisztában van a félelmeivel, tudja, hogy ott vannak vele.

A bátorság azt jelenti, hogy minden félelmünk ellenére nekivágunk az ismeretlennek. A bátorság nem azonos a félelemnélküliséggel. Félelem nélkülivé akkor leszel, ha egyre bátrabbá és bátrabbá válsz. Ez a bátorság legnagyobb élménye: a félelemnélküliség a tökéletes bátorság ajándéka.

Ha kihajózol az ismeretlen tengerre, mint Kolombusz tette, félelem van benned, mérhetetlen félelem, hiszen nem tudhatod, mi történik majd. Elhagyod a biztonságos partokat. Minden a legnagyobb rendben van körülötted, csak egyvalami hiányzott: a kaland. Nekivágni az ismeretlennek borzongató élmény. A szív újra dobogni kezd, és újra élsz, megtelsz élettel. Lényed minden porcikája életre kel, mert elfogadtad az ismeretlen kihívását.

Elfogadni az ismeretlen kihívását minden félelem ellenére – ez a bátorság. Ott van ugyan a félelem, de ha újra és újra vállalod a kihívást, lassan – lassan eloszlanak az aggodalmaid. Az ismeretlen megtapasztalása révén átélt öröm az extázis, amellyel az ismeretlen megtapasztalása eláraszt, erőssé tesz, teljességet ad, csiszolja az intelligenciádat. Először azt tapasztalod meg, hogy az élet nem unalom, hanem kaland. Aztán lassacskán eltűnik a félelem, és mindig újabb, és újabb kalandok után kutatsz majd.

A bátorság alapvetően annyit jelent, hogy kockára teszed az ismertet az ismeretlenért, a megszokottat a szokatlanért, a kényelmest a kényelmetlenért, a távoli cél felé tett fáradtságos zarándokútért. Senki sem tudja, vajon képes lesz–e mindezt végigcsinálni. Hazárdjáték, de csak a hazárdjátékosok tudják, mi is az élet.


(15. o.) A bátorság útja

Az élet nem hallgat a te logikádra, zavartalanul járja a saját útját. Neked kell hallgatnod az életre, az élet nem követi a te logikádat, nem törődik a te logikáddal.
Az életben járva mit veszel észre? Jön egy hatalmas vihar, és kidőlnek a nagy fák. Charles Darwin szerint életben kellene maradniuk, hiszen ők a legmasszívabbak, a legerősebbek, a leghatalmasabbak. Nézd meg egy ős öreg, száz méter magas, háromezer éves fát. Már ránézésre is erőt sugároz, az erő és a hatalom érzését. Gyökerek milliói hatolnak a földbe, lenyúlnak a mélybe, és a fa erőteljesen tör az ég felé. persze harcol – nem akar engedni, nem akarja megadni magát -, de a vihar után kidőlve fekszik holtan, nincs benne többé élet, és minden ereje odavan. A vihar túl erős volt – a vihar mindig túl erős, mert a teljesség része, a fa pedig csak egy individuum.

Mellette pedig ott vannak a kisebb növények és a közönséges füvek – amikor vihar jön, a fű meghajlik, és nem esik semmi bántódása. A legtöbb, amit a szél tehet vele, hogy alaposan megtisztítja, ez minden; lemos róla minden felgyülemlett piszkot. A vihar kitűnő fürdővel ajándékozza meg, és amikor véget ér, a kis növények, a füvek újra vidáman táncolnak. A fűnek alig van gyökere, egy kisgyermek is képes kihúzni a földből, de a viharral szemben győzedelmeskedik. Hogyan lehetséges ez?

A fű a tao útját követi, Lao-ce útját, a nagy fa pedig Charles Darwinét. a nagy fa logikusan gondolkodik; megpróbál ellenállni, megpróbálja fitogtatni az erejét. Ha az erőddel próbálsz kérkedni, le fognak győzni. Minden Hitler, minden Napóleon, minden Nagy Sándor nagy és erős fa. Az ilyenek mindig vereséget szenvednek. Lao-ce olyan, mint a kis növények; senki sem győzheti le őket, mert mindig hajlandóak engedni. Hogyan győzedelmeskedhetnél olyasvalaki felett, aki megadja magát, aki azt mondja: „Vesztettem: Élvezze a győzelmét uram, ne csináljon belőle gondot. Megadom magam.”

Még egy Nagy Sándor is tehetetlennek érezné magát Lao-cével szemben, hiszen nem tehet semmit..
Szerkesztés alatt!




III. Osho: Szabadság (Merj önmagad lenni)

Bevezetés

Nem fogsz örülni annak, amit itt és most olvasni fogsz!

Mély meggyőződésem az analógia tan, és az abból következő gondolatok:
A Miskolci Egyetemen, akkori nevén Nehézipari Műszaki Egyetemen az Elektrotechnika tanszéken Dr. Lányi Andor egyetemi docens úr a víz helyzeti energiájának analógiájával tanította az elektrotechnikát, és ezzel maradandó hatást gyakorolt az életemre.

Az önismeretben az analógia tan azt jelenti, hogy az előrehaladáshoz szükséged van feszültségre. Ezt mindig te teremted magadnak, és ez által nyomás alá helyezed saját magadat. Ez fájdalmas, elmenekülnél, és megmagyaráznád magadnak, hogy miért volt erre szükség. Ha megérted, hogy nem más tette ezt veled, hanem ez életterved szerves része, és te vonzottad a feszültségforrást, mindig, minden esetben, akkor elviseled a fájdalmakat, és használod a feszültséget munkavégzésre. Vagyis önmagadon dolgozva ez egy eszköz, hogy Te jobb Te legyél. Ha nem ismered fel, akkor sajnálod magad, elmenekülsz, és keresel embereket különféle fórumokon, akik megértőek. Sajnálom: az én tisztem számodra, mint tüköré, nem az, hogy megértő legyek, hanem, hogy meglásd bennem a Te igazságod, ezért idéztél meg, ez a dolgom, nem az, hogy a szeretet nevében szépeket mondjak Neked. 

Oshót nagyon szeretem, mert hatalmas élettapasztalata nagy lehetőség, hogy fogalomszinten megismerjük önmagunkat. Őt olvasva, sok múltbeli tapasztalatom miértjét élményszintű felismeréssé tudta változtatni. Miután egy Osho fejezetet elolvastam, számtalanszor előfordult, hogy a jelenben bevonzottam és megtapasztaltam ugyanazt az élményt. 
Szárnyakkal születünk, és púppal a hátunkon halunk meg. Szabadnak születtünk valamennyien, és a rabságot tanítják nekünk. Lehetsz rossz tanuló. Légy rossz tanuló, mert megéri. Nagyon nehéz, mert utánzással tanulunk. Ha érzed, hogy rossz programot akarva akaratlan adnak, ne szállj szembe, hanem fuss el, rohanj el! Menj oda, ahol jó programot adnak neked. Az iránytűd az érzésed. Ha jó érzésed van, jó a program, és abba az irányba visz, ahova menni szeretnél. Az egyetlen hatékony dolog, amit tehetsz a fejlődésed érdekében, az az, hogy senkinek nem engeded meg, hogy sáros lábbal átgyalogoljon az elméden. (Szabadi Tibor Gyula)


A szabadság azt a képességet jelenti, hogy a szükségnek megfelelően mondunk igent, vagy nemet, és csendben maradunk, ha semmire nincs szükség – csendben maradunk, nem mondunk semmit. Amikor e három dimenzió mindegyike elérhető, az a szabadság. (Osho)


 Előszó

A szabadság három dimenziója

A szabadság háromdimenziós jelenség. Az első a fizikai dimenzió. Lehetsz rabszolgaságban fizikailag – évezredeken át árusítottak embereket a piacon, más árucikkhez hasonlóan. A világon mindenütt létezett rabszolgaság. Sokan nem kaptak emberi jogokat; tulajdonképpen nem is tekintették őket emberi lénynek, alsóbbrendűnek gondolták őket. Indiában például ott vannak a szúdrák, az érinthetetlenek. India nagy része még mindig rabszolgaágban él; ma is vannak részei az országnak, ahol az emberek nem járhatnak iskolába, nem kezdhetnek más szakmába, csupán abba, amit a hagyomány kijelölt nekik ötezer évvel ezelőtt. úgy tartják, ha megérinted őket, már azzal tisztátalanná válsz; azonnal fürdőt kell venned. Még ha nem is a személyt érinted meg, csupán az árnyékát – akkor is le kell fürdened.


A nők testét sehol a világon nem tekintik egyenrangúnak a férfi testével. A nő nem olyan szabad, mint a férfi. Kínában évszázadokon át joga volt a férjnek megölni a feleségét bármiféle büntetés nélkül, mert a feleség a vagyonához tartozott. Éppúgy, ahogy összetörheted a székedet, vagy felégetheted a házadat – hiszen a te széked, a te házad – a feleséged is a tiéd volt. A kínai törvényben nem létezett büntetés a férj számára, ha megölte a feleségét, mert a feleséget lélek nélkülinek gondolták. Mindössze szaporító gépezet volt – gyermek-előállító gyár.

Tehát van fizikai rabszolgaság, és van fizikai szabadság – amikor a tested nincs leláncolva, nem tekintik alacsonyabb rendűnek mások testénél, egyenlőség uralkodik a testeket illetően. Ez a szabadság azonban még ma sem áll fenn mindenütt. Egyre elterjedtebb, de még nem jelent meg mindenütt.
A test szabadsága azt fogja jelenteni, hogy nem tesznek különbséget fekete és fehér között, férfi és nő között, nem létezik semmiféle megkülönböztetés a testek tekintetében. senki sem tiszta, vagy tisztátalan; minden test egyforma.

Ez a szabadság lényegi alapja.

Azután következik a második dimenzió: a pszichológiai szabadság. Nagyon kevés egyén van a világon, aki pszichológiailag szabad...
Mert mohamedánként, vagy hinduként nem vagy pszichológiailag szabad. Eleve rabszolgának neveljük a gyermekeinket – politikai, társadalmi, vallási ideológiák rabszolgájává. Nem adjuk meg nekik az esélyt, hogy önállóan gondolkodjanak, önállóan keressenek. Meghatározott formába kényszerítjük az elméjüket. Különböző dolgokkal tömjük tele az elméjüket, olyan dolgokkal, amelyeket még mi sem tapasztaltunk meg. azt tanítják a szülők a gyermekeiknek, hogy van Isten – miközben semmit sem tudnak Istenről. Azt mondják a gyermekeiknek, hogy van mennyország és pokol – miközben semmit sem tudnak a mennyországról és a pokolról.

 
Olyan dolgokat tanítasz a gyermekeidnek, amelyeket te magad sem ismersz. Kondicionálod az elméjüket, mert a tiédet is kondicionálták a szüleid. Így öröklődik tovább a betegség egyik generációról a másikra.
A pszichológiai szabadság akkor válik lehetővé, amikor megengedik a gyermekeknek, sőt segítenek nekik abban, hogy intellektuálisabbá, intelligensebbé, tudatosabbá és éberebbé fejlődjenek. Semmilyen hiedelmet nem adnak át nekik, nem tanítanak semmiféle hitet, viszont maximálisan az igazság keresésére ösztönöznek. És már a kezdet kezdetétől arra emlékeztetik őket: „Saját igazságod, a saját felfedezésed fog felszabadítani, semmi más nem tudja ezt megtenni.”

Az igazságot nem lehet kölcsönvenni. Nem lehet könyvekből megtanulni. Senki sem mesélheti el neked. Ahhoz, hogy belenézhess a létezésbe, és rátalálhass az intelligenciádra, önmagadnak kell azt fejlesztened. Ha egy gyermeket meghagynak nyitottnak, fogékonynak, ébernek, és keresésre ösztönzik, birtokolni fogja a pszichológiai szabadságot, amivel hatalmas felelősségtudat jár. Nem kell megtanítanod neki; megérkezik a pszichológiai szabadság. Ő pedig hálás lesz neked. Máskülönben minden gyermek haragszik a szüleire, amiért tönkretették, elpusztították a szabadságát, kondicionálták az elméjét. Még mielőtt bármilyen kérdést feltehetett volna, megtöltötték az elméjét válaszokkal, melyek mindegyike hamis – hiszen nem a saját tapasztalatán alapulnak.

Az egész világ pszichológiai rabságban él.

A harmadik dimenzió pedig a szabadság legvégső foka – mely tisztában van azzal, hogy nem test vagy, nem elme, hanem csupán tiszta tudatosság. Ez a tudás a meditáció révén érkezik el. Elkülönít a testedtől, elkülönít az elmédtől, és legvégül ott maradsz tiszta tudatosságként, tiszta éberségként. Ez a spirituális szabadság.

Ez a szabadság három alapvető dimenziója az egyén számára.

A közösségnek nincs lelke, nincs elméje. A közösségnek még teste sincs, az csupán egy elnevezés. Csupán egy szó. A közösségnek nincs szüksége szabadságra. Amikor minden egyén szabad, szabad lesz a közösség. Bennünket azonban lenyűgöznek a szavak, olyannyira, hogy elfelejtjük: a szónak nincs szubsztanciája. Közösség, társadalom, gyülekezet vallás, egyház – ezek mind szavak. Nincs mögötte semmi valós.


(64. o.) Számos a vétkem, nagyok a mulasztásaim, titkos és nehéz a szégyenem, s mégis, mikor eléd járulok, hogy tőled igazamat kérjem, reszketek félelmemben, hogy meghallgatást nyerhet könyörgésem.

Ezeket a szavakat csupán akkor lehet megérteni, ha felidézem neked Tagore egy másik versét. Ebben a másik versben Tagore azt mondja: Folyton keresem és kutatom Istent, ameddig csak vissza tudok emlékezni sok-sok élet óta, a lépezés kezdete óta. olykor-olykor megláttam egy távoli csillag mellett, és örvendeztem és táncoltam, hogy bár nagy a távolság, nem elérhetetlen. Utaztam, és eljutottam a csillaghoz, de mire elértem, Isten egy másik csillaghoz távozott. És ez így megy évszázadok óta. …

A kihívás olyan nagyszerű, hogy reménytelen helyzetem ellenére is remélek… Meg kell találnom őt, teljesen eltölt a keresés. Maga a keresés olyan izgalmas, olyan rejtélyes, olyan felvillanyozó, hogy Isten szinte már csak ürügy - a keresés válik céllá. …

És meglepetésemre, egy nap elértem egy házat, egy távoli csillagon, mely előtt egy kis felirat jelezte: „Ez Isten háza.” Örömöm nem ismert határokat – hát végre megérkeztem! …És kopogni akartam, de lebénított egy félelem, melyet sosem ismertem, melyre sosem gondoltam, melyről sosem álmodtam. Félelem amiatt: ha ez a ház valóban Isten háta, mit fogok tenni azután, hogy megtaláltam?

(65. o.) Most Isten keresése teszi ki az életemet; rátalálni egyet jelent az öngyilkossággal. És mihez kezdjek vele? Sosem gondoltam ezekre a dolgokra korábban. Gondolnom kellett volna azelőtt, hogy belefogtam a keresésbe: mihez fogok kezdeni Istennel? …

Hatalmas felismerésről szól ez a történet. Vannak igazságkeresők, akik sosem gondoltak arra: mihez fogok kezdeni az igazsággal? Nem tudod megenni, nem tudod eladni; nem lehet belőled elnök csak azért, mert ismered az igazságot. Legfeljebb keresztre feszítenek az emberek, ha ismered az igazságot.

Igaza van, amikor azt mondja: Számos a vétkem, nagyok a mulasztásaim, titkos és nehéz a szégyenem, s mégis, mikor eléd járulok, hogy tőled igazamat kérjem, reszketek félelmemben, hogy meghallgatást nyerhet könyörgésem – mert ezekről a dolgokról jól lehet beszélni: Isten, igazság, jó, szépség. Nagyszerűen lehet értekezéseket írni róluk, az egyetemek doktori címet adnak érte, megjutalmaz a Nobel –díj bizottság. Nagyszerűen lehet írni és beszélni ezekről a dolgokról, de ha valóban megtapasztalod őket, nagy bajba kerülsz. Erre utal, amikor azt mondja: Félek, hogy meghallgatást nyerhet könyörgésem.

Jó, hogy Isten süket. Nem hallja a könyörgéseket; máskülönben mindenki nagy bajban lenne. A könyörgés gyártja a gondolat, mert az imádságokban olyan romantikus, vagy nagyszerű dolgokat kérsz, amelyekkel nem tudsz együtt élni, melyek nagyon nehézzé válnak, és beleavatkoznak az úgynevezett életedbe – ami zökkenőmentesen folyik, bár nyomorúságban.

Az igazság keresztté válik; az élet megnehezül. Az igazság méreggé válik a Szókratészeknek. Az igazság halállá válik al-Halledzs Manszúrnak. Az igazságból kereszthalál lett Jézusnak. Te pedig azért könyörögsz: „Isten, adj nekem igazságot. Adj nekem isteni minőségeket.” Ő azonban szándékosan süket – hogy ne hallja meg a könyörgésedet, te pedig élvezhesd mindkettőt: a nyomorúságos életedet és a csodálatos imádságaidat. Az imák nem fognak meghallgatásra találni, maradhatsz féltékeny, dühös, haraggal, egoizmussal teli, és tovább imádkozhatsz Istenhez: „tégy engem alázatossá, és mivel áldottak a szelídek, tégy engem szelíddé” – nem fognak meghallgatásra találni, méghozzá szándékosan nem.

Ez nem szerepel semmilyen szent iratban, de én elmondom neked a saját tapasztalatom alapján, hogy miután megteremtette a világot hat nap alatt, Isten utolsó cselekedete az volt, hogy tönkretette a füleit. Azóta semmit sem hall; és az óta mi sem hallunk felőle semmit.

Hát ez tökéletesen megfelelő; reggel elmész a templomba, vagy a szentélybe, vagy a mecsetbe, elmondasz egy gyönyörű imát, nagyszerű dolgokat kérsz – miközben pontosan tudod, hogy süket -, majd éled tovább a csúnya, nyomorult életedet. Azután másnap reggel megint megteszed, imádkozol egy jót. Kitűnően el van rendezve.

(67. o.) Tagore nagyon fontos igazságra utal a versében: Igazán akarod Istent? Igazán akarod az igazságot? Igazán akarod a csendet? Ha kéred és becsületes vagy, szégyenkezned kell. El kell fogadnod, hogy nem akarod igazán ezeket a dolgokat. Csupán színleled a meditálást – mert tudod, hogy sok-sok éve csinálod már, és semmi nem történik. Nincs félelem; meditálhatsz, nem történik semmi.

Amint elkezd történni valami, nagy a gond. Amint elkezd fejlődni valami az életedben, ami nem fejlődik a körülötted élő tömeg szívében, akkor idegen leszel, kívülálló. És a tömeg sosem bocsát meg az idegeneknek, a tömeg sosem bocsát meg a kívülállóknak; elpusztítja őket. El kell pusztítania őket a saját lelki békéje miatt.

Az olyan ember, mint Jézus Krisztus állandó kellemetlenséget jelent: arra emlékeztet, hogy benned is meglehetne ugyanaz a szépség, ugyanaz a kecsesség, ugyanaz az igazság – és ez fáj. Alsóbbrendűnek érzed magad mellette, és senki sem akarja alsóbbrendűnek érezni magát.

Mindössze két módja van a kisebbrendűségi érzés elkerülésének: az egyik: felsőbbrendűvé válni, ami nehéz, hosszú út és veszélyes, mert egyedül kell haladnod rajta. Az egyszerűbb út elpusztítani a felsőbbrendű embert. Akkor az egész tömeg egyenrangú emberekből tevődik össze. Senki sem felsőbbrendű, senki sem alsóbbrendű. Mindannyian számítóak, csalók, mindannyian bűnözők a maguk módján. Mind féltékenyek, mind ambiciózusak. Mindannyian ugyanabban a csónakban eveznek, és értik egymás nyelvét. És senki sem csinál nagy ügyet az igazságból, Istenből, a meditációból.

Az emberek boldogok Gautama Buddha nélkül, Szókratészek, Zanathusztrák nélkül, mert ezek az emberek olyanok, mint a magas hegycsúcsok, melyek mellett olyan aprónak tűnsz, akár egy törpe, és ez fáj. Azt mondják, a tevék sosem mennek a hegyek közelébe. A sivatagi életet választották, mert a sivatagban ők a sétáló hegyek, a nagy csúcsok közelében azonban hangyának tűnnek, és ez fáj.

A legegyszerűbben úgy feledkezhetsz meg teljesen róluk, hogy azt mondod: „Ezek a hegyek mind mitológiaiak, kitaláltak¸ a sivatag a valóság.” Aztán élvezed a sivatagot, élvezed az egódat – és élvezed az imádságot is: „Isten, kérlek, szabadíts meg az egótól, tegyél alázatossá”, miközben pontosan tudod, hogy nem hall téged, hogy egyetlen könyörgésedre sem érkezik válasz. Félelem nélkül könyöröghetsz bármiért, mert ugyanaz fogsz maradni, mégis elégedett lehetsz, mert nagyszerű dolgokért imádkozol.

Ezért válhatnak az emberek vallásosság nélkül kereszténnyé, hinduvá, mohamedánná. Egyáltalán nem vallásos emberek; ezek csupán stratégiák a vallásosság elkerülésére. A vallásos ember egyszerűen vallásos; nem hindu vagy mohamedán, keresztény, vagy buddhista – nincs ezekre szüksége. Anélkül is igaz, őszinte, együtt érző, szeretetteljes, emberi – annyira emberi, hogy szinte már az istenit képviseli a világban.


A szabadsághoz vezető utak

Az a lázadó, aki nem fordul a társadalom ellen, aki megérti az egész játékot és egyszerűen kicsusszan belőle. Lényegtelenné válik a számára. Nem fordul ellene. És ez a lázadás szépsége: a szabadság. A forradalmár nem szabad. Szüntelenül harcol valami ellen – hogyan lehetne szabad? Szüntelenül reagál valamire – hogy lehetne szabadság a reagálásban?

A szabadság megértést jelent. Megértette a játékot, és látja, hogy ez az az út, ahol a lélek akadályoztatva van a fejlődésben, ahol nem lehet önmaga, ezért egyszerűen kilép belőle anélkül, hogy megsérülne a lelke. Megbocsát, felejt, és nem kapaszkodik többé a társadalomba a szeretet, vagy a gyűlölet nevében. A lázadó számára egyszerűen eltűnik a társadalom. Talán benne él a világban, talán kivonul a világból, de nem tartozik hozzá többé; kívülálló lett.

Teve, oroszlán, gyermek

Az ember nem születik tökéletesnek. Befejezetlennek születik. Folyamatként születik. Az úton haladva születik, olyan, mint egy zarándok. Ebben rejlik a szenvedése, de az extázisa is – szenved, mert képtelen megpihenni, mennie kell tovább, folyton haladnia előre. Keresnie kell, kutatni, és felfedezni, változnia kell, mert a lénye csupán a változáson keresztül alakul ki. Változás a lénye. Csak úgy tud létezni, ha folyton mozgásban van.

A fejlődés az emberi természet szerves része, maga a lélek. Azok, akik magától értetődőnek tekintik magukat, beteljesületlenek maradnak; azok, akik úgy gondolják, hogy befejezetten születtek, kialakulatlanok maradnak. Akkor a mag  mag marad, sosem nő fává, és sosem ismeri meg a tavasz, a napsütés és az eső örömeit, valamint a millió virággá bomlás extázisát.

Az a robbanás a beteljesülés, az a robbanás maga Isten – kibomlani millió virággá. Amikor a lehetőség megvalósul, csupán akkor teljesül be az ember. Lehetőségként születik; ez egyedi emberi sajátosság. Minden más állat befejezetten születik, úgy születnek, ahogy meghalnak majd. Nincs fejlődés a születésük és a haláluk között: ugyanazon a síkon mozognak, sosem mennek keresztül semmilyen átalakuláson. Sosem történik radikális változás az életükben. Vízszintesen mozognak; sosem hatol beléjük a függőleges.

Ha az ember is vízszintesen halad, elszalasztja emberi mivoltát, nem válik lélekké. Erre utalt Gurdjieff, amikor azt mondogatta, hogy nincs minden embernek lelke. Nagyon ritka az, hogy valakinek lelke van. Ez igen furcsa kijelentés, mert arra tanítottak évszázadokon át, hogy lélekkel születik az ember. Gurdjieff azt mondja, hogy csupán a lélekké válás lehetőségével születsz, nem tényleges lélekkel. Megvan a terv, de a tervet még meg kell valósítani. Megvan a magod, de meg kell keresned a táptalajt, az évszakot, a megfelelő éghajlatot, és a megfelelő pillanatot a kirobbanáshoz, a fejlődéshez.

Vízszintesen mozogva lélek nélkül maradsz. Amikor beléd hatol a függőleges, lélekké válsz. A „lélek” azt jelenti, hogy a függőleges behatol a vízszintesbe.(Ez a te kereszted, amit felveszel!) Vagy például gondolhatsz a hernyóra, a gubóra, és a pillangóra.


Az ember peteként születik. Sajnálatos módon sokan peteként is halnak meg, nagyon kevesen válnak hernyóvá. A pete statikus, nem ismeri a mozgást, ott marad megragadva, egy térben, egy helyen, egy fázisban. Nagyon kevesen fejlődnek hernyóvá. A hernyó mozogni kezd; belép a dinamizmus. A pete statikus, a hernyó mozog. A mozgással megpezsdül az élet. Igen sokan hernyók maradnak: vízszintesen mozognak, ugyanazon a síkon, egy dimenzióban. Néha az olyan emberek, mint Buddha – vagy Dzsalál-ad-Din Rúmi, Jézus, vagy Kabir – megteszik a végső kvantumugrást, és pillangóvá válnak. Akkor lép be a függőleges.

A pete statikus, a hernyó mozog, ismeri a mozgást; a pillangó repül, ismeri a magasságot, elkezd felfelé mozogni. A pillangó szárnyakat növeszt, a szárny a cél. Ha nem növesztesz szárnyakat, és nem válsz szárnyas lénnyé, akkor nem lesz lelked.

Az igazság három fázison keresztül ismerhető fel, melyek: asszimiláció, függetlenség, kreativitás. Emlékezz erre a három szóra, rendkívül jelentősek Asszimiláció – ez a pete funkciója. Egyszerűen asszimilálja az ételt; felkészül a hernyóvá válásra. Elrendeződik: egy gyűjtőmedence. Amikor készen áll az energia, hernyóvá válik majd. A mozdulat előtt hatalmas energiára lesz szüksége a mozgáshoz. A hernyó asszimiláció, befejezettség; a munka elvégeztetett.

Akkor kezdődik a második fázis, a függetlenség. Lehullik a pete, most már nincs szükség egy helyben maradásra. eljött a felfedezés a kalandok ideje. A való élet mozgással, függetlenséggel születik. A pete függő marad, egy rab, láncokban. A hernyó elszakította a láncokat, mozogni kezd; megolvad a jég, nem fagy többé. A pete fagyott állapotú. A hernyó mozgásban van, folyószerű.

És akkor eljön a harmadik fázis, a kreativitásé. a függetlenség önmagában nem jelent sokat. Csupán azzal, hogy független vagy, nem fogsz beteljesedni. Jó kijutni a börtönből, de mire jó? Független vagy, de mitől? Szabad vagy, de minek?


Ne feledd, a szabadságnak két aspektusa van: az első, amikor szabad vagy valamitől, a második, amikor szabad vagy valamire. Sokan csupán a szabadság első fajtáját érik el, szabadok valamitől – megszabadultak a szüleiktől, az egyháztól, ettől, vagy attól szabadok mindenféle rabságtól. De minek? Ez nagyon negatív szabadság. Ha csupán ezt ismered, nem ismered a valódi szabadságot; csupán a negatív aspektust. A pozitívot kell megismerni – szabadságot a teremtésre, a létezésre, az önkifejezésre, a dalod eléneklésére, a táncod eltáncolására. Ez a harmadik fázis, a kreativitás.

Akkor a hernyó szárnyas lénnyé válik, mézízlelővé, keres, felfedez, kutat, teremt. Ebből ered a pillangó szépsége. Csupán a kreatív emberek gyönyörűek, mert csupán a kreatív emberek ismerik az élet nagyszerűségét: van szemük a látáshoz, fülük a halláshoz, szívük az érzéshez. Teljesen elevenek; a maximumon élnek. Két végén égetik a gyertyát. Intenzíven élnek, totálisan.


Vagy használhatjuk Friedrich Nietzsche metaforáját. Ő azt mondja, hogy az ember élete felosztható a szellem három egymást követő metamorfózisára. Az elsőt úgy nevezi: „teve”, a másodikat: „oroszlán”, a harmadikat: „gyermek”. Nagyon gazdag metaforák – teve, oroszlán, gyermek.



Minden egyes emberi lénynek használnia kell és be kell építenie önmagába társadalma kulturális örökségét – kultúráját, vallását, népét. Be kell építenie mindazt, amit a múlt elérhetővé tesz számára. Be kell építenie a múltat; ezt nevezi Nietzsche a teve fázisának. A teve óriási mennyiségű ételt és vizet képes elraktározni a testében a sivatagot átszelő fáradtságos utazásához. ugyanez a helyzet az emberrel – át kell vágnod a sivatagon, be kell építened az egész múltat. És ne feledd, a puszta memorizálás nem segít… be kell építeni. És azt se feledd: aki memorizálja a múltat, azért teszi, mert képtelen beépíteni azt. Ha beépíted a múltat, megszabadulsz tőle. Használhatod, de az nem tud használni téged. Birtoklod, de az nem birtokol téged.

Ha beépítetted, feldolgoztad az ételt, szükségtelen emlékezned rá. Nem tőled különállóan létezik: átalakul a véreddé, a csontoddá, a csontvelőddé; eggyé válik veled.

Meg kell emészteni a múltat. Nincs azzal semmi baj. A te múltad. Szükségtelen az ábécétől kezdened, mert ha minden egyes embernek az ábécétől kellene kezdenie, nem történne nagy fejlődés. Ezért nem fejlődnek az állatok. A kutya ugyanaz, mint ami több millió évvel ezelőtt volt. Az ember az egyetlen fejlődő állat. Honnan ered ez az evolúció? Onnan, hogy az ember az egyetlen állat, aki képes beépíteni önmagába a múltat. Amint egyszer beépítetted, szabaddá válsz tőle. Beléphetsz a szabadságba, és használhatod a múltadat. Máskülönben annyi sok élményen keresztül kell menned; elvesztegeted az életed.

Felállhatsz az apád, az ősapáid, az ő apjuk és ősapjuk vállára. Az emberek folyton egymás vállára állnak, ezért jutnak olyan magasra. A kutyák nem érhetnek fel odáig, a farkasok nem érhetnek fel odáig, csak magukra számíthatnak. Az ő magasságuk a saját magasságuk. A te magasságodba beépül Buddha, Krisztus, Patandzsali, Mózes, Lao-ce. Minél teljesebb az asszimiláció, annál magasabban állsz. A hegycsúcsról tudsz körülnézni, olyan széles a látómeződ.

Építs be többet. Szükségtelen a saját népedre szorítkoznod. Építsd be az egész Föld összes népének egész múltját; légy a Föld bolygó polgára. Felesleges a kereszténységre, a hinduizmusra, vagy a mohamedánizmusra korlátozódni. Építsd be mindet! Tiéd a Korán, a Biblia, ahogy a Talmud is, meg a Védák, és a Tao Te King – mind a tiéd. Építsd be magadba ezeket, és minél többet építesz be, annál magasabb lesz a csúcs, amelyre felállhatsz, ahonnan távolba nézhetsz: tiéd lesz a sok messzi táj és messzi mező.

Ezt nevezi Nietzsche a teve fázisának, de ne ragadj le itt. Tovább kell lépned. A teve a pete; felhalmoz. De ha megragadsz abban a fázisban és mindig teve maradsz, akkor nem fogod megismerni az élet szépségeit és áldásait. Akkor sosem fogod megismerni Istent. Megragadsz a múltban. A teve fel tudja halmozni a múltat, de képtelen felhasználni.

Személyes fejlődése folyamatában eljön az az idő, amikor tevéből oroszlánná kell válnia. Az oroszlán nekilát széttépni a „ne tedd” parancsolatainak hatalmas szörnyetegét. Az emberben élő oroszlán üvölt mindenféle tekintély ellen.


Az oroszlán reakció, lázadás a teve ellen. Az egyén ekkor fedezi fel, hogy a saját belső fénye minden hiteles érték legvégső forrása. Ráébred elsődleges kötelességére saját belső kreativitása, legbenső, rejtett képességei iránt. Néhányan megragadnak az oroszlán fázisában: üvöltenek, és üvöltenek, majd kimerülnek az üvöltésben.
Jó oroszlánná válni, de tenni kell még egy ugrást – és az az ugrás a gyermekké válás.

Mindannyian voltunk gyermekek. De azok, akik ismerik az igazságot, azt mondják, hogy az első gyermekkor hamis gyermekkor. Olyan, mint az első fogak: csak ránézésre tűnnek fognak, de nincs sok haszna, kihullik. Azután születnek meg a valódi fogak. Az első gyermekkor hamis gyermekkor; a második az igazi. Azt a második gyermekkort nevezik a gyermek fázisának, vagy a bölcs fázisának – ugyanazt jelenti a kettő. Hacsak nem válik az ember tökéletesen ártatlanná, nem tud megszabadulni a múltjától annyira, hogy már nem is fordul ellene… Ne feledd: az, aki még ellenérzést táplál a múltjával szemben, nem szabad igazán. Még őriz nehezteléseket, panaszokat, sebeket. Még kísérti a teve¸ még követi a teve árnyéka. Ott az oroszlán, de valahogyan még mindig tart a tevétől, fél, hogy egyszer visszatér.

Amikor a tevétől való félelem teljesen eltűnik, megszűnik az oroszlán üvöltése.  Akkor születik meg a gyermek dala.

Szeretném, ha nagyon mélyen és nagyon áthatóan elmerülnél ezekben a fázisokban, mert hatalmas értéket rejtenek.


A teve fázisa, az asszimiláció épp olyan, mint a gyermek az anyaméhben, aki nem tesz semmi mást, csupán asszimilál, eszi az anyját, egyre nagyobbra és nagyobbra nő, felkészül a végső ugrásra, mellyel belép a világba. E pillanatban nincs más dolga a gyermeknek: az anyaméhben kilenc hónapig eszik és alszik: mindössze ez a két funkciója van. Még a megszületése után is hónapokig csak ezt teszi – eszik és alszik. Lassan-lassan csökken az alvás, és csökken az evés is. Készen áll arra, hogy egyénné váljon – és abban a pillanatban, ahogy a gyermek készen áll az egyénné válásra, belép az engedetlenség. Elkezd nemet mondani, az igenlés lassan eltűnik. Meghal az engedelmesség; megszületik az engedetlenség.

A teve állapota az asszimiláció állapota. A teve nem tud nemet mondani. Nem ismeri a nemet. Sosem hallotta a szót, sosem ízlelte kimondásának örömét. csupán az igent ismeri. Nem lehet nagyon mély az igenje, mert a „nem” ismerete nélkül az igened sem lehet nagyon mély; felszínes marad. Az az ember, aki nem ismeri a nemet, hogyan ismerhetné igazán az igent? Impotens lesz az igenje. A teve helyeslése impotens. A teve nem tudja, mi történik, csupán az igent hajtogatja, mert csak ezt az egy szót tanulta. Engedelmesség, hit – ezek a „teve” névvel jelölt fázis jellemzői. Ebben az állapotban élt Ádám, mielőtt evett a tudás fájának gyümölcséből, és minden emberi lény keresztülmegy ezen az állapoton.

 
Ez az állapot az elő-elme, az elő-én. Még nincs elme. Fejlődik, de még befejezetlen jelenség; nagyon homályos, zavaros, sötét, ködös. Úton van az én, de még nem ért az út végére, még nincsenek kristálytiszta körvonalai. A gyermek még nem tekinti magát különállónak. Ádám, mielőtt evett a gyümölcsből, Isten része volt. A méhben élt, engedelmes volt, igenlő, de még nem független. A függetlenség csupán a nem ajtaján lép be (Szakrális a magyar nyelv: tagadószó és nemiség egyszerre!); az igen ajtaján mindössze az engedelmesség érkezik. Tehát a teve fázisában függőség van, tehetetlenség. A saját lényednél fontosabb a másik: fontosabb Isten, fontosabb az apa, az anya, a társadalom, a pap, a politikus. Mindenki fontos rajtad kívül; a másik fontos, te még nem vagy ott. Nagyon tudattalan állapot ez.

A többség leragad itt; tevék maradnak. Az emberek kilencvenkilenc százaléka teve marad.

Ez nagyon szomorú helyzet – hogy az emberek kilencvenkilenc százaléka pete marad. Ezért annyi a nyomorúság, és ezért nincs öröm. Keresheted az örömöt, de nem fogsz rátalálni, mert az öröm nem onnan, nem kívülről érkezik. Hacsak nem válsz gyermekké – nem éred el a harmadik fázist -, hacsak nem válsz pillangóvá, nem fogod tudni megismerni az örömöt. Az öröm nem olyasvalami, amit adnak, hanem egy látásmód, ami a bensődben fejlődik ki. Csupán a harmadik fázisban válik lehetségessé.

Az első fázis a nyomorúságé, a harmadik az üdvösségé, és a kettő között ott az oroszlán állapota – mely néha nyomorúságos, néha kellemes, néha fájdalmas, néha élvezetes.


A teve fázisában papagáj vagy. Csupán emlék, semmi más. Az egész életed a másoktól kapott hiedelmekből tevődik össze. Itt találod a keresztényeket, a mohamedánokat, a hindukat, a dzsainákat és a buddhistákat. Menj el a templomokba, szentélyekbe, mecsetekbe és hatalmas tevegyülekezeteket találsz majd. Egyetlen emberi lényt sem fogsz találni. Mind ismételgetnek, mint a papagáj.

A teve a hit varázslatában él, ami működik. Csodát tud tenni. De közben teve marad, hiányzik a fejlődés.
A templomokban és szentélyekben imádkozó emberek a hit befolyása alatt állnak. Nem tudják, Isten milyen, sosem éreztek semmit, csupán hisznek benne. Hitük varázsereje megtesz nekik bizonyos dolgokat, de ez mind tévhit, egyfajta álomvilág. Nem léptek ki a tudattalanból, az alvásból. És ne feledd, én nem azt mondom, hogy ez a fázis szükségtelen; szükség van rá, de amint teljessé vált, ki kell ugrani belőle. Nem azért vagy itt, hogy örökké teve maradj!

És ne haragudj a szüleidre, a tanáraidra, a papokra vagy a társadalomra, mert nekik muszáj egyfajta engedelmességet teremteni benned – hiszen csupán az engedelmességen keresztül leszel képes asszimilálni. Az apának tanítania kell, az anyának tanítania kell, a gyermeknek pedig egyszerűen magába szívni. Ha túl korán támadnak benne kétségek, leáll az asszimiláció.


Csak képzelj el egy gyermeket az anyaméhben, akiben kétségek ébrednek – meg fog halni -, kétségei támadnak, hogy vajon elfogadja-e a táplálékot ettől a nőtől vagy sem, az étel valóban tápláló-e vagy sem: „Ki tudja, talán mérgező?” – aludjon-e huszonnégy órán át, vagy sem – mert az túl sok, folyamatosan aludni huszonnégy órán át kilenc hónapig. Ha egy kicsit is kételkedni kezd a gyerek, azzal a kétséggel meg is hal. És mégis, el fog jönni az a nap, amikor el kell sajátítania, meg kell tanulnia a kételkedést. Mindennek eljön a maga ideje.

Minden apa szembesül a problémával: mit mondjon a fiának? Minden anya szembesül a problémával: mit tanítson a lányának? Minden tanár aggódik: mit örökítsen át az új generációra? Nagy a múlt, sok a dicsőség, sok a megértés, számtalan a következtetés, melyet át kell örökítenie a gyerekre.


(81. o.) Az első fázisban mindenkinek tevének kell lennie, igenlőnek, hinni mindenben, amit kap, asszimilálni, feldolgozni; de ez csupán az utazás kezdete, nem a vége.

A második fázis nehéz. Az első fázist a társadalom adja; ezért van sok millió teve, és nagyon kevés oroszlán. Ha tökéletes tevévé váltál, magadra hagy a társadalom. Azon túl, a társadalom nem tehet semmit. ott véget ért a társadalom munkája – az iskola, a főiskola, az egyetem társadalmáé. Magadra hagy, tökéletes diplomás teveként.

Oroszlánná magadtól kell válnod – ne feledd! Ha te nem döntesz úgy, hogy oroszlánná válsz, sosem fogsz azzá válni. Ezt a kockázatot az egyénnek kell vállalnia. Hazárdjáték. És nagyon veszélyes is, mert az oroszlánná válásoddal bosszantani fogod az összes tevét körülötted. A tevék békeszerető állatok, mindig kompromisszum készek. Nem szeretik, ha zavarják őket, nem akarják, hogy bármi új történjen a világukban, mert minden új dolog zavaró. Ellenükre vannak a forradalmárok és a lázadók, és nem érdeklődnek a nagyszerű dolgok iránt, ezt jól jegyezd meg – nem érdekli őket Szókratész és Krisztus, mert nagy forradalmakat hoznak -, a tevék még olyan apróságoktól is félnek, amit nem is gondolnál.

(85. o.) Minden egyénnek meg kell tanítani az egót, kizárólag akkor tudja majd eldobni. Minden egyénnek el kell jutnia egy egészen kikristályosodott egóhoz; csak akkor segít az elhajítása, máskülönben nem. Az ártatlanságban(Már újra gyermek vagy), felismered, hogy nincs se függőség, se függetlenség. A létezés egymásrautaltság - mindenki egymástól függ. Mindenki EGY! 

(86. o.) A többség megragad a teve, a kisebbség megragad az oroszlán fázisában. a többség a tömeget jelenti, a kisebbség az intelligenciát. a művész, a költő, a festő, a zenész, a gondolkodó, a filozófus, a forradalmár: megragadnak a második fázisban. Sokkal jobbak a tevéknél, de még nem értek célba. Még nem érkeztek haza. A harmadik fázis a „gyermek”.

Jól figyelj: az első fázist a társadalom adja, a másodikat az egyén ajándékozza önmagának. A harmadik csupán akkor lehetséges, ha a hernyó egy pillangó közelébe kerül; máskülönben lehetetlen. Hogyan merülhetne fel a hernyóban a gondolat, hogy repülhetne, hogy szárnyas lénnyé válhatna? Képtelenség! Lehetetlen gondolat! Abszurd lenne, illogikus. Mozogni tud, de a repülés abszurdum.

Hallottam pillangókról, akik repülni tanították a hernyókat, ők azonban ellenkeztek, és azt mondták: „Nem. Talán számotokra lehetséges, számunkra azonban nem. ti pillangók vagytok, mi viszont csak hernyók! Mi csupán mászni tudunk.” És aki csupán mászni tud, hogyan képzelhetné el a repülést? az egy másik dimenzió, egy egészen más dimenzió – a függőleges.

Tevéből oroszlánná válni – fejlődés. Oroszlánból gyermekké – forradalom. Abban a fázisban mesterre van szükség. A társadalom tevévé tud tenni, önmagadat oroszlánná tudod változtatni, de azután mesterre lesz szükséged – egy Buddhára, egy Krisztusra, egy Rúmira -, egy pillangóra, akinek szárnya van. Csupán egy szárnyas lény mellett leszel képes szárnyakról álmodni. Hogyan álmodhatnál olyasmiről, amit egyáltalán nem ismersz? Gondolod, hogy egy nagyon primitív törzs valahol a Himalájában álmodhat autóról? Sosem láttak olyat; nem álmodhatnak róla. az álom csupán akkor válik lehetségessé, ha már láttad azt a valamit – ha már láttál Krisztust, Buddhát, Bódhidharmát, és tudod, hogy megtörténhet. Ezek az emberek éppen úgy néznek ki, ahogy te, mégsem olyanok, mint te. Ugyanolyan testük van, ugyanolyan szervezetük, de behatolt lényükbe valami az ismeretlenből. A túlnan hatolt beléjük, azt lehet érezni rajtuk. Ha együttérzéssel, és szeretettel közelítesz feléjük, nyerhetsz néhány bepillantást a belső egükbe. És amint egyszer megláttad azt a belső eget, álmodozni kezdesz róla. Erős sóvárgás támad benned: hogyan válhatnál szárnyas lénnyé?

Ez a fertőzés ragad át a mesterről a tanítványra. A harmadik jelenség a mesteren keresztül történik. „A gyermek” kreativitást jelent, egymásrautaltságot.

Az első fázis a tevéé, függőség volt; a második fázis függetlenség volt; az ártatlanságban azonban felismered, hogy nincs se függőség, se függetlenség. A létezés egymásrautaltság – mindenki egymástól függ. mindenki egy.
Megszületik az egész érzete: nincs én, nincs te, nincs kizárólagos igen vagy nem, nincs megszállott igenlés vagy tagadás; több a folyékonyság, a spontaneitás; nincs engedelmesség, vagy engedetlenség, csak spontaneitás. Megszületik a felelősség. Az egyén válaszol a létezésnek, nem a múltból reagál, és nem a jövőből.

A teve a múltban él, az oroszlán a jövőben, a gyermek a jelenben, itt és most. A teve elő-elme, az oroszlán elme, a gyermek utó-elme. A teve elő-én, az oroszlán én, a gyermek utó-én. Ezt jelenti az elmenélküliség állapota. A szúfik úgy nevezik: fána – eltűnt az én, és a másik is. Mindkettő együtt van, nem létezhetnek egymás nélkül. Az én – te egyetlen energia részei; mindkettő eltűnik.

A gyermek egyszerűen van… kimondhatatlan, meghatározhatatlan, egy rejtély, egy csoda. A tevének memóriája van, az oroszlánnak ismeretei, a gyermeknek bölcsessége. A teve nem keresztény, mohamedán, vagy hindu, hanem teista, az oroszlán ateista, a gyermek pedig vallásos – nem teista, vagy ateista, nem hindu, mohamedán, keresztény, vagy kommunista; ez egyszerűen vallásosság, a szeretet és az ártatlanság minősége.

(89. o.) Olyan a szereteted, mint a virág illata. Nem hoz létre kapcsolatot; nem kéri, hogy meghatározott módon létezz, meghatározott módon viselkedj, meghatározott módon cselekedj. Nem követel semmit. Egyszerűen megoszt. És a megosztásban jutalom iránti vágy sincsen. Maga a megosztás a jutalom.Amikor a szeretet olyanná válik számodra, mint az illatözön, abban mérhetetlen szépség rejlik. És olyasmi, ami már messze túlmutat az úgynevezett emberiségen - van benne valami isteni.Amikor  a szeretet egy állapot, nem tudod befolyásolni.Sugározni fog, de nem teremt rabságot senki számára, és azt sem hagyja, hogy mások bebörtönözzenek...
Szerkesztés alatt!




IV. Nyika Zoltán: tovább ZEN-élek.

Csodálatos törekvés a tudás átadásának vágya, mert minden pillanatában ott a remény, hogy valaki épp készen van befogadására…
Milyen BÉKE az, amit KIHARCOLTÁL?
Milyen SZERETET az, amit KIERŐSZAKOLTÁL?
Hogyan tudod meggyűlölni szeretteidet?
Miért látnak jobban a vakok?
Miért hallanak jobban a süketek?
És miért tudnak a „nemtudók”?
VÁLLASZOLJ MAGADNAK!

Felhívom kedves olvasóim figyelmét, hogy a könyv egyes elemei utópisztikus, gyermekien naiv, idealista és néhol provokatív elemeket tartalmaznak, amelyek radikálisan megváltoztathatják eddigi szemléletmódjukat, gondolkodásmódjukat!
A kockázatok és mellékhatások tekintetében feltétlenül kérdezzék meg…BENSŐ ÖNVALÓJUKAT!
Ajánlás

Akik az első könyvemből kimaradtak: Tóth Erzsébet és Edelényi Gyula, a Lunarimpex kiadó tulajdonosai. Lányom, Viki, akitől nem győzök eleget tanulni.
Nem jöhetett volna létre a folytatás, ha nem foglalkozott volna velem az a bölcs Mester, aki nemcsak az én kiváltságom drága Olvasó, hanem a Tied is!
Kívánom Mindenkinek, hogy képes legyen néma csendben maradni, és ráfigyelni!
Külön öröm lenne számomra, ha írásaim ehhez hozzásegítenének. És végül, de nem utolsósorban szeretném megköszönni Istennek az írás és alkotás örömét. fantasztikus érzés!


(12. o.) HOGYAN ÖLJÜK MEG GYERMEKEINKET? AVAGY RECEPT AZ EGYÉNI IDENTITÁS MEGFOJTÁSÁRA

Hozzávalók:
- 1 db, pardon 1 fő társ, akiről az évek során kiderül, hogy mégsem ő az ideális,
- 1 hányatott gyermekkor,
- 2 (rosszabb esetben 1) szülő, akik, vagy aki végrehajtja a szükséges műveleteket,
- egy csipetnyi környezeti hatás,
- társadalmi szabályok, konvenciók,
- tucatnyi segítő szándékú barát, tévedhetetlen ismerősök, esetleg tanárok,
- és az elmaradhatatlan bűntudat.

Az elkészítés módja:
A fent említett összetevőkről, - amennyiben megtalálod életedben – sose feledkezz meg! Meglátod, az eredmény nem marad el!
Azért nézzünk egy példát is:

Szüless bele egy családba, ahol már nagyon vártak rád (oda, ahol azt hiszik, Te majd jobb, gazdagabb, híresebb, stb. leszel, mint Ők). Érettségedtől, és az identitásodban szerzett sebek számától és mélységétől függetlenül hagyd el a szülői házat, hogy boldogságodat az igazi Ő segítségével találd meg. ugorj bele e legelső lehetőségbe minden mérlegelés és józan ész legcsekélyebb használata nélkül. Az igényesebbek hívhatják az igaz szerelem keresésének! Ezzel egy időben a felejtés pókhálóját is vedd magadra, majd attól függően, hogy életedben mennyi mindent nem éltél még meg, nemzzél utódokat (bízz abban, hogy ők majd gazdagabbak, híresebbek, stb. lesznek, mint Te). Gyermeked fogantatása után néhányszor bánd meg, lehetőség szerint hangosan, hogy a terhesség állapotát, illetve a nemzést magadra vállaltad. Ezt néha nem árt hűséges pároddal is közölni. Ideges, feszült állapotod próbáld minél többször dohányzással, alkohollal levezetni (aki jobb eredményre törekszik, az folytathatja a levezető gyakorlatokat a kis jövevény megszületése után is). A születést követően, ismét attól függően, hogy milyen hatást akarsz elérni, minimum 30-40 évig igyekezz a kicsit elzárni a külvilágtól, és az élet undorító problémáitól. Tegyél meg érte mindent! Az iskolás évek alatt nem árt, ha szelektív emlékezőképességed bekapcsol, és eszedbe jut, hogy mi nem lehetett belőled, és ezt igyekezzél minél hathatósabb módon gyermekedből kihozni. Figyelem! Nem adhatsz teret és lehetőséget sem arra, hogy önmagává váljon! Ez a figyelmeztetés a gyerek életterületének minden részére áll. Tegyél meg helyette minél több dolgot, majd bizonygasd neki, hogy:

a., ez az ő érdekében történik,
b., erre egyébként sem lenne képes.

Ha ez még nem vezetne eredményre, próbálkozz helyette párválasztással, hiszen nálad senki sem tudja jobban, hogy milyen is az igazi. Itt aztán elég széles a beleszólási paletta: adhatsz tanácsot a pár kinézetére vonatkozólag, vagy nemi életük megkönnyítésére, stb. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy éreztesd, mindezt maximálisan csak érte teszed, önzetlenül, és ennek igyekezz minél többször hangot is adni. Ha még mindig nem érti az a büdös kölyök, vesd be drámai színésztehetséged, és sirasd el az ifjúságodat, amit kizárólag érte áldoztál föl. ha ez sem hatja meg, hát hadd menjen. Úgysem lesz boldog soha az Életben. Te már csak tudod! Ínyencek ugyanezeket a fortélyokat, persze némi módosítással átültethetik munkahelyi, esetleg párkapcsolati, baráti területekre is.

Amit főztél, megeheted! Egészségedre!
 

(16. o.) IN MEMORIAN

Hát eljött az idő. Az idő, amitől annyira féltem. Amitől annyira félsz Te is, csak nem vallod be még magadnak sem.

Meghaltam.

Itt vagyok a saját temetésemen, és még mindig filozofálgatok. Hát nem volt még elég?!
Az egész életem ráment, de még a saját temetésemen is azon töprengek, miért? Miért, és hogyan?
Mindig és mindenre a választ kerestem. Aztán jött a válasz, vele egy újabb kérdés, a következő válasz, és a következő kérdés.
Ismerős? Én már megbántam, hidd el!
Ha még egyszer kezdhetném, talán másképp csinálnám.
Féltem a fizikai haláltól, de a lelkem már halott volt az ikszedik kérdés után.
Számoltam, osztottam-szoroztam, kerestem, kutattam, kérdeztem, de nem éltem.
Most feldobhatnád a kérdést: mit jelent az, hogy élni?
Nem tudok neked kézzelfogható magyarázatot adni, és javaslom, kerüld azokat, akik ezzel próbálkoznak!
Azt viszont tudom, hogy az Élet tisztelete mindennél fontosabb.
Csak az tud élni, aki tudja, hogy van Halál.
Amikor megszületsz, elindítasz egy olyan időzített bombát, aminek nem látod a számlálóját.
Az viszont ketyeg kegyetlenül, és számlál visszafelé.
Nem tudod, mikor robban a bomba, mikor telik le az idő!

Idő?

Nekem sose volt semmire és senkire.
Ne hidd, hogy misztikus fogalom az idő!
Amikor élsz, akkor valóban relatív, ám ha csak vagy, ha csupán vegetálsz, de nem élsz, akkor kíméletlenül telik.
Meg kellett volna tanulnom megélni a pillanatot!
Azt, ami van, az helyett, ami lesz!
Minden másra volt időm, csak arra nem, hogy éljek.
Azt gondoltam, majd.
És nem jött el a majd sohasem.
Mikor rájöttem, késő volt.
Mindenben hittem, csak önmagamban nem.
Arra, hogy egyedi és megismételhetetlen vagyok, gondolni sem mertem.
Átlagembernek tartottam magam, és ezt vártam el másoktól is.
Tömtem a fejem könyvekkel, elméletekkel, mások igazságával, aztán letelt az időm. Most már késő!
Zombiként éltem: a testem élt ugyan, de a lelkem régóta halott volt.
Most a testem is meghalt. VÉGE!
Nem tudok tanácsot adni, csak bemutattam az Életem.
Álljon örök elrettentő példaként az utókornak!

(30.o.) Függőségi viszony

Én függök Tőled, Te függsz Tőle, Ő függ Tőlünk, Mi függünk Tőletek, Ti függtök Tőlük, Ők függnek Mindenkitől, Mindenki függ Valakitől/Valamitől.
Én függök az Elveimtől, Te függsz a Szenvedélyeidtől, Ő függ a Hatalomtól, Mi függünk a kormányoktól, Ti függtök a Főnökeitektől, ők függnek a Tetszési indextől. Vajon miért és meddig? Ha az ember valóban szabadnak született, Miért függ az élete másoktól?
Azt mondod, ez így van rendjén?!
Azt mondod, ez így volt mindig?!
Azt mondom: nem szabad. Mert az az ember sem szabad, aki életét mások kezébe adja.
Ám a feladat abban áll, hogy ne függj a szabadságtól és a függetlenségtől sem!
A Kormányunk megalkotta a Maffia-ellenes törvényt. súlyosan büntetik a kábítószer-forgalmazókon kívül a fogyasztókat is.
Másik rendelet megtiltja dohányforgalmazó vállalatoknak, hogy termékeiket nyilvánosan, vagy közterületen reklámozzák.

OKÉ!

De mikor születik rendelet a valóság, vagy önmagad elől való menekülés miatt?

Mikor lesz tilos annak a sok embernek birka módjára alávetnie magát mindenféle korlátozásnak, csak hogy ne kelljen ÖNMAGÁVÁ válnia?

Mikor lesz bűn, ha valaki nem akar önmagára ébredni?

De még jobbat kérdezek Tőled: Mikor lesz elítélhető az erőszak?
Teljesen mindegy, hogy testi, vagy lelki szinten történik? Mikor büntetjük az álszentséget, a képmutatást, a jó(?)szándékot, a „Mindent érted tettem, te hálátlan!”- embereket, az egységes-uniformizált gondolkodást, a „kötelességed boldognak lenni” ige hirdetőit, a gyermeki szuverenitás semmibe vevőit…
Kérlek, válaszolj nekem: meddig lesz még bűn a másság, az egyediség, az önállóság?

A Társadalom mérlegén naponta megmérettetsz, és naponta könnyűnek találtatsz.!
(Ha kilógsz a sorból, és nem bégetsz.)
Hihetetlen gyorsasággal válnak embertársaid szörnyű, véresszájú bíráiddá, ha csak a legkisebbet is véted a konvenciók ellen.

Azt kérdezed, mi ennek az oka?

Minden helyzet, minden szituáció, sőt majdnem minden mai modern művészi ábrázolás arra tanít, hogy a jónak bármi áron győzedelmeskednie kell a rossz felett!
Még egyszer hangsúlyozom: Bármi áron!

Azt hiszem, a Mózesi törvények derék követői még mindig elég nagy számban élnek közöttünk, és még mindig nem értik a megbocsátás fogalmát.
Ám a helyzet paradoxonját az adja, hogy ezek az emberek önmagukat is naponta elítélik!

Vajon mi lehetett az a szörnyű gaztett, amit elkövettek annak idején, amit még mindig nem tudnak megbocsájtani maguknak?

Talán egy négyes osztályzat ötös helyett? Vagy egy csoki lopás?
Esetleg játszani akartak tanulás helyett?

Vagy túl korán ismerték meg a szerelem tiltott gyümölcsét? Ki tudja?


Az tény viszont, hogy bűnösségünk keresztjét le kell ahhoz tegyük, hogy valóban megértsük embertársainkat, illetve, hogy egyáltalán kiérdemeljük az EMBER nevet!


Megszülettem. De még nem élek. Csak remélek. Nem lépek.
Utasításra várok. Mit tegyek? Hogy éljek? Mit lépjek?
Várok, várok. Az idő telik. Senki nem jön. senki sem segít.
Vége van már Nem szenvedek S nem tudtam meg Nem láttam meg Nem ízleltem: Mi az Élet.


Azt már látom, Gyönyörűen tudsz beszélni, de
Vajon meg tudod-e hallani a fákat, madarakat, természetet, más embereket?

Azt látom, megtanultál (el)adni! És elfogadni vajon tudsz?
Amit kapsz, mindegy, hogy honnan, kitől van!

Megmutatod mindenkinek: aktív vagy. De hogy állsz a passzivitással?
A visszavonulással, a „hagyással”, a megengedéssel?
Kezedbe vetted sorsodat, alkottál. Sikerember lettél. Ám, mikor fogadtad el a sorsodat?
Engedve, hogy legyen, aminek lennie kell!

Persze, most még friss vagy. Szaladsz, rohansz, sietsz, mert az élet ezt kívánja.
De vajon mikor fogsz megállni? És egy kicsit elgondolkozni az életről, magadról! 


Mikor lesz időd? Ha nem most?!


Kerestem önmagamat, megtaláltalak Téged.
Szemedbe néztem, és megláttam benne önnön magamat.

És íme, a világon először csak itt, csak most, csak Te megtudhatod a TITKOT!
Recept a boldogsághoz, az élethez, a gazdagsághoz, a Nirvánához, a sikerhez, a harmonikus párkapcsolathoz, a keresésed befejezéséhez – egyszóval mindenhez: Te vagy.

Fel tudod fogni? Minden Te vagy!
Nincs a földön semmi, ami nem Te vagy.

Sőt!

Az egész galaxisban is minden Te vagy! A Tejútrendszerben.
Sőt az egész Univerzumban is minden Te vagy!

Nem érted? Nem baj, majd egyszer rájössz magadtól is.
Ha megérted, add át a TITKOT!

Szerkesztés alatt!






V. Gay-Kathlyn Hendricks: A szeretet titkai
c. könyvéből részlet:


(53. o.) Hogy működik a folyamat?
A folyamat, amit az elköteleződési problémák feloldására dolgoztunk ki, barátságos módon, és idejében engedi megtörténni a dolgokat. Az egész folyamat egy szokatlan elven nyugszik. a kapcsolati defektek jó dolgok, mivel olyan problémákra világítanak rá, amelyekkel nyíltan szembe kell nézni. Bár a kapcsolatok defektjeit majdnem mindig rejtett elköteleződési problémák okozzák, maga a defekt tökéletes lehetőséget nyújt arra, hogy megtanuljuk, hogyan működik az elköteleződés. Ha a pár elég bátor ahhoz, hogy kihasználja a lehetőséget, a defekt ugródeszkaként szolgálhat az intimitás egy új szintjére.

Az elköteleződés rossz típusa

A kapcsolatbeli fájdalmak többségéért egyetlen elköteleződési hiba a felelős.

Röviden: 

Az első elköteleződési hiba: rossz dolgok mellett köteleződnek el az emberek. Általában legjobb szándékkal is olyan elkötelezettségeket vállalnak, amelyeket lehetetlen teljesíteni. Legfőképpen azért, mert eredményekhez köteleződnek el, amelyek az ellenőrzésükön kívül esnek. Ehelyett folyamatokhoz kellene elköteleződniük, amelyeket mindig az uralmuk alatt tarthatnak. Kétezer éve Epiktétosz írt egy könyvecskét Az élet művészete címmel, amelyet az első önsegítő könyvnek tartanak. Nyitó sorai azt közvetítik, hogy a boldogság titka abban rejlik, felismerjük-e, hogy bizonyos dolgokat kontrollálhatunk, míg másokat nem. Sehol sem nyilvánvalóbb ez az igazság, mint az intim kapcsolatokban.

Hogy egy ismerős példát hozzunk: a hagyományos házassági eskü azt kívánja tőlünk, hogy „szeressük és tiszteljük” a másikat, és „engedelmeskedjünk neki”, „míg a halál el nem választ egymástól”. Ez az eredménnyel való elköteleződés klasszikus példája, amely a kezdetektől halálra van ítélve. Ennek az az oka, hogy egyikünknek sincs ellenőrzése afelett, hogy holnap reggel is úgy fog felébredni, hogy szereti és tiszteli a másikat. Az érzések természetüknél fogva kívül esnek az ellenőrzésünkön. amit kontrollálhatunk, az a folyamat, ahogy az érzéseinkkel bánunk. Dönthetünk úgy is, hogy semmibe vesszük azokat, vagy figyelünk rájuk. Választhatjuk azt is, hogy őszintén beszélünk róluk, vagy zárt ajkaink mögé rejtjük azokat. dönthetünk amellett, hogy ellazítjuk a testünket és üdvözöljük őket, vagy megfeszítjük az izmainkat, és úgy teszünk, mintha nem lennének. Ezen lehetőségeink némelyike nyilvánvalóan jót tesz a kapcsolatoknak, míg mások nem annyira.

A másik elköteleződési hiba szintén sok kapcsolatbeli fájdalomért felelős. Ez a hiba az elköteleződés alapvető igazságának értetlenségéből fakad. mindannyian, mindig és minden módon pontosan azt kapjuk, ami mellett el vagyunk köteleződve. Ez a felfedezés első látásra általában elég nyugtalanítóan hat. mégis ez lehet életed legfelszabadítóbb felismerése. Sokan eljönnek hozzánk a szemináriumunkat követően, hogy elmondják, ez a különös felismerés sokkal nagyobb hatást gyakorolt az életükre, mint bármelyik másik. Néhányan ennek tulajdonítják az életük megmentését.

Amint már korábban említettük, mindannyiunknak vannak tudattalan elköteleződései, amelyek rejtve maradnak előttünk, és védelmi falakkal vannak körülvéve. Ezek a rejtett elköteleződések szabotálják a tudatos elköteleződéseinket. Már a házasságunk elején felfedeztünk egy módszert, amellyel gyorsan és biztosan kitalálhatjuk, valójában mi mellett is vagyunk elköteleződve: folyton az általunk létrehozott eredményeket figyeltük. Például, bár azt gondoljuk, elköteleztük magunkat amellett, hogy több minőségi időt töltsünk el együtt, egy gyors pillantást vetünk arra, hogy mennyi minőségi időt is töltünk jelenleg együtt, és ebből megtudjuk, valóban elköteleztük-e magunkat e mellett.

Tarts velünk egy terápiás ülésen, hogy lásd, hogyan működnek ezek az elvek a gyakorlat hevében! Ahogy kibontakozni látod majd a drámát, majd azt gondolhatod, hogy ezzel a párral sokkal gyorsabban és könnyebben halad a munka, mint a zavarral küzdő kapcsolatok esetében általában szokott. Annak érdekében, hogy világos példát nyújtsunk az alapelvekre, egy olyan forgatókönyvet választottunk, amelyben valóban viszonylag simán halad a munka.
Persze, minden gyakorló terapeuta tudja, hogy a gyors változás ujjcsettintéssel érkező varázslata a normál gyakorlatban elég ritka. Ám van olyan lehetőség, amellyel az elköteleződés megértésén keresztül felgyorsítható a változás folyamata. A következő példában azokra a pillanatokra figyelj, amikor közvetlenül az egyik vagy a másik fajta elköteleződésre kérdezünk rá!

A tapasztalataink alapján azt gondoljuk, hogy ezek a pillanatok döntően megnövelik a változások tempóját. (Kb. tíz éve átváltottunk a heti egy üléses munkamodellről arra, amit intenzív modellnek nevezünk. Egy, vagy két napos intenzív munkát folytatunk, amely alatt az egész napot a párral vagy az egyénnel töltjük. Azt tapasztaltuk, hogy az intenzív forma lehetővé teszi, hogy egy, vagy két nap alatt megvalósítsuk azt, ami egyébként több hónapig szokott nekünk tartani.)

Maria és Ed két napra jöttek, hogy velünk dolgozzanak. Az egymással szembeni legfőbb sérelmeik már az első néhány percben felszínre kerültek, és ők éles füllel meghallották ezeket. Ed szemszögéből a probléma nagyon egyszerű volt: Maria fukarkodott a szexszel. Maria szemszögéből a problémának semmi köze nem volt a szexhez, az ő problémája az érzelmi távolság volt. Ed a szemeit forgatta – ezt a kérdést már rengetegszer körüljárták.
„Amikor összeházasodtunk, minden nap szeretkeztünk – mondta Ed. „Most szerencsés vagyok, ha minden második héten összejön. Ez nekem nem megy!”
Maria egyáltalán nem érzett együtt Ed szexuális kielégületlenségével.
„Több érzelmi kötelékre van szükségem ahhoz, hogy izgalomba jöjjek! Nem járkálhatsz egész szombaton érzelmi közönnyel fel, s alá körülöttem, hogy aztán lefekvéskor hirtelen testi kontaktusba kerülj velem! Amikor eleinte együtt voltunk, úgy tűnt, nemcsak a testem iránt, de irántam is érdeklődsz!”

Hogy kisegítsük őket a szokásos kerékvágásból, az első feladatunk kideríteni, mindketten elkötelezték-e magukat a probléma megoldása mellett. Hosszú utat jártak be eddig is, és tetemes mennyiségű pénzt fizettek ki. Mielőtt azonban bármihez is hozzáfognánk, szükségünk van arra, hogy egy tiszta igent halljunk tőlük. Az emberek sokféle okból jönnek pártanácsadásra, de nem azért, hogy felfedezéseket tegyenek önmagukkal kapcsolatban, és ez által kitárják az ajtót a szeretet áramlása előtt. Néhányuknak rejtett forgatókönyve van. Nem azért jönnek el, hogy megoldják a problémáikat, hanem azért, hogy bebizonyítsák, hogy a házasságuknak valóban lőttek. Mások azéért jönnek el, hogy megpróbáljanak rávenni bennünket arra, hogy állást foglaljunk.  E rejtett forgatókönyveket azzal mossuk el, hogy buta kérdéseket teszünk fel. Az első bugyuta kérdésünk segít kideríteni, vajon valóban elkötelezték-e magukat a probléma megoldása mellett.

„Hajlandóak lennének bármit megtenni annak érdekében, hogy feloldják ezeket a problémákat, és ez által több szeretetet áramoltassanak egymás irányába?”

A szemüket meresztgették, és pislogtak.

Végül Ed törte meg a csendet: „Itt vagyunk, nem?” – mondta kis ingerültséggel a hangjában.

„Halljuk az ingerültségét,” – mondtuk, „de kérem, figyelje meg, hogy sem igent, sem nemet nem mondott!”

„Nem értem” – mondta Ed.

Ed ingatlanügynök, ezért egy ingatlan eladási metaforát vetettünk be.

„Mondjuk, hogy megkérdezi egy pártól, szeretnék megvenni-e azt a házat, amit az imént mutatott meg nekik. Azt mondják:”Itt vagyunk, nem?” Ugyanolyan elkötelezettségnek tartaná ezt, mint egy igen választ, vagy egy aláírást?”

Ed elfogadta. Mariának élesen vág az esze –azonnal megértette a dolgot. Nem állta meg, hogy ne dobjon egy tüskés megjegyzést Ed irányában.

„Ez az az Ed, akit Mr. Éleseszűnek hívok.”

Arra ösztönöztük őket, hogy vegyenek néhány mély levegőt, ezután újra feltettük nekik az eredeti kérdést.

„Hajlandóak lennének bármit megtenni annak érdekében, hogy feloldják ezeket a problémákat, és ez által több szeretetet áramoltassanak egymás irányába?”

Ez alkalommal mindketten igent mondtak. Ez minden, amire szükségünk van. Az nem számít, hogy tucatnyi homályos forgatókönyv van a fejünkben – gyakorlatilag mindenkinek. Az sem számít, hogy tonnányi ellenkezés van bennük. Ami számít, az, hogy feljegyezték a világos igenjüket. Mindenki megszilárdítja a talajt maga alatt, ha elköteleződik amellett, hogy bármit megtesz a problémája megoldása érdekében.

A második bugyuta kérdésünk így szólt: „Gyorsan, vagy lassan szeretnék megoldani a problémát?”

Gyorsan válaszoltak: „Gyorsan”.

A harmadik, egyben utolsó bugyuta kérdésünk így hangzott: „A múltbeli tapasztalataink alapján úgy látjuk, hogy létezik egy olyan módszer, amellyel az ehhez hasonló problémák gyorsan megoldhatók. Nagyon hatásos. Megismertethetjük önökkel a leghatékonyabb elveinket és technikánkat?”

Újra igennel válaszoltak.

Tehát három elkötelezettséget húztunk ki belőlük: meg akarták oldani a problémájukat, gyorsan akarták megoldani, és azt akarták, hogy ennek érdekében az egész eszköztárunkat vessük be.

Érezhetően megváltozott a szoba energiája. Bár nehéz kérdésekről beszélgettünk, az energia könnyebbé és töltöttebbé vált. A világos elkötelezettség ilyen hatással jár – jófajta elektromossággal tölti meg a levegőt.

„Rendben. Akkor lássunk munkához!” – mondtuk.

Megkértük őket, hogy egymástól egy méternyi távolságban nézzenek szembe egymással. Azt kértük, hogy a lehető legrövidebb állítással fogalmazzák meg a problémát, és ezt ne nekünk, hanem a párjuknak címezzék.

„Nem kapok elég szexet” – mondta Ed.

„Nincs elég érzelmi érintkezés közöttünk” – mondta Maria.

„Rendben.” – mondtuk. „Most a leghatékonyabb technikánkat fogjuk bevetni, hogy segítsük megoldani a problémájukat. Még mindig ezt akarják?”

Igennel válaszoltak.

„A legjobb módja annak, hogy felderítsd, mi iránt vagy igazán elköteleződve, hogy megvizsgálod az általad produkált aktuális eredményeket. Például, ha egy alkoholista azt mondja, hogy elkötelezte magát a józanság mellett, a legjobb módja, hogy kiderítsd, valóban elkötelezte – e magát mellette, ha megtudod, ivott – e a közelmúltban. Ha azt mondja, elkötelezte magát a józanság mellett, de kiderül, hogy most is iszik, mivé tenné ez őt?”

„Álszentté.” – mondta Maria. Ed bólintott.

„Talán.” – mondtuk. „De az biztos, hogy olyan valakivé, aki sokkal jobban elkötelezett az ivás mellett, mint a józanság mellett.”

Bólogattak.

„Szóval Ed, nézz Maria szemébe, és mondd ki az igazi elkötelezettséged.”- mondtuk. Mondd: „El vagyok kötelezve arra, hogy ne kapjak elég szexet.”

„MICSODA?” Ed szemei gyakorlatilag kidülledtek a hitetlenkedéstől.

Elmagyaráztuk, hogy „Nem kapsz elég szexet, az eredmények pedig mindig elárulják, mi iránt vagy elköteleződve, ezért mondd: „Maria, el vagyok köteleződve amellett, hogy ne kapjak elég szexet.”

Az egyik oldalról a másikra fordította a fejét. „Nem, nem, nem! Nem értik, amit mondok! Amellett köteleződtem el, hogy rengeteg szexben legyen részem. Hogy lehetnék elköteleződve amellett, hogy ne kapjak elég szexet?

„Jó kérdés.” – mondtuk. „Térjünk vissza rá később! Közben figyelje meg, hogy állandóan kikerüli azt, amire ösztönözzük.

„Mit is?” – kérdezte Ed, miközben Mr. Éleseszű perszónája újra visszatért.

„Arra kértük, hogy nézzen Maria szemébe, és mondja: Maria, el vagyok köteleződve amellett, hogy ne kapjak elég szexet.”

„Akkor is, ha nem hiszek benne? – kérdezte Ed.

Bólintottunk: „Csak mondja! Hangsúlyozza ki a „ne” szót!”
Maria, el vagyok köteleződve amellett, hogy ne kapjak elég szexet.”

 Bár az arca még mindig zavartnak és kétkedőnek tűnt, észrevettük, hogy a légzése egyre mélyebbé és könnyebbé vált.

„Maria, nézzen Ed szemébe, és mondja. „Ed, el vagyok köteleződve amellett, hogy többé ne legyen érzelmi kapcsolatom veled!

Világos volt, hogy a felvilágosodás dereng már Mariának.

Bólintott, miközben ezt mondta: „Ed, el vagyok köteleződve amellett, hogy többé ne legyen érzelmi kapcsolatom veled!

 „Miért? – kérdezte Ed szomorúan. Hirtelen fiatalabb tónus jelent meg a hangjában, egyfajta ártatlanság, amit az ellenségességével takart.

„Gondolkozzunk el ezen együtt!” – mondtuk. „Ed honnan vette azt az ötletet, hogy olyan házasságban kell élnie, amelyben nem szeretkezik olyan gyakran, mint ahogyan szeretne? És Maria honnan vette azt az ötletet, hogy érzelmileg távol kell maradnia a férjétől?”

Maria már rájött, de E d zavartan rázta a fejét. Súgtunk neki: „Emlékezteti ez bármelyik kapcsolatra is azok közül, melyeket gyerekkorában látott maga körül? Volt bárki is, akit gyakran látott panaszkodni a szexuális ingerültsége miatt?

Egy éles, keserves nevetést hallatott.

„A szüleim állandóan emiatt csatároztak. Évente körülbelül ötszázszor hallottam az öregemet, amint a silány szexuális élete miatt morgolódott.”

Maria egy hasonló megfigyelést hozott. „Az apám és a bátyáim mind olyan hűvösek és távolságtartóak. 

Gondoskodnak a családjukról, de olyanok, mintha semmi sem lenne bennük.”

„Szóval megtanulták, hogy a házasságnak tele kell lennie szexuális frusztrációval, és érzelmi ürességgel.” –jeleztük vissza.

„Úgy látszik, nem igaz?” – mondta Ed.

„Szeretnének elköteleződni a változás mellett?” – kérdeztük.

Azt mondták, igen.

Maria hirtelen felpattant. „Elkötelezem magam amellett, hogy sok érzelmi érintkezés legyen a kapcsolatunkban.”

„Hé! Lassítsunk egy kicsit!” – mondtuk.

Elmondtuk nekik, hogy nagyon fontos, hogy olyan dolgok mellett köteleződjünk el, amelyek felett teljes hatalmunk van. Senki sem kontrollálhatja, jelezheti előre, vagy kezelheti az érzelmi érintkezései mennyiségét. Afelett azonban uralmunk van, hogy kinyitjuk – e a szánkat, és beszélünk-e az érzéseinkről; illetve végighallgatjuk-e a partnerünket, amikor ő az érzéseiről beszél. Mindannyian kontrollálhatjuk azt, hogy megérintjük-e a párunkat kedvesen, vagy sem.

Hogy megértessük ezt velük, arra kértük Edet, mondjon egy egyszerű mondatot Mariának bármiről, ami félelemben tartja, ami bántja, vagy ami dühíti.

Körülbelül fél percig gondolkodott.

Végül ezt mondta: „Amikor nem akarsz szeretkezni velem, elutasítva érzem magam.”

Maria nem válaszolt. Megkértük Edet, hogy még mélyebb szinten kommunikáljon. „Mutasson rá, hogy hol érzi elutasítottnak magát!” – mondtuk.

A mellkasára mutatott.
A legtöbb ember ott érzi a szomorúságot.” – mondtuk. „Pontosan leírja ez azt, amit érez?”

Bólintott.

„Mondja el Mariának! – javasoltuk neki.

„Szomorú vagyok, amikor nem akarsz szeretkezni velem.”

„De hiszen mindig dühbe gurulsz!” – válaszolta Maria.”A legtöbb férfi ezt teszi.” – mondtuk. „A férfiak általában nem olyan ügyesen beszélnek az ehhez hasonló gyengéd érzelmeikről, így gyakran a mérgük mögé rejtik azokat. De fejlődőképesek.”

„Ed újra mondja el Mariának, és Maria ez alkalommal csak hallgassa, és érezze át azt, amit mond!”

„Szomorú vagyok, amikor nem akarsz szeretkezni velem.”

Maria bólintott és könnyebben lélegzett. Kissé párás lett a szeme.

„Ön is szomorúnak látszik” – mondtuk.

„Igen, ezt az Edet hiányoltam régóta!”

Ed és Maria elég gyorsan túljutott ezen az első lépésen. Természetesen nem mindenkinek sikerül ilyen gyorsan, és az első könnyű éttörés sem garantálja, hogy a következők is könnyen fognak menni. Tény, hogy Eddel és Mariával folytatott munka ezt követő részében is voltak olyan periódusok, amikor egy lépést előre, két lépést hátra tempóban haladtunk.

Sokszor tapasztaltuk, hogy több órányi koncentrált munka után kezd enyhülni az emberek ellenállása, és kezdenek felelősséget vállalni az általuk létrehozott negatív eredményekért. Egy emlékezetes alkalommal, egy meglehetősen körülbástyázott pár egészen a kétnapos intenzív terápia második napjának közepéig buzgón vádolta egymást. Általában véve öt velünk dolgozó párból három alapvető fejlődést tapasztal a kapcsolatában, míg a másik összezavarodik, vagy teljesen kiesik. Persze azt is vegyük figyelembe, hogy azok a párok, akikkel mi dolgozunk, addigra hosszú utat járnak be, és jelentős pénzt áldoznak a folyamatra. 

Korábban, amikor ugyanezekkel az alapelvekkel heti üléses formában dolgoztunk, a változás meglehetősen lassabb volt.

( A 7 generációs és + még  a saját tudatalatti programozásunk az akadályunk! Olyan hatalmas kátyus ösvény az idegpályánkon, amiben a szinte tengelyig süppedt lovas kocsink halad! Ne becsüljük le!)




VI.Tantrikus szerelmi érintés és masszázs

(Szerzők: Kenneth Ray Stubbs, Ph.D. és Louise – Andrée Saulnier

A tantrikus hagyomány lényege az Elfogadás. Magunkhoz ölelve az Egészet, emelkedjünk felül a dualitás világán a Test és Lélek egységének világába.

A világ nyugati részén a tantra ma általában annyit jelent: szakrális szerelem, spirituális szexualitás.

Ebben az értelemben beszélek  a tantrikus masszázsról: lényünk spirituális és szexuális dimenzióit érinti – lényege a teljes elfogadás, - e két szféra összekapcsolása.

INVITÁCIÓ

Beszéd szavak nélkül

Időzés az időtlenségben

Ének benne az ünnep énekel

A masszázs meditációja ez.

Bevezetés 

A masszázs az Energiák tánca

A masszázs a Szerelem tánca

Ez a szerelem - könyv szerelmeseknek készült:
barátodnak, barátnődnek, feleségednek, férjednek, fontos másik személynek:
 legyen szerető, vagy társ, az érzés a fontos.

Talán barátok vagytok, akik most fedezik fel a szerelem útját

Talán szeretők, akik most lesznek barátokká

Ám az a legfontosabb, hogy amit most tesztek, mindkettőtök beleegyezésével történjék…

A masszázs egyszerű szóval koreografált érintést jelent.

Mondhatnánk tehát a simogatás tervezetlen, önkéntelen érintés

Hogy melyiket adnád, vagy kapnád szívesebben, a hangulatodon múlik.

Légy hát nyitott bármelyikre!

Mindkettő gyógyít…
Mindkettő gyengéd…
Mindkettő izgató…

A masszázs során egyikőtökben, vagy mindkettőtökben ébredhet erotikus izgalom…
Lehet az is, hogy elalszol tőle…
És lehet, hogy nevetésben, vagy könnyekben törsz ki…
Lehet, hogy előtte szeretkeztek, lehet, hogy nem…
Az is lehet, hogy közben, vagy utána…
Azonban ha csak a szeretkezés vagy orgazmus a cél, sok más örömtől fosztod meg magad….

Engedd, hogy minden mozzanat, minden érintés kiteljesedjen benned…
Mert a meditáció ebben áll.

A masszázs művészet, amelyben érzékeiddel s egyszersmind tudatosan fejezed ki magad.

Hagyd, hogy érintésed felfedezzen, ne akarj, ne várj tőle mást.

Először módszer lesz, elsajátítandó technika csupán, mint amikor az ember kerékpározni tanul.

Ám nemsokára a tétovaságból, bátortalanságból tapasztaltság lesz.

Érintésed majd ápolja a testet, a tudatot, a szellemet.

Tapasztalod majd a gyönyört, amit a szeretett kedves teste a kezednek ad.

Érezd ujjaid hegyével a hajlatot, a simát és a redőst, a feszest és a lágyat.

Engedd, hogy átjárjon az érzés…

Három alapszabálya van:

Az első és legfontosabb: légy jelen.

Ne gondolj a jövővel, ne várj arra, ami történik. Ne hasonlítsd ahhoz, ami volt.

Légy itt és most.

Másodszor: amikor csak teheted, a teljes tenyereddel érints.

Hagyd, hogy tenyered és ujjaid kitapintsák útjukat.

Harmadszor: mozdulataid legyenek folyamatosak. Simuljon egyik érintés a másikba, fokozza mindegyik az előző hatását, és készítse elő a következőt.

A technikánál fontosabb az, ami belőled árad.
Annál, ami belőled árad, fontosabb az, ami a másiknak jó.
Annál, ami a másiknak jó, fontosabb, hogy ne erőltess semmit.
De légy mindig készen rá, hogy új dimenziókat fedezel fel.
Az érintések kifinomult tánca ez.

Felkészültél?

Kéznél van az olaj, a telefont kihúztad, kellemes meleg van, óra, ékszer és ruházat levéve, s a körmöd sima, kezed tiszta és meleg?

Kérdezd meg, van-e olyan érintés, amely különösképpen kellemes?

Kérdezd meg, van-e más kívánsága, mondjuk, hogy ne legyen olajos a haja, vagy nem korlátozza-e az időt?

Ha a kedves felkészült, kérd meg először, vegyen néhány mély lélegzetet, és hunyja be a szemét….

Engedd, hogy kezed szinte magától mozogjon, hogy feltáruljon az ajtó a belső béke, a gyönyörűség és öröm felé, mind a társadnak, mind neked…

Epilógus

„Az én szerelmesem, elment az ő kertjébe a drága füvek táblái közé, hogy lakozzék a kertekben, és liliomokat szedjen.

Én az én szerelmesemé vagyok, és az én szerelmesem enyim, aki a liliomok között legeltet…
ÉNEKEK ÉNEKE 6: 18-19.
(Károli Gáspár fordítása)

Ez – a szerelem érintése.



VII. Osho: Együttérzés
 Előszó  
 Tudjuk, mi a szenvedély; ezért hát az együttérzés mibenlétét sem túlzottan nehéz megértenünk. A szenvedély egyfajta biológiai lázat jelent – forróságot, melyben szinte megszállnak a biológiai, öntudatlan energiák. Többé nem vagy a magad ura, csupán rabszolga.

Az együttérzés azt jelenti, hogy túlléptél a biológián, túlléptél a puszta élettanon. Többé nem rabszolga vagy – úrrá lettél önmagad felett. Immár tudatosan működsz. Nem tudat alatti erők hajszolnak, húznak, és vonnak; te magad döntöd el, mihez akarsz kezdeni az energiáiddal. Korlátlanul szabad vagy. ekkor ugyanaz az energia, mely szenvedéllyé lett, együttérzéssé válik.

A szenvedély kéjvágy, az együttérzés szeretet. A szenvedély vágy, az együttérzés vágytalanság.. A szenvedély kapzsiság, az együttérzés osztozás. A szenvedély eszközként akarja használni a másik embert, az együttérzés önmagában álló célként tiszteli azt. A szenvedély örök béklyókkal köt a földhöz, a sárhoz, és sosem válhat belőled lótuszvirág. Az együttérzés lótuszvirággá tesz. Általa kezdesz a vágyak, a kapzsiság és a harag sárvilága fölé emelkedni – az együttérzés az energiáid átalakulása.

Általában szétszórt vagy és felaprózódsz. Energiáid egy részét haragod szívja fel, más részét kapzsiságod nyeli el, megint más részét kéjvágyad emészti fel, és így tovább. És oly sok vágy vesz körül, hogy egészen megfosztanak az energiáidtól; kifacsartan, üresen hagynak hátra.

Emlékezz csak William Blake mondására – mély éleslátás rejlik benne -, mely szerint „az energia gyönyörűség.” Neked azonban semmi energiád nem marad, hiszen az utolsó cseppig folyamatosan kiszipolyozzák belőled. Amikor mindezeket az energiákat többé nem pazarolod el, kezdik feltölteni a benned rejlő tavat, benső lényedet, kiteljesedsz, és nagy gyönyörűség ébred benned. Amikor pedig kezdesz túlcsordulni, buddhává válsz, és kimeríthetetlen forrássá válsz.

S csakis akkor fogod megtapasztalni az együttérzés mibenlétét, amikor buddhává válsz. Higgadt szeretet ez – nem hideg, vigyázz, hanem higgadt; örömöd megosztása a létezés egészével. Áldássá válsz önmagad és a lét egésze számára. ez az együttérzés. A szenvedély átok, az együttérzés áldás.

Együttérzés, energia, vágy

A vágyban motiváció rejlik, egy cél, az együttérzés nem motivált, semmilyen cél felé nem tör. Az együttérzés egyszerűen túláradó energia. Az együttérzés érett szeretet.

Ami az egyént illeti, számára a meditáció önmagában is elegendő. A Buddha nagysága abban rejlik, hogy már azelőtt bevezeti az együttérzést, mielőtt egyáltalán elkezdenél meditálni; először szeretőbbé, kedvesebbé, együtt érzőbbé kell válnod.

Ennek hátterében rejtett tudás áll. Ha a megvilágosodásod előtt a szíved csordultig telve van együttérzéssel, akkor megvan az esély rá, hogy a meditálást követően segíteni fogsz másoknak, hogy elérjék ugyanazt a szépséget, ugyanazt a magasságot, ugyanazt a dicsőséget, melyhez magad eljutottál. Gautama Buddha lehetővé teszi, hogy a megvilágosodás „járványként” terjedjen tovább. Ha viszont az illető úgy érzi, hogy ő maga hazaérkezett, akkor miért törje magát bárki más miatt? Az együttérzést még az előtt el kell sajátítanunk, mielőtt a megvilágosodás bekövetkezik. Ha nem tanulunk előzőleg együttérzést, akkor a megvilágosodást követően nincs mit tanulnunk. Amikor az ember megvilágosodik, akkor úgy tűnik számára, hogy még az együttérzés is csak gátat vet örömének, egyfajta zavaró tényezőként van jelen elragadtatásában. Ezért lehetett a világon sok száz megvilágosodott személy, ám nagyon kevés igazi mester.

(46. o.) Egy Buddha nem vágyik arra, hogy segítsen az embereken. Segít rajtuk, de ezt nem vágyból fakadóan, hanem spontán módon teszi. Segítsége csupán egy virág illata, mely kinyílott benne. A virág nem vágyik rá, hogy az illata szelek szárnyán szétáradjon az emberekhez. A virág egy cseppet sem törődik azzal, hogy eljut hozzájuk az illat, vagy sem. Ha eljut, úgy is jó, ha nem, úgy is. A virág spontán módon árasztja ki az illatát. Így kel fel a Nap is – nem vágyik rá, hogy felébredjenek tőle az emberek, kinyíljanak a virágok, és dalra fakadjanak a madarak. Minden egyszerűen önmagától történik.

A Buddha nem azért segít, mert vágyik rá, hanem mert az együttérzés a természetéből fakad. Aki meditál, az mind együtt érzővé válik, de nem az „emberek szolgájává.” Az emberek szolgái kártékonyak; a világ már túl sokat szenvedett e szolgáktól, mert az ő szolgálatuk nem más, mint az együttérzés álarcát viselő vágy; a vágy pedig sosem lehet együtt érző.

A vágy mindig kizsákmányoló. Persze lehetsz kizsákmányoló az együttérzés nevében is; illetheted kizsákmányoló tevékenységedet gyönyörű elnevezésekkel. Beszélhetsz az emberiségnek tett szolgálatról, és a testvériségről, vagy a vallásról, Istenről, és az igazságról. De szép szavaid végeredményben csak még több vérontást eredményeznek – mind több és több embert feszítenek keresztre, égetnek meg elevenen. Pontosan ez történt ez idáig. És ha nem hozol egy új megértést a világnak, akkor minden ugyanúgy fog folyni továbbra is.

Először is azt kell tehát megjegyezned, hogy akár segíteni akarsz, akár ártani, a vágy attól ugyanaz marad. Nem a vágy tárgyán van itt a hangsúly, hanem magán a vágy természetén. A vágy természete a jövőbe vezet; beereszti a holnapot az életedbe. A holnappal pedig beköszönt az összes többi feszültség, az összes szorongás azzal kapcsolatban, hogy vajon boldogulsz-e vagy sem, sikerrel jársz-e, vagy nem. A kudarctól való félelem és a siker becsvágy mindig jelen lesz – akár az a vágyad, hogy vagyont szerezz, vagy győzelmeket arass a világban, akár az, hogy együttérzést tanúsíts az emberek iránt és megváltást hozz nekik, a játék minden esetben ugyanarra megy ki, csak a név változik. Ezt alapvetően fontos megértened.

Egy ember azt mondta a Buddhának:
-Segíteni szeretnék az embereken. Taníts meg rá, hogyan kell!
A Buddha ránézett, és nagyon elszomorodott. A férfi tanácstalanná vált, zavarba jött.
-Miért szomorodtál el? Valami rosszat mondtam? – kérdezte Buddhától.
Mire Buddha azt felelte:
-Hogyan segíthetnél az embereken, hiszen még magadon sem segítettél! Csak ártani fogsz nekik a segítségnyújtás nevében.

Először a saját lényedben gyújts fényt, önnön tudatodban lobbantsd fel a lángot… és akkor sosem fogod feltenni ezt a kérdést! Akkor természetes módon nagy segítséget fog jelenteni a puszta jelenléted, és minden, amit teszel.

A vágy csak vágy marad. Nem létezik olyasmi, hogy anyagi, vagy spirituális vágy. Az emberek megsegítésével csupán a hiúságodat legyezgeted; azt képzeled, hogy szentebbé válsz másoknál, bölcsebbé válsz a többi embernél – hogy te tudsz valamit, amit ők nem. Azért akarsz segíteni, mert te célhoz értél, a többiek pedig tudatlan, sötétben botorkáló emberek, akiknek te akarsz lenni a vezérlőfénye. Mesterré akarsz válni, hogy őket tanítványokká fokozhasd le. Ha ez a vágy ott rejlik benned, akkor nem fogsz segíteni rajtuk – és nem fogsz segíteni önmagadon sem. Csak megkettőzöd a kárt. Olyan ez, mint egy kétélű kard, mellyel a többi embert, és önmagadat is megvágod. Nem építő, hanem pusztító eszköz.

Ott van aztán a segítség másik fajtája, amely nem a vágyból fakad, nem az ego kivetüléséből támad. Ez a fajta segítség, ez a fajta együttérzés azonban csak a meditáció legvégső csúcsán jelenik meg, korábban sosem. 

Amikor a forrás feltört a tudatodban, amikor virágba borult a bensőd, az illat kezd eljutni másokhoz is. Erre szükségtelen vágynod – igazság szerint, ha akarnál, akkor sem tehetnél ellene. Hiába próbálnád megakadályozni, nem járnál sikerrel. Elkerülhetetlen, hogy az együttérzésed eljusson másokhoz is. És ekkor válsz az életük jelzőfényévé, az új kezdetek hírnökévé – nem azért, mert erre vágysz, hanem azért, mert te magad átalakultál.

Szerkesztés alatt!

http://slidintune.uw.hu/ebook/index.php#ebook  





VIII. Neal Donald Wash: Beszélgetések 

Istennel... I.-II.-III.


III.-ból:


(22.o.) Remek. Akkor most olyasmit mondok, amivel talán nehezebben birkózol meg.

Tőlem mindig azt kapod, ami a legjobb a számodra… még ha nem is veszed mindig észre.
Most, hogy kezded ismerni a célomat, ez a rejtély is veszít valamelyest a rejtelmességéből.

Isten vagyok.
Istennő vagyok.

Én vagyok a Legmagasabbrendű Létező. Én vagyok Mindenek Összessége. A Kezdet és a Vég. Az alfa és az Omega.
Én vagyok a Lényeg és a Szubsztancia. A Kérdés és a Válasz. A Fent és a Lent. A Bal és a Jobb, az Itt és a Most, az Előtt és az Után.

Én vagyok a Fény, és én vagyok a Sötétség, amelyből megszületik a Fény. Én vagyok a Végtelen Jó, és a Rossz, amelyből a jó egyáltalán létezhet. Ez mind én vagyok. Mindenek Összessége. És nem tapasztalhatom meg Önmagam bármely részét anélkül, hogy megtapasztalnám Önmagam teljességét.

Nos, éppen ezt nem érted Velem kapcsolatban. Azt akarod, hogy egy bizonyos minőség legyek, és semmi más. Hogy én legyek a magas, ne az alacsony. A jó, és ne a rossz. Ám, ha így megtagadod az egyik felemet, azzal az Éned egyik felét is megtagadod. Ez esetben pedig soha nem lehetsz az, Aki Valójában Vagy.


Én vagyok a Magasztos Mindenség, és meg akarom tapasztalni Magam. Ezt pedig általad, és valamennyi más létező által teszem meg.A döntéseim révén felségesnek tapasztalom meg Önmagam. Mert minden döntés megteremti önmagát. Minden döntés végleges. Minden döntés engem jelenít meg annak, Aki Most Akarok Lenni.


De még én sem választhatom a magasztosságomat, ha nincs választási lehetőség. Bizonyos részemnek kevésbé nagyszerűnek kell lennie Számomra, hogy a nagyszerű részem mellett dönthessek.

Veled is ugyanez a helyzet.
Isten vagyok Önmagam megteremtésének folyamatában.

Miként te is.
Erre vágyik a lelked. Erre áhítozik a szellemed.

Ha megtagadnám tőled azt, amit te választasz, Önmagamtól tagadnám meg azt, amit Én választok. Mert az Én óhajom Önmagam megtapasztalása – megtapasztalni azt, Aki Vagyok. És ahogy ezt az Első könyvben már kifejtettem, ezt csak annak a közegében tehetem meg, Aki Nem Vagyok.

Megteremtettem tehát azt, Aki Nem Vagyok, hogy megtapasztalhassam, Aki vagyok.
Mivel Én Vagyok Minden, amit teremtek, - bizonyos értelemben Én Vagyok az is, Aki Nem Vagyok.



Szerkesztés alatt!



IX. Andrew Matthews: Hallgass a szívedre 
(Könyvismertető tartalomjegyzéken keresztül.) 

1. A világ a tanítómesterünk, és azért vagyunk itt, hogy tanuljunk.
2.Az univerzumnak nincsenek kedvencei 
3. Életed tökéletesen visszatükrözi meggyőződéseidet 
4. Abban a pillanatban, amikor elkezdesz túlságosan ragaszkodni bizonyos dolgokhoz, emberekhez, pénzhez... elszúrsz mindent! 
5.Amire az életedben összpontosítasz, az gyarapodni fog... 
6. Hallgass a szívedre! 
7. Isten sohasem fog lekászálódni a felhők közül, hogy azt mondja:"Na most megengedem, hogy sikeres legyél!"
8. Amikor harcolsz a világgal, mindig a világ nyer. 
9. Hogyan szeretheted az embereket? Egyszerűen fogadd el őket! 
10. A küldetésed nem az, hogy megváltoztasd a világot. A küldetésed az, hogy te változz.


X. Miért a Network Marketing, és miért pont az ACN?


X./A. Miért a Network Marketing?
  avagy: “Tükröm, tükröm, mondd meg nékem…”

Igaz, hogy a leghűbb tükörképünk és ezáltal egyik legnagyobb gyorsító sávunk mindig az aktuális szerelmi partnerünk, de van, ami felveszi még vele is a versenyt: ez nem más, mint a Network Marketing.

Aki nem foglalkozott Network Marketinggel, az a leghatékonyabb gyorsító sávot hagyta ki az életéből. Mert a Network marketing különböző tanító szisztémákba csomagolt emberi tükrök ezreit kínálja önmagunk leghatékonyabb megismeréséhez.


Mert létezik fogalomszintű programozás, és élményszintű programozás.
És a könyvek FOGALOMSZINTEN programoznak.
És az emberi tükrök pedig ÉLMÉNYSZINTEN programoznak.
(Élményszinten kényszerítve programoznak, és ez nehéz! Ezért menekül előle az ember!)
Emberi tükrök nélkül MINDEN TANULÁS hiábavaló, mert néhány napon belül elsüllyed a tudatalattidba, és amikor szükséged lenne rá, nem tudod felhozni.
És FOGALOMSZINTŰ PROGRAMOZÁS SOHA NEM ÍR FELÜL ÉLMÉNYSZINTŰ PROGRAMOZÁST! SOHA!


Ha valódi változást akarsz az életedbe, akkor élményszintű programozásra van szükséged!

Nekem a Network 21 jelentette ezt az ideális gyorsító sávot, a Network 21 fénykorában, az 1995-ös évtől. Jim - és Nancy Dornan és másfél milliós csapatának tanításain nőttem fel és az ő szemüvegük ön keresztül megláttam egy sokkal emberibb világot…


 (Csak a Network 21-ben: 10 db 3 napos, mintegy 60 db 1 napos találkozó, 250 magnókazetta és 38 db ajánlott könyv… ez utóbbiak sokszori ismételt meghallgatása ill. elolvasása volt a szórakoztató része a dolognak…)
A munka része: beszélgetni emberekkel álmokról, célokról, munkáról, hivatásról, mentorálásról, üzletépítő szisztémákról és szeretetről… Csalódni jelöltekben, szponzorokban, kisstílüekben, lustákban, gerinctelenekben, és eggyel többször felállni. Felállni minden helyzetben, elhitetni saját magammal, hogy érdemes újrakezdeni. Ez nehéz.De tanulni hatékonyan cask negative helyzetekből lehet, amelyek lemerítik az akkumulátorunkat rendesen. Beülni egy repülőgépbe gyakorlati oktatás nélkül, majd a pilótafülkénkbe a szponzorunk bedob néhány kazettát e szavak kíséretében:”Legyen egy célod, és soha ne add fel!” “ Összetörni magamat a felszálláskor, majd kikanalazni magamat a roncsokból “-Legyél motivált… “ Összetörni magamat a felszálláskor, majd újra és újra kikanalazni magamat a roncsokból… Szponzorok tanítottak arra, hogy hogyan kell üzletet építeni, bár nekik fogalmuk sem volt erről… Képtelenek voltak menorrá válni… kisstílüek voltak, és vagy lusták, vagy gerinctelenek…
Azért 20 év alatt és 13 MLM-ben megtanultam a leckét… Én a legutolsó MLM-ben az ACN-ben nem így indítottam el a csapattársaimat… És értek is el komoly eredményt… De az a francos EGO… Amit építettünk közösen, előbb kisajátították, majd összerombolták, fennen hirdetve, hogy ők szarták a spanyolviaszt... Ebből is tanultam. Mert amit a szinkronizált csapatjáték létrehoz, azt a felfújt EGO bombaként robbantja szét. Mindig.
Szerénység, alázat, és egymás építése. ez működik. És EMBEREKET KELL TALÁLNI. (Nem embereket csinálni… mert az egy másfajta üzlet…)


És  marad a tanulópénz.  A felfújt EGO-k miatt van annyira rossz híre az MLM-nek…

Jim mondta egyszer: “Az üzlet egyszerű… az emberek bonyolultak."

Ma az MLM hálózatok átszövik a világot. Jim bölcsességének aktualitása nagyobb, mint bármikor.
Az emberek nem értették, amit mondott: Még ezt az egyszerű mondatot sem értették.
“Az üzlet egyszerű”… Mindenki túlbonyolítja, ezért megy tönkre…
…”az emberek bonyolultak”… Erre nem fordítanak figyelmet…

Pedig az ókorban is elhangzott ez a mondat: “Ember, ismerd meg önmagad…”


Megpróbálom pontokba szedni ezt a bonyolult emberi lényt, és a párkapcsolat optimális jellegét:



1.Minden energia

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/v/t1.0-9/p180x540/1176288_409033829200433_1466525927_n.jpg?oh=b87d88e85013f8f0a49ec3ab1454d70e&oe=5608D4C8



2. Poláris világban kétpólusu (férfi-női minőség). A férfiak egyszerűek... a nők bonyolultak.
3.  Az ellentétes nemű szülőink párkapcsolati mintája töltődik be a tudatalattinkba… vagy kötelező, vagy elutasító program formájában.
4. Párkapcsolatban a férfi nem más, mint a nő első gyermeke. Ezt vagy felismeri, vagy nem. Többnyire nem.
5. A férfi azt akarja, hogy a nő megértse, a nő pedig azt, hogy a férfi szeresse. Ez is tükör.
Az egyszerű férfit elviekben könnyű lenne megérteni... 
A bonyolult nőt elviekben könnyű lenne csodálva szeretni.

6. “A férfiak a Marsról jöttek, a nők a Vénuszról.”
A nő ki akarja beszélni a problémát. A férfi meg akarja oldani a problémát.
Ezért alig van esélyük, hogy közös nevezőre jussanak, mert ez is két aspektus, amely felől közelítenek egymáshoz.

7.Ha a nő szeretetnyelve a munka, akkor felneveli a párját érett férfivá.
De az érett férfi továbbra is egyszerű marad. És a nő is marad bonyolult.

8. Amikor a férfi felnevelődött, a nő kapuzárást csinál, és az elsődleges szeretetnyelvére, a munkára kezd koncentrálni. Ez többnyire egybeesik a gyermekek kirepülésének időszakával…

Vagyis, amikor a férfi férfivá vált, akkor a hála állapot gyakorolván bebizonyíthatja, mennyire szereti asszonyát. MERT AZ IGAZI SZERETET FELTÉTEL NÉLKÜLI.

(Ezt általában nem értik azok a nők, akiknek nem volt elég türelmük a férjükhöz, és elváltak. Pedig nekik akkor és ott dolguk volt. És elmenekültek. És cserbenhagytak valakit… tudatalatti párkapcsolati programminta alapján… És ez az ő felelősségük. De nem az ő hibájuk. Tanulniuk kell ebből, mert ez a hibás tudatalatti minta életről életre – tompítottan ugyan, de a következő életükben is hatni fog. Olyan szülőkhöz fognak leszületni, akik ezt a hibás mintát dekódolják újra és újra. Mert nincs megoldva a feladat… a nő megbukott a vizsgán. És mi van akkor, ha a nő azzal védi sajá magát önmaga előtt, hogy verte a férje? Menekülés, és támadás: ugyanannak a dolognak a két aspektusa. A nő nem akarta kibeszélni, a férfi nem akarta megoldani a problémát.Nincs meg a FIGYELEM egymás felé. Mert nem gondolják, hogy ez fontos.))

És mert a férfinél a nemi vágy nem csökken az életkor előrehaladtával, hanem stagnál, vagy a szükségszerű elfojtást követően növekszik. És tudjuk, hogy az elfojtások, bekerülvén a tudatalattiba, megbetegítenek.
És pótcselekvésbe kényszerül, például kiírja magából a feszültséget.
Vagy a sport által csökkenti energiáját az egészséges szintre.

9. Mert a túl sok energia megbetegít. És a túl kevés energia is megbetegít.
És minden energia.
És nem a tested vagy. A tested a ruhád, amelyet erre az életedre kaptál.
És nem a lelked vagy.
A lelked az a ruhád- asztráltested -, amelyet erre a világkorszakra kaptál.
A dekóder Isten, és közted.
Isten általad, általunk tapasztalja meg önmagát.

Te Isten szellemszikrája vagy. Halhatalan, bölcs, és örökre szabad.
Ha ezt nem tudod, akkor FÉL ELEM VAGY.
Akkor az EGO-val azonosítod magadat.
Az EGO egy program: A túlélési programod ezen a földön.
Hasznos, mert nélküle nem tudnál létezni fizikai testben.
De tudd, hogy ő a szolgád.
Ő csak most van veled ebben az életedben. És ő is tudja ezt.
Időzített bombaként ketyeg aktuális EGO-d közelgő halála.
Ezért lázasan tevékenykedik. Figyelmedet akarja, ezáltal az energiádat.
Az identitásoddal trükközik. Uralkodni akar.
Nem tudod kiküszöbölni ezt másképpen, csak, ha meghaladod.
Túlmész rajta. Úgy kezeled, ahogy kell. Neked szolgáló programként…

10. Így valósul meg az Isten célja, aki feszültséget teremtet közvetve a férfiban, hogy gyarapítsa az Isteni tapasztalatok tárházát holisztikusan. Így születik minden alkotás, minden kicsi és nagy mű. A szexuális energia transzmutációjából… A sokkal nagyobb feszültség a férfiakban van stressz formájában, ezért a férfiak halálozási átlagéletkora 13 évvel alacsonyabb a nőkénél.
A műalkotások ára ez.
Mert az Analógia Tanból tudjuk, hogy feszültség nélkül nincs elvégzett munka az energetikában.
És MINDEN energia.

11. A másik fél, a nő is a hála állapotában gyakorolhatná a FIGYELMET a férje felé, mert a FIGYELEM ÁLLAPOTA az, AMI A FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETET ELŐSZOBÁJA.
A nő pedig felelős az emberiség reprodukciójáért… Ez is hatalmas feladat…

12. Vagyis mindkét fél a feltétel nélküli szeretet állapta felé kéne, hogy haladjon, csak másképpen.
Csak így tudnak mindketten EGÉSZ-szé válni.

Ön MAG ukban EGÉSZ-szé.



X./B. …És miért pont az ACN?


http://dxn.network.hu/video/mlm_videok/ne_higgyj_a_meseben

A világban egyetlen biztos dolog van: a VÁLTOZÁS! Ennek a VÁLTOZÁSNAK vannak nyertesei és vesztesei. Nyertesei, akik elébe mennek a világtrendnek, vesztesei, akik utána kullognak. Ma a világban 3 trend uralkodik: 1. A nagykereskedelmi és kiskereskedelmi üzletláncok megkerülésével egyre erősödik a közvetlen értékesítés, ezen belül a Network Marketing. 2. A telekommunikáció térhódítása: hálózati telefon-> mobiltelefon-> digitális TV csatornahálózatok-> hálózati internet-> mobil internet, skype, webkamera, mms, -> és most indul világhódító útjára a képtelefon, és a video - internet! 3. Telekommunikációs szolgáltatások piaci újraelosztása. Ezek eredményeképpen egy sereg új lehetőség nyílik szinte naponta, és néhány év alatt milliomosok ezrei jönnek elő, szinte a semmiből.

Az emberek zöme azért mond nemet a kínálkozó lehetőségekre, mert attól fél, hogy reményei lesznek, és ezeket el fogja veszíteni! Erre az a válaszom, hogy a szeretet ellenpólusa nem a gyűlölet, (torzult szeretet) hanem a félelem.  A félelem nem más, mint a szeretet hiánya! Tanulj meg szeretni! Szeresd magadat, és szeresd felebarátodat, mint magadat!

 Mondtam itt és most VALAMI ÚJAT? Jézus nem ezt mondta? Miért nem fogadod meg az Ő tanácsát? Ne hallgass rám! Hallgass Őrá!

Láttam nagyon sikeres embereket, akik óriási szónokok voltak, 1000 és 15000 ember előtt beszéltek a világ nagy stadionjaiban,(mint a rock sztárok,) és engem az a szerencse ért, hogy rengeteg tréningen alkalmam volt őket megfigyelni élőben is, nemcsak CD-kről hallgatni. Abszolút hitelesek a szememben, és rengeteget agyaltam azokon, amiket tőlük hallottam a hálózatépítésről. Íme, az eredmény:

A szokások tesznek egyeseket milliárdosokká, másokat pedig koldussá! A milliárdosoknak előrevivő szokásaik, a koldusoknak pedig tönkretevő szokásaik vannak. Kizárólag azért nehéz változni, mert alapvetően át kell formálnunk szokásainkat, ha sikeresebbek akarunk lenni. Jelenlegi szokásaink oda juttattak bennünket, ahol most vagyunk, és mintegy fogolyként ott is tartanak, amíg új szokásokkal nem helyettesítjük őket. Íme, azok a szokások, amelyek – szerintem—MLM milliomosokat termelnek futószalagon szerte a világban: Vannak MIÉRT - jeik, és megszállottan keresik a HOGYAN - okat!

Legyen: MIÉRT? -ed, és HOGYAN? –od, tömören csak ennyi!  2+ 12 pont.
Új szokásokat kell felvenned a sikerhez! Ez a siker ára! Tényleg csak ennyi? TÉNYLEG „CSAK” ENNYI!

Kétfajta MIÉRT létezik: A TIÉD, és a VILÁGÉ!

  1+.: A TIÉD MIÉRTJE az, amiért dolgozol. Tudnod kell, hogy miért dolgozol, és mennyit érsz?  A világ nem annyit fizet neked, amennyit érsz, hanem amennyire a tegnapi munkádat becsüli. A világ neked mindig utólag fizet! Mindig! Mit kell tehát tenned, ha többet akarsz, mint tegnap? Mást kell csinálnod, és másképp, mint tegnap! Ha nem ezt teszed, akkor a tegnapi munka holnapra tegnapelőttivé válik, és leértékelődik. Mindig sokan kullognak a trendek után, és utolérnek, ha nem változol. Abban a szektorban, ahol te tegnapelőttől dolgozol, egyre nő a kínálat, és egyre csökken a fizetőképes kereslet. A fizetőképes kereslet mindig áttevődik oda, ahol éppen a trend tart. (Teljesen egyértelmű, hogy a féléves gyermeknek bébiételt vesznek, nem saját személyautót, igaz? Azt is fognak venni, de csak majd 20 év múlva.)


2+.: A VILÁG MIÉRTJÉT megmutatják a trendek. Én inkább úgy tenném fel a kérdést:

MIÉRT pont egy telekommunikációs céget ajánlok?  A válasz:

1.       Ez egy 1993.januárban alakult stabil, nagyon dinamikusan növekvő, szinte tökéletes marketingtervvel rendelkező Network Marketing cég, mely futószalagon termeli a multimilliomosokat, jelenleg a világban ő a piacvezető a telekommunikáció területén.
2.       A világtrend előtt jár mind a képtelefon, mind a telekommunikációs szolgáltatások területén.
3.       Minimális kezdőtőkével, áruba fektetett tőke nélkül lehet elkezdeni a vállalkozást, egyedülállóan minimális kockázattal.
4.       Ez a vállalkozás mindenkié, aki akar valamit kezdeni az életével, és 18. életévét betöltötte. Nem igényel szakképzettséget, csak nyitottságot, (egészséges kíváncsiságról beszélek!) tanítható hozzáállást, és jó munkaetikát!
5.       A pénzen túl azonnali passzív jövedelmet, hosszú távú pszichológiai, emberismereti tapasztalatokat, boldogulást, szellemi és fizikai szabadságot eredményez.(megszabadulást a mókuskerékből, és az emberhez sokszor méltatlan körülményektől.
6.       Nincs havi tagmegújítás!  Képzeld el, van olyan cég, amelyiknél már ez is van! Azt a pénzt, amelyet erre kellene fordítanod, költheted inkább saját magadra! Vehetsz egy könyvet havonta abból a pénzből, hogy Te fejlődj! Te fejlődj! Micsoda látomás!
A SAJÁT  MIÉRTED  és a miérted HOGYAN? -ja  fog téged átröpíteni minden akadályon. Ez megfogalmazható összesen 3 mondatban:
        1+: Legyen égő vágyad, és leírt célod, határidővel! (Akarj valamit, BÁRMIT, de nagyon akard, és írd le!  Sokat segít, ha csinálsz magadnak kívánságtáblát fényképekkel telerakva, és kirakod a hálószobádba, hogy minden nap lásd reggel és este!) Vigyázz, utánzással tanulunk!
 A HOGYAN?-od:  a  BIZALOM  és a MÁSOLÓDÁS elveinek következetes alkalmazása:
1.       Legyen leírt névlistád, amelyet állandóan bővítesz. (Mosolyogva jársz-kelsz, ismerkedsz.)
2.       Tarts mentális tréninget minden nap! (Zenei meditáció a leghatékonyabb! Bagdi  Bellát  CD-ről hallgatod, éjjel halkan, fülhallgatóval.) Vigyázz, utánzással tanulunk!
3.       Légy boldog, szerény és szerethető! Az emberek keresni fogják a társaságodat! Ez nagyon fontos pont! Vigyázz, utánzással tanulunk!
4.       Nyitott vagy, nagyon lelkes és tanítható. Napi 1 tanító CD-t meghallgatsz, és esténként olvasol 15 percet pozitív könyvből. Ha nem csinálod, csak ajánlod, az üzlettársaid látni fogják rajtad! Vigyázz, utánzással tanulunk!
5.       Tudd, hogy kiket keresel! Te vezetőket keresel. Te nyitott, intelligens embereket keresel, akik vannak annyira alázatosak, hogy hajlandók tanulni, változni, fejlődni a rendszer, és a te segítségeddel! Te egy vezető vagy. A vezetők kapcsolatokat építenek, tehát építs kapcsolatokat! A kapcsolatépítés mindig a vezető feladata, sohasem a követőé! Tudd, hogy vezetőként sohasem olyan embereket vonzunk, amilyeneket akarunk, hanem olyanokat, amilyenek mi magunk is vagyunk! igyekezz méltóvá válni arra, hogy emberek követni akarjanak! Érts meg az emberek alaptermészetét, és ennek megfelelően kezeld őket! (szangvinikus, melankolikus, kolerikus, flegmatikus.)  A vezetők HITET is építenek!  Hitet a cégben, hitet a termékekben, hitet önmagunkban, és hitet másokban. A hit nem épül magától, azt a vezetők építik! Vigyázz, utánzással tanulunk!
6.       Legalább heti két alkalommal felhívod a szponzorodat. Te hívod, nem ő téged! Ez kell, hogy másolódjon a te hálózatodban is, hogy ők hívnak téged! Vigyázz, utánzással tanulunk!
7.       Tudd, hogy az üzlet nappalikban, és nyílt marketingterveken bővíthető csak másolhatóan! Az 1 az 1-ben marketingterv nem másolható, mert senki személyisége nem másolható! Erre azonban, hogy ilyeneket tarts, neked van égetően szükséged, főként az üzlet elején, azért, hogy a beszédkészséged, önbizalmad, stb. nőjön! A lehetőséghez képest mindig tereld át a nappalikba és a nyílt – ra a helyszínt, és ezt konzultációkon TANÍTSD az alattad lévőknek. Vigyázz, utánzással tanulunk!
8.       Mindenkihez szeretettel és türelemmel állsz hozzá, bárki is az! ( Legyen az: kívülálló, felső vonal, alsó vonal, keresztvonal.) Ha vicsorognak rád, mosolyogj! Ne reagálj automatikusan! Az automatikus reakció az alvók reakciója. Ne aludj, ébresztő! Vigyázz, utánzással tanulunk!
9.       Legyen KÖZLEKEDÉSI RENDŐR hozzáállásod az egész folyamathoz! Te ne taníts! ( Kivétel a másolható tanítás, pl. a számítógépen Gondolatébresztő levelek küldése másolható.)        Erre! Erre! Erre: CD-k, könyvek, találkozók!(tereled az üzlettársaidat, nem te tanítasz, mert ha te tanítasz, nem tudnak másolni, és te rongálod a folyamatot! Vigyázz, utánzással tanulunk!
10.   Ha biciklivel, 500.000 Ft-os autóval, telefonnal, és számítógéppel építed az üzletedet, akkor másolható vagy, ha 10 milliós autóval, akkor kevésbé vagy másolható! Kérlek, gondold ezt végig, és értsd meg! Vigyázz, utánzással tanulunk!
11.   Figyelj fel rá, vedd észre és tanuld meg azt a kb. 30 mondatot, amelyek e franchishe rendszer kulcsmondatai! Úgy tanuld meg, hogy az adott szituációban automatikusan ez a válasz jöjjön a szádra! Ne tegyél hozzá, és ne vegyél el belőle! ( Tanuld meg a MC Donalds példájából, ott kb. 10 ostoba mondat működteti az egész rendszert: egy ezek közül: „Adhatom menüben?” Vigyázz, utánzással tanulunk! Még egyszer hangsúlyozom: ami működik, de nem másolható egy 17 éves átlag alatti kamasz által, ne csináld, mert gyilkolod vele az üzletedet! Nagyon, de nagyon vigyázz, mert  utánzással tanulunk!
12.   A SIKER KÖR algoritmusa: álom,-> névlista írás (min. 100 név),->(bevált) meghívások,-> otthoni, vagy nyilvános marketingterv (a továbbiakban MT),(Ha nincs más lehetőség, csak akkor egy az egyben.) és információs csomag átadása az MT végén-> hogyan tovább? találkozó és új üzlettárs indítása vagy nevek kérése-> kulcsember program. A 7 irányelv: 1. Lelkesedés és hit a cégedben, a termékedben, másokban és önmagadban, 2. Mutass marketingtervet, 3. Legyenek saját üzletépítő eszközeid! 4. Légy nyitott és képezd magad! (este napi 15 perc olvasás, napi 1 CD hallgatás, és csapatjátékosként ott vagy minden találkozón!) 5. Csapatjátékosként felépítesz mindent és mindenkit az üzletben! 6. csapatjátékosként konzultációra törekszel a felső vonallal és nem keresztvonalazol! 7. Fókuszálsz a mélységépítésre!  A mélység sem épül magától! Megtanulod, hogyan kell építeni! Te építed!
 Nagyon, de nagyon vigyázol arra, hogy mindenki utánzással tanul! Ha valami működik, de nem másolható, akkor azt nem csinálod, mert meggyilkolnád vele a saját üzletedet is, és lefelé az üzlettársaid üzletét is. Amikor valamit nem értesz, nem mész tovább automatikusan, hanem addig kérdezel, kutatsz, amíg….
 

Utóirat (Egy üzleti ajánlat tőlem, Neked.)
A FANTOM szponzorról


  A VILÁG MIÉRTJÉT megmutatják a trendek. A legdinamikusabb jelenleg a telekommunikációs trend!
Hogy miért érdemes pont erre kiemelkedő figyelmet fordítani? 1. Mert mindenki ezt használja! 2. Mert ITT és MOST ebbe be lehet kapcsolódni! Egy 1 trillió dolláros üzletágba most az ACN révén bele lehet kapcsolódni, gyakorlatilag milliós nagyságrendű tőke nélkül! Ha van egy okod, akkor lesz 81250 Ft-od a regisztrációra és 47500 Ft-od egy képtelefonra, és 2.550 Ft havidíjért majdnem korlátlan lehetőséged üzletépítésre, utazási és telefonköltségek nélkül. Te felfogtad, hogy miről szól ez az ajánlat? Te tényleg felfogtad? Nem hiszem! Ha felfogtad volna, akkor kezedet - lábadat törve rohannál hozzám a lehetőségért, mint a mérgezett egér! Inkább dolgozol 50 évet? A Te sorsod, és a Te életed!

A cég, melynél független képviselő vagyok, jelenleg 23 országban van jelen. Fokozatosan nyitja meg a lehetőséget a világ országaiban. Ha a te országodban már megnyitotta ezt a lehetőséget, akkor mire vársz még? Regisztrálj be egy szponzorhoz, és indulj el. Megfigyelted, hogy mindig MOST van? Most van a legmegfelelőbb alkalom, hogy elkezd! Várod Isten mannáját az égből? Ez a létező legnagyobb lehetőség mindenkinek, aki hajlandó változni a jobb élet reményében. Tudom, hogy Te utálsz változni. De nem utálsz szegénynek maradni? Én sem szeretek változni. De a változás az egyetlen ok, amiért ezen a sárgolyón vagyunk. Isten ezzel bízott meg bennünket. A holisztikus világot olyanná teremtette, hogy a részhalmazai fejlődése révén fejleszti magát. Te lehetsz büszke Istennek erre e legnagyobb bizalmára, amit beléd vetett, vagy elutasíthatod. Ez a Te döntésed, és vannak következmények.


Miért van olyan elképesztően rossz híre az MLM üzleteknek? Miért van az, hogy amikor elhangzik az, hogy MLM akkor egyesek felállnak, és elmennek a marketingtervről?
Miért van az, hogy amikor elhangzik az, hogy „legyünk pozitívak” akkor mindenki, aki ezt hangoztatja, ezt saját magán kívül érti? Mert úgy - e, ő pozitív, a többiek, azok negatívak, azoknak kell változni! És ha ők megváltoznának, - amire természetesen nem hajlandók – akkor kolbászból lenne a kerítés, addig pedig jogunk van baseballütővel addig csépelni az illető negatív rohadék fejét, amíg átvált pozitívra.

Ez a direktmarketing stílusa, a kereskedő stílusa, és beidegződése. Most van itt a lehetőség, hogy bedaráljuk, most van itt a lehetőség, hogy kinyissuk a pénztárcáját, van a rohadéknak pénze, csak ül rajta, pedig, ha eladom neki ezt az edénykészletet potom félmillióért, 30 % üti a markomat azonnal, mennyi is ez? Hiány van mindenből, és ha nem tudok eladni, akkor felkopik az állam! Ez félelem!

Azt bizonygatjuk, hogy az MLM nem direktmarketing, és mi nem vagyunk ügynökök! Közben a testbeszédünk olyan hangosan kommunikálja, hogy mi magunk vizet prédikálunk, és közben bort iszunk, hogy a jelölt, ha észnél van, hanyatt – homlok menekül. Persze, próbáljuk megtéveszteni bizonyos gyorsasági és egyéb bónuszok, a pénz sűrű emlegetésével. Ha kifogásai vannak, akkor persze, ő egy hülye köcsög, nekiesünk, hogy ha az üzletről nem is, - mert arra nem hülye köcsögöket keresünk, - de arról mindenképpen meg kell győznünk, hogy kinek van igaza, és egy ilyen hülye köcsögnek, mint ő, hol a helye, mert ezt kívánja érzékeny lelkünk.  Nekem rémlik valami: egy Ady Endre nevű költő: A magyar ugaron c. verse. Vajon kiről beszélt? Biztosan nem rólunk, hiszen még meg sem születtünk akkor…

„Az MLM-ben is csak az a dolgotok rohadékok, hogy megírjátok a névlistátokat és ömlesszétek az embereket, én meg majd mondom a marketingtervet. Hű, mennyit dolgozok, ezek meg csak kifogást keresnek, és nem hoznak embert, pedig, ha mindenki csak egy embert hozna! Most már ideje, hogy a többiek is kiálljanak… De tanuld ám meg a marketingtervet, mert ha nem úgy mondod szóról – szóra, ahogyan én, azzal kárt okozol a cégnek és nekem. Ez egy profi cég, nem engedheti meg magának, hogy színvonal alatti előadásokat tartson valaki… Meg ezt a N 21 – es dumát az álmokról jobb lesz, ha sürgősen elfelejted, mert bemószerollak a központban, és ki leszel zárva, mint a nép ellensége… Fel is út, meg le is út… Azt, hogy vezetőire elviszlek még egyszer, azt meg aztán végképp felejtsd el.”

Tudat alatt kommunikálunk 97 %-ban. (400 milliárd bit/ sec. információ éri az agyat, ebből 2000 bit/sec. a tudatos.) Mit gondol tudat alatt a szponzorált? Vigyázat, ügynök a láthatáron! Fel az energiapajzzsal! Ez energiavámpír, aki abból él, hogy leveszi rólam az energiát! Mivel nem tudok ellene védekezni, szégyen a futás, de hasznos. (Nagy gyakorlatom van ebben, sokszor csináltam ilyet korábban, mert nem értettem, hogy mi folyik itt!)

Képzeljünk el egy szeretet lineáris skálát. Az origóban a 0 szeretet, (félelem) és tőle távolodva tart a szeretet a végtelenhez. Így közeledünk Istenhez. A szeretet polaritása nem a gyűlölet, hanem a szeretet hiánya, a félelem.

A fény polaritása a sötétség, nem más, mint a fény hiánya.

A Network Marketing a világtörténelem legnagyobb lehetősége. Aki erre egy igazi, hiteles példa, az a Názáreti Jézus. A termék neve: Evangélium= Jó hír. Bár a termék közben elferdült és megzápult, a rendszer erejét mutatja, hogy közel 2000 év elteltével, ez e létező legnagyobb üzlet a világon. Az üzlet alapítójának, Pál apostolnak még életben sem kell lennie, vígan működik nélküle! 

Jézus önmagán dolgozott. Felhasználta az embereket, mint tükröket önmaga tökéletesítésére. Mindenki mindig önmagán dolgozik a világba is és a Network Marketingben is.

Az üzenet számomra a következő: Ha valaki ezt megfelelő szintre gyorsan felépíti, azt nem fogja tudni kontrollálni sem a saját országának kormánya, sem a nemzetközi gazdasági helyzet. Ha közben az illető még képzi is magát, 5 évi jövedelem elegendő, hogy befektetései révén teljes anyagi függetlenségre tegyen szert, utána a cég jövője sem lesz számára korlát. Ezért elfogadhatatlan az, amikor valaki nem táplálja minden nap az agyát CD –kel, könyvekkel és találkozókkal. Az ilyen ember kiírja a falra: „Majd holnap eszünk”. Kérdés: Az agy nem éhes? Az nagyon nagy baj!

Én, mint szponzor, kötök egy szerződést azzal, akit behozok a hálózatomba. Azt ígérem neki, hogy biztatni, és támogatni fogom. Kéz a kézben segítek neki előbányászni az ő álmait, (amelyeket többnyire jó szándékú szülei, vagy más álom tolvajok elraboltak, olyan régen, hogy már nem is emlékszik.) és együtt megvalósítjuk. Azért segítek neki az ő álmait megvalósítani, mert megértettem, hogy a Network Marketing arról szól, hogy az én álmaim akkor fognak megvalósulni, ha elegendő embernek segítettem, hogy az álmai megvalósuljanak.
Ha én elkövetem azt a hibát, hogy csak egyetlen egyszer bírálok valakit, mert engedek azon ösztönömnek, hogy bebizonyítsam, hogy milyen egy hülye a másik, mindenki, aki ezt hallja, tudat alatt tudni fogja, hogy megszegtem a szponzori megállapodást és egy hitvány alak vagyok. A tekintélyemet, amelyet mások bizalma révén ajándékba kaptam, arra használtam, hogy elvegyem a másik ember mentális energiáját. Hogy ezt tudatlanságból, építő jellegű bírálatnak álcázva teszem, vagy féltékenységből, a hiánytól való tudattalan félelmem által motiválva, az teljesen mindegy a bizalom és a másolódás szempontjából.

A javító szándék megnyilvánulásának egyetlen lehetséges útja a kérdezés, mert az nem személyeskedő, és nem bántó. A Network Marketingben a szponzor szerepe a hivatásos biztató és bátorító személyes edző szerepe.


Az egyetlen dolog, amiért az emberek embereket követnek, az a szeretet utáni vágyuk. Szeretni, és szeretve lenni, ezáltal visszatérni még itt a Földön Istenhez. Minden más csak magyarázat.

Az emberek, emberek miatt jönnek el a marketingtervre, nem telekommunikációs trend, vagy antioxidánsok miatt. Keressük az elveszett paradicsomot, amelyből kiűzettünk. Várunk valakire, aki visszavezet oda bennünket, és szeretetével betölti a tátongó űrt a lelkünkben. És reménykedünk, hogy még itt az életben megtaláljuk ezt az embert.

Azért nem találjuk, mert rossz helyen keressük! Csak bele kell néznünk a tükörbe, és meglátjuk. Meglátjuk azt az embert, aki kivezet bennünket a káoszból! Aki maga a szeretet! Aki gazdaggá tehet bennünket. Aki bölcsebbé tehet bennünket. Ne a külvilágban keressük, mert bennünk van! Egészen közel. A bennünk lévő Isten az, akit keresünk. Csak ott találhatjuk meg, sehol máshol!

Építő jellegű bírálat nem létezik! Mindig, minden bírálat destruktív! Aki bírál, az ezt kommunikálja: „Én nem hiszek benned. Én önmagamban sem hiszek. Egy ilyen idiótára pocsékolom az időmet, mint amilyen te vagy. Nem is tudom, hogy miért teszem. Valószínűleg a nemes lelkem az oka. Az áldozat, amit érted teszek, feljogosít arra, hogy parancsolgassak neked. Jó lesz, ha csipkeded magad, és igyekszel nekem megfelelni. Ne felejtsd el, hogy nem te szartad a spanyolviaszt! Vagy azt csinálod, amit én mondok, vagy azt csinálod, amit én mondok!”

Te ismersz valakit, aki ezt akarja másolni? Én nem! Ha nem hiszel nekem, akkor nézd meg a TITOK („The Secret”) c. filmet még egyszer. Ha még mindig nem érted, akkor még egyszer, és még egyszer, és még egyszer… Addig nézd, amíg… amíg el nem jutsz a mélyebb megértéséig. Én kb. 50x láttam. Nem állítom, hogy teljes mélységig értem. Egy dologban biztos vagyok: minden, ami ösztönös, az a félelem és a hiány szülötte. Az a dolgunk, hogy szeretetté változtassuk. A szeretet kohói vagyunk ezen a földön. De csak abból tudunk adni, ami bennünk van. A szeretet a legmagasabb rezgés, a legnagyobb energia.

Kétféle úton juthatunk hozzá: 

1.Vagy elvetjük, - mint a magot - odaadjuk valaki másnak, és a vetésből többet aratunk.  Belső erőnkre támaszkodunk, hiszünk önmagunkban és másokban. Ez a szeretet útja.  
2. Vagy magunkat építő jellegű bírálónak álcázva elraboljuk mások mentális energiáját ellenszolgáltatás nélkül. Ez vezet a háborúkhoz, a kirekesztéshez, és a gyűlöletkeltéshez.  Ez a külső erő, a körülmények, az áldozatszerep útja. Ez a félelem útja.

És most jön a számomra nagyon nehéz rész: vajon miért kapok én 18 éve mindig ilyen szponzorokat? Hát azért, mert 2011. januárig én is egy ilyen szponzor voltam! A hasonló a hasonlót vonzza elv alapján (A vonzás törvénye) a szponzoraim segítettek nekem, engem tükrözve, hogy meglássam és megismerjem önmagam.

Mindenki tanítómester, és az egész világegyetem segít nekem önmagam megismerésében.

Nincs hát jogom senki másnak a szemére vetni semmit és okom sincs haragudni senkire. Inkább hálásnak kell lennem az önismeretemben nyújtott felbecsülhetetlen segítségért mindennek és mindenkinek.

A számítógépesek mondják, hogy ha szemét megy be, akkor szemét jön ki! Itt a megoldás! Amiért mindenki felelős, az a hozzáállása. Meg kell állítanunk a szemétáradat korlátlan befelé áramlását. El kell zárnunk a televíziót!

És táplálnunk kell a lelkünket pozitív gondolatokkal! Nem megoldás az, hogy nincs időm erre, majd holnap eszünk!

Van elég szeretet. Van elég öröm. Van elég mindenből!

Te választhatsz. Szerencsére, ez egy bölcs világegyetem.

Semmi nincs következmények nélkül! Válaszd a szeretetet!


Rengeteg rendszer van, amely névlistáról dolgozik, hideg és meleg meghívási technikákkal telefonos meghívást alkalmaz, prezentációt tart, és ennek végén zárással realizálja a befektetett munkát. Mindezekre oktatják is az üzletkötőiket, nem kis pénzért. Ez, a pénzügyi tanácsadók, az edény- és porszívó ügynökök, vagy összefoglaló néven a direkt marketing – üzletkötők sikerköre.

A Network Marketingben nem egy ilyen sikerkör van, hanem három. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egymásra épül, mint a hagyma héjai. Ne kövesd el azt a hibát, amit én számtalanszor elkövettem, hogy amit én 15 év alatt megtanultam, azt 1 óra alatt akartam – szó szerint beleverni – az új üzlettársaim fejébe. Elmenekültek! Mindenki pánikszerűen menekült, mintha melléjük állt volna egy 10 tonnás billenős teherautó, és rájuk billentett volna 10 tonna kavicsot. Mit csináltam erre én? Hoztam egy 40 tonnás teherautót, tele kaviccsal, és melléjük álltam, hogy rájuk billentem….Ez, több mint vicces, igaz?

Először a külső sikerkört kell oktatni: 1. Álmok, ebből tervezéssel lesznek hosszú távú,(3 – 5 éves), középtávú, (éves és havi), és rövidtávú, (heti és napi, órákra lebontott) célok. A célokat az álmoktól nemcsak a határidők, hanem a felbontás is megkülönbözteti. Ahogy egy elefántot nem lehet egészben megenni, hanem fel kell darabolni, úgy egy nagy álmot is részcélokra kell bontani, hogy megvalósuljon. 2. Névlista, melyre szelektálás nélkül mindenkit felírok. Minden profi írott névlistáról dolgozik mindig. A legtöbb sikertelen ember ezt megspórolja, nem írja le, ezzel aláírja saját halálos ítéletét. Nem érti, hogy miért kell, ezért úgy gondolja, nem fontos. 3.Meghívás, amely soha nem több egy időpont egyeztetésnél. 4. Marketingterv, ami, ha jó, egy személynek soha nem több, mint  15 perc, és sok embernek tartva soha nem több, mint fél óra. Itt a kevesebb, mindig több! 5.Hogyan tovább találkozó, és az új induló indítása. Itt kérdezéssel a jelöltre bízzuk, hogy döntsön, leíratjuk az álmait és a névlistáját, elpróbáljuk vele a meghívást. Helyszínt és időpontot egyeztetünk a következő találkozóra.

Néhány napon belül az új induló meg kell, hogy ismerkedjen a középső sikerkörrel: Ez a tanítható hozzáállás és az alázat témaköre. Könyvekből, CD – kből, számítógépes blogokból és találkozókból tanulunk, nem egymást okítjuk, mert azzal lekorlátozzuk, hogy soha nem lehet jobb, mint mi. Kell 3 diploma ahhoz az intelligens mozdulathoz, hogy nyújtom felé a CD –t vagy ezt bárki, esetleg egy analfabéta is meg tudja csinálni? Mekkora üzletünk lesz, ha ezt a módszert alkalmazva bárki tud másolni bennünket,(És önmagunkat megtöbbszörözve több ezer CD tanítja a hálózatunkat, amit már nem mi mozgatunk a saját költségünkön, hanem valaki más?), és mekkora, ha mi magunk tanítjuk? Milyen messzire ér a kezünk az egyik, illetve a másik esetben?

Egy két héten belül az új induló meg kell, hogy ismerkedjen a harmadik, a legbelső sikerkörrel, ez a szeretet, a tisztelet, a buzdítás, és az elismerés témaköre. Az emberek dolgoznak pénzért, és dolgoznak elismerésért. A legbelső sikerkör a felépítés, a konzultáció és a nem keresztvonalazás témaköre.(Gondolatébresztő 21 –es.) A legbelső sikerkör nélkül is lehet hálózatot építeni, de ez olyan lesz, mint a homokra épített kártyavár. Ha stabil, generációkon át magadnak passzív jövedelmet termelő hálózatot akarsz felépíteni, akkor ezt a legbelső sikerkört kell neked nagyon, de nagyon megérteni és alkalmazni.


A felépítés ereje a hülyeség elleni harcban

Állandóan döntéseket kell hoznunk az üzletépítés során és döntéseink hibalehetőségeket rejtenek. Értelmünk azt súgja nekünk, hogy nekünk van igazunk, és a mi döntésünk helyes. Nem csak nekünk, de másoknak is ezt súgja. Sokszor nem egyezik a véleményünk a szponzorunkkal, hogy mi a helyes cselekedet, és sokszor nem egyezik a véleményünk erre vonatkozóan az alsó vonalainkkal sem. Mit tegyünk, ha nem egyezik a véleményünk?

Ha Network Marketing hálózatot építesz, előbb, vagy utóbb hülyeségekkel fogsz találkozni. Alattad és feletted szponzorok tevékenykednek, akik emberek. Te sem vagy tévedhetetlen, és ők sem azok. Hogyan tudod elkerülni az olyan súlyos horderejű döntéseket, amelyek a szakadékba vezetnek, és hogyan tudsz meddő viták, harag, kicsinyesség és egyéb problémák ellen védekezni? Alapvetően úgy, ha Te mindig pozitív gondolati energiát sugárzol ki, és minden konfliktushoz pozitív módon viszonyulsz. Nem engeded a benned lévő ösztönös negativitásnak, hogy agresszív módon megnyilvánuljon, de nem is fojtod el. (Ha elfojtod, az a legrosszabb, mert kontrollálhatatlanná válik, és a létező legváratlanabb módon fog belőled úgy kitörni, hogy Te magad is meg fogsz lepődni rajta.)

Pozitív energiát akkor sugárzol, ha mindig mindent és mindenkit felépítesz. (Ha nem érted, hogy én mit értek FELÉPÍTÉS alatt, akkor kérlek, olvasd el a Gondolatébresztő 21. második részét.) Minden, amit felépítesz, és mindenki, akit felépítesz, az energiát kap tőled arra, hogy építse az üzleted: A felső szponzor, az alattad levő szponzorok, a találkozók, a könyvek, a pozitív CD –k, stb. A felépítéssel emberek figyelem – folyamát irányítod az illető tárgyra, személyre, vagy folyamatra, vagyis a figyelem terelőlapátjának a szerepét játszod. Minden, amit, vagy akit elmulasztasz felépíteni az üzletedben, azt leépíted: azt sugallod a felépítés elmulasztásával, hogy nem fontos, nem érdemel figyelmet. (Mivel minden tudatalatti szinten automatikusan másolódik, amit csinálsz, és tudatosan pedig jóval gyengébben, amit mondasz, a felépítés a legerőteljesebb, leglényegibb része az üzletednek.)

Ha szokásszinten gyakorlod a felépítést, akkor mi fog történni?

1. Általában majdnem mindig a szponzorodnak lesz igaza, és Te is, és az általad szponzorált emberek szokásszinten elkezdik másolni a szponzort. A szponzornak általában nagyobb üzlete van, mint neked, ezért a Te sikered a legjobb úton halad.

2. Amikor kiderül, hogy a szponzorodnak mégsem volt igaza, és Te fegyelmezetten megcsináltad, amit a szponzorod tanácsolt, még abból is pozitívan fogsz tudni kijönni, mert az emberek látni fogják, hogy Te milyen klassz ember vagy, hogy még akkor is hallgattál a szponzorodra, és megcsináltad, amit mondott, amikor hülyeségnek látszott. Ezzel eléred azt, hogy emberek megcsináljanak valamit az üzletedben, amit nem értenek, pusztán azért, mert téged másolnak. És valószínűleg később rájönnek, hogy neked, a tapasztalt szponzornak volt igazad, és ők, a kezdők tévedtek.

Mikor ne hallgass a szponzorodra, és jelezd a feletted lévő felső szponzornak, hogy probléma van? 

Egyetlen ilyen eset van: ha rájössz, hogy ő nem ugyanabban az üzletágban tevékenykedik, ami a cégetek üzletága. Három variáció lehetséges:

1.Valaki a bolti kiskereskedelmet belekeveri az értékesítési folyamatba.

2.Valaki direkt marketing tevékenységet folytat úgy, hogy az alatta levőket is erre akarja erőszakosan kényszeríteni.(Ez a leggyakoribb, és a legnehezebben felismerhető, mert az, aki ezt játssza, meg van győződve arról, hogy ő Network Marketing tevékenységet folytat, közben pedig 20 – 30 éve direkt marketingből él és szokásszinten ez olyan természetes neki, mint a lélegzetvétel.  A direkt marketinges az energiavámpír stratégiája. A direkt marketinges energiamérlege mindig negatív, mert azonnali teljesítménykényszere megbontja az egyensúlyi állapotot. Valahonnan energiát kell szereznie, és ezt mindig a körülötte lévő emberekből nyeri „építő jellegű” bírálatnak álcázott energia lehúzással.)

3.Valaki a piramisjáték szabályai szerint játssza a játékot: indokolatlan készletfelhalmozásra buzdítja az alatta lévőket az azonnali haszon érdekében, nem törődve a hálózati tagok pillanatnyi gazdasági teherbíró képességével.

A fenti három eset közül bármelyik ellentétes a Network Marketing iparág alapelveivel, zavart okoz a rendszerben is, és a fejekben is, és mint ellentétes elem, lejáratja nemcsak a céget, hanem az egész iparágat. 

Bármi ilyet észlelsz, haladéktalanul jelezd a felső szponzorodnak!

Ha a felső szponzorodat korábban felépítetted, ez remek, a puszta jelenléte, anélkül, hogy a döntőbíró szerepét játszaná, elegendő a konfliktus hatékony kezeléséhez. Van elegendő tekintélye és a konfliktus kialszik, még mielőtt kiterjedhetne. Ha a felső szponzorodat időben (jóval korábban) nem építetted fel, akkor sajnos nincs segítséged a konfliktuskezelésre, Te nagy valószínűséggel szintén nem vagy felépítve, neked sincs meg az erőd a rendcsináláshoz, és a csoportod: BANG –felrobban és elszáll!
Készülj fel rá, hogy az alattad és feletted lévő emberek előbb, vagy utóbb hülyeséget fognak csinálni, és a dolgok előbb vagy utóbb rosszul fognak menni!

Hogyan készülj fel erre?

Szokásszinten gyakorold a felépítést, mindenre, és mindenkire kiterjesztve az üzleti életben!

És mindenek előtt:

Építsd fel a felső szponzorodat, még azelőtt, hogy életbevágóan szükséged lenne rá!

A felépítés négy lényegi része bemutatáskor:

1. X éve ismerem,
2.Szeretem, mert szeretet van benne... ,
3. Nagyszerű üzletember,(üzletasszony),
4. Aki itt és most valami fontosat fog mondani.

Amikor propagálod, hogy ki tartja a marketingtervet, soha ne az üzletet, hanem mindig a marketingterv tartóját propagáld!

Az emberek nem jönnek el antioxidánsok, vagy telekommunikációs trendek miatt a marketingtervre. Ha nem az előadót propagálod, hanem az üzletet, akkor nem jönnek el!

Ez az EMBEREK üzlet!


Ha messze laksz tőlem, netán még különböző nyelvet is beszélünk, lehetek én a Te FANTOM szponzorod. Te biztosan azt gondolod, hogyha nincs kéznél a szponzorod, akkor ez hátrány. Hadd biztosítsalak arról, hogy ez a létező legnagyobb előny az MLM üzletépítésben. Az embereid a Te szponzorodat mindig olyannak látják először, amilyennek te propagálod: Ha nagyszerűnek, akkor egy ideig van egy nagyszerű szponzorod, majd rájönnek, hogy ő is „emberből” van, tele hibákkal. És Te is rájössz erre, kivéve, ha nincs állandóan a szemetek előtt. Ha nincs állandóan a szemetek előtt, akkor nagyon könnyen fel tudod építeni, mint a legnagyszerűbb embert ezen a Földön. És az is marad, mert ha nagyon ritkán találkoztok, az megszépít és ünnepélyessé tehet mindent.

(Gondolkozz el azon, hogy kinek az érdeke, hogy a szponzorod úgy legyen felépítve, hogy ő a legnagyszerűbb ember ezen a világon: A szponzorod érdeke, vagy a tiéd? Szerintem a tiéd! Miért?)

Ha a szponzoroddal egy városban laksz, (Vagyis nem FANTOM szponzorod van,) és mondja neked, hogy hozz jelöltet a marketingtervre, de ő nem hoz jelöltet a marketingtervre, hanem arra vár, hogy majd te hozol, akkor te sem fogsz hozni, mert látod, hogy ő nem hoz. Minden mindig másolódik, az egész egy tudattalan folyamat. Soha nem azt másolod, amit a szponzorod mond, hanem mindig azt, amit csinál. A te csapatod is azt másolja, ösztönösen, amit te. Minden jót elmondhatsz a szponzorodról, és ha nem látják, akkor az, az igaz, azt másolják, amit mondasz.  Ha látják a szponzorod, akkor azt másolják, amit látnak. Ha azt mondja a szponzorod, hogy te menj a találkozókra, de ő nem megy, akkor…. Kérlek, fejezd be te ezt a mondatot. Ha be tudod fejezni, akkor érted a két alapelvet, (bizalom, és másolódás), amelyek működtetik a Network Marketinget. Ha érted az alapelveket, akkor azt is érted, mekkora akadály egy rossz szponzor.

A rossz szponzorodnál is van azonban egy sokkal nagyobb akadály, és ez te vagy, aki nem tiszteled a szponzorod, és aki azt gondolod, hogy jobb vagy, mint a szponzorod. Ha ezt gondolod, akkor ez fog másolódni, és mindenki a te hálózatodban nem fog tisztelni téged, és azt fogja gondolni, hogy jobb nálad. Akkor ez nem egy csapat lesz, hanem egy kaszás – kapás csürhe, amivel nem fogsz tudni még csatát sem nyerni, nemhogy háborút. Erre az a megoldás, hogy mivel alulról építkezünk, mindig adj akkora tiszteletet az alsó vonalaidnak, amekkorát te szeretnél kapni saját magadnak. „Miként akarjátok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is akként cselekedjetek azokkal.” Lukács evangéliuma,6.31.

Ha van egy FANTOM szponzorod, ő olyan lesz, amilyennek megálmodod, és amilyennek propagálod. Csak a FANTOM szponzor tud emberi hibáktól mentes lenni. Az ő emberi hibái soha nem rombolják le azt, amit Te felépítettél.(Mint ez már nálam korábban néhányszor előfordult.) Gondold csak meg barátom: Neked bőven elég a saját EGO-dal megküzdeni, vagy szeretnél még a szponzorod EGO-jával is harcolni? Mert van neki, abban biztos lehetsz! Melyiket akarod? Ha fel akarsz építeni egy gigantikus ACN üzletet, arra a létező legnagyobb segítség ez a blog, és egy fantom szponzor, akiről saját önző érdeked által vezérelve csak jót mondasz,(Minden másolódik, ez is.) határ a csillagos ég, és egyetlen korlátja a saját fantáziád. Ő biztosan nem veszi le rólad az energiát „építő -” és „jó szándékú” bírálatával, hanem hálás az ajándékként, hogy vagy neki, forgalmat hozol neki, buzdítani fog, és mentális támogatása miatt megnő az önbecsülésed, hálás vagy az akadály nélküli támogatásért és interneten tanítható vagy.

Én születésem óta öntörvényű vagyok, és állandóan bírálatok kereszttűzében vagyok. Néha úgy lehúzzák rólam az energiát csupa „építő szándékból”, hogy egy hétig csak nézek ki a fejemből. Az emberben az, a 4 fő ösztön van, hogy 1. jól nézzen ki, 2. dominálni akar, 3. igaza legyen, 4. kényelmes legyen.  Ezeket építő szándéknak álcázza.   Ha fantom szponzorod van, ezzel a 4 fő akadállyal nem kell számolnod. Néha úgy éreztem a szponzorom „támogatását”, mintha szemben állnék egy 300 kg-os hólabdával, amit egy hegyi gorilla görget nagy sebességgel a hegyoldalon lefelé egyenesen felém. A legtöbb szponzor nem tudja, hogy az emberek annak ellenére lépnek be a hálózatban és maradnak bent, hogy ő úgy bánik velük, mint ahogy az elefánt forgolódik a porcelánboltban.


És az igaz barátaidat keresd meg, és szponzoráld, akikkel jó együtt lenni. (Tudom, hogy ilyen nagyon kevés van!) Akkor lesz több igaz barátod, ha az egyik legfőbb célod, hogy Te egy igaz barát legyél! Tudod, minden másolódik tudatalatti szinten. Szükséged van egy barátra? Gratulálok, éppen most találtál egyet.



X./2024. 03.25.-ei írásom...

Ha jön egy új szerelem pl. a régóta nős férfi meglát valakit, és részéről lesz egy "szerelem első látásra" az vajon miért történik meg vele, miért pont akkor és miért pont vele? (Ennek magyarázata előző életekre vezethető vissza, és rejtett a tudatos elme elől...) Az érzelmek jönnek amit a másik csak tudatalatti szinten viszonoz... Hűség szempontjából nem az érzelem számít, hanem az, hogy mit kezdenek vele. Mindenki felelős minden kapcsolódásban, amely jelen esetben a meglévő párkapcsolat megmérettetése is, és elsősorban a meglévő párkapcsolat okai kerülnek mérlegre. 

Mitől stabil egy párkapcsolat pl. 50 éven keresztül? 50,5 éve vagyok a nejemmel párkapcsolatban! Nem, ez nem elírás! Miért nem képes egy sokkal fiatalabb NŐ a férfit elhódítani? Mi a varázsa még 50 év után is a régi szerelemnek a férfi szemszögéből? A stabilizálódott anyagiak lennének, vagyis a  kényelem lenne? Nem hiszem.

A válaszom a fenti kérdésekre fontossági sorrendben az alábbi 5 pontban foglalható össze -ahol az első pont sokkal fontosabb a stabil párkapcsolat szempontjából, mint a második, a második sokkal fontosabb, mint a harmadik, és így tovább-...: 

1. Ha: A FELESÉG a férjét kezdettől fogva 100%-ban elfogadta olyannak, amilyen, (maximális toleranciával), soha nem kritizálta és ma sem kritizálja. Tehát 100% -os elfogadás a NŐ részéről a férje iránt. (Ez azért döntő jelentőségű, mert a NŐK kb. 10 X annyit beszélnek,  mint a férfiak...) Persze ez a 100%-os elfogadás fordítva is ígaz kell, hogy legyen, ez a dolog kölcsönös..., mert ha nem kölcsönös, akkor a NŐ-t a szokások hamar letérítik erről az útról, és az akár néhány hónap alatt a kapcsolat halálához vezet. ) És a férfi látja mindenütt a környezetében, hogy mindenki kritizál mindenkit. 

Mindenki tudja tudat alatt, hogy építő jellegű  kritika nem létezik,  és a kapcsolatok felbomlásáért 60%-ban ez a tényező a felelős... És néhányan tudatosan is tudjuk, hogy ha a NŐ nem kritizálja a férjét, az maga a boldogság, mert a NŐ kb. 10 X erősebb mentálisan a férfinél és a férfit ezzel lehet igazán motiválni, hogy fejlődjön önként és dalolva, attól a céltól vezérelve, hogy bármi áron meg tudja tartani a NŐ-t. És ha a férfi rááll egy fejlődési pályára, akkor ez miatt MINDKETTEN fejlődnek, és a férfi lassan elkezdi felzárkózását a NŐ-höz. Ez a felzárkózás egész életükben tart, és célja a férfi részéről a Nő megtartása - bármi áron. Akkor van egy kapcsolat nagy válságban, amikor a Nő elmulasztotta felnevelni a férjét, ez állandó konfliktusforrás.. És álandó mentális okokra visszavezethető betegségforrás is egyben. A NŐ első gyermeke mindig a férje, de ez egyik házasulandó félben sem tudatosul. A neveletlen férj elválik, majd többnyire korán a temetőbe menekül... Az 50 éves korosztályban a férfiak fele már a temetőben, míg a NŐKnél ez az arány 20% körül van csak. Mert a NŐK 10-X - 50X többet beszélnek , mint a férfiak, azaz kibeszélik magukból a problémát. A NŐ ösztönösen kibeszéli a problémát, míg a férfi úgy veszi ezt az adást, hogy meg kell oldania egy újabb problémát. Ez a plusz teher a felelőse a férfiak korai halálozásának. (A NŐ ki akarja beszélni a problémát, a férfi pedig minden kibeszélt problémát megoldandóként kezel.)

2. .A második legfontosabb kb. 20%-banhogy a NŐ ezt a férfit választja társul, és  a kezdetektől viszont-szerelmes a a férjébe, és ez a szerelem lassan átalakul szeretetté. A szerelem a Nő döntése, a barátság pedig a férfi döntése. Barátkozni lehet bárkivel, -akit akár szerelemmel- szeretünk, de a testi szerelem az olyan tabu, amely, ha illegális, és szószegő, akkor  a lélek megerőszakolásához vezet, és súlyos karmát indukál.  

Amikor a NŐ nem megfontoltan választ, akkor egy sereg ember életét elcseszi(a két házasulandó, a nagyszülők, és a születendő gyermekek, vagyis a felelőssége hatalmas, és helyrehozhatatlan. Egy korábbi írásomból:
"Kedves Férfitársak! Miről lehet megismerni az IGAZIT?: (Kezdetben igaz, majd később igazi!)"

A barátkozás egy régebbi - talán előző életekben meglévő kapcsolat utáni vágy, - ezt érzik mind a férfiak, mind a NŐ-k szerelemként, többnyire tudat alatti motivációtól hajtva. És az az új NŐ, aki új szerelem- "szerelem első látásra" - a férfi életében, és  gyönyörű, és emiatt sok sikertelen párkapcsolata volt, nem képes egy újabb szerelmi vallomást kezelni. Rengeteg sztereotípia lép elő a tudatalattijából, és a barátságot nem képes kezelni. Barátnak nem kell neki senki... Férjanyag, vagy nem, csak ez számít neki. A barátság, ha a felek tudják kezelni, akkor örök, a szépség pedig múlandó. 

A nős férfi által kezdetben szerelemnek hitt barátválasztás felelőssége jóval kisebb, mint a NŐK házastárs választás felelőssége. Ha egy barátság nem önzetlen, és kölcsönös, ... nos, az idővel elhal számottevő hosszútávú következmények nélkül..

Nem kell segítség a hölgynek, majd kínlódik tovább, úgy, mint eddig. Pedig kiktől kaphatna segítséget? Azoktól, akik évtizedek óta stabil párkapcsolatban élnek... És akik évtizedek óta rendszeresen fejlesztik a személyiségüket. Személyiségfejlesztő témában évtizedek óta sokszáz könyvet megvettek, elolvastak, rengeteg CD-t meghallgattak, és rendszeresen - olykor hivatásszerűen jártak személyiségfejlesztő tréningekre... Mert mindig mi teremtjük a körülményeinket, és soha nem fordítva! Amíg ezt valaki nem ismeri fel, nem lehet rajta segíteni, mert az öndicséret mindig büdös! 

De nosza, rajta, hölgyek, urak, lehet újra feltalálni a kereket!

3. A harmadik legfontosabb kb. 10%-ban, hogy ha a férjezett NŐ  boldog, mosolygós, elégedett és hálás a férfinak és az égieknek a bánásmódért, akkor minden pillanatban tudatosodik a férfiban, hogy mennyire szerencsés, és a férfi is hálás a sorsnak ezért. Mert ki az a barom, aki egy boldog NŐ-t lecserélné egy házsártos, kritizáló, megfelelési kényszerítéssel megátkozott fiatalabbra? Nincs ilyen férfi, de ha mégis van, az megérdemli a sorsát!

4. A negyedik legfontosabb kb. 6%-ban, hogy a házastársak MINDKETTEN BECSÜLETESEK KELL, HOGY LEGYENEK... Nemcsak egymással a kezdetektől fogva, hanem mindenkivel. Lehet élni nem becsületesen is! De az bevonzza a betegségeket.

5. Az ötödik legfontosabb kb. 4%-ban, hogy a szexuális életük összhangban legyen. Ha nincs összhang, törekednie kell mindkét félnek, hogy jobb legyen. Gyermekként a NŐt az anyja, a férfit pedig az apja motiválja egész életében elsősorban a példájával, nem pedig a szavaival. "Vizet prédikáló, bort ivó" szülők motivációja itt sem szokott működni. (Amikor az egyik szülő pl. a halála előtt rányomja a terhet a sikeres házastársi szerepben lévő gyerekére, az sokszor katasztrofális következményekkel jár az addig sszexuálisan nagyjából harmónikus házasságra. Ekkor válik el, hogy a pár mennyire szereti egymást. 
Erről az 5. pontról már eleget írtam korábban ugyanebben a blogbejegyzésben. 

Felhasznált irodalom: 
- Csalogány: Ébredés,                                                                    
- Thomas Schafer: Hogyan válik a szenvedés ismét szeretetté? (Férfi és nő a családfelállítás szemszögéből),
- Berentei Ági: Férfi és nő (KAPCSOLATOK KÁOSZA),
- LYNN BUESS: Párkapcsolati számmisztika,
                                       

Győr, 2024. 03.25.                                               Jelen írás szerzője: Szabadi Tibor Gyula 


 
Elérhetőségeim: Lakás: Győrben. Tel.:+3630/4847121 Skype:szabaditibor7 ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése